Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#751) moonman válasza Vanos (#749) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

jól néz ki az nvidia chipsetbe illesztett ati kártya :) nem akarlak elkeseríteni, de nekem anno a ramhibás 9500 prom csinált ilyet. (végtelen ciklusba állt a driver) valami extra hűtéssel is meg kéne nézni (elég csak levenni a gép oldalát és valami szobaventit ráirányítani :) )

Sent from my Windows Phone

(#752) Vanos válasza Trak (#750) üzenetére

Vanos
(tag)

A táp Mercury.
A venti típusa nem tudom milyen. Mezei ~10cm-es, és a táp mellett (proci magasságában) fújja kifelé a levegőt.
(A fénykép a bal alsó sarokból felfelé exponálva készült).
Fényképezéshez levettem az oldallapot. Úgy nézem, a VGA ventije az oldallapra fújja a levegőt, ami nem túl szerencsés...:(
Ha oldalap nélkül használom, és stabilnak bizonyul, akkor valszeg melege van?
A hűtő gyári 9800Pro hűtő? Ezzel nem vertek át?

Thx!

HTPC: Asus M2A-VM, AMD BE-2350, 1G RAM, 80G PATA HDD, Pioneer 212 DVD-RW, E-mu 1212m DAC, Silverstone LC16B-MR ház, 250 W Delta GPS-300A táp

(#753) F-ECT$ válasza Ijk (#730) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Ha 35-öt adnak a 9600xt-ért, akkor add el! Ez is jónak számít már manapság.

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

(#754) moonman válasza Vanos (#752) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ha sapphire, akkor eredeti :)
az oldallap szerintem nem akadály, bár tény, hogy jobbak a házból közvetlenül kivezető hűtések. (lásd IceQ)

(#755) -=V3rthil=-

-=V3rthil=-
(őstag)

Nekem is ilyen hűtés van a gigabyte kártyámon:). Csak nem sapphire:)). Amúgy próbáld meg az extra hűtést, meg kapcsold ki a VPU recovert (csak tipp). sok sikert!

hey-ho-let's-go

(#756) moonman válasza -=V3rthil=- (#755) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

vpu recovert nehogy kikapcs! pont hogy fagyás esetére jó.

(#757) Vanos

Vanos
(tag)

Fütyi voltam...
A videókari berakásakor kiderült, hogy kevés a 300W-os táp, ezért lehúztam néhány fogyasztót. Többek között a ház ventijét is....:DDD
Visszakötöttem, a jelek szerint nincsen probléma.
Azért még tesztelni fogom a déli melegben is...

HTPC: Asus M2A-VM, AMD BE-2350, 1G RAM, 80G PATA HDD, Pioneer 212 DVD-RW, E-mu 1212m DAC, Silverstone LC16B-MR ház, 250 W Delta GPS-300A táp

(#758) EndreMan válasza Vanos (#757) üzenetére

EndreMan
(újonc)

Vanos!

Nekem is totál ugyanez a hibajelenség bukkant fel kb 4 nappal ezelött,holott 2 hónapja megvan a kártyám.
Rajta Zalman hűtés legújabb d-s verzió kiegészítő ventillátorral tehát nemhiszem hogy a melegedés lenne a gond.
Igaz túlhúztam a cuccot,de semmilyen tesztprogramban semmilyen játékban eddig nem fagyott,nem szemetelt soha.

És egyszercsak elkezdődtek az általad is említett dolgok.
Viszont nekem is 300w-s tápom van.
Én is gondoltam rá hogy esetleg ez a gond,hiszen rajta volt:
2 winyó,cd író-dvd combo,kislemez,videókártya, illetve a venti a kártyához.
Mondjuk szerintem logika szerint ennyit azért elbírhatna....
Azért lehúztam én is a kislemezt és az egyik winyót.
Nem értek hozzá amúgy hogy mi terheli jobban a tápot,egy nagy venti vagy egy winyó?Sajnos fogalmam sincs.
Mindenesetre 1 napra megszüntek a hibák ám ma amikor bekapcsoltam a gépet.....tehát túlmelegedés kizárva.....nemjött be a win hanem a toltő képernyője után megállt minden és a kép felső részén 2-3 folt jelent meg....érthetetlen...
Azóta ''last know good configuration'' vagy mi a halál moddal bejött a win újra és most megint működik minden...szóval jó lenne tudni mi a franc okozza ezt most...

És pont akkor kezdődik a vacakolás amikor jön a D3....

bocs ha hosszú voltam.

[Szerkesztve]

(#759) asturel

asturel
(őstag)

hellosztok
kartya vasarlas elott allok es a 9600xt vagy 9600pro kozott varialok
meiket vegyem? meik yobb? mind2 BBA lenne, arban sincs sok kulonbseg

(#760) Elrood válasza asturel (#759) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor én a 9600XT-t ajánlom.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#761) asturel válasza Elrood (#760) üzenetére

asturel
(őstag)

hi elrood ;>
9600xt-bol a 256 vagy a 128 megasat?

(#762) asturel

asturel
(őstag)

upsz wazz en 9800prot akartam irni ;>

(#763) F-ECT$ válasza asturel (#762) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Akkor 9800P, főleg ha az ára is kb ugyanaz.

(#764) asturel

asturel
(őstag)

masik gondom hogy ezt akarom megvenni
ATI Radeon 9800Pro 128Mb 44 920
gondolom bba.. vagy noname mert minden marka kulon van
szoval ha noname akkor mit varhatok ami a legrosszabb? ;>
mer bba-t ugytom h a sapphire gyart az atinak mivel az ati mar nem gyart kartyat

[Szerkesztve]

(#765) Alvin_ti4200 válasza asturel (#764) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Valószínűleg ez egy OEM Sapphire kari. Nekem is az van, zsír:)

(#766) asturel válasza Alvin_ti4200 (#765) üzenetére

asturel
(őstag)

aggya isten' ;>
az a gaz h szerdaig tuti nem lesz gepem mivel haverom gorogbe van es nalla van 1 voodoo3mas ;>

(#767) krystman

krystman
(őstag)

Lenne egy kérdésem hozzátok.Lehet,hogy egy kicsit off lesz.De szerintetek sebességbe mekkora különbség van a 9800Pro és az FX5900XT között?Szűrők nélkül érdekel,hogy mit tud.Pl.3DMark alatt.Azért kérdezem mert most akarok karit venni,de nem tudom eldönteni melyiket.Az NV felé azért húzok,hogy driverileg szerintem stabilabb viszont érzésem szerint a 9800Pro az gyorsabb.De nem tudom,hogy mennyivel.Tehát szűrők nélkül érdekelne,hogy mit tud a két kari.Köszi.

(#768) Neonoize™ válasza krystman (#767) üzenetére

Neonoize™
(őstag)

Bővebben: link

a Kereső a te barátod:DD

(#769) F-ECT$ válasza krystman (#767) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

9800P gyorsabb d3d-ben, de lassabb ogl-ben.

(#770) asturel válasza krystman (#767) üzenetére

asturel
(őstag)

''Az NV felé azért húzok,hogy driverileg szerintem stabilabb''
ez a korszak mar elmult ;>

(#771) vottokar válasza Vanos (#757) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

Szia! Ahogy elnéztem a videókártyád fényképét, nekem is pont ilyenem van. A NYÁK XT-é, a mag R360-as, a ramok 2.8ns Hynix-ek. Ahogy én látom a Sapphire lespórolt ramú , hátsó ramhűtőlemez és gyöngített hűtésű XT-ket, ad el Pro-ként.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#772) mg105

mg105
(senior tag)
LOGOUT blog

hi! Az lenne a kérdésem, hogy kb meddig lehet húzni egy HIS Excalibur Radeon 9800Pro IceQ 128MB kártyát? még mindig az IceQ hűtés van rajta.

(#773) Vanos válasza vottokar (#771) üzenetére

Vanos
(tag)

Akkor ez most jó: ;]

Az Atitoolt ráengedtem, és a GPU 445MHz-nél még hibamentes volt, itt aztán abortáltam a dolgot.
Majd 1-2 év múlva tunkolom, ha szükség lesz rá, csak kíváncsi voltam...

Egy új bios-szal lehet, hogy XT-m lesz?

(#774) Gorneck23 válasza Vanos (#773) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Xt órajel is elég és xt-d van!

(#775) krystman válasza Neonoize™ (#768) üzenetére

krystman
(őstag)

Köszi!:)Hát ahogy nézem DX9 alatt jóval gyorsabb a 9800Pro.Vagy ez ahogy nézem csak sima 9800 lenne?

(#776) krystman válasza Gorneck23 (#774) üzenetére

krystman
(őstag)

Egyébként a 9800Pro-kat álltalában fel lehet húzni XT-re?Mondjuk itt nem olyanra gondolok,hogy BIOS csere ,ha nem pl.csak a frekit húzni neki.

