Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) kocsonya

kocsonya
(kvázi-tag)

Egyébként sikerült feltenni a legújabb inteles drivert.
A patch filet letöltöttem, aztán winupdate-n keresztül már simán leszedett egyet, nem a legújabbat, de azt már utána engedte felrakni. Szóval úgy néz ki csak egy kicsit programozási hiba volt az oka, hogy alapból nem engedte feltenni a hozzávaló drivert.

Szar az élet, mégis éled!

(#402) krisi047 válasza Dani0504 (#384) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Én egyszer úgyjártam, hogy egyik délután betettem a táskába fullra feltöltve, kikapcsolva, és elvittem magammal, de végül nem volt rá szükség, így nem került elő. Hazaértem este, és tűz forró állapotban, teljesen lemerülve vettem ki. Azóta 95%-os a vinyó. :Y

(#403) Dani0504 válasza krisi047 (#402) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Hála az égnek ilyen dolgok még nem történtek velem...
Én most arra várok, hogy kicsit essenek az SSD meghajtó árak és majd venni bele egyet.

"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

(#404) ro_bert17 válasza Dani0504 (#403) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Én is egy kis pénzt gyűjtök még. Aztán megy bele szintén az ssd! :)

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#405) Radian

Radian
(újonc)

Sziasztok! Minden webáruházban csak ezüst UL50VT -t találok, legalábbis Magyarországon. Szerintetek ha írok nekik akkor tudnak hozni feketét? Ez a notebook érdekel nagyon de ezüst színűt nem vennék :S

(#406) ro_bert17 válasza Radian (#405) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Szia!
Mi páran próbálkoztunk az ul30vt-nél, a szürke szín miatt. Többen is írtak az asus magyarországnak, de tudtommal még most sem hoztak be, csak feketét. Szóval nem sok esélyt látok én személy szerint, de egy próbát megér.
Mellesleg szerintem a szürke szebb! :)

(#407) Radian válasza ro_bert17 (#406) üzenetére

Radian
(újonc)

Majd próbálkozom. Pech, hogy pont abból van szürke amiből nekem fekete kéne, mikor az összes többiből fekete van.

Köszönöm a választ!

Az, hogy kinek melyik tetszik relatív, kinek ez kinek az :)

(#408) ro_bert17 válasza Radian (#407) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Olyanok leszünk lassan mint a nők! Akinek kicsi, annak... stb., stb! (de lehet hogy nálunk is van ilyen :DDD ) :)
Természetes hogy az izlés nem lehet vita, megítélés alapja!

Sok sikert!

(#409) Dani0504 válasza ro_bert17 (#408) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Nem tudom, de nekem a fekete jobban tetszik, mint a szürke, meg elegánsabb, szerintem!
Kinek pap, kinek a paplan... vagy hogy papné :D

(#410) zoo8800 válasza Dani0504 (#409) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kinek a papné, kinek a lánya ;)

(#411) flimo

flimo
(őstag)

Lehet ilyen notit win nélkül kapni? Asus szervíz milyen manapság? Kicsit félnék asustól IBM után, de az edge-hez képest olcsóbb és jóval hosszabb üzemidejű, szóval csábulok kicsit..

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#412) ro_bert17 válasza flimo (#411) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Magyarországon csak Windows 7 Home Premiummal árusítják az Asus UL notikat.

Mióta ez a hivatalos szerviz, pozitív visszajelzéseket lehet hallani/olvasni az előzővel szemben.

Szerk.: edge-el szembeni dilemma esetén pl. érdemes számításba venni a 2 év gart. is szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#413) flimo válasza ro_bert17 (#412) üzenetére

flimo
(őstag)

Hm, szóval ugyan az a szervíz, mint dell-nek? A vostrokat is nézegettem, eszméletlen szépek, van win nélkül is, csak az aksi gyalázatos..

[ Szerkesztve ]

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#414) zoo8800 válasza flimo (#413) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az UL ASUSokat nagyon nehéz elverni aksiban.

