Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#4551) emre válasza [HUN]Zolee (#4550) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Asszem neked van igazad. :C
Most néztem meg és csak ccc verziókat töltöttem le anno.
Ha valami nem megy és az agyvérzés kerülget egy kissé felületessé válok. :O
De az omega 5.12 simán felment, annak ellenére hogy ő is kért valamit.
A többire nem emlékszek.

"Rongy ceruzámat inkább leteszem s köszörülöm a kasza élit, mert földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmesen." (József Attila: Végül)

(#4552) nemtommi válasza horvathkri (#4540) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Utoljára próbálom leírni, most kissé szájbarágósan, talán így megérted:
Nem minden kártya készül referencia NYÁK-kal. A képen szereplő állítólagos XT is lehet ilyen, simán viheti az XT órajeleket, R360-as maggal is szerelhették, XT BIOS is lehet benne, max. nem méri a hőmérsékletet. Ettől még Zafír szemrebbenés nélkül kiadja, mint XT, hiszen ATI nagy valószínűséggel nem fogja emiatt megdorgálni (mivel már több esetben gyártott referenciától különböző kártyát, talán ez a legvalószínűbb lehetőség).
A második lehetőség, hogy a kép beküldője tévedett a kártya kapcsán. (Sajnos nincs róla információm, hogy jutott el Rudi weboldalára).
A harmadik, és persze nem elhanyagolható lehetőség, hogy én tévedek, és hülyeség a referencia kártyát venni etalonnak a kártyád NYÁKjának megállapításához.
Remélem nincs gond a szövegértéseddel, és továbbra is látogatod majd a topikot.

(#4553) horvathkri válasza nemtommi (#4552) üzenetére

horvathkri
(lelkes újonc)

Hát, ha nem kapok sok fikát, biztosan szívesen látogatom a topicot! Amúgy nincs baj a szövegértésemmel.Pont nekem nincs, ha kicsit jobban átolvasod.Vagy talán nem szabadott volna kérdeznem?Igazán nem kötekedni akarok, de a 6600GT topicban tényleg akár századszorra is válaszolnak ugyanarra a kérdésre. Lásd:Csíborbogár. Amúgy szellemileg sem vagyok visszamaradott, pusztán szeretnék választ kapni a kérdésemre, mert tudod ha tőlem kérdeznek valamit az emberek, megpróbálok türelmesen válaszolni nekik, és segíteni amiben lehet.Ez persze nem azt jelenti, hogy én vagyok az irgalmas szamaritánus... :)
De komolyan: tényleg azt hittem, nem leszek lehurrogva, ha bármit is kérdezek. Tévedtem sajnos. :(
Na mindegy, remélem nem bántottam meg senkit!

(#4554) rudeee válasza Nimda (#4519) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nemhiszem hogy a Socket lenne gyenge.
Az inkább itt a probléma hogy mivel a hűtőkeret fent van a lapon így a borda oldal irányba semmerre sem tud mozogni, namármost ha jól fel van kenve a proci pasztával szépen eloszlatva a megfelelő mennyiségben és a borda tökéletesen illeszkedik rá, akkor nagyon egymásba tudnak ''ragadni''.
Mivel csak felfelé húzva lehet leszedni a keret miatt így kitépheti a lapból a procit.
Az viszont tény hogy a gyári hűtőkön nem egyszerű hővezető fólia van vagy ezüstpaszta hanem valami ragasztóanyag is mert önmagában is ragad ami csak tetézi hogy leszedéskor tutira kitépd a procit a foglalatból.
Evvel csak annyi a gáz hogy egyszer marad csak benne a foglalatban a proci valamely lába és akkor nézhetünk kifele a fejünkből és adhatunk áldást. :U

(#4555) rudeee válasza horvathkri (#4535) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

A visszaolvasás sokszor segít mivel a válasz legtöbbször már le van írva valaki részére így fel lehet használni!

9800XT-t szerelhettek Pro nyákra is,de ez gyártófüggő.
Lehet XT nyákos Pro is 128 és 256bites is.

(#4556) rudeee válasza nemtommi (#4552) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Osztom a véleményed ebben a dologban.
A gyártók hajlamosak elég sokszor eltérni az ATI által megadott referencia adatoktól.

(#4557) [HUN]Zolee válasza horvathkri (#4553) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

1. az hogy olvass vissza,mert már le van írva részletesen, az mióta fikázás?
2. hangnemed nem megfelelő sokszor.
3. ezt most fejezd abba!

[Szerkesztve]

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4558) várnarancs válasza [HUN]Zolee (#4522) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Akkor az én 2gb-omat szereti?:D És húzva mit szólna hozzá pl.: 2.6@3.2, 400mhz@500mhz-hez vagy hasonlóhoz?:D Meg ha a karesz is húzva lenne. pl.: 380/340@440/375-re?

