Itt [link] egy leírás ami elég szájbarágós és az általad kitűzött céloknak megfelel. Én is ennek alapján indultam el.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]
2.0 / 2.1 hangfalat, de melyiket? [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
GENIUS - kérdések és válaszok [hivatalos technikai segítség]
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Qrtee
(újonc)
Köszi az infót,De ezt már én is leszedtem,Mint mondtam nekem win-en bellül kellene vmi okosság,mert ugye ezek linux cuccok,ha jól néztem őket.Szóval nem tom, akkor minek adta ki az ASUS a DM-et ha nem műxik,biztos van vmi módja,usb disket látja-> connect, ok, akkor cserélem vinyóra connect, nem látja csak a router,akkor most mi van? na mind1,sztem megy a kukába a cucc,mert nincs senki értelmes ember,aki ilyet venne,ami nem működik megfelelően.Várom azért annak az embernek a jelentkezését,akinek tökéletesen megy.Addig is,köcce Qrtee
Áhhh a pénz nem számít, abból van a legkevesebb!!

garak
(lelkes újonc)
Nekem kb 2 ráfordított nap után kezdenek világosodni a dolgok. Megy a toerrentezés is, igaz csak parancssorosan, de azóta rájöttem, hogy így is megfelelő, semmi hasznuk a csili-vili bittorent klienseknek (persze ez túlzás, jó lenne ha menne legalább a CTCS).
Szerintem jó kis cucc ez csak amolyan ''csináld magad''. Persze, aki nem akar vele vacakolni az ne vegye meg.

Qrtee
(újonc)
Nem a cuccal van baj,a beállítás nehézségével.Nekem,az oké hogy van egy leírás,de mit kezdjek vele,ha nincs hozzá linuxom?Mert nekem winem van,szeretném ott megoldani,nem kell nekem a torrent sem,FTP-m van,azzal akarom összehozni a routert,meg a vinyóm,ennyi.Ebben segíts kérlek,ha tudsz,én végigolvasok mindent,és próbálom megérteni,de win alatt,sajnos
.Köszönöm.Vagy mondd el linux alatt mit értesz,hogy kell firmwaret frissíteni hozzá,vagy vmi olyan cuccot,ami kezeli a vinyót,mert nekem beállítás kellene,sztem,Köszönöm. vagy talán ha tudnánk beszélni msn-en,az lenne a legjobb 5let,nem?Ha nem nagy kérés számodra.
[Szerkesztve]

reasonfan039
(újonc)
Szia, köszi, nem vagyok messze BP-től, de be kell emnnem miatta akkor...
Ez továbbra is WRT54G (illetve most már WRT54GL, mióta FW-t upgrade-eltem)...hogyan tudunk hozzáfogni? Beviszem, beleteszel, indít, próba, végkifejlet. Ha az a rossz, lehet csak olyat szerezni?? Vagy csak biztos leszek benne, hogy dobhatom ki, vagy adhatom el LAN-os routerként? 

htoms
(kvázi-tag)
Itt komolyabb gondok vannak annál, hogy linux vagy win....... 
Az hogy a leírásban linuxos dolgokat látsz az talán azért van mert az említett routeren linux fut. Ha tetszik ha nem... És ami levan írva a leírásban azt win alól is bátran megtudod csinálni nem kell hozzá linux.
Többször említettem, hogy a kidobandó routereket átveszem

htoms
(kvázi-tag)
Hááát szerintem lehet külön szerezni de erre most nemtok érdemben válaszolni, majd holnap megnézem mi a helyzet. És a többit is lekonkretizáljuk majd csak ma egész nap aludtam és az agyam teljesítő képességének a 0,1 ezrelékét tom pilla használni.

Qrtee
(újonc)
Hy.Pontosan vin alol hogy indítod el,mert nekem csak a fájl neve van,kiterjesztés nincs,ha ezeket megcsinálom,akkor látnom kell majd a vinyót a dm-en keresztűl vagy mi? mert nem connektol sajna.Na mind1,segíts ha tudsz,+köszönném.Qrtee

Fisha
(senior tag)
Nem tudom, hogy jol ertem-e teljesen a problemadat, de ah igen, akkor a valasz:
Letezik egy windowsos program (un. telnet kliens), aminek az a neve, hogy putty. Ezzel tudsz a routeredre csatlakozni. Nem nagy ordongosseg, megadod az ip-t es mar megy is. Kapsz egy parancssort a routereden. Na ez mar linux. Ide irogatod be a parancsokat a letoltesekhez.

