Egyébként valami szaggat hogy xt szintjén akarod használni?!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Új Intel Xeon Processor E5645,6mag,12M Cache, 2.40 GHz, 5.86 GT/s+Hűtő+venti
Új Intel Xeon Processor E5620 12M Cache, 2.40 GHz, 5.86 GT/s Proci+Hűtő+Venti
Új Asus/Marvell VA2400 4xSAS/SATA Raid Controller Raid 0, 1,10, 5,/Képpel/
Új Intel Xeon Processor E5603 (4M Cache, 1.60 GHz, 4.80 GT/s )Proci+Hűtő+Venti
Új!Samsung 4GB PC3-10600 DDR3-1333MHz ECC Unbuffered CL9 240-Pin DIMM 1.35v
Hirdetés
(#401) Gorneck23 válasza duracell89 (#399) üzenetére
- Privát
- 2004-07-04 15:19:46
- Privát
- 2004-07-04 15:23:51
szntem nem azért tuningol az ember, mert szaggat vmi nem?
tudod, sikerélmény stb.

má vettél is x800-at? azért vetted, mert a TYAN-on szaggatott vmi?

(#403) Gorneck23 válasza duracell89 (#402) üzenetére
- Privát
- 2004-07-04 15:26:35
A tuning amit én szoktam csinálni az egyszeri teszt elejéig! Utána minden alapon megy, mint ahogy most is! Nem szaggatott! Az x800pro megvolt, de nem indult gariztatni van! Illetve várok a cseredarabra ami még nem ért vissza a boltba!
- Privát
- 2004-07-04 15:29:37
nekem is így megy a tuningolás, nem használom hosszú távon!
szegény
nem indul az x800proja 
mennyi volt? hol? mikor? miert? kivel? hogyan? de? és? 
(#405) Gorneck23 válasza duracell89 (#404) üzenetére
- Privát
- 2004-07-04 15:34:18
114k, Powercolor és Westlake-en keresztül!

Amigo78
(senior tag)
Connect 3Dröl tapasztalat, huzhatoság stb?
(#407) duracell89 válasza Amigo78 (#406) üzenetére
- Privát
- 2004-07-04 16:07:29
Hát...
Csak annyit, hogy az ellen nem vééééééééd!

[Szerkesztve]
(#408) I_Am válasza duracell89 (#407) üzenetére
- Privát
- 2004-07-04 16:11:39
Értelem a köbön.
Amugy refkártya refnyákon. Húzhatóságra annyit, hogy vagy belenyúlsz vagy nem.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

gege71.hu
(PH! addikt)
Mi a gecc???
Nem mukodott az uj x800pro?..nem sámli...
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/
Kb félórát ha ment!

gege71.hu
(PH! addikt)
Mi a gerely baja lett/volt?

soko
(újonc)
Ati>----<Tv
Szeretném ATI Radeon 9600 pro kárnyámat tv-hez catlakoztatni. A kártyán s-video kimenet van (composit nincs) hét tűvel. A tv (Sonny) a leírása szerint tudja fogadni az s-video jelet scart csatlakozón keresztül (külön s-video bemenet nincs). A kérdésem hol kapok hét tűs s-video kábelt (helyes kiosztással) + megfelelő scart csatlakozót.
Ezek szabványok, tehát a kiosztás nem változik. Elektronikai boltok vagy MM. (bár utóbbi nagyságrendekkel drágább)
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic
Venti vadul pörgött az agp meg kifüttyentette e helyéről!

soko
(újonc)
Kérlek mondjál egy pár üzletet MM-ben csak négy tűs van
[Szerkesztve]
Nem tudom merre laksz, de biztosan van a közeledben egy kis elektronikai bolt. Ott tuti lesz vagy tudnak hozni. Ahol biztos, hogy van az Kispesten a HQ Nedis.
én viccen kívül az Europarkban levő Intersparban vettem ilyet 
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

soko
(újonc)
Hét tűs s-video kábelt és olyan scart csatlakozót, amelybe a hét tűs s-video bemegy és jó a kiosztás? Mikor?? Mert sürgős
Köszi