(#415) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Nem volt gondotok még a youtube videókkal?
Nekem állandóan szaggat, de nem akarom rákapcsolni a turbot, mert akkor többet eszik!
Firefoxot használok, lehet, hogy azzal van a gond?
A P4G-t sikerült már valakinek frissítenie?

(#416) dbalazs123

dbalazs123
(tag)

Mi a véleményetek a kövi gépről: Asus U30JC

Eddig egy UL30VT-n gondolkodtam, és más nem is érdekelt csak az UL széria, de ez a gép az UL-ek jó tulajdonságát, hogy könnyűek és sokáig bírják ötvözi az arrandale processzorok félelmetes erejével, és jelenleg az ára pontosan ugyanannyi mint az UL30VT.

Ti melyiket választanátok, és miért?

(egyébként itt sok ember panaszkodik a szín miatt: ez bizony szürke)

(#417) zoo8800 válasza dbalazs123 (#416) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az olcsóbbról találtam tesztet, egész jó véleményük volt róla.
Üzemidőben lemarad az iponon tesztelttől, kb. 7-8 óráig bírták.
teszt

(#418) dbalazs123 válasza zoo8800 (#417) üzenetére

dbalazs123
(tag)

Ja igen bocsánat. Amikor azt írtam, hogy ugyanannyiba kerülnek, én is az i3-as processzorral felszereltre gondoltam, és nem arra, ami az iponos cikkben van.

(#419) ro_bert17 válasza dbalazs123 (#416) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Hol sikerült ugyan annyiért találni? Mert amiket én találtam az ul30vt-vel közel egyező áron, azokon nincs op. rendszer.
Az általad linkeltben i7 van, és jóval drágább.

Egyébként csupa jót lehet olvasni az új processzorokról, valamint az optimusról. Szerencsére a jó üzemidő is megmaradt.

És úgy tűnik a szürke szín sokak szemében eleve szimpatikusabb. Ráadásul lehet kevésbé látszódnak rajta a használat jelei.

Szerk.: (#418) dbalazs123: természtesen én is az i3-al szereltre gondolok hasonló áron, op. rendszer nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#420) zoo8800 válasza dbalazs123 (#418) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

még egy teszt.
nekem tetszik ez a szürke...

(#421) gaboca0314

gaboca0314
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Én is sokat nézem ezeket, de arról sehol sem találok infot, hogy a hűtésük mennyire hangos vagy nem hangos (mármint az U30Jc-nek), igaz az UL30VT hűtését sem hallottam sosem, valaki megírhatná mennyire megy a venti benne, mennyire halk vagy hangos....

(#422) ro_bert17 válasza gaboca0314 (#421) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nálam az ul30vt-ben a hdd legtöbbször hangosabb mint a ventillátor. Ha nagyon-nagyon meghajtod, akkor éjjel, egy süket szobában már hallani a venti hangját.

(#423) Dani0504 válasza gaboca0314 (#421) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

A ventilátor hangja nem vészes, ahogy ro_ber17 is írta, sokszor hangosabb a vinyó...
Nekem csak akkor hangos, ha játszok(CoD:MW2), ilyenkor nagyon pörög, mert kell a hűtés, egyébként szerintem teljesen kulturált a hangja, más gépekhez viszonyítva. Asus eee pc 1000h-hoz képest csendes, meg egy régi IBM-hez viszonyítva is! Azt nem mondom, hogy este halk szobában nem fogod hallani, de akkor sem idegesít.

Én még mindig a HDD-től tartók, mert néha olyan idióta hangja van, hogy félek egyszer elszáll...

