Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#4651) littlerock válasza Szinyák (#4619) üzenetére

littlerock
(fanatikus tag)

ha még elfogadsz egy véleményt, akkor keresel egy abit nf7-est, és megnézed mit tud vele a procid...
ebbe tegyél 2 *512 400 -as ramot, és ha meg lehet hajtani a procidat, akkor adj neki egy kis kakaót, állítsd be a memókat egy jó időzítésre, és utána lesd meg mekkora a javulás...
árak:
alaplap 6-7 k
egy jó procihűtő 3-4 k
2*512 400-as samsung 16k

nem tudom milyen ramod van,meg milyen lapod, de csak kapsz érte 10 k körül itt a ph-n
így saccperkb. 15-16k-ból jó masinát kapsz
és ha van egy kis szerencséd 170 fsb-n 340-en hajtva a memókat (szinkron)akár cl 2-es időzítéssel is elmennek...

komoly javulást várhatsz ettől...

GECUBE , ARCTIC COOLING forever !!!

(#4652) FefeeX válasza littlerock (#4650) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ez teljesen a cégtől függ, mert aszerintem ha visszarragasztod lejjebb és rárakod a bordákat akkor nem is szólhatnának be, kivéve ha igen csak parasztok...
Játékokban amit max látni fogsz: magasabb AA és AF mellett ugyan az a sebesség...
A magot nézd meg everesttel...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4653) FefeeX válasza littlerock (#4651) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

tudsz nekem segíteni procihúzásban?

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4654) Nimda válasza littlerock (#4650) üzenetére

Nimda
(őstag)

Az hogy milyen mag van rajta,sajnos csak úgy tudod biztosan megállapitani,hogy leszeded a hütöt...egyébként 90% hogy R360..;)..az everest nálam is R350-et ir...
A max.órajeleket neked kell kitapasztalnod,mert mindegyik karinál más...de ne számits valami 50%-os túlhajtásra...
A gyári hütéssel semmiképpen nem ajánlom tyúningolni!Pláne a ramokra elkél a borda....én levettem a matricát óvatosan (nekem is a memókon volt) és átraktam az erre kijelölt helyre..:)..persze nehogy megsérüljön,mert akkor no gari!

[Szerkesztve]

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4655) Nimda válasza FefeeX (#4652) üzenetére

Nimda
(őstag)

A gari érvényesitésénél,mindenképpen vissza kell állitani a gyári állapotot...legalábbis a gyári hütöt vissza kell rakni,a memó bordákat el kell távolitani...meg a különbözö moddokat...

(#4656) Mkill válasza drisH (#4648) üzenetére

Mkill
(fanatikus tag)

Szia
Köszia választ
Én ezt néztem ki
Sapphire Radeon 9800PRO 128MB TV+DVI legolcsobban 32eft
vagy
ATI PBA Radeon 9800PRO 128MB TV+DVI legolcsobban 30eft

Abit Radeon X800Pro 256MB TV+DVI+VIVO 76eft
De itt a Ph van már 60ért is

(#4657) Nimda válasza Mkill (#4656) üzenetére

Nimda
(őstag)

Én a Sapphire-t választanám,ha már 9800pro..;)

(#4658) littlerock válasza Mkill (#4656) üzenetére

littlerock
(fanatikus tag)

a depo.hu-n találsz 30,2k-ért zsírúj connct 3d-t

(#4659) littlerock válasza FefeeX (#4653) üzenetére

littlerock
(fanatikus tag)

keress meg priviben, aztán meglássuk it tehetünk

(#4660) hát ez az...

hát ez az...
(lelkes újonc)

nem tudja valaki hogy 9800 se-t lehet valahogy gyorsitani????

hy mindenkinek!!!!!

(#4661) littlerock válasza hát ez az... (#4660) üzenetére

littlerock
(fanatikus tag)

mondjuk kidobod az ablakon :)
de hogy komolyra fordítsam a szót, szerintem eladod, és veszel egy rendes kártyát...

(#4662) [HUN]Zolee válasza hát ez az... (#4660) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

itt nézz körül :
[link]
[link]

[Szerkesztve]

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4663) radírfej válasza hát ez az... (#4660) üzenetére

radírfej
(senior tag)

de. szerencsés esetben aktiválhatod a +4 pipát (pl. omega driver soft mod). ezen kívül megemelheted az órajeleket (van rá egy valag program, pl ATItool).

