Hát passz nézd meg egy másik gépen. De szerintem az csak egy recovery lemez. Ami visszaállítja a sérült vagy hiányzó rendszer file-okat, de önmagában nem telepítő lemez.
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

Hát passz nézd meg egy másik gépen. De szerintem az csak egy recovery lemez. Ami visszaállítja a sérült vagy hiányzó rendszer file-okat, de önmagában nem telepítő lemez.

Bioszba itt hogy tudok belépni ?
Del nem megy. Vagy nem is lehet ?

Ha del-el nem megy akkor valamelyik funkciógombbal F8 vagy F12.
Sziasztok!
Egyszerű kérdés: UL30Vt vagy UL80Vt?
UL80Vt hordozhatóságát mennyire befolyásolja az optikai meghajtó és a nagyobb felépítés? UL30 nem melegszik jobban?
Ja, még valami: szürke változat van már Magyarországon UL30Vt- ből?
Tudom, sok idegesítő, elhanyagolható kérdés, csak igyekszem hosszútávra berendezkedni, s minden apróságot próbálok kiküszöbölni. Előre is köszi a segítséget! 
Üdv.
Marci
Csak óvatosan, még nem kávéztam..

Föltettem, végre fölment a win7 de nem lett teljesen jó. 5 percig bootol meg áll le. Meg a full üres oprendszer is csinál hülyeségeket. Állítólag lehet master bootrecord vírus. Az szívás, és csak úgy tudom megoldani hogy legyalulom az egész viszót. Akkor viszont bukta a recovery is. Szerintetek mit tegyek ?

Szia puli122! Tudom h nagyon rosszkor zavarlak ezekkel a kérdésekkel, de most jutottam el odáig, hogy nem csak olvasom, hanem írok is a fórumra, és engem elsősorban a te UL20A-d érdekel. Kíváncsi lennék, hogy ezt a vírust leszámítva milyen tapasztalataid vannak a következő dolgokat illetően:
Kijelző: Ez a kérdés azért érdekel, mert nekem egy nagyon elavult 3 éves fujitsum van, aminek nem tükröződik a kijelzője, és eddig ezt természetesnek vettem. Ma azonban kénytelen voltam a barátnőm gépén megírni egy doksit, és a napsütötte szobában nem tudtam úgy elhelyezni a gépet, hogy lássak valamit a kijelzőből. Olvastam h az UL Asus-oknak mind fényes kijelzője van. Neked nem szokott gondot okozni az erősebb fény?
Teljesítmény: Te még nem nagyon írál arról, hogy milyen programok futnak el a gépeden. A 30Vt-sek sokat ecsetelik, hogy a legmodernebb játékok is elfutnak, amit ettől a csöpségtől a maga integrált kártyájával nem is várok el, de például egy CS: Source elfut szaggatás nélkül?
Remélem, hogy hamar megoldódnak a problémáid ezzel a vírusdologgal. Elég idegesítő lehet...
[ Szerkesztve ]

Hello!
Azthiszem elmondhatom hogy amúgy teljesen elégedett vagyok a masinával. "Dizájnaban"szerintem verhetetlen, és nagyon sok kiemelkedő tulajdonsága van.
Kijelző: Sohasem használtam elötte fényes kijelzőt, de nekem nem okkozott gondot megszokni. Erős ellenfényeben ha pont mögüled érkezik a fény, zavaró lehet, de szerinetm ez elég ritkán fordul elő,és ha igen, akkor sem válik használhatatlanná. Szerintem belefér, főleg ha azt nézzük hogy sokkal szebbek a szinei mint a mattnak, és ez fotósként jóljön. Meg amúgy például a filmeknél is.
Teljesítmény: Lejátszandó videóknál nem volt még gondom soha, 720p-t minden gondolkodás nélkül viszi. Age of 3-at toltam rajta játákok közül, ugyan az nem igényel egy erőművet, de mikor lan-ban toltuk és ezen csináltam a szervert, 5-6 játákost is gond nélkül kezelt. A modern teljesítméynorientált cuccokat nem próbáltam, dehát ez nem is arra való. Amúgy a kijelzőt rendszerint az otthoni 24colos monitoromon használom, azt is viszi mindennel szépen. Állatlános, hétköznapi kezelésre teljesen elég a teljesítmény, soha nem vettem észre hogy akadna vagy hasonló.

