Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) ro_bert17 válasza mobal (#249) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Szerintem evidens, ha bontott a doboz, akkor alaposan meg kell nézni mindent! :DDD

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#252) Dani0504 válasza krisi047 (#243) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Én is az Ipon-nál rendeltem. Telefonon ne is próbálkozz, felesleges, mert nem veszi fel senki. E-mailben lehet velük tárgyalni, minden levelemre 2 órán belül válaszoltak, volt, hogy este 11 után jött a válasz! :)
A táska és az egér nekem is benne volt, bár az egeret nem használom(notebookhoz egér???), a táska szerintem egy kicsit nagy méretű inkább tervezték a 80-as szériára mint a 30-asra.

Az aksikhoz annyit, hogy sosem "formáztam" meg Litiumos aksit, és ha jól tudom nem is kell. Bár rám ne hallgassatok ilyenben... :DD

Cyberpunk:
Nekem 30vt-m van és úgy használom, hogy nincs bekapcsolva az Nvidia kártya és a +33%, a teljesítmény pedig 70%-ra vissza van véve. Így szoktam vele netezni, szöveget írni, szerkeszteni és filmet nézni. Az akku üzemideje szövegszerkesztéssel internetezéssel, bekapcsolt wifivel, 30% fényerőn, kb. 9-10 óra. Filmnézés közben sem merül nagyon, két 2,5 órás film és egy 1,5 órás után még maradt 28% az aksiban.
Amennyiben hosszú üzemidejű gép kell akkor az Asust javaslom, mert az Acereknek nem bír ennyit az aksijuk. Ja és mindenképp az 5600mah-ssal vedd, mert azzal húzza kegyetlen sokáig!
Igaz, hogy nekem vt-m van, de Cod:MW2 natív felbontásban szaggatás nélkül fut a gépen!(+33% és Nvidia kártya)

"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

(#253) gaboca0314 válasza mukibuci (#250) üzenetére

gaboca0314
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Erről a mellékelt táskáról kaphatnánk egy képet (ha nem túl nagy kérés)......

(#254) krisi047 válasza gaboca0314 (#253) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Képet sajnos nem tudok adni, de igazából egy sima Targus táska Asus márkajelekkel, semmi extra, de nem az a gagyi féle.

(#255) ro_bert17 válasza krisi047 (#254) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Csak nem? :)

[ Szerkesztve ]

(#256) krisi047 válasza ro_bert17 (#255) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Miből gondolod? :))

[ Szerkesztve ]

(#257) ro_bert17 válasza krisi047 (#256) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Kizárásos alapon! :)
Szóval?

(#258) krisi047 válasza ro_bert17 (#257) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Ma hozta a futár nekem is, szóval én is klubtag vagyok. Egyébként az Asus írt e-mailt, és érdeklődéstől függően két hónap múlva bevezetik a szürkét.

(#259) ro_bert17 válasza krisi047 (#258) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Két hónap múlva, meg mire végre bevezetik....... én már el kezdem nézni az új gépet! :DDD

Viccet félre téve: Várjuk a tapasztalatokat! :)

(#260) krisi047 válasza ro_bert17 (#259) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Eddig csak jó van, kivéve az, hogy a touchpad kiborít.

(#261) ro_bert17 válasza krisi047 (#260) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nekem semmi gondom vele.
Az elején szokni kellett a multitáccsot, de könnyen bele lehet jönni, és nagyon jó fícsör szerintem.

(#262) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Gratula a géphez!
A táska tényleg jó minőségű, a tapipad szerintem nagyon jó, megszokod utána élvezni fogod!
Jah egyébként nekem azután lett használható, miután az ujjaimról elég "zsír" került rá... :C

(#263) gaboca0314 válasza krisi047 (#258) üzenetére

gaboca0314
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ha tudod küld el már nekem légyszíves azt az email címet amire írtál az ASUS-nak, mert akkor noszogatni fogom őket én is a szürke verzió bevezetésével kapcsolatban. Előre is köszi. A tapasztalatokat pedig várjuk.

(#264) krisi047 válasza gaboca0314 (#263) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

ugyfelszolgalat@asus.com

Amúgy nem gondoljátok, hogy kicsit túl sok a felesleges program gyárilag? Én nagyon gondolkozom egy teljes formázáson. Pláne hogy az 500 gigás vinyóból kb. 340 elérhető.

[ Szerkesztve ]

(#265) gaboca0314 válasza krisi047 (#264) üzenetére

gaboca0314
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hát ha adtak hozzá Win7 telepítő cd-t, és nem a recovery-t, mert ugye azzal a gyári programok is visszamennek, akkor én mindenképpen megformáznám, hiszen 160 giga mínuszt azért nem foglal önmagában a win7! Vagy amit csak lehet, törölj, mondjuk gondolom csak van recovery partíció is, meg egyebek, az is csak foglal helyet, no de ennyit ?????

(#266) mobal válasza krisi047 (#264) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de. sok felesleges program van pár később rájöttem pár kell.

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#267) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Írnék még egy két dolgot. A billentyűzet nekem kicsit csalódás, jól használható természetesen, nincs vele baj, csak kicsit minőségibb kialakításra számítottam. Pl. hogy ne horpadjon ennyire. A másik, hogy a kijelző kicsit állhatna stabilabban. Volt szó a touchpadről. Nekem az előző gépem egy Dell Mini 10v volt, ami elvileg nem multitouch-os. Ezeket a műveleteket mégis ugyan így meg tudtam csinálni a Synaptic illesztőprogrammal. De egyébként már kezdem szokni. A rendszert meg szerintem érdemes újrahúzni és leformázni mindent teljesen, túl sok rajta a szemét, meg szerintem ez a darabolgatás sem a legjobb.

Na de ennyit a negatív tapasztalatokról. :) A hangszórót elég sok tesztben leszólták, de szerintem egész korrekt, és még hangos is relatíve. Kicsit doboz hatású, de notebooktól szerintem jó. A kijelző betekintési szögét is kritizálták, főleg a függőleges tartományban, de szerintem ez sem vészes, teljesen átlagos. Akkor volt még szó aksi lötyögésről, én bárhogy rángatom, egyszerűen meg sem moccan. :) Meg persze úgy összességében nagyon kellemes benyomást kelt a gép. Persze takarítani kell majd rendszeresen, de nem annyira vészes, mint képzeltem. Viszont pipa vagyok, hogy az SC2 Beta valahogy nem akar működni. :(

(#268) krisi047 válasza krisi047 (#267) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Ja igen, a wifivel akadt még egy kis problémám. Hiába korlátozom be a torrentet, akkor is hazavágja a netkapcsolatot 10 percenként, már 700-800k-s letöltési sebesség esetén is. A Dell netbooknál, amiben még csak N-es wifi sem volt, 1,8MB-ig ez nem okozott problémát. Nem tud valaki erre valamilyen okosságot?

(#269) mobal válasza krisi047 (#268) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia! Ezt pontosan nem értem. Hazavágja? Miben nyilvánul meg? Esetleg nem a routered adja meg magát? :F

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#270) krisi047 válasza mobal (#269) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Arra gondolok, hogy megszakad például a messenger kapcsolat, nem lehet böngészni, stb.

(#271) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Hmm, ez érdekes nekem sosem volt még vele ilyen vagy ehhez hasonló gondom.
A routerünk az már más tészta, mert az egy rakás trágya, naponta egyszer bemondja az unalmast és megszakítja netet, de ez router probléma....

(#272) krisi047 válasza Dani0504 (#271) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Lehet a G-s ruter, N-es noti nem értik meg olyan jól egymást?

(#273) gaboca0314 válasza krisi047 (#272) üzenetére

gaboca0314
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Az Express Gate-t már próbáltad, milyen működés közben?

(#274) PNP

PNP
(senior tag)

Van itt olyan, aki UL20A-t cserélne 1201N-re?

(#275) ro_bert17 válasza krisi047 (#268) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

A billentyűzet nem túl stabil mivoltát, már egy-két teszt is említette anno. Nekem a boltban az elsők között volt hogy megnyomkodtam... Tényleg csalódás.... Ilyen gyengusz minőséget....
Majd később ugye megvettem a gépet: és láss csodát! Mennyire nem tűnik fel, hogy milyen a billentyű horpadása!!
Hiszen sosem szoktam rá támaszkodni, csak egyszerűen, könnyedén gépelni rajta! De azt nagyszerűen lehet! :)

A kijelző is lehetne stabilabb. Ez sajnos tény. Amikor a csodás vasutunkon utazva a kocsi elkezd rázni, dobálni, akkor vele mozog a kijelző is. Kérdés, hogy esetleg kontrukciós szempontból jobb-e, hiszen tudjuk, a rugalmas kiképzés kevésbé fárad, mint a merev.