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#4664) littlerock

littlerock
(fanatikus tag)

szasztok...
most szerváltam egy zalman zm80chp - t... op 1-el volt 3,3k talán megérte...
-van valakinek tapasztalata illetve infója, mennyire jó ez egy sapphire 9800 pro atlantis-ra?
-illetve kaptam hozzá (nemtom milyen alu bordákat) ezt kéne valahogy felvarázsolni, hogy leszedhető is legyen, mivel még garis a kártya...

ami még fontos lenne, érdemes e átflash-elni a biost XT-re?
ha leszedem a hűtőt, akkor megtudom milyen magis van a deszkán...

(#4665) [HUN]Zolee válasza littlerock (#4664) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

bios flash felesleges, a többi passz.

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4666) FefeeX válasza littlerock (#4664) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a bordákon amit kaptál nincsen anyag? mert akkor azt kell használni...
XT fless télleg felesleges...
A Zalmi magában nem sokat ér, ha nem jó a szellőzés, de OP1 el már megteszi... Azért akkor sem árt egy kis szellőztetés...
A tuninggal kapcsolatban meg majd még kereslek, kösz... :C

(#4667) Ati98amd

Ati98amd
(újonc)

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy a 9800 Pro-t melyik proci bírja a legjobban kihajtani, tehát melyik az a legnagyobb Athlon XP-s vagy A64-es proci aminél a teljesítményt még nem a VGA limitálja.

(#4668) Tigi

Tigi
(senior tag)

Hali

Lécci írjátok le, hogy milyen ventilátor nélküli hűtő megoldás lenne a legjobb ár/érték arányban egy Connect3D Radeon 9800 Pro 256MB/256BIT karira.

Köszike.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#4669) Nimda válasza Tigi (#4668) üzenetére

Nimda
(őstag)

Nos én személy szerint nem ajánlok semmilyen passziv hütöt ráaplikálni erre a forrófejü karira...

(#4670) emery2 válasza Mkill (#4647) üzenetére

emery2
(tag)

HIS RADEON 9800 Pro (256 bit) ICEQ hűtéssel. Így a melegedéssel nem lesz gondod....

Minden igaz, még a hazugság is -csak éppen az megfordítva!

(#4671) Tigi válasza Nimda (#4669) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Köszi a választ

Annyira meleg ez a kártya?
Már 1 éve megvan, de szeretném kicsit halkabbá tenni a gépem és az egyik legzajosabb cucc a gépemben az ATI.
Alapon 48-fokos a kari.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#4672) KoVee84

KoVee84
(tag)

Hi!!!
Szerintetek megéri egy PowerColor Radeon 9800PE 22k-ért???
kártya adatai:
Memory: 128MB DDR 128bit
Core speed: 350Mhz
Memory speed: 600Mhz
Pixel Pipelines: 8

Megvegyem vagy ne vegyem???
Ez itt a kérdés szóval lécci tényleg adjatok vmi tanácsot...
THX :R

szexgorilla

(#4673) Nimda válasza Tigi (#4671) üzenetére

Nimda
(őstag)

Igen ez az egyik legjobban melegedö kari....az elégtelen hütés hosszútávon korai meghibásodáshoz vezethet...sok hasonlót olvasni a fórumokban...
Vannak halk aktiv megoldások...;)

(#4674) FefeeX válasza Tigi (#4671) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

elég meleg szegény, de egy Zalman VF700 AlCu val már nem lesz vele gondod... És a hanga sem fogja bántani a füled, nagyon halk kis jószág...

(#4675) FefeeX válasza KoVee84 (#4672) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a radeon pro kari 380/340 ami ugye 380/680 szóval ez akkor valamivel gyengébb...
128bit memóvezérlő...
nem toom, ha új még megfontolandó, ha használt akkor semmiképp...

(#4676) cocki

cocki
(fanatikus tag)

hát igen melegedni melegedik de egy megfelelő hűtővel n pont ezért vágtam ki a házam oldalát és raktam oda a nyolc centis hűtőt. :D

Halál a hamis császárra,az épelméjűség a gyengék útja, te is hallod a hangokat, szólítanak

(#4677) Carline válasza KoVee84 (#4672) üzenetére

Carline
(fanatikus tag)

22k körül kaphatsz kis garral 9800pro-t vagy sima 9800-at.
Azok memszélessége 256bit.
Szerintem keress olyat.