Qrtee
(újonc)
Aham,megpróbálom,megkeresem,majd vhogy eligazodom,a lényeg,ha megcsináltam ezeket a leírásokat,akkor működni fog a DM.is? vagy van rá más alternatív progi,Köcce,rendesek vtok skacok,

htoms
(kvázi-tag)
DM szerintem normalisan soha nem fog mukodni.

micro
(PH! addikt)
Nalam már megy a Samba,de az a gondom, hogy az egyik gépen minden újraindítás után újra be kell adni a jelszót a hálózati meghajtóhoz.
A gépen XP van. Lehet biztonsági okból ''felejti el'' az XP, mert annak az XP felhasználónak nincsen belépési jelszava?
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

htoms
(kvázi-tag)
nekem minden ujracsatlakozaskor keri a jelszot. Szerintem ez minimalis biztonsagi alap, de sajnos a win-en ez sem segit sokat.

Qrtee
(újonc)
Aham,Szóval,hiába keresem a telnet bejegyzést a routerben, ez gondolom linuxos firmnél van?mert én nem látom,Mivel a gyári firm van fenn,telnetet már szdtem le,Akkor mindig +kell majd parancssorban adnom,miket akarok leszedni?ez elég gáz sztem,de ha 1x sikerül,akkor az ember már gyorsan tanul.Csak így tovább,segítsetek,végre egy jó közösség.Köszi,Qrtee
Ja mndig fatal errort kapok,mért van?
[Szerkesztve]

htoms
(kvázi-tag)
ne keress telnet bejegyzest. Ott van a leirasban ami belett linkelve mi a teendo, ha hasznalni szeretned a meghajtodat. Alapbol ajanlom, hogy gyari fw-et felejtsd el. Tegyel fel egy oleg fele firm-et es utana a doksi szerint konfigurald be a hdd-t. Aztan a torrent dolog egy masik dolog, meg abban en nem vagyok kompetens.

Qrtee
(újonc)
Nekem nem kell torrent,csak FTP. ami logot igényel,az oleg vagy másik firmnek nincs ilyen kezelőfelülete, igaz?vagy rosszúl tudom?Mert azért jó lenne a GUI-s

htoms
(kvázi-tag)
nah kezdjuk elorol.
Oleg fw nagyjabol ugyanugy nez ki mint a gyari. Marmint webes feluleten. Azonban vannak egyeb valtoztatasok amik kicsit ''jobba'' teszik a routert es szolgaltatasait. ftp kezelese ha bevan konfiguralva a server a routeren akkor onnantol mukodik gyonyoruen ahogy azt megzokhattad.

Qrtee
(újonc)
figy,kérhetek vmit, msn-en tudunk beszélni,majd törlöm a neved ha végeztünk . hm?

Qrtee
(újonc)
Na skacok.Lefexem,Szóval,a gond még mindig az,nekem kell a router vinyós ftpzésre.másra nem naon.wifit használok meg lan-t szóval arra is,de ftp a lényeg,leszedek vmi firmt,ami sztetek jó,felteszem,majd megpróbálom a netezést vele,ha jó akkor belemászunk jobban a témába,Köszi az eddigi segítséget is.Üdv.Qrtee

Fisha
(senior tag)
WL-HDD-n volt olyanom, hogy clear, ami letorolte a kepernyot. Itt most nincs. Nem tudjatok veletlenul, hogy melyik package-ben van?
Kosz,
Fisha

htoms
(kvázi-tag)
clear -t hasznalom en is de oleg altt.

Fisha
(senior tag)
Oleg van nekem is font. De miert nincs clear-em? Eddig azt gondoltam, hogy defaultba benne van, de valamiert megsincs. Fogalmam sincs melyik package kene hozza.
Megvettem én is. Isohunt-ról szoktam vadászni. Érdemes vennem usb-s hdd-t vagy nem fog menni a routerrel?
gyúrunk vazze

Fisha
(senior tag)
Oleggel biztosan menni fog.

