Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GandC

    tag

    válasz GandC #15126 üzenetére

    Na meg is van az RT-N16, fel is pakoltam rá az új Oleget, na meg egy rakás optware-t.
    A legtöbb dolog úgy működik, ahogy szeretném, de a nyomtatóval/scannerrel akardt némi gondom. Azért ide írok, mert az RT-N16-os topic eléggé kihalt.

    Tehát: Van egy HP Laserjet 3300-as multifunkciósom és mind a scanner, mind a nyomtató részét használni szeretném.

    A carterb féle howto alapján fel is telepítettem a sane-backends és a hplip csomagokat, de a sane-find-scanner nem akarta felismerni a készüléket annak ellenére, hogy a kompatibilitási listában szerepel.
    Némi utánajárás után feltettem a dbus-t, amiről kiderült hogy segfault-ot ad, de egy régebbi verzió telepítésével ez a probléma megoldódott.
    Végül a hp-probe felismerte a nyomtatót és a dbus-on keresztül "bemutatta" a sane-nek is. A sane-find-scanner továbbra sem ismerte fel, de scanimage igen, így a scannelés már működött.
    Némi dbus állítgatás után már az XSane kliens is felismerte, így most az összes gépről lehet scannelni.

    Ez így jó is lenne, ugyanis a nyomtatás működött out-of-box a firmware beépített p910nd-jével, de amint lefut egy scannelés, azonnal eltűnik a /dev/lp0. Scannelni továbbra is lehet, de a nyomtatás nem megy.

    Még több utánanézés során azt találtam, hogy a cups is képes megosztani a nyomtatót, de sajnos itt el is akadtam, ugyanis a cups is segmentation fault-ot ad, és régebbi verziót sem találtam belőle. A problémát itt is említik midenok hozzászólásában, valami PIE integrálása óta van hiba. Ha valaki esetleg talál egy régebbi, lefordított verziót, nagyon megköszönném :)
    A dd-wrt-s linken, az említett hozzászólásban linkeltek egy fixet, de csak egy diff fájl, és sajnos nem tudok cross-compile-t csinálni (legalábbis még sosem próbáltam, így fogalmam sincs hogy kell)

    Valakinek volt már hasonló nyomtató/scanner problémája? Bármilyen ötletet örömmel fogadnék.

    Előre is köszönöm: GandC

    ui.: Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák