Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)

(#301) Travelos

Travelos
(őstag)

DirectX 9c ???? Mi értelme feltenni? Van érteleme?
Meg egyáltalán hol van? Még a windows honlapján sincs fent!

DS3 / E6400 / X1900XT / 2GB DDR2 / 250 GB HDD / 400W

(#302) cubachups

cubachups
(újonc)

huhh
szó tegnap felraktunk egy nagyobbacska hűtőbordát és 2 ventit a 9800 amra a gyári venti helyett...izgalmas dolog volt nem csak a szerelés hanem hogy mikor beüzemeltük a gépet akkor kezdtem el észreveszegetni azt a tényt hogy az a borda amit ráraktam a kártyára is olyan meleg hogy tojást lehet sütni rajta. ez csak azért érdekes dolog mert ami most van rajta legalább 3-4 x akkora mint a gyári és mint említettem 2 ventit is rátoltam...a szivroham közeli állapotba ekkor kerültem mert most fogtam fel ha ezzel a hütéssel is ilyen meleg mit kelett kiállnia eddig a kis kártyámnak. nem húzom nem csináltam vele semmit sem eddig a házam jól szellőzik mert minden átlagos hőmérsékletü sőt... de hogy ez a kártya hogy melegszik... csak azt tudom javasolni mindenkinek hogy ninél elöbb cseréljen hűtöt a radiján mert ez igy kriminális. eddig röhögtem a zalman cuccain a headpipeken mert hogy néz ki meg hogy milyne macera felrakni de most már erőteljesen gondolkozok rajuk...
jah amugy nem tudom de kellene valami progi ami kíírja a proci hőfokát...ti mit használtok erre ?

(#303) Travelos válasza cubachups (#302) üzenetére

Travelos
(őstag)

Igen, jó lenne valami progi, ami kiírja a GPU hőfokát!

(#304) viharhozo válasza cubachups (#302) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

A gyari hutes tokeletesen elegendo az alaporajelekhez. Nem veletlenul teszik ra gyarilag.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#305) F-ECT$ válasza Travelos (#303) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

A legújabb Omega driver ki tudja írni az r360 magos 9800P-k hőmérsékletét.

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

(#306) cubachups válasza viharhozo (#304) üzenetére

cubachups
(újonc)

na ezt azért nem jelenteném ki olyan nagy biztonsággal lehet hogy elég ...éppen elég... de mikor unrealt nyomtam szagatott!!!!!!!! és nem azért mert nem bírta a gép, hanem mert meleg volt akártya mert most a uyg megy ahogy kell semmi szaggatás semmi pörsenés minden megy ahogy kell, jah a legjobb hogy aquamarkban egy ezressel többet mértem... na erre mondjátok azt hogy jó az alap hütő. jah mondjuk az is más dolgo hogy melyik cég melyik alap hűtőjéről van szó...

(#307) viharhozo válasza cubachups (#306) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Eddig cirka 25-30 db referencia 9800 Pro volt nalam, erdekes modon mindnek kenyelmesen eleg volt a gyari hutes. A forro nyak onmagaban nem olyan nagy problema.

(#308) Travelos válasza F-ECT$ (#305) üzenetére

Travelos
(őstag)

ÉS külön nem lehet letölteni ezt a progit az OMega driverből?

(#309) cubachups válasza viharhozo (#307) üzenetére

cubachups
(újonc)

ok elhiszem de engem zavart hogy a meleg miatt beszaggatott meg nem ment rendesen jah és ujra is indult...lehet hogy elég a hűtés nekik de azt nem hinném hogy attól még jó is neki. na mind1 nem akarok veszekedni egy jobban hozzáértővel ;) csak megosztottam saját véleményemet és tapasztalatomat az ittlévökkel. amugy nekem mind1 a dolog mert ugyis elkezdtem húzni és akkor teljesen mind1 mert az alap hűtővel ugysem lett volna jó...
ha már itt tartunk te mit használsz a gpu hőfokának lemérésére...mármint milyne progit?

(#310) cubachups

cubachups
(újonc)

most olvastem egy kis érdekes tesztet pont a kártyámról ami club3d ezen a linken http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/club3d-radeon9800pro_11.html azt írják róla hogy a szokásosnál melegebb hőfokon megy és a ramokon nincs hűtés alapból és hogy azok is széjjelégnek ha csak egy kicsit is feljebb toljuk a teljesítményt és főleg lehúzzák a : Lows:

Relatively inefficient cooling solution, unsuitable for successful overclocking;

...
ez akkor csak erre a fajta kártyára vonatkozik.. akkor ezek szerint ilyen még nem volt nálad viharmadár ? ;)

(#311) Travelos válasza cubachups (#310) üzenetére

Travelos
(őstag)

''Viharmadár'' :C:C:C:C:C:C:C:C:C:C:C

LOL!!! :C:C:C:C:C:C

(#312) jrpryv

jrpryv
(tag)

Sziasztok! Tudna valaki bármilyen infóval szolgálni erről: http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=576
Ilyet fogok venni, de kiváncsi lennék rá, hogy mégis mit tud a többihez képest(9800PRO-hoz képest). Saját tapasztalat, esetleg egy valahol olvasott teszt, bármi.
Előre is köszi.

Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...

(#313) DonLeo válasza jrpryv (#312) üzenetére

DonLeo
(őstag)

Ez egy 9800pro nem? Hát akkor a 9800pro-hoz képest szerintem kb pont ugyanannyit tud. :D

Viszont szép nagy bordája van.

[Szerkesztve]

''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''

(#314) jrpryv

jrpryv
(tag)

Igen, ezt valahogy sejtettem, hogy kb. szimpla 9800Pro szinten fog menni :))
de mivel ez egy ilyen topic gondoltam hátha van valakinek valami személyes tapasztalata vele vagy ilyesmi. Nekem a hűtése (legalábbis így amennyit látok belőle) abszolút király, a legtöbb gyártóval ellentétbe lefedi a memókat is és, mivel egy ventis(nem úgy, mint az ASUS) valszeg nem is olyan hangos. A másik, ami így olvasva tetszett benne(azt, megmajd meglátjuk, hogy valójában hogy mennek a dolgok), hogy magától frissíti a bios-t, meghogy annyi cd jár hozzá, amivel már egy egész boltot lehetne nyitni:)))

Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...

(#315) Travelos

Travelos
(őstag)

Vettem egy Zalman ZM80C-HP + OP1 hűtőt a kártyámra!
Az a kérdésem, hogy a heatpipe nektek is tűzforró terhelve?
Másik kérdés: létezik az, hogy ezzel a hűtővel tovább tudom húzni a GPU-t, mint a gyárival?
Még egy kérdés: van valami GPU recovery a Catalyst driverben, ezt ki kell kapcsolni tuning előtt, mert egyébként mindig visszaállítja a GPU gyári órajelét? ATI Tool-t használok.

(#316) Sárpac válasza Travelos (#315) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Igen elég forró nekem is zalman van rajta Op1el!
Előtte igaz már 412/370 is szemetelt a kártya,de most 439/387en simán megy és majd 7000pont 3Dmark03 alatt pedig R350es a mag!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#317) Travelos válasza Sárpac (#316) üzenetére

Travelos
(őstag)

És a GPU recovery?

(#318) Travelos

Travelos
(őstag)

Ha forró a heatpipe, az azt jelenti, hogy jól fel van rakva, igaz?

(#319) I_Am válasza Travelos (#318) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jól van felrakva a gpu felőli oldalon, viszont mi garantálja, hogy a másik oldalon is? A hátsó oldalon lévő bordát fogd meg, hogy az milyen meleg.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#320) Travelos válasza I_Am (#319) üzenetére

Travelos
(őstag)

Az hidegebb, mint a GPU felöli oldalon, de szerintem ez nyilvánvaló, mert a GPU hozzáér a bordához, még ha közvetve is, míg a memóriák és a borda között légrés van! A hetapipe viszont meleg a hajlat mindkét oldalán, de ez is nyilvánvaló, mert vezeti a hőt, mint állat!

(#321) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Zsupsz ide is beírom!

Próbálta már valaki nagyobb AGP frekivel mennyivel tud többet a kártya mondjuk 66Mhz helyett 75ön??

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#322) I_Am válasza Sárpac (#321) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

75-ön nekem személy szerint el sem indul.:D

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#323) Travelos

Travelos
(őstag)

Szóval akkor a GPU vagy VPU recovery, vagy mi a tököm a driverben kikapcsolt állapotban kell legyen a tuninghoz?

(#324) I_Am válasza Travelos (#323) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Vpu recovery és ki kell kapcsolni, de nem csak tuningnál, hanem mindíg.;)

(#325) viharhozo válasza cubachups (#310) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Ja, szenneeg az osszes, vegyel TNT2-t, az passziv hutessel is tok jol megy.

(#326) Picard

Picard
(lelkes újonc)

Üdv!
Azt szeretném megtudni, hogy a memória a kártyámon hány ns-os.
A kártya His Excalibur 9800 Pro
a memória:
Samsung 349
K4D263238E-GC2A
Ezen hol lehet látni, hogy milyen??:F

(#327) I_Am válasza Picard (#326) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

2.86ns

(#328) DonLeo válasza Picard (#326) üzenetére

DonLeo
(őstag)

Bővebben: link

de úgy van ahogy I Am mondja, a 2A végződés miatt

de a későbbiekben jól jöhet a link

[Szerkesztve]

''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''

(#329) T.S.

