Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Dani0504 válasza Speederer (#450) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Ki kell, hogy igazítsalak, mert optikai meghajtó csak az UL20-as és UL30-as szériában nincs, a 50-es és a 80-as szériákban van. Gigabites a lan az én UL30VT-ben is, úgyhogy ez is cáfolva :D
A proci pedig szerintem brutálisan takarékos(amiket eddig használtam azokhoz képes tuti).
Különbség nem tudom mi van a két széria között, mert én csak UL-eket nézegettem amikor notit akartam venni.

"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

(#452) highlanderdz

highlanderdz
(újonc)

Sziasztok:D

Na nekem is meglett az UL30VT-m..:), teljesen elégedett vagyok vele. Próbálom naprakész állapotba hozni, szal valaki felhomályosíthatna, hogy pl BIOS frissítés hogyan hajtható végre... Asszem már korábban lett említve 1-2 dolog aminek a korrigálása érdekében érdemes megcsinálni....

(#453) ro_bert17 válasza ro_bert17 (#286) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Gratula!

BIOS 210 letölt, asus utility, winflash. Ahogy emlékszem elég egyértelmű a működése.

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#454) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Ezek a kérdések már régebben is elhangzottak tőlem:

Nem volt gondotok még a youtube videókkal?
Nekem állandóan szaggat, de nem akarom rákapcsolni a turbot, mert akkor többet eszik!
Firefoxot használok, lehet, hogy azzal van a gond?

Remélem tud valaki vmit segíteni!

(#455) ro_bert17 válasza Dani0504 (#454) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nálam folyamatosan be van kapcsolva a "turbo". Nem igazán érzem hogy a fogyasztás rovására menne, viszont ezek a kövér youtube oldalak már megkövetelik sokszor.

(#456) mukibuci válasza Dani0504 (#454) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Én firefoxon azt figyeltem meg, hogy ha 2-3 napig megy, akkor olyan szinten belassul, hogy a scrollozás is szaggat :W Próbálgattam kikapcsolni az addonokat (kb 5öt használok), de jobb nem lett. A vicc, hogy a FFben meg van nyitva 6 ablak, mellette párhuzamosan ezeket megnyitom chrome-ban, ott semmi bajuk. Nem akarok chrome-ot használni ;] A béta firefoxban viszont nem áll fent ez a probléma, így most az megy már napok óta.

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#457) krisi047 válasza Dani0504 (#454) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

A Firefox sajnos így viselkedik a legtöbb gépen, én átszoktam a Chrome-ra. Egyébként a Turbo szerintem is sokkal többet fogyaszt. Én ha youtube videót akarok normál módban nézni, akkor vagy max. 480p-ben nézem, vagy még kisebben, ha meg 720p, akkor bekapcsolom az Nvidiát.

(#458) ro_bert17 válasza krisi047 (#457) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ez a turbo tényleg ennyivel többet fogyaszt? Mondjuk nálam állandóan megy, hiszen olyan sokáig bírja így is, hogy nekem eddig indifferens volt.

(#459) mobal válasza krisi047 (#457) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

FF nél én is tapasztaltam... Meg szokása elhízni. Itt is Chrome van. De nem bántam meg :)

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#460) mukibuci válasza mobal (#459) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Alapvetően nem érdekel mennyi memóriát eszik, van 4 giga :B , csak ne szaggasson :K

(#461) Dani0504 válasza mukibuci (#460) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Én is így vagyok, hogy memória van, hát egye, de ne szaggasson!
Egyébként vicc szerintem, hogy egy netes videót megnézzen normálisan az ember, rá kell nyomni a turbot és az Nvidia karit! Bár azért van benne, hogy használjuk... :DD

(#462) zoo8800 válasza Dani0504 (#461) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem nagyon merek beleokoskodni, mert nem ilyen gépem van, de egész biztos nem a vas kevés a youtubozáshoz.
Az ASUS K70-es notin simán fut.
Az asztali gépem lebutítottam: proci 1,2 GHz-en, GMA3100-as VGA-val simán megy.

(#463) mukibuci válasza zoo8800 (#462) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Jaja, nekem UL20A van, mindenféle turbo meg extra nvidia kártya nélkül, és nem szaggat 720p jutub videó :N Azzal semmi gondom nincs... Ez pl 1080p-be sem szaggat...

(#464) Dani0504 válasza zoo8800 (#462) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Én szinte mindig a "Quiet office" beállítást használom és az a gond vele, hogy alapból 70%-ra veszi a teljesítményt... 1300mhz-et levesszük 70%-ra mindjárt érthető, de másik üzemmódban már bekapcsolja a videókarit :S
Ez van marad az, hogy próbálkozunk, mint kiskutya a ba... vagyis az ugatással! :D

Egyébként meg a Firefoxra visszatérve, szerintem az a baja, de még szerintem jobb mint a Chrome.
Operát nem használtam még! Valakinek véleménye róla?

[ Szerkesztve ]

(#465) nightmare13

nightmare13
(senior tag)
LOGOUT blog

Turbonak épp az a lényege, hogy feszültségemelés nélkül emeli az alapórajelet, szóval nem valószínű, hogy amiatt megdobja a fogyasztást...
Amúgy valaki próbálkozott már a vidikari driverének frissítésével?
Én megpróbáltam az nvidia driverét aktualizálni, fel is rakta a drivert, újraindítok, erre egyiknek se indul el a drivere, és 800x600-as felbontás...
Ha valaki tapasztalt már ilyet, legyen szíves, írja már meg nekem :)

Az élet egy játék... De játszd keményen!

(#466) krisi047 válasza nightmare13 (#465) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Nálam a gyakorlat mást mutat. De persze lehet valamit nem jól csinálok. :)

(#467) ro_bert17 válasza krisi047 (#466) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ezért fura nekem amit írtok. Eddig úgy tudtam, hogy nem jár plusz fogyasztással a turbo. Kíváncsiságtól vezérelve lekapcsoltam most tegnap előtt. Azóta így használom, és nem tűnik eltérés számomra...

(#465) nightmare13: az asustól van a driver? Mert sajna csak a gyártó által ellenőrzött/kiadott drivert fogadja el a noti.

[ Szerkesztve ]

(#468) nightmare13 válasza ro_bert17 (#467) üzenetére

nightmare13
(senior tag)
LOGOUT blog

Aha, szóval ez a gond... Istenem, eddig csak azt hittem, a Toshiba ilyen szemet ilyen téren, de ezek szerint nem csak ő... az a baj, hogy nem valami friss driver van fent ezeknél se :)
Amúgy azért akarom megkísérelni, mert pl a battle for middle earth egyben, ultra high beállítások mellett csúnyább, lebutított textúrák vannak ezen a gépen, mint egy HD3200-as integrált karin, pedig az csak highon van... az utak kövezete totál nem látszódik, csak egy ilyen elmosódott valami van...

Az élet egy játék... De játszd keményen!

(#469) mobal válasza mukibuci (#460) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igaz :D de egy alt+f4 + restart kombó az megoldja a problémát nem?

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#470) Dani0504 válasza mobal (#469) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Az mindig megoldja a problémát, sajnos ez a firefox nagy hibája, hogy zabálja a memóriát... :(
Operát használ valaki? Chrome-ról vélemények?

(#471) Roten

Roten
(újonc)

szerinte nem rosszak up as asus nak!

Aki színt visz a szenybe tényleg az a vandál?

(#472) mobal válasza Dani0504 (#470) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

chrome a leggyorsabb jelenleg. szerintem jó bár szokni kell. operát csak mobilon ismerem :)

(#473) ro_bert17 válasza Dani0504 (#470) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nekem opera van a mobiljaimon. Ezért mertem a notira is feltenni. Teljesen rendben van, igaz nem az IE-vel sem volt semmi bajom! :) De itt jelen esetben valami videjót kell tesztelni?

És mi van ezzel a turbo akksi idejével? Kikapcsoltam. Szinte ugyan annyi idő alatt merül le. Viszont ha rákapcsolom a dedikált vga-t akkor már csökken az üzemidő.

(#474) mukibuci válasza mobal (#469) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Van 4 giga ramom, abból a firefox max 6-7 százat eszik meg, tehát továbbra sem érdekel, hogy zabálja a memóriát, nem azért vettem bele, hogy üresen álljon...

Ha megoldás lenne azt alt+f4 meg a reset, akkor nem keresnék más megoldást. Viszont a minefieldet használva tökéletes minden :K
Chrome-ot meg mint említettem nem akarok használni.

[ Szerkesztve ]

(#475) Dani0504 válasza mukibuci (#474) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

OFF: Na ez nem ide tartozik, de leérettségiztem!:DD
Jah és lássátok milyen rendes vagyok a következő kör a ti egészségetekre lesz :C
Nem válasz akart lenni...

[ Szerkesztve ]

(#476) Bubanc válasza dbalazs123 (#416) üzenetére

Bubanc
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Remélem tudtok segíteni.

A probléma a következő. Vettünk UL 30 JC-s gépet core i3-as procival és a kisebb 6 cellás 4400-as aksi van benne. Itt és máshol is azt mondják, hogy az UL ez szériát nem lehet megverni aksi üzemidőben.... nos egyenlőre az a tapasztalat, hogy minimális használat(netezés+office) alatt két és fél óránál többet nem bír, ez pedig enyhén szólva nem kiemelkedő, sőt gyengének mondanám... quiet office alap beállítással néztük. Van valami ötletetek mi okozhatja ezt? Van valami trükk? Esetleg proci teljesítményt vissza venni, Nvidia optimust se találtam, hogy hol lehet beállítani.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget! :R

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#477) sopruk

sopruk
(újonc)

Sziasztok! Jó pár napja böngészem az oldalakat én, is és persze nekem is a UL30VT tetszik a legjobban, de nem szeretnék ennyit áldozni rá. Inkább a komolyabb dolgokhoz összerakok majd egy asztalit. A legolcsóbb UL20A-2X023V-ban gondolkodom, de vannak kétségeim. Első notim lesz, annyira nem értek a procikhoz. Alap dolgokhoz biztos elég, jobb választás mint egy netbook. De szerinettek mennyire fogja bírni az egyszerűbb képszerkesztéseket, pl. a google picassa programmal? Nem szeretnék fölötte csücsülni, míg kitalálja mit akar.
Aztán ha bírja is, mellette mennyire tud az ember netezni, zenét hallgatni stb? Milyen régebbi típusú asztali gép procijához tudnátok hasonlítani a sebességét, lehet e egyáltalán hasonlítani? Az a bajom hogy nem találtam még sehol helyet ahol meg lehetne tekinteni, ki lehetne próbálni. Valami ötlet?
Köszi előre is a választ, aki tud tapasztalatot írni!
Üdv.

[ Szerkesztve ]

ASUS UL20A-2X023V

(#478) zoo8800 válasza sopruk (#477) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha ezzel segítek, én az asztali gépemet butítottam le egyszer, de nagyon :D
Proci fix 1,2GHz, 2 GB RAM, és int. VGA. Vagyis talán még gyengébb volt, mint az UL20A.
Csak a Google Earth lassult le, és az is csak akkor, ha be volt kapcsolva az épületek 3D megjelenítése. Más lassulás nem volt.

(#479) Dani0504 válasza Bubanc (#476) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Ott valami nem okés a dologban, bár az i3-as procik többet esznek a régi core2-eseknél...
Nem tudom milyen lehet, nekem 30vt-m van de az bírja.
Le lehet húzni a proci teljesítményét, nekem 70%-on fut quiet office-ban. A fényerő is le van húzva majd nem minimumra.
Ezt az Optimus rendszert nem ismerem, nem tudom milyen, de nem hiszem, hogy állandóan menne rajta a videókari.
Nézd meg melyik fut a GPU-Z-vel és hogy a proci mennyit pöröt a CPU-Z-vel. Majd csak kiokoskodunk itt ennyien vmit.:D

(#480) deeppurple66

deeppurple66
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Én is nagyon nézegetem ezeket az asusokat. Nekem az U30JC jön be leginkább, de csak azért mert végre van egy 13'-as noti amiben van dvd! Ami nekem fontos lenne az első notimnál:
-hosszú akku idő (előadásokon nem füzetbe írni hanem egyből gépelni a fősulin)
-hordozhatóság (nem szeretnék külön notitatyóval járkálni, férjen el a hátizsákomban)
-full HD filmek lejátszása
-lehessen játszani is vele, nem baj ha nem maxon, de ilyeneket jó lenne ha vinne, mint dirt2, grid, COD MW2)
-dvd író

Nos olvastam h valakinek 2,5órás akkuideje volt a 10 helyett!!! ez megoldódott?
És felháborítónak találom h egy 1080p-s youtube videót nem képes kezelni egy 200.000.-es gép.

