HÁT EZT NEM HISZEM EL!
nem lehet budapesten kapni 9800 pro iceq 128 megásat

ja persze a hozzászólás lényege az lett volna, hogy ha valaki mégis tud helyet, ne kíméljen!
[Szerkesztve]
Sent from my Windows Phone

HÁT EZT NEM HISZEM EL!
nem lehet budapesten kapni 9800 pro iceq 128 megásat

ja persze a hozzászólás lényege az lett volna, hogy ha valaki mégis tud helyet, ne kíméljen!
[Szerkesztve]

Ready-ben megrendelésre nem lehet? Én is ott venném majd, ha lesz rá keret.
Amúgy asszem láttem euc-ban, computergalaxyban, talán amp-nél is.

megnézem, köszi!

computergalaxyban (is) megrendeltem, de itt is várni kell rá pár napot, mire kiderül.
tökjó, immáron 3 helyen van berendelve. 

Asus 9800pro 256MB-osró tud valaki valami infót adni nekem!
Milyen ramokkal van szerelve és egyéb! Tesztek, hang, tuningolhatóság!
Plees
ő az
Bővebben: link
[Szerkesztve]
''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
Ha nem számít a +5K, akkor vedd meg a 256megásat, mert úgy tűnik, a Doom3-ban kijön a +128mega előnye.
Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

Hali emberek!
Reggel fél 10 óta olvasom a topic-ot, és a 620. környékén meguntam...
Szóval ha a következő észrevétel felmerült az utolsó 200 hozzászólásban, kövezzetek meg 
Július 1. előtt vettem Sulinetes Saphire Radeon 9800 Pro 128 MB Lite Retail-t. Most mindenki néz, hogy ez miért érdekes, de nem csak a mag az XT (R360), hanem a kártya maga Radeon 9800 XT (a NYÁK is). Érdekességképpen feltoltam rá egy Saphire XT BIOS-t és megy. A vicces az, hogy a 256 MB-osat töltöttem rá és a kártya működik gond nélkül, mint 256 MB-os 9800 XT. Nagyon nem értem, hol lehet a turpisság, illetve hogyan ''tuningoltam'' 2X méretre a 2.8-as Hynixokat. 
Komolyra fordítva a szót: első sejtésem az, hogy a BIOS azt mondja, hogy 256 MB van installálva, de a kártyán csak 128 van és az első adandó alkalommal, mikor ki akarja használni a 128 MB feletti részt meg fog fagyni.
A másik sejtésem az, hogy igazából 256 MB van a kártyán, így teljes értékű 9800 XT-t adnak el 128 MB-os Pro címén.
Van valakinek ötlete ez ügyben, hogyan leheten letesztelni a kártyát 256 MB-os formájában?
Várom észrevételeiteket!
Üdv!
Aram
Ez a felirat 20byte!

A ramchipek adatai egyértelműek, megnézed a típust, megszámolod, mennyi van a kártyán, kiderül, mennyi ram van rajta. A 256-osokon 55.. kezdetűek vannak, a 128-oason 28... ha jól emlékszem, 4-4darab , persze ez függ attól is, hogy Hynix vagy Samsung chipek...
(#859) -=V3rthil=- válasza Aram (#857) üzenetére

A kártya hátulján vannak ramok?
hey-ho-let's-go

Hali!
Jó gyorsak vagytok ;)
Hynix memória és mindkét oldalán vannak a kártyának. Sajnos most melóhelyen ülök, így nem tudom megnézni, de keresek majd egy linket, hogy azonosítani tudjam a memória-chipeket.
Üdv!
Aram
Ez a felirat 20byte!
(#861) -=V3rthil=- válasza Aram (#860) üzenetére

Most hirtelen elbizonytalanodtam...
A 128mb-os kártyáknak is szerelnek ramot a hátuljára, vagy csak a 256-osoknak?
Ezt most nem tőled kérdezem, mert ha tudnád, akkor nyilván meglenne a válasz is
.
hey-ho-let's-go

