Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) Rosep

Rosep
(senior tag)

Új notebookot akarok a mosti 15,6-os 2,5 kg-os helyett. Ezek voltak a kritériumaim míg rá nem leltem az UL20A-2X022V-re:
- Intel proci (valami 10-18W max. fogyasztású), de nem Atomos!
- GS45 chipkészlet
- kártyaolvasó
- Bluetooth
- kis súly (max. másfél kiló)
- hosszabb akku idő (4-5 óra)
- 11,6" vagy 13,3" kijelző
- HDD cserélhető legyen garanciavesztés nélkül (van egy 2,5"-os SSD-m)
- HDMI csatlakozó (nem lenne rossz ha D-SUB is lenne)
- többi szokásos: webkamera, wifi
- DVD meghajtó nem létszükséglet
- nem baj ha nincs OS
- előny a 2 év gari (de nem feltétel)
- max. 150.000 Ft-os ár

Még lett volna két elvárásom, de ezeket azért nem vettem bele, mert úgy néz ki ez ma lehetelen 'kérés': ne legyen a gépen ujjlenyomatgyűjtő fényes fekete műanyag és tükröződő kijelző. :)

Szóval az UL20 a HDMI kivételével teljesíti a kritériumokat. 157-ért tudnám most megvenni. De még felmerült pár dolog. Ezekről sehol se találtam a tesztekben képet: táska és egér. Tudna valaki képet készíteni róluk?

Még nem használtam fényes kijelzős gépet, nem tudom mennyire lesz zavaró...

(#502) Lars válasza Rosep (#501) üzenetére

Lars
(senior tag)

Szia !
Hát én lehet hogy a helyedben a kisebbik procival venném meg a gépet, egyrészt szerintem sok különbség nincs a két proci között, másrészt jóval olcsóbb a masina.Emitt van egy teszt is, itt meg tudod nézni mennyi a különbség a két proci között.[link]
Ha a HDMI kell, akkor az ul30a is játszhat, azon van hdmi, viszont az már valamivel húzósabb árban.
Az ul20a-t én 2 hete 130-ért vettem táskával egérrel együtt 2 év garival, win 7-el .
Akksi idő szerintem nagy nyúzás közben is 4 óra kényelmesen.
Képeket csinálok nemsokára a táskáról, és az egérről is, aztán felrakom egy másik hsz-ben. Fényes kijelzőröl annyit kell tudni, hogy ha bent használod, akkor tényleg szép képe van, viszont ha kimész vele napra mondjuk, vagy mögötted van fényforrás, akkor erősen tükröződik, de mondjuk a héten erős napsütésben is tudtam használni a teraszon full fényerő mellet látható maradt. Az ezüst színűnek a külső felülete nem gyüjti az újlenyomatot, a belseje sem annyira tragikus, inkább csak a kijelző körül lévő fekete fényes felület gyüjti. Az meg hát nem a tapizós részleg :D
Tesztet mindenképp olvasd el amit linkeltem, és ha van kérdés, szabadulj meg tőle itt :)

(#503) Rosep válasza Lars (#502) üzenetére

Rosep
(senior tag)

Köszi, a tesztet már olvastam. Nekem a SU7300 szimpibb. :)

Még az lenne a nagy kérdés, hogy a notikba épített gyári Bluetooth-al mennek a Bluetooth-os egerek? Úgy értem az egérhez csomagolt adaptert elhagyva tudom-e használni az egeret?

Várom a képeket! Köszi

[ Szerkesztve ]

(#504) Lars válasza Rosep (#503) üzenetére

Lars
(senior tag)

Megkésve bár, meg törve is, de itt vagyok :D
Szóval az egér kérdés. Legjobb tudomásom szerint mindegyik bt-s egér használható a laptopok vevőjével. A Microsoft pl nem is ad azt hiszem semmi féle vevőt az egérhez.
Ha olvasod a ph-t, akkor biztos láttad ezt [link]
Én valami ilyesmiben is gondolkodtam, mert ezeknek elég pici usb vevőjük van. Bár ha őszinte akarok lenni, akkor a hozzá adott egér is jó arra, amire én használom.
No és akkor jöjjenek a képek. Ha esetleg ide nem menne fel, akkor elküldöm mailben.

A táskáról a kép egy picit csalóka, mert az életben majdnem fekete.
Ja, és kb akkora, hogy még egy usb-s dvd-író befér a többi motyó mellé ( a slim fajtából )

[ Szerkesztve ]

(#505) Rosep válasza Lars (#504) üzenetére

Rosep
(senior tag)

Ahhh
Hálám örökké üldözni fog. :)

Egy kérdés, ez a táska nem az a merevebb fajta ugye?