Egy kérdésem is lenne: akiknek 12 vagy 13 as kijelzője van, nem fárasztó a szemnek egy idő után?
Még egy kérdés: a billentyűzet mérete, lehet vele hosszabb szövegeket gépelni vagy inkább nagyobb kijelzősöket nézzek, csak ugye a hátizsákos hordozásból nem szeretnék engedni.
Arra gondoltam, h augusztusban jön az U45JC 14'-es screennel talán az lenne az igazi.

És remélem értitek, de ha már beleölök 200k forintot egy ekkora fémkupacba a ne hagyjon cserben egy fullHD filmnél!:D

[ Szerkesztve ]

A személyes lebonyolítás híve vagyok. Főleg Bp. De posta is ok.

(#481) sopruk válasza zoo8800 (#478) üzenetére

sopruk
(újonc)

Köszi zoo8800! Ez azért megnyugtató. :)
És szerintetek azért érdemesebb egy ilyen UL szériás legkisebb gépet venni, mint egy Intel Atom N450-es netbookot, amiből most sok választék van? Mert azoknak 1,66MHz-es procijuk van ennek meg csak 1,2MHz. Vagy nem az számít?
Olvastam egy jó összehasonlítást egy netbookkal itt
,de azért még mindig bizonytalan vagyok, mivel első notim lesz. Mit csinálok vele ha nem válik be amire kell nekem. :(

ASUS UL20A-2X023V

(#482) krisi047 válasza sopruk (#477) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Én a SU7300-ról tudok nyilatkozni, ha csak Picasa-t használsz képszerkesztéshez, az bőven elég, de még egy PS-el is megbirkózik, de nyilván nem szélsebesen, de bőven a használható kategória. Természetesen zene meg böngésző mellette nem okoz gondot.

Sopruk: természetesen érdemesebb ULV-t választani az Atom helyett. Legalábbis szerintem, de ez a cikkből is kiderül, amit linkeltél, ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

(#483) krisi047 válasza Bubanc (#476) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Egy korábbi hozzászólásomban írtam, hogy ha a hosszú üzemidő fontos, akkor nem érdemes i3-at venni ebből az Asus szériából, mivel kevés ideig fogja bírni, pláne 6 cellás aksival. Ha azt szeretted volna, hogy sokáig bírja, akkor a takarékos i7-esek közül kellett volna választani 9 cellással, csak az nyilván 100-120k-val több. Egyébként az Optimussal nem kell foglalkozni, hiszen a lényege éppen az, hogy automatikusan vált a két GPU között, így ha csak szöveget szerkesztesz, netezgetsz, és zenét hallgatsz, nem fogja az Nvidia-t pörgetni.

Egyébként az U meg az UL széria nem ugyanaz.

A billentyűzetről: ha jól tudom az U30JC-ben is ugyanaz a billentyűzet van, mint az UL szériásokban. Megmondom őszintén, számomra hosszú távon csalódás az UL30Vt klaviatúrája, eléggé bizonytalan járásúak ezek a billentyűk. Egy-két hosszabb gépelés után rájön az ember, hogy nem az igazi. Azt javasolnám deeppurple66-nak is, hogy ha ezen jegyzetelni szeretnél hosszútávon, akkor mindenképp próbáld ki valahol egy hosszabb távú gépelésre, mert szerintem nem a legkényelmesebb megoldás. Majdnem hogy azt kell mondjam, hogy a Dell mini 10v-men kényelmesebb volt gépelni, bár ott kisebb a felület. Ha kompatibilis lenne már márka bill moduljával, gondolkodás nélkül kicserélném. :) De lehet csak nekem magasak az igényeim. :) Szóval teszteljétek alaposan!

[ Szerkesztve ]

(#484) deeppurple66 válasza krisi047 (#483) üzenetére

deeppurple66
(lelkes újonc)

Köszi Krisi a fejtágítást:) Hát igen az i7az rendesen drága.
A gépelésnhez még annyit kérdeznék, hogy a 13'-os gép klaviatúrájának a mérete zavaró? mármint egy 14' ill 15,6' gépéhez hasonlítva mennyivel nehezebb vele a gépelés? Az h bizonytalan a bill az gáz:) 200k egy ilyen gép legyen már rajta egy normális klaviatúra...
de lehet h el is határolódok ezektől az asusoktól, bár nagyon csábító ez a hosszú akkuidő:(

(#485) krisi047 válasza deeppurple66 (#480) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Az még lemaradt, ha nem lett volna egyértelmű, hogy nem a billentyűzet méretével van problémám, mert az szerintem megfelelő. Inkább a kivitelezéssel. Ha belegondolsz egy 15ös gép annyival több, hogy numerikus bill is van. Tehát a 13"-as méret optimális hordozhatóság szempontjából is, és nem fárasztja a szemet, csak meg kell szoknod, ha esetleg kisebb részletességet használtál eddig. A játékok fognak menni amiket felsoroltál, de ha hosszú üzemidő kell, akkor vagy az UL30Vt-t javaslok, vagy U30JC-ből Core i7-et, természetesen sokkal drágábban. De a Vt is bőven elég azokra, amiket felsoroltál, wifivel simán hozza a 10 órát, ha kíméletesen használod. A full HD filmet meg lassan már a netbookok is lejátszák, nemhogy ez. Egyébként ezzel a hátizsákba bedobom dologgal vigyáznék, annyira nem masszív szerkezet, hogy csak úgy a könyvek, füzetek mellé betedd, sőt.

De mégegyszer mondom a bill-t próbáljátok ki, lehet én vagyok túl kukacos.

[ Szerkesztve ]

(#486) deeppurple66 válasza krisi047 (#485) üzenetére

deeppurple66
(lelkes újonc)

Köszönöm Krisi!
Meg fogom nézni egy boltban!

(#487) Lars

Lars
(senior tag)

Üdv mindenki !

Első sorban szeretném megköszönni az eddigi hozzászólásokat, mert ezt a topikot olvasgatva sikerült eldöntenem, hogy nekem egy asus ul20a gép kell :)
Még csak pár napja van meg, de már sikerült összebarátkoznunk rendesen. Viszont felmerült bennem pár kérdés, amire nem találtam még választ. Régebbi Asus gépeimnél amikor megvettem őket, az akksi kapacitása ( everest elhasználódás ) álltalában nagyobb volt, mint a tervezett kapacitás. Ennél a gépnél viszont már alapból 2%-ról indult, és most az első akksi használat után már 8 %-on van. Igaz, ahogy elnzétem, még a merítés közben is folyamatosan "kalibrálta" az értéket. Tudom hogy ez még nem nagy elhasználódás, csak furcsának tartom, hogy új korában már van. Járt így esetleg valaki, vagy esetleg meg tudnátok nézni, hogy mennyi idő után milyen elhasználódások vannak ?
Válaszokat köszönöm előre is.

(#488) bor-isz válasza deeppurple66 (#480) üzenetére

bor-isz
(lelkes újonc)

Hello!
Én egy u30jc-t nyúzok szűk 1 hónapja (i5-ös). Az üzemidő számomra kielégítő, minden levéve, csak wifi-s net-l a csúcs 9h22min, egyébként olyan 6h. Hát az új gameknél kell kompromisszum, de élvezhetően futnak.

(#489) Dani0504 válasza Lars (#487) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Az akku elhasználódása mindenkinek ugyanannyi szerintem, mert nekem is 2%-ról indult a történet. Mostanában nem néztem, hogy mennyire lenne elhasználódva.

(#490) kali válasza Dani0504 (#489) üzenetére

kali
(PH! félisten)

:( teljesen változó!

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#491) Bubanc

Bubanc
(fanatikus tag)

sziasztok!

Hogyan lehet belépni a laptop biosába, del nem működik, gyanítom valami ms billentyű lehet...

Van progi, amivel a proci órajelét, feszültségét és szorzóját tudom lefelé manuálisan módosítani?
Köszi

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#492) Lars válasza Bubanc (#491) üzenetére

Lars
(senior tag)

Amikor a del-t nyomnád, na akkor az f2-t nyomd. Minden asus laptopban, meg úgy álltalában elég sok márkánál ezzel lehet bejutni a biosba.
Frekvencia, és feszültség állításra az RMclock nevű programot ajánlom. Mondjuk azt nem tudom, hogy ezeknél a gépeknél működik-e, de a régi asus notimnál simán ment. Sok hőt, és áramot takarítottam meg vele :D

(#493) Bubanc válasza Lars (#492) üzenetére

Bubanc
(fanatikus tag)

2008-as RM clock volt a legújabb amit találam létezik újabb?