Joe_007
(tag)
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 9800pro-t és bocs ha már volt a kérdés.
Milyen márkában érdemes gondolkodnom? Szempont az is ,hogy jól tuningolható legyen és megbízható minőségű. Mit ajánlotok?
Köszi

s1ru2
(fanatikus tag)
NA végre megvan a 9800am
nagyon meg vagyok vele elégedve eddig....
Viszont lenne egy gondom CS ben nem tudom belőni az FPS -t egész 1x nem akar 100on menni. Pedig Far Cry meg Painkiller meg ilyen komolyabb cuccok keményen mennek rajta. Aki tud segítsen .... Ja és a Sapphire t vettem. Régebben olvastam ilyet h van olyan PRO ami XT csak nem olyan órajelen megy.. Ez h is van???? (bocs ha hülyeség)
CH IV / x6 1055T / 2*2 GB ECO / 32"A656 / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50
Hát, én úgy tudom, hogy jó hűtéssel mind jól tuningolható, de mázli kérdése. Nekem pl. a non-promon a 3.3 ns ramok bíz 710-nél kezdtek el szemetelni, hűtés nélkül. 
Mindegyik atival volt valami ilyesmi gond, valaki majd megmondja, hogy mi a megoldás, mert én elfelejtettem...

westlake
(PH! nagyúr)
nem en voltam
I'm out.

KSanya
(tag)
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e különbség a HIS 9800pro és 9800pro ICEQ kártyák között a hűtésen kívül (esetleg az ICEQ válogatott, jobban húzható?).
A hűtés nem lényeg, úgyis ki lesz cserélve vízhűtésre 
előre is köszi a válaszokat

Gregorius
(őstag)
Nálam 410/380 a vége az IceQ-nak (AtiTool szerint). Lehet hogy egy alapos hűtéssel menne feljebb is, mert fentebbi szettingnél már igen nagyon melegedett. Ahogy körbenéztem mindkét órajel átlagosnak mondható, szóval nem hiszem, hogy válogatott darab lenne (vagy csak én vagyok peches).
''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

KSanya
(tag)
akkor ezek szerint nem éri meg a plusz 2ezret, ha úgysem a gyári hűtést fogom használni...

Gregorius
(őstag)
Ezeken a kareszokon R350 mag van, ha nagyon tuningolni akarsz, akkor sztem inkább Sapphire-t vegyél, ha minden igaz, azokon már R360 a mag, és az jobb esetben 450-460-ig is elmegy. Persze párezerrel többe is kerül.
[Szerkesztve]
''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

Amigo78
(senior tag)
vegyél Gexcube-t na az válogatott ramokal van szerelve

KSanya
(tag)
ezeket hol lehet megvenni?
4 hónapja
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

gege71.hu
(PH! addikt)
Most merengtem el az alabbi dolgon:
Adott kártyám HiS Excalibur Radeon 9800Pro IceQ. Van ugyibár neki egy normál VGA, egy DVI vagy miafranc(amihez van egy VGA-vá átalakító) és egy compzit kimenet. Már a BBA 9500pro-mon is meg lett volna a lehetőség de vhogy sose próbáltam ki 
Na már most Ha jelenlegi 17es MAG XJ 796 monitorom ledegradálom másodlagos megjelenítővé és veszek mellé egy 19-es vmi jobb crt-t akkor pl Kivitelezhető é a következő(előre mondom videoeditáláshoz kéne a nagy képfelület).:
-A 19-es monitor lenne amin futna a videoeditáló 2 kis megjelenítőfelület + a timeline, a 17-esen a Bin ablak meg az egyeéb kissebb tool ablakok (effect készlet stb, aki editált már vha tudja miről zizegek
)
Ja és ezt megfejelve időnként a képet ellenőrzés céljából ki szeretném játszani egy kis színes TV-re a kompoziton keresztül .
Linkelek képet hogy is képzeltem.
A két moncsit kezeli e a kártya egyként? azaz dual módban mint pl a matrox g450?(tehát pl 2048x1024 felbontásban)
Ilyesmire gondolok:
Bővebben: link
[Szerkesztve]

Viktor77
(MODERÁTOR)
Miért nem?
Ez most a legjobb hűtés vidkarira. Na jó, a Rev. 2 jobb.
Bazinga!

