akkor szerintem el fogja vinni, bár sanszos, hogy néha a proci fog a radír után rohanni 
Sent from my Windows Phone

akkor szerintem el fogja vinni, bár sanszos, hogy néha a proci fog a radír után rohanni 

TV- tv kimenetes (svideo)
DVI - digitális kimenet
LITE - Alap kivitel, igaz dobozos, de semmi extra játék semmi cd, csak a kártya és a doboz
FULL - nagy doboz, sok extra, rakat kábel stb..
ULTIMATE - ez gyárilag zalman heatpipe hűtéssel van szerelve, zajtalan, csendes vagány
kihagytam vmit?

ja igen ALL IN WONDER - beépített TV tuner

12ezer az a nyamvadt zalman hűtő?
kell a halálnak! 

ugyanez másik boltban bruttó 61. jó nagy különbségek vannak, érdemes odafigyelni!
Az a zalman fos nem ér semmit! Ugyanis passzív! Egy óra FC után meg 150 fok lesz a házadban!

közben találtam 57-ért is. azt mondjuk megmondom nekik, hogy 256 bites legyen, különben nem veszem át. 

Sulinetre veszem, így mindenhol 69 900-ért láttam. (Ugye 50% visszajön adóbevalláskor). Mivel Győrben vagyok a Bit bolt nevű helyen rendeltem meg.
A 128bitest én sem veszem át, ezt megbeszéltem az eladóval.
Ez talán TD Lite kivitel lesz, mivel azt mondta, hogy nincsen Sulinetes 9800 Pro, amin videóbemenet lenne. 
Valószínűleg egy jófajta Tuner kártyával még megdobom magam az idén, mert szeretnék néha digitalizálni.
HTPC: Asus M2A-VM, AMD BE-2350, 1G RAM, 80G PATA HDD, Pioneer 212 DVD-RW, E-mu 1212m DAC, Silverstone LC16B-MR ház, 250 W Delta GPS-300A táp

Főleg, hogy 7 nettó az aktív Zalman...
Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

a 9800 pro eredeti hűtése (sapphire) elég ha nem húzza az ember, nem?

Ja, sőt még egy 3dmark03-at is kibír az alap hűtés 440/760-on 

miért mennyi az alapérték? (
nemtudom)

talán utánna nézhetnél nem?380/340 az ati alap a safir vmivel lassabb

Épp azt teszi, itt megkérdezte...
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

Elvileg ezt kell tudnia alaphelyzetben:
GPU RADEON 9800 PRO
Processing technology 0.15µ
GPU Speed 380Mhz
Memory Type/Size 128MB Samsung 2.8ns BGA DDR SDRAM
Memory Clock 340Mhz DDR (680Mhz)
Memory Bandwidth 21.8GB/s (256-bit)
Memory / Core interface 256-bit DDR
Bus AGP 2X/4X/8X
Rendering pipelines 8
DirectX 3D Hardware DirectX 9
OpenGL version OpenGL 1.3
RAMDAC Dual 400MHz RAMDACs
Output options DVI-I Output / TV Output / VGA Output
Maximum resolution 2048x1536 @ 85Hz
HTPC: Asus M2A-VM, AMD BE-2350, 1G RAM, 80G PATA HDD, Pioneer 212 DVD-RW, E-mu 1212m DAC, Silverstone LC16B-MR ház, 250 W Delta GPS-300A táp

itt a sok verzió közül már azt sem tudom, fiú vagyok-e vagy lány. bár talán azt igen
ezért kérdeztem, mert Ti biztos jobban otthon vagytok ebben. ha kinézek a neten valamit, az nem biztos, hogy úgy is van, Ti meg csípőből vágjátok
azért köszi!

kimerítő, köszi!
közben ráleltem ati honlapon is. sapphire miért csinálja lassabbra? (gondolom nem érezhető csak mérhető)

''sapphire miért csinálja lassabbra?''
mit csinállassabra??? enm értem miről van szó..

amigo78: ''380/340 az ati alap a safir vmivel lassabb''

ezt kimondta??
ez hülyeség, nem lassabb semmivel sem.. sőt
az újabb sapphire kártyákn 99%ban R360 mag van, vagyis jobban tuningolható... nem értem honnan találtátok ki hogy lassabb..

