Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#4051) Qru válasza kirkri (#4050) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igazad van, amúgy sem rendelkezek hihetlen magas kézügyességgel... :(

Tipp, hogy hol lehet ilyenhez hozzájutni kisker szinten?

Az jobb ha szívja a bordáról a meleget nem? mert mögötte az alaplap van, arra ne tolja a hőt. Ha sziv akkor a ház oldala recézett ott kibugyanhat a meleg luft.

Jó az elgondolás? A Zalman ventije ugyanis betolná a meleget a lapra a forgásirány miatt!!! A lapon meg nincs csak passzív hűtés, a ramokon sincs hűtő borda... Fordítva meg nem lehet felaplikálni a Zalmi venyót. :((

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#4052) Aggregátor válasza nemtommi (#4033) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak az a gáz, hogy x800 pci-e, nekem meg agp-s lapom van, de a legrosszabb az, hogy az alaplap+cpu+ram+ház sulinetes. Így legálisan nemtom eladni 3 évig ;)

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#4053) Aggregátor válasza cocki (#4035) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!
Tudnál pár tippet adni, mely kártyák vannak azonos árszinten a 9800 pro-val és jobbak?

[Szerkesztve]

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#4054) nemtommi válasza Aggregátor (#4052) üzenetére

nemtommi
(őstag)

X800***-ak közül, ha jól tudom (ha nem, tessék megkövezni), eddig csak a GTO és GTO2 nem jött ki AGP-s változatban, így nyugodtan nézz szét közöttük.

(#4055) acehawk

acehawk
(kvázi-tag)

Üdv!

Van egy 9800 Pro 256 MB 128-bit-es videókártyám.
Az alap hőmérséklete 64-65 fok.
Terhelve felmegy 70 fok körülre.
A hőfok ati tool progival mérve.

Ez normális? Ha nem mennyi az átlag hőmérsékelt.

A hűtés még gyári, minden alapon.

Okozhatja ez azt a problémát, hogy a játékokból kb 1 perc után kilép, egy olyan hibával, hogy a xxxxxxx.exe hibát okozott.
Rögön lefutattva a 3dMark 2005-öt ott is kilép azzal a hibával, hogy a 3DMark05.exe hibát okozott.
Ha rögtön bekapcsolás után kezdek el játszani akkor olyan 10 percig is bírja.

A gépben minden egyéb alkatrész letesztelve.

Kipróbáltam egy gef4mx kártyával és ott nem jött elő a hiba.

(#4056) [HUN]Zolee válasza acehawk (#4055) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

kicsit melege vana kártyádnak, sztem tehetnél rá egy combosabb hüttőt

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#4057) acehawk válasza [HUN]Zolee (#4056) üzenetére

acehawk
(kvázi-tag)

Ma rendeltem bele egy olyat ami egy pci foglalatot is elfoglal.
A nevét elfelejtettem, de az árát nem.:(
7000Huf lesz

Ezért kérdeztem a melegedést, mert remélem ez megoldja a problémát.
Ha nem akkor 7000 pénz ugrott:(

[Szerkesztve]

(#4058) Alkarcsont válasza acehawk (#4057) üzenetére

Alkarcsont
(senior tag)

Vegyél rá ArticCooling ATi Silencer 1-es hűtőt!
[kép]

[Szerkesztve]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#4059) Aggregátor válasza nemtommi (#4054) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, találtam X800-at agp-s be, csak mikor megláttam az árát, elment tőle a kedvem :DD
Nemazért mintha olcsóra számítottam volna, csak pillanatnyilag nincs rá keret.
Tudom hogy nem bazártéma, de All In Wonder 9800 pro-k mennyiért szoktak menni mostanában?

(#4060) siofok

siofok
(senior tag)

sziasztok
adott 1 sapphire radeon 9800 pro 128mb 256bites vidkari.gyári hűtés,csak a memókon van plusz borda,meg a ház oldalába van szerkesztve 1 9cm-es venti,ami a vga gpubordára fúj ''kb'':U
játszok a nfs most wanteddel,szépen fut 35-40 fpssel,egyszercsak elkezd kegyetlenül szaggatni.gondol egyet azt abbahagyja.zt 1 óra alatt van hogy 3* is megcsinálja.létezhet hogy tulmelegszik,vagy valami szar progi b**akodhat?

(#4061) nemtommi válasza Aggregátor (#4059) üzenetére

nemtommi
(őstag)

9800 Pro-t kb. 33000Ft-ért kapsz boltban, a többi:

Sapphire Radeon X800GT 256MB TV/DVI AGP 49900Ft
HIS Radeon X800XL 256MB VIVO,PAL,DVI-I,Twin View 63175Ft

Sapphire Radeon 9800PRO 128MB ALL IN WONDER (FULL) 72500Ft

Közel sem néztem meg minden árlistát, de AIW 9800Pro már aranyáron megy újonnan. Ajánlom nézz szét Hardverpiacon, biztos, hogy ezeknél olcsóbban fogod megúszni.

