Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#4251) relic válasza Csaba... (#4206) üzenetére

relic
(kvázi-tag)

Elvittem és sajna nincs már 9800 Pro-juk, szal más kártya kell. Nvidiát nem akartam, X700 Pro nincs AGP-sbe, sőt szinte semmi nincs. Úgyhogy marad a várakozás az X800 GTO AGP-sre és akkor max ráfizetek 10-12k-t, mer így most a 9800 Pro-m 38k lenne náluk újonnan (ha lenne :))), ennyiért számítják be. Szal jól beszoptam a ****t a 9800 Pro-val! :D

[Szerkesztve]

(#4252) kuki

kuki
(kvázi-tag)

sziasztok
lehet hogy már sokan kérdezték de nem tudna
esetleg nekem abban segiteni valaki hogyan és miképpen lehet 9800pro-ra Xt bios tölteni
R360 as mag van rajta,megnéztem mert le kellet vennem a passziv hütés felrakásakor

köszi

(#4253) horvathkri

horvathkri
(lelkes újonc)

Sziasztok!Már megjelent az 5.13-as driver. Csak gondoltam szólok...

(#4254) xtmod válasza kuki (#4252) üzenetére

xtmod
(senior tag)

elárulom: ha ebben a topicban visszalapozol, akkor minden infót megtalálsz, még linket is a megfelelő bioshoz. :D

(#4255) TrollMetal

TrollMetal
(fanatikus tag)

Ave! akkor végülis ha átütöm a biost akkor csak a 3dmarkokban lesz jobb? megéri akkor!
legyen valaki szives megmondani hogyan kell! tudom de lusta vagyok visszaolvasni 4k hsz-t! köszi

''A világ két végéről rohad. Az egyiken az anyagi, a másikon a szellemi szegénység pusztít.''

(#4256) Runo

Runo
(őstag)

A bios átütés tudtommal ugyanazt eredményez, mintha felhúznád mondjuk egy Ati toolsal a kártyát, mivel a karesz a beállításokat a biosból veszi induláskor, ezér ugyanazt az eredményt kapod.
Tehát a proci és a memó sebességét a biosból olvassa.. nah :D
És mivel az XT főleg abban különbözik, hogy magasabb a sebesség, ezért egyértelmű a többi...
Nem tom érthető voltam-e :))

[ Szerkesztve ]

(#4257) [HUN]Zolee válasza TrollMetal (#4255) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

mért te 3d markal játszok? :DDD

amúgy meg eljött az idő hogy megtanuld használni a keresőt :)

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4258) relic válasza TrollMetal (#4255) üzenetére

relic
(kvázi-tag)

Az XT bios azért hoz több pontot (200-300) 3DMarkokban, mert sokkal kisebb memóriakésleltetésekkel lett beállítva.

(#4259) siofok

siofok
(senior tag)

sziasztok mikor dobl játék alatt be háromszögeket,meg mindenféle krix-kraxot?ha ram vagy a gpu hibázik?

(#4260) w124 válasza siofok (#4259) üzenetére

w124
(újonc)

Hmm ,hát ez engem is érdekelne,ugyanis hó elején vettem 1 c3d radeon 9800prot ,és ugyanezt produkálja. 1hét elteltével kezdte,hogy szétesik a kép,vissza a boltba letesztelték nálluk jó volt .Hazahoztam 2 napig működött rendesen, tegnap óta megint xar. :F :O

(#4261) proci0

proci0
(kvázi-tag)

Hi!Eladom asus 9800 pro 256mb agp karimat!Érdekel valakit?

Harman/Kardon HD970II/HK970II,JBL S26+JBL PB12,Van Den Hul CS122

(#4262) Nimda válasza siofok (#4259) üzenetére

Nimda
(őstag)

Gpu...szétesik a textúra.

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4263) emery2 válasza DeSanto (#4245) üzenetére

emery2
(tag)

Hát az, de fejlődik a világ..

Minden igaz, még a hazugság is -csak éppen az megfordítva!

(#4264) rudeee válasza siofok (#4259) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
Túlmelegedéstől van a problémád amennyiben gyári hűtő van rajta,vagy a másik hűtő nem fekszik fel rendesen.
A GPU hibálya általában fekete vagy más színű háromszögek bevillódzása illetve a kép szétesése szokott lenni.
A Ram hibálya általában textura szemetelés ,pixel elszineződés,hullás,villogás ,képszétcsúszás szokott lenni.

Ha gyári a hűtő ajánlok egy cserét rá!
Szedd le a kártyáról a hűtést és pasztázd újra ha már más hűtést használsz!

(#4265) rudeee válasza w124 (#4260) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
Valószínúleg gyenge a hűtés a kártyán ezért túlmelegszik és hibázik aminek az eredményét láthatod.
A 9800Pro melegedős fajta mert padlóra ki van hozva belőle minden és evvel párosul a gyárilag nagyon rossz éppen elfogadható hűtés ami a határon mozog egyes hűtési megoldásokkal.
Amikor visszavitted a boltba szerintem arról volt szó hogy ott hűvösebb volt a szoba hőmérséklete vagy nem volt felrakva a ház oldala (szerintem 100%) ami sokat számít akár 5-10fokot is így nem melegedhetett túl a kari.
Kérdésem: A boltban láttad mikor letesztelték a kártyádat vagy csak mondták hogy jó és semmi baja? csak azért mert én a saját szememnek hiszek!
Javaslom hogy vegyél rá egy jobb hűtőt amennyiben lehetőséged van rá!
Ha nincsen akkor újra kéne pasztázni a VPU-t hátha az segít!
A Ramokat ajánlatos hűteni mert égetnek,hosszútávon nem biztos hogy kibírják ha nincsen szellőzés a házadban!
Érdemes megnézni kézrátétellel hogy milyen meleg a kártya!
Egyenlőre ezeket próbáld ki.

[Szerkesztve]

(#4266) Csaba.... válasza w124 (#4260) üzenetére

Csaba....
(senior tag)

Ha a kép ''szétesik'' az memória-túlmelegedés. A GPU túlmelegedést a szemcsés kép jelzi. Mindenképpen érdemes beszerezni a ramokra bordát! (2000 Ft) (persze a házhűtő is fontos!)

(Ilyen melegedés mellett a Quake4-t semmi esetre se próbáld ki, mert akkor tényleg ''huss'' lessz a kártyádnak''!)

[Szerkesztve]

(#4267) w124 válasza rudeee (#4265) üzenetére

w124
(újonc)

köszi a vállaszt !
a gpu fölött nagyon meleg ,van a házon hömérő 68 at mutat terheléskor ,csak azt nem értem ,hogy mikor megvettem 1.5 hétig kb miért nem melegedett?

(#4268) Béló válasza w124 (#4267) üzenetére

Béló
(fanatikus tag)

ilyen problémám nekem is volt : iceq hűtésem van és nekem is feltűnt a kép szétesése
leszedtem a hűtést ,arctic coolink pasztával bekentem a magot s láss csodát egyből megjavult
azóta a tuning is simán megy ( xt órajel volt a cél)
neked is ajánlom nem biztos hogy a hűtésed a gyenge lehet hogy csak a paszta kevés a magon nekem az ezüst paszta bejött ha új karit veszek akkor is ezt fogom majd venni...
a 1.5 hétig nem melegedéssel kapcsolatban nekem 1.3 évig nem volt ilyen gondom :P

(#4269) emre

emre
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek!!
Arról tudna valaki infot mondani hogy, ha 128 mb ram-ból csak 64 müködik,az mivel jár
illetve, mivel tudom ellenőrizni?
A mohaa a.s. system info ültette a bogarat a fülembe.
MSI 9800 pro

"Rongy ceruzámat inkább leteszem s köszörülöm a kasza élit, mert földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmesen." (József Attila: Végül)

(#4270) [HUN]Zolee válasza emre (#4269) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

everst is csak annyit ír? nem lehet hogy hibás a többi ram egyike és le van tiltva hogy használható maradjon?

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4271) emre válasza [HUN]Zolee (#4270) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Sajna nemtom betölteni a képet amit szeretnék mutatni, ezért mail-ben küldöm

"Rongy ceruzámat inkább leteszem s köszörülöm a kasza élit, mert földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmesen." (József Attila: Végül)

(#4272) emre

emre
(PH! addikt)

Remélem nem kell a Hardcopy-t mellékelnem, hogy meg tujad nyitni a fájlt?!

(#4273) emre

emre
(PH! addikt)

Ja, hát meg néha vizszintes kék csíkok jelennek meg, úgy négy-öt, és
havazik egy kicsit. Alkalmazástól függetlenül.. É ha megpöccintem a kareszt
utána megint nem csinálja.De nem fagy.

(#4274) [HUN]Zolee válasza emre (#4271) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

hy. Szóval te küldted a mailt.
mellékelhetnéd a progit is vagy bmp-be, vagy linket ahonnan lehúzhatom a progit . ha van gyere msn-re , ott gyorsabb

(#4275) emre

emre
(PH! addikt)

nnnnaa majd holnap, vagy gari jövőre

(#4276) [HUN]Zolee válasza emre (#4275) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

hogy kell ezzel képet megnyitni? :F

(#4277) [HUN]Zolee

[HUN]Zolee
(őstag)

igazábol nemtom miért írja ezt ki. És játékok hogy mennek? mennyit csinál 3d mark 2k3 ba?

(#4278) emre válasza [HUN]Zolee (#4276) üzenetére

emre
(PH! addikt)

szerintem office picture manager,windows kép & fax, sima bmp, de már úton van a progi

(#4279) emre válasza [HUN]Zolee (#4277) üzenetére

emre
(PH! addikt)

3-4 éves játékokkal elvegyok tehát nem lehet gond
3d mark 2003-at most tettem fel. Még nem néztem eredményt, (folyamatosan ment valami amit nem akartam lenyomni).
Azt már csak holnap tudom feltenni.
Azt azért furcsállom, hogy a 3d mark total agp memory-nál szintén 64 mb-t ír ki.

(#4280) SpiT

SpiT
(tag)

His 9800pro iceq mennyivel ér többet, mint egy sima hűtövel rendelkező egyed? :)

Winbond BH-5 rlz ;]

(#4281) [HUN]Zolee válasza emre (#4278) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

megjött minden.
a bmp-vel nem volt gondom :DDD
azt asszem biosból van állítva a total local video memory az 128 Mb (teljes helyi videómemória)

F.E.A.R on kívül minden játék jól játszható rajta. Nekem a F.E.A.R már nem ment megfelelő graf mellett.

[Szerkesztve]

(#4282) emre

emre
(PH! addikt)

Köszi a figyelmet, én mára elvonulok.
Ha valakinek van valami ötlete, kérném ne fogja magát vissza
Jóccakát!!

(#4283) emre

emre
(PH! addikt)

3d mark 2003 standard beállítással 3438 pont
(nem bírtam ki)

(#4284) rudeee válasza w124 (#4267) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
''a gpu fölött nagyon meleg ,van a házon hömérő 68 at mutat terheléskor ,csak azt nem értem ,hogy mikor megvettem 1.5 hétig kb miért nem melegedett?''

A kártya ugyan úgy melegedett csak akkor még bírta a hűtése-gondolok itt arra hogy ha nagyon felmelegszik a VPU akkor a hővezető paszta szétszárad(hat) és innentől fogva romlik a hatásfoka.
Valószínű ez történhetett nálad amennyiben újrapasztázás után megoldódik a gondod!

(#4285) rudeee válasza emre (#4279) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
''Azt azért furcsállom, hogy a 3d mark total agp memory-nál szintén 64 mb-t ír ki.''