(#494) Lars válasza Bubanc (#493) üzenetére

Lars
(senior tag)

Nem létezik sajnos újabb verzió belőle, de ez is működik windows 7-alatt is.
Hogy milyen procikat támogat, azt sajnos nem tudom, nekem egy régi Turion 64-el ment simán. Ha ulv-s procid van, szerintem nem is igazán van értelme a feszültség csökkentésnek. Celeronnál meg órajelet sem lehet állítani. Persze azért egy próbát megér :)

(#495) sopruk

sopruk
(újonc)

Sziasztok!
Sikerült megvennem az UL sorozat "leggyengébb láncszemét" :), vagyis aUL20 kisebbik procis változatát, és nagyon meg vagyok vele elégedve! :) Köszönöm a topicnak és mindenki segítségét, akiknek a válaszaik segítségével sikerült döntenem mellette! :)
Már csak egy gondom van vele: az aksija. Már egy csomót utánaolvastam és sok az ellentmondás, de az első használatbavétel abszolút homályos. :( Rögtön töltsem, vagy először merítsem és utána fullra? Kikapcsolva, vagy nem muszáj? Többször, vagy elég egyszer? Túltöltéssel, vagy úgysem tölti tovább? Ti hogy csináltátok?
Eddig még be sem raktam, nem szeretném az elején elrontani. :)
Köszi előre is a segítséget!

ASUS UL20A-2X023V

(#496) bored válasza sopruk (#495) üzenetére

bored
(kvázi-tag)

Szia!

Rögtön töltsd fullra! Utána ne hagyd töltőn! Nem tölti tovább egyébként, csak akkor, ha a töltöttségi szint 95% alá megy, de ha a töltőn hagyod, akkor ezt elég sűrűn eljátssza.
Közben használhatod is nyugodtan.
Nekem UL30A-m van, általában hagyom lemenni a szintet 20-40%-ra, azután fullra töltöm, majd lehúzom a töltőről, közben legtöbbször használom. Január óta van meg, tíz órát még most is bír quite office módban. Munkagép, szóval napi 6-10 órát megy.

Sok örömöt az új géphez!

(#497) sopruk válasza bored (#496) üzenetére

sopruk
(újonc)

Szia!
Köszi szépen a választ!
Én is valahogy így terveztem az aksihasználatot, kivéve hogy mivel sokszor vagyok asztalnál, kiveszem inkább az aksit és hálózatról használom. Hetente egy-kétszer megy majd csak aksiról. Remélem meghálálja és sokáig fogja bírni. :)

ASUS UL20A-2X023V

(#498) Lars

Lars
(senior tag)

Én soha nem " vigyáztam " különösebben a gépeim akksijára, és nem is volt velük gond.
Ezek a Li-ion akksik egyáltalán nem érzékenyek, talán csak az a fontos, hogy ne merítsd le teljesen mindíg. Elvileg van elektronika benne, ami vigyáz hogy ne süljön ki, de azért olyan 10%-körül vagy inkább az felett érdemes rárakni töltőre. Amit én észre vettem ennél a modellnél ( Nekem is ul20a van celeron procis ) hogy folyamatosan kalibrálja magát, változik mindig az elhasználódás pl everest-ben ( azzal meg lehet nézni ) Ja, és a régi gépemhez képest relative sokat számít, ha kikapcsolva töltöm, vagy bekapcsolva. Hamarabb feltölt. Gondolom a kis teljesítményű töltőnek köszönhetően. A régihez szép nagy 90W-os van :D
Egyébként használd sokáig egészséggel, remélem sok örömödet leled majd benne :)

(#499) sopruk

sopruk
(újonc)

Köszi Lars!
Amúgy a gépen lévő Officehoz kitaláltatok valami okosságot? :) Gondolom itt nem lehet, de esetleg priviben, ha valakinek valami ötlete van azt szívesen veszem :)
Köszi!

ASUS UL20A-2X023V

(#500) Lars válasza sopruk (#499) üzenetére

Lars
(senior tag)

Részemről open office-ozok. A rajta lévőt nem használtam, talán 1 órát ha fent volt a gépen :)
Ha nem ragaszkodsz az excel névhez, akkor egy próbát megér az open office, vagy bármelyik másik megoldás.

Ja, megjegyzem, most éppen az akksikopásom lefele tendál. Amióta rendszeresen használom akksiról a gépet, szépen lassan javul :)
Egyébként meg használni kell, ha 1 éven belül lefárad, akkor meg ki kell cseréltetni.
A családban volt olyan gép, aminél 1 éven belül jelentős akksikopás volt tapasztalható, és szó nélkül cserélték Asusék.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.