R360 vagyis...? minek kéne amúgy lennie?
(ez jó hír, mert sapphire a legszimpatikusabb a gyártók közül. árban is.)
Mi a lassabb? Kerekítésről nem hallotál még vagy nem láttál másmilyen gyártótól származó kártyát?
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

Lassab: 380/340 helyett 377.5/337.5 kb. 
És 21-szer: az R360-as mag semmit sem jelent tuning szempontjából.

R350 - Pro
R360 - XT

a végére csak sikerül összezavarnotok 

Mit nem értesz?

ööö 
hát egyikőtök ezt mondja, másik azt. cáf ide, cáf oda 
de már kinéztem az infokat ati holnapról...

Akkor egy kis plussz osszezavaras :
Excal. ATI Rad. 9800 PRO 128MB ICQ 43.300,- + ÁFA
Szvsz kis hazánkban itt a legolcsóbb..igaz rendelni kell és lehet akár 10-14 nap is a szállítás...de én is így rendeltem és disznó jó kis kártya.
A gyári hűtése dög nagyon..lehet húzni is a száját rendesen. Nekem 445-ön sem szemetel.
Egy hátránya: a plussz hűtés miatt buksz 1 pci slot-ot.
Rendelés itt: (görgess a nyitóoldalon és a lap közepe táján van)
Bővebben: link
A kártya hivatalos oldala pedig itt:
Bővebben: link
[Szerkesztve]
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

Az se mond mindig igazat 

Tegnap szerváltam egy 9800 pro-t. Eddig sosem volt ATI - kártyám , csak Nvidia.
Ez előtt egy FX 5900 XT-m volt, de próblémák voltak vele , s visszavittem, ráfizettem , s így lett ez a mostani.
Csakhogy: ez zacskós, s nem tudom, miféle.
Tudnátok olyan tesztprogramot javasolni, ami kideríti?
Milyen értékeknek kell szerepelniük?
S még egy: milyen drivert javasoltok? A cd-n, amit adtak hozzá ez áll
Drivers ver. 7.98
taki0
(#531) Alvin_ti4200 válasza taki0 (#530) üzenetére
Bővebben: link Catalyst 4.7
Amúgy teljesen mind1 milyen fajta, valószínűleg referencia nyákra épül.

A gyári hűtése dög nagyon..lehet húzni is a száját rendesen. Nekem 445-ön sem szemetel.
Jó neked. Nekem 410/380-nál vége van.
''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

43,100-ért látom 
köszönöm a linket, még esélyes lehet!
kérdés, mi az az IQC (gondolom itt nem az instant messengerről van szó
)
a másik ez a ram kérdés. a téglalapról egyértelműen meg lehet állapítani, hogy 128bites? és ugyanúgy a négyzetes csipekről, hogy 256? mert ugye futár kihozza... várjá berakom és futtatok pár tesztet, addig ülj le, igyál egy kávét... 

ja és nem zajos ez a hűtés?

Aza OP1-es megoldás engem is érdekelne! Szóval Zalmannal meg Op1el mit mehet max?
Érdekel
LotrO: Kiscsaj RK lVl 75, Foxxika - LM lvl 65 - Snowburn | lotro-hungary.hu | BattleTAG: FoxxikaHUNG#2929

fú az nekem nagyon nem jön be!
(be sem férne a házamba
meg kicsit nevetségesnek is tűnik _nekem_
)

Deh nagyon okosan hidegen tartja a kareszt!
LotrO: Kiscsaj RK lVl 75, Foxxika - LM lvl 65 - Snowburn | lotro-hungary.hu | BattleTAG: FoxxikaHUNG#2929

