Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#4851) macikos

macikos
(PH! addikt)

Na végre! Megvan a Zalman VF700-AlCu. :)

Bár a felszerelés során történt egy idegtépő baleset, a gyári hűtő ragasztva volt és levételnél leszedett magával a GPU-ról egy kis áramköri elemet (talán dióda, az egész nem volt 1mm). Abban a pillanatban, amikor észrevettem, heves szívverés és anyázási kényszer fogott el. Végül egy precíz forrasztás megoldotta a problémát.

A hűtő király. Normal-ba kötöttem be, az alaplapra, így látom a fordulatszámát. Jók a hozzá adott memória hűtők is. Hőmérsékletet nem mértem, mert nem volt érdemes, alacsony és kész. :)

[Szerkesztve]

A nagy erő nagy felelősséggel jár

(#4852) FefeeX válasza macikos (#4851) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

sztem hőt nem is tudsz mérni, de teljesen mindegy, húzás nélkül tuti alszik, meg húzáskor sem fog túlfűteni...
sztem nagyon faja a zalmi... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4853) smityke

smityke
(újonc)

sziasztok ez a gondom lenne

hhttp://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060302/faxoomt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg :F ]

!!!!!

(#4854) macikos válasza FefeeX (#4852) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Igaz, hogy nincs benne hőmérő, de én ''asztali'' hőmérőre gondoltam. :)

(#4855) smityke válasza smityke (#4853) üzenetére

smityke
(újonc)

http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060302/faxoomt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
szal 4 függöleges csik ugyh tegnap este még semi nem volt vele és ma reggel bekacspiztam és annyi volt azota csinálja már ujrapasztáztam de sejtésem sincs mi okozhatja ...:(

!!!!!

(#4856) FefeeX válasza smityke (#4855) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

monitorcsere, mert azzal szokott ilyen lenni mikor behal.
utána ha nem akkor jól rögzitett e a kártya.
asse akkor jóe a hűtés?
asse akkor másik gépbe bele...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4857) FefeeX válasza macikos (#4854) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

úúúúú:D
és azt hogyan fogod megoldani? leveszed a hűtést és mellérakod a chipnek?
abszolute nemlesz jó, akár 30 fokkal is kevesebbet mutathat...
sztem max lézeres hőmérővel...
egyébként ha a borda meg a venti mellett mérsz az is sokkal kevesebb a maghőnél...
szóval a borda akkor jó ha hozzá tudsz nyúlni és nem érzed forrónak...
Zalmi VF700nál ez magától esik... akárhova nyúlok, hideg...

(#4858) Boglya

Boglya
(senior tag)

Hellow! Van egy Gexube 9800 pro-m, aminek ugye kell külön áramforrás a tápból - a baj csak az h nem tudom kihúzni a kariból a kábelt, inkább eresztene el a kártya forrasztása, minthogy az a csatlakozó végre kijöjjön. Másnál is van ilyen probléma vagy csak ez a példány ilyen ''különleges''?

(#4859) FefeeX válasza Boglya (#4858) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a tápod lehet a ludas, a noname tápokon elég fura csatikat csinálnak...
mióta chieftec tápom van, nem ragadnak bele a dugaszok semmibe, frankón egyből kijönnek...
türelemmel és egy kis szerencsével ki fognak jönni... :)

(#4860) Tigi válasza Boglya (#4858) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Hi

Nekem is bele van szorulva, de én nem piszkálom mert nekem 1 Y kábel van beledugva és azzal együtt mozgatom a kártyát. :C

[Szerkesztve]

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#4861) Boglya válasza FefeeX (#4859) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Nekem is Chieftec van, de a csatlakozó a kártyával jött. Most ott lógicsál ez a 20 cm hosszú kábel a karin, nincs ezzel semmi baj, de azért zavaró. Már fogóval is próbálkoztam, de úgy se sikerült, valszeg ez már örökre így marad:).

(#4862) Jockey007 válasza Boglya (#4861) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

srácok mondjátok már el hogy mi a faszt képzelnek a srácok az aproban !!!??? nekem egy Xpert Vision 9800prom van és azt irják hogy mert 128bites az csak se lehet everest is pro-t ir a dobozon is az van!!! gyári 8pipa 4vertex L alaku chip ki osztás a nyákon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GIGABYTE team

(#4863) macikos válasza FefeeX (#4857) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Jah, persze. :)

Az egyik oldalon van a hűtő, de a másik oldalán pont a proci ''segge'' :) alá tudom tenni a hőmérőt.

Egyébként nincs nagy különbség a között, hogy a maghőmérsékletet mérem vagy 5mm-rel a túloldalon mérem a NYÁK hőmérsékletét közvetlenül a proci alatt. Nem egy NASA technikás mérés, de megközelítőleg megmondja a hőmérsékletet.