KSanya
(tag)
CoolMatic ATI vízhűtő lesz a kártyán 
Emiatt nem érdekel, hogy milyen a gyári hűtés rajta 
végülis Sapphire 9800pro lesz...
[Szerkesztve]

Fricc
(tag)
S1ru2:
Helló én is CSzek, és véletlenül ugyanolyan kártyám van mint neked
na figy, 2 oka van:
consoleparancs: fps_max, vagy max_fps (hírtelen nemtudom, kiprobalod), enter, kiírja hogy mennyire van limitálva az fpsed. Ha ugyanannyi mint amennyit a cl_showfps kiír (ez teljesen fix érték 9800pro val), akkor tedd feljebb ezt a limitet: pl.: fps_max 100
Ha kevesebb az fpsed mint az fps_max, akkor pedig a catalist driverben be van kapcsolva a vertikális szinkron, ami azt jelenti hogy az fps-t szinkronizálja a monitorod képfrissítési sebességéhez. Szerintem kapcsold ki, a CSben nagyon számít az fps (fegyverek hordása), és állíts be maxfpsnek 100 at!!!
És hogy megtudd a géped valós fpsét, írd be consolba hogy timerefresh, körbefordul és kiírja az aktuális limitálatlan fpsed. Neked mennyit nyom?
Nekem pályától függően 500-1300 fps
(online hent)
(a cl_showfps nél pontosabb és jobb a net_graph 1-3 (szerintem 3 a legjobb, nem zavaró, és a megfelelő adatokat írja csak ki, viszont mivel hülye helyen van, és nemlátod tőle a pénzed: net_graphpos 2, és pont közére teszi)
[Szerkesztve]

s1ru2
(fanatikus tag)
őő köszi ezeket tudom de sztem nálam vmi szar
ezt írja ki timerefresh után :: 417 seconds (0.347589 fps) sztem ez nem jó.( 
ja és hol lehet kikaocsolni azt amit mondtál mert nem találom
CH IV / x6 1055T / 2*2 GB ECO / 32"A656 / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50

Joe_007
(tag)
Most két márka között variálok, Connect3d vagy Club3d. Ezek közül melyik lenne tuning szempontjából jobb választás(már ha van külömbség egyálltalán
)?

gege71.hu
(PH! addikt)
#432-re legalább annyit lökjetek, hogy működik e a dolog a leírtak szerint.
kösz 

Fricc
(tag)
Szerintem tedd fel akkor az eredeti catalist 4.6-ot, telepísd újra a HL+CS-t is, állíts be openGL-t a CSben. +consoleparancsok: gl_texturemode GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR, gl_max_size 512.
képernyő tulajdonságai windowsban, beállítások fül->speciális gomb lent, bejön a catalist ablak: 3D fül, openGL-t bejelöl és kiírja a beállításait (anizotróp szűrés stb.), és ott lesz a ''várj a függőleges szinkronizációra'', na ezt lődd ki a f***ba.
Ha más kártyád volt előtte és módosított volt a játék saját gldrivere az is baj lehet(miniGL, wickedGL), az új kártyádhoz szerintem nem ártana újra feltelepíteni a gémet, főleg ha állítgattad a beállításokat, consolparancsokat.