Hát ez esetben teljes formázás a javasolt.
Persze így bukód a recovery-t is de nem nagy cucc szerintem.
A nettről letudsz szedni minden hozzá illő drivert és egyéb illesztőprogramot. A gyárilag mellékelt programok meg hát kinek kell kinek nem
(#309) gaboca0314 válasza Mákos7észta (#304) üzenetére
A szürke verzió 2 hónap múlva várható, érdeklődéstől függően, javaslom te is írj levelet az ASUS Magyarországnak, hátha hat rájuk a megkeresés. Én is erre a verzióra várok, nekem is ez tetszik. 

Lehet nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést, de valaki próbált már MacOSX-et operálni a masinára? 

Használta már valami az UL20A recovery funkcióját ?
Az ugye nem normális hogy vagy 4 óráig tart a telepítés, és még nincs vége... ?

nem, az egyáltalán nem mondható normálisnak, sőt!
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Akkor szerinted hardverhiba, vagy okozhatja más is ? Pl: vírus

SZiasztok!
Éppen 13,3" laptopvásárlás előtt állok.
A kiszemeltek:
-Asus ul30vt
-Dell Vostro v13
-Sony VAIO Y
...sztetek melyik (miért?)?

Hármuk közül:
Asus UL30vt: a legjobb teljesítmény, diszkrét VGA, a legolcsóbb (ha a dellből csak a hozzámérhető procival szerelt gépet vesszük figyelembe), jó minőség.
Kontra: egyelőre csak a fekete kapható Magyarországon, ami eléggé ujjlenyomatgyűjtő
Dell Vostro: nagyon jó minőség, talán a legdizájnosabb, a Celeron M ULV-s még olcsóbb mint az Asus.
Kontra: messze a leggyengébb az akksi ideje.
Sony Vaio Y: nagyon jó minőség, talán a legjobb support, szerintem ez a legszebb.
Kontra: ez a legdrágább.
Kérdés mikre használnád? Kell-e a relatíve nagyobb teljesítmény? Stb, stb.
Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

Hali,
Köszi a választ.
Igazából játékra nem nagyon használnám, inkább internet, videók...
Kell a jó akku,úgyhogy redukáljuk le a Sony-ra ill. Asus-ra. (Sony felé hajlok)
Szal ez a kettő közül például melyiknek jobb a kijelzője ?
Azt tudom,hogy mind a kettő tükröződő felületű.
Aztán ott van pl. a videokártya, ami az ASUS-ban jobb azért sztem...

Internetre és videó nézésre mindkettő bőven tökéletes, ha megfelel ez a képernyő méret. Az UL80vt valamennyivel (14") nagyobb, és van benne ODD is, így nem kell másolgatással, vagy külső ODD hurcibálásával foglalkoznod. Igaz ez nehezebb is picit.
A kijelzője szerintem mindekettőnek rendben van, ha Téged sem zavar a tükröződő felület. Talán a Sony-é szebb egy picit. (filmek esetén a fekete valószínűleg kissé szürkés lesz mindkettőnél. Ezt talán képernyő kalibrációval lehet finomítani. De ebben ezt nem tudom biztosan.)
Az újbudai új bevásárlóközpontban (volt Skála, 4-es villamos végállomása) talán mindkettőt megtudod egyszerre nézni különböző boltokban.
A videókártya természetesen az asusban jobb, mert van egy diszkrét vga is, míg a sonyban egyedül integrált van. Filmnézésre, és internetezésre ez utóbbi is bőven elelgendő.
[ Szerkesztve ]
Közben érkeznek az új frissített UL "lapok".
http://ipon.hu/hir/gigantikus_meretu_termekfrissites_az_asus_nal/11619
Én személyszerint eddig az UL30VT-vel szemeztem - a cd-rom számomra teljesen felesleges, és a kisebb kijelzőt preferálnám - most viszont azt hiszem kellőképp figyelemfelkető lett a JT változat is.
A legjobb konfigban egy:
- Core i7-640UM proci található 1200 MHz-en, 4 MB L3 cache, és 18 W (!!!) fogyasztással.
- és egy dedikált nVidia GeForce 310M 1GB GDDR3.
A proci igénye 8 W-al több mint a VT változatban, vajon mennyivel ehet többet az akksiból?
Valamint a GF 210M helyett egy 310M állt szolgálatba, ez is tovább csapolja az értékes időt.
Mindenesetre én most várnék egy hónapot mindenféle vásárlással, májusra kitudja hogy alakulnak az árak és a paraméterek.
-

Ha lesz ennyi időd, mire ezekből itthon is lesz valami, akkor szerintem is érdemes várni, hiszen az újabbaknak elvileg mindig jobbaknak kellene lenne! 

