Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#4751) AtiGef válasza ocsi19 (#4750) üzenetére

AtiGef
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja én is 5.4-et használok csak nekem 9550-esem van. De haveromnak a 9800Pro-ját mindig kidobja. De kiszedtem neki esz a vpu valamit és akkor ment mint a villám:)

MSI K9A2 Platinum, AMD X2 6400+@3,5Ghz, Gigabyte HD5770 1GB SO, 4GB DDR2 Goodram, Segate 1TB+ 2* 250GB WD

(#4752) TasiA válasza ocsi19 (#4748) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Hali! Nekem is Connect3D-m van! Szerintem túlmelegszik a kari!Ezt a VPU reco...-t ki lehet kapcsolni a driverben, de ez egy védelem akar lenni.Próbáld meg valahogy ideiglenesen hűteni, és újra tuningolni! HA akkor nem fagy ki akkor vegyél rá valami hűtőt!
Nekem egy 1900ft-os Primecoolerem van, amit a Zalman VF-700-ról koppincsoltak és tökéletes.

(#4753) TasiA válasza TasiA (#4752) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Ha gondolod nézd meg!
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1008&p=1
Nekem a csak alumíniumos verzió van, azért volt csak 2000Ft.

[Szerkesztve]

(#4754) ocsi19 válasza TasiA (#4752) üzenetére

ocsi19
(senior tag)

hi, én most egy zalmanvf-700-cu-t készülök venni :R , remélem azzal már jó lesz, ha mégsem akkor visszaviszem a boltba :DDD

(#4755) horvathkri válasza ocsi19 (#4754) üzenetére

horvathkri
(lelkes újonc)

Szia!
Nemrég vettem egy vf700AlCu-t,6500Ft-ért.Én azért aluminiumot választottam, mert a réz majdnem 2X olyan nehéz (bár viszonylag ez is), és ha nem fektetve cipeled a gépet, mondjuk kocsiban, letörheti a kártyát.Amugy meg 5-6C fok klönbség van köztük terhelve...

(#4756) Cav válasza Cav (#4746) üzenetére

Cav
(lelkes újonc)

Na kísérletezgettem, de nem jutottam sokra.
A régebbi driver nem oldotta meg a problémát.

Átmenetileg megoldotta a problémát a következő beállítás:
[kép]

Emiatt a játékok ugyan nem indulnak el, de a WMV videoknál nem jelentkezik már az a jellegzetes hiba.
Tehát csak a DirectX gyorsított alkalmazásoknál csinálja ezt a hibát. Ez mire enged következtetni????

Sokat olvasok a dohányzás ártalmairól. Ideje lenne felhagynom az olvasással.

(#4757) Cav

Cav
(lelkes újonc)

Meg tudnátok mondani melyik progival tudnám állítani a kártya órajeleit?
Azt vettem észre, h kb 5 perc játéktól nagyon felforrósodnak a memok rajta, annyira h szinte égeti az ujjamat.
Mielött vennék rá hűtőbordákat, lejjebb szeretném venni az órajeleit, hátha az javít valamit a hibákon.

Köszönöm!

[Szerkesztve]

(#4758) AtiGef válasza Cav (#4757) üzenetére

AtiGef
(senior tag)
LOGOUT blog

Az Atitool-t ajánlom. Letöltheted:www.guru3d.com :R

Jó kis program:)

[Szerkesztve]

MSI K9A2 Platinum, AMD X2 6400+@3,5Ghz, Gigabyte HD5770 1GB SO, 4GB DDR2 Goodram, Segate 1TB+ 2* 250GB WD

(#4759) Cav válasza AtiGef (#4758) üzenetére

Cav
(lelkes újonc)

Köszönöm, pontosan ilyen progit kerestem! :)

Tudnál benne segíteni? Lejebb szeretném venni az órajeleket, de nem akarok vele kárt okozni (ha ezzel lehet-e egyáltalán), mert nem értek hozzá.

Alapból a mag: 378-on van, a mem 337,5-ön.
Melyiket mennyivel érdemes lejjebb venni, hogy ne melegedjen annyira?

(#4760) Nimda válasza Cav (#4759) üzenetére

Nimda
(őstag)

Inkább tegyél rá bordákat,mert az órajelek csökkentésével a teljesitmény is csökkeni fog...

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4761) FefeeX válasza Nimda (#4760) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

gondolom próba hogy jólesz-e, mert feleslegesen én sem tennék rá bordát, ha dobhatom ki...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4762) Nimda válasza FefeeX (#4761) üzenetére

Nimda
(őstag)

A bordákat késöbb máshoz is fel lehet használni...bár igaz,ha az órajeleket downlockolni kell,akkor az már régen rossz...egyszerüen szarok a memók,szvsz nem lesz hosszú élete...