(#424) gaboca0314

gaboca0314
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Köszönöm válaszaitokat!
Ja és még egy plusz info, most kaptam levelet az ASUS Magyarországtól és arról tájékoztattak, hogy a szürke verzió megjelenésére esély sincs, ugyanis kivezetik a piacról a régi UL szériát, termékváltás miatt. Gondolom mostantól majd csak a Core i szériásokat adják, raktárkészletről kifutnak a maradékok, és ennyi....
Pedig, hogy én mennyire szerettem volna egy szürke UL30Vt-t, vagy egy sima Ul30a-t, de sehol sem elérhető, csak a fekete :((

[ Szerkesztve ]

(#425) Dani0504 válasza gaboca0314 (#424) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Most erre azt tudom mondani, hogy vedd meg a feketét, ha nagyon ilyen gépet szeretnél... :)
Veszel egy rongyot és néha törölgeted... :DD

(#426) krisi047 válasza gaboca0314 (#424) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Abban a cipőben jártam, mint te, de aztán túltettem magam a dolgon, hiszen csak a színében nem felelt meg az igényeimnek. Egyébként tényleg nagyon elegáns a fekete is, ha csak az ujjlenyomatok meg a maszatok miatt aggódsz, akkor ne habozz. Nem olyan vészes az, mint ahogy én is gondoltam anno. Én pl. leszedtem az összes matricát, még így is nagyon jó. Ja, és vess egy pillantást erre is: [link]

(#427) gaboca0314

gaboca0314
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Még egy kérdés a garanciával kapcsolatban... Ha valami baja lesz/lenne hová kell vinni? Vagy az ASUS hozza- viszi?

(#428) ro_bert17 válasza gaboca0314 (#427) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Lehet futárral is!
De futár is oda viszi, ahova Te személyesen viheted.

(#429) mobal

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztok! SRS Premium Sound CP -t honnan lehet letölteni 64 bites Win 7 -hez? Csak Vistához találtam Asuséknál. Googleba meg belefáradtam...

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#430) ro_bert17 válasza mobal (#429) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nem az audio driver csomagjában van?

(#431) mobal válasza ro_bert17 (#430) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia! Nem tudom, nem hiszem. Asus oldalán külön letölthető.

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#432) Sajti84

Sajti84
(újonc)

Sziasztok!

Nekem egy ul80vt-m van, és rendkívül meg vagyok vele elégedve, 2 dolog kivételével, ezekre a problémákra keresem a választ, remélem valaki tud segíteni:

1. A touchpad néha beragad, egész egyszerűen fogja magát és 2-5 másodpercig nagy ívben sz*rik rá hogy "simogatom".

2. Nálam a gép folyamatosan be van kapcsolva, és néha, általában 2-3 nap után amikor hosszú otthagyás után újra hozzányúlok, bekapcsol a képernyő, mozog a kurzor, de nem reagál semmi, a tálca nem jön fel, az ikonokra nem tudok kattintani, win gombra, power gombra és ctrl+alt+del-re nem reagál, majd általában ilyenkor 2-3 perc után a kurzor is megfagy. Az egyetlen megoldás a hosszú powerrel a kikapcsolás, és újrabootolás. Ez azért idegesítő :(

Ha bárkinek van tippje, hasonló tapasztalata pls. írjon.

Előre is köszi!

(#433) zoo8800 válasza Sajti84 (#432) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

első körben win újrarakás.

(#434) highlanderdz

highlanderdz
(újonc)

Sziasztok:)

Épp notebook vásárlás előtt állok....egyértelműen az Asus UL30VT tűnt nyerőnek, feketében..az én ízlésem szerint....

Na most az utóbbi napokban merült fel egy kérdés bennem, mivel én is láttam ezt az UL30JC-t.... Szerintetek mennyivel érné meg jobban ezt megvenni...tényleg ennyivel erősebb az az i3-as proci? Én azért hezitálok, mert ahogy néztem az a kis plussz erő a VT-hez képes eléggé a tömeg/vastagság és persze az akkuélettartam rovására megy.... Persze az aksi amúgy is erős...de azér a 7-8 óra az messze nem 10 meg 11..... Persze ez a legkevesebb...főként a külsejében (tömeg/vastagság/szín) pici kivetnivalót.. Az persze mellette szól, hogy ebben már van optikaz meghajtó...a VT-ben nincs...ami azért szerintem elég nagy plussz...
Ha mégis VT mellett döntenék, tudnátok javasolni külső dvd írót?..nem tudom nálatok ez mennyire aktuális kérdés..........

