Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#651) gege71.hu válasza luiz187 (#648) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Iceq - jobb hűtés még minimum fordulaton is, max fordulaton olyan elvileg decibelben a hangereje mint egy ''szabvány'' 9800pro hűtőé. Én mondjuk nm hallo mert van más ami elnyomja (IC7 northbridge hűtőventije pl).
Readynél vettem, szerintem normális kis szgépbolt. Garizni még nem volt szükséges bár az be is b***na, ha máj vége óta kifeküdt volna a 9800pro-m.
De nem hinném, hogy cigóskodnának.
Vhol másik topikban írta egy srác, hogy vmi nem működött neki (vinyó, vagy alaplap és rögtön kicserélték neki..
Bár ami biztos az csak a halál :D

http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

(#652) Gregorius válasza luiz187 (#648) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Mi a különbség az iceq-es, és a sima his között?
Ahogy mondod, a hűtés. Meg a hátsó dupla lecsavarozandó lap is egybe van öntve (Bővebben: link). Másról nem tudok.

Jobban hűt?
Valamivel igen. Mindenesetre az élettartamnak minden bizonnyal jót tesz.

Jobban lehet húzni?
Nem mondhatnám. Nálam 410/380, átlagos. De inkább alapjáraton hajtom, nem nagy a teljesítménykülönbség.

Mennyire hangos egyik és másik?
A sima hűtést nem ismerem közelebbről, de ez igen nagyon csöndben van. A 8 centis házventim (2000rpm) nagyobb zajt csap.

Mennyire jó az az iceq, elbírja a húzást, vagy akkor inkább már a zalman?
Ha komolyabb tuningon gondolkodsz, akkor inkább simát vegyél, ahogy nézem erről elég nehéz leoperálni a hűtést.

Ha esetleg a ready nem jön be, az euc megbízható, habár br5k-val többért adják (nettó 43,100 vs nettó 47,000)

[Szerkesztve]

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#653) luiz187 válasza gege71.hu (#651) üzenetére

luiz187
(tag)

Tehát akkor halkabb és jobban is hűt? Lehet állítani a fordulaton vagy azt maga szabályozza?

Pénzt visszaadják utolsó fillérig, ha nem kéne? Én is remélem, hogy nem lesz velük gond! Bár egyelőre csak szemezgetek vele, de nem tűnik rossz vételnek. Eléggé pénztárcafüggő a dolog, ha sikerülne elintéznem az áfáját, akkor tuti ezt vennék. Ha nem, akkor sajna marad a 9600xt. Gondolom itt nincs olyan 128 bites átvágás.

Rendes konfigcserét hajtottál végre ahogy látom. Ezen már hasít az UT mi?

(#654) moonman válasza Gregorius (#652) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mi az a kapcsoló rajta?

Sent from my Windows Phone

(#655) Gregorius válasza luiz187 (#653) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Lehet állítani a fordulaton?
Össz 2 fokozat van, a hátlapon lévő kapcsolóval lehet köztük választani.

|moonman|:
Látod, egyszerre két kérdésre válaszolok, pedig csak az egyiket láttam :D

[Szerkesztve]

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#656) moonman válasza Gregorius (#655) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

kösz :)

(#657) luiz187 válasza Gregorius (#655) üzenetére

luiz187
(tag)

Akkor ezek szerint megéri az a +2k a iceqért. Főleg ha jobban is hűt és halkabb is. Nem nagyon tuningolnám szarrá, mert minek, másrészt meg zalmant se akarok venni + még néhány ezresért. Egyre jobban tetszik ez a his. A többi mind olyan 50k körül mozog nettóba.

(#658) gege71.hu válasza luiz187 (#657) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

én csak ajánlani tudom a HiS-t
Az én példányom szerencsés darab 445/750-en simán megy a 3dmark 2003 szemetelés nélkül.

(#659) F-ECT$ válasza luiz187 (#657) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Mindenképp megéri a +2k-t, mert ha külön veszed, akkor az jóval több, hát még ha Zalmant szeretnél venni...

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

(#660) acehawk

acehawk
(kvázi-tag)

Hi All!

Mostanában szándékozom egy 9800 Pro kártyát venni, de pár dolog nem
világos számomra.

Ahol megszeretném venni ott 3 különböző jöhet szóba.

Ati Radeon 9800 128 MB DDR SE TV DVI 8x AGP 34000 bruttó
Ati Radeon 9800 128 MB DDR PRO 128bit TV DVI 8x AGP 55700 bruttó
Ati Radeon 9800 128 MB DDR PRO 256bit TV DVI 8x AGP 65000 bruttó

Ezekkel csupán annyi problémám lenne, hogy én eddig úgy tudtam, hogy csak 256bites a rendes pro és 128bites az SE.

Most akkor , hogy is van ez?

Sulinetben milyet árulnak? Ott általában csak azt írják, hogy Pro vagy SE.

A segítséget előre is köszönöm!

(#661) c.zsolti válasza acehawk (#660) üzenetére

c.zsolti
(őstag)

''Ezekkel csupán annyi problémám lenne, hogy én eddig úgy tudtam, hogy csak 256bites a rendes pro és 128bites az SE.''

Ezt így is volt nagyon sokáig, de az utóbbi időben megjelent néhány 128bites 9800pro... Az SE nem csak a memória sávszélben, hanem a grafikus magban is butított.

256bites 9800pro-t vegyél. A kártya dobozán csak rá van írva, hogy hány bites :F

[Szerkesztve]

...

(#662) viharhozo válasza acehawk (#660) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Az SE lehet 128 es 256 bites is. A 128ast csak nagyon olcson erdemes megvenni.
Ha most vennel kartyat, az Acompba erdemes menni, netto 40k a dobozos Club3d.
Sulinetben szvsz ne vegyel 9800 Prot. 3 evig nem adhatod el elvileg, es addigra nagyon elavul. Tudni kene pontosan, mennyibe kerul most Sulinetben a kartya, de ha meg mindig 70k, akkor nagyon gondolkozz el, meger-e ennyit.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#663) moonman válasza c.zsolti (#661) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

úgy tudom, a téglalap alakú ramokról fel lehet ismerni, ha csak 128-as, ehhez persze ki kell bontani...

(#664) F-ECT$ válasza moonman (#663) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Mindenképp ki kell bontatni, mert a dobozra se biztos, hogy ráírják.

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

(#665) Atlantis

Atlantis
(VIP)

Hello!

Vennék egy 9800Pro-t, amit kinéztem, az a Gigabyte 256MB-os verziója. Teljesen kezdő vagyok az Ati területén, most 5900XT-m van. Az lenne a kérdésem, hogy:
1., A Giga-n lévő gyári hűtés mennyire hatásos és mennyire hangos? Nem akarom Zalman-ra cserélni, húzva úgysem lesz a kártya(meg különben is ez a kártya így gyönyörű).
2., 1280x1024-es felbontást szerintetek minden játékban elviseli(hozzáteszem, FPS játékok nem érdekelnek)? Ha elviszi, milyen AA/AF-t célszerű alkalmazni?(többen említették korábban a 2xAA/8xAF-et, ez ebben a felbontásban is működik? Itt is hozzáteszem, még soha nem használtam AA/AF-et, így az is érdekelne, ennek a gyakorlatban hol van jelentősége? Tudom, hogy ezek képjavító megoldások, de csak FPS-nél van jelentősége, vagy más játékok esetén is? (szimulátorok, stratégia).
3., Az ember józan parasztésszel azt gondolja, hogy Giga kártyához Giga lap a legjobb. Nekem ez pont jó lenen, mert Giga lapom van(lesz). Én pont az ellenkezőjéről olvastam egy topicot, hogy valakinek nem ment így együtt. Mi az igazság?
4., Melyik Catalyst-ot célszerű használni? Új rendszert fogok feltenni a kártya érkezésekor, telepítéskor mire kell figyelni? Van valamilyen ajánlott sorrend? Korábban sok bugja volt a Catalyst-oknak, ez még mindig így van?

Bocs a sok kérdésért. :)

>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#666) ANGEL(SzKC)

ANGEL(SzKC)
(újonc)

Hali!

Lenne egy kérdésem. Ismeri valaki a HIS 9800 pro kártyát? Nézegetem mindenhol, de mintha Magyarországon senki se venne ilyet :) vagy csak nem teszik közkinccsé? Szal az lenne a kérdés, hogy ez a gyártó is van-e olyan jó, mint a többi felkapott márka(sapphire stb). Azonkívül egy kicsit olcsóbb is mint a többi (41 guriga) és tudjátok nem szeretnék beleesni az olcsó húsnak híg a leve árokba. Szal ha valakinek van véleménye illetve ellenvéleménye a kareszról, akkor plíz help!

Előre is kösz!

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek többé :DD

(#667) moonman válasza ANGEL(SzKC) (#666) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

his-ről csak jót hallottam, bízz benne nyugodtan.

(#668) moonman

moonman
(Jómunkásember)

na akkor MOST kéne dönteni. következik a megrendelés:

Sapphire ATI Radeon 9800pro 128MB TV / DVI Dobozos 42920 Ft
Connect 3D ATI Radeon 9800PRO 128MB TV +DVI dobozos 45000 Ft
MSI ATI Radeon 9800PRO 128MB TV +DVI dobozos 47400 Ft
Sapphire ATI Radeon 9800Pro 128MB DDR TV/DVI 48800 Ft
HIS Radeon 9800Pro IceQ 128MB DDR BOX 49992 Ft
HIS Radeon 9800Pro128MB DDR BOX 46992 Ft

ó mondd, te kit választanál? :)

(#669) divot válasza moonman (#668) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az óccsóbat. Úgy is lutri a tuning.

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#670) moonman válasza divot (#669) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ja nem lesz tuning. időtállóság és megbízhatóság (hőmérséklet) a szempont.

(#671) divot válasza moonman (#670) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor is a Zafír. Veszel hozzá Zalmant ventivel, és a hangját sem hallod.

(#672) faster válasza moonman (#668) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Ezek kisker árak? Én egyébként megvenném a Sapphire-t, bár jó lenne tudni, melyikre mennyi garanciát adnak.

(#673) moonman

moonman
(Jómunkásember)

nem, félreértés van. semmi tuning! se húzás, se plusz brutálhűtés, így ahogy van melyik éri meg legjobban...? ált 1 év mindegyikre. (természetesen kisker igen :) )

[Szerkesztve]

(#674) faster válasza divot (#671) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Én nem Zafíroznék, ha extra hűtésű kártya kéne, akkor arra az ICEQ tökéletes.

(#675) divot válasza faster (#674) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt még nem láttam élőben, ezért csak arra tudok hagyatkozni, amit használok. Ez a Zalman. De ha a Ice hűtése is ugyanolyan halk, akkor megéri gyárilag azt venni.

(#676) moonman

moonman
(Jómunkásember)

iceq-val szemezek én is, szal egyelőre ő a befutó :)

(#677) moonman

moonman
(Jómunkásember)

iceq beszerelhető minden házba azzal a dupla hátlapjával? :F

(#678) faster válasza divot (#675) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Nem ugyanolyan halk, gyakorlatilag olyan, mint az Artic VGA hűtője, kivezeti a meleget a házból, a Zalman OP1-gyel viszont inkább befűti a házat.

(#679) -=V3rthil=-

-=V3rthil=-
(őstag)

Én is ICEQ-t vennék a helyedben.

hey-ho-let's-go

(#680) faster válasza moonman (#677) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

AGP melletti kártyahelyet szabadon kell hagyni, de egyébként szvsz bármilyen házba belemegy.

[Szerkesztve]

(#681) divot válasza faster (#678) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ühüm. Az jól hangzik.
Csak már annyira hozzászoktam a Zalman-féle hangtalansághoz, hogy minden gyári hűtés hangja zavar. :)

(#682) moonman válasza faster (#680) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

van hely, de az az elválasztó oszlop ami a nyílások között van ugye nem akadály?

Bővebben: link

(#683) faster válasza divot (#681) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Én már szemezek egy Innovatek vízhűtéssel, pont a zaj miatt. Még rágódok rajta, megéri-e.

(#684) moonman

moonman
(Jómunkásember)

iceq hűtés: Bővebben: link

na ez itten az én bajom, hogy egyben van a hátlap, én viszont ha kitöröm a takarólemezt, akkor a két nyílás között marad egy oszlop.

(#685) faster válasza moonman (#682) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Hát, szerintem abból gond nem lehet.

Olyan ismerős ez a ház, csak nem Centurion? Vagy TK300X?

(#686) Atlantis

Atlantis
(VIP)

Valaki esetleg #665-re?

(#687) divot válasza faster (#683) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát nem tom. :F
Attól függ, mennyibe kerül az egész szett. Mert a procira veszel Zalmant, az olyan 7-8K, a vga-ra is, az is úgy 8-9K ventivel, aztán egy 12centis tápot 8-9-ért, és máris néma a gép.

(#688) gege71.hu válasza moonman (#668) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Nem csak azert mert nekem is ez van DE!!!
HiS IceQ.
Halk, jol hut es jol huzhato ha epp az kell.
Zalman jol nez ki meg minden, de a meleg bent a hazban kevereg, ha nincs normalis venti + a hatlapon is..legalabb 2db, na meg elore sem art.
Az IceQ legalabb mint mar irtak kifele tolja a meleget. Ja es IceQ-na High/Low ventiallassal is lehet szorakozni (jatekhoz/nem jatekhoz :D pl)..nem kell kulon potival ciganykodni...

uhh..itt tolom a marketinget....de en is Sapphire Gygabyte es HiS kozul valasztottam hosszas review olvasgatassal, tesztek bujasaval megelozve a dontest, es az eddigi tapasztalatom vele csak pozitiv...

(#689) moonman válasza faster (#685) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

Avance A007 Bővebben: link

(#690) divot válasza Atlantis (#686) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bármilyen 9800pro-t vehetsz, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a tuning lutri, alapórajelen meg nincs közöttük számottevő különbség. Driverből fölteszed a legújabb Catalystot - jómagam még semmiféle problémát nem észleltem vele -, és használod egészséggel. :)

(#691) faster válasza divot (#687) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Na én is éppen osztok-szorzok, plusz tápon goldolkodok. Szóval még nem biztos. Az biztos csak, hogy a jelenlegi hűtés hangos, és kevés.

(#692) divot válasza faster (#691) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam is kavargott már két ventis Enermax táp, meg hátul a házban egy venti, és elől is, erre kiderült, hogy az egyetlen 12cm-es ventivel szerelt UltraPower táp többet ér. Ráadásul nincs hangja, csak ha nagyon meghajtod a gépet, akkor lép oda picit a ''gáznak''.

(#693) faster válasza moonman (#689) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

A belseje ismerősnek tűnt. Lehet, hogy ua. a gyártója. :)

(#694) Atlantis válasza divot (#690) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Kösz, kicsit röviden el lettem intézve, de mindegy. :) Majd idővel rájövök a többire magamtól.

(#695) moonman

moonman
(Jómunkásember)

jól látom az iceq hűtést az arctic cooling csinálja? :) nem mindig hallani jót róluk, legalábbis cpu-hűtés terén olvastam érdekeseket róla.

(#696) faster válasza Atlantis (#694) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

A tuning lutri, nagy különbségek nincsenek, a Gigabyte meg jó, csak drága (2 év gari). Szóval én sem tudok sok újat mondani 9800Pro terén. :) ja, és ASUS-t nem érdemes venni.

[Szerkesztve]

(#697) gege71.hu válasza Atlantis (#665) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

1. ha nem huzod eleg lesz... az ilyen gyari hutesek nem tul hangosak, de nem lesz hangtalan az tuti.
2. van jelentosege mas szep grafikaju progiban is HOGYNE...
ha meg nem hasznaltad, majd meglatod. De, hogy milyen fokozatban hasznalod majd azt neked kell kitapasztalnod.
3.ezt nem tommm :D de szerintem nincs nagy jelentosege...
4.En a 4.6-ost hasznalom, eddig nekem ez a legjobb. De ezt megint csak ki kell tapasztalni.
En oprendszertelepiteskor miutan az alap windoz (xp sp1 prof) felmasott jonnek az alaplapi driverek, majd direktx 9, utana Catalyst, hangkartya es az egyebek. De van hogy a directx 9 a vegere kerul (neha kifelejtem az elejen), de tul nagy jelentosege tapasztalataim szerint ennek sincs. Lenyeg, hogy a VGA driver minel elobb felmenjen...

A regebbi catalystok valoban nem voltak mindik tokeletesek, de az ATi folyamatosan fejleszt es az utobbi 1 evben mar szvsz nagyon jo kis driverekkel jon elo..ugy kb havonta. :)

(#698) Atlantis válasza faster (#696) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Írtam, hogy nem érdekel a tuning, csak az általános dolgok. Egyébként 3 év gari van rá, ha jól tudom.

(#699) divot válasza Atlantis (#694) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért lettél röviden elintézve, mert néhány kérdésedre így nem lehet válaszolni. :)
Mert az, hogy adott felbontásban mit tudsz kihozni egy-egy játékból, az függ ugye a játéktól, meg a konfigod többi részétől is. De mondok néhány példát: nálam a p4 porci 3615MHz-en ketyeg, így a FarCry-t 1024*768-ban lehetett, legmagasabb beállításokkal végignyomni, viszont nem lehetett használni a szűrőket. (Hiányuk nem volt észlelhető magas minőségi beállításban). A Painkillert pedig 2*AA és 8*AF*el toltam végig gond nélkül. A WillRockot szintén, sőt, az bírta a 4*AA-t is. Az újabbakról ugyebár nem sokat tudunk, valószínűleg a Doom-ban, és társaiban se fogunk szűrni meg simítani ezerrel, viszont az 1024*768 tutira meglesz, talán még e fölött is.

A kártya hangja szerintem a többséget nem zavarja, én szeretem a némaságot, ezért cseréltem Zalmanra.

És nem kell a Gigabálytot :DDD gigabályt lapba tenni, ellesz más cuccban is. ;)

(#700) Atlantis válasza gege71.hu (#697) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Köszönöm, végre valaki, aki részletesen válaszol. A Catalyst és a Control Panel ugyanaz? Van magyar nyelvű Catalyst?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.