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#4559) várnarancs válasza nemtommi (#4552) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Rudi oldaláról most csak annyit tok mondani, hogy tényleg vannak nem odavaló képek. Pl.: nekem is van fenn 2 minitesztem, és ott is vannak nem a kártyát mutató képek. De ez kit érdekel? Mert engem nem. És főleg nem akarom szegény Rudit nyaggatnim iylen hülyeségekkel. A másik, hogy egy halom gyártó eltér a referencia cuccoktól. (bár kevés ilyen 9800pro van, de van, pl.: MSI asszem).

(#4560) várnarancs válasza horvathkri (#4553) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Amúgy tényleg meg szokták nézni mi van a neved alatt. csak legfeljebb nem vallják be. Hidd el. Szted mit csináltak velem amikor énis ujjonc voltam? Ua. mint veled. Ezt most csak általánosságban mondom, nem konkrétan.

(#4561) várnarancs válasza [HUN]Zolee (#4557) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

3. re: fejezd be/hagyd abba
2. re: elég sok mindenkinek nem megfelelő a hangneme
horvathkri re: én tod mennyit írtam le ua.-t? Vagy 30-szor már, a Milyen videokártyát ilyen árban-ban. Ezért mát meguntuk a totyiknyitóval, és szorgoskodunk egy normáli hsz készítésésn, az egyik fele már meg is van az Ati-król. Sztem kelleen egy ilyen ide is.

(#4562) Mkill válasza emre (#4541) üzenetére

Mkill
(fanatikus tag)

Köszi

(#4563) horvathkri válasza várnarancs (#4560) üzenetére

horvathkri
(lelkes újonc)

Köszi!
:)

(#4564) várnarancs válasza horvathkri (#4563) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Ment privi.

(#4565) [HUN]Zolee válasza várnarancs (#4561) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

Lehet igazad van abban hogy kéne egy összesített hozzászólás. Hétvégén ha otthon leszek meg is csinálom sztem. Csak aki kombinált nézetet használ, mint jómagam, az nem látja majd az első hozzászólásba tett összesítést. Vagy ti hogy fogjátok tenni majd?

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4566) várnarancs válasza [HUN]Zolee (#4565) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Hali.
Sztem nem lesz rossz dolog az összesített hsz. Végülis csak mindent le kell írni mindegyik kareszról, márkáról, miért érdemes/nem érdemes venni, árakat, teljesítményt, érdekességeket róla:D Én meg szoktam nézni az első hsz.-eket általábban:D Legalább azért hogy tudjam, hogy mire számíthatok abban a totyikban. nekem már készen van az Ati-s része, a többit majd legfeljebb hétvégén, mert most nincsen annyi időm. még tanulnok is kellene. Itt egy link erről a hszről amit írtam: [link]. Itt a 31. hsz-t kell nézni. mi a véleméyned róla? Szted ilyen hasonló cuccos illene ide?

(#4567) [HUN]Zolee válasza várnarancs (#4566) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

Én a következő felépítésű hsz. ra gondoltam:

-van e értelme a bios cserének
-bios csere
- Pro - Xt nyák (kép)
- hűtés
- 3d mark értékek
- tuningprogramok

mást nemtom mi kellhet még

(#4568) várnarancs válasza [HUN]Zolee (#4567) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Itt márkákba rendezve gondolod? Mert sztem csak akkor van értelme. Meg írhatsz egy kicsit úgy általánosságból a kariról, meg ilyesmi, hogy elygen kedvünk elolvasni:D
Hajrá!!!

(#4569) [HUN]Zolee válasza várnarancs (#4568) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

minek bontanám márkákra? Miért csak akkor lenne értelme?

[Szerkesztve]

(#4570) várnarancs válasza [HUN]Zolee (#4569) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Sztem igen. mert van egy halom és mindegyik más egy kicsit. Van amelyiken mondjuk 9800xt nyák van, de van amin nem. Meg ott az MSI, aminek nem teljesen referencia a kialakítása. Sztem jobb lenne márkákra bontani, mert általábban ha vki ilyet akar venni, akkor benéz ide is, és hát van egy csomó márka....

(#4571) nemtommi

nemtommi
(őstag)

Nem ref. NYÁKos karik képéhez illene a tulajdonos tapasztalatait is odaírni, az meg nem hiszem, hogy beleférne az 1. hozzászólásba....Szerintem.

(#4572) andrewj

andrewj
(lelkes újonc)

Üdv. Emre, ment privi!!!

(#4573) kiki0000

kiki0000
(újonc)

Videókártyát szeretnék venni 30000-35000 Ft értékben. Mit ajánlanátok???

(#4574) TheSilencer válasza kiki0000 (#4573) üzenetére

TheSilencer
(PH! addikt)

1. [link] itt tedd fel a kerdest
2. kicsit reszletezd, AGP v PCI-e, ATI v Nvidia iranyaban szeretnel... etc..

I ♥ my Pit bull

(#4575) emre válasza Mkill (#4562) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Küldtem privit !!!!!!!!!!!

"Rongy ceruzámat inkább leteszem s köszörülöm a kasza élit, mert földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmesen." (József Attila: Végül)

(#4576) emre

emre
(PH! addikt)

Nézzétek'má mit találtam! :))

[link]

[link]

Tudjátok a gyereknek minden vicc új :C

Közben rájöttem, hogy MEDION XXL tipusu vga-m van, viszont, hogy ez mit jelent még nem tudom.

(#4577) Jockey007 válasza Arhel (#5) üzenetére

Jockey007
(senior tag)

hali hóó te mit ajánlanál xpert vision 9800pro 128mb/128bit everest szerint r350 de le vettem a hűtőt és r360!! motor:380Mhz memo: effektív 600Mhz!!légyszi segits nekem

GIGABYTE team

(#4578) Nimda válasza Jockey007 (#4577) üzenetére

Nimda
(őstag)

Nézted a dátumot?...szerintem már semmit nem fog ajánlani..:DDD....de sztem senki mert nem értjük a kérdést...

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4579) [HUN]Zolee válasza Jockey007 (#4577) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

1. máskor értelmes kérdést/kérést tegyél fel
2. keresőt használj

3 hogy válaszoljak is neked. Semmi értelme nincs a kártyádat moddolni XT-re mert max kapsz +50 pontot 3dmark 2k1 be, semmi több. Nem a legjobb választás volt a kártya. a 128bit es memóriavezérlés kevés.

[Szerkesztve]

(#4580) cocki

cocki
(fanatikus tag)

Mi az mindenkinek ez a mániája hogy sütögetni akarja az Xt biost az arra jérdemesült kártyákba. mint azt fntebb zolee is taglalta semmi értelme nem is érte vagy csak aért, hogy elmndhassák magukról nekem nem pro-m van hanem XT azám

Halál a hamis császárra,az épelméjűség a gyengék útja, te is hallod a hangokat, szólítanak

(#4581) uszilard1

uszilard1
(újonc)

Hi Emberek. Új vagyok itt. Ne anyázzatok nagyon, ha rossz helyre írok. :)

Két problémám lenne.

Az első, hogy megpróbáltam a 9800se-mbe 9800pro biost írni és azt az üzenetet kapom, hogy nem tudja törölni/cannt erased rom vagy hasonló/. Azt a biost amit előzőleg kiolvastam belőle vissza tudom írni. A kártya típusa xpertvision 256bit/128mb. Kb 10 fajta biost próbálltam.

A második, hogy nem tudom leszednia hűtőt,, hogy átforrsszam az smd-t, mert rá van ragadva nagyon a magra, és nem merem feszegteni, így is brutálisan próbáltam de csak nem akar jönni:) Feszegessem forcedbrutálan?:)

ui: Lehet azért nem mászik fel a forced bios mert az smd nincsd átrakva? Vagy nincs köze a pixel futószalagnak a bioshoz? A kártya soft moddal a pro órajele felett üzemel. 8 pixelf szalaggal. Szívesen prósittanám örökre.

Kösz előre is:sSzil

Ha gond van a gépedben a Pentiummal. Szólj nyugodtan, kicserélem :)

(#4582) uszilard1 válasza [HUN]Zolee (#4579) üzenetére

uszilard1
(újonc)

Tettem fel egy értelmesnek tűnőőőt :)

(#4583) nemtommi válasza uszilard1 (#4581) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Ezek közül csak a 2. kérdésedre tudok biztosan felelni:
Melegen lágyabb a hővezető ragasztó a bordán, így próbáld megizzasztani a kártyát, mielött leszeded a bordát. Amúgy először kis (de erős) csavaró mozdulatokkal lazítsad, majd úgy próbáld meg lekapni.

[Szerkesztve]

(#4584) uszilard1 válasza nemtommi (#4583) üzenetére

uszilard1
(újonc)

Ha üzemmelegen meg akarom fogni akkor kell vegyek egy ilyen kesztyűt amit a nénik sütésnél használlnak:) Azért megpróbálom, de nagyon izzik ám.

Kösz

(#4585) uszilard1 válasza nemtommi (#4583) üzenetére

uszilard1
(újonc)

Más. Jó helyre írtam, vagy itt azért több idő míg válaszolnak?

(#4586) [HUN]Zolee válasza uszilard1 (#4585) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

jó helyre tetted, az idő meg realtív :)

(#4587) [HUN]Zolee válasza uszilard1 (#4581) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

csak olyan biost lehet rátanni, ami arra a típusra való. itt gyártó és memória egyezés szükséges ( méret/típus/sebesség )

Nincs köze az smd-nek ahoz hogy nem megy rá a bios.

ezt nem értem :
''A kártya soft moddal a pro órajele felett üzemel. 8 pixelf szalaggal.'' most megy pro-ként, vagy nem?