Ja igen! Amiért válaszolok: nálunk jó pár éves a US. Robotics G-s router. Soha, semmi gond nem volt a noti, és a router közti kapcsolattal.
:)

[ Szerkesztve ]

(#276) krisi047 válasza ro_bert17 (#275) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Nekem meg egy két éves G-s TP-LINK rúterem van. Itt sincs semmi probléma, csak torrentezés közben. És igazából ez a furcsa nekem, hogy itt már 1MB letöltési sebesség is gondot jelent, holott a régebbi, G-s wifis netbooknak meg se kottyant 2 megás sebesség.

(#277) ro_bert17 válasza krisi047 (#276) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Sajnos ebben nem fogok tudni segíteni. Torrentezés ellen be vagyok oltva! :)

(#278) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Ez az FN+F5-F6 fényerőprobléma nálam is előjött. Találtatok rá végülis valami megoldást? Így hirtelen végiggurítva a fórumot nem találtam semmit.

(#279) ro_bert17 válasza krisi047 (#278) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nos nem tudom hogy ugyan az-e a probléma, de feltételezem, hogy igen. Nálam a jelenség néha fordult elő: Az fn+f5/f6-ra nem reagál mindig. De ez eddig csak ritkán jött elő. Igaz, nem szoktam menet közben gyakran állítgatni a fényerőt. Néha, ha eszembe jut, kipróbálom, olyankor mindig működik. Van amikor meg esetleg szükségem lenne rá, olyankor nem műkszik.
És az is igaz, hogy egy gyors újraindítás eddig minden egyes alkalommal megoldotta a problémámat.

(#280) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Az újraindítás addig működik amíg nem hibernálod a géped, mert utána megint használhatatlan...

[ Szerkesztve ]

(#281) ro_bert17 válasza Dani0504 (#280) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nálam ez a rész is kimaradt eddig. Vagy készenlét, vagy lekapcsolom.

(#282) tco99 válasza krisi047 (#278) üzenetére

tco99
(újonc)

Fn + F5/F6 -ra a legújabb bios a megoldás, tessen frissíteni. Wifi pedig egyszerűen szar, nemcsak hogy szakadozik komolyabb feladatnál, hanem gyenge is. Lehet, h veszek hozzá valami rendes adaptert.

(#283) ro_bert17 válasza tco99 (#282) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Gondolom ő a huncutság megoldása?

Egyébként mit jelent a "komolyabb feladat"?

(#284) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Nos nálam a wifi tökéletesen működik!
Hmm meg nézem ezt a Bios dolgot lehet, hogy tényleg segít!

[ Szerkesztve ]

(#285) Dani0504 válasza Dani0504 (#284) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Őőőőőőő hogyan is kell a BIOS-t frissíteni???? :F

(#286) ro_bert17 válasza Dani0504 (#285) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Én megcsináltam most gyors:
Asus Utility => WinFlash=> 210

(#287) Dani0504 válasza ro_bert17 (#286) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

köszi, most akartam írni, hogy hogyan csináltam, ha valaki olyan lüke lenni, mint én és nem tudja! :DD
Holnap kiderül, hogy sikerült-e megjavulnia ennek a fényerődolognak!
Egyébként nem sokszor kapcsolom ki a gépet, általában hibernálom... Jobb éjszakára kikapcsolni a gépet? Szerintetek?

(#288) riov

riov
(tag)

Hali!

ASUS UL30VT noti tulajokat szeretném megkérdezni, hogy HDMI-n keresztül kiviszi-e a hangot is, és hogy hány csatornát (2.0, 5.1....)?

A válaszokat előre is köszi!

*** Megújult LG kínálat, D szériás Samsung és 30-as sorozatú Panasonic TVk*** WWW.GSTEAM.HU ***

(#289) Dani0504 válasza riov (#288) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Hali

Nem tudom még nem próbáltam...

Jah a fényerőállítás működik minden helyzetben, hibernálás után is működik, a Bios frissítés volt a megoldás... :)

[ Szerkesztve ]

(#290) riov válasza Dani0504 (#289) üzenetére

riov
(tag)

Köszi a választ, azért ha van időd ránéznél a dologra. :R

*** Megújult LG kínálat, D szériás Samsung és 30-as sorozatú Panasonic TVk*** WWW.GSTEAM.HU ***

(#291) Crusnik

Crusnik
(újonc)

Amúgy a garanciális ügyintézés hogy működik? Oda viszem vissza notit ahol vettem, vagy bárhol az országban lehet az asusnak? Valamint olyankor dobozostul kell visszavinni?

(#292) kali válasza Crusnik (#291) üzenetére

kali
(PH! félisten)

egyszerűbb módja is van; futárral háztó házig - persze ingyenesen! ;)
természetesen bedobozolva kell/érdemes átadni a notit!

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#293) ro_bert17 válasza riov (#288) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

A hangot viszi, szinte biztos.

(#294) ro_bert17 válasza Crusnik (#291) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#295) riov válasza ro_bert17 (#293) üzenetére

riov
(tag)

Köszi azt gondolom, de fontos lenne tudnom, hogy átviszi-e az 5.1 v. 7.1 -et! :R
- mert az alaplapi integrált, mint pl. az intel 4500 -ös nem viszi át csak a 2.0 -át.

Mindenkinek:

Aki rendelkezik ilyen laptoppal, lenne olyan szíves és megnézné, hogy mit tud a kis lapos. :R
Előre is köszi!

(#296) puli122

puli122
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám.
Ul20A-m van már december óta. Eddig minden nagyon jól működött. Aztán elkezdett hülyeségeket csinálni. 10 perc mire leáll vagy betölt a win7, nem tudom megnyitni a vezérlőpult nagyobb részét, letiltotta a vírusírtót, vissza sem tudtam kapcsolni. Meg ehhez hasonlók. Hát jó gondoltam akkor újratelepítés, hátha olyan vírus amivel nem tudok elbánni, meg úgyis minden adatom a D-n van. Betöltöm a telepítőt a recovery-ből elindul a telepítés. Egy darabig el is jut ( kb 3 óra alatt ) és van egy képernyő, hogy a telepítés a számítógép ujraindítása után folyattódik. És innen nem megy tobább. A zöld csík mozog alul de annyi. Így hagytam majdnem 24 órára, hátha csak lassú de semmi. Aztán kikapcsoltam, és visza, de ugyanez. Aztán nyomtam sokáig a bekapcsoló gombot hogy leálljon, és mikor ujraindítottam, elindított egy javítést, és mikor ez lefutott, elindult oz oprendszer. Végre. De a hibák nagyrésze megmaradt. Az előre telepített programok közül sem tudok megnyitni egy párat, vagy ha csak a telep töltöttségét akarom megnézni, néha arra is kidobja hogy nem elérhető.

A kérdés az hogy ez hardver hiba szerintetek ?

A másik hogy lehet raknék rá új oprendszert, nem a recovery-ről. Elég hozzá a telepítési kód a gép alján, és akkor eredeti marad a win7-em ? meg ha nincs benne dvd-olvasó, miről bootolom a telepítőt?

Köszi előre is

(#297) Cyberpunk válasza puli122 (#296) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát én első körben kizárnám a hardver hibát. Szerintem próbáld meg formázni a HDD-t. Pendrive-ról tudsz telepíteni OS-t.
Hát ha olyan verziót raksz fel ami volt a gépen akkor elvileg tudod aktiválni a telepítőkódoddal.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#298) puli122 válasza Cyberpunk (#297) üzenetére

puli122
(lelkes újonc)

Ahha, köszi.
És tudok valahogyan legális forrásból win 7 64bit-et szerezni ha van telepítő kódom ?

(#299) Cyberpunk válasza puli122 (#298) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Egyszerű ha kölcsön kéred valakitől.
Vagy letöltöd. Mert lényegében nem a telepítő lemezt veszed meg hanem a jogot hogy használhasd.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#300) puli122 válasza Cyberpunk (#299) üzenetére

puli122
(lelkes újonc)

Kaptam hozzá viszaállító dvd.
Az csak driverek vagy oprendszer is szerinted ?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.