Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) ro_bert17 válasza kali (#350) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Igen. Ezeket vettem le én is mostanság. Egyelőre két dologgal nem tudok mit kezdeni: az egyik ez az akku "kalibráció" (havonta, két havonta totál lemeríteni, meg totál feltölteni bla, bla...). Szóval őszintén nem is értem...
A másik, hogy esetleg én, mint mobil számítógépet használó, tudom-e valahogy kímélni az akksit?

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#352) kali válasza ro_bert17 (#351) üzenetére

kali
(PH! félisten)

a régebbi asus notikban is volt például a bios felületén akkumulátor kalibráció, a ni-mh akkumulátor esetében számított is a használata, de a li-xx akksiknál már nem tartom jó ötletnek, hogy havonta kalibrálja valaki! komolyabb elhasználódás/beszűkülés esetén segíthet, de havonta értelmetlennek tartom! ha a gyakorlatban másként tapasztalnám, akkor biztos másként vélekdnék, de jelenleg tartom a fenti véleményemet! mások meg másként vélekednek - mint az akkumulátoros témában is leírtam; a gyártók sem azonos véleményen vannak az akkumulátor használatával és karbantartásával kapcsolatban, akkor a mezei (fel)használók miért gondolnák egyformán? mindenki használja, ahogy jónak látja, és idővel majd kiderül, hogy jó döntött, vagy sem!
kímélni többnyire úgy tudod, hogy nem használod és/vagy tárolod nagyon meleg környezetben, mert azt nagyon nem szereti!

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#353) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

A hűtős témára csak annyit, hogy a hideg jobban lecuppantja a töltöttséget!
Se a meleg, sem a hideg nem tesz jót neki. Egyébként meg mindenki használja ahogy akarja és mire meghal benne az aksi akkor már úgyis új notit veszel, mert annyit fejlősött a technika...
Nekem egyszer sikerült hibernálásig merítenem(5%-os töltöttség), mert sehol nem volt a közelben dugó...

"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

(#354) johnny23

johnny23
(tag)

milyen típusu memória van a gépbe? van szabad slot? szal szeretném bővíteni a memóriát

köszi

(#355) albertboy

albertboy
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Nem igazán az UL kategóriába esik, de megközelíti azok akku-idejét:

Itt az Asus U30JC.
http://ipon.hu/elemzesek/asus_u30jc_energiatakarekos_vadallat/718/

A tesztben egy i7-es processzorral ellátott darab volt 330.000 Ft-ra becsülve, ami enyhén szólva is húzós. Az i3-assal szerelt változat elvileg ~100k-val olcsóbb lehet.

-

(#356) Cyberpunk válasza albertboy (#355) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Pont ezt akartam linkelni:D

Hát skacok erős a gyanúm hogy nem lesz UL30VT-m inkább megvárom ezt a gépet.
Egy jó kis i3-as CPU-val nyerő gép lenne. A HDD mérete meg hidegen hagy.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#357) Mákos7észta

Mákos7észta
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez az Optimus működik mondjuk az UL30VT- vel is? Mármint azt írja, hogy GM200 és GM300- as szériával és Intel integrálttal működik csak, így felmerül, hogy csak az Optimus miatt nem vennék Jc- t :U
Másrészt nem tudom, hogy felépítésben mennyivel jobb a VT- nél, de ránézésre a tapipad meg a csuklótámasz jobbnak tűnik, de csak tűnik.
Ja, az Asus Mo.- nak írtam levelet (vmikor linkelt ügyfélszolgálatos címre), hogy lesz- e a VT- ből ezüst kiadás, de azt mondták, hogy vegyem fel a kapcsolatot az árusító céggel, szóval semmivel sem vagyok beljebb, majd írok az iPonnak, meg pár helynek, hogy mit tudnak erről.

Üdv,
Marci

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#358) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Hát engem már nem nagyon érdekel ez a téma... Meg van az UL30VT-m és nagyon meg vagyok vele elégedve! Majd 2-3 év múlva mikor lehet kapni olyan notebookot aminek jó a teljesítménye és akár 16 órát is kibír, na kkor fogok váltani, de addig nyúzom ezt... :D

(#359) ro_bert17 válasza kali (#352) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Jó hogy beszéltünk az akksi használatról. Ma este azt írja, hogy 98% áll rendelkezésre (csatlakoztatva nem töltődik). Hm? :F

(#360) kali válasza ro_bert17 (#359) üzenetére

kali
(PH! félisten)

pont ez a lényeg; önkisülés mellett is csak bizonyos merültségi szint esetén kezd el tölteni, ezért nincs folymatos töltés, ezért nem megy tönkre hamar az akkumulátor! beállítástól függően, majd 92 - 94 - 96% környékén elkezdi tölteni, de addig nem cseszteti felesleges rátöltögetéssel az akkumulátort!

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#361) ro_bert17 válasza kali (#360) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Értem! Ugyanis megfogadva a jó tanácsod, ma "becipeltem" a céghez a töltőt is, és úgy használtam. (majd lekapcsoltam a gépet, haza hoztam, és azóta megint hálózatról használtam)
Most 94%-nál újra rádugtam: tölt. :) (lassan paranoiás leszek,itt a sok hibajelenség olvasgatása közben :) )
Köszi az okosítást.

[ Szerkesztve ]

(#362) Dani0504 válasza ro_bert17 (#359) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Ezt már észrevettem én is, hogy bizonyos százalékon, ha rádugod a töltőt akkor nem tölti. Ez nekem eddig 96 és 97%on sikerült elérni, ha viszont alacsonyabb a töltöttség akkor simán tölti a gépet!

Én, ha itthon használom akkor szinte mindig bedugva használom, kivétel a terasz :C

Tényleg a hozzáadott táskával hogy vagytok megelégedve? Nekem kicsit furcsa elrendezésű vagy csak én vagyok b....sz és nem tudok belepakolni rendesen?

[ Szerkesztve ]

(#363) mobal válasza Dani0504 (#362) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szia! legjobb tudomásom szerint 90% felett van. de én csak akkor kezdtem el ezen gondolkodni mikor észrevettem, hogy narancssárgáról zöldre vált a led. (ha jól tudom)

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#364) gaboca0314 válasza Mákos7észta (#357) üzenetére

gaboca0314
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ha megtudsz valamit a szürke verzió megjelenéséről, oszd meg velünk a fórumon, sokunknak kellene ilyen....

(#365) Mákos7észta válasza gaboca0314 (#364) üzenetére

Mákos7észta
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Eddig USAnotebook és iPon sem tud semmit a szürke verzióról :U

(#366) saco

saco
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Hol lehet tapogatni UL szériákat Pesten? Voltam már pár helyen (MM - nincs, notebook.hu, macropolis), de csak rendelésre hoznak. Szeretném azért megcsekkolni előtte a kiszemeltet! :)

(#367) ro_bert17 válasza saco (#366) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nekem itt (igaz ez Buda) sikerült élőben fogdosni, meg ha szerencséd van, akkor valamelyik MM-ben is vannak asus sarkok.

(#368) saco válasza ro_bert17 (#367) üzenetére

saco
(lelkes újonc)

Teljesen jó, köszi a gyors választ, remélem lesz :)

(Persze jöhet más ötlet is, ha van)

[ Szerkesztve ]

(#369) krisi047 válasza saco (#368) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

A Saturnt lesd meg még, én ott láttam. Ha Debrecenben van, szerintem Pesten is tuti kirakták. :)

(#370) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Én akkor néztem meg mikor megérkezett hozzám! :D
Nagyon tetszett első látásra és egyáltalán nem bántam meg... :DD

(#371) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Firefoxot ki használ? Nekem tegnap egymás után 4-szer meghalt... Valakinek volt ilyen problémája még?

(#372) krisi047 válasza Dani0504 (#371) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Az én tapasztalataim alapján a firefox minden gépnél ezt csinálja, nem a noti hibája. Egyébként próbálta már valaki leszedni a matricákat? Az egyik gépemmel csúnyán megjártam, mert hatalmas foltot hagyott, ami sötétebb volt, mint máshol, nem volt túl esztétikus.

(#373) saco

saco
(lelkes újonc)

Köszi a tippeket, kedden megcsekkoltam egy UL80AG-t majd ma már meg is érkezett. Elsőre nagyon jó tapasztalataim vannak! Nagyon szép, mondhatni iszonyat esztétikus, akinek mutattam eddig, mindenkinek nagyon tetszett.

Egy kérdés, a bill nektek is kicsit besüllyed, ha gépeltek rajta?