Titkon én is abban reménykedek, hogy a JT megjelenése leszorítja a VT árát 

Egyébként rendelt már valaki innen Amazonról? Nem lehet, hogy onnan olcsóbban meg tudom szerezni? A szállítási költségekkel nem vagyok igazán tisztában, meg hogy mennyire megbízható. Ha garanciális problémám lenne akkor gondolom ugyanúgy vihetném a magyarországi asus szervízbe is nem?

Semmiképp nem éri meg, mert áfát és vámot is kell fizetned, és még többre vagy kb. ugyanannyira jössz ki, én is nézegettem, de nem ajánlom. Főleg, hogy az amazon nem is szállít ide notikat.
Egyedül talán akkor éri meg az USA-ból, ha valami ismerős haza tudja hozni.
Amazonon 780 dollarba fáj most egy UL30VT-X1 az kb. 150.000 Ft.
Maradék 50.000-et felemésztheti a vám+postaköltség?
-

...és az áfa. Persze. Én pár hónapja valami 220-ra számoltam ki a 850$-os A1 verziót. Meg amint mondtam, az amazon.com ide nem szállít notebookot. Ja, és az X1-hez csak 4800mah-as aksi jár a 5600mah helyett. Ez a 190-195 ezer, amennyiért itthon megkapod, külföldi viszonylatban is igen jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
Az A1-hez jár csak a 8cellás akksi? Fene a sok tipusjelző-jelzőbe.
-

Mindkettő 8 cellás, csak van köztük különbség. Az kisebb 10 óra a reklámszöveg, a nagyobbnál 12. Kb. ez szemléltet a különbséget szerintem. Ja, és persze az A1 szürke, az X1 meg fekete.

Sziasztok!
Nah, tegnap megvettem a kicsikét. Egyetlen problémám vele, hogy bal oldalon a kijelző kávája ,ha picit megnyomom "pattog", mintha nem lenne jó az illesztés egy helyen, ezt a másik oldalon nem csinálja.
Ezt tapasztalta más is ? Esetleg típushiba? Sztetek érdemes emiatt visszavinni ? 
Köszi a segitséget.

Pattog??? Valami hézag van a káva, és a kijelző között? Vagy hogy?
Nálam egyébként nincs ilyen. (ha három napban benne vagy, akkor beviheted szerintem)

Nem hiszem, hogy típushiba, mert nálam semmi jele ilyen "pattogásnak".
Hmm, nem tudom ki hogy van vele, de érdekes lett az új címlap, kicsit nagyon furcsa, de majd megszokom/juk... 
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

...olyan is volt,hogy amikor megnyomom a "turbo" gombot,akkor az energiatakarékos v. milyen üzemmódban,mintha elűnne az egész Win téma, csak egy fehér háttér lesz.
..egyébként a win felrakása után kell vmi szükséges drivert felrakni, bármit külön v. csak a sima win update azt kész?
ezt tapasztaltátok ?
( azt hiszem sajna viszem vissza
)

van több gyártó-specifikus illesztő és alkalmazás is, amit a win 7 (update) nem képes pótolni, tehát adott illesztők/alkalmazások nélkül bizonyos funkciók nem, vagy hibásan működ(het)nek!
[ Szerkesztve ]
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Ez teljesen normális. Az energia sémák közt váltogatva, a telep kímélő üzemmódban lekapcsol mindent, ami nélkülözhetetlen. (kamera, "odd", processzor terhelés, stb, stb)
Egyébként egyszerűbb talán az fn+space kombinációval kapcsolgatva.

Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy minden témát külön beállítasz a power4gear hybridben. A turbot csak úgy lehet bekapcsolni, hogy ha újraindítod a gépet és akkor van bekapcsolva ha a szürke alapon Off felirat van.
Egy bios frissítés erősen ajánlott, ha még új a géped!
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Én egy hete vettem egy UL80VT-t. Már hónapok óta szemeztem vele, és most sikerült!
Nagyon meg vagyok vele elégedve, eddig minden tökéletesen megy rajta. Tetszik, hogy az eddigi notebookjaimhoz képest ezt mindenhova magammal tudom vinni és nem kell azon aggódnom, hogy lesz-e konnektor vagy sem.
Minden este feltöltöm és akkor egész nap megy. Erre vártam rég!
Amikor kibontottam és elkezdtem használni nagyon megilyedtem, mert olyan érzésem volt mintha a kijelző lafogna amikor megemelem a gépet, de körbeforgattam a gépet és akkor vettem észre, hogy nem a kijelző lafog hanem az aksi, és mivel eléggé súlyso darab az a kicsi mozgása is nagynak tűnik. Gyorsan orvosoltam a bajt. Előkaptam egy kicsi alufóliát és az aksi sinére rátettem, és így kitölti azt a kicsi hézagot ami miatt lafogott. Annyira jól sikerült, hogy megsem moccan az aksi.
Egy dolog nem tetszik, de ezt is sikerült orvosolni, mégpedig az, hogy fekete az egész gép és ezáltal amikor már sötétebb van nem látom a billentyűzetet. Vettem egy USB-s flexibilis lámpát ás ezzel teljse sötétségben is lehet a billentyűzetet látni. Egy barátom javasolta, hogy vegyek foszforeszkálós betűkészletet és ragassz fel a billyentyűkre, ezen még gondolkodom, de kitudja. Holnap elmegyek és megnézem.

hali !
NAh, visszavittem a gépet, jövő hétre kicserélik. 
két kérdésem lenne:
1. hogy is van ez a "turbo gomb" kapcsolása? És mi az FN+Space billentyű ? Milyen módok vannak ? Mi a kúlönbség ezek között illetve a turbo gomb és az FN+Space között?
2. sztetek érdemes formatálni ? szal az 500GB- ból kb. 160 GB szabad a feltelepülő ASUS progik miatt gondolom, mert a win7 nem hiszem,hogy300GB, szal ezeket a progikat érdemes fenn hagyni, vagy mi ? 
köszi a választ

Nos akkor sorban mondom:
1:
Turbo gomb: ha nincs bekapcsolva akkor piros alapon látod a turbo feilratot, ha be van akkor szürke alapon Off felirat van(csak úgy kapcsol be vagy ki, ha újra indítod a géped)
Fn+Space: ezzel tudsz üzemmódot váltani a billentyűzet segítségével, a Power4Gear Hybrid-ben beállítottakat tudod váltogatni
Módok: Van a windowsban is beállítható üzemmód és van a Power4Gear Hybrid-ben van 4 üzemmód(ezek használom én pl., de szerintem szinte mindenki)
Turbo és Fn+Space: a kettőnek semmi köze egymáshoz...
2:
Nos én szinte az összes Asus programot uninstalláltam, de előtte megnéztem mindegyiket, hogy mi az és amit fontosnak vagy használhatónak tartottam az nem töröltem.
Ez mindenkinek a saját döntése, hogy mit akar csinálni a gépével...

kizárt dolog, hogy az oprendszer és az illesztők/alkalmaázások feltelepítése után csak 160 gb szabad hely maradjon az 500 gb kapacitású merevlemezen! vagy darabolva van a merevlemez, vagy nagyon benéztél valamit...

Én is döntöttem végül az UL30VT lesz a kiválasztott ![;]](/dl/s/v1.gif)
Egyébként itthon 8 cellás akkuval forgalmazták ugye? Ezüst színben lehet kapni mert ahol néztem minden hol csak fekete volt?

Igen, a 8 cellás 5600mah akkuval forgalmazzák.
A merevlemez 2 partícióra van osztva C és D. A D 334GB a C 116GB volt a szűz gépen. A rendszer és az Asus programok kb. 30-35GB-ot foglalt homályos emlékeim szerint.
A szürke színű gép kérdésben pedig kérlek olvass vissza....
[ Szerkesztve ]

SZiasztok !
Sztetek megéri lecserélni az alap 5400rpm -es vinyót 7200rpm -esre (amennyiben igen ,akkor SATA v. SATA II??) ? gyorsabb lesz?
Vagy esetleg +4GB RAM ?
Illetőleg, ha formatálom a HDD-t akkor csak úgy tudom vissszarakni a WIn7 -et, ha megveszem a boltban , gondolom a Recovery CD,amit adnak a laptophoz nem ér semmit ilyen téren 
[ Szerkesztve ]

A benne levő seagte kifejezetten jó winyo. Szerintem felesleges bántani.
Ha ennyire szeretnél, és tudsz is rá költeni, hogy érezhető gyorsulást tapasztalj, akkor egy trimmet is támogató ssd-be ruházz be. Eddig mindenki csak dicséri.
A plusz 4 GB memóriát el sem tudom képzelni mire használnád?
Recoveryvel kapcsolatban nekem nincs tapasztalatom, bár nem tudom elképzelni, hogy új op. rendszert kellene venned, ha már egyszer kifizetted a jelenlegit.