Fisha
(senior tag)
Bovebben: mitol felsz, hogy mi nem fog menni? Egyes chipsetekkel ugytudom volt problema, hogy nem ismerte fol egybol a router. De ugy tudom, mindegyik megoldhato volt, csak legfeljebb egy kicsit macerasabb. En ugy vettem a rackemet, hogy kerem a legoccsobat, es minden gond nelkul ment egybol. Persze lehet, hogy nagy mazlim volt. 
Ha attol felsz (amitol mindenki) , hogy ugysem fog menni a DM. Akkor arra az a valas, hogy sajna az egy benasag, install oleg.

Qrtee
(újonc)
Szia,feltettem az oleg firmet.Na akkor,most szeretnék kérdezni pár dolgot.DM nem működik,segítesz beállítani?Másik mi kell ahhoz,hogy logint igénylő ftp-ről is tölteni tudjak,milyen beállítás pontosan.Köszönöm,Qrtee

-=Jam=-
(senior tag)
Oleg firmware-rel nem müxik a DM. Nem mintha a gyárival működne 

Qrtee
(újonc)
Na f-sza.Én meg azt hittem csak a gyári firm a rossz,most meg formázom itt a vinyót ext2 meg stb,már egy órája ülök a gép elött,minden oks,erre kiderül,nem jó a dm,az oleghez,Akkor mit ajánlasz?mit csináljak most,Mert nem szeretnék kidobni a routerem,A vinyózás miatt vettem.Kár
.Valaki segítsen,,,,,,,,

htoms
(kvázi-tag)
ami azt illeti kicsit mostmar jo lenne pontositani amit akarsz es figyelj oda nagyon. Azt irtad elobb hogy ftp-zes lenne a legfontosabb. Nah abban biztos lehetsz, hogy most nagyon faszan betod allitani. A ''donlodmaszter'' -t meg felejtsd el ugy ahogy van. Erzesem szerint a topikot sem nagyon olvastad vegig. Jo jo tom nekem sincs mindig kedvem, de ha infot akarok bosegesen akkor mas ut nincs. Ha meg atugrottal mindent ahol a Linux szo megjelent akkor nemfog menni sajnos. Kenyelmes szep, okos router lehet belole amint mar emlitettuk tobbszor is. Sajnos ezert szivni es tanulni kell kicsit. A kuka temara is mar adtam megoldast 

Qrtee
(újonc)
Igazad van,már volt kuka téma.Sokat olvastam a forumot,amennyi időm volt rá.1-2 hónapja van meg a router,de már lett kis időm vele fog.szóval,köszi a segítséget,nem kell a dm-nekem sem,ha nem jó,AMit akarok: ftp serverről tölteni cuccokat,az usb-s vinyóra.A server loginos,Na nekem erre kell,nem kell torrent meg stb,meg ilyen wifi sebesség,meg usb sebesség,a lényeg bírja a 3mbites vonalam,aztán ennyi,ebben segíts ha tudsz,mert olvasom én ha kell a forumot,de csak ha időm engedi,sokat kell szerelnem mostanában,főleg a hülye sulintes gépeket
.Na köszönöm,Szeva

htoms
(kvázi-tag)
Nah szoval ftp. a helyzet az, hogy iagazabol en csak parancssoros megoldast hasznalok e celra mar jo ideje es nemis igen tudom mit lehetne hasznalni a routeren. De azt tudom, hogy mc az van es abban meg szerintem van ftp kliens is. Megnezem neked.

htoms
(kvázi-tag)
Jah azonban ezt csak abban az esetben lehet megoldani ha mar a HDD konfiguralason tul vagy. Alap eleme a dolgoknak, hogy mukodjenek a felcsatolt particioid, es azok ujrainditas utan is a megfelelo helyre csatolodjanak be. Ezzel hogy alsz?