(#4864) macikos válasza Jockey007 (#4862) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Tényleg 128 bites? Mert ha igen akkor az elég nagy gáz. :((
A 9800 Pro-nak pont a szupergyors memóriája az erőssége.

(#4865) Jockey007 válasza macikos (#4864) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

tényleg az a szekszárdi euro-compban vettem!!!27000ft+8500ZALMAN+op venti 2250!!!!és 128MB/128BIT!!! mag 380MHz memory ef600MHz!!!!én tényleg nem akartam át baszni senkit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :U :( :(

GIGABYTE team

(#4866) nemtommi válasza Jockey007 (#4865) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Nyugi, elhisszük 30 felkiáltójel nélkül is.
Mellesleg ez esetben téged b@sztak át, de nagyon. :(((

(#4867) Jockey007 válasza nemtommi (#4866) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

valoban!!! mert én normál 9800pro-t akartam!!!256bit-est!!!rá csesztem de azért jobb mint az se!!! 3D mark 2001:15454pont 2003:4988pont!!! :U

GIGABYTE team

(#4868) FefeeX válasza Boglya (#4861) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ha fogóval sem megy az elég gáz...
Nekem a CT tápom csatija van benne hogy nehogy probléma legyen... :)
azért még próbálkozz sztem, de ha használatban van a kari akkor úgyis mindegy... :)

(#4869) FefeeX válasza macikos (#4863) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

végülis... :)
sufnituning... :)

(#4870) Boglya válasza FefeeX (#4868) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Most nyugdíjaztam, bent van a dobozában, szal mindegy neki, dehát akkor is idegesítő. Mindegy, úgyis kell hozzá a kábel, így legalább tutira nem fog elveszni:).

(#4871) FefeeX válasza Boglya (#4870) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

csak sima nyugdíj? miért nem adod el? bár ahhoz képest mennyi az ára, nagyon yoo kari... mid van helyette?

(#4872) Boglya válasza FefeeX (#4871) üzenetére

Boglya
(senior tag)

X1800XTPE. Amióta bejelentették az Obliviont, új gépre gyűjtögettem:). Gondoltam az öregedő 9800pro már nem fogja állni a sarat és nincs annál rosszabb, mint amikor már eleve rossz szájízzel kezdek egy játékot, mert totál le kellett venni a grafikáját ( és sok játéknak csak a külcsíny a vonzereje). Mondjuk mediumnál lejjebb a régi gépnél se kellett mennem, de a FEARben 25-30 átlag fps bizony elég szerény.
Hogy miért nem adom el, arról meg annyit, hogy még az első gépemből félretettem a voodoo 2-t, gondoltam egy ilyen őskövületet érdemes megtartani, aztán ez a kártyaelrakosgatás szokássá vált (bár a voodoo 4-et elpasszoltam, mert nem voltam megelégedve a teljesítményével:) ). Tudom, hülyeség, a 9800pro-t minimum 20ezerért eladhatnám, de nem tudok tőle megválni :D .

(#4873) cocki

cocki
(fanatikus tag)

Van ez igy.

Halál a hamis császárra,az épelméjűség a gyengék útja, te is hallod a hangokat, szólítanak

(#4874) FefeeX válasza Boglya (#4872) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

nekem van egy virge 4MB, meg egy voodoo3, meg egy gef3 ti200, meg egy radeon 9600, ami most a szerverben teljesít szolgálatot... :) meg természetesen a 9800pro... más meg nem kell...

(#4875) Boglya válasza FefeeX (#4874) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Na látod:). Nekem a sorból még a gef 4 ti 4200 maradt ki. Ha összeszámolnám, h hány órán át izzasztottam ezeket a kártyákat :D .

(#4876) zso73

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Senkinek nincs tipp a problémámra? 5.7 kataliszt felett némelyik játéknál átvált szoftveres feldolgozásra a kártya! WHY?? :( De akár 2 órát isa megy rendesen,aztán egyszer csak hopp.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#4877) FefeeX válasza zso73 (#4876) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

használj 5.7est vagy régebbit...
nekem se mennek jól az újak, a régi viszont faján viszi, éés a 9800ra azóta úgysem optimalizáltak...
(én omega 2675a-t használok, tapasztalataim szerint az a legjobb...)

(#4878) zso73 válasza FefeeX (#4877) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi! Próbálom nemsokára, ha lesz DSL.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#4879) FefeeX válasza zso73 (#4878) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ha nem találod meg, szólj majd és felteszem neked valahova...

(#4880) nemtommi válasza zso73 (#4876) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Én is csak néztem, amikor pár hónap kihagyás után újra feltettem a FarCry-t, és minden ok nélkül kifagyott a játék 20-30 percenként. 5.11-es Catalyst volt fent, ami addíg jónak tünt. Most a 4.9-es Forsage van fent, és minden hibátlanul fut a gépen.
Ma valszeg lecserélem a karit egy X800Pro-ra, de ehhez is jó lenne tudni, melyik driver a legjobb.