Na röviden összeszedve, első körben ennyi:P.....

(#435) highlanderdz

highlanderdz
(újonc)

jaj...ezt lehagytam...csak hogy legyen mire hivatkoznom...:)

http://www.pcland.hu/shop+ASUS-UL30VT-QX017V_76900_150024

ezt néztem

(#436) zoo8800 válasza highlanderdz (#434) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szükséged van egyáltalán a plusz erőre? Mire kell a gép?
Net, office, filmnézés: ezekre bőven elég a CULV.

[ Szerkesztve ]

(#437) highlanderdz válasza zoo8800 (#436) üzenetére

highlanderdz
(újonc)

elsősorban azért merült fel a kérdés mivel ugyanaz az árkategória...szal kb 5ezer huf a különbség, és ha jobban megéri a jt-t megvenni akkor amellett döntök.... Egyébként igen, elsősorban netes alkalmazásokra, hd filmekre, és egyéb átlagosabb dolgokra kell majd. Játszani (legalábbis single playert) nem igazán szoktam, de ki tudja, talán egyszer ha kicsit több időm lesz akkor MMO....:P
Amúgy főként azért merültek fel benenm a kérdések mivel a VT nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik, a JT viszont ezzel a fapados (i3) arrandale procival nem biztos hogy annyira jó, csak az i5-el, i7-el...de az már bőven felső kategória.

(#438) zoo8800 válasza highlanderdz (#437) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az biztos, hogy a CULV procis is elég netre, de az i3-as kevesebb ideig bírja szuflával...
Ha a teljesítményt nézzük, jobban megéri az i3-as.

(#439) Dani0504 válasza highlanderdz (#437) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Nos szerintem, ha ilyen "irodai" használatra akarod használni a gépet, mint net, office, ahogy írtad is akkor 30VT. Nekem is az van én főleg netezésre, office-ra, filmnézésre és néha nagy ritkán játékra használom. A teljesítmény vissza van véve 70%-ra(így 800mhz felett van valamivel) és simán bír 8-9 órát wifivel való netezéssel és zenehallgatással.
Játszani is lehet vele simán, CoD:MW2 natívban fut rajta szaggatás mentesen(persze turbóval és az Nvidia kártyával)
Filmnézésből sztem jó, ha olyan a film akkor ráengedem az órajelet, de simán meg lehet vele nézni 3-4 filmet egymás után(1db 2 órás és 2 db 1,5 órás film után nekem még volt az aksiban 45%).
Ha ilyet veszel mindenképp 5600mah-ás aksival vegyed, mert az a jó hozzá.
Ha érdekel akkor szerintem 30VT-t vegyél olcsóbb és tovább bírja, de ha nagyobb teljesítmény kellene akkor ott a másik verzió.
Remélem tudtam segíteni.
Egy elégedett UL30VT tulaj... :DD

a teljesítményről néhány adat a #168 és a #169-es hszben

[ Szerkesztve ]

(#440) highlanderdz válasza Dani0504 (#439) üzenetére

highlanderdz
(újonc)

Na ma voltam az allee-ba megnézni hátha van kint UL30vt, de nem volt...-.-..... Érdekes dolgokat hallottam, miszerint már kifutó széria az SU7300-as procit használó család...ezen eléggé meglepődtem... Állítólag már nem is fogják gyártani ezeket a procikat, teljesen leállnak vele...és az új "i"-s procikat fogják beletolni az új subnotebookokba...... Hát...véleményem szerint teljesítményben lehet hogy előrelépés lesz, egy hajszállal.....de újra kezdhetik előlről az aksis történetet felhozni az ulv30vt szintjére...mer hogy ezek az újak még 7-8 órát sem fognak bírni..az is biztos...:P... Kicsit elbizonytalanodtam, így, hogy pont generációváltás kellős közepén határoztam el hogy gépet veszek..:S.... de sztem maradok az eredeti tervemnél

(#441) zoo8800 válasza highlanderdz (#440) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hiszem, szerintem ezek a procik is bekerülnek majd a kis ASUSokba.

(#442) highlanderdz válasza zoo8800 (#441) üzenetére

highlanderdz
(újonc)

én csak abban bízom, hogy nem szakítják meg a 13,3"-os asus szériát..... 14" az már "túl nagy"....ahogy néztem a 13,3 a lehető legjobb (számomra) ami még elég kicsi, hordozható is, könnyű is...és nem is folyik ki a szemed pár óra használat után...:))... Ahogy néztem ebben a méretben csak i3 lesz...ami még egyenlőre csak előrendelhető....szal megnézni sem lehet sehol ha olyat akarnék

(#443) zoo8800 válasza highlanderdz (#442) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na azt egész biztos nem fogják, szükség van ezekre a kis notikra :) De szerintem a 13,3 és a 14 col közt nincs olyan nagy különbség. 2 centi az eltérés, ne viccelj már...

(#444) P.Zoli22

P.Zoli22
(tag)

sziasztok!

ASUS UL20A-2X022V-notiban van hdmi kimenet? szürke színben létezik?

előre is köszi!

Zoli

(#445) zoo8800 válasza P.Zoli22 (#444) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azon nincs HDMI.
Színeket passzolom. :)

[ Szerkesztve ]

(#446) P.Zoli22 válasza zoo8800 (#445) üzenetére

P.Zoli22
(tag)

és akkor melyikben van amelyikből létezik ezüst?:)

Zoli

(#447) Dani0504 válasza P.Zoli22 (#446) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Az UL30J* széria és az UL50* széria.
Ha jól tudom akkor a 80-as széria nincs szürke színben vagy csak nem lehetett kapni?
Javítsatok ki, ha tévedek!

[ Szerkesztve ]

(#448) krisi047 válasza highlanderdz (#440) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Csatlakozom Dani0504 kolléga véleményéhez, az aksi príma, a mai játékok is simán mennek. Pl. nekem egy 45 GB-s bluray film X4500-zal, Turbo nélkül, Quiet office módban gond nélkül elfut két böngésző és két msn, levelezőprogram mellett. :) Szóval szerintem a teljesítménnyel nem lesz gond, még talán akkor sem ha játszol.

Viszont ha tényleg számításigényes programokat használsz, vagy csak mindig akarsz egy kis tartalék erőt, és nem fontos az üzemidő, akkor Core i3. Bár nekem a személyes véleményem az, hogy akkor ne UL gépet vegyél, mert így elég drága alternatíva. Az UL szériának a hosszú üzemidő a legfőbb ismérve/előnye, a Core i3 meg sokat eszik tudtommal. Így szerintem csak az ULx0VT és a takarékos Core i7 procikkal szerelt verziót érdemes venni.

Színek: mindegyikből van szürke verzió, csak nem mind ér el ide. :) Itthon az UL20A és UL30A volt szürkében, meg talán az UL50-esek. Az újak szerintem szürkék.

(#449) pongyolapity

pongyolapity
(újonc)

Én is most gondolkodom egy ul20 vásárlásán olvasgatok keresgélek hogy találok e olyan hozzászólásokat amik folytán lebeszélem magam róla de eddig hál istennek nem találtam ilyet legtöbben dícsérik. Mikor bejött a piacra az allee-ban kaptunk egy ul20-at és egy ul50-et amint megláttam és kitettem a többi subnoti közé egyből látszott rajta hogy tekintélyt parancsol magának és számomra ez bekapcsolás után sem változott. Most azt keresgélem honnan tudom a legolcsóbban megvenni no persze az erősebb verziót

(#450) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Elkezdtem nézegetni az asus U és UL szériás notijait. Jól látom, hogy kb annyi a különbség, hogy az UL szériában nincs optikai meghajtó, nincs gigabites lan, de energia-takarékosabb proci az igen?!
Vagy esetleg van még vmi különbség köztük úgy általánosságban?

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.