Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#4514) rudeee válasza Nimda (#4501) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam ez az eset egy P4 2.4B magos procinál volt,mégpedig az hogy a gyári alu hűtőt tettem fel aminek az alján ott volt a hővezető fólia.
Mivel zajosnak tartottam ezért lecseréltem egy másikra,viszont meglepődtem hogy kioldom a hűtő leszorítóját hogy leszedjem a bordát mire az meg se moccan...nem maradt más mint erősen megfogtam és szó szerint mivel máshogy nem lehetett kitéptem az alaplapból a procit a hűtővel együtt :((( Olyan kétoldalas ragasztó volt a hővezető a borda és a proci között hogy csavarhúzóval kellett leütni egymásról őket...
Most egy Iglo hűtő van rajta 2000rpm-en csendben,jól hűtve és előlre kent ezüstpaszta volt felkenve gyárilag a felületére 2500FT-ért!
A gyári intel hűtők semmit sem érnek csak szívás van velük!
Ezt a dolgot csak tetézte hogy a barátom 2.8C HT-s procijához az Intel hűtő felülete domború volt...ebből kifolyólag meg is van a véleményem a cég procikhoz csomagolt hűtéseihez!

(#4515) emre válasza rollins (#4478) üzenetére

emre
(őstag)

Sajnos! :O
Most vacakolok a C.o.D-2 vel, és egy kicsit gázos.
Csak dx7. opcióal tudok olyan képet előhozni, hogy játszható legyen,(persze húzott vga-val) de azt is max 800x600 ban. Iszonyatosan lefogja a vasat, de erről mások is panaszkodtak a játék topikjában.

>>Elkészült az Egyes Számú Próbagyerek, várható megjelenés 2010.okt.<< Megjelent az Asszony első könyve, vegyétek vazze, kell a pénz a nászútra! http://www.lilli.hu/shop/product/15117/eva-molnar:-almok-szigete.html

(#4516) [HUN]Zolee válasza emre (#4515) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

Ez érdekes. nekem simán megy 1024 be dx9-en.

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4517) Dumb válasza [HUN]Zolee (#4516) üzenetére

Dumb
(senior tag)

Remélem nekem is megy majd valamennyire (1024), ha meglesz :DDD

"Akkor még senki sem gondolt a folytatásra --> "

(#4518) [HUN]Zolee válasza Dumb (#4517) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

memória kevés lesz neki. Amíg nekem is csak 512 volt, nem tudtam vele nyomni dx9 be. többibe meg nem is próbáltam.

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4519) Nimda válasza rudeee (#4514) üzenetére

Nimda
(őstag)

Én pont egy igloo hütövel szivtam igy....gyári ezüstös paszta és ragadt rá a proci...de a gyári hütövel szintén bajom volt,amikor zalman pasztát kentem rá...szerintem a mostanival (CM) is gáz lesz,ha majd egyszer le kell venni...egyszerüen nem értem...túl gyenge lenne a socket?

[Szerkesztve]

Mondtam az orvosnak, hogy két helyen eltörtem a lábam. Erre azt mondta, hogy menjek el azokról a helyekröl...

(#4520) Nimda válasza [HUN]Zolee (#4518) üzenetére

Nimda
(őstag)

1G rammal se tudtam vele jáccani dx9-ben...800x600-as felbontáson is beszaggat minimumra vett beállitások mellett...egyedül akkor volt jó,amikor automatikusan beállitotta az opciókat a géphez...na de hát 640x480-ba a tököm fog játszani...:)

Mondtam az orvosnak, hogy két helyen eltörtem a lábam. Erre azt mondta, hogy menjek el azokról a helyekröl...

(#4521) rollins válasza emre (#4515) üzenetére

rollins
(őstag)

Furcsa. Panaszkodtak jó páran, pl. a sima GF6600- on is szaggat dx9-ben a cod2, legalább is ezt írták a fórumokban. (az is furcsa hogy pl. az x700 dx9-ben aránylag jól bírja)

[Szerkesztve]

(#4522) [HUN]Zolee

[HUN]Zolee
(őstag)

úgylátszik, nagyon ramigényes a cod 2. nekem most 1,5g ramom van.