Ezen a kártyán 256MB ram van:
Keresd meg a ram fotót, ott a típus is, ez egy 32MByte (256Mbit) chip, ebből nyolc darab van a kártyán.
A 128-asokon meg inkább ilyen szokott lenni, ebből is 8 darab:
[Szerkesztve]
(#863) faster válasza -=V3rthil=- (#861) üzenetére

Az enyémnek is van a hátoldalán. Ugyanúgy 4-4 chip, csak nekem 2,8-as Samsung van.
(#864) -=V3rthil=- válasza faster (#863) üzenetére

De neked 128-as kártyád van?
hey-ho-let's-go
(#865) faster válasza -=V3rthil=- (#864) üzenetére

Igen.
Na, bejött az oldal, ebből a ramchipből van 8 darab:
[Szerkesztve]
(#866) -=V3rthil=- válasza faster (#865) üzenetére

Ok
Akkor semmi lényegi infoval nem tudok szolgálni. Ja de, esetleg az ATI honlapján keresd meg azt a részt, ahol a kártyán szereplő PN (product number) alapján be udják azonosítani! Az ki fogja köpni, hogy milyen is valójában!
hey-ho-let's-go

Hát ez így a kártya nélkül kicsikét bonyolult... 
Na, még 3 perc és szabadulok, majdm egnézem milyen van rajta.
Őszintén szólva, a 4*1*32-es nekem 128 MB-nak tűnik. Nade ebből 2 van rajta (elől - hátul) ami ugye már 256 MB. Szóljatok, ha rossz az eszmefuttatás...
Üdv!
Ez a felirat 20byte!

Mindenképpen 8 darab chip, az a kérdés, hogy 128Mbites vagy 256Mbites chipekről van szó.
(#869) p a s s e r válasza Lamair (#855) üzenetére

Hazamegyek, megnézem. Hétfôre kapsz választ.
gfwl id: dirty passer

Na sziasztok!
Megnéztem a chipeket. 128 Mbites és nyolc darab, azaz 128 MB van a kártyán.
A kérdés továbbra is nyílt. Most a BIOS miatt a programok azt hoszik, hogy 256 MB van benne. Mi fog történni, ha egy program a 128 MB fölötti tartományt próbálja megcímezni? Mivel ídézhető elő a hiba? Lesz-e hiba?
Üdv!
Aram
Ez a felirat 20byte!

128mbites?? ezt hol olvastad le?

HY5DU283222A
F-28
Ez a felirat 20byte!

nekem is u.e. a memoria van a kartyamon..
HY5DU283222
AF-28
330A
4 elol 4 hatul
te nem AF-28 akartal irni F-28 helyett?
[Szerkesztve]

pff es te 256mb sapphire biost raktal ra? hol talaltal olyat?

Először csak olyat találtam. A linkre már nem emlékszem, de valaki a Pro->XT topicban írta.
Namost a kártya azóta a 128 MB-os BIOS-szal fut rendíthetetlenül. Hamár egyszer XT mag és XT NYÁK párosából áll 
A memória, nem AF, hanem simán F-28 416A.
Elvileg ez is jelent valamit...
Üdv!
Aram
Ez a felirat 20byte!

r360 magos? sapphire atlantis ?

Azaz ![;]](/dl/s/v1.gif)
Üdv!
Ez a felirat 20byte!

Azt láttam egy totyikban hogy az MSI 9800pro-k azok átcímkézett XT-k!
Ez igaz? És mindre igaz már vagy szerencsének kell lenni hogy ilyet fogjál ki?

feltolnak ra 1 xt-s biost csak nincsen optikai, fdd meghajtom windoz alol meg nem szeretnem.. xp-nek meg nincsen az ami a win98-ba vot

Hogyne lenne 
Formázol kisfloppy-t és beikszeled, hogy create MS-DOS boot disk. Utána rámásolod az Atiflash-t és a bin file-t. Lemented a régi BIOS-t és -f paranccsal ráerőlteted az XT BIOS-t. Ennyi.
Üdv!
Ez a felirat 20byte!