(#4062) TasiA válasza siofok (#4060) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Sziasztok!
Siofok! Nekem is ez csinálja a Most Wanted, de ha ilyenkor kilépek a video beállításokhoz és a felbontást átállítom nagyobbra vagy kissebre, majd mikor rákérdez, hogy valóban akarom-e akkor a NEM-re nyomok és visszalépek a Gameba akkor megint pörög! Igazából én nem értem miért javul mert semmi nem változik! Szerintem valami szoftveres gond lehet!
A VGA hűtésem szinte olyan mint a tied, csak a venti a kártya alatt van.Driver 5.11.
Esetleg VPU RECOVER?

(#4063) Mac-Attack

Mac-Attack
(újonc)

Hali! Bocs a hü...e kérdésért,de szerintetek lehet alap 9800 pro-ból Mac Editiont faragni,hogy felismerje a Mac OS X? :Y

(#4064) nemtommi válasza Mac-Attack (#4063) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Ide, vagy privátba megírnád, milyen konfigra tetted fel a Mac OS-X-et?
Nálam itt pihen pár hete a telepítője, de nem szeretném, ha összeb@szná az XP-met, így még nem tettem fel. Ha esetleg a kérdésedre találsz választ, azt is írd meg légyszíves.

(#4065) ALYRA válasza nemtommi (#4061) üzenetére

ALYRA
(fanatikus tag)

szia!

ezt merre láttad Sapphire Radeon X800GT 256MB TV/DVI AGP 49900Ft
szeretnék ilyet azért kérdem csak

thx elöre is :C :R :C

"Taníts minket úgy számlálni napjainkat , hogy bölcs szívhez jussunk."

(#4066) siofok válasza TasiA (#4062) üzenetére

siofok
(senior tag)

szia énis az 5.11-est használom.nemtom mitől lehet.én nemszoktam olyankor semmit csinálni,tolom tovább,azt gondol egyet,és rendbejön.:(

(#4067) TasiA válasza siofok (#4066) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Hali!
Nálam is rendbe jön, csak úgy gyorsabb ha kilépek, meg nem idegesít, hogy akad!

(#4068) nemtommi válasza ALYRA (#4065) üzenetére

nemtommi
(őstag)

[link]
árlistán szerepel, hogy van-e raktáron....

(#4069) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Sziasztok 3Dmark03 ban egy A64 3000+ 512-rammal His 9800pro 128 mb-os kártyával jó eredménynek számit alapon a 6056 pont?

...

(#4070) nemtommi válasza B-L-A-C-K (#4069) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Ennyit kell kb. hoznia, gondolom ez akkor most jó. :)

(#4071) ALYRA válasza nemtommi (#4068) üzenetére

ALYRA
(fanatikus tag)

szia!

köszi a linket

:R

"Taníts minket úgy számlálni napjainkat , hogy bölcs szívhez jussunk."

(#4072) Alkarcsont

Alkarcsont
(senior tag)

Megtudna dobni valaki egy linkkel, ahol ahol BIOS-okat találok Sapphire 9800Pro-hoz kellene akár 9800XT-s bios is!

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#4073) nemtommi válasza Alkarcsont (#4072) üzenetére

nemtommi
(őstag)

[link]
Sapphirehoz én a BBA BIOSt használom

(#4074) nemtommi válasza nemtommi (#4073) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Csak most látom, hogy azt nem erről az oldalról szedtem le.
Ha kell, elküldöm mailben.

(#4075) Aggregátor válasza TasiA (#4062) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!
Nálam is szokta ezt csinálni, bár nekem 9500@pro-m van. Ha tuningolom akkor főleg.
Megy kb. 30 fps-el 1024*768 mediumon, és egyszer csak beszaggat, és 1-2 fps-el megy.
De nekem is megoldja a problémát, ha leveszem kisebb felbontásra, majd visszarakom.
Valszeg túlmelegszik a kártya, de lehet hogy töredezettségmentesíteni kellene a vinyót.

(#4076) Aggregátor válasza nemtommi (#4061) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

THX az árakat, bár nem gondoltam volna, hogy a 9800 pro AIW kétszer annyiba kerül, mint a 9800 pro.

(#4077) simike

simike
(újonc)

Hello!
Van egy ojjan nagy problémám, hogy a képernyő becsikozdik, barna csikok jelennek meg, amik mozognak, rettentő zavaró. Szoval a kérdésem az hogy ez videokártya probléma e vagy monitor probléma. a kártya 9800pro, a monitor meg samsung793mb.
Aki találkozott ijen problémával és tud rá megoldást lécci segitsen.
thx...