(#4763) FefeeX válasza Nimda (#4762) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

tjah, ha nem ragasztod rá őket... mert van amelyiket utána nem imádkozod már le onnan...
Meg az új kártyáján ha lesz, mert kell, lehet lesznek bordák, szal egyelőre fölös, bár nem biztos az...
Csak hát az a baj, h utólag már nem biztos h segiteni fog, előre kellett volna...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4764) Comanche

Comanche
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, adva van egy egy napos videokártya, be lett téve a gépbe,kicsit meg lett húzva, meg a proci is,most se kép, se hang! nem lehet elindítani a gépet, bekapcsolásnál nem csinál semmi!
valahol, mintha olvastam volna, hogy húzásnál ha túlzásba visszük, úgymaradhat valami a kártyába!Mit lehet ilyenkor tenni?
Bár még tipp sincs,mi lehet a gond!?

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#4765) Cav válasza Comanche (#4764) üzenetére

Cav
(lelkes újonc)

Kezdetnek szerintem reseteld a bioszt.

(#4766) Comanche válasza Cav (#4765) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Megvolt, meg elem kivétel,meg minden ilyen!

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#4767) FefeeX válasza Comanche (#4766) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

nekem is volt ilyen ami után visszacserélték a lapot mert más lappal meg ment... azóta próbálkoztam megint az ugyanolyan uj lappal és ujra az lett... minden socketA lapon van egy jumper ahol 100Mhz alapra lehet állitani az fsb-t amivel ujra el fog indulni a gép, biosban vissza a beállitásokat, és mehet neki ujbol...

(#4768) Jockey007

Jockey007
(senior tag)

hali srácok gf 4 ti 4200 titanium memo melegedés késöbb már textura hibák bios csere sem segitett!!! kb 15 driverrel próbáltam!!! ez a jelenség a srác ati-jánál is!!!de legyen szerencséje!!! :R

GIGABYTE team

(#4769) várnarancs

várnarancs
(PH! addikt)

zserintetek mi történhetett, hogyha a gépem (vga főleg) alig megy vmit a 0-3ban, a 05-ben, az Aquamark 3-ban, meg úgy mindenol? mert sztem vmi driveres gond lesz, mert a 03-ban 16xx, a 05-ben 2100 (régebben mértem), az A3-ban meg csak 25k-t doott?

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#4770) Jockey007 válasza Cav (#4759) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

gyárilag az r360 a 9800asokon alul van órajelezve ne vegyél vissza belőle!!gyári órajelen túl melegszik akkor ott gondvan a memokkal!! :F

GIGABYTE team

(#4771) Jockey007 válasza várnarancs (#4769) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

ird le a pontos konfigudat meg az órajeleidet!!főleg vga!!! :))

GIGABYTE team

(#4772) várnarancs válasza Jockey007 (#4771) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Konfig adataimnál, órajel: 380/340 Most próbálom ki egy másik, új Windowson.

(#4773) Jockey007 válasza várnarancs (#4772) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

hogy öszinte legyek 05ben ne várj sokat 8futószallagtól de a 03 tényleg gyatra!!! ja a 2,6 nw ht a gyege láncszem a gépedben!! CPU LIMITALT a rendszered!!!jó eredményhez min 2,8/1MB/800fsb HT PRESCOTT KELL de inkább erősebb!!!az új op rendszer jó ötlet!!! :R

GIGABYTE team

(#4774) várnarancs válasza Jockey007 (#4773) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Azért nem cpu limitált. Most az új op-n megy rendesen 55xx pontot dobott, most próbálom ki húzva a vga-t.

(#4775) Jockey007 válasza várnarancs (#4774) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

dehogynem!!! limitalt ennyi memóriához és ien laphoz erősebb cpu kéne de azért el megy!!! :R a lényeg hogy a problémát meg oldottad!!! :))

GIGABYTE team

(#4776) várnarancs válasza Jockey007 (#4775) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

:R :R A probléma megoldva:DD Igen, tényleg erősebb CPU kellene hozzá, csak elég sokat kellene ráfizetni egy nagyobbra. mert ha vennék, akkor az egy 3.2-es HT-s 1Mb-os, prescott lenne, amihez nem lesz elég a stock 2.6 hűtő, és még azt is kelene venni... :R

(#4777) zso73

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Olyan gondom van egyes játékokban,hogy kikapcsol a monitor.Csak a készenlét LED vilog.Csak az 5.7 catalyst verzió felett! A játék közben átkapcsol szoftveres feldolgozásra. A vidkardom Club 3D 98800 Pro. Jellemzően a Fear,Painkiller, alatt jön elő a hiba! Mi lehet a baj? HELP!

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#4778) FefeeX válasza zso73 (#4777) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

nem toom, de én sem új drájvert használok, mert azzal a windows alatt 2d-ben nem teljesitett hibátlanul a kártya...

(#4779) tomcsi23 válasza zso73 (#4777) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Nézd meg egy másik driverral, nyugodtan kipróbálhatod hozzá a legfrissebb omegát is. :)

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#4780) zso73 válasza tomcsi23 (#4779) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Thx, Kipróbálom!

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#4781) várnarancs

várnarancs
(PH! addikt)

Mennyit kellene menni a konfigomnak az Aquamark3-ban?