annyi a gaz h nincsen fdd meghajtom

Hogy a francba szedjem le a gyári hűtést a 9800Pro-mról?
Nem akarok nekiállni feszegetni... Nem referencia hűtés van rajta, hanem egy valamivel nagyobb, cucc, a borda le van fedve egy lappal. Giga 9800Pro rev2.0, ha ismeri valaki. Két fekete pöcök tartja. Érdekel, hogy milyen a magja + nemsokára szeretném lecserélni valami jobb hűtésre...
hey-ho-let's-go

írj bootos cd-t 

Hali!
Lenne náhány kérdésem:
- Tudtok olyan tesztprogramot mondani, amivel eldönthető, hogy egy videókártya jó-e vagy sem?
Szervizek mivel tesztelik a gariba visszavitt kártyákat?
A 9800Pro-mal nem tudok dűlőre jutni. Valamikor fél napig játszom minden gond nélkül, máskor meg 5 perc játék után eldobja az agyát (ház oldalának levétele után is).
Felraktam egy régebbi drivert, de semmi változás.
- Mi a különbség, ha játéknál Open GL? ill. Direct3D beállítás között. Melyik terheli jobban a karit? Vagy ebből a szempontból nincsen jelentősége?
-A GPU hűtőventi sebességét nem lehet szoftveresen növelni?
Thx!
HTPC: Asus M2A-VM, AMD BE-2350, 1G RAM, 80G PATA HDD, Pioneer 212 DVD-RW, E-mu 1212m DAC, Silverstone LC16B-MR ház, 250 W Delta GPS-300A táp

kicsit feljebb olvasnatok latnatok h leirtam h nincsen optikai meghajtom se fddm
ya es pendrivem sincsen

számítógéped van? 

jupii most hívtak, hogy holnapra érkezik az iceq 9800 prom 

opengl drivert nem naon fejleszgette az ati csak a d3d-t csak ahogy kijott a doom3 most hozzalatott

de amugy nem hiszem h jelentosege lenne gl excess openglt, 3dmarkok meg d3d-be tesztelnek..
nemhiszem h szoftweresen lehetne novelni mivel meg fordulatszammero sincsen benne

nem bazzeg nintendorol irok 
amugy azer huztam ki az optikai meghajtokat mer kell az energia mivel a tapom keves.. ahonnet vasarolni tok afa nelkul az meg zarva van 
[Szerkesztve]

Pedig nem egy nagy beruházás egy FDD. És nem csak BIOS flash-elésnél, hanem esetleges vírus problémáknál, boot-up problémáknál is elengedhetetlen.
Talán Áfa nélkül is meg lehetne venni ;)
Ez a felirat 20byte!

Bocs, nem olvastam végig a topicot (ahhoz elég hosszú...), de azért megkérdezem, hátha nem gond. Szóval a kérdés egészen egyszerű: melyik 9800pro-t ''legérdemesebb'' megvenni? Nekem eddig a Gigabyte-ot és az msi-t ajánlották.

ha annyira kene vettem volna 1et de ha annyira eletszeruen szuksegem van ra lenyulom a tesomet.

Asus kártyaasztalhoz Asus lapjárást javasolnék. Monnyuk az enyémet. Úgyfest, lassan eladó.
gfwl id: dirty passer

Szerintetek mi a minimális proci amihez érdemes 9800pro -t venni? Gyengébb procival is kitudja futni magát? 1.8celeron elégneki?
[Szerkesztve]
Ottó etté'? ... Nem a Ottó kétté ....

1.8as celeronna Te nem fogod a maxot kihuzni belolle 

nemis azt akarom....hanemhogy jobban porogjenek a cuccok mint a gef3ti vel....
Ottó etté'? ... Nem a Ottó kétté ....

Ez engem is nagyon érdekelne!
Én Club3d-re v Gigabyte-ra gondoltam.
Melyik a legjobb???
Válaszoljon vki plíííz!!!
Go Pats!

Én azt hiszem ha visszajövök a nyaralásból egy MSI-be fogok beruházni. Sunyinetben is kapható, és elég jó hűtés van rajta.
Romanes eunt domus!

UT2003Benchmarkban ki mennyit ért el?
Nekem a mostanival 59-60 fpssel megy,és csak az érdekelne,
hogy mennyivel lenne jobb egy 9800pro.
Go Pats!