(#374) Dani0504 válasza saco (#373) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Igen mindenkinél, sajnos ez "típus hibája", kicsit furcsa elsőre, de majd megszokod. Baja nincs tőle a gépnek szerintem, de azért csinálhatták volna egy kicsit stabilabbra is...

(#375) Mákos7észta

Mákos7észta
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hogy lehet a BIOS- ba eljutni? Del- re, F8- ra csak az Advanced Boot Options jött fel, de magába a BIOS- ba nem tudok bejutni, csak kiválaszthatom, hogy csökkentett módban induljon- e a gép, stb. Mit kell nyomni induláskor, hogy a BIOS- ba be tudjak lépni? :(

Előre is köszi a segítséget! :R

Üdv.
Marci

Szerk.: Amúgy UL30Vt- ről van szó, bár nem hiszem, hogy sokat számít..

Szerk.2: F2- vel ment :B

[ Szerkesztve ]

(#376) tco99

tco99
(újonc)

UL30JT-s drivereket néztétek már? Újabb vga, hang, wifi, P4G kapott egy gadgetet. Ha végre lejön az expressgate, azt is frissítem.

(#377) Dani0504 válasza tco99 (#376) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

UL30VT-re is vannak új driverek! Most próbáltam frissíteni a P4G-t, de nem sikerült letörölnöm, anélkül meg nem engedi telepíteni az újabb verziót!

(#378) saco

saco
(lelkes újonc)

Meg vagyok ijedve!

Egy UL80AG-m van, 10 napja vagyok tulajdonos. Az előbb, böngészés közben megfagyott a win, egy ideig még reagált a kattintásokra, de elkezdtem hallani egy furcsa, ciklikus (kb. 5 secenként hallható) zörejt a gép bal alsó sarkából. Mire előszedtem a telefonom, hogy felvegyem a hangot, kékhalállal kiszállt a gép. Nem volt időm megnézni nagyon mi az, a paging szóra emlékszem kb.

Az első újraindítás után az asus logónál nem jutott tovább, majd kiszedve a hálózat kábelt és várva picit, sikeresen bejött a win, azóta semmi baja.

Az eseménynapló semmit nem mondott, csak azt, hogy a rendszer vsz. összeomlott és újraindult.

Van valami ötletetek?

[ Szerkesztve ]

(#379) kali válasza saco (#378) üzenetére

kali
(PH! félisten)

szerintem engedj rá egy tesztet a merevlemezre!

(#380) saco válasza kali (#379) üzenetére

saco
(lelkes újonc)

Köszi, az eset után már kerestem egy Ultimate Boot cd-t, azon van SeaTools, de sajna nem találtam.

(#381) kali válasza saco (#380) üzenetére

kali
(PH! félisten)

hard disk sentinel; link
ha szerencséd van, akkor ez sem talál hibát, és nem hardveres probléma lesz, csak adott pillanatban elszállt a lapozófájl vagy ilyesmi, és azért dolgoztatta meg a rendszer a merevlemezt, de mivel nem találta, azért dobta a kéket!

(#382) xlife75

xlife75
(újonc)

Sziasztok!

Lassan 3 hónapja (majdnem) boldog gazdája vagyok egy Ul80Vt-nek. Nekem nagyon bejön a súlya és a mérete is, na meg az üzemideje! :)
Az egyetlen dolog, amivel nem tudok megbékélni, az a SmartPad. Néha érzéketlen, néha pedig túl érzékeny. Ugyanarra a húzó mozdulatra néha meg sem mozdul, néha meg keresztülcikázza a képernyőt.
Az egyujjas érintést is néha már kattintásnak veszi akkor is, amikor csak hozzányúlok a padhoz, de valamikor meg oda kell rendesen koppintani, hogy érzékelje.
Sokszor van úgy, hogy egy honlapon húzom a mutatót egy link felé, de a közben lévő linkekre, amelyek felett csak elhúznám, rákattint.
Másnak is volt ilyen jelenség, vagy nekem defektes a gép?

Help!

---- A végtelenbe! És tovább! ----------

(#383) saco válasza kali (#381) üzenetére

saco
(lelkes újonc)

Köszi a tippet, HD Sentinel semmit nem talált. Azóta nem történt semmi, remélem SW baj volt csak.

(#384) Dani0504 válasza xlife75 (#382) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Nekem 30VT-m van. érzékenységre semmi nincs panasz nekem csak akkor veszíti el a linket, ha lecsúszik a touchpadról az ujjam.

A vinyó az nekem is szokott idióta kattogó hangot adni. Eddig, hogy lekopogjam még nem volt kék halálom, de volt már, hogy 5 percig nem tért magához a gép! :S
Frissítéssel próbálkozott valaki?
Van valami Asusos program a frissítésekre?

(#385) kocsonya

kocsonya
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nekem is egy Asus UL80Vt-m van és most néztem, hogy a Flash Player RC2 csak a fent levőnél újabb driverrel képes kihasználni az integrált videokártyát.
Gondoltam semmi gáz, intel honlap, letölt a szerintem megfelelő verzió (Win7 HP x64, Intel 4 series driver laptopokhoz való).
Sajnos úgy tűnik, hogy nem sikerült mégsem a megfelelőt letölteni, mert kicsomagolást követően a telepítés megszakad azzal a hibaüzenettel, hogy nincs meghajtó a csomagban ehhez az eszközhöz. Erre fogtam és az "összes" win7 HP x64-es drivert letöltöttem, de mindegyik ugyanott ugyanazzal a hibával áll meg. A részletes leírásban, ami a driver telepítés elején feljön, abban pedig benne van az az eszköz is, ami a gépben van.
MPC-kal 1080p-s Transformers2 10-15% procihasználattal megy, ugyaez a felbontás youtuberól 40-60%. Asztali gépen ATI 5750-el mindkét esetben 10% alatt van a procihasználat, de ott a helyes driverek vannak fent.
Ha valaki tudna megoldást rá, hogy a legújabb intel drivert hogyan lehetne feltenni, az jelezze mihamarabb.
Köszi

Szar az élet, mégis éled!

(#386) kali válasza kocsonya (#385) üzenetére

kali
(PH! félisten)

a noti hardvereihez, csak a noti gyártója által direktben a notira szabott illesztőket használj!
az illesztő inf állományányának a buherálásával általában felhúzható közvetlenül a vga gyártójának az illesztője is, de gyakran nem működik megfelelően, több kár származik belőle, mint haszon!

(#387) kocsonya válasza kali (#386) üzenetére

kocsonya
(kvázi-tag)

Köszi, gond ezzel csak az, hogy pl az alap inteles driver sincs fent hozzá az asusnál.
Úgy tűnik nincs más választás, mint kivárni. :O

(#388) ro_bert17 válasza kocsonya (#387) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

A kali megelőzőtt, de a noti gyártók nem is igazán engedik, hogy nem az általuk közzétett drivert használj.
Érdekességként megjegyzem, hogy az ul80vt-dhez kivételesen lehet, hogy lesz lehetőséged frissebb nvidia driverhez jutni, az asustól függetlenül.
cikk

[ Szerkesztve ]

(#389) kali válasza kocsonya (#387) üzenetére

kali
(PH! félisten)

az nvidia graphics driver tartalmazza mind a két szükséges illesztőt!
a win 7 alá szükséges vga patch telepítve van?

ro_bert17; elméletben szépen hangzik, amit terveznek, de kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban mennyire fog simán menni, nem akarnak-e majd a notis gyártók alávágni a dolognak...

[ Szerkesztve ]

(#390) kocsonya válasza kali (#389) üzenetére

kocsonya
(kvázi-tag)

Mivel most nem azt használom majd csak este tudom megnézni (egyébként hogyan is? :B ), hogy a patch-el mi a helyzet. Ha nem tudom, hogy fent van-e, akkor lehet felteszem újra, bár driverügyileg nem csináltam semmit, ilyen szempontból out of the box.
Logikusnak is nevezhetném, de azért odaírhatták volna, hogy az nvidia vga driver az tartalmazza az inteles meghajtót is, bár így hogy megsúgtátok a trükköt, a verziószáma alapján nekem is feltűnhetett volna.
Köszi a tanácsokat!

(#391) kali válasza kocsonya (#390) üzenetére

kali
(PH! félisten)

még azt sem domborították ki különösebben, hogy két vga van a notiban (link), nem, hogy az illesztő(s csomag) összetételét...

(#392) ro_bert17 válasza kali (#391) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Azért két vga megléte elég egyértelmű szerintem:
UnLimited Versatility: ASUS GraphiX Boost Technology for Switchable Graphics
The ASUS UL80Vt features a 14-inch high definition LED backlight display with a 16:9 aspect ratio, with graphics supported by GraphiX Boost technology. It allows users to maintain a balance between surreal graphics performance and battery conservation. The ASUS GraphiX Boost allows users to switch between a dedicated NVIDIA® GeForce® G 210M graphics card for graphically intensive applications, and Intel® integrated graphics options for better energy savings.

"elméletben szépen hangzik, amit terveznek, de kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban mennyire fog simán menni, nem akarnak-e majd a notis gyártók alávágni a dolognak..."
Ezzel abszolút egyetértek. Én is a hiszem, ha látom kategória vagyok. :)

(#393) kali válasza ro_bert17 (#392) üzenetére

kali
(PH! félisten)

ha a részletes leírást/elemzést olvassa valaki, az ok, de sajnos sokan csak ránéznek a specifikációs oldalra - amit linkeltem is -, és kész!
a hozzáértőbbek viszont általában már a chipset típusából is látják, hogy mi is a helyzet!

(#394) ro_bert17 válasza kali (#393) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

No igen. Nekem meg pont ez szúrt szemet a hivatalos oldal specifikációjában:
Video Graphics & Memory NVIDIA® GeForce® G 210M , with 512MB GDDR3 VRAM
Szerintem a + Intel® GMA X4500MHD elfért volna. :D
No de nem mi vagyunk az asus.com oldal lektorai. :)

(#395) kali válasza ro_bert17 (#394) üzenetére

kali
(PH! félisten)

azért nem írták oda, mert nem minden azonos szériás noti készül két videókarival!
lásd még; k50ab széria! csak a chipset típusának a megállapításával, vagy a bios felületére történő bepillantással lehet megállapítani, hogy csak dedikált hd 4570 vga van a notiban, vagy dedikált hd 4570 + integrált hd 3200 páros! mondjuk kis gyakorlattal már a proci típusa is árulkodó lehet!

(#396) ro_bert17 válasza kali (#395) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Az ul-knél pont azért van ott a végződés. A Vt pl. vga+turbora utal, ha jól tudom... :U
A szám meg a kijelző méretére utal logikusan: 20 => 12", 30 => 13", 80 => 14"! :DDD
Az már megint más kérdés, ha az asus nem egyformán képzi a széria, és tipusszám neveket.

[ Szerkesztve ]

(#397) kocsonya válasza kali (#395) üzenetére

kocsonya
(kvázi-tag)

Igaz nem Asus, hanem más márka, tesómnak lesz egy alsó középkategóriás A... 5740G gépe. Abban Core i3 és HD5470 kártya lesz, de mindenhol csak ezt írják, azt nem, hogy benne van a GMA HD is, mivel azt maga a processzor tartalmazza. A kérdés innentől csak az, hogy abban mondjuk majd biosban lehet váltani a két vga között vagy alapból láthatatlan lesz az integrált? Erre vonatkozólag semmiféle leírást nem találtam sehol sem. :(

(#398) kali válasza kocsonya (#397) üzenetére

kali
(PH! félisten)

nem a proci, hanem a chipset része az integrált vga! a többi gyártó függvénye, mert ő dönti el, hogy a bios kap-e ilyen jellegű beállítási lehetőséget, illetve azt is, hogy milyen oprendszer alá ad illesztést az integrált videókari számára...stb! van olyan is, hogy a dedikált vga minden oprendszer alatt működik, viszont az integrált vga xp alá már nem kapott illesztést, csak vista és win 7 alá!

(#399) kocsonya válasza kali (#398) üzenetére

kocsonya
(kvázi-tag)

Az új Core i3-ban/tól már nem: [processzor].
Tehát a fentiek alapján érdekes a kérdés, mert egy integrált vga mindenképpen van a gépben, csak az a kérdés, hogy mi értelme van annak, hogy esetlegesen nem elérhető.

(#400) kali válasza kocsonya (#399) üzenetére

kali
(PH! félisten)

a vezérlő van benne, és a chipset/alaplap kell, hogy támogassa, azon dől el, hogy valósan kapod a funkciót, vagy csak a proci tudja!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.