Nem hiszem, hogy most akarok egy frappáns aláíráson gondolkozni.

(#4678) drisH válasza KoVee84 (#4672) üzenetére

drisH
(újonc)

Helloka!

én 2 napja vettem (garis csere) egy hasonlót, ijesztően hasonló gecube 9800 extreme membusz 128 bitest (1ébként 25k az ára), de csak azért mert nem akartam h rámsózzanak egy gyárilag javítottat v a saját hibás 9550 xt-met amit ugymond kijavitottak!!!!
amúgy nem rossz a kari, 9550 xthez képest legalábbis van javulás bőven :P

ilyen árban ujonnan (25 k körül) viszont mindenképp egy 6600-st ajánlanék jelen pillanatban, szerintem jelenlevő ATI-s kolegák is hasonló véleményen vannak, ugye? ;) ;]

ha a madzagnak van egy vége, akkor másik is van neki

(#4679) drisH

drisH
(újonc)

ha már a 9k8 128 bitesről esett szó, ill. rollins javaslatára, közzéteszem tapasztalataimat a gecube-ommal, ha már ott fityeg a gépemben.. ;) :DDD

egyelőre formázom a gépem, s csak egy 3dmark05-t futtattam tegnap, s ugy 2100 körüli pontot kaptam. :P :P
még pontosítok az adatokon.

a többit később ;]

(#4680) FefeeX válasza drisH (#4678) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a sima 6600ast nem ajánlanám, a 9800Pro erősebb nála, 3DMarkon kívül kb hasonló eredményeket hoz mint a 6600GT ami ugyebár nem sima 6600...

(#4681) radírfej válasza FefeeX (#4680) üzenetére

radírfej
(senior tag)

persze hogy erősebb a 9800pro, mint a sima 6600, de mivel az útóbbi karesz már újonan is elég jó áron van, és mivel rengeteg benne a tartalék... ezért ár/érték arány szempontjából talán az egyik legjobb vétel.

(#4682) KoVee84

KoVee84
(tag)

Kösz mindenkinek. :R
Nem vettem meg a karit, még várok kicsit, várom hogy valaki hirdessen egy 9800 pro-t,xt-t
vagy olcsón 6600gt-t.
Esetleg nem tud vki??? :)

szexgorilla

(#4683) drisH válasza FefeeX (#4680) üzenetére

drisH
(újonc)

25 k körüli kariról volt szó ujonnan! :P
a 9k8 pro-k pedig még mindig 35 k körül vannak, ha jól vettem észre.

(#4684) drisH

drisH
(újonc)

Kedves fórumozók!
nagyon hálás lennék, ha vki hozzáértő ;) :P és viszonylag röviden ismertetné velem a bios agp beállításai közül az ''mem aperture size'' mikéntjét/mivoltát és mibenlétét :)) !
(lehet h nagyon láma kérdés, de nem találkoztam ezzel sehol a fórum hasábjain).

Illetve a másik kérdés a Smartgart mikéntje/mivolta stb., ha már ilyen kérdezhetnékem támadt. ;)

hsz-t kíváncsian várom!

(#4685) horvathkri válasza drisH (#4684) üzenetére

horvathkri
(lelkes újonc)

Szia!
AGP, vagy Mem Aperture Size: itt állíthatod be a Biosban, hogy a videokártyád mennyi ramot használhat (persze csak ha szükség van rá,pl.:3D játék) a rendszermemóriádból. 128MB minimum, ennél kevesebbet nem érdemes adni.Az omegadrivers weboldalán pedig 256MB-ot javasolnak.Pl.: haveromnak Asus6600GT-je van, 128MBos kivitel.Riva tunerrel szokta monitorozni a srác, és mondta, hogy egy csomó játéknál csak 40-50MB-ot használ a videokari a saját Ramjából.Nos, miért is lehet ez? Azért, mert őneki a biosban 256MB van adva a karinak.Sokak szerint felesleges ennyi.Mérte a Rome Total War-nál, ott viszont már 100MB-ot használt a videokártyáéból, a 256MB rendszert gondolom teljesen telepakolta... Szerintem mindenki döntse el, hogy kap-e a kártyája ennyit, vagy sem.
Apropó: Itt még beleszól az AGP Fast Write: Tehát amit adtál biosban ''rásegítő'' memóriát,
és a Fast Write be van kapcsolva, direktbe címzi a videokártya ramját...