(#4078) nemtommi válasza simike (#4077) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Monitorok között olvastam hasonló problémát egy Samsung 9** NF-el, sztem érdemes rákeresni, bár sajnos én nem leltem meg újra a topicot :(

(#4079) csika

csika
(tag)

Nekem nagy gondom lenne a 9800pro-mal.
A kártya most múlt 1 éves, 2 napja járt le a garancia. Kb. fél éve egy Silencer van rajt. Tesóm ma webezett, egyszer csak elment a kép, azóta se jön vissza. A monitor ledje villog, mintha nem kapna jelet. Újraindulásnál is csak fekete kép fogad, semmi nem jön be. Ha kicserélem a VGA-tegy másikra, akkor minden oké - egy sipolással indul a gép (mint normálisan), a 9800pro-val viszont nincs sípolás sem. Van valakinek ötlete mi lehet vele? Sosem volt húzva. 2 napja járt le a garancia! Nem hiszem el ...
Előre is köszi a segítséget.
Másik gépben sajnos nincs lehetőségem kipróbálni a kártyát. :(

Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!

(#4080) nemtommi válasza simike (#4077) üzenetére

nemtommi
(őstag)

[link]

(#4081) slake87

slake87
(lelkes újonc)

Helosztok!!
Olyan kérdésem lenne h tudna valaki nekem egy 9800 Pro-hoz valami combosabb hütőt mutatni vagy mondani??Én már keresgéltem és az ATI Silencer 1-et találtam 7000ft-ért!!
Szerintetek ez jo választás lenne!Olyan kéne amire nem megy rá a gatyám!!
Köszike

Every Breath makes me closer to my least....

(#4082) nemtommi válasza slake87 (#4081) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Arctic Cooling VGA Silencer Rev. 3 --- 4000Ft. Olcsóbb, halkabb, jobb.
[link]

(#4083) Nimda válasza csika (#4079) üzenetére

Nimda
(őstag)

Pedig ki kéne próbálnod másik gépben,mert addig semmi biztosat nem lehet mondani...csak van egy ismerös??.....Bár szerintem egyértelmü....hirtelen nincs videojel....sajnos lehet temetni kell..:(

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#4084) zolle

zolle
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Tartóstesztet a Glacialtech Northpole 1000-re:
mivel forrófejű a kari, nyugis állapotában is 60 fokos, de ha játszom, sem megy fel 73 fölé, ami szerintem megnyugtató
400/365ről 415/380ra húztam és még nem hibázik a téma, úgyhogy nekem ennyi elég is, és elégedett vagyok :)

(#4085) Solad

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

kerdes: Tud valaki segiteni abban hogy lehet-e olyan biost feltolteni a kartyara ami megmondja hogy melyik memoriakat akarom hasznalni? kerult hozzam egy kartya aminek az egyik ramjan jol lathato kulso serules van de elvileg mas baja nem nagyon van a kartyanak.
elore is koszi

Példaképem Gregory House

(#4086) slake87 válasza nemtommi (#4082) üzenetére

slake87
(lelkes újonc)

Köszy szépen!!! :R

Figyu ugye jolgondolom h ugrik a gyári gary ha kicserélem a hűtőket???Gondolom igen mert nem lehet a gyárira ezt rátenni igaz?? :))

(#4087) csika válasza Nimda (#4083) üzenetére

csika
(tag)

Köszi szépen a segíteni akarást. De tényleg nincs senki a közelben akiek a gépébe passzolna. Holnap beviszem a boltba ahol vettem, azt mondták ránéznek. Ma levettem a Silencert, majd újra fel, nem msegített. Vissza az eredeti hűtést, akkor se lett jó. :(
Próbáltam a digitális kimentről levenni a jelet átalakítóval, persze az se ment ..

Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!

(#4088) nemtommi válasza slake87 (#4086) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Csak ha nem vagy ügyes, és nem tudod visszatenni a gyárit szépen ;)

(#4089) acehawk

acehawk
(kvázi-tag)

Re: 4054

Kicsit növeltem a procim feszkóját és megjavult a gépem! :))

(#4090) slake87 válasza siofok (#4066) üzenetére

slake87
(lelkes újonc)

hali siofok!!4

Azért irtam főleg mert én is siofoki vagyok :))
Amugy nekem is volt ilyen gondom kezdetben vele,de akkor is csak mondjuk 10mp-ig csinálta utánna rendbejött,meg főleg azután csinálta ha beléptem valamelyik házba és utána ki!!
De ztán feltettem a 5.11-est és renbejött!!
Mondjuk szerintem az sem mind1 h melyik verzio van meg!!az 1.1-es cd-s vagy az 1.2-es dvd-s!!Nekem az utóbbi!!!!
dehát inkább szoftveres hiba mint hardveres ha utána meg renbeszedi magát!!!
Mondjuk én annak ellenére most vezsek a 9800prom-ra egy másik hűtőt!!
ennyit tudok mondani...