(#506) Lars válasza Rosep (#505) üzenetére

Lars
(senior tag)

Van tartása, de nem ilyen masszív merevítős cucc.
Szerintem eléggé megvédi a gépet, a régi laptopomhoz is ilyen volt, és több mint 3 évig vittem szinte napi rendszerességgel benne a gépet. Soha semmi problémám nem volt vele. Egyszer még rá is dőltem az ágyban véletlenül ( Ja és alulról karcolom a 3 jegyű tömeget :D )
A caselogic 10 pénz körüli táskáinak a minőségét hozza szerintem. Egérke meg egész pontos, szép nagy csúszófelülete van. Ez nem tudom milyen gyártmány, de a régi asus egereket a logitech gyártotta az asusnak, azt tudom. Erre sajna már nincs ráírva semmi :U

(#507) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Az ul30jt-t nézegetem már kb 1 hónapja, hogy milyen jól mutatna itthon... :)) Kicsit sokaltam érte azt a kb 250k-t, de gondoltam majd csak olcsóbb lesz. Ehelyett viszont kb 20-30 kb-val lett drágább az elmúlt néhány hét alatt. :Y
Ez most betudható a gyenge valutánknak, vagy vmi más az oka? Ha éppen nem akarok semmi konkrét szám.tech cuccot venni, akkor nem nagyon nézegetem az árlistákat, így most nemtom, hogy a többi eszközzel is ez a helyzet, vagy csak ezzel.

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#508) Lars válasza Speederer (#507) üzenetére

Lars
(senior tag)

Gyanítom hogy betudható ez a gyenge forintnak is. Én 2 hete vettem kb a gépemet, akkor 128 volt az ára, aztán rá 2 hétre felment 142-145 ig is, attól függően, hogy éppen hol néztem. Szerintem várd meg a jövő hetet, mert most úgy fest, hogy erősödik a forint.

(#509) Dani0504 válasza Speederer (#507) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Ha kell úgyis megveszed, ha ráérsz akkor meg megvárod míg erősödik a forint, de ahogy a kereskedőket ismerem, nem nagyon szeretik lefele vinni az árakat.

"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

(#510) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Hm, már szinte nem is kapni 280 alatt. Annyit pedig nem adok 1 notiért, bármennyire is tetszik. Szal reménykedek, hogy nemsokára megindul lefelé az ára. :)

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#511) geryph

geryph
(újonc)

Helló!

Egy asus F5 laptophoz kérnék telepítő cd-t vagy alternatív megoldást. Ellopták a táskáját, benne a drivereket is, netről meg nem nagyon tudom megoldani, nem ismeri fel még a Battery-t sem... köszönöm a segítségeket.

Paraméterei:
Pentium Dual T2330 1,6GHz
2 GB RAM
Ati R x2300

(én asus f5 vl-nek vagy rl-nek tippelem a típusát pontosabban)

Geri

(#512) Lars válasza geryph (#511) üzenetére

Lars
(senior tag)

Everestel meg tudod nézni, hogy milyen tipus, de elvileg az aljára is rá kell hogy legyen írva. Az alapján meg az asus honlapjáról biztos hogy le lehet mindent tölteni. Esetleg olyan lehet, hogy nincs mondjuk xp-support. Bár ez már tényleg nagyon erősen típus függő.

(#513) Dani0504 válasza geryph (#511) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Próbáld meg az asus supportot, ők hátha tudnak segíteni. A driverek mind letölthetőek az Asus honlapjáról!

(#514) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Tudja valaki, hogy az UL30VT-QX017V milyen színekben kapható? Nekem világosszürkében kellene, de úgy láttam, hogy valahol sötét is van, és nem akarom, hogy olyat kapjak, ha neten rendelem meg.

[ Szerkesztve ]

(#515) ro_bert17 válasza Tigerclaw (#514) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Én úgy tudom, hogy Magyarországon csak feketében árulják.

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#516) Lars válasza Tigerclaw (#514) üzenetére

Lars
(senior tag)

Esetleg egy telefonos érdeklődést is megér a bolt irányába, mert jelölik a dobozon a színt is. Ha éppen van raktáron a cégnél, és szépen kéred, lehet hogy megnézik neked.

(#517) Dani0504 válasza Tigerclaw (#514) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Magyarországon csak a fekete volt kapható!
Én amikor megvettem az enyémet akkor kerestem egy ideig, de megvettem a feketét!
Egyébként meg hívd fel az üzletet, hogy milyen színű laptopjuk van!

(#518) Tigerclaw válasza Dani0504 (#517) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna úgy néz ki, hogy csak fekete van itthon. Feketében viszont nem veszem meg, annyira lehangoló, az ezüst meg nagyon ott volt. De utálom, hogy amcsiban fotelból 20 oldalon keresztül lehet testre-szabni azt ott rendelt notikat, hardveres és szoftveres téren, nálunk meg valaki eldönti hogy lesz egyfajta és azt kell szeretni/vagy sem. Persze érthető, hogy nem fognak legyártani minden verziót honosítva, de itt csak kétféle modell lett volna, egy ezüst és egy fekete. :(

(#519) Lars válasza Tigerclaw (#518) üzenetére

Lars
(senior tag)

Igen, sajnos pici ez a magyar piac, ráadásul a vásárló is másképp vásárol. Még talán bennünk van az az idő, amikor volt piros, meg piros kancsó. És választani lehetett. Mondjuk a szélsőt :)
Fekete talán jobban gyüjtheti is az újlenyomatokat, mint az ezüst. Legalábbis az ul20 -nál így van. Arról láttam videót, és alig hittem a szememnek.
Persze azért egy tulajt lehet hogy érdemes megkeresni priviben. Hátha rá tud beszélni a feketére :)

(#520) Tigerclaw válasza Lars (#519) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Egyik gondom pont az a feketével, hogy eléggé meglátszanak rajta az ujjlenyomatok, de sajna alapból túl komor, amivel nem szívesen dolgoznék. Az ezüst verzió viszont pont jó lenne, de ahogy néztem olyat egész Európában nem árulnak. Sajna az A verzió integrált vga-val meg gyenge lenne, amiből van szürke verzió. Most az U30JC-n gondolkozok, de az meg sajna már jóval vastagabb az optikai meghajtó miatt és többet is fogyaszt a processzora. Nagyon bosszantó a helyzet.

(#521) Zanik válasza Tigerclaw (#520) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap beugrottam a Mammut I.-be az egyik 3. emeleti boltba, ahol ki van rakva az U30Jc. Baromi pofás, szerintem egyáltalán nem vaskos, legalábbis kinyitva nem tűnik annak. És gyönyörűen néz ki a szálcsiszolt alu borítás. Közvetlenül mellette a konkurens Acer TimelineX 3820-asa feszített, ami szintén egy pofás darab, bár mint kiderült nem fémes a borítása, csak úgy kinéző műanyag, ügyes trükk. Persze az ODD hiánya miatt karcsúbbnak tűnik, pedig mindössze 1mm-rel vékonyabb az U30-nál (28,9 vs. 29,9). Persze a UL sorozat még így is simán veri őket a maga 24,6mm-ével. Az eladó srác rendes volt, előhozott egy UL30VT-s is, természetesen FEKETÉT, és hiába vékonyabb, hiába könnyebb, az U30Jc mellett egy rút kiskacsa volt, tele szöszökkel és ujjlenyomatokkal. Úgyhogy én már eldöntöttem, szeptemberben U30Jc-re cserélődik a mostani A6Rp-m.

[ Szerkesztve ]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#522) Tigerclaw válasza Zanik (#521) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Én ma rendeltem meg az U30JC-t, méghozzá az i5-ös verziót, mivel az i3-ashoz nem jár oprendszer (ami másnak előny, de nekem nem ;) ) Szóval ha a kisebbet vettem volna és hozzá egy 64 bites w7-et, akkor egy tizes lett volna a különbség kb. a nagyobbikhoz, amiben i5 van és nagyobb HDD és ahhoz jár a w7.

Hardverben jobban bejött volna az UL30VT, még talán az ujjlenyomatokon is túltettem volna magam, de a fekete nem az én világom. A mostani MSI-m is ezüst, lehet hogy ezért nem jön be a full fekete. Kár hogy nem hozzák be az ezüst UL30VT-t, az a gép még évekig toplistás lehet a odd nélküli extra vékony gépek között.

(#523) Zanik válasza Tigerclaw (#522) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát gratula. Én maradok az i3-asnál (sajnos csak arra futja jelenleg), Win7-em meg van!

[ Szerkesztve ]

(#524) Lars

Lars
(senior tag)

Nekem is szempont volt az oprendszer anno, ezt szerintem nem kell " szégyelni " :)
A régi laptopomon sokáig linux volt, meg is voltam vele elégedve, de az én lustaságomnak is köszönhetően, egyértelműen a windows kell nekem. Akkor meg legyen eredeti ...

(#525) Tigerclaw válasza Zanik (#523) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna visszaírtak a shop-ból, hogy elfogyott az u30JC és eddig vagy 10 boltot felhívtam és sehol nincs már/még. Érdekes, hogy pont iskolakezdés előtt fogyott el. Remélem, hogy mire lesz belőle nem emelt áron lesz, mert akkor megint újra kell kezdenem keresni a megfelelő notit, abból meg már elegem van.

(#526) Zanik válasza Tigerclaw (#525) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Mármint az i5-ös nincs, i3-as csak van?! Nekem mondjuk ráér, mert csak szeptemberre van tervezve a vásárlás, remélem elég erős lesz akkor a forint.

(#527) Tigerclaw válasza Zanik (#526) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Egyik fajta sincs és nem is tudják a boltok, hogy mikor várható új szállítmány. Tegnap megrendeltem egy másik helyen, ahol talán még volt a kisebbik és ma várom az info-t hogy összejött-e. Nem attól tartok, hogy pár hét múlva nem jön új szállítmány, hanem attól hogy milyen árra fogják belőni az új szállítmányt.

(#528) Zanik válasza Tigerclaw (#527) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát most erősödik a forint, kérdés mi volt az árfolyam, mikor leadták a rendelést. :F

(#530) Tigerclaw válasza Zanik (#528) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Végre az Iponban sikerült a lehetetlen, találtak egy utolsó példányt a kicsiből. Ma átadták a futárnak, hétfőn ér ide.

(#531) Zanik válasza Tigerclaw (#530) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Írsz majd a tapasztalatokról? Bár nem hiszem, hogy el tudnád venni a kedvem, nagyon rápörögtem, ráadásul 200e-ért nem is nagyon találni mást ami 13"-os és Core i proci van benne.

(#532) vitezlejszlo

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Sziasztok

En 3 napja vettem egy U30JC-t a notebook.hu-tol (en is futottam par kort, mire talaltam egy helyet, ahol lehet kapni :). A laptoprol kerdezzetek, megirom amit tudok.

Egyedul leginkabb az akksija erdekes. Sot gyanus. Teljes feltoltessel nekem kb 2.5 orat bir, es csak internetezek, semmi extrat nem csinalok. Lehet defektes vagy nem tudom, de sehol sincs az a 4-5 ora amit a tesztekben irnak, nemhogy a marketinges 9.5... Most is rajta van a tolton, elvileg fel is van toltve, de azt irja a win: toltottseg 98% (nem toltodik).

Tudtok valami akksi kiolvaso progit, ami megmondja, hogy milyen allapotu a cucc? Lehet hibas az egyik cella... gondolom legalabbis...

Laca

"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

(#534) Tigerclaw válasza vitezlejszlo (#532) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Esetleg nem volt aktív az optimus. Érdemes csekkolni újabb bios verziókat, nvidia drivereket.

(#535) Russrocket válasza vitezlejszlo (#532) üzenetére

Russrocket
(újonc)

Szerintem a te gépedet 6-cellás akksival adták el. Itt van egy kis kavarodás, mert itthon egy adott cikkszámú gépet (ASUS U30JC-QX014X) hol 8-cellás, hol pedig 6-cellás akkumulátorral árulnak :( A notebook.hu honlapján például 6-cellásat írnak.

[ Szerkesztve ]

(#536) Tigerclaw válasza Russrocket (#535) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Erről én is hallottam. Nem tudom az enyém melyik fajta lesz, de mindkettőnek megvan az előnye. Az egyik tovább bírja, a másik meg könnyebbé teszi a gépet.

(#537) vitezlejszlo válasza Russrocket (#535) üzenetére

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Na most fog megutni a guta. Direkt a 8 cellas aksi miatt vettem hogy sokaig birja, eszembe se jutott es nem is lattam eddig sehol, hogy ugyanazon a cikk szamon eltero hw osszeallitasu laptopot arulnak. Konkretan EZT NEM HISZEM EL!! A fene egye meg.

Optimust meg nem is ertem, semmit sem talaltam eddig errol, hogy mit hol lehet beallitani, hogy egyaltalan legyen-e vagy ne. Programot talaltam, ami mutatna, hogy az nvidia aktiv-e vagy nem, de inkabb nem (meg HD youtube nezesekkor se megy, inkabb szaggat csak a kep...).. szoval furi. Nvidia es bios is a legujabb....

Akkor egy 6 cellasat cserelnek 8 cellasra... :)

De most tenyleg ez normalis dolog????

Lehet valahol csak aksit kapni hozza?

Koszi

laca

ui: hat most baromira fel vagyok haborodva....

