Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Asztali dvd írót milyet? (kiemelt téma)

(#1) almi

almi
(senior tag)

Hellósztok!
DVD lejátszó vásárlás előtt állok és nem találtam ilyen topicot!
Valaki akinek van vagy ért hozzá milyen DVD lejátszót /DVD írót ajánlana?
Fullos kéne!Szóval minden féle Div-x ; X-vid ;Aviknál felírat lejátszás stb.
És Író létezik olyan ami olvassa a Div-x et?
Várom a válaszokat!

Üdv.: almi

(#2) Tangerine válasza almi (#1) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Ilyen nekem is kellene, de szerintem nem létezik ilyen. :(

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#3) jules007 válasza almi (#1) üzenetére

jules007
(kvázi-tag)

szerintem létezik író, ami tud divx-et olvasni.
Airis L105D
Bővebben: link

a ''volt'' speier-en találhatsz infókat divx képes eszközökről:

(#4) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha van PC-d, akkor olcsóbban is megkaphatod ugyanezt az eredményt.
Kell egy CD-író, vagy méginkább egy DVD író a gépedbe. Kell egy TV-tuner kártya. (Én még egy régi videómagnót is közbeiktattam). Meg kell a PowerVCR, vagy valami hasonló digizőprogram, ami röptében is tud DVD-re rögzíteni. Ezt lehet időzíteni is, meg minden.
Az eredmény ugyanaz az írott DVD, mint az asztali rögzítőknél.
Kicsit körülményesebb mint az asztali cucc, de mindent lejátszik, sőt a család nagy képernyőn nézheti, amint gyilkolod az ellent a Dúmháromban. :)

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#5) Tangerine

Tangerine
(senior tag)

Nekem olyan kellene ami ugyanazt tudja, mint egy vincsis asztali DVD író (tuner, vincsi) + egy mindentevő DivX/mp3 lejátszó + egy hálókártya bele, hogy számítógépről is fel lehessen tölteni, esetleg leszedni a TV-ből felvett cuccokat a vincsijéről + távirányító.
Szerintem ilyen nincs, bár számítógéppel ki lehet váltani, de nagyon nehézkes és zajos, nem nagyon lehet időzíteni, és lassan kapcsol be.
Kéne hozzá egy spéci progi.

(#6) almi válasza simonzé (#4) üzenetére

almi
(senior tag)

Van DVD íróm mer tunerem is!De a DVD olvasó /Író kint lenne a nappaliban!Meg hát a TV-n kicsit jobb nézni a filmeket!:)

(#7) almi válasza jules007 (#3) üzenetére

almi
(senior tag)

Miért csak ''volt'' speier?

(#8) And válasza almi (#1) üzenetére

And
(PH! addikt)

Hi! A Hyundai DVR-510C egy ilyen író. Bővebben: link.
Nekem meg épp van egy eladó :) .

(#9) almi válasza And (#8) üzenetére

almi
(senior tag)

Hali!És ez lejáccik Div-x et?Vagy az írók még nem játszák?
És a Firmware frissítés miért kell?

[Szerkesztve]

(#10) And válasza almi (#9) üzenetére

And
(PH! addikt)

Lejátssza a Divx-et is. A gyári specifikáció (Bővebben: link), ill. a gépkönyv - ki tudja miért - ugyan mélyen hallgat erről, de amzso kolléga ötlete nyomán én is beletettem egy DivX-es filmet, és vitte. Ráadásul egy általában nehezen olvasható 99perces CDR-t tettem bele, és görcsölés nélkül beolvasta. Aztán kipróbáltam a netről leszedhető komplett Divx/Xvid (meg jpg, ogg, wma) teszt-cd -t, és 1-2 nagyon extra kódolású (asszem' gmc- és qpel- opciókkal tömörített DivX5) kivételével minden formátumot lejátszott, ráadásul elég jó minőségben. Neves gyártók rekorderei és lejátszói általában (?) nem támogatják a DivX-et. A firmware-frissítést meg a feliratok kezelése miatt említettem, az ékezetes karakterekkel sajna nem bírkózott meg. A neten erről fellelhető kevés infó alapján pedig a frissítésre ez a típus nem ad lehetőséget. Ettől függetlenül - nyilván az árkategóriáján belül - nagyon jó vétel, én egyedül a nicam/a2 sztereót nem támogató tunere miatt nem bírtam vele megbékélni.

(#11) almi válasza And (#10) üzenetére

almi
(senior tag)

Hmm!Köszi!Azt mondjákhogy a mostani Hyundai ok mind szériahibásak!Ezt olvastam valahol ez igaz lehet?Nekünk a Tv-n tud Nicam/a2-t ! A tunere?Nem túl jól fogja be a TV adókat?
Szóval akkor csak a felíratot nem játsza ékezetesen!Ennyi a baja!
Értem!És mostanában egy ilyen mennyibe kerül?

(#12) almi

almi
(senior tag)

De ügye a DVD-knél azékezetes karaktereket lejátsza?

