Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy az UL80V hogyan és mikor kapcsol a két videokártya között?
Üdv: A_

Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy az UL80V hogyan és mikor kapcsol a két videokártya között?
Üdv: A_

Ha optimus-os, akkor az nvidia driverében lehet kiválasztani, hogy melyik program melyik videókártyát használja. Ha nem, akkor meg kézzel kapcsolható a dolog.

Köszi! És kézzel hogyan lehet kapcsolgatni Windows 7 alatt?
hali látom itt is itt vagy alig meglepő 
végignéztem az összes nagykert amihez van hozzáférésem (vagy 6 darab) és egyikben sem lehet kapni 8 cellással. ergó csak ott lehet nagyobbat kapni ahhol máshonnan hozzák be, vagy szürkeimportos, vagy lepapírozzák, végülis mindegy. de ahogy látom hivatalosan nagykerből tuti nem szerez senki itthon nagyobb akkuval 
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Azt sem lehet ugye kizarni, hogy ahol 8 cellasan van hirdetve, ott is csak 6-ossal adjak, csak az adott oldal valami gyari asus-os oldalrol lemagyaritotta az osszetevoket, es ott eppen 8 cellasan hirdettek... boldog lennek, ha lenne itt olyan U30JC tulaj, aki 8 cellasnak vette, es megnezne, hogy mi van az aksira irva...
Mert en is csak onnan tudtam meg, hogy van ez a mizeria, hogy elkezdtem nyafogni, hogy valami nem oke, es szoltatok, hogy lehet 6 cellas...
Amugy eddigi tapasztalataim alapjan ez a femes boritas is erosen gyujti az ujlenyomatot. Meg a kepernyo kornyeke is :/
Ja es meg egy: azt be lehet-e allitani, hogy az SD kartya olvasorol is lehessen bootolni? Hiaba van benne kartya, boot sorrendben nem jelenik meg 
laca
[ Szerkesztve ]
"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."
biost frissítetted? 205 kell a win7 alá legalább hogy optimus bácsi okosba dolgozzon ahogy nézegettem. abban talán be lehet lőni. ha ezek után se látod biosban a kártyát... hát akkor nem tud róla bootolni, ami azért érdekes lenne, nekem a windem simán tolta róla.
elvben a 8 cellás 5600mAh 84WHr kell legyen.
viszont ha neked 8 cellásként adták el akkor én a helyedben simán reklamálnék. ez kimeríti a vevő megtévesztése paragrafust...
[ Szerkesztve ]
Most jut eszembe, van egy haverom, aki a magyarországi Asus-nál van, megkérdezem tőle, mi van ezzel a 6-8 cellás keveréssel. 
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

210-es biosom van, ugy nezem megy ez az optimus, csak valahogy kicsit kautikus a konfigja nekem
De majd megtanulom.
A notebook.hu-n 4400-as az aksi kiiras szerint, minden mashol meg 8 cellas, na ezt a ket erteket nem tudtam elsore osszekonvertalni
De nekem azt adtak, amit hirdettek, 6 cellasat, csak mivel minden tesztben 8 cellasakkal csinaljak a tesztet, eszembe se jutott utanna nezni, hogy lehet 6 cellas aksival is kapni... Lehet, hogy ezert nem cellat irtak ki, hogy nehogy azert ne vedd meg toluk, mert mashol meg 8 cellasan lehet kapni 
laca
"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

Az SD kartyas bootolast pedig nem talalom, ha teszek egy kartyat az olvasoba (ami biosban termeszetesen engedelyezve van) akkor a biosos ASUS szoveg alatti escape nyomasnal nem jelenk meg a boot eszkozok kozott, csak a DVD es a HDD van ott.
Illetve ha mar itt vagyunk, amit a biosbol is be lehetolteni valami EFI vagy milyen file a hdd-rol az pontosan mire jo?
laca
[ Szerkesztve ]
az efi az "új" "bios". szabványosnak akarják kitalálni, meg szépnek, meg áttekinthetőnek. kicsit talán többet tud mint egy szabvány bios, meg van egered. ennyi.
biosban boot sorrendnél látszik a kártyaolvasó?
ASUS U35JC ez elvben az amiben 8 cellás lesz.
épernyő méret: 13,3"-os
Felbontás: WXGA HD LED (1366 x 768)
CPU: Intel Core i3-370M (2,4 GHz, 2 x 256 KB + 3 MB)
HDD: 320 GB, 5400 RPM, SATA
RAM: 1 + 2 GB DDR3-1066
VGA: NVIDIA GeForce G310M 1GB (Optimus)
Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium 64 bit
WLAN: b/g/n
Webkamera: 0,3 megapixel
Bluetooth: 2.1 + EDR
Kártyaolvasó: Igen
USB: 3 x USB 2.0
VGA: 1 x VGA
HDMI: 1 x HDMI
LAN (RJ45): 10/100/1000
Akkumulátor: 8 cellás, 5600 mAh
Adapter: 65 W
Nettó súly: 1,9 kg
Méret: 322 x 233 x 14,8-24,6 mm
Egyéb: Táska és egér
Megjött a gép és ehhez is 4400 mAh -ás aksit adtak.

Ez nem is rossz, de úgy tűnik, nem lesz benne optikai meghajtó, ami nagy erénye az u30jc-nek. Ráadásul a képek alapján ([link]) a csuklótámasza valamilyen fényes, ujjlenyomatgyűjtő műanyag. Azért még reménykedem abban, hogy jön az u30jc-ből új (8-cellás akksival szerelt) szállítmány az országba.

erosebb proci, kevesebb ram, nagyobb aksi. Valamit valamiert 
Azert az az 1.9kg az igen erdekes, az aksi nelkuli suly, csak jelzem
A 6 cellassal 2.1kg. Ezzel a 8-assal legyen 2.2 mondjuk...
laca

Es ez az EFI letezik mar, erdemes foglalkozni vele, vagy majd egyszer lesz, de ez mar most is be tudna tolteni?
Az SD kartya olvaso nem latszik boot sorrendnel se biosban se ESC-re bekapcs utan. Win alatt persze mukodik...
Ja meg egy kerdes: ez az express gate-es okossag:
1: ezt tenyleg csak ugy lehet bekapcsolni, hogy biosba be, express engedelyezve, reboot, es akkor addig lesz ilyenem, amig nem kapcsolom ki? Nincs ra valami speci kombo, hogy boot kepernyo alatt megnyomom, es akkor van, amugy nincs?
2: a 320-as hdd fele 1 particio, ami express gate nevenf ut, de nincs rajta semmi. Ez mire jo? Ugye nem azert, hogy ide toltse/mentse el az expressgate a dolgait? Kicsit sok azert 160G-t ilyenekre elpazarolni...
Koszi
laca

Es Neked a 6 cellaval mennyit bir? Nekem 2.5 - 3 ora a max, amit ir, es elegge le van veve minden, monitor 50%, cpu is kb 50%... wifi + firefox bongeszes, ennyi, semmi mas nem megy, Csak sima net.
Ezt egy matekos elmagyarazhata nekem, hogy ha 6 cellaval max 3 ora, akkor 8 cellassal nem 4 ora? Mert 4400mAh / 5800mAh az aranyaiban 6:8, szoval a 4 oranal nem tudom hogy lehetne tobbet kihozni, marpedig a tesztek 7-8 oras mukodesrol szolnak.... Kivancsi vagyok a Te laptopod kb mit bir ki aksirol..
Koszi
laca
[ Szerkesztve ]
még csak most bontottam ki, épp telepítek...szóval ma még nem tudok mérni

Elvileg az express gate nem foglal többet 100 megánál talán. Legalábbis a telepítője akkora. Nekem UL20A-van, itt a bekapcsoló gomb helyett a profil váltó gombot nyomom meg ( Power4Gear gombja ) akkor express gate-el indul a gép eleve. Power gombra meg indul rendesen.

Ez a csuklótámasz nem gyüjti az újlenyomatokat. Pontosan ilyen az én gépem csuklótámasza is. Ha valami elvetemült szögből nézed, akkor látszik rajta, hogy van rajta valami, de nem olyan feltűnő, mint mondjuk a fekete ul-eknél a borító. Sőt. Messze nem. Viszont fényesnek fényes ...
Inkább olyasmi a tapintása, mint mondjuk egy nokia 6120c-hátlapja. Annál azért puhább.
Nehéz körülírni, de nem rossz anyag na 
[ Szerkesztve ]
kétszer ment el...
[ Szerkesztve ]
4 óra? energiagazdálkodás minimumon? Teszt szerint ezt tudja a 8 cellás. netezve 5 cellával 5 órát simán vinnie kéne...
Teszt
efivel szerintem nem érdemes foglalkozni szerintem.
[ Szerkesztve ]
Az U35JC sajna már sokkal drágább, mint az UL30 U30 tipusok.
Beállítottad hogy mikor melyik gpu-t használja a rendszer? Nem lehet, hogy akkor is a Geforce 310M dolgozik nálad, amikor tök felesleges volna, és amiatt ilyen gyér az akkuidő?

Elvileg az intelt hasznalja. Elvileg. A power4gear beallitas aksi modban: processzor minimum 4%, maximum 31%. Monitor 32%.
laca
[ Szerkesztve ]
Valami pedig ott nem kóser. Megpróbálom elérni az Asusnál lévő havert, hátha tud valami okosat.
Na, válaszolt az Asus-os haver. Hivatalosan csak 4400mAh aksival szerelik a gyengébbik (i3-350M-mel szerelt) változatot. Az elérhető maximális akkus üzemidő kb. 5 óra! 

Aham, de ahhoz aztan le kell huzni rendesen a fenyerot, a cpu-t, nvidiat el kell felejteni benne... jajj....
Amugy fenyerot, cpu-t 30%-ra leveve 4 ora 30 pecet ir maximumnak 
Meg ezek szerint ahol 8 cellasnak irjak ezt a cpu-sat, ott is csak 6-osat kap az ember? Mert akkor viszont aki igy veszi az tenyleg megtevesztes....
laca
[ Szerkesztve ]
nem feltétlenül. amennyire tudom és a teszteket olvastam pl amerikában került/kerül forgalomba 8 cellással is. én úgy hallottam hogy az öreg kontinensre nem érkezik hivatalosan nagyobb akkuval. de végülis lehet szerintem venni bele egy nagyobbat, és akkor van egy tartalék is. tegnap láttam nagyker listán 9000-es 12cellás aksit, bár azt tosiba volt ha minden igaz
Sziasztok! Tervezem a gép teljes újraparticionálását, telepítését. Szükségem lesz nekem a továbbiakban arra a bizonyos ASUS partícióra vagy nyugodtan törölhetem?
mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

Elviekben sok lehetőséged van. Egyik, hogy kimented arról a partícióról a dolgokat, az AI recovery burnerrel a partíció tartalmát. Akkor arról is visszaállíthatod a dolgokat. Azt mondjuk nem tudom, hogy a telepítésnél van-e lehetőséged, hogy tetszőlegesen hozz létre olyan méretű partíciókat, amilyet szeretnél, vagy csak az alap felállásra van lehetőség. A másik megoldás, hogy egyszerűen töltesz egy windows 7 dvd-t, ami OEM verzió, és felrakod a gépen található kóddal. Elvileg alapból aktiválva is lesz ( cáfoljon meg valaki, ha nincs igazam )
Drivereket elvileg megkapdtad valami lemezen is, ha viszont nem, akkor célszerű a legújabbakat letölteni az asus honlajáról.
Szia! Szükségem nincs rá. Minden driver fenn van az interneten továbbá van telepitőmédiám is akad. Átparticiónálnám persze 
mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

Egy picit utánna néztem a dolognak, hát annyira nem egyszerű a telepítő lemez, mármint az OEM lemez beszerzése. Azt hittem, hogy microsoftéktól, mint anno az RC-ket, egyszerűen le lehet szedni. Szóval azt más forrásból kell megtenned.
Azon kívül nem igazán veszed hasznát a recovery partíciónak, szóval akár törölhető is.
Az eredeti telepítővel viszont tényleg nincs még tapasztalatom, hogy lehet-e átméretezni az eredeti felállást 

Azért utóbbi gép picit jobban felszerelt, és más rajta a windows is.
Mondjuk a különbségek nem indokolják az árkülönbözetet 

vezérlőpult / felügyeleti eszközök / számitogép kezelés, majd ott tárolás / lemezkezelés
itt kedvedre particionálhatod a vinyódat.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

Az addig oké, csak az asus által adott telepítő alap esetben particionálja a winyót.
Méghozzá úgy, ahogy azt ők kitalálták. Mire elindul a windows, addigra megcsinálja a winyó felosztását. Telepítés közben meg nem tudom milyen lehetőségek vannak, mert ugye a recovery particiót még nem használtam, alapból meg már készre volt csinálva 

Tudom, nekem is ilyen gépem van. Első indítás után viszont átméretezed a particiokat a neked megfelelőre és kész. Recoveryt használva már nem piszkálja a particiokat.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

Jééé, nem is tudtam, hogy a windows 7 menet közben tudja átméretezni a particiókat 
Hát köszönöm szépen az információt,
ez tényleg meglepett. Régen csak pq magic-el lehetett menet közben babrálni a dolgokat. Túl sok a régi beidegződés, aztán azért nem is gondolnám ezeket 
Nem, sajnos nem mondott.
De ha jól látom, azok amiket belinkeltél már más specifikációjúak, tehát erősebb proci van bennük és win7. Ezt az olcsóbb változatot nem tudom mennyi ideig kapni még, de jó lenne, ha még szeptemberben tudnék venni egy 13"-os Asus-t br. 200e környékén...