(#4091) slake87

slake87
(lelkes újonc)

Csá skacok!!

Még abban segithetne nekem valaki h nemtom megnézni a videokártyám hőmérsékletét se everestel pedig a legujabb se pedig az ati tool0.24-gyel...
Tud valaki segitenui vagy valamilyen másik progit javasolni??
köszy...

(#4092) nemtommi válasza slake87 (#4091) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Sokmindennek kell ahhoz teljesűlnie, hogy kiolvashasd.
Magnak és BIOS-nak, de asszem a nyáknak is tudnia kell.

(#4093) slake87 válasza nemtommi (#4092) üzenetére

slake87
(lelkes újonc)

Hát ezzel nemnagyon lettem kisegitve...de azért kösz!!!Valami konkrétabb h mit édemes ilyenkor megpróbálni?

[Szerkesztve]

(#4094) rudeee válasza slake87 (#4093) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
Kizárólag a 9800XT kártyákban van beépített hőmérő így a te esetedben a Pro verzióban nincsen.
Nemtudod megmérni.
Még ha 256bites a karid sem tudod elintézni XT bios ráfrissítésével mert a magban nincsen meg a tulajdonság a hőfokmérésre.

(#4095) rudeee

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Megtudná valaki írni hogy NFSMW-ben milyen catalyst-ot használ a játékhoz amivel az árnyékok nem lesznek kockásak?
Az a problémám hogy a NFSMW -ben lévő összes árnyék elég erőteljesen kockás (autó körül,fákról leszűrődve,stb.).
Nekem 9700Pro van de teljesen ugyan az mint a 9800-as széria driver terén.
Az 5.9 sima ,5.9 omega és a legújabb 5.11-es caralyst sem vált be,a jelenség ott is látható.
Mindenképpen driver hibáról van szó mert annyira nem régi kártya hogy ne támogatná ezt. Másnál is előfordult, de még ők sem oldották meg (van akinek 9800SE-vel csinálja ugyan ezt).
Mik a tapasztalatok, melyik catalyst javasolt hozzá?

(#4096) thedrummer

thedrummer
(újonc)

Van egy xpertvision 9800 se karim, és a következő a problémám. Remélem a megfelelő topicot találtam meg, de ez tűnt a leg kézenfekvőbbnek. Nem olyan rég feltettem a gta san andreas és talán itt kezdődtek a gondok. Az első pár napban még simán futotta a game de utána - számomra teljesen érthetetlen módon - rendszersen mikor játszottam a monitorom elsötétült és kiírta hogy nincs összeköttetés a gép és monitor között. Ne ekkor ugye minden alkalommal kénytelen voltam nyomni egy izmos rezetet, és a windowsban nem is tapasztaltam semmi hibát. Na ekkor gondoltam hát biztos a san andreassal vannak a gondok, de persze rosszul gondoltam, ugyanis innentől fogva az összes játék ugyan ezt játszotta. (mindig más ütemben de kivétel nélkül megjelent a fekete képernyő). El sem tudom képzelni mi lehet a gond (korábban minden gond nélkül játszottam az gta-val.
Nekiláttam új drivereket kipróbálni hátha vmelyik segít az én problémámon de persze nem így történt (próbáltam omega drivert és rendes ati catalyst drivert is). És a legfurcsább hogy a bartátomomnak is hasonló bajai vannak, neki is rendszeresen a san andreas dobálja a fekete ablakokat, de ő az esetek 90%- ában ki tud lépni a windowsba mintha mi sem történt volna.
Gondoltam már táp hibára vagy túlmelegedésre, de kérlek most ti is gondoljatok vmire és osszátok meg velem mert teljesen tanácstalan vagyok.

The Drummer

(#4097) siofok válasza slake87 (#4090) üzenetére

siofok
(senior tag)

hali sajnos énnekem az 5.11-essel csinálja már a kezdetektől.és dvd-s változat:(

(#4098) topeti

topeti
(újonc)

Sziasztok!

Keresek 9800 Pro és 9800 XT kártyát használtan. A keret 20ezer.
Bocs az off-ért...
(válaszokat privátban is irhattok, köszi)

Üdv!

Üdv, Péter

(#4099) brownus válasza acehawk (#4055) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

akkor az nem pro, ha csak 128 bites, az csak SE. a mag ugyanaz.

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#4100) [HUN]Zolee válasza brownus (#4099) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

sajna csak részben van igazad. A Sapphire adott ki 128Bit-es Pro-t .

Akkor Se a kari, ha 4pipe megy a 8-ból. (van 128 és 256bit es változat is)

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.