Pedig nagyon nem az. Nagyon jól hűt, és nagyon halk. Bár nekem le van szabályozva, de maxon is halk.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

na csak, hogy egyről beszélünk-e:
[Szerkesztve]

Igen erre.
Nyákra ugyanez van most gépben
Nem néz ki hülyén amúgy.
[Szerkesztve]

nem hülyén, inkább ultramegagigabrutálul
könyörgöm nagyobb, mint a kártya! (vagy nem?) ezek szerint van tapasztalatod a cuccossal, mesélhetnél kicsit 

Mivel sokszor van levéve a házam oldallapja, ezért tényleg ''ultramegagigabrutál'' 
Tuning nélkül vagy minimum tuninggal elég maga a borda, tuning mellé nem árt a venti. De még leszabályozva is remekül hűti.

csak mert (korábbi vélemény egy fórumozótól): ''Az a zalman fos nem ér semmit! Ugyanis passzív! Egy óra FC után meg 150 fok lesz a házadban!''
nekem a ''normális'' vga kártyáról ''normális'' hűtéssel valami ilyesmi az elképzelésem:
lehet én vagyok lemaradva
ha belegondolok, hogy anno a cpu-t is elég volt passzívan hűteni, most megy úgy néz ki egy modern számítógép, mint egy szélerőmű. (csak itt nem a szél generálja a villanyáramot, hanem fordítva
)
ez pl mi? zalman op1 nélkül? (tényleg nagynak tűnik, hogy passzívan is elég legyen)
[Szerkesztve]

Nálam jól szellőző házban tuning nélkül mindig elég volt csak a borda is. Nem hiába 5-6k.
3-4 óra FC, UT2004 simán belefért neki.
OP1 el semmi gond nem lehet.
A fenti kép nem hiszem, hogy tuningra elég, és ki tudja milyen hangos a ventije.
Az alsót nem ismerem, de erősen Zalmannak tűnik. Persze Sapphire cimkével
(#545) Overlocker válasza moonman (#525) üzenetére
Csak hogy még jobban összezavarjalak![;]](/dl/s/v1.gif)
Ahogy F-ECT$ is írta (két)-féle chippel szerelik a mostani 128MB-ás 9800PROkat./R350-Pro chip, R360-XT chip/.Kezdetben ezt az ATI,egyes 256MB-ásoknál vezette be, később a 128MB-sokon is költségcsökkentés céljából.Na ezt már nem részletezem/0,15-->0,13).Sőt egyes 9800SE-ben is volt R360-as chip, ebből szvsz, nem sok jött Európába.
Tökmindegy, hogy milyet veszel, csak 256bites legyen. Információm szerint csak a Sapphire,MSI(nem tuti),Club3d(lesz-9800LE) 128bites.+kell egy kis szerencse, hogy jól húzható szériát fogj ki, mindegy hogy R350-es vagy 60-as(de a R360 átlagosan magasabban frekiken képes járni, 0,13 miatt)
A HIS kártyája jó vétel!
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

nem egészen ugyanaz a bordázata, de hasonló. olvastam olyat, hogy sapphire 9800 pro FULL csomag és zárójelben zalman hűtővel. lehet, sapphire-nak gyártott zalmanok ilyen színűek és bordázatúak.
dilemmában vagyok ezzel az új kártyával. nem akarok 80ezret költeni rá (max 60), de nem akarom, hogy zajos legyen se, hogy csöndben megsüljön 
(#547) moonman válasza Overlocker (#545) üzenetére

de sapphire-ból is van 256 bites, ugye? mert láttam ilyet árjegyzékben. (téglalap ramokról mi a vélemény? megbízható módszer?) tuning nem lesz, örülök, hogy futja erre is 

Na akkor ezt sem tudom meg
(#549) Overlocker válasza moonman (#547) üzenetére
Persze van még 256bites a sapphire-ből is.Igen, a 128bitesen téglalap alakúak a ramok és egy sorba vannak, nem L alakba! A His számodra a tuti vétel!
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=