Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    válasz thyeby #6015 üzenetére

    Nálam elég sokáig nem kéne a szalagot lecserélni :D Mert minden hosszvágást , szélezést körfűrésszel csinálok, ez anyagtakarékos, mert 1-2 tizedes eltéréssel egyenesen vág (ennyit kolompol a lap ahogy a fát nyomom neki ) emiatt a gyalulásnál sokkal kisebb az időráfordítás és az leválasztott anyag (1-1,5mm-ből simán megvan 1lap egyengetése ,körfűrészelés után , ha nem húzódott el a fa vágás közben a belső feszkótól)
    És vídiás, nem gyorsacél .Csak olyankor kell élezni ha sikerál egy darab acélt (utoljára a vonalzórögzítő pillanatszorítót megnyírbálni vele). És meg is lehet éleztetni élettartama alatt 5x a te új gyári fűrésszalagod árának 6-od részéért :D Szóval eco! :) Tehát ha veszek egy full drága dewalt lapot 15000-ért (freudot veszek olcsóbban 10-12000-ért )akkor is 20.000 ért 5x élezve használhatom míg te 5 szalagot 35.000-ért... nem eco :U
    És szélezett anyagot venni se eco :U mert drága és nem tudsz minőséget kapni mégse .Amit én leszélezek az vonalzóegyenes a gyári szélezett meg girbegurba.És a szélanyagot nem számolják fel ,én pedig üveglécnek hasznosítom 20 palló széléből kijön annyi üvegléc ami 2 palló anyagát igényelné ;)

    Amúgy eszembe sincs kézi csiszolóra szalagot gyártani , hülyeség nem lesz olyan mint a gyári , de gyárit lehet venni készen és azonos szalaghosszméretű másik szalagfűrészre is rá lehet tenni csak egy kis rétegelt lemez csiszoló asztalt kell hozzá fabrikálni félóra oldható rögzítéssel megcsinálva és sokat mondtam időben.Anyagára minimáler.

    A maki 50.000Ftos nútcsiszoló Fogadnék rá hogy egy kis gondolkodással meg tudom oldani az asztalhoz rögzítését eddig minden géppel meg tudtam oldani , a sövénnyírónak volt a leggömbölyűbb alakja akkor is megoldottam nyélre szerelését oldható, de stabil kötéssel.A kézi gyalugépet a hátára fordítva (talppal felfele) asztalhoz rögzíteni gyerekjáték volt, a fúrógépet is le tudtam fixálni amikor kellett .

    Aksis fúró aműhelyben Az én műhelyem olan pici hogy semmiképpen se szeretnék fölösleges bedugott vezetékeket kerülgetni keresztül kasul botladozni rajtuk úgyhogy a vezetékes fúró csak akkor látható ha beteszem a fúróállványba mert olyan a munka hogy érdemes előkapni.Úgyis van az aljzatokban általában 4-5db kihúzgálandó villásdugó a munka végére.Aksis gépet a magyarnak :) Megjegyzem a nagy (30 fős asztalos munka helyeimen amik 1-2ezer m2-n terültek el meg pont azért vették meg mindenhol nekünk a drágább aksis gépet hogy ne kelljen hosszabbítókkal rohangálni konnektorra vadászni ha be akarok hajatani pár csavart (vagy fúrkálni )akárhol dolgozhattam mobilan, kötöttség nélkül.És nem is volt láb alatt a zsinór a többieknek akik nagygépen dolgoztak éppen, (az szép ha valaki hasra esik, vagy egyensúlyát veszetve tenyerel bele egy forgó körfűrészlapba szalagfűrészbe vagy akármi másba a sok gép közül) A lamellózógépnél is sokszor hiányzik hogy nem lehet akkuról működtetni Avval ide-oda mászkál az ember munka közben. :) azsinór meg eléggé útban van közben.

    Fűrészelés : nincsenek rászorítva a kereskedők, hogy kipróbálhasd,ha autót veszel beülhetsz még furikázhatsz is vele bizonyos helyeken, ők rá vannak szorítva. Habár sztem bizti találnál olyast (előzetes telefonos egeztetés alapján) akit ha megkecsegteted egy komoly vételi érdeklődéssel megengedné hogy megröffentsd a gépet. :) Habár nem szívesen takarítanak a kereskedők :)
    Szevíz pfff amikor ki voltam szolgáltatva nekik akkor vissza is éltek vele (már megírtam 50kg-os TV gelkában taxival méregdrágán).A metabo szervízvben voltam pofátlan nagyképű tacskó fogadott zérus szakmai hozzáértéssel ,de a dewalt szervíz se volt különb amikor késtartó csavart vettem a gépbe. Nem is nagyon érdemes ma már javíttatni, kivéve ha nagyon bejött, jól sikerült kézigép példányról van szó.
    A nagygépen meg mi tud elromlani ami te nem tudsz leszerelni és kicserélni, beállítani és vagy helyrepofozni???Nem érdemes azt szervízbe hurcolászni nem televízió hogy ne tudd megjavítani.A váz adott. A motor nem hal be.Ha leég leszereled, elviszed újratekercselni.
    A kapcsoló ha bedöglik és nem szétszedhető akkor csere.Ha drága nagyon , elviszed egy műszerészhez és költesz rá ha megéri.Vagy veszel egy olcsóbbat.Csapágyat meg kapsz méretre, gumit a kerékre stb.
    Mástól már visszaküldött bolti selejt új vevőre sózva Azért nekem is hoztak sütőt , kerámialapot (mindkettő rossz volt )amit egyenest vitettem vissza cserére...elektrolux , svéd cég az első hűtőnk elektrolux ika utalványra vette anyu a 60-as években ,40 évig ment adszorbciós hang nélküli fajta gondoltam, jó márka.Hát undor a magyar képviselet .Olyan válaszlevelet küldtek a minőségi kifogásra (sütő, kerámialap )hogy nem tettem ki az ablakba.15 éve volt a vásárlás de működik mindkettő még szervízben nem jártak.

    Ár visszatermelés: gondolom hosszútávra szánod ...Akkor jót vegyél.Nehogy ne győzze liliput a keményfa spaltolást :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák