Azt írják az Asustól, hogy csak feketében kapható a Vt, amivel sajnos nem tudok megbarátkozni, bár az is igaz, hogy még nem láttam élőben. Debrecenben nincs kirakva valahol? Nem tudjátok, hogy valahogy meg lehet-e oldani a UL30A-n a Turbo33-at, gondolom egy szoftveres megoldásról van csak szó. Esetleg ennél több lenne?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
ro_bert17
(őstag)
Szia!
Ezt láttad: [link]?
Ez nem ennyibe került mostanság nem?
Tudsz valami infót?
Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

krisi047
(fanatikus tag)
170+áfáról indult, de tegnap pl. 149+áfa volt, aztán 152 és most megint 170. Le is akartam gyorsan csapni, de úgy látom már nem fog menni.
Sőt tegnap láttam két olyan boltot is, ahol 110+áfa volt, akartam is rohanni érte ma.
De reggelre már 175+áfa lett mindenhol.
Szerintem én még lehet várni fogok, hátha esetleg befutna egy szürke Vt is. De mivel igazából nekem csak az 500GB vinyó és a Turbo33 miatt érné meg a Vt. Remélem ezt a tuningot meg lehet oldani szoftveresen is.
[ Szerkesztve ]

ro_bert17
(őstag)
Ezt mondjuk most én sem értem. Tényleg ennyi volt, és most tényleg megint 170+fa!! Ez mitől van? Próbálom a boltot hívni, de folyamatosan foglalt.
Az árgépet vizsgáltam délelőtt, és ott is volt egy-két furcsa ár. Azt hittem elírás. Erre el is tűntek ezek az árak...

Tudja valaki hogy műxik ez??
[ Szerkesztve ]

krisi047
(fanatikus tag)
Kíváncsi leszek a telefonálás eredményére. 

ro_bert17
(őstag)
Sajnos semmi. Folyamatosan foglalt, és csak azt egy telefonszámot találom. (pedig helyileg itt vannak nem messze
)
A Turbo33 szoftveres megoldására találtál már valamit?

krisi047
(fanatikus tag)
A 150+áfás ár disztribútori akció keretében volt 2 napig, de már vége. Közben megnéztem a debreceni Saturnban van egy UL80 kiállítva feketében és egy UL20 szürkében. Hát szép-szép ez a fekete, de tényleg nagyon csúnya az ujjlenyomatoktól és úgy csillog, mint valami bazári vacak. Az UL20 ezzel szemben rendkívül elegáns, megmondom őszintén még inkább meg lettem győzve, hogy nekem a szürke modell kell, úgyhogy inkább várok, bár az iPon szerint nem lesz már.

ro_bert17
(őstag)
Ne már! Honnan lehetett tudni erről az akcióról???
Basszus ha ezt tudom, akkor nem izgatott volna, hogy fekete, szürke vagy épp pink színű a laptop.

krisi047
(fanatikus tag)
Ha valakit érdekel, Szlovákiában és Csehországban kapható szürkében a Vt QX004X kódszámmal, 720€ körül.

Dani0504
(kvázi-tag)
Szevasztok!
Most akarok venni egy UL30VT-t!
Olyan kérdésem lenne, hogy a fekete(a szürke a képeken nagyon furán néz ki és nem tetszik annyira) mennyire gyűjti az ujjlenyomatokat és hol érdemes venni szerintetek(ha offnak gondoljátok akkor jöhet pü-ben)?
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

krisi047
(fanatikus tag)
Egy külföldi fórumon azt írja egy okos, hogy a hivatalos programmal nem fog menni UL30A-n a Tubro33, mert csak a Vt-n fogja engedni a funkciót. De ha találok egy másik szoftvert, amivel a bus speedet 200mhz-ről 266mhz-re emelem, ugyanazt érem el, mint a Turbo33-mal.

kalapocska
(újonc)
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne hozzátok:
Azt lehet tudni hogy az UL30JT mikor kerül forgalomba? és hogy mennyivel lesz jobb a UL30vt -nél?
Az tényleg igaz, hogy Mo.-on nem lesz az UL30vt szürkében?
Köszi előre is

Dani0504
(kvázi-tag)
Ez engem is érdekelne
Egy kis infó az Asus UL30JT-ről:
Processor & Cache Memory: Intel Core i7 640UM/62UM processor with Turbo Boost Technology
Chipset: Intel G545
Memory: DDR3 1066mhz up to 4GB
Display: 13.3" 16:9 (1366x768)
Video: Nvidia GeFOrce 310M (1 GDDR3 VRAM) & Intel GMA HD
Hard Drive: SATA up to 640 GB (up to 7200rpm)
Dimensions: 322 x 232 x 14.8-24.2mm, 1.5kg (4cell), 1.7kg (8cell)
[ Szerkesztve ]

kalapocska
(újonc)
kicsit utana neztem a prociknak:
- i7-640UM 2 cores/4 threads 1.20 Ghz up to 2.26 with turbo boost 4 MB Cache
- i7-620UM 2 cores/4 threads 1.06 GHz up to 2.13 with turbo boost 4 MB Cache
kerdes mondjuk, hogy az 1.06 GHz vagy a 1.20 GHz mennyivel lesz izmosabb a Intel® Core™2 Duo SU7300 - 1.3GHz -hez kepest...!?

krisi047
(fanatikus tag)
Az iponnál azt mondják nem lesz szürke UL30A-ból sem már. Az Asusnál meg hiába kérdeztem, hogy később lesz-e kapható, mindig csak azt a választ kaptam hogy kizárólag feketében kapható, hogy esetleg később lehet-e, nem írják. Az USA-ban is így indult, először fekete, majd az ezüst. Bár ott az aksi is különbség volt.

krisi047
(fanatikus tag)
Szerintem biztos, hogy sokkal izmosabb lesz, de ez majd az aksi élettartamára is hatással lesz, pláne ha automatán állítgatja magának, szóval én nemigen várok rá.

Dani0504
(kvázi-tag)
-Mennyiben jobb szerintetek az i7 a core 2 duo-nál?
-Ami jobban tetszik nekem a JT-ben az a GeForce 310M videókártya...
-Az ipon-nál érdemes vásárolni szerintetek?
-Magyar billentyűzete van az UL30VT-nek?
Előre is köszi a válaszokat! 

krisi047
(fanatikus tag)
Valahol azt olvastam, hogy a videokártya szinte ugyanaz, mint a Vt-ben, csak más néven, több RAM-mal tehát hangyányit jobb csak. De lehet keverem valamivel. A CPU meg még úgy tudom nem jelent meg, a notebookcheck-es listában sincsenek benchmark adatok, csak a rangsorba illesztették be, ott elég jó helyen szerepel.

kalapocska
(újonc)

Keesss
(lelkes újonc)
sziasztok!
egy kis plusz infóval szeretnék szolgálni az UL30A -ról 
szerda óta mondhatom magam egy ilyen drágaszáág tulajdonosának, és mondhatni minden várakozásomnak megfelelt, sőt némelyiket nem kicsit felül is múlta.
a win 7-et még szoknom kell de maga a gép szerintem tökéletes. 
TOUCHPAD: féltem tőle a göröngyök miatt, de ABSZOLÚT NEM ZAVARÓ!
a gombokat én is alig használom, mert a multitouch nagyon bevált nekem, de én azokat is inkább halknak mondanám az előző gépemhez képest.
KIJELZŐ: gyönyörű tűéles képet ad, a 15"os gépem után abszolút nem érzem kicsinek, sőt, észre sem veszem h kisebb, pedig... 
VIDEÓKARI: 4500MHD... sokan szidják, ámde: NFS Undercover simán fut rajta max felbontáson, közepes-alacsony részletességi szintre állítva, szóval egy szavam sincs rá, azt gondoltam meg sem fog rajta mukkanni a cuccos, de simán viszi.
EZÜST színben van nekem, és bárki meglátta, egyből rajongójává is vált, csakúgy mint én
nagyon szép, és spec nekem nem kéne a foltozódós zsírosodós fekete verzió, de ez ízlés kérdése.
WIFI: egy szó: hasííít 
mindenkinek ajánlom, aki fontolgatja h ilyen gépet vesz, nagyon beleszerettem... 
ASUS UL30A-QX164V

krisi047
(fanatikus tag)
Én is egyre inkább az UL30A felé hajlok a színe miatt.
De szerintem még várok egy pár hetet, hátha úgy lesz, mint külföldön, hogy később megjelenne a Vt is ezüstben. Meg egyelőre az sem szimpatikus, hogy 10-12 ezer a különbség az A és Vt közt.

