Mennyiért érdekelne? 65-re tartom, de van r egy vevő. Nem akarok vele kib@szni, de ha neki nem kell viheted. Bontatlanok a kábelek amiket hozzá kaptam. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Új Intel Xeon Processor E5645,6mag,12M Cache, 2.40 GHz, 5.86 GT/s+Hűtő+venti
Új Intel Xeon Processor E5620 12M Cache, 2.40 GHz, 5.86 GT/s Proci+Hűtő+Venti
Új Asus/Marvell VA2400 4xSAS/SATA Raid Controller Raid 0, 1,10, 5,/Képpel/
Új Intel Xeon Processor E5603 (4M Cache, 1.60 GHz, 4.80 GT/s )Proci+Hűtő+Venti
Új!Samsung 4GB PC3-10600 DDR3-1333MHz ECC Unbuffered CL9 240-Pin DIMM 1.35v
Hirdetés
MarKoo
(VIP)

westlake
(PH! nagyúr)
65??
nem sok az egy kicsit??
I'm out.

MarKoo
(VIP)
Zalmannal együtt? 
Szerk.: Másfél hónapos és még van rá 1 év gari, de lehet, hogy 2.
[Szerkesztve]

westlake
(PH! nagyúr)
bocs
I'm out.
Várjámá, azt nem kérdezted, hogy mikor, és mire... 
Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

MarKoo
(VIP)
Hát Debreceni vagyok. Neked mikor kellene. Amúgy használatra. 

westlake
(PH! nagyúr)
megneztem a ket 9800se-m magjat, es a kovetkezo volt rajuk irva....
mad view
R350
215R8PBKA12F
N02366.00
0336AA
TAIWAN
moddolhato
c3d
R350
215R8PBKA12F
N023080.00
0337AA
TAIWAN
nem moddolhato
latszik, hogy az erdemi kulonbseg az N03366.00, es az N03380.00....
I'm out.
Nekem úgy másfél év múlva kell majd egy x800pro. Arra egészen bizonyosan lecserélem majd a 9800pro-mat. 

MarKoo
(VIP)
Jah ok. Azt hittem kell. 
+200 pontért picit sokat kellene fizetnem.

westlake
(PH! nagyúr)
ezt te sem gondolod komolyan, hogy 200 pont kulonbseg van
I'm out.
Én már megtettem, csak már folyik a szemem a 60hz-től!
Már várom a hétfőt...
Lehet a végén Sapphire-t veszek?!

westlake
(PH! nagyúr)
mindegy....
csak vedd mar meg!
I'm out.
A nagyi nem adott annyit, hogy ki bírjak fizetni plusz 15k-t!
Nem hagyom 
[Szerkesztve]

westlake
(PH! nagyúr)
en ezt nem hagynam annyiban
I'm out.
Amíg nem jelenik meg az első játék, ami miatt mediumra kell állítani a grafikát, addig marad a jó kis antituning 9800-as.
Farcry szűrőkkel nem az?!
Lávás pálya, offkorz.
Ott még nem járok, kevés a videokártyám hozzá!

F-ECT$
(PH! nagyúr)
A 6/16 még egy 9800Pnek is sok 
Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x
6-7 fps... 

F-ECT$
(PH! nagyúr)
6x AA, 16x AF.

viharhozo
(PH! addikt)
No, fura ez az egesz. Nalam teljesen elerhetetlen a 7000 pont. 2400ra huzott A64+440/380as vga-val 6736 pontot dobott, es ezt semmilyen trukkel nem birtam meghaladni. A proci a cpu score alapjan jol mukodik, a vgaban marad benne a hianyzo 300 pont. Lehet, h megis minimalisan jobban teljesit a 360as mag.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Friss a windows? Többféle driverrel is próbáltad? XT bios?

Viktor77
(MODERÁTOR)
Az enyém 350-es volt.
Bazinga!

viharhozo
(PH! addikt)
Friss windoz, Catalyst 4.6 (elvileg a leggyorsabb). Biost nem buzeraltam.

viharhozo
(PH! addikt)
Hehe, feldobtam egy XT-biost. Hozzateszem, h a Hynix ramos Sapphire-hoz tudtommal nem letezik tokeletes Xt-bios, ugyh egy HIS-biost hasznaltam. Ennek megfeleloen szellemkepezett is, de a tesztek lefutottak.
3d03ban kedvtol fuggoen +280-320 pontot dobott. Az elso es a negyedik teszt gyakorlatilag valtozatlan maradt, a masodik teszten 15-20%ot dobott, a harmadikon ugy 7% korulit. 445/374en XT-bios-szal 7042 pottyot csinalt.
3d01ben a kulonbseg 150 pont, nem szignifikans.
Aquamarkban 400 pont, ez is siman belefer.
Ugy tunik, a 3d03ra azert optimalizaltak az Xt-t. 

Misike
(tag)
Jah 4.6 catalyst valóban gyorsabb hangyafasznyit a tesztek alatt, csak pl. a Thief alatt szar és fagyott is, ugyanúgy, mint a 4.5 csak azzal nem fagyott. Az utolsó jó catalyst tapasztalatom szerint a 4.4.
Az XT meg épp egy hajszállal tud többet, mint a pro, egy nagy parasztvakítás dupla pénzért. Ráadásul a frissebb prokban nagy valószínűséggel XT R360 GPU van.
[Szerkesztve]

Jar papa
(újonc)
Sziasztok!
A segítségeteket kérném a következőben. Az unokaöcsém év elején vett használtan egy Sapphire 9800 pro kareszt. Nem volt húzás, tuning és kb. 1,5 hónappal ezelőtt elkezdett szemetelni a játékokban, előjött mindenféle kiksz-kraksz és teljesen szétesik a kép. Ha hideg indítás van, akkor kb. 2-3 perc múlva jelentkezik a hiba, a desktop is szétmegy, valamint függőleges piros vonalak jelennek meg a képernyőn. Mindenféle driverrel kísérleteztünk, de nem használt.
Először a hűtésre gyanakodtunk, így a gyári ventit lecseréltük egy Zalman megoldásra, de a tesó azt mondja, hogy nem változott meg semmi, a hibák továbbra is jelentkeznek. Úgyhogy most teljesen tanácstalanok vagyunk. Valaki van tippje a probléma megoldásában?
A mag R350, viszont érdekes, hogy 3,3-as Samsung ramok vannak rajta, amit kicsit furcsállok.
A gép 2,0@2,66 P4 NW, 1 HDD, 1 író és 1 olvasó és ha jól tudom, akkor 1 400W-os Codegen táp.
Minden segítséget előre is köszönök.

cubachups
(újonc)
Hello
az lenne a problémám hogy nem tudom mért de kegyetlenül melegszik a videokártyám persze ami radeon 9800 pro... ez amugy nem olyan nagy gáz mert tervezem a videokártyára egy nagyobb hűtő vásárlását csak éppen szinte sehol sem találok róla anyagot hogy mi a jó meg mi nem és mit érdemes venni, és persze nem is nagyon van választék ezekből. a kérdésem vagy inkább kérésem az lenne hogy akinek van valami tuningolt hűtöje az írja már le hogy milyen van neki vagy ha esetleg van ilyen téren tapasztalata akkor azt is szivesen fogadnám
amugy mondjuk még az is kicsit érdekessé teszi a dolgot hogy csak ut2004 alatt indul mindig ujra a gép és ha beletolom a szobaventit a házba akkor órákat eljátszok és nem fagy viszont már akkor is kicsit észrevehetően ''szaggat'', na jó annyira nem szaggat csak azért néha néha ugrik 1 et a kép...
a proci biztos nem meleg mert az 50 stabilan halálra hajtva ha meleg van a szobában akkor. minden stabilan megy a szekérben kés ezt is csak mostanában vettem észre hogy kicsit melegebb lett és gondolom gyengült a ventim a pro n mert már kezd korosodni
de ettöl ujraindulhat 1 általán a gép ? hogy tulemelgszik a Gpu ???
thx

Trak
(PH! addikt)
Ajánlanám Neked először is a vesszők, nagy- és kisbetük használatát, néhol nehezen lehet érteni amit írsz
Dehogy indulhat újra, direkt jó neki ha füstöl a vga
Viccen kívül: vegyél rá egy Zalman-t. Ha még mindig kell egy kis hideg, akkor arra még egy OP1-es ventit.De amíg ezt megveszed, addig is vedd ki a kártyát, és takarítsd ki a ventillátort. A por eléggé le tudja fogni a teljesítményét.
A házba sem árt ventillátort rakni. 2 darabot minimum. Egyiket előre, másikat hátra.
Ut2004 ben ugrik kép? Mennyi Ramod van?
Majd FECTS megmondja mit is kell kikapcsolni
Én is meg tudnám most nézni a pontos nevét, de lusta vagyok
[Szerkesztve]
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
Ha minden jól össze van dugva a gépbe, akkor megadta magát a kártya!

cubachups
(újonc)
okok sokan mondták már hogy, rendesen írjak
most majd figyelek rá 
olyan hetente takarítom a ventiket amik vannak benne: cooler master aero 7 a procin, alplapi hűtő az a gyári amit adtak hozzá, a videóhűtö is az alap ami van hozzá, van benne egy spire rendszerhűtő és van benne egy codegen rendszerhűtő, az egyik a ház tetjén, a másik a hátán és codegen tápom van, ami köztudottan elszívja a cpu tól a meleget. a házam codegen szerverház, azért nem olyan rosz a szellőzése de ez mégis odatesz neki ha mondjuk 60 70 fokos a gpu ...
1024 twinmos 400 mhz s ramom van. na most lenne a legkisebb probléma... 