(#4523) emre válasza Nimda (#4520) üzenetére

emre
(őstag)

Nekem a dx7 jött be, 800x600x60hz , anisotropic filter,AA 4x és a texture setting: automatic (minden extra)
A 640x480, jó frissítéssel se gázos ha közben mindent feltekersz. Az a baj, hogy nem ehhez vagyunk szokva! :F

>>Elkészült az Egyes Számú Próbagyerek, várható megjelenés 2010.okt.<< Megjelent az Asszony első könyve, vegyétek vazze, kell a pénz a nászútra! http://www.lilli.hu/shop/product/15117/eva-molnar:-almok-szigete.html

(#4524) Nimda válasza emre (#4523) üzenetére

Nimda
(őstag)

Na igen pláne egy 19-es tft-n...itt a minimum 1024x768,de már ez is zavaróan kicsi felbontás...
A lényeg hogy végigtoltam a gamét és nagyon kircsi...:))

[Szerkesztve]

(#4525) emre

emre
(őstag)

Most vettem csak észre, hogy off voltam.
Mea culpa, mea magna culpa.

Érdekelne azoknak a véleménye akik sikeres PRO@XT modot csináltak a vga-n, hogy a hardvermonitor az xt biossal működik-e?

Milyen vga-n
Milyen biossal?

Én a hynix ram-os változatban vagyok érdekelt, ebből csak három xt biost találtam. (shappire, gecube és club3D)

Tudom tudom, hogy nyák függő, de az MSI nyák egyikre sem hasonlít. :F
Az XT órajeleit így is tudom produkálni, (sőt :C ) úgyhogy csak a monitor miatt próbálnám ki.
Plusz, van rá még két év gari, és ha megszakítom a vasat, az xt biossal lehet hogy vacakolnának a gariban.

(#4526) socialsmile

socialsmile
(újonc)

Halló :DDD!
Ilyet meég nem b*!+am!
Múlt héten kaptam a tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy miért fagyogat a gépem mióta betraktam a 9800pro-t.
Először a procitúlmelegedésre gyanakodtam, de miután cpuburn-nel 30percig nyüstöltem és a hőmérséklete stabil 47 fok-on megállt a 10. perc után mást kerestem.
Angol XP SP2-vel volt fenn, leszedtem, majd vissza a régi magyar xp mindenféle SP nélkül. 5.8-as Catalyst-fel. most már ment randesen, de kevésnek éreztem az 5240 pontot 3DMark-ban. Na mondom felteszem a legújabb Catalystot. dotNet framework, fel, Catalyst fel. A driver telepítés közben Fatal error, meg valami eszement üzenet láttatta magát. na gondoltam fasza. Mindegy ''leokéztam'', Újraindítottam a gépet, de érdekes módon működik a drájver, sőt 5570 pontot csinált. Na ezt már nem tudom hova tenni.

(#4527) emre válasza Nimda (#4524) üzenetére

emre
(őstag)

Nem sok dícséretet hallottam még róla. Mindenki az egyest dicsőiti, meg a mohaa-t.
Vagy fikázzák, hogy nincs benne semmi új, vagy azt hogy minek esik az eső/hó, vagy a gépigényt. (mér nem vesz az ilyen nintendo-t)
Nekem is tetszett

(#4528) emre válasza socialsmile (#4526) üzenetére

emre
(őstag)

Nekem is ilyen gondjaim voltak, kb 4300p körül teljesített a vas!
Az én gépemen fenn van az SP1, meg DX9c.
4494 (sorry amiért magamat idézem, pedig nem vagyok klasszikus )
Hogy a témánál maradjunk: nekem az 5.12.es omega driver vált be.
Az a tapasztalatom, hogy a friss omega 200-300 pontot rátesz akár a gyári telepítőre, akár az azonos verziójú catalystra.