[ Szerkesztve ]

"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

(#538) Russrocket válasza vitezlejszlo (#537) üzenetére

Russrocket
(újonc)

Szia!

Elvileg itt lehet kapni külön akksit, de a fene tudja, hogy milyen szállítási határidővel:
Link

Az mondjuk furcsa, hogy a 6-cellás drágább, mint a 8-cellás...

[ Szerkesztve ]

(#539) vitezlejszlo válasza Russrocket (#538) üzenetére

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Na meg hogy 30e az aksi.. pff..

Hazamegyek, megnezem a dobozat, meg a topisat, hogy mi meg hogy van. Azert is vicces a tortenet, mert a notebook.hu-n pl masfel kilonak van irva a laptop, nahat az nem annyi az biztos. Elotte egy Asus EEE 1001H volt, az volt masfel kilo, ez tuti hogy nehezebb.... Meg ugye nem ez lenne az elso, hogy nem az van az adatlapon, ami vallojaban a laptopban... :( (nem a notebook.hu-t bantom ezzel, altalanossagban modnom).

Nem hoborogni akarok amugy, csak masnak felhivnam a figyelmet, hogy ha tenyleg ilyen idiota a rendszer, hogy ugyanazzal a cikkszammal mas az aksi tipusa, akkor erre figyeljen oda. Vagy cserelje el velem az aksijat :) Ha tenyleg 6 cellas, akkor beneztem, es ez van....

laca

(#540) Zanik válasza vitezlejszlo (#539) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, ezt én is megfigyeltem, hogy hol 6, hol 8 cellással hirdetik, a notebook.hu-s boltban is értetlenül nézett rám az eladó srác, mikor ezt megemlítettem, ő csak 6 cellásat látott.
Az Optimus beállításáról meg ITT olvashatsz bővebben!

(#541) Tigerclaw válasza Zanik (#540) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Ha igaz, amit ott irtak, akkor az optimus csak windows 7-el működik.

(#542) Lars válasza Russrocket (#538) üzenetére

Lars
(senior tag)

Ez az oldal nagyon jó, köszönöm a linket :R
Még a régi gépemhez is találtam akksit. Igaz annyit nem ér az egész gép, mint amennyibe kerül az akksi :D

(#543) Tigerclaw válasza vitezlejszlo (#539) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként 1,5 kg -nál talán még az UL30A is nehezebb kicsivel. Az U30JC a kisebbik akkuval 2kg a specifikáció szerint.

(#544) Lars válasza Tigerclaw (#543) üzenetére

Lars
(senior tag)

UL20A 1.5 kiló a gyári akksival.
Szóval az UL30A bitos hogy nehezebb picit.

(#545) vitezlejszlo válasza Zanik (#540) üzenetére

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Megneztem, 6 cellas. Az Iponos teszt 8 cellasrol szol, de ott a hdd is nagyobb, lehet, hogy osszefugg ez a ket dolog... Ha valakinek van meg u30jc, megtenne, hogy megnezi az aksin levo feliratot? Nekem 4400mAh-s, vagyis 6 cellas. Amugy 2.1kg igy, szoval tobb, mint amit a specifikacio ir.

A Mamutban levo kiallitasi darabot en vettem meg amugy :)

Laca

(#546) Zanik válasza vitezlejszlo (#545) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Igen? Akkor töröld le róla az ujjlenyomatom, oké?! :DDD

(#547) vitezlejszlo válasza Zanik (#546) üzenetére

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Megtortent... :)

Latod milyen jo fej vagyok, megmentettelek egy 6 cellastol... :/

laca

(#548) Zanik válasza vitezlejszlo (#547) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Én tudtam, hogy náluk csak 6 cellás van, most néztem pár helyett ahol 8 cellással hirdetik, de persze mind le lesz csekkolva mielőtt megrendelném a notit, igaz az majd csak szeptemberben lesz.

(#549) Dani0504 válasza Zanik (#548) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Én is anno úgy vettem az UL30VT, hogy kiderítettem mekkora aksi van rajta, mert volt olyan hely ahol a 6 cellásat akarták rásózni az emberre.

Egyébként, hogy hogy U30-at választottál UL30 helyett? :D

[ Szerkesztve ]

(#550) vitezlejszlo válasza Dani0504 (#549) üzenetére

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

A dobozon latszik valahol, hogy 6 vagy 8 cellas az aksi? Mert sehol sem latok erer utalo jelet azon a cetlin, ami a doboz oldalan van, es leirja, hogy mi van a gepben :(

Vagy ehhez ki kell nyitni a dobozt, es el kell olvasni az aksit?

laca

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.