KSanya
(tag)
A windowsban be lehet állítani, hogy 2 monitorra bővítse ki a desktopot (persze csak akkor, ha 2 monitor van csatlakoztatva), ekkor ha az egeret túlhúzod az egyik monitor szélén, akkor megjelenik a másik monitoron/tv-n (valahogy úgy, mintha nem 4/3, hanem 8/3 arányú lenne a monitorod képe).
Ezt még 1 8500LE-vel próbáltam...
Ha jól értem neked pont erre van szükséged 
- Privát
- 2004-07-07 08:25:02

qpakcovboy
(senior tag)
Hali, nekem egy xpervision 9800se@pro karim van, viszonylag jól tunningolható, amígy nem volt rajta csak gyri hűtés, addig 420/320 aztán vettem rá Zalmant+OP1 és eddig csak az egyik oldalra tudtam rakni memhűtést..., de így is 445/350 a vége! Jó kártyának tartom, kár, hogy nem r350-es
és akkor mehetne rá az XT bios..
Mellesleg ár/teljesítményben nagyon tuti.

gege71.hu
(PH! addikt)
Jaja
Amennyire utánaérdeklődtem a kártya elvileg elkezeli 1x-re a két monitort még ha azok különböző méretűek is, sőt mindeközben a tv-re is kijátszható a kompoziton keresztül.

s1ru2
(fanatikus tag)
Ja és itt van még 1 probléma. NEM MARAD EZ A G*CI OPEN GLn!!!!! mindig visszaáll Direct 3Dre. Mitől lehet???
Újrateszem azt meglátjuk.... előtte MSI Gef4 Ti4200 VTdm volt 128 rammal.

gege71.hu
(PH! addikt)
Szvsz egy fontos hardverelem csere (pl VGA) megér egy misét azaz egy RENDSZER újrainstall-t. Legalábbis én nem bízok ilyenkor semmit a véletlenre meg az XP ''okosságára''. 

s1ru2
(fanatikus tag)
Aha mondasz vmit 
Lehet h kéne reinstall. MOst került a gépbe 320GB vinyó meg ez az új VGA . Asszondod újrategyem.
OK. MEgpróbáljuk bár most nem tudo mit állítottam de felmet 400 FPs re
de még mindig nem a kívánt mennyiség.

s1ru2
(fanatikus tag)
Ja bocs ha ghostbootal csinálom az elég vagy Format is kell???(Nem biztos h Ghost boot a neve annak ami teljesen alaphelyzetben le lett mentve.

gege71.hu
(PH! addikt)
Ha a ghostolásra gondolsz amikor floppyról indítasz és egy korábban jól belőtt rendszert az jó lehet. De csak úgy ha a rendszert a most berakott új hardver-elemekkel lövöd be és aztán ghostolod le.
Amennyiben még az előző VGA-ddal stb-vel belőtt rendszered ghost-ja van meg nem vagy előbbre, mert a hardverkülönbségek miatt lehetnek gondok.
Mondom a legtisztább amit tehetsz most, hogy leformázod a C:-t felraksz rá egy jó kis XP-t legújabb driverekkel kutyafaszával meg néhány alapprogival (total commander, tömörítők, vírus stleg túzfal, aztan ghost floppy be megcsinálod a rendszeGHOST-ot (érdemes másik vinyóra úgy gyorsabb, de gondolom használtad már, nem részletezem).
Ghost után ha még van helyed egy újabb ghostnak akkor esetleg feltolod a kedvenc progikat plusz-ban (játék stb) és arról érdemes egy újabb ghgost másolat.
így lesz egy szűz alaprendszered + egy alaprendszered megfejelve néhány belőtt gamméval.
Én már 2 éve ghostolok és ha a rendszer kezd kissé inogni vagy már túl sok szart telepítettem akkor ghost floppy be és hopp újar ott a jól belőtt SYSTEM 

Sárpac
(PH! nagyúr)
Üdv mindenkinek!
Úgy néz ki, hogy a 9800pro kártyák kezdenek tünedezni a boltok polcairól, már 5helyen néztem és azt mondták, hogy nincs és nem is tudják mikor lesz...
Valszin a hírtelen áresés az oka.
Vagy egyszerűen elfogyott?
Alapfesz alatt a maximumon túl!

gege71.hu
(PH! addikt)
Leht az x800-a próbálnak jobban rágyúrni.
Bár readynál még mindig rendelhető pl
Excal. ATI Rad. 9800 PRO 128MB ICQ 43.300,-+FA