(#13) And válasza almi (#11) üzenetére

And
(PH! addikt)

Szériahibásak? Ilyenről nem hallottam, de miben állna az a szériahiba?
A tunere jó, csak nem sztereó. Ha a tv viszont az, akkor összekábelezed pl. scart-on, és a felvétel sztereó lesz (feltéve, hogy a műsor is az volt :) ). Az ára legutóbb 55e körül volt. Én kicsivel olcsóbban adnám, 1+2év garival..
#12: A DVD-t minden lejátszó ékezetekkel (meg cirill, arab, héber, akármilyen fontkészlettel) játssza, hiszen a DVD-n nem szövegfájlban van a felirat, hanem bittérképes formátumban tartalmazza nyelvenként a jelfolyam.
Válasz ment a mélre, de a szervered valami furcsa hibával visszadobta. Úgyis csak az lett volna benne, amit ebben meg a másik Hyundai-os topicban írtunk.

[Szerkesztve]

(#14) viizo

viizo
(tag)

ha minőségi dvd író érdekel, a panák vagy pioneer modellek között nézz szét.. esetleg jók még a jvc-k.. most jönnek sorban a 2005-ös modellek, érdemes várni egy kicsit a vásárlással.. viszont ezek a játékosok nem divx-esek, arra a legjobbak, amikre kitalálták őket: a dvd-írásra.. :)

(#15) neduddki válasza almi (#1) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Hol kerestred???? a kutyak macska barati kor forumaabn???
Bővebben: link es ez csak egy es ezen kivul is akad meg...:- ((((
egy taftol azert a kereseo hasznalatat mar csak elvarnank...:- (((

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#16) almi válasza And (#13) üzenetére

almi
(senior tag)

Okés!Köszönöm a válaszokat!

(#17) almi válasza neduddki (#15) üzenetére

almi
(senior tag)

Hát én nem találtam pontosan ilyesmi topicot amilyet kerestem!

(#18) almi válasza viizo (#14) üzenetére

almi
(senior tag)

De szeretem halmozni az élvezeteket!:)Írjon is és olvassa is a Div-x et!És pont ilyen a Hyundai amiről épp most szó van.

(#19) almi

almi
(senior tag)

De miért nem találok én infó-t erről a Hyundai ról?Még nem olyan elterjedt?
And:Neked mióta van meg?

(#20) And válasza almi (#19) üzenetére

And
(PH! addikt)

Decemberben vettem, ahogy a #8-as hsz. linkjéből is sejthető. Abban a topicban mi is sokat görcsöltünk, mert nem találtunk róla szinte semmit, akkoriban még a gyári hivatalos oldala sem volt elérhető. Azóta sokmindent kiderítettünk az íróról, és a hivatalos speckó is a helyén van. Egyébként az EW-n kívül én még nem láttam sehol, nagyobb áruházakban sem.

(#21) almi válasza And (#20) üzenetére

almi
(senior tag)

Huha az gond!Megtetszett pedig és errefelé nincs EW :(

(#22) amzso

amzso
(tag)

Nemhogy EW-ben, de szerintem seholse találsz ilyet az országban :(

(#23) almi válasza amzso (#22) üzenetére

almi
(senior tag)

Mert?Nemááár?A fene egye meg ezt az országot hogy jó cuccokat nem találni!Amikor egyszer rászánná az ember a pénzt kinéz 1 jóterre nem találni az országban...Ez kiakasztó:(

Nah midegy.Reménykedünk!Vagy keresünk ilyet más márkában..

(#24) And válasza almi (#23) üzenetére

And
(PH! addikt)

Én február közepén mintha még láttam volna..
Ha érdekel, és fel tudsz menni érte Bp-re (ha épp nem vagy pesti), meg tudom oldani, hogy megkapjad..

(#25) almi válasza And (#24) üzenetére

almi
(senior tag)

Hát Nem a saját pénzem hanem muteromé:)Pesttől 160km re lakom kb. De előtte még szzétnézek errefelé is!Köszi

(#26) almi

almi
(senior tag)

Hoppá!Találtem még 1 et. e:max DVR701 Ez tud annyit mint a Hyundai.Havalaki erről lát magyarul infót vagy árat pls szóljon!Köszi

(#27) almi válasza almi (#26) üzenetére

almi
(senior tag)

Nah egy UP hogy oldalt meglegyen.

(#28) viizo

viizo
(tag)

soha nem fogom megérteni, hogy miért akarjátok magatok kínozni a hyundai, daewoo, stb csodamárka cuccokkal.. lehet egy picit több formátumot támogatnak mint a normálisak, de a funkciók sokoldalúságáról és a minőségről inkább ne is beszéljünk..:Y

[Szerkesztve]

(#29) dabadab válasza viizo (#28) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Gondolom azert, mert hiaba olyan profi pl egy Sony jatekos, ha egy DivX-es CD-re, v ne adj isten, egy MP3-akkal teleirt DVD-t szo nelkul kikop - vagyis eppen a funkciok sokoldalusaga hianyzik.
Amugy meg a szobanforgo Hyundai cuccot lattad is, vagy csak igy latatlanban fikazod?