[Szerkesztve]

(#4686) horvathkri

horvathkri
(lelkes újonc)

Sry a hibákért, meg a rossz fogalmazásért, azért remélem, megérted...
:)

(#4687) radírfej válasza horvathkri (#4685) üzenetére

radírfej
(senior tag)

szerintem nincs jelentősége, hogy mekkorára állítod a felhasználható rendszermemória méretét, de ha van is nem olyan szempontból mint ahogyan azt te leírtad.

a legtöbb játék alig használ 50-60mb-nál többet fel, persze vannak kivételek, mint a doom3 bizonyos részletességggel, ill, pl a FEAR.

de a dolog úgy működik, hogy először a vidókártya memóriája használódik fel, és csak szükséges esetben nyúl a rendszermemóriához... és mivel a videókártyán lévő memóriák gyorsabbak, és a rendszermemória nehezebben elérhető a graf kártya számára, így eléggé belassulhat a játék, mikor a rendszermemóriához nyúl egy alkalmazás.(az a jelenség, mikor hirtelen belassul, ''beáll'' a játék, aztán egy két másodperc múlva folytatódik, aztán megint, stb.)

a mai garf kártyáknál már nincs olyan nagy jelentősége hogy az ''AGP aperture size'' mekkorára van állítva.

(#4688) Gaspy89

Gaspy89
(újonc)

Hy!

Adott egy Connect3D 9800Pro videokaresz.A gond az hogy a San Andreasba most már másodszor jön elő az a hiba hogy elfeketedik a kép egy időre kifagy az egész utána ha szerencsém van magáhoztér és a felbontást visszaállítja 1024*768-ban.Ilyen egyszer már előfordult a Far Cry-ban is régebben pedig a Generalsban...
Gyanítom hogy a VPU Recover baszakszik egyszer kiis irta hogy a VPU Recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót blablabla.
Kérdésem hogy ez miért van?Arra gyanakszok hogy tulmelegszik a kártya mert a Connect3D jóvoltából egy ritka szar hűtő van a kártyán. Viszont a ramokra vettem külön hűtőbordákat...

Valaki tudna segíteni a problémámon??

Előre is thx! Üdv:Gaspy

U.i.:Érdekes Módon a World of Warcraftba, a Need for Speed Most Wantedbe még nem jelentkezett ilyen hiba...

(#4689) radírfej válasza Gaspy89 (#4688) üzenetére

radírfej
(senior tag)

kapcsold ki a vpu recover-t.

ha az a gond, akkor meg fog szünni a jelenség, viszonth a nem az, akkor meg fagyni fog a géped... ez esetben elképzelhető , hogy túlmelegszik.

(#4690) cock

cock
(kvázi-tag)

Sziasztok. Tudnátok abban segíteni h mire kell odafigyelnem, ha 9800pro-t szeretnék vásárolni? Úgyértem mit kell néznem a kártyán h tudjam valóban az e, esetleg van valami unique ismertetőjel. (Pl hogy tudok megkülönböztetni egy sima 9800-at egy pro-tól? Ugyanis tudtommal az ATI driver az csak annyit ír ki hogy 9800 SERIES, meg talán a magot, de az meg ugyanaz a SE/nonPro/Pro/XT-ben is: vagy r350 vagy r360.)
Előre is köszi a válaszokat.