Nektek hány %-os az akkumulátor elhasználódottsága? (Everest megmondja)

Az everestem már lejárt... 
A SIW azt írja 5%.
[ Szerkesztve ]

Nekem is 3 hét alatt 2%. Nem romlik ez egy kicsit túl gyorsan? Valamit rosszul csinálhatok.
Én általában úgy szoktam, hogy mivel sokat megy egy nap, egyszer lemerítem, pedig lehetne töltőn is. Miután lemerült, meg is kapja és töltőről megy, és néha éjjel is bekapcsolva marad. Ezek szerint ez így nem a legjobb.

inkább menjen folyamatosan hálózati táplálásról, ha nincs bizonyos szint alá merülve, akkor úgysem megy a töltés, viszont ha feleslegesen merítgeted, akkor feleslegesen pazarlod a töltési ciklusokat! az elhasználódás mértéke ezen a szinten még nem mérvadó, új akkumulátor esetében is lehet akár jóval több is, mint 2%, aztán egy szinten megáll majd az elhasználódás egy időre, nem folymatos és kiszámítható a folyamat!
találkoztam már olyannal, hogy új noti/akkumulátor esetében 14%-os volt az elhasználódás, aztán csak 10 hónap után ugrott fel 2%-ot, utána megint ment bő 6 hónapot, mielőtt ismét ugrott volna 1%-ot!
[ Szerkesztve ]

Nekem ez kb. 2 hónap alatt jött össze. Amúgy ezen a 4-5%-on ingadozik vagy 3 hete. Én úgy használom mint egy "mobiltelefont". Nappal/este használom, éjjel/reggel töltöm.
Próbáltam okosodni a témakörben, de sajnos nem sikerült. (Valószínűleg ez ilyen minőségű cellákkal épített akksi.)
Úgy használom ahogy jól esik. Aztán majd meglátjuk..
Persze ha valaki tudja a tutit, a hűtős, meg egyéb kuruzslós módszerek kivételével, az megoszthatná velünk a tutit.

Ez az "ingadozás" nekem is feltűnt, ahogy ezt írtam is (még ha nem is ilyen mértékben....eddig)
Esetemben ez a folyamatos tápos megoldás nem játszik. Azért vettem mobil eszközt, hogy ne kelljen töltögetnem folyamatosan.
Ergo ez egy teljesen normális elhasználódás, aminek a végzete saccperkábé 2-3 éven belül úgy is utol ér?

mivel sokat megy egy nap, egyszer lemerítem, pedig lehetne töltőn is - erre írtam, hogy akkor inkább legyen töltőn!
esetedben; ha nem hálózat közelében használod, akkor egyértelmű, hogy akkumulátorról megy!
több összetevő függvénye, hogy mi is lesz 2 - 3 év múlva, van olyan akkumulátorom, ami 22 hónaposan 0%-os elhasználódással bír, és még mindig annyit is bír, mint új korában! sosem volt kivéve a notiból, amikor azt hálózatról használtam, nem tároltam x szintű feltöltöttségen a hűtőben, szóval semmi extra, csak használtam, és mégis szuper!

Azt hittem ismét egy általános tipp, ötlet. Bocsi!
Ez a 0%-os akksis, gondolom az MSI notid? És ezek szerint semmi hókuszpókusz? Megy hálózatról, havonta, két havonta lemeríted (tudom, nem teljesen. Nem is lehet ugye bár)? Vagy telepről használod és rendszeresen töltöd?

igen, a kis msi notim akkumulátoráról van szó! többnyire hálózatról megy, csak ritkábban akkumulátorról, és sosem volt még annyra lemerítve, hogy kikapcsoljon a noti, sőt 20% alatti értékre sem igazán emlékszem! nem formázgattam, még a tágabb értelemben sem!
mondjuk teljesen nem is lehet(ne) lemeríteni, a vezérlés nem engedi!
az asus notim akkumulátora újonnan 4%-os elhasználódással bírt, 1 év környékén ugrott fel 5%-ra, most 17 hónaposan is 5%-on áll! ezt szintén nem merítgetem, talán 30% volt a legalacsonyabb merültsége, mióta megvettem! több ismerősöm is havonta merítgeti, formázgatja, és nekik kivétel nélkül pocsékabb állapotban vannak akkumulátorok!
ezek a li-xx akkumulátorok nem igényelnek már annyi formázgatást, nem kell ezeket merítgetni, mint a régebbi ni-mh és ni-cd akkumulátorokat!
[ Szerkesztve ]