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#30) viizo válasza dabadab (#29) üzenetére

viizo
(tag)

a szóban forgót nem láttam, csak naponta hallom a haverok sirámjait és a netes fórumokon a jajveszékelést, hogy így help meg úgy help, ez meg az nem jó.. persze mindig relatív noname cucc a ludas.. aztán vannak a mázlisták, akik dicsérik, mert 10ből egy véletlen pont jó volt.. :DD

(#31) almi válasza viizo (#30) üzenetére

almi
(senior tag)

Hát akkor jó sok mázlista van...

Pl.az LG DVD írót is fikázzákmindíg és nekem és sok más embernek semmigondja nincs vele!

Jah és ezt ismeri valaki : e:max DVR701 ??
Ha igen pls infót ide nekem :D

(#32) almi

almi
(senior tag)

nAH EGY up NEKEM

(#33) almi válasza almi (#32) üzenetére

almi
(senior tag)

Nah egy délutáni up :)

(#34) almi

almi
(senior tag)

Az mit jelent egy Asztali DVD olvasónál hogy 5.1 analóg?

(#35) almi

almi
(senior tag)

Délutáni UP!

(#36) joey7 válasza almi (#1) üzenetére

joey7
(őstag)

Ez nagyon tuti:

:C

(#37) almi válasza joey7 (#36) üzenetére

almi
(senior tag)

Elhiszem h tuti de nekem író kéne:)

(#38) joey7 válasza almi (#37) üzenetére

joey7
(őstag)

sry, :B
akkor sztem Pana-t vegyél! :C

(#39) almi válasza joey7 (#38) üzenetére

almi
(senior tag)

De csak kb. 50k-m van rá !!Szerintema Pana az drága:(
De esetleg valami Konkrét tipp?

(#40) And válasza almi (#39) üzenetére

And
(PH! addikt)

Hát, ha csak 50k -d van rá, akkor nem sok választásod marad. A Pana-k egyik nagy hátránya egyébként, hogy az újraírható formátumok közül - tudomásom szerint - csak a -RAM -ot támogatják (ami műszakilag ugyan igen jó szabvány, csak a lemez nem a legolcsóbb). A ''neves'' gyártmányok ennél még azért egy csöppet drágábbak.

(#41) almi válasza And (#40) üzenetére

almi
(senior tag)

Hát igen!Hát max 60k !!de pl a Hyundai is jóén nem olyan nagy márka sztem.

(#42) virtual

virtual
(tag)

DivX asztali lejátszót kétfélét érdemes szerintem venni:

Yamada 6700 ha nem félsz a firmware frissítéstől (New Age iszonyat jó lejátszót kreált belőle, és nemsokára új fw is várható)
Yamada 6500x -> ez is egy jó alternatíva lehet, és a DTS hangot is kiadja. Bár ennek a hackelése nem várható egyenlőre.

Hozzá veszel egy Genius 5.1 HT hangfalkészletet, és kész a házimozi kb. 50e Ft-ból.
(DVD lejátszó 19-20e, Genius 23e körül, de sulinetben is lehet kapni csak kicsit drágábban.)

Amúgy meg számítógép egyenlőre a legjobb megoldás, ha mindent jól játszó eszközt szeretnél.

(#43) almi válasza virtual (#42) üzenetére

almi
(senior tag)

Köszi az INFO-kat!Hát tudom de a gép az itt van nekem!Az asztali író/olvasó meg a nappaliban lenne!
Hátakkor lehet hogy érdemes lenne várni nyárig kb. és akkor venni egy faszát!:)

(#44) almi válasza virtual (#42) üzenetére

almi
(senior tag)

Hát léehet hogy mégis egy űberfasza olvasót fogok venni!Hát a Firmware frissítést inkább nem!:) Sosem csináltam még.

(#45) almi

almi
(senior tag)

Egy lefekvés előtti UPa topicnak :)

(#46) almi válasza almi (#45) üzenetére

almi
(senior tag)

Miaz még nem olyan elterjedtek az írókhogy ilyen kihalt a topic?:)

(#47) Tangerine válasza almi (#46) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Nem, de én megvárom, míg kijön egy épkézláb író/játékos, de még nincsen.

(#48) almi válasza Tangerine (#47) üzenetére

almi
(senior tag)

Én meg eldöntöttem h nemveszek írót!!Veszek 20 ért egy Yamada dvx 6700 asat és valami hangfalcuccot!

(#49) almi

almi
(senior tag)

De a topic továbbra is él!!Tapasztalatokat kérdéseket tessék megosztani,feltenni!
Ezért nyitottam!:)

(#50) almi

almi
(senior tag)

Hát ez nem sok .(

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Asztali dvd írót milyet? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.