(#4691) drisH válasza horvathkri (#4685) üzenetére

drisH
(újonc)

Köszi a válaszokat horvathkri, radírfej!! :R

(amúgy hozzátenném h bizony néha nagyon is számít, pl: HL 2 -nél durván dobott rajta, pontosabban játszhatóvá vált, miután az auto 64 mb-t megdupláztam ill. maxra raktam )

((azóta meghalt az 512-es ram modulom ugyhogy a vga után lesz egy kis mem befektetésem is... :O ))

(#4692) drisH válasza cock (#4690) üzenetére

drisH
(újonc)

hi!
először is az áruk :P
másrészt a doboz feliratai :P :DDD
végül pedig vmelyik diagnosztizáló progi megmondja h milyen a vas valójában(everest, 3d mark-ok(->details menüpont) stb.)
amire figyelni kell azok a pro-tól különböző post fixek: pl PE, SE stb. (habár ezek pro esetén nem szerepelnek)
amúgy a simák ill. az xt-k ritkák, egy jó pro-t pedig ujonnan már kb. 30 k-tól kaphatsz

a fontosabb paraméterek:
256 bit mem sávszélesség, 8 r pipeline (ezek a kritikusok, itt szoktak butítani!!!), R350 jelzésű gpu, 380/600 frekik.

(#4693) drisH válasza cock (#4690) üzenetére

drisH
(újonc)

ja és még egy: gecube árul 1 besorolhatatlan 9800-t extreme néven s dobozán 9800 pro technologies szöveggel karit - na ez egyik sem, ui128 bites membusszal rendelkezik, ez alapján nemhogy az xtéhez állna közel, de még pro-ra sem hasonlít s inkább vhol a sima és egy SE közt van vhol.. :(
(ui: tesztelése folyamatban ;] csak rendes ram nélkül 1előre nehézkes.. nincs vkinek min 512 ramja felesleges jó áron?.. :U )

(#4694) horvathkri válasza drisH (#4691) üzenetére

horvathkri
(lelkes újonc)

Én is ugyanígy voltam HL2-vel... :)

(#4695) radírfej válasza horvathkri (#4694) üzenetére

radírfej
(senior tag)

na ez érdekes... én is kipróbáltam a lost coastnál, a 32mb ot felrántottam 128 ra, és mintha lenne javulás. (bár nem mértem, csak érzésre)

nem tudom hova tenni a jelenséget... :U

[Szerkesztve]

(#4696) S. Szabi

S. Szabi
(fanatikus tag)

Szerintetek vízhűtésell (alkohollal) meddig lehetne felvinni a GPU és a memória órajelét, ha sima hűtővel 427:720 ig ment? 9800pro

(#4697) radírfej válasza S. Szabi (#4696) üzenetére

radírfej
(senior tag)

voltmod nélkül talán 450-60 körül szaladgálna, a memóról meg tudni kéne hány ns-os, akkor ismervén be lehetne lőni a maximumot.(persze az elméleti max felett is mennek, de az már a szerencsénél is szerencsébb kérdése...)

(#4698) Varga Csaba

Varga Csaba
(fanatikus tag)

Üdv Mindenkinek!

Én egy Club3D 9800Pro AIW kártyát birtokolok idestova fél éve..

Eddig minden játék elment rajta gond nélkül, de a COD2 viszont megfektette és diavetítés szerű szaggatást kaptam játék helyett, vajon normális ez?

Illetőleg semmiféle tuning nincs a kártyán, érdemes a hűtését lecserélni abban az esetben ha nincs ''húzva'' a kártya? Vagy alapórajelen elmegy a gyári hűtéssel is?

Nemrégiben ugyanis egy NVIDIA kártyán (1,5 éves) már ventillátort kellett cserénem mert a gyári megadta magát. Az kapott egy szép Titan CU VGA colert :)

A kapott rambordákat meg ráragaszgattam a 9800-ra, de vajon volt értelme?

Üdv

Csaba''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#4699) TasiA válasza radírfej (#4695) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Sziasztok! Nálam nemrég volt Bios default+win reinstal! Felraktam a FEAR-t, mindent beállítottam, ahogy régen és erre szaggatott! Átállítottam AGP-t 64MB-ról 256-ra és láss csodát most meg nem szaggat! Ezek szerint csak jelent valamit! Más játékról nem tudok nyilatkozni, mert csak a FEAR van fent.
Csumi!

(#4700) plömplöm válasza Varga Csaba (#4698) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem a COD2 alapból 640x480 4xAA (vagy AF? nemtom) -nal indított, diafilm, mondom ejnye, átállítottam 800x600-ra AA (és AF meg minden) nélkül, láss csodát, mint a szél. sztán viccből átkattintottam DX7-re, 1024x768 simán (és csúnyábban ofkorz)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.