Ez mind igaz, de a proci csak néhány százalékkal erősebb bennük, valamint 1 Gb memóriával kevesebb van az olcsóbbik gépben, és szerintem a win 7 sem drágíthatná meg a gépeket ennyivel a korábbi , 190000.- környéki árhoz képest. Na mindegy, csatlakozom hozzád a reménykedésben 
[ Szerkesztve ]
hát én viszont lemondtam az én gépemről. késik szenvednek, nem tudják mikorra szállítható, és az ára se fix, vissza is mondtam. lesz helyette egy dm3-as hp bár csak 6 cellás aksival, és neoval, de jóaz nekem. ugyanúgy alutetős, plussz alu a bill körül is minden alu, magnézium váz, nettó 103 ért... asszem az nekem jó lesz

Pofás kis szerkezet az a HP. Gondolom renew-ban veszed. Talán az akksi üzemidő az, ami nem lesz akkora, az AMD miatt, de ha nem létkérdés, akkor lehet hogy jobban jársz.
Nekem szerencsém volt amikor az ul20-ast vettem, azon a héten volt a legolcsóbb, és rá 3 hétre már nem is lehetett kapni. Sajnos pont most van modellváltás asuséknál, jönnek az i-procis gépek. Méregdrágán. Aztán majd ha eltelik pár hét, esetleg hónap, akkor majd ismét lehet őket normális áron kapni. Viszont gondolom nem akarsz várni esetleg hónapokat a nem túl biztos jövőért 
msi windet cserélem le vele, gondolom a teljesítményes kérdésedre most megadtam a választ
az akku hát igen... 4.5 óra körül van ahogy nézegettem netezve, azért az nekem elég, viszont sokkal nagyobb akkut nem lehet belepattintani... mondjuk, kettővel még így is megvan a 9 óra ami azért nekem elég. azzal beza elég jól jártál, én viszont nem tudok várni, mert nincs más vas itthon, most is egy céges kölcsönlaposról tolom...
notebookstore ból renew lesz valszeg. vettem már ott anno hp tabletet 200k körül, ha nem kell eladnom szerintem még mindig azt tolnám, masszív darab volt
[ Szerkesztve ]

Pont ott találtam én is meg azt a gépet, amiről írtál 
Az ul20-as utolsó pár hetében lement 130-alá. Hát kb fél órát gondolkodtam, és kattintottam a megrendelés gombra 
Wind után feltételezem hogy szárnyalni fog a HP. Én is kacérkodtam egy 13-as hp-val, csak mire oda jutottam, hogy na most, addigra felment az ára.[Vele] szemeztem, induló ára 170 volt. Aztán szépen lassan felcsúszott ...
Meg közben rá kellett jönnöm, hogy igazából nekem egy kicsi gép kell az asztali mellé. Ha nincs benne optikai meghajtó, nem halok bele. Max amikor kell, akkor rádugok egy usb-st.
Így lett az asus.
hát jah. csak nekem mindenképp kell a hdmi port, mert a tárgyalóban lévő plazmán lehet vele mutogatni dolgokat szépen és kényelmesen, a 30jc ezért lett volna nekem pl jó, de azt nem tudják értelmes időn belül beszerezni, a sima meg kifutott a nagykerből abból a verzióból ami nekem kéne...

Esetleg még a sima UL30A lenne neked jó akkor. Bár az drágább, mint az a HP amit írtál.
Akksija viszont szép nagy, és az ULV procinak köszönhetően elég sokáig elmegy.
Bár lehet hogy csak feketében kapható, az meg állítólag nagyon gyüjti az újlenyomatot. Ha már volt szó erről, akkor bocsi, nem olvastam végig visszafele mindent 
itt még nem láttam hogy írták volna, de tesztekben mindenhol az ezüstöt javasolják, a fekete tényleg rondán tud kinézni ha összetaperolják
a simát is néztem mondom, de 1 drágább, 2 gyengébb grafikus teljesítményben, nem játékra kell, de nem baj ha egy cod 4 elfut, ha unatkozok
3 csak fekete van, 4 nem annyira strapabíró (kevesebb fém, nem magnézium vázas) viszont többet bír az aksi, valamivel gyorsabb talán a proci, és könnyebb is.
msdnaa -s telepítő akkor nem eszi meg az asus -os kulcsot?
nem mintha valaha is szükségem lenne a Home Premiumra (ugye azért akarom upgradelni) de jó lenne azért tudni.

Hát ezt nem tudom neked megmondani, mert nem tudom milyen licenc tipus az msdnaa.
Ezzel kapcsolatban kéne keresni egy windows gurut. 
tuti oem... legalábbis amit az msdnaa -keretein belül osztogatnak kulcsot. csak kérdés, hogy milyen "algoritmus" szerint generált kódokat fogad el az a telepitő. v már ilyen nincs?