A újabb catalyst-ot nem szeretem, mert vagy sp-2-t
vagy netframework-ot kér.
Miután kitakarítottam a gépet, újrakentem a zalman-t (vf 700 alcu)
remegő kezekkel nyútam az ATI t.tool felé, egy kisebb tűrőképességvizsgálat céljából.
(MSI 9800 pro 128mb)
Az eredmény 446x371

3DMark Score 6520 3DMarks
GT1 - Wings of Fury 192,6 FPS
GT2 - Battle of Proxycon 43,4 FPS
GT3 - Troll's Lair 38,7 FPS
GT4 - Mother Nature 43,6 FPS
(default: 378x338 5725p)

(#4529) emre

emre
(őstag)

És még a beszúrást is elszúrtam :O

(#4530) emre válasza emre (#4528) üzenetére

emre
(őstag)

És a 200-300pont differencia is sok egy kicsit.

(#4531) siofok

siofok
(fanatikus tag)

nekem is csak direktx7-el megy rendesen a call of 2.1024-ben

(#4532) emre válasza emre (#4525) üzenetére

emre
(őstag)

Asszem megvan a válasz a kérdésemre. :O

[link]
A karesz mások szerint is jó. :C
Egy kicsit szomorú, de nem adom fel .

Esetleg valaki hallott andrewj felöl?

(#4533) Mkill

Mkill
(fanatikus tag)

Halli
lecserélném a 9800Pro gyári hütöjét
milyet ajánlanátok, nem tuningolom,igy valami csendes kéne.

Mkill

(#4534) [HUN]Zolee válasza Mkill (#4533) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

VGA Silencer. de kicsit visszaolvashattál volna, kb - hozzászóláa vagy kereső!

(#4535) horvathkri

horvathkri
(lelkes újonc)

Mostanában az a trendi, hogy mindenkit figyelmeztettek: ''miért nem olvasol vissza??!!'' ?
Aztán beszúrjátok a linket: www.vganfo.uw.hu/ ''radeon fül'' és '' nézd meg a kártyákat, ott
megtudod milyen az XT Nyák! '' Hát igen... Az a bizonyos XT Nyák. Ott középtájt, tényleg ott van. És tényleg eltér a PRO-tól.Csak tudjátok mit nem értek? Ha Van XT és Pro Nyák közt különbség, akkor a legalsó Sapphire XT (a vízhűtéses) miért PRO nyákon van? Hát kössz a segítséget, nem sokra mentem vele...

(#4536) [HUN]Zolee válasza horvathkri (#4535) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

hát ha hetente 1-2x megkérdzik ugyanazt, akkor már kicsit unalmas mindíg leírni, amikor sokkal gyorsabban választ kaphatna rá az illető ha olvasna egy kicsit. De te tudod, én majd lasssan fejből tudom hogy melyik kérdésre hol a válasz (hozzászólás szinten). Mindegy, nme kezdek el vitázni veled, mert nincs értelme. Ezzel befejeztem.

(#4537) Csiborbogár válasza [HUN]Zolee (#4536) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

:(
Nem vagytok valami segítőkészek srácok!! A srác (Horváthkri) megtalálja a rést a pajzson, ti meg csak hímeztek, hámoztok!
Nálunk van,hogy egy nap 10-szer kérdeznek valamit, és mégis van,aki türelmesen válaszol nekik! (6600GT topic) Elriasztjátokaz embereket! Nem ezért hívják fórumnak? Jó lenne, ha elgondolkodnátok ezen! :((
Lehet, hogy ezért ilyen néptelen ez a topic? :DDD

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#4538) nemtommi válasza horvathkri (#4535) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Ezt szerintem jelezd Rudinak, amúgy meg bocs, hogy segítünk, és bocs, hogy lusta vagy visszaolvasni 200 hozzászólást, vagy használni a keresőt..
A Referencia 9800Pro/XT képek talán elég egyértelműek. Ha egy oldalon van egy hibás képaláírás szerintem ne nekünk tegyél szemrehányást.

(#4539) [HUN]Zolee válasza Csiborbogár (#4537) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

azért a két topicot nem kéne összhasonlítani. kicsit más arányok uralkodnak ott mint itt.

(#4540) horvathkri

horvathkri
(lelkes újonc)

Jaja, megint csak a sok rizsa szöveggel tudtok csak jönni... Rudi is biztosan tévedett az XT-dologban, és biztosan a Zafir is :

''hú a p*****ba,gyerekek! Pro nyákra raktuk az XT kártyát! És azok a barom mérnökök még vízhűtést is raktak rá! Huhh! És még be is dobozolták?? Micsoda??!! Kikerült kereskedelmi forgalomba? Ez óriási tévedés! Azonnal hozzák vissza mind! Kárpotolják a vásárlókat! -Még szerencse, hogy időben figyelmeztettek minket jó magyar fórumozó ATI- fanjeink!'' Mondotta az Zafir vezérigazgatója...

(#4541) emre válasza Mkill (#4533) üzenetére

emre
(őstag)

Jó még a zalman vf700alcu vagy cu. Úgy láttam ebből már van hőérzékelős fajta is.
De ugyanezt tudja a primecooler zalman utánzata is a pénz töredékéért.
Valamint az említett arctic cooling ati silencer.
A rev.-1-es a pro változat, de nem ér rá a lemez a ramokra.
Ebből a rev.3-as jó a 256mb-s pro vga-ra,de eredetileg az xt-re készült
A 128-as pro-ra modolni kell, de legalább hűti a ramokat is
Én most vettem egy rev-3 ast 2234 Ft Kaposváron a mistralban

(#4542) emre

emre
(őstag)

A moddal még tökörészek egy ideig, mert a gpu felöl a lemez kb 0.6-0.8 mm-re van a ramoktól, és ezt a távot nem pasztával akarom kitölteni.
A 256-os változat ramjai lehet hogy vastagabbak.
A vga-t meg nem akarom kiflibe hajlítani a felcsavarozáskor.
Plussz még útban volt egy-két kondi és tekercs. Először arra gondoltam, hogy átforrasztom őket túloldalra, de inkább kivágtam a légterelő műanyagrészéből és a hűtőbordákból egy kis darabot. Így a kondik a burkolat alá kerültek, és legalább azok is kapnak egy kicsit a fuvallatból
A többire még alszok egyet, de minden javaslatra nyitott vagyok.

(#4544) I_Am

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

emre utolsó 2 hozzászólását töröltem és ha lehet akkor picit nyugodtabban társalogjatok srácok.

Előre is köszönöm.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.myspace.com/mightybmusic

(#4545) emre válasza I_Am (#4544) üzenetére

emre
(őstag)

1 Tök nyugodt vagyok, voltam, leszek stb.
2 Úgy konkrétan miért?
3 Tulajdonképpen mi a probléma?
4 Kb 2-3 hete irogatok ide, de nem jutott eszembe még, hogy azokat fikázzam, akik tanácsokkal látnak el, esetleg építő jelleggel kritizálják a véleményem, illetve a gondolkodásmódomat próbálják kreaívabbá tenni.

És ha nem tetszik, hogy van véleményem éspedig ilyen akkor ezt is gyorsan töröld mielött még valaki elolvassa. :C

(#4546) I_Am válasza emre (#4545) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Te utolsó 2 postod valahogy nem volt idevaló. (egyik az aláírásod volt egy az egyben)

És nem kifejezetten Neked szólt a kérés, de tudod akinek nem inge nem veszi magára.

És akkor most OFF-off és a témára koncentráljatok. ;)

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.myspace.com/mightybmusic

(#4547) Nimda válasza emre (#4542) üzenetére

Nimda
(őstag)

''gpu felöl a lemez kb 0.6-0.8 mm-re van a ramoktól, és ezt a távot nem pasztával akarom kitölteni.''

Esetleg méretre vágott alulemezzel kipótolhatod a hézagokat..vagy kétoldalas hövezetö matricával is kitöltheted a rést..sajnos nem tudom hol lehet kapni...

(#4548) emre válasza Nimda (#4547) üzenetére

emre
(őstag)

Ezekre gondoltam én is ! :R
A gyári msi hűtőn matricák vannak a ramoknál mindkét oldalon,
délután valószínüleg nekiesek
Addig körülnézek réz lemez ügyben.
Meg keresek egy síkköszörüst, mert egy kicsit vastag a lemez a vpu felett.
Kb. 0.1-0.2 mm le kell szedni, mert a mag tartja a cuccot.
Ha ezzel megleszek lehet hogy a matricák jók lesznek !

(#4549) socialsmile válasza emre (#4495) üzenetére

socialsmile
(újonc)

''Hogy a témánál maradjunk: nekem az 5.12.es omega driver vált be.
A újabb catalyst-ot nem szeretem, mert vagy sp-2-t
vagy netframework-ot kér.''

Hát nemtudom, de nekem az 5.12-es omega is SP2-t kért

(#4550) [HUN]Zolee válasza socialsmile (#4549) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

nekem meg a 5.13 as van fent, és ez sem kérte egyiket sem. Igaz a Net Framework fent van a tanulás miatt, de az csak akkor kell a catalystnak ha CCC-s verzió, én meg a CP verziót tettem fel.
egyéb infó: [link]

(#4551) emre válasza [HUN]Zolee (#4550) üzenetére

emre
(őstag)

Asszem neked van igazad. :C
Most néztem meg és csak ccc verziókat töltöttem le anno.
Ha valami nem megy és az agyvérzés kerülget egy kissé felületessé válok. :O
De az omega 5.12 simán felment, annak ellenére hogy ő is kért valamit.
A többire nem emlékszek.

(#4552) nemtommi válasza horvathkri (#4540) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Utoljára próbálom leírni, most kissé szájbarágósan, talán így megérted:
Nem minden kártya készül referencia NYÁK-kal. A képen szereplő állítólagos XT is lehet ilyen, simán viheti az XT órajeleket, R360-as maggal is szerelhették, XT BIOS is lehet benne, max. nem méri a hőmérsékletet. Ettől még Zafír szemrebbenés nélkül kiadja, mint XT, hiszen ATI nagy valószínűséggel nem fogja emiatt megdorgálni (mivel már több esetben gyártott referenciától különböző kártyát, talán ez a legvalószínűbb lehetőség).
A második lehetőség, hogy a kép beküldője tévedett a kártya kapcsán. (Sajnos nincs róla információm, hogy jutott el Rudi weboldalára).
A harmadik, és persze nem elhanyagolható lehetőség, hogy én tévedek, és hülyeség a referencia kártyát venni etalonnak a kártyád NYÁKjának megállapításához.
Remélem nincs gond a szövegértéseddel, és továbbra is látogatod majd a topikot.

(#4553) horvathkri válasza nemtommi (#4552) üzenetére

horvathkri
(lelkes újonc)

Hát, ha nem kapok sok fikát, biztosan szívesen látogatom a topicot! Amúgy nincs baj a szövegértésemmel.Pont nekem nincs, ha kicsit jobban átolvasod.Vagy talán nem szabadott volna kérdeznem?Igazán nem kötekedni akarok, de a 6600GT topicban tényleg akár századszorra is válaszolnak ugyanarra a kérdésre. Lásd:Csíborbogár. Amúgy szellemileg sem vagyok visszamaradott, pusztán szeretnék választ kapni a kérdésemre, mert tudod ha tőlem kérdeznek valamit az emberek, megpróbálok türelmesen válaszolni nekik, és segíteni amiben lehet.Ez persze nem azt jelenti, hogy én vagyok az irgalmas szamaritánus... :)
De komolyan: tényleg azt hittem, nem leszek lehurrogva, ha bármit is kérdezek. Tévedtem sajnos. :(
Na mindegy, remélem nem bántottam meg senkit!

(#4554) rudeee válasza Nimda (#4519) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nemhiszem hogy a Socket lenne gyenge.
Az inkább itt a probléma hogy mivel a hűtőkeret fent van a lapon így a borda oldal irányba semmerre sem tud mozogni, namármost ha jól fel van kenve a proci pasztával szépen eloszlatva a megfelelő mennyiségben és a borda tökéletesen illeszkedik rá, akkor nagyon egymásba tudnak ''ragadni''.
Mivel csak felfelé húzva lehet leszedni a keret miatt így kitépheti a lapból a procit.
Az viszont tény hogy a gyári hűtőkön nem egyszerű hővezető fólia van vagy ezüstpaszta hanem valami ragasztóanyag is mert önmagában is ragad ami csak tetézi hogy leszedéskor tutira kitépd a procit a foglalatból.
Evvel csak annyi a gáz hogy egyszer marad csak benne a foglalatban a proci valamely lába és akkor nézhetünk kifele a fejünkből és adhatunk áldást. :U

(#4555) rudeee válasza horvathkri (#4535) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

A visszaolvasás sokszor segít mivel a válasz legtöbbször már le van írva valaki részére így fel lehet használni!

9800XT-t szerelhettek Pro nyákra is,de ez gyártófüggő.
Lehet XT nyákos Pro is 128 és 256bites is.

(#4556) rudeee válasza nemtommi (#4552) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Osztom a véleményed ebben a dologban.
A gyártók hajlamosak elég sokszor eltérni az ATI által megadott referencia adatoktól.

(#4557) [HUN]Zolee válasza horvathkri (#4553) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

1. az hogy olvass vissza,mert már le van írva részletesen, az mióta fikázás?
2. hangnemed nem megfelelő sokszor.
3. ezt most fejezd abba!

[Szerkesztve]

(#4558) várnarancs válasza [HUN]Zolee (#4522) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Akkor az én 2gb-omat szereti?:D És húzva mit szólna hozzá pl.: 2.6@3.2, 400mhz@500mhz-hez vagy hasonlóhoz?:D Meg ha a karesz is húzva lenne. pl.: 380/340@440/375-re?

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#4559) várnarancs válasza nemtommi (#4552) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Rudi oldaláról most csak annyit tok mondani, hogy tényleg vannak nem odavaló képek. Pl.: nekem is van fenn 2 minitesztem, és ott is vannak nem a kártyát mutató képek. De ez kit érdekel? Mert engem nem. És főleg nem akarom szegény Rudit nyaggatnim iylen hülyeségekkel. A másik, hogy egy halom gyártó eltér a referencia cuccoktól. (bár kevés ilyen 9800pro van, de van, pl.: MSI asszem).

(#4560) várnarancs válasza horvathkri (#4553) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Amúgy tényleg meg szokták nézni mi van a neved alatt. csak legfeljebb nem vallják be. Hidd el. Szted mit csináltak velem amikor énis ujjonc voltam? Ua. mint veled. Ezt most csak általánosságban mondom, nem konkrétan.

(#4561) várnarancs válasza [HUN]Zolee (#4557) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

3. re: fejezd be/hagyd abba
2. re: elég sok mindenkinek nem megfelelő a hangneme
horvathkri re: én tod mennyit írtam le ua.-t? Vagy 30-szor már, a Milyen videokártyát ilyen árban-ban. Ezért mát meguntuk a totyiknyitóval, és szorgoskodunk egy normáli hsz készítésésn, az egyik fele már meg is van az Ati-król. Sztem kelleen egy ilyen ide is.

(#4562) Mkill válasza emre (#4541) üzenetére

Mkill
(fanatikus tag)

Köszi

(#4563) horvathkri válasza várnarancs (#4560) üzenetére

horvathkri
(lelkes újonc)

Köszi!
:)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.