Jar papa
(újonc)
Erre szeretnék most a legkevésbé gondolni. A volt tulajt miután első alkalommal meg lett neki említve, hogy úgy néz ki gond van a kártyával rejtélyes módon mostanság nem lehet elérni
Mielőtt temetnénk a kártyát, van még valami amit esetleg ki lehet próbálni?
Atitool és van neki egy tesztelő része (artifact) próbáld meg azzal is! Ha ott is hibázik 50%ig már el is temetheted!
Ati driver uninstall, újraindít, Drivercleaner, majd jöhet egy másik driver és teszt újra...

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Preload player skins asszem 

Trak
(PH! addikt)
Nabazz, eladod a kártyádat és egyből nem emléxel ilyen alap dolgokra sem
Igen vlami ilyesmi a neve 
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
3,3-as ramok? Akkor ez nem egy sima 9800-as?
Egyébként a felsorolt hibajelenségek tényleg a vég kezdetét jelentik, vagy inkább már a közepét. 

hulp
(újonc)
Üdv!
Mennyire esik vissza általában egy 9800 Pro kártya teljesítménye 4XAF és 8XAA használatával? Nekem alap beállításokkal 5500 pont körül teljesít, míg szűrőkkel 2600 pont, ami nekem nagyon kevésnek tűnik. Colin 04-ben is 50fps körüli szűrőkkel, ami nem is lenne rossz, de elég gyakran akad.
Konfig: P4 2,4 533 MHz, 512 MB 333MHz, Asus P4PE-X 4xAGP, HIS Excalibur ATI Radeon 9800 Pro
A gép nem annyira high end, de azért szerintem nem rossz. Korábban ugyanezekkel a beállításokkal folyamatos volt a Colin. Nem értem.
Használ 2*AA és 8*AF beállítást, ez egyébként a gyári minőségi beállítás a csúszkán, lényegesen használhatóbb lesz, és nagy különbséget nem fogsz észlelni. (A Painkillert játszom így, és no problémo.)

viharhozo
(PH! addikt)
Ugy igaz, minden Pron 2.8as ramok vannak. Igy lehet konnyen kiszurni a biosfleselt kartyakat.
Na, akkor lehet, hogy szegény 3,3-as ramokra ráizmolták a PRO biost, amitől szép lassan megadták magukat. Ennek tudhatók be a tulaj által leírt tipikus ramhibák.
Csúnya átverés szagot orrintok. 

Beast_
(kvázi-tag)
Hi
Előre is bocs hogy nem tudom végigolvasni a teljes forumot /igyekszem ezt pótolni/, de olyan kérdésem lenne:
Adva van 1 Saph. Radeon 9800pro Lite kártya 256bit 128mb DDR.
Az adatok is ezek ellenőrizve aidával meg 3dmark-al
Tehát ezt a kártyát visszafogja-e -egy 2500+ barton AMD ??
Mert előtte egy Shap 9600pro 128bit 128Mb volt és alig érezhető teljesítménynövekedés.
PL: Homewolrd 2 ben átlag 35 fps -em van most előtte kb 30 volt /6*AA, 16fsaa/
vagy CM4 most átlag 40 fps előtte 35 volt /ua./
Előző kari 3500 pontot csinlt 3dmarkba mostani 5500 -at
Nem húzom egyiket sem!!
Vegyek nagyobb procit? 3200+ ?
A 2500 nem akarom húzni mert nagyon meleg van a szobámba alapon 50 fokos a Zalman 7000a hűtőjével is sajna 
Keep It Real !!!

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Az 5500 reális, nagyobb procival kb 5800-ig menne el alapon. A többi játékot nem ismerem ''sebességügyileg'', de a 6xAA, 16xAF elég sok, szerintem vedd vissza 2xAA, 8xAF-re, mert folyamatos játéknál alig lesz rosszabb minőségű, viszont 30-40%-kal gyorsabb lesz.

Beast_
(kvázi-tag)
Még a 8xAF még ok, de a vonalak egyenességére nagyon ''érzékeny'' vagyok ![;]](/dl/s/v1.gif)
De nem ez a gond hanem hogy a régi kártyám és az új közöztt uyganazokkal a beállításokkal nagyon kicsi a külömbség! Reális ez?
Keep It Real !!!

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Nem tudom biztosan, mert nem volt 9600P-m, de ugyanazokkal a beállításokkal, ha nem procilimitált a cucc, akkor kb 2x sebességnövekedés lenne reális.

Zozoo01
(kvázi-tag)
Valószínüleg egy 9800se@9800pro modba futottál bele.
Amit tenni tudsz:
Atitool-lal viszaveszed a memória sebességét egy stabil szintre.
Vagy visszarakod a régi BIOS-t.
Ha a mag nem melegszik túlságosan, akkor azt hagyhatod.
Én a helyedben megkeresném az eladót és ''megköszönném'' neki a korrekt bizniszt.
''Ne fütyülj...''