T.S.
(újonc)

Az lenne a kérdésem,hogy a kártya/HIS Radeon 9800 pro ICEQ/ radlinkeller húzva
már nagyon minimális húzásnál,ami kb. 20-30 Mhz a VPU-n megszakít minden kapcsolatot a monitorral. A gép megy,de a monitor tök feketeés ilyenkor csak az úraindítás segít! Mondjuk a VPU Recovery nálam is be volt kapcsolva,de most a fórumot olvasgatva kikapcsoltam ezt az opciót. Még egy ok miatt furcsállom ezt a dolgot,ez pedig az,hogy a 3DMARK 03 468Mhz-es Vpu frekivel lefutott gond nélkül és ez már 88 Mhz-es húzás az alaphoz képest!

(#330) Biriboyka

Biriboyka
(senior tag)

Kérdések profikhoz!
1 Érdemes lecserélni az nVidia FX 5900Xt-t egy 9800Pro ra? ( Ne olyanok írjanak akik ATI fanok )
2. Mivel lehet BIOS-t frissíteni, cserélni? 9800Pro!
3. Gondolom ha cserélem ATI-ra akkor nem árt egy win újratelepítés?
4. Honnan tudom meg, hogy 128bites vagy 256 bites a ''szerkezet''? Rá van írva a kártyára?

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!

(#331) ebron válasza Biriboyka (#330) üzenetére

ebron
(kvázi-tag)

Érdemes lecserélni(én megtettem, pedig nem is xt volt hamem le), kb 20% javulást várhatsz átlagosan.
A ps 2.0 egysége sokkal jobb mint az fx-é, itt 70-80 % különbség is lehet.
A játékokban is meg fogod érezni, pláne farcry.
Azt, hogy 256 bites -e egyrészt rajt kell legyen a dobozon, másrészt pl. aida is simán megmondja.
Nem tudom mennyiért veszed a karit és hol, de esetleg meggondolhatnád esetleg egy geforce 6800-at is(ramiris 70+fa, 12 pipes stb.leadtek a 400-nak hívják, csináltam egy ilyen topikot ott van linkelve teszt is.)
Bios-t cserélni, húzni nem érdemes...
Nem kell újratelepítés, drivercleaner megoldja a dolgot.

(#332) Biriboyka válasza ebron (#331) üzenetére

Biriboyka
(senior tag)

Egy nulla kilométerest veszek egy sráctól, garival, csomagolva, cserélve. Sapphire tipusút. Akkor gondolom rajta van a dobozán. Ha nincs akkor remélem a kártyára ráírták!

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!

(#333) Travelos

Travelos
(őstag)

Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy a következő tuninggal mennyire saccoljátok a videokártyám élettartamát?

Sapphire 9800Pro R360 378/676@463/764

ATI Tool 0.0.20.-al mérve a kártyám vége 468/776.
Hűtés: Zalman ZM80C-HP + OP1.

Szerintetek vegyem visszább vagy elég ez az 5/12 visszavétel a maxhoz képest!

(#334) westlake válasza Travelos (#333) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

semmi lazitas...
hozd ki belole a maximumot:)

I'm out.

(#335) gege71.hu válasza westlake (#334) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Ha stabilan birja miert ne hagynad a max alat picivel :)) ???
Had szoljon, ber nem tudom mihez kell ekkora huzas jelenleg...Nekem R350-es 9800pro-m van(HIS IceQ) aminek a vege 450/740, de csak kiprobalas erejeig neztem meg tesztekben... Most siman fut gyari orajelen es a Far cry csutkan megy gond nelkul, 4x AA + full anizo-val.
Igaz az 512 DDR 400-as miatt a texturak nincsenek fullon, ahoz mar kene az 1G DDR :DDD

http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

(#336) westlake válasza gege71.hu (#335) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

micsoda pazarlas:D

I'm out.

(#337) [lAyCsI]

[lAyCsI]
(őstag)

Bővebben: link

Nemtom ismeritek-e,
tök jópofa kis utility, minden van benne.

-= No way back from Here =-

(#338) gege71.hu válasza westlake (#336) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Mi?
hogy nem hajtom csutkan?
Majd a doom3-mal lehet kenytelen leszek :D

(#339) viharhozo válasza Travelos (#333) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Erre a kerdesre senki nem fog tudni valaszolni. Nezetem szerint teljesen felesleges ilyen orajeleken jaratni a kartyat. Egyedul a Far Cry igenyelheti, de ahhoz eleg egy mozdulat az Atitoolban.

(#340) viharhozo válasza gege71.hu (#335) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Ha neked a 10-15 fps csutkan futast jelent, akkor igazad van.

(#341) Travelos válasza viharhozo (#339) üzenetére

Travelos
(őstag)

Igazatok van, egyedül a Far Cry igényli jelen pillanatban. Úgyhogy vissza is fogom magam, majd egy fél év múlva tuningolok!

(#342) gege71.hu válasza viharhozo (#340) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Na azert ne nezzuk ennyire lamernek az embert APPA!!!
Igen nagy bizonyossaggal meg tudom allapitani azt, ha 15 FPS-sel fut...es nem annyival fut!!!
De mind1 oltogass csak...

(#343) NuMuN válasza Travelos (#341) üzenetére

NuMuN
(senior tag)

A far cry is inkább örül a jobb procinak, 4ghz felett szerintem már nagyjából elég :)

(#344) Gorneck23 válasza NuMuN (#343) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:D

(#345) viharhozo válasza gege71.hu (#342) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Eddig erdekes modon senkinek sem volt jatszhato 1024*768/4aa/8af-fel. Kivancsi lennek, h a Regulator vegen vagy a Damen hany fpst produkal nalad, amikor ellenfelek is vannak a kepen.

(#346) ZolDog

ZolDog
(tag)

Sziasztok!

Ez: CATALYST 4.5(8.01) - a Sapphire honlapjáról letöltve - miért nem akar nekem feltelepülni? Volt már másnál is ilyen probléma? (Win Xp, SP1-el frissen felrakva)

Köszi a segítséget előre is!

U.I.: uhh, sorry, de hibajelenséget most nem tudok fejből - ezért flémelhettek bőven! :D:DD:D:DD:D Később még leírom azt is, ha addig nem oldódik meg.

Megatron must be stopped! No matter the cost!

(#347) gege71.hu válasza viharhozo (#345) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Az uj rendszeremmel (ic7, 3,2c,2x256geill400,HISr350 IceQ,Audigy)
ujrakezdtem az egesz jatekot es kb a 4. ''fejezetnel'' jarok(fuggohid,.. szakadek, erod fala berobbantas...hawaii DJ, napszemuveg,buzineger, fagolyo, palmafas ing, csiricsare dzsungelromantika :D stb),
Eddig semmi akadas, szaggatas. Tehat a ''csutkan'' fut eleddig ervenyes. Majd ha odaerek ahhoz a reszhez amit emlitesz legfeljebb ''megkovetem'' magam es visszabb veszek az aa es/vagy af-bol. Lehet, hogy a te allitasod azokra a reszekre ervenyes lesz...sajna :(
Amugy gamme kozben mivel tudom kiiratni a frame-rate-et? Vmi ''developer'' modban kell futtassam a jaytekot?, vagy vmi kulso progival (fraps vagy vmi ilyesmi). HA van vmi a Far Cry keretein belul inkabb azt probalnam ki mintsem a fraps-et.

[Szerkesztve]

(#348) gege71.hu válasza ZolDog (#346) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

szedd le az ATI honlajarol az tutte muxik ;)

(#349) westlake válasza gege71.hu (#348) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

lattam en mar olyat, hogy hivatalos driverre azt irta ki, hogy nem talaltam megfelelo hardwereszkozt.....

I'm out.

(#350) Zsoooti

Zsoooti
(újonc)

Sziasztok!

Vki, nálam sokkal szakavatottab emberke segítségét kérném szépen. Pénteken beruháztam egy MAdview ait radeon 9800 PRO 128M vga-ba. Előtte is 9800pro-m volt, de más gyártótól, nemtudom melyiktől. Igaz az csak kölcsönbe, tehát nem is érdekelt. A kérdésem, honnan tudom kideríteni, hogy a kártyán lévő memóriának (Samsung 404, hátoldalon samsung 352, mindkettő partnumbere azonos, pn: k4d263238e-gc2a) mekkora a sávszélessége? Az eladó szerint a madview nem készít csak 256bit-eset, de nem vagyok benne biztos, hogy ez annyi is. A samsung oldalán nem találtam erre utalást, illetve az onnan letölthető pdf-ben sem volt benne. Aki tudja mondja meg legyen olyan bűbájos, mert aggódom egy csöppet.

Tudom, tudom, lcközelebb előbb olvasok aztán veszek, de ez most s.o.s. kellett, mivel nem volt más.

Előre is köszi a segítséget!!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATI Radeon 9800 Pro topic - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.