[Szerkesztve]

(#4588) [HUN]Zolee válasza uszilard1 (#4581) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

talátam neked egy jókis linket :)
[link]

(#4589) Csaba.... válasza uszilard1 (#4581) üzenetére

Csaba....
(senior tag)

Az AtiFlash-nél van egy funkció, ami a ''ráerőltetést'' szolgálja. (sokszor csak ezzel megy)

A biosnak viszont tényleg meg kell egyeznie az előző műszaki paramétereivel (ram típusa, bit)

A régi hűtőt pedig üzemmelegen vedd le! (vagy marad a hajszárító-s módszer)

(#4590) uszilard1 válasza [HUN]Zolee (#4587) üzenetére

uszilard1
(újonc)

úgy megy a pron ha az ati tool-al beállítom, de ha átírnám a biost akkor nem kéne mindig atitool a magasabb órajlekhez.

ha az smd is átkerül akkor meg omega driver sem kell. Tehát a checksum-nak meg kell egyeznie ugyan úgy mint pl az autók epromjánál?
Mert én nem találtam xpertvisionból 128mb os pro biost a neten.

(#4591) uszilard1 válasza Csaba.... (#4589) üzenetére

uszilard1
(újonc)

Az erőltetést már próbáltam :(

(#4592) [HUN]Zolee válasza uszilard1 (#4590) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

igen, meg kell egyeznie. a linkelt topicban érdeklődj bios után, talán ott tudnak segíteni, vagy már van is linkelve :)

(#4593) Csaba.... válasza uszilard1 (#4590) üzenetére

Csaba....
(senior tag)

Én anno egy 9800 Pro-t flasheltem XT-vé. A kártya Connect3d volt, (128 MB 256 bit) és ha jól emlékszek Gigabyte-t húztam rá.

Tehát más gyártóét is ráhúzhatod, csak a ram típusa egyezzen meg!!! (ide értve a pontos típust is)

[Szerkesztve]

(#4594) uszilard1 válasza Csaba.... (#4593) üzenetére

uszilard1
(újonc)

Nekem egyik sem akar rámenni. De a hűtőt sikerült ''letörnöm róla'' . Ahogy a képeken is látszik rá volt ragasztva a chip körül körbe. Szerencsére túlélte a beavatkozást. Azért nem egyszerű átforrasztani, pedig nem az első forrasztásom volt és nem bádogos pákával:) Most már az everest pronak látja a drágát, és a catalyst driver is csont nélkül használja a 8 szalagot.

[kép]
[kép]
[kép]

Az utolsó képen látszik, hogy más mod is van a kártyán, amit azután kellett, hogy elkövessek, hogy egy barátom ráült és letörtt :D

Nagyon kéne még az a bios update.

[Szerkesztve]

(#4595) nemtommi válasza uszilard1 (#4594) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Sztem elég, ha linkeket rakod be.

[Szerkesztve]

(#4596) uszilard1 válasza nemtommi (#4595) üzenetére

uszilard1
(újonc)

Miért? :D

Elég vicces, hogy ez a fórum nem méretezi át magától a képeket.

[link]

(#4597) rudeee válasza uszilard1 (#4590) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Omega driverrel aktiválod a +4 pipe-ot utána RivaTunerrel windows startup-ba beállítod az eleve magasabb órajeleket és induláskor már 8 futószalagod és emelt órajeleid lesznek, nem kell állítgatnod egyebet!

(#4598) Nimda válasza uszilard1 (#4594) üzenetére

Nimda
(őstag)

Jessszus...mivel volt ragasztva?Almás rágóval?...én feketére izzadtam volna magam mig leszedem a bordát...különösen kényesek a sarkai...
Hát sok szerencsét a modhoz...

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4599) uszilard1 válasza rudeee (#4597) üzenetére

uszilard1
(újonc)

ez már megvolt mondom.

mege az átforrasztás is.

Csak a biost kéne valahogy cserélnem.

NEED HELP :D

(#4600) rudeee válasza Nimda (#4598) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem a Club3D 9700Pro gyári hűtése volt ugyan evvel a sárga ragasztóval felrakva.
Miután lejött a hűtő ennek a sárga írtó kemény (passzolom milyen ragasztónak) a fele a magon fele a bordán maradt :D
Egy élmény volt kapargatni a mag tetejéről egy socet370-es cerka hátoldali fém leszorítójával (mivel az nem görbült el és nem volt olyan éles hogy kárt tegyen bármiben is).
Durva hogy milyen trágya pasztákat/ragasztókat kennek rá gyárilag a kártyákra!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.