(#4881) FefeeX válasza nemtommi (#4880) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a forsage is valami tuningos driver? mert akkor érdekelne honnan lehet hozzájutni... :D

(#4882) lafasz

lafasz
(újonc)

Sziasztok!
Én egy új tag vagyok, és remélem sok szeretettel álltok rendelkezésemre...

AGP-s 6800 GT-t keresek! Ha van eladód, kérlek dobj 1 privit! THX!

(#4883) [HUN]Zolee válasza lafasz (#4882) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

hát ha értelmes, még ki nem tárgyalt dolgot kérdezel akkor , szívesen segítünk ha tudunk.

remélem a nicked nem a modorod miatt lett ez :F

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4884) nemtommi válasza FefeeX (#4881) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Igen az. Orosz emberkék követték el. www.hardwarelab.ru-n érhetőek el asszem.
Legújabb driverük tudtommal az 5.6-os. Eszközkezelőből kell frissíteni miután kicsomagoltad. Innen letölthető:[link]

(#4885) lafasz

lafasz
(újonc)

Akkor srácok tudtok adni 1 pontos linket, mert én ahhoz túl sík vagyok sajna agyilag, hogy kiigazodjak a ruszki oldalakon. Mert akkor én is kipróbálnám ezt a fos-izé drályvert. Köszi! :)

[Szerkesztve]

AGP-s 6800 GT-t keresek! Ha van eladód, kérlek dobj 1 privit! THX!

(#4886) nemtommi válasza lafasz (#4885) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Lásd előző hozzászólásomat, ami egy francia linkre mutat, ahol a Télécharger-re kell klikkelned.

(#4887) FefeeX válasza nemtommi (#4884) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

thanxx!
majd lehet megpróbálom...

(#4888) Balus

Balus
(kvázi-tag)

Hellol!

Be akarok ruházni egy ''Sapphire Radeon 9800pro 128M VGA'' karira. Van egy biznisz lehetőség bontatlan, zsír új, garancia kipróbálásra - 1 hét. 23k. Szerintetek megéri? Lehet 128 bites ez a kari?
Köszi a segítséget előre is :C

Olyan gyorsan aludtam, hogy fel kellett kelnem...

(#4889) zso73 válasza Balus (#4888) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem jó bolt! Az Everest megmondja neked,hogy 128-as,vagy 256 bites a kari.A GPU ablakban ott lesz az infó! Próbáld ki!

(#4890) Rapidus

Rapidus
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Most vettem egy Gexcube 9800pro Extreme kártyát (használtan).
Az Aida szerint R350, 256 bit, GPU: 398, Ramdac: 400, Órajel valódi: 351 Effektív: 702
Tehát minden szép és jó. Így is van, de 1 dolog bosszant.
A 3D Mark 2001 se (v330) eredménye csak 14990 pont. (a 2003 már jó, 5950 pont).
A procim Barton 3000+ (13x166Mhz=2166Mhz). Mem 1024Mb, alaplap: Asus A7N8X Deluxe-E.
A http://vganfo.uw.hu-n lévő tesztek alapján olyan 17 ezer fölött kellene lennie. Ez mitől lehet?

R.I.P. 1954-2009

(#4891) Tigi válasza Rapidus (#4890) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Milyen driver?
Régebbi driverrel vszeg többet menne mert a 3DMark2001 még nem ismeri a DX9-et és az új driverek DX9-re vannak optimalizálva.
Semmi baj nincs a kártyáddal.
Üdv a 9800 Pro klubban. :D

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#4892) WZP

WZP
(kvázi-tag)

Hali! Sürgős segítségre lenne szükségem, ez a videókártya álladóan felidegesít. Bootolás közben néha elkezd Beepelni az alaplapi csipogó és a képernyőn a következő piros szöveg látható: YOU HAVE NOT CONNECTED THE POWER EXTENSION CABLE TO YOUR RADEON 9700 VIDEO CARD PLEASE REFER TO THE ''GETTING STARTED GUIDE'' FOR PROPER HARDWARE INSTALLATION!!! a szöveget értem, de mégsem:
1, Be van dugva a tápkábel a videókártyába
2, Nem tudom miért de elég meleg a csatlakozó ahova be van dugva, zárlatos csak nem lehet mert akkor el se indulna a gép, nem ?
3, Nekem 9800Pro kártyám van, nem pedig 9700 de a régi 9800-asom (ami memóriahiba miatt lett kicserélve erre) az is csinálta ezt amikor még jó volt DE az azt írta hogy ...CABLE TO YOUR 9800Pro VIDEO...
4, Half-Life 2: Lost Coastban minden minimumon 24fps maxon meg 22fps, ez még nem lenne baj de 1600x1200-ban is meg akartam nézni az fps-t full grafikával ami már nagyon szép ugye. Na felbontás váltása után nem volt kép, csak a sötét képernyő és az egér ami egyébként akkora volt mint 1600x1200-ban lennie kell. Kiléptem a játékból aztán újra beléptem akkor is fekete volt a monitor de akkor már ki se lehetett lépni. Akkor újraindítottam a gépet és amikor windows bebootolt két hibaüzenet is kijött hasonlő szöveggel: Vagy nem működik jól a videókártya, vagy nincs fenn Catalyst vagy ha van fenn akkor az nem jól működik. Most újraraktam a Catalystot és most működik. Lost Coastba beléptem és most hiba nélkül végigmentem rajta. Nagyon megköszönném ha valaki elmondaná mitől nem megy ez a kártya. Ez a gyártó ratyi? ATI RADEON Connect 3D 9800Pro series a pontos neve és elméletileg R350-es mag van rajta asszem NAGYON megköszönném ha meg tudnátok mondani mi a probléma

Inter Arma Enim Silent Leges

(#4893) Rapidus válasza Tigi (#4891) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Köszi és üdv Nektek is!
Ez a legújabb 6.2-es driver volt. De majd kipróbálom egy régivel is. Tipp, hogy melyikkel próbáljam?
Egyébként inkább bosszantott, mint aggódtam, mert a 2003-ban az a kb 6000 pont épp jó.
Amúgy kiba*zott jó kis kártya :D

R.I.P. 1954-2009

(#4894) liquidmoon

liquidmoon
(fanatikus tag)

Hi mindenkinek! Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi az eddigi kb max pont 3D Mark 2003-ban és 2005-ben? Előre is köszi (persze 9800Pro-val)

(#4895) Digital

Digital
(PH! addikt)

Hali
Ismét rendetlenkedik a Sapphire 9800 pro vga-m :O (ilyen sz@rt még 1* nem veszek ;]) Játék közben ilyen a kép: [link] Szvsz az adataimnál található konfigon futnia kellene az ilyen játékoknak LULA 3D :DDD):F A kártya hűtése is jó,egy 8cm-es venti tolja még +-ban rá a szellőt.Mostmár tápomra gyanakodom (400w-os mercury,tudom hogy egy rakás **s;]) A gépem egyáltalán nincs tuningolva,próbáltam már több drivert is,/ pillanat a 8.191.0.0 verziót használom! Esetleg mit próbálhatnék még ki?(ez az egy vga-m van sajnos)

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#4896) Rapidus

Rapidus
(fanatikus tag)

Kipróbáltam még 2 drivert, az eredmények:
3.7 (2003.09) 16.512 pont (ez volt az eredeti driver cd-n)
4.6 (2004.06) 15.450 pont
6.2 (2006.02) 14.999 pont
Elég sok, több, mint 2000 pont különbség. :F

R.I.P. 1954-2009

(#4897) Nimda válasza Digital (#4895) üzenetére

Nimda
(őstag)

Ha gyári hütöd van,akkor nem ártana újrapasztázni...de a legjobb lenne lecserélni azt a szart...a táppal egyetemben...:)
A kép alapján textúra szétesés,ami gpu hibára utal...van benne némi szemetelés is de én a memót talán kizárnám...
Mikor jelentkezik a hiba?Rögtön bekapcsolás után,vagy játék közben?

[Szerkesztve]

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4898) Digital válasza Nimda (#4897) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Csak játékok alatt jelentkezik a hiba,netezés,filmezés közben jól működik! A hűtő tényleg gyári,de mikor megvettem még hibátlanul üzemelt a kari,bár voltak Driver gond már az első alkalommal is jelentkezett,a gyári driver-re kékhalál volt a reakció! Ilyen sz@r kártyám még nem volt...hol lehet a jó kis 9200-am... :D

[Szerkesztve]

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#4899) Nimda válasza Digital (#4898) üzenetére

Nimda
(őstag)

Nem a tipus a szar,hanem amit kifogtál kártya...sajnos az elégtelen gyári hütés (föleg ram) miatt sok ember panaszkodik hasonló hibákról...sokszor már késö megfelelö hütést felszerelni...(talán az elektronmigráció játszik szerepet:F) én már az elején gondoskodtam a hütö cseréjéröl és semmi gond már vagy 1 éve...
Na persze a túlhajtás és a bios buhera is árthat,ha nem megfelelöen járunk el...

Ha 3D-ben jelentkezik a hiba,valószinüleg túlmelegszik...de nem mernék megesküdni rá,hogy egy hatásosabb hütés (már) megoldaná a problémát...lehet hogy a te esetedben más a bibi...

[Szerkesztve]

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4900) WZP

WZP
(kvázi-tag)

Nekem senki nem segít :O

Inter Arma Enim Silent Leges

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.