(#777) vottokar válasza Vanos (#773) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

Hát én ezzel a gpu hűtéssel hosszútávon nem merném ennyire húzni..(főleg ilyen melegben. A Zalmant is feltekertem maxra a CPU-n :) ) Amúgy plusz ventikkel megtoldva nekem 440MHz-nél a 3DMark már kiszállt. De az XT órajeleit bírta órákon keresztül, RAMilag is.
Amúgy a RAMok csak a Pro órajeleit ''garantálják'' sajna. De ne legyünk telhetetlenek...

[Szerkesztve]

(#778) krystman válasza vottokar (#777) üzenetére

krystman
(őstag)

És mennyit nyomott alapon és maxon a kari?Milyen proci hajtsa?

(#779) krystman válasza krystman (#778) üzenetére

krystman
(őstag)

A procit már látom!Ott az adataidnál!:D Bocs!

(#780) vottokar válasza krystman (#779) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

Hát már vagy másfél hónapja volt, nem emlékszem hajszálpontosan.
Minden alapon (proci, videokártya) olyan 5400-5500 körül, az utolsó stabilan lefutott teszt (proci 2300MHz video 430/370) olyan 6060 pont. Nem a legtöbb, de ez van. (arra pont elég, hogy egy kollégám P4/nvidia5700-assal elégedett 3... pontszámát a porba döngölje. Nem flame semmi gondom az intellel, ha tavaly ősszel már Gianni jó áron árult volna, biztos azom lenne. Az Nvidia meg most is ott csücsül chipsetként az alaplapon..)
Ja amúgy nem centiztem ki mindent, a proci vizzel valahol 2400 környékén még üzemszerűen működött anno, a videokártyát meg nem akartam megsütni kétnaposan....

(#781) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Amúgy egy Arcti Cooling VGA Silencer3-asra, vagy SilencerXTre hajtok (ha minden igaz jó a kártyára, hiszen az XT nyákos ott a plusz két lyuk is. Valaki tudja azt, hogy ezek közül valamelyiket lehet-e szerkófálni valahogy? Tudom, hogy a Herta forgalmazza, de ott ''csak'' kettes van az árlistán....

(#782) krystman válasza vottokar (#780) üzenetére

krystman
(őstag)

Köszi a választ!:)

(#783) buci

buci
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Bocs ha már volt róla szó, de érdekelne, hogy egy 9800 pro-t érdemes-e 256 megával venn? Ki fogja tudja használni, vagy elég a 128 mega?

(#784) -=V3rthil=-

-=V3rthil=-
(őstag)

Elég a 128mb. Most mindenképpen, de nem tudom, hogy a köv. generációs játékok mennyire használják ki a 256mb-ot. Nekem is 256-os van, és semmivel nem gyorsabb, mint a 128-as. Más kérdés, hog ez egy XT - átalakítva pro-nak BIOS-ból és a hűtés cseréjével. Szal ha jeletékeny az árkülönbség, akkor lehet, hogy jó a 256-os, mert esetleg te is XT-t kapsz (amin a ramok gyorsabbak).

hey-ho-let's-go

(#785) buci

buci
(fanatikus tag)

Debrecenben ennyi körül mozognak:

ATI Radeon 9800PRO 128M DDR TV 44 550 55 688
ATI Radeon 9800XT 256M DDR TV 77 660 97 075

Ez nekem elég nagy különbség.Szóval ezért dillemmázok.
A mostani gémeknél szerintem is elég. Csak én 2 évre veszek videokártyát.
Most egy GF3 Ti 200-am van 128 megával. Ez most már nagyon kevés.

(#786) Vanos

Vanos
(tag)

Elkiabáltam.
Tegnap 1,5 órás játék után megint dobott egy hátast. Monitor elsötétült, levette a feszültséget róla. A hang alapján a játék/gép ment tovább...:(
Most az oldallapot leszedtem, ha így is megborul egyszer, akkor viszem vissza.

(#787) -=V3rthil=- válasza buci (#785) üzenetére

-=V3rthil=-
(őstag)

Na ennyiért semmiképp ne vegyél XT-t, nagyon nem éri meg... Akkor inkább gyere fel Bp-re és vegyél egy X800Pro-t / 6800-at, a vonatjeggyel együtt is sokkal jobb vételt csinálsz:)

hey-ho-let's-go

(#788) F-ECT$ válasza buci (#785) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

77 nettóért 256 MB-os X800P-t kapsz Pesten. Az a kártya 1000x jobban megéri, és már olyan erős a gpu-ja, hogy ki tudja használni a 256 MB-ot.