Qrtee
(újonc)
szia,szóval sztem jól,ert megcsináltam a leírást,de nem teljes,szóval holnap végig csinálom,addig gyűjtsd össze mire lesz szükségem,utána mehet a nagy teszt.Köszönöm.Remélem müködni fog a routerem,normálisan,Köszi még1.Qrtee

bbaccsi
(kvázi-tag)
de ha az ftp-t screenből már tudod használni, a torrentel sem lehet túl sok gondod.
nekem legalábbis eddig még egyszer sem halt be az enhanced torrent, bár
nem nyomom éjjel-nappal...
[link]
Ezzel próbálkozott már valaki?
Ócsóér tudnék most ilyet!
25k-ért akit érdekel, privizzen rám!
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy
br22800 a depo-n.
gyúrunk vazze
Nekem megy a DM. estére otthagytam reggelre lejött 3CD torrentről. Elérte a DL-em a 60k is, nálam ez a max(512es). Ami zavar hogy nem tudom paraméterezni a le/fel sebességet és a max egyidejetűt. Erre vanmegoldás?
Szépen megy a hálózati meghajtóként is. A sebesség nem a legjobb, mp3-azni és divxezni jó. Nagyon jól kiegészíti a laptop-omat.
Antennát vett már hozzá valaki? Hol ? Milyet? Jobb lett?
gyúrunk vazze
Hol?
Én nem találtam! 
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy
A linket is nézd meg!!!! Mire mutat? Nem a Routerre!!!!

garak
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Hihetelen , de gondom van az enhanced-ctorrenttel! Azért mondom, hogy hihetetlen mert ez még eddig mindenkinél sima úgy volt, úgy látszik rajtam átok ül 
Kezdem az elején:
elindítom a torrentet így:
nohup enhanced-ctorrent MZ.torrent >MZX &
A torrent történetesen egy makis torrent ami simán lejön a bitcomettel, semmi baj nincs vele.
Ment is szépen a letöltés míg egyszer csak a log fájlba a következőket találtam:
| 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 6,0K/s | 0,0K E:0,20
/ 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 5,0K/s | 0,0K E:0,20
- 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 6,0K/s | 16,0K E:0,20
\ 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 7,0K/s | 16,0K E:0,20 warn, write file failed while flushing cache.
You need to have at least 379419571 bytes free on this filesystem!
This can also be caused by a disk error.
Temporarily increasing cache size and suspending download...
| 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 7,0K/s | 16,0K E:0,20
/ 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 2,0K/s | 0,0K E:0,20
- 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 2,0K/s | 0,0K E:0,20
\ 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 2,0K/s | 0,0K E:0,20
| 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 2,0K/s | 0,0K E:0,20
/ 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 1,0K/s | 0,0K E:0,20
- 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 0,0K/s | 0,0K E:0,20
\ 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 0,0K/s | 0,0K E:0,20
| 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 0,0K/s | 0,0K E:0,20
és inentől kezdve semmi, se fel se le.
30- 40 sor után pedig:
\ 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 0,0K/s | 0,0K E:0,20
| 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 0,0K/s | 0,0K E:0,20 warn, get tracker's ip address failed.
/ 5/0/11 [251/597/597] 255MB,17MB | 0,0K/s | 0,0K E:0,20
Onnatól meg ismétlődik a végtelenségig.
A vinyón rengeteg hely van és egyéb hibája sincs.
Ha újraindítom a torrentet, akkor a már letöltött cucc ellenőrzése után ugyan csak a legutóbb bepésztelt szöveggel folytatja.
Egyes torrentjeim símán lejöttek viszont ez több torrenttel is előfotdul.
Van valami ötletetek?

htoms
(kvázi-tag)
''Antennát vett már hozzá valaki? Hol ? Milyet? Jobb lett?''
Ez ennel kicsit osszetettebb azert. Nekem egy panelantenna van raakasztva. Igy egy iranyba eleg nagy nyilaszoggel de hatrafele mar nagyon gyenge (ez volt a cel es ugye panel) nah ezzel olyan 20 meteren belul van rajta 2 kliens fakkal tarkitva es a kliensek a szobakban vannak tehat +1 teglafal. Itt meg kb 80/70 -es a minoseg. Ellenben kb 100 meterre ralatassal 90/90 koruli a jel ami nagyon fasza. Ezek az ertekek nem utottek meg a kapcsolodashoz elegsegeseket sem a sajat antennajaval. Mondjuk ugy a sajat antenna is ablakon belul volt at meg tudjuk, hogy az ablak is hiresen jo csillapito tenyezo. Az antenna a wlan-ok -tol van egy utolso 5000 forintos valami 17dbi koruli (allitolag) maximus nevu panelantenna es 3 meter H155 N-type - RP-SMA vezetek. Ennyit megert a mutatvany.

