Lemértem a notebook teljesítményét, Windows7 alatt a 3dMark06 kb. 10%al kevesebb pontot eredményez, Everest gyorst tesztje pedig szinte teljesen ugyanolyan értékeket ad. Annyi csupán a különbség, hogy Windows XP alatt nem lehet átkapcsolni a két videókártya közt, így hamarabb merül az akksi.kb 4,5 óra alatt.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Dani0504
(kvázi-tag)
Nekem eddig minimum energiatakarékos üzemmódban az 5 óra volt. Átlag 6-8 óra az üzemidőm wifivel!
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

kalapocska
(újonc)

krisi047
(fanatikus tag)
Tervezek a géppel együtt valami jobbféle egeret is rendelni. Most azon gondolkodom, hogy Bluetooth-os vagy Nano vevős egerret vegyek. Két típust néztem ki Logitech V550 Nano vagy M555B. A kérdésem az lenne, hogy használja-e valaki ilyen kis méretű Nano vevővel, kilóg-e a gép síkjából? Ha meg valaki BT egeret használ, nem meríti sokkal jobban az aksit?

ro_bert17
(őstag)
Szia!
Bár nem konkrétan UL-re, de itt a cégnél mindkét fajta egérből használunk. (egész pontosan nem ezt a nano-t, de szinte ugyanez lehet).
Abszolút nem lóg ki. Hiszen ezért nano.
A brútuszosnál nem ismerem, hogy a noti akksiját mennyire befolyásolja (mert inkább hálózatról mennek ezek a notik), viszont az egér hamarabb merül le.
[ Szerkesztve ]
Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

krisi047
(fanatikus tag)
Igen azt tudom, a Nanósnál 18 hónap, míg a BT-s változatnál csak 4 hónap a gyári adat. Igazából a különbség minimális árban kb. 2 ezer forint. Csak ha már úgy néz ki, hogy fekete lesz a gép, akkor az egér is, ergo a BT verzió. Különben is a képek alapján szerintem eléggé kilóg, meghát akkor -1 USB. Arra viszont továbbra is kíváncsi lennék, melyik szívja jobban az aksit. 

ro_bert17
(őstag)
Szerintem nem lóg ki annyira. De Te tudod! 
Viszont az a plusz usb még jól jöhet.
Meg lehet nézni valamiféle szoftverrel a brútusz modul energia felhasználását? Mert akkor szívesen megnézem Neked!

krisi047
(fanatikus tag)
Köszönöm, most el kell rohannom, de később keresek valami szoftvert, és ha a melóhelyeden is van valami hasonló USB nano kütyü, akkor össze is lehet hasonlítani őket! 

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)
Nekem van mind a kettő, több különféle géppel/BT vevővel használom őket, és egyértelműen a nano a jobb. A bluetooth-os változatnál tapasztalok ingadozásokat - pl. ugrik, egy pillanatig leesik a jelerősség, kisebb távolságra tudok eltávolodni vele.
És az egerekből sem egy-egy példány van, mert kísérleteztem vele, nagyon szerettem volna, ha nincsen külön vevő. (A nano egyébként egyáltalán nem zavaró.)
Viszont ez egyáltalán nem reprezentatív, nem kell készpénznek venni, csak EGY személyes tapasztalat.

ro_bert17
(őstag)
Csatlakozni tudok ehhez. Bár nem én használom, de az új rádiósokra itt is kevesebb a panasz. Egész pontosan ezekre nem is szoktak panaszkodni. 

krisi047
(fanatikus tag)
Köszi nektek, itt legalább választ kaptam azokra a kérdésekre, amikre az egeres topicban 5-6. alkalommal sem voltak képesek reagálni. 
ArrayOfLilly:Írtad, hogy meg van neked mindkét említett Logitech modell. A BT-s mennyivel meríti jobban a notikat a Nanohoz képest?
[ Szerkesztve ]

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)
Nem tudom, és nem is fogom tudni, mert ezen a szinten kurvára nem érdekel(t). Sajnálom.
Azt tudom, hogy az egyik működik, a másik meg nem (olyan jól).

kalapocska
(újonc)
En is inkább a Nano-t ajánlom a Bluetooth nekem sokszor összeakadt és olyankor szaggatott az egér, meg ha a wifi is be volt kapcsolva akkor megjobban... de ez még egy MSI Wind-el volt azóta Nanó-zom ég és föld a kettő (Bluetooth vs. Nano)
(#214) ArrayOfLilly válasza kalapocska (#213) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)
Összefoglalva:
Hogy pontosan érthető legyen(k): nem az a kérdés, hogy mennyivel rövidebb ideig tart az aksi, hanem hogy ameddig tart, addig egyáltalán betölti-e a feladatát az egér. Vagyis lehet-e vele "célozni". Pláne pontosan.
[ Szerkesztve ]

kalapocska
(újonc)
Érdemes odafigyelni milyen processzort irnak az UL30JT-nél... 

Dani0504
(kvázi-tag)
Már volt egyszer róla szó az oldalon...
Szia! Irtad még Asus UL topikban lenne neked egy eladó notebook "skin". Be tudnád linkelni, hogy milyen is? Meg ha megvan még és tetszik lehet érdekelne!
mobal,
mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia
hopp ez privát akart lenni
de félre ment

[ Szerkesztve ]
mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

Boolash
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Mit ajánlotok feltenni? Win7 32 vagy 64 bites változat (prof)
Köszi

ro_bert17
(őstag)
Nem Te kerested a 1201n-t?
Hogy-hogy mit? Attól függ mire?

Boolash
(fanatikus tag)
De én voltam, de mivel munkára kell, az ul20 mellett döntöttem.Illetve tesztekben is azt hozták ki jobbnak.
Csak szimplán, nemtudom hogy megéri e feltenni a 64 bites változatot, vagy inkább csak szívás van vele.

ro_bert17
(őstag)
Miért lenne szívás munkában a 64 bites? És eredetileg is az van rajta nem?

ro_bert17
(őstag)
Miért lenne szívás munkában a 64 bites? És eredetileg is az van rajta nem?
Remélem ez nem a 64 bites rendszer miatt jött kétszer. 
Bocsi
[ Szerkesztve ]

Boolash
(fanatikus tag)
Eredetileg Premium van rajta, de nekem van Prof (msdnaa). Nemtudom, azért kérdezem
Másik topikban úgy írták, hogy 4Gb ram alatt felesleges a 64 bit. Ilyesmire voltam kíváncsi 

mukibuci
(PH! addikt)
Vegyél bele még 2 giga ramot, és a kérdés már el is dőlt
Eddig amúgy semmilyen hátrányát nem találtam az x64nek...
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

ro_bert17
(őstag)
A 32 is 3 Gb-ot fog használni, és a 64 is. Azt kellene inkább eldöntened, hogy kell a prof, vagy elég a home a munkádhoz.

mukibuci
(PH! addikt)
a 64es miért csak 3 gigát fog használni 

ro_bert17
(őstag)
Azt az eredeti felállásra írtam még neki, nem arra, amikor már megvette a +2 gigát! 

mukibuci
(PH! addikt)
Akkor jó
Amúgy szereti a kicsike a 4 gigát, meg is zabálta a windows 

Boolash
(fanatikus tag)
A prof kell, de most plusz memória nincs, majd talán később
Köszi a válaszokat!

Dani0504
(kvázi-tag)
Plusz memória sosem árt, mert attól csak gyorsul a géped...
Kövezzetek meg, de én már tapasztaltam mit számit + 1-2GB ram... 

job-
(tag)
Sziasztok!
Noti vásárlás előtt állok, szemezgetek az ASUS K70EA TY033D -vel.
Van esetleg valami véleményetek, tapasztalatok a notival kapcsolatban?
Alternatíva lehet még egy MSI noti, ha esetleg tudtok ajánlani ezen kategórián belül.
ASUS - MSI ?
Előre is köszi 
www.megjavit.hu

Crusnik
(újonc)
Hello. Nemsokára készülök venni én is asus ul szériás notit, de így visszaolvasgatta a 80vt-ről nem nagyon olvastam, van olyan esetleg akinek az van? Esetleg 1-2 vélemény is jól jönne róla, vagy hogy mennyire jobb/gyengébb mint a kisebbek.
köszi előre is

Villanyász
(tag)
Sziasztok!
Én is UL80vt vásárlás előtt állok, de még hezitálok mivel hallottam olyat, hogy a benne lévő su7300-as proci nem valami erős darab. Mennyire igaz ez? Igazából amire használnám, az office, internet, esetleg filmnézés. Erre megfelelő lenne?
[ Szerkesztve ]
http://dzsorno.mybrute.com

ro_bert17
(őstag)
Sziasztok!
Szerintem ezt érdemes elolvasni, ha még nem tettétek volna meg eddig. Az UL80vt pedig bőven, bőven elég netre, irodára, filmre! Sőt! 
Van valakinek infója hogy mikortól lesz elérhető itthon az UL30Vt ezüstben??

krisi047
(fanatikus tag)
Ígérgetik már elég régóta, elvileg már lennie kéne. Én is arra várok, de lassan kezdem feladni. Kedden még lehet érdeklődök az Asusnál.

krisi047
(fanatikus tag)
Egy filmnézés, netezés, irodai felhasználásnál azért szerintem jóval többre lehet képes. Bár még nekem nincs meg, de elég sokat, (talán már túl sokat is...
) olvasok utána. Elvileg egy SU9600-nak felel meg Turbo33 módban, ami elvileg már tényleg elismert.

Dani0504
(kvázi-tag)
Látom a VT verziót néztél, ebből következik a plusz 33% teljesítmény.
Nekem UL30vt-m van, a 80vt pedig annyiban különbözik, hogy 14" a kijelzője és van benne optikai meghajtó. A teljesítménytől meg nem kell fél amire akarok használni arra bőven elég +33% nélkül is...
Nem tudom játékok terén mennyire vagy otthon, de a CoD: MW2 akadás nélkül fut natív felbontásban... Általában játékokkal le lehet mérni egy gép teljesítményét!

ro_bert17
(őstag)
Csatlakozom ám én is! 
Nekem is egy UL30vt-m van. És teljesítményét illetően, még itt is elcsodálkozott jó pár szaki!! 

Villanyász
(tag)
Nagyon köszönöm a hasznos infókat!
http://dzsorno.mybrute.com
Ha megtudnál valamit a szürke verzió megjelenését illetően tedd közkincsé a fórumon, sokunknak kellene ebből a verzióból......
Előre is köszi

krisi047
(fanatikus tag)
Telefonon az Asus nem tud tájékoztatást adni, mert csak szervízügyekben illetékesek, az e-mailre nem válaszolnak. Én meguntam, rendeltem egy feketét.
Az iPonnál rendelte valaki? Ott is jár a táska/egér?
[ Szerkesztve ]

ro_bert17
(őstag)
Én az Iponnál rendeltem. A dobozban egérke, táska!
Ja és egy laptop! 

Crusnik
(újonc)
Notival kapcsolatban olyat most, hogy amikor megveszi az ember a laptopot, van e valami külön dolog, ami csinálni kell az akksijával? Mármint, hogy teljesen lemeríteni első használatkor, vagy előbb feltölteni és utána lemeríteni?
Meg az egér és táska milyen "minőségű", amit adnak hozzá, és mindenhol adnak hozzá? 
(+ Van egy oldalt (PCExpert), ahol 6e-el olcsóbb a 80vt mint Iponon, esetleg tud vki vmit arról az oldalról?)
Köszi előre is a válaszokat.

ro_bert17
(őstag)
Elvileg mindenhol adnak hozzá egeret, és táskát, mivel az Asus Magyarország úgy tűnik így forgalmazza. Nekem speciel egyik sem hiányzott, de benne volt a dobozában eleve.
Rá kell kérdezni ahol veszed. Az Iponnál benne volt. 100%
Állítólag mindegy hol vásárolod, hiszen az Asus szervizbe viszi a futár, ha valami gond lenne ne adj isten.
Egy fogyasztóvédelmis fórumon meg azt írták, hogy a kiskereskedőnek kötelező foglalkoznia a problémáddal, nem a szerviznek.
Az akksi téma meg legalább annyira megosztja a szakikat, mint hogy melyik horgász milyen csalit használ.

Cyberpunk
(PH! kedvence)
Lítium-os akkukat szigorúan tilos kisütni! Teljesen lemeríteni sem szabad ha már nagyon alacsony a töltöttségi szintje akkor egyszerűen rádugod a hálózatra amíg fel nem töltődik.
Az első néhány töltés után eléri az akku a kívánt kapacitást.
Én is noti vásárlás előtt állok második gépnek kellene 13-14"-os kategóriából a hordozhatóság miatt. És persze a lehető leghosszabb akkus üzemidő ezért gondoltam az ULV-s gépekre.
Szerintetek melyik széria éri meg a legjobban? Jelenleg a Acer Timeline és és az Asus UL szériás notik között vacillálok.
Nekem nem kell nagy teljesítmény arra ott van az asztali gépem
Persze azért nem árt ha időnként gond nélkül lehetne rajta filmet nézni és esetleg a régi játékok közül is elmenne egy két max HL2 szint.
1 vagy 2 magos gépek érik meg jobban? Gondolom a kettő de mennyire érintene hátrányosan ha csak mondjuk a leggyengébb 1 magos procival szerelt változatot venném?
5-6 a háttérben futó alkalmazás és mondjuk 3-4 böngésző ablak képes lenne megakasztani?
Bocsi a láma kérdésekért de első notim lesz 
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

ro_bert17
(őstag)
Na ugye! Mondom én hogy ahány felhasználó, annyiféle jótanács az akksikkal kapcsolatban. Egyébként ezeket "kisütni" tudtommal nem igazán lehet, mivel lítium-ionos. 
Egyébként csak itt a fórumon kell olvasgatni, és javasolni fogják az abszolút de teljes lemerítést, és az utána kb. 10-12 órát töltést. Állítólag így kalibrálja a noti az akksi eletronikáját, vagy mi a szösz.
Én a "használd belátásod szerint" utastást követem! Eredménye: megy, műkszik, minden a rendben vele! 
Én is a timline, és UL között hezitáltam anno. (amúgy nekem is az aelső notim)
A 2 év gar, és a jobb minőségi benyomás miatt lett UL.
A nagy tesztek szerint az egymagosakat már gondolkodóba lehet ejteni az általad leírt műveletek során. Én is ezért vettem két magosat. Az eddigi használat, tesztek, és a nagy szakik szerint is abszolút rendben van a teljesítménye!
Igaz, nekem vt-m van (gyári 33% "tuning").
[ Szerkesztve ]
szia! mindegyik géphez - ebben a szériában - járnia kell táskának + egérnek. a barna színű dobozon a kék matricán (asus recsegő
) rajta is van a felirat, hogy ha bontott ellenőrizd a tarlamat!
u.i.: ha rosszul tudom bocsánat. de szerintem így van.

Valami rettenetesen ocsmány, inkább lenne olcsóbb egy 5össel