(#4782) tomcsi23 válasza várnarancs (#4781) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Szia,
szerintem olyan 40e környékén.
Itt körbenézhetsz:[link]
meg itt is: [link]
és itt is van pár: [link]

:B

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#4783) várnarancs válasza tomcsi23 (#4782) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

:B Köszike

(#4784) kazool

kazool
(újonc)

Sziasztok!

Biztos jól kiveséztétek már a témát :B , mégis szeretném megkérdezni, hogy melyik driverrel megy a legjobban a 9800 pro?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#4785) zso73 válasza kazool (#4784) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A legjobban a 6.11-el. De nekem fekete képernyős hibát csinál.És átvált szoftveres feldolgozásba! :Y :O Az 5.6 viszont nagyon stabil! Connect 3D 9800 Pro

(#4786) kazool válasza zso73 (#4785) üzenetére

kazool
(újonc)

:R Köszi az infót! Légyszi írjátok meg tapasztalataitokat!

[Szerkesztve]

(#4787) Nimda válasza zso73 (#4785) üzenetére

Nimda
(őstag)

Az újabb drivereket már nem erre optimalizálják...bár tartalmaznak fontos hibajavitásokat...nálam az 5.7-es CP-s omega vált be,bár egy csomót végigpróbáltam 5.9-ig...a CCC meg egy fos...

(#4788) Tigi

Tigi
(senior tag)

Halihó

Használ valaki 9800 Pro-n Artic Cooling ATI Silencer 3-at?
Ha igen milyen a tapasztalat?
Most tettem fel 1-et a Connect 3D 9800 Pro-mra (256MB/256Bit) és eddig jó.
Csak valamit kicsit nyom az alaplapon, talán a csipszethűtőt :D

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#4789) kazool válasza Nimda (#4787) üzenetére

kazool
(újonc)

Köszi! :R

(#4790) zso73 válasza Tigi (#4788) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mennyi volt az ára a kütyünek? Hűti a memókat is rendesen? Elég f@s a C3d alap hűtője!

(#4791) Alex10 válasza zso73 (#4790) üzenetére

Alex10
(újonc)

A memokat abszolut nem hűti, ugyanis egy tömör aluminium öntvény párhuzamosan a kártyával és cirka azonos méretben, én a memokra kis Zalman hűtőket vettem.
A GPU-t viszont frankón hűti, és kifelé fújja a videokártya álltal termelt meleget, csendes, 2 fokozatban állitható a venti fordulata(de max fordulaton is alig hallható).
Az árára nem emlékszem pontosan : 3 ezer körül volt.

[Szerkesztve]

(#4792) Tigi válasza zso73 (#4790) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Hi

2.234 forintocska volt a Délpesti Mistralban és igen, hűti az összes memót rajta, proci oldalról rézzel a túloldalon meg alcsival és a saját gyári silicone pasztájával raktam össze.
Eddig a gyári hűtővel alap órajeleken terhelés nélkül 49 fokos terhelve pedig 59 volt, az Artic-al húzva 420/740-en 41 fokos terhelés nélkül, terhelve még nem próbáltam de majd este kap egy kis Advent Rising-et. :D
Mondjuk nemcsoda, hogy jól hűt mert akkora 1 batár dög hűtő hogy csak na :DDD

(#4793) Tigi válasza Alex10 (#4791) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Biztos, hogy 1 hűtőről beszélünk?
Mert az enyémnek szerintem nemlehet állítani a venti ford.számát.
Vagy csak én nem tudok róla. :F

(#4794) Tigi

Tigi
(senior tag)

Az utolsó darabot hoztam el a boltból tegnap és most nézem, hogy ma már nincs benne az árlistában :Y

(#4795) Jockey007 válasza Tigi (#4794) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

az egy jó cooler de tuningra nem javallott!!!!!!!!!!! ellenben a ZALMAN ZM80D-hp!!!mert az vigan birja persze opcionállis ventivel mejet 5-12v is hajthatunk a chipekre is gondolt a gyártó!!!KONTRA: nagyon nehéz ezért izzad az AGP!! :R

GIGABYTE team

(#4796) Alex10 válasza Tigi (#4793) üzenetére

Alex10
(újonc)

Bocs, az enyém Arctic Cooling Vga silencer Rev 3. :U

(#4797) Jockey007 válasza Alex10 (#4796) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

ja az más!!! :))

GIGABYTE team

(#4798) Tigi válasza Jockey007 (#4797) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Hi
Most akkor melyik nem javalott a tuningra?

(#4799) Alex10

Alex10
(újonc)

Én csak a saját hűtésemről (Arctic Cooling Vga silencer Rev 3) tudok nyilatkozni :
A kártyán levő csip R360-as, a jelenlegi hűtéssel stabilan megy 430 mag, ill. 378 memo frekvencián, vagyis a 9800XT freki felett egy kicsivel, ez a 3Dmark-ban mért teljesitményén ~15%-ot javit.

(#4800) jakewyler

jakewyler
(senior tag)

Sziasztok
Most szeretném lecserélni a His 9600-osomat egy 9800pro-ra :R
Hogy mozog most ennek az ára?az xt mennyivel drágább?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.