(#789) asturel

asturel
(őstag)

nem akar valaki megvalni a 9800projatol ?;>

(#790) F-ECT$ válasza asturel (#789) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Én már megtettem korábban :DDD

(#791) krystman

krystman
(őstag)

Szerintetek mennyit pontot nyomna egy 1600+os procival egy 9800Pro 3DMarkban?

(#792) I_Am válasza krystman (#791) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Saccra olyan 5e pont környéke.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#793) Keptn

Keptn
(lelkes újonc)

Ahoj evribádi,

szóval akkor miért is érdemes mostanában az anyagi biztonságomat jó alaposan fenékbe rúgni?

pro, xt, x800, 128 mb, 256 mb, stb...melyik éri meg legjobban?

Remélem van valaki, akinek mindből van legalább egy db és össze tudja hasonlítani az ár/teljesítmány arányukat :D :D :Y

(#794) _Raistlin_ válasza asturel (#789) üzenetére

_Raistlin_
(újonc)

Üdv asturel

Én azthiszem megválnék a 9800próm tól.

GeCube Extreme edition,dobozos.
Zalman D hűtővel.
Bőven xt szint felett jár minden hiba nélkül.
Bővebben emailben ne itt Offoljunk.

(#795) acehawk

acehawk
(kvázi-tag)

Hi All!

Mi a különbség a 9800PRO és a sima 9800 között?
Ahol venni szeretném ott így szerepel az árlistában:

Ati 9800 128MB 256bit

Az ára 60K HUF bruttó.

Ez most PRO?

(#796) ten155 válasza acehawk (#795) üzenetére

ten155
(lelkes újonc)

Hat, szerintem probaltasd ki veluk. Bar non-Pro 9800 mar nagyon regota nincs. Illetve nem lehet kapni, en ugy tudom. Az ara viszont Pro-ra utal. Szerintem 2 dolgot tehetsz, ha nem tudod kiprobaltatni:
1) Ha nem Pronak adjak el, es otthon kiderul, hogy Pro akkor orulsz, es penzben sem vagtak at.
2) Ha Pronak aruljak, de nem az, akkor visszamehetsz reklamalni. Amugyis a Pro es a non-Pro kozott csak orajelbeli kulonbsegek vannak. De mint irtam non-Prot mar nemigen lehet kapni egy Pro pedig kozel ilyen arban van.

*-*-*-*-*-*-*-*

Viszont ha mar itt vagyok kerdeznek valamit.
Van nekem egy Sapphire 9800Pro Lite-om. Mostanaban kezdtem el hasznalni a driverben beallitott AA es AF ertekeket. (Foleg olyan progikkal jatszom amik csak a driverbol szedik ezeket a beallitasokat, ok maguk nem tudjak allitani oket. Altalaban autoverseny: GP4, F1C, F1-2002) Tehat ha pl. 2xAA-t es 2xAF-et allitok be akkor a jatekban allokepeknel (pl. rajtnal) olyan reszeken ahol sok a vonal (kerites, tribun ilyesmi) vibral a kep. Ha mar megyek es a kep valtozik akkor a vibralas megszunik, vagy csak nem latom. Ez minek lehet a hibaja? Kartya? Driver? Esetleg monitor??

(#797) moonman válasza ten155 (#796) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

gp4-nél én is észrevettem. sztem pont rossz felbontás van kiválasztva a kerítés rácsainak távolságához :) 1280x1024-ben már jó volt. 2xAA 8xAF

(#798) acehawk válasza ten155 (#796) üzenetére

acehawk
(kvázi-tag)

Utánajártam a dolognak.

A kártya Pro a gyártója pedig Connect 3D.

Már megrendeltem!:))))

(#799) nyuzge

nyuzge
(tag)

szasztok!
Mi a különbség a 128 és a 256 bites 9800pro között sebesség ugyileg?
mert ugye árbam 10k+ a 256 bites érdemes megfizetni a különbséget?
egy húzott celeronT hez kellene vagy vegyek egy 9600 xt-t?

Ottó etté'? ... Nem a Ottó kétté ....

(#800) divot válasza nyuzge (#799) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 128 bites inkább a 9500pro-hoz áll közelebb.

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.