ekrisztian
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Nekem lenne egy ilyen usb hdd rack...tróbálva műxik a routerrel..
[link]
Csak olyan gyorsan vezess, amilyen gyorsan az őrangyalod tud repülni! http://www.vatera.hu/listings/index.php?td=on&us=ekrisztian

seaky77
(tag)
Az enhanced-ctorrent forrása alapján az látszik, hogy ezt a hibát akkor dobja ha a letöltött file-hoz nem tud hozzáférni.
Nézd meg nincsenek e zombi processzek amik esetleg foghatják a file-t Végső esetben egy reboot után próbáld meg.
''és inentől kezdve semmi, se fel se le.'' - persze mert ha hiba van suspend-eli a letöltést.
''warn, get tracker's ip address failed.'' - suspendelt állapotban pedig egy idő után leszakad a trackerről
üdv,
seaky
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------''Azért jó a mazohistának,mert ha rossz,akkor jó.Ha meg jó, akkor rossz,tehát jó'' http://wl500g.seaky.hu http://sctcs.seaky.hu

-=Jam=-
(senior tag)
seaky77 mester, hogy állsz a webes enhanced-ctorrent felülettel? 

seaky77
(tag)
Sikerült megoldanom a problémát amivel szenvedtem. A web-es felület desingolásával küzdök.
[Szerkesztve]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------''Azért jó a mazohistának,mert ha rossz,akkor jó.Ha meg jó, akkor rossz,tehát jó'' http://wl500g.seaky.hu http://sctcs.seaky.hu

reasonfan039
(újonc)
sziasztok,
Seaky, ez jó hírnek hangzik! A fordítás érdekes lehet, vagy megoldódott már a nyelv-probléma? 
Tehát törhetem össze a malacperselyt, számolhatom a 10 forintosaimat, mehetek megvenni a routert? Mire visszaérek, klafa lesz minden? (szorítkozzunk a DM-et torrent-oldalon kiváltó ''ctorrent+seaky's web access'' területre...a többit meglátjuk később)
Köszi!

Fisha
(senior tag)
Nagyon varjuk am mar majsztro!
Lesz rajta logines vedelem?
koszi.

seaky77
(tag)
Egyenlőre még nem és bandwidth management-et is kihagytam most. De persze a jövőben bármi lehet. Egyenlőre derüljön ki valós használat közben mennyire stabil és egyáltalán életképes-e dolog. Tesztelni kell orba-szájba pl: van e memória szivárgás... mivan ha egyik ectorrent kliens lehal stb...
Kezdetben egy ultragagyi web-es felületet dobok össze. Azután kerítek itt a PH!-n valakit aki esetleg besegít a felület design-ba. Utána összedobunk egy doksit. A terv egyenlőre ennyi.
Ne gondoljatok valami hihetetlen desingos dologra, első körben. Amit tudni fog az a következő:
- torrent file upload web-en keresztül, amire elindul egy ectorrent process ami egy másik fülön monitorozható. (letöltött/feltöltött/le-sebesség/felsebesség/leállítás) egyenlőre ennyi
üdv,
seaky

-=Jam=-
(senior tag)
Kezdetnek tökéletes. Amint elérhetővé teszed már nyomom is a teszteket 

garak
(lelkes újonc)
reboot után sem javult meg. Most letöröltem a már eddig letöltött fájlokat és újraindítottam.
Megy is , kíváncsi vagyok kiakad-e és ha igen ugyan ott-e.
Nem lehet, hogy ékezetes fájlnevek miatt van? Mert az van sok benne!
Tesztelésbe én is beszálok!