Szerintem te az AGP Aperture Size-re gondolsz amit a biosban lehet állítani.
Ez a beállítás méretétől függetlenül azt jelenti hogy ha megtelik a videokártya fizikai memóriája (jelen esetben 128MB) akkor annyi memóriát használ fel a számítógép fizikai memóriájából a textúrák számára.
Ez nyílván valóan sokkal lassabb mint a VGA-n lévő memória de amolyan ''kisegítő''-ként használ hatalmas textúráknál.
pl: Quake 4-ben az ultra high beállítás 500MB-os textura memóriát igényel amire figyelmeztet is!
Mivel a kártya 128MB-s így az AGP Aperture Size-t 512MB-re állíthatod,így a total texture memory ~640MB lesz.
(Az ultra high beállítás igazi hardcore videókártyának való.)

(#4286) rudeee válasza emre (#4283) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Teljesen korrekt eredmény! :)

(#4287) emre válasza rudeee (#4285) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!
Asszem kezdem érteni, miröl is van itt szó.
Ráadásul elfelejtettem, hogy 4x-dx élsimítással ment a cucc.
Anélkül 4622 p.

(#4288) [HUN]Zolee válasza rudeee (#4286) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

Miről beszlész te? a 9800proknak 3dmark 2003 ba 5600 felett kellene teljesíteni alapon!És van ami alapon 6000 et csinál, mint ahogy azt már kicsit fentebb is írtam.

[Szerkesztve]

(#4289) Csaba.... válasza emre (#4287) üzenetére

Csaba....
(senior tag)

A 4622 is kevés. 1024-ben volt?

(#4290) emre válasza Csaba.... (#4289) üzenetére

emre
(PH! addikt)

1024x768 omega 2.5.44 driver default 5627 p
399x349 5852p

A 4622- es eredményt 4.6-os catalyst-nak köszönhetem (v. 4.9-es?)

(#4291) emre

emre
(PH! addikt)

Esetleg valaki tudna egy jófajta meghajtót ajánlani.
Az az érzésem, ez az omega nem túl friss.

(#4292) Béló válasza emre (#4290) üzenetére

Béló
(fanatikus tag)

rintem is gyenge ez az eredmény minimum 5000nek kéne lennie habár az is kevés
nekem már volt olyan gondom hogy a TOTAL AGO Memriához 0 byteot írt ki
és így csak 5200 pontot kaptam
leszedtem a drivert
kiszedtem a karit újrapasztáztam visszaraktam felraktam az 5.10 es catalystot és azóta
xt szinten 6300pontot kapok alapon pedig 5700at
szerintem te is csináld ezt
a 4.6 os catalyst elég régi már
amúgy a 3dmark ra a patchet feltetted???

(#4293) emre válasza Béló (#4292) üzenetére

emre
(PH! addikt)

De fel ám! :C Anélkül nemtudnék listázni!!!!
Egyébbként ezzel az eredménnyel már nagyjából elégedett vagyok.
Még egy-két drivert kipróbálnék, hogy defaultban melyiket szereti jobban a vas,
aztán majd meglátom.
Mint mondtam teljesen alapon 5627p,

(#4294) Béló válasza emre (#4293) üzenetére

Béló
(fanatikus tag)

na az jó

(#4295) emre válasza Béló (#4294) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Persze nekem egy nf-2 es alaplapon, 3.2 bartonnal jött ki ez az eredmény.
A 64 alatt valószínüleg másként muzsikálna.

(#4296) Mankó válasza Mankó (#4180) üzenetére

Mankó
(őstag)

Hurrá szünet van! Most jobban ráér mindenki.
Nézzétek már meg ezeket a képeket, hátha van ismerős aki tudna nekem segíteni.
Köszi

üdv: Szabolcs

(#4297) siofok

siofok
(senior tag)

sziasztokvkinek csinált már ilyet?[link]:O
a vga-n ati silencr 1 van.újrapasztáztam, a hiba tovább is megvan a vga ramokon bordák vannak.a kártya nincs húzva.valakinek ötlete?
arra tippelek hogy a pat zavar be.amióta bekapcsoltam azóta jelentkezett.

[Szerkesztve]

(#4298) emre

emre
(PH! addikt)

3dmark 2003 MSI 9800 pro 400/ 360 5923p. :C

(#4299) Béló válasza emre (#4298) üzenetére

Béló
(fanatikus tag)

király :DD

(#4300) [HUN]Zolee válasza emre (#4298) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

alakul az :)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.