eltűnt a kép, bocsi... de itt a linkje:
[ Szerkesztve ]
ASUS UL30A-QX164V

ez sem jó...
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

nem értem én ezt... :S na mindegy, aki látta, látta 
ASUS UL30A-QX164V

Mi volt a képen egyébként?

Sziasztok, ma vettem én is egy ul30vt-t. Valószínűleg windows XP-vel fogom használni. Le is töltöttem hozzá a drivereket, de nem találtam POWER4 GEAR Hybrid-et csak POWER4 GEAR-t. Utánaolvasgattam és úgy volt az egyik fórumon feltüntetve, hogy a hybrid tudja a +33% "turbót" ráadni, a sima nem. Biosban csak 5% turbó volt beállítható. Kérdésem hát, valaki használja Windows XP-vel és tudja növelni a CPU órajelét? Mert ha nem,akkor muszáj lesz megszoknom a Windows 7-et.

Ettől a perctől kezdve (remélhetőleg
) boldog tulajdnosa vagyok egy Asus UL30Vt-QX017V típusú laptopnak!
Pár nap múlva írom a tapasztalaimat! 
Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

Gratulálok! Üdv. a csapatban, majd kérjük a véleményedet!
tco99: Szerintem hülyeséget csinálsz! Én féltem a Win7-től, de kellemesen csalódtam benne. Nem olyan rossz mint sokan gondolták teljesen használható, csak még úgy keresni kell a programokat rá, mert kevés a támogatás, de egyre több lesz...
Én úgy kezdtem a telepítéseket, hogy töröltem szinte az összes asusos programot és utána kezdtem telepítgetni a többit...
UL30VT tulajok az office-t sikerült "feltörni" egyéb infót pü-ben!

Everesttel nézem, hiába nyomom a turbó opciót be, nem látom a 33%os növekedés. FSB, CPU órajel marad alapon. Ez a 33%-os növekedés valami ASUS marketing fogás lenne?

Megtaláltam, ha off-ra van állítva,akkor működik. zsír.

Újra kell indítani akkor kapcsol be a turbo mód és a piros turbo feliratnak kellene látszania, ha be van kapcsolva...

Üdv. Mindenkinek!
Nos! Tapasztalatok1: 
-Nehezebb mint gondoltam. Konyhai mérlegen lemérve 1,8 kg.
-Ez úgy gyűjti az ujjlenyomatokat, mint állat!
Még jó, hogy itt a cégnél van egy rakás nedves monitor törlőkendő. Végre használva lesznek! 
-Ügyes, okos! Természtesen senki se várjon asztali gép teljesítményt, egy notebooktól!
-A Win7-et szokni kell. Még az asztali ikonokat is nehezen találtam meg!
Egyébként jónak tűnik. A 64 bit a kezdetekben okoz némi fejtörést, de ez később remélhetőleg meghálálja magát.
-Az akksiját nem nagyon tudtam még eddig lemeríteni, pedig nem kímélem! Hajtom, és hajtom! Semmi akku séving mód! 
-Viszont nekem is lötyög picit az akksija. Sajnos ezt már másnál is olvastam. Ez egy picit csalódás. Na de nem csörgőnek kell használni egy laptopot! 
De egyelőre tényleg csak ismerkedek. Kár szépíteni. Ez egy nagyszerű kis kütyü! Használva........az lesz! 

Üdv!
Tegnap érkezett meg tesóm új gépe, egy ASUS UL80VT-WX023V. Munkám során megfordult már pár noti a kezembe, de kmh.. hát ez tényleg fullos!
Kicsit nehezebb, mint gondoltam, főleg akksival de elég pöpecnek tűnik. a 33%-os boost nekem is alapból be van kapcsolva, de nem emeli az órajeleket. Nyilván ki kell még ismerni 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

A proci órajelét mivel méritek? Everest?

CPU-Z, Everest
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

És 1,3 GHz marad?

már leírtam egyszer, hogy a turbo csak abban az esetben kapcsol be, ha újraindítod...
Nekem is picit lötyög az akci, de nem vészes

Windows XP alatt alapból jön a turbó, terheléstől függően felugrik 1733MHz-re a proci órajele
Viszont nem tudok váltogatni az Nvidia és az Intel VGA között. Ez gond :S

Az előbb aksit akartam írni...
Integrált és Nvidia kártya:

[ Szerkesztve ]

Hello!
Nah ma újítottam be én is egy UL30A-t feketében. Nekem a szurke amugysem tetszett es itt csak feketeben van amugyis. Amire nekem kell (filmet nezni hdtv-n, net, zene) arra tokeletes. Jatekra meg csak konzol
Viszont par kerdesem lenne. A ramok DDR3 de alapbol 1066mhz helyett 800-on mennek? Mi a biosban az intel vt-d opcio? meg az asus easy tuning ami 0-5% kozt allithato?
Koszi

hát én ezzel még sosem foglalkoztam...

Tudomásom szerint ha a processzor FSB-je 800Mhz, akkor a RAM hiába képes 1066Mhz-re, csak 800-on fog futni. De mivel a Vt esetében a Turbo33 az FSB-t is 1066-ra emeli, így a RAM-nak is úgy kell(ene) mennie elvileg. Amúgy ha a Bus Speed.et 266Mhz-re, a Core-t 1733Mhz-re és az FSB-t 1066-ra emeled elvileg ugyanazt kéne elérned, mint a Turbo33-mal.
Kíváncsi lennék én is, hogy UL30A-val működne-e tényleg így.

Ja amugy nekem ez a modell van: Asus UL30A-QX131V. Az akksim elso nekifutasra majdnem 9 óráig birta
Netezés, yutube videok, tobb száz giga adat masolása, zenehallgatás ilyesmivel. Kb 3szor lemeritem 15%-ra és ujratoltom aztán teletoltve megy a fiokba
Havi egyszer viszont mindenkepp erdemes elovenni és csutkára leszivni és ujratolteni. Mint minden litiumos akksinal. Asus szerviz tanácsa

Kedves UL tulajdnosok!
Kinek milyen a tapasztalata, a merevlemez hangját illetően? Mennyire lehet hallani ahogy dolgozik?

Igen sajnos én is tapasztaltam, hogy van hangja, de csak akkor ha nagyon dolgozik vagy viszem valahova a gépet és rázkódik...
Alapállapotban nem hallani belőle semmit!
[ Szerkesztve ]

Sajnos UL80VT-ben is lötyög az aksi. Alapból Home Entertainment módba raktam, a High Performance mód miben különbözik ettől? (azt leszámítva, hogy fix. 1.73GHz-en tartja a procit)
a hangról: szerintem nagyon halkan seekel a vinyó 
[ Szerkesztve ]

Üdv. Mindenkinek!
Sajnos még mindig nem sikerült éjt napallá téve meghajtanom a pici jószágot. De köztes élményeim azért vannak. 
Tapasztalatok 2: 
- Ez az akku lötyögés nem annyira vészes ám. Mondjuk egy új, 200k-s gépet beüzemelve azért picit zokon vettem még ezt a minőséget, de valójában észre sem lehet venni. És ez komoly! Csak akkor tűnhet fel, ha tényleg elkezded markolászni a gép hátulját. Egyébként annyira észre vehetetlen, hogy az csuda! 
(amúgy meg a főnököm prémium kategóriás vaio-jának annyira szokott lötyögni az akksija, hogy még ki is kapcsol a gép)
- A tesztek szerint abszolút halk vinyó, tényleg becsületesen kerreg amikor nagyon dolgozik a gépben. Persze ez csak síri csönd mellett lehet észre venni. Amikor üvölt a zene