Dani0504
(kvázi-tag)
Már csak az az egy kérdésem lenne, hogy magyar-e a billentyűzete?
Az ipon-on van egy cikk a JT-s verziókról!
[ Szerkesztve ]

logit11
(újonc)
Ja, a billenytűzet magyar.
2 napja van meg nekem is , csak jókat tudok eddig mondani róla. A színétől eltekintve, mert én is szürkét szerettem volna venni de felhomályosítottak, hogy az nincs és nagy valószínűséggel nem is lesz. A feketével sincsen semmi bajom, csak a csuklórészen gyűjti az újlenyomatokat de ez legyen a legnagyobb baja 

Dani0504
(kvázi-tag)
Ha szabad kérdezni, akkor hol vetted?
Jah és volt-e hozzá táska és egér? Ha volt akkor milyen minőségű?
[ Szerkesztve ]

kalapocska
(újonc)
A CPU rangsoros linket le tudnád írni? köszi

krisi047
(fanatikus tag)

ro_bert17
(őstag)
Először is gratulálok minden új Ul30a-s tulajdnosonak! 
De ne keserítsetek el.... Tényleg kezd el fogyni a szürke ul30a-s? Mert nekem is úgy tűnik, hogy ezt egyre kevesebb boltban lehet kapni.

Keesss
(lelkes újonc)
ja, még az aksiról annyit h tényleg bír akár 10 órát is (8 cellás 5600-as) és max teljesítményen is hoz olyan 5 órát min.
ASUS UL30A-QX164V

Dani0504
(kvázi-tag)
Volt a gépetekhez táska és egér?

ro_bert17
(őstag)
Teljesen magyar a billentyűje?

krisi047
(fanatikus tag)
Szerintem csak félig magyar a billentyűzet...
Egyébként próbálkoztam az Asus global oldalánál kérdezősködni, hogy hátha tudnak valami infót az ezüst Vt-ről, és egy munkatárstól azt kaptam e-mailben, hogy 1-1,5 hónap után lesz kapható.

kalapocska
(újonc)
Sőt egy harmad részt meg héber a billentyűzet
Na legyen így, akkor ezt a másfél hónapot féllábon is kibírjuk nem ? 
Nem kérdezősködtél a ASUS global-on a JT után H mikor lesz?
[ Szerkesztve ]

krisi047
(fanatikus tag)
H is van már?
Megmondom őszintén engem a JT nem nagyon érdekel még most, szerintem itthon biztos, hogy majd 300 körül lesz, másrészt meg szerintem nem fogja azt az akkuélettartamot hozni, mint a SU7300, nekem meg inkább ez a lényeg. Esetleg majd lesz mire lecserélni a Vt-t később.
Szóval szerintem akkor várjuk a szürke Vt-t.
[ Szerkesztve ]

ro_bert17
(őstag)
Én már lassan az örület határára értem! 
Szürke, fekete? Vt? A? JT?
Vááá!
Az A-ból van szürke eddig csak. Hm? Még egyelőre, mert úgy látom, egyre kevesebb helyen forgalmazzák. (A fekete egyébként tényleg maszatossá tud válni)
Ráadásul az A se a legolcsóbb, de Vt, az meg már épp a határ, hogy mennyi pénzt ér-e egy ilyen kütyü. A jT biztos drágább lesz ettől is. Ráadásul ha mindig egy újabb konsrukcióra várunk, akkor életünk végéig állhatunk lesben mindig a legalkamasabb vételt várva.
De valaki tegyen már fel egy fotót plíz, hogy milyen egy itthon vásárolt ul30-as billentyűzete? 
(és hol lehet még szürke UL30A-QX164V-t vásárolni korrekt áron?)

krisi047
(fanatikus tag)
Akkor javaslom olvasd vissza az előzményeket.

Keesss
(lelkes újonc)
UL30A-QX164V billentyűzet: magyar, teljesen...
van hozzá táska és egér, a táska inkább férfi vörzsön, fekete színű (a táskáról beszélek még mindig) és fullosan kipárnázott, elég hely van benne a tartozékoknak is bőven, de akár egy 15"ost is bele tudsz préselni kis nehézségek árán, szóval kicsinek nem kicsi, viszont tutira biztonságban van benne a cucc...
az egér egy kis fekete optikai egér, alapszintű, a célnak tökéletesen megfelel, és nagyon kicsi, ami a hordozgatásnál előny lehet, de van persze aki nem szereti a kicsit 
na de fantáziánkat visszaterelve a témára, még a töltőjéről annyit h az is icipici, nem úgy mint általában a normál 15"os notiknál szokott lenni, ez annak kb az egyharmada súlyra és méretre.
kérdezzetek még ha van mit, az A-ról tudok csak infóval szolgálni, de arról szívesen 
[ Szerkesztve ]
ASUS UL30A-QX164V

ro_bert17
(őstag)
Mást sem teszek, csak egész nap a fórumot, meg a netet böngészem, a munkám helyett! 
Egyébként miért olvassam vissza az előzményeket? 

ro_bert17
(őstag)
Elárulod hol vetted és mennyiért?
Privátban is válaszolhatsz, hogy ne kelljen reklámoznunk. Köszi 

Keesss
(lelkes újonc)
ment a pü
ASUS UL30A-QX164V

Dani0504
(kvázi-tag)
Megrendeltem az UL30VT-met szerdán jön meg, majd mihelyt tudom leírom a véleményemet! 
[ Szerkesztve ]

krisi047
(fanatikus tag)
Jah, csak írtad, hogy már belezavarodtál szinte én meg írtam, hogy akkor olvasd el mégegyszer.
Egyébként hasonlóak a tünetek nálam is. 

Keesss
(lelkes újonc)
így volt ez velem is, ul20a, ul30a, ul30vt volt a 3 gazember
végül az ára miatt kiesett a VT, majd pedig jól átgondolva h elsődleges gép lesz, és ki tudja mikor mire fog kelleni, plusz évekig nem szeretnék új gépet venni ha ezt megvettem, maradt az ul30a, nálam a játék nem feltétlenül kell h a legújabb legyen, amúgy is stratégiajátékokkal játszok főleg, ahhoz meg nem kell atomerőmű, szóval ul30a... de az ul20asba még mindig "szerelmes" vagyok, ettől függetlenül is úgy gondolom azonban h a 13" is még bőven a hordozható kategória (nálam ez is fontos volt)
[ Szerkesztve ]
ASUS UL30A-QX164V

ro_bert17
(őstag)
Most már lassan nálam is az UL30A lesz a befutó. Egyrészt szürke, másrészt olcsóbb, harmadrészt munkhelyi gépem szerencsére elég erős. Játszani sosem szoktam. Max. egy pici photoshop. Persze az ember tervezzen azért fél évtől tovább egy közel 200k eszköz esetén. A 2 év gari is reális, normális. Viszonylag sokszor utazom, és sok időt is töltök utazással.
Szóval lassan meggyőztök, meggyőzöm magam! 

Dani0504
(kvázi-tag)
Hát én mindenképp aránylag kicsi és sokat üzemelő gépet kerestem. Nekem fontos volt, hogy legyen benne videókártya is, mert néha szoktam játszani, plusz nem árt egy ksi tartalék, mind videokari, mind processzor téren. Az viszont mindenképpen nagyon tetszett, hogy kapcsolgatható a két kártya és a plusz erő a prociba, mert netezéshez ne pörögjön 1,73Ghz-en!
Már nagyon várom, hogy nyomkodhassam az új gépem... Most gondoltam át, hogy annyi szemét van a gépemen, hogy megérem majd mindet átpakolni az új gépre, megint 2 napos nagy szanálást kell csinálnom...

ro_bert17
(őstag)
Egyértelmű, hogy huncutabb jószág a Vt! 
Ráadásul eddig viszonylag egyedülálló is a piacon.
Viszont azt a 15-20k megpótolom, és veszek egy új telefont is. Annak is eljött már az ideje ugyanis.

ngi
(újonc)
Sziasztok!
Kijelzőt mennyire lehet kinyitni? Teljesen vagy csak egy bizonyos szögig?
Köszi a válaszokat! 
(.)(.)

Keesss
(lelkes újonc)
olyan 140°-ig, de lehet h annyi nincs... de nem volt még olyan h ne lett volna elég
[ Szerkesztve ]
ASUS UL30A-QX164V

Dani0504
(kvázi-tag)
Én most a telefon vásárlásról mondtam le a noti miatt, telefonból meg havonta jön újabb és változik a piac, mennek le az árak, majd ha lesz rá elég pénzem akkor lecserélem addig nem!

ngi
(újonc)
Köszi, ma volt szerencsém egyet megnézni az MM-ben. Tényleg nem lehet teljesen hátarahajtani de azért talán elég lesz annyira mint amennyire lehet. 
(.)(.)