Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#4951) Rapidus válasza nemtommi (#4949) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Ahogy mondod szó szerint igaz: ''már megköttetett a bolt'' :D

R.I.P. 1954-2009

(#4952) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

ez az egész mi micsoda dolog gázos... szóval ibmp vagy mi az sirtec ami ct...
Nekem eredeti Chieftec, és nem Sirtec. A sirtec egy-egy sorozatot szállit be a CT-nek, amit extra körülmények közt gyártanak. Az hogy másnak mit szállit ez olyan mint a Traxdata-Arita helyzet. ''a''osztály minőség VS. ''b'' (vagy ''c'')

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4953) FefeeX válasza ktg3 (#4947) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

3.15 alatt nagyon ajánlott a tápcsere, mert ebből akár baj is lehet... Nekem a 300Wos Codegányom is vitte 3.23-on, de azért jobb a CT...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4954) Nimda válasza FefeeX (#4952) üzenetére

Nimda
(őstag)

Nem akarok általánositani de nekem nemrég döglött meg egy Sirtec...élt 3 hónapot..béke poraira...:(((...pedig azt hittem megbizható táp...

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4955) Rapidus válasza FefeeX (#4952) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Nem szivesen vitatkozom veled, de picit pontosítanék:
A Chieftec nem gyárt tápokat.
Hanem tápgyártóktól veszi, és rákerül a Chieftec matrica. Legnagyobb beszállítói a Delta és a Sirtec.
Pl Sirtec Amerikában High Power néven forgalmazza a tápjait, van amikor Mo-ra is ilyen néven jön. A tápok egy az egyben ugyanazok. A matrica is a márka feliratától eltekintve tök ugyanolyan belülről.De néha van boltokban eredeti Sirtec is.Lásd: [link]

[Szerkesztve]

R.I.P. 1954-2009

(#4956) Tigi válasza Nimda (#4943) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Afene.
Elfelejtettem még odaírni, hogy csak a 256MB-os Pro-ra és XT-re jó az ATI Silencer 3.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#4957) WZP válasza Tigi (#4956) üzenetére

WZP
(kvázi-tag)

Jah, :U ezért volt hogy amikor vettem egy silencer 3-at nem volt jó rá és azt mondtam hogy most már lefaragom, és valahogy miközben próbáltam ráigazítani megsérült a memória! De nem értem, hogy lehet ennyi külömbség a 128MB és a 256MB-os változat között ?

Inter Arma Enim Silent Leges

(#4958) Nimda válasza WZP (#4957) üzenetére

Nimda
(őstag)

Nem a kártyával van a baj,hanem a silencerrel...mért nem tudtak a 128-as 9800 pro-ra is tervezni egyet?...mármint olyat ami a memót is hüti...mint a 3-as (rev 2)...
Úgykell neked,mert nem zalmit vettél...:P

[Szerkesztve]

(#4959) Nimda

Nimda
(őstag)

Szerintem lassan új topikot kapunk...:C

(#4960) FefeeX válasza Nimda (#4958) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

zalmi rulez

(#4961) FefeeX válasza Rapidus (#4955) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

természetesen nem ez a két beszállítója van csak, de mindegy. LÉNYEG az amit írtam, hogy lehetnek a Ritek lemezek elég jók, attól még az Ariták szarok, szóval gyárthatja neked a japán mamut is a cuccodat ha az a CT-nek nem felelt meg minőség lett, vagy akár még a saját márkanevének sem megfelelt...

(#4962) Rapidus válasza FefeeX (#4961) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Hajjaj, na nézzük. (Ez már nem csak konkrét táptípushoz kötődik, ezért elnézést kérek a többiektől, amennyire lehet, rövid leszek):
Pár dolgot szerintem nem értesz, vagy félreértesz abból amit írtam:
Először eredeti Chieftec-re hivatkozol, aztán miután kiderült (leírtam), hogy NINCS eredeti Chieftec, még több beszállítóról kezdesz beszélni, ami szintén tévedés.
A Chieftec épp a minőség biztosítása okából NEM rendel sok cégtől tápot (talán még az Enhance említésre méltó, de ők 2005-től már sokkal kevesebbet szállítanak). Ezzel elkaszálná a vásárlók részéről a Chieftec márkába vetett bizalmat. A folyamatosan magas, és egyenletes minőség feltételez egy szigorú technológiát, erre pedig nem sok cég képes, de pl. az említett Delta és a Sirtec ilyen cég.
Ezek a cégek tehát komlett tápegységet szállítanak, amit már csak feliratozni kell. Ezért helytelen a kijelentésed ''eredeti Chieftec és nem Sirtec''.

De a Traxdata-Ritek-Arita példa is sántít, viszont ez már tényleg nagyon off lenne itt, azt tudom javasolni, hogy olvass! [link] és akkor hamar kiderül, hogy az általad példaként említett DVD alapanyag párhuzam szakmailag téves, és helytelen. A kereskedők használják - reklám céljából (de tőlük meg nyílván nem lehet túl mély szakmai ismereteket megkövetelni) .

Az IMBP (és nem ibmp ahogy te írtad) tápokról volt már elég nagy terjedelemben szó a fórumon. Kár lenne itt folytatni. Senki sem állította, hogy ez egy szuper táp. Nem az. De tény, hogy az árához képest elég jó (ez annyit jelent, hogy ha nem akarsz egy tápot 10 évig használni, valamint kissé felülméretezed, akkor jó választás lehet).
A magam részéről ezért írtam azt, hogy a Chieftec-hez képest ''jóval szerényebb 420W-os IMBP''. Ennyi és nem több.
Egyébiránt pedig nagyon elkanyarodtunk a topic céljától, én nem folytatnám tovább az off-ot, de szívesen beszélgetek veled a tápokról privátban, vagy e-mail-ben.

[Szerkesztve]

R.I.P. 1954-2009

(#4963) WZP

WZP
(kvázi-tag)

Ne tereljetek, nem vagyok bírka.. A fő problémám még mindíg nem oldódott meg. Az egy dolog hogy néha kijön a nincs csatlakoztatva szöveg DE miért írja hogy 9700 ? a régi 9800Pro-m az 9800Pro-t írt!! Na ? ötleteket javaslatokat MEGOLDÁSOKat örömmel várok...

(#4964) FefeeX válasza WZP (#4963) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

nálam másik tápzsinór segített... nekem is volt ilyen problémám, de ott az összes fénycső után volt bekötve a kari... :)

(#4965) FefeeX válasza Rapidus (#4962) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

1. Sirtecről, deltáról olvastam már, mivel gondosan választottam ki a tápom. Olvastam még más beszállítóról is... de mindegy. Azt valóban nem tudtam h a CT nem gyárt sajátot... Ezért elnézést is kérek

2. a fekete leves, no nem nekem... DVDkkel foglalkozom mostanában. Bocs. Arita az Ritek G05, mint a Traxdata is. Meg TDK is volt blabla. Lényeg h nem az összes az, mint ahogy az összes verba sem MCC, DE a ritek a legjobb lemezeit a verbatimnak, majd a TDK-nak adja el, azután pedig eladja Traxdata néven, ill. a ''b'' vagy esetlgesen már ''c'' osztályos ''minőség''-et pedig Aritára szitázza és úgy adja el. A verba féle ritek jó, az arita meg gagyi. ennyi a példa, ezzel nem állítottam h a tápod sz*r, csak azt mondtam h valószínűleg elmarad a CT minőségétől...

Mindenkitől elnézést a sok OFF-ért...

(#4966) Digital

Digital
(PH! addikt)

Na vettem egy 450w-os csífteket,a fesz. értékeim:
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa Winbond W83627THF (ISA 290h)
Alaplap neve Asus P4C800 / P4P800 / P4P8X

Hőmérsékletek
Alaplap 22 °C (72 °F)
CPU 44 °C (111 °F)
Maxtor 6Y080L0 28 °C (82 °F)

Hűtőventilátorok
CPU 2377 RPM
Burkolat 1232 RPM
Tápegység 2428 RPM

Feszültség értékek
CPU mag 1.36 V
+3.3 V 3.28 V
+5 V 4.89 V
+12 V 11.80 V
+5 V készenléti 5.00 V
Debug Info F 89 8E 8B
Debug Info T 22 44 209
Debug Info V 57 C2 CD B6 B6 00 00 (03)

És kafán lefutott a 3D mark 2003,ráadásul 5779 pöttyöt kaptam :C
Köszönöm a segítséget :R ,a régi táp egy laza mozdulattal ment a kukába :DD

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#4967) uzsz

uzsz
(senior tag)

Mit mondtok, mennyi az értéke egy HIS 9800XT-nek BBA-s ramokkal és SILENCER-el? Valamint egy 2,5-ös barton mellé jobb választás-e mint egy sima 6600?

Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.

(#4968) Digital válasza uzsz (#4967) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Az árát talán olyan 32k-ra tippelném:F,bár nem vagyok nagy biznicelő... A 6600-nál szvsz jóval többet ér!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#4969) uzsz válasza Digital (#4968) üzenetére

uzsz
(senior tag)

Kössz. Akkor lehet hogy megadom érte a 26ot. :D

Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.

(#4970) FefeeX válasza uzsz (#4969) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

26ér a hülyének is megéri ha 256bites... :C

(#4971) Digital válasza FefeeX (#4970) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Azt hiszem csak 9800 pro-ban van 128 bites:F,azt XT-k mind 256 bitesek!

(#4972) WZP

WZP
(kvázi-tag)

Én meg úgy tudom hogy 9800Pro-ban is csak néhány sapphire van 128bites amikor az emberek azt hitték hogy jó 256bites Pro aztán othon derült ki hogy valójában nem is Pro mert a sapphire rosszul gyártotta őket, ebből volt is felhárborodás. Vagy én tudom rosszul ?

(#4973) Rapidus

Rapidus
(fanatikus tag)

Hogy sima pro helyett xt, már magában is kellemes. Ha még egy sinecer is van rajta, ami szintén megér pár ezer ft-ot, akkor már tényleg jó vétel 26-ért. Szóval hajrá! :)

R.I.P. 1954-2009

(#4974) Digital válasza uzsz (#4969) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

26k-ért 9800pro-t kapsz,az XT+ spéci hűtő=BEST BUY

(#4975) Rapidus válasza WZP (#4972) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Szerintem jól tudod, már ami az elejét illeti. Ezt erősíti meg a ''Nagy ATI Radeon táblázat'' [link]

R.I.P. 1954-2009

(#4976) Rapidus válasza Digital (#4974) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Meg persze a vásárlás szerencse dolga is. Néha ki lehet jó vételt fogni. Én apronetről vettem 21k-ért dobozos Gexcube 9800pro Extreme-et. Azon is VGA Silencer volt, de kissé viseletes (a kártya szerencsére tökéletes).

R.I.P. 1954-2009

(#4977) Digital válasza Rapidus (#4976) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Ma voltam egy boltban Szegeden,33k-ért árulnak Inno 9800pro-t! Szvsz ez is jó vételnek tünik:F

(#4978) Rapidus válasza Digital (#4977) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Hát ja :) A gari miatt mindenképpen. Személyes tapasztalatom nincs, de elég sok 9800pro-ról olvastam, hogy elhalálozott mostanában. Felteszem ezek nem alap órajelen mentek, és/vagy nem elég jó hűtéssel.
Tényleg kinek mennyi idős a kártyája?

R.I.P. 1954-2009

(#4979) siofok

siofok
(senior tag)

ezek az adatokjók?mert nekem is volt egyszer ilyen problémám de elmúlt.ráadásul no name táp.[kép]

(#4980) siofok válasza siofok (#4979) üzenetére

siofok
(senior tag)

(#4981) Sünke

Sünke
(lelkes újonc)

Császtok!
Segítségért fordulok hozzátok.
Nem tudom mi ütött a kártyámba ( 9800 Pro), már 8 hónapja nem használtam és sikerült hozzá egy alaplapot szereznem, hogy felelevenítsem a régmúltat. Összedobtam a cuccot, bekapcsoltam és se kép, se hang, semmi...
Ilyenkor mi lehet a problem?
Előre is kösz a segítséget!

Az AMD -ért és az ATI -ért előre...

(#4982) nemtommi válasza Sünke (#4981) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Azért ennél kicsit bővebben is leírhattad volna a hibát.
Ebből max. annyi, hogy nem kötötted rá az alaplapra a power gombot :)
Tréfát félretéve, olyanról még nem hallottam, hogy állásában behalt volna egy VGA.

(#4983) Digital válasza Rapidus (#4978) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

2004 szeptember 15.-én vettem a karit (53K-ért),soha nem tuningoltam,a hűtést sem cseréltem le! Mint kiderült a vga a táp miatt szarakodott,remélem mostmár békésen megleszünk :)

(#4984) FefeeX válasza Sünke (#4981) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

az alaplappal, a procival, a rammal stb is lehet probléma...

(#4985) Digital válasza siofok (#4979) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Állítólag 5% + - diferencia a megengedett!

(#4986) Sünke

Sünke
(lelkes újonc)

Én is azt hittem, hogy mással van a baj, de nem! 9600 Xt -vel és S3 -al is elindult minden.
Ha nem kötöm be a power kábelt kéri, hogy kössem be mielőtt még töltene. De nem csinál semmit. A gép megy és még nem is sípol, mintha nem érzékelné, hogy kártya van benne, mert akkor ezt csinálja.

(#4987) FefeeX válasza Rapidus (#4978) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ált azért halnak el a cuccok, mert a gyári hűtés bezizizik, vagy húzva már nem elég... Illetve amúgy se nagyon, szóval úgy meg tuti, memek eldurrannak...

(#4988) FefeeX válasza Sünke (#4986) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

kösd be a kábelt és nézd meg úgy!

(#4989) Sünke

Sünke
(lelkes újonc)

Bocsánat, csak kérnie kéne, hogy kössem be, erre emlékszek.
De most még azt se kéri.

(#4990) Rapidus válasza Sünke (#4981) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Célszerű lenne egy üzemképes alapot összedobni, ami elindul és működik egy másik vga-val. Aztán mehet bele a 9800pro.
Szerk: mire leírtam, már látom meg is csináltad :)

[Szerkesztve]

R.I.P. 1954-2009

(#4991) Sünke

Sünke
(lelkes újonc)

Teljesen kuka akármit csinálok, ha bekötöm, ha nem a képernyő sötét.

(#4992) Sünke

Sünke
(lelkes újonc)

Kipróbáltam 2 VGA-val is, már írtam.

(#4993) Sünke

Sünke
(lelkes újonc)

+ ennél a kártyánál még a monitor is kiirja, hogy nincs semmi csatlakoztatva.

(#4994) Rapidus

Rapidus
(fanatikus tag)

Milyen táppal próbáltad?

R.I.P. 1954-2009

(#4995) Rapidus válasza FefeeX (#4987) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Neked milyen régen van meg a mostani kártyád?

R.I.P. 1954-2009

(#4996) Sünke

Sünke
(lelkes újonc)

Akkor valószínű, hogy ennek a kártyának lőttek?
Még annó erősen húztam, mert bírta a magas órajeleket, lehet az a baj?

(#4997) Digital válasza Rapidus (#4994) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Na igen...a TÁP :))

(#4998) Sünke

Sünke
(lelkes újonc)

2 éve vettem, de már 8 hónapja porosodott. Mikor kivettem még jó volt.
Chieftec 360W a táp.

(#4999) Rapidus válasza Sünke (#4998) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Ilyen tápom nekem is volt, (ráadásul egy B-s chieftec házban :) ) az biztosan nem okoz ilyet.
Akkor ha a fentiket lezongoráztad, sajna tényleg úgy néz ki, hogy a kártyával van gond.
Én még azért egy másik gépben megnézném, annyit megér.

R.I.P. 1954-2009

(#5000) Digital válasza Sünke (#4998) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

8 hónap alatt sokminden történhetett a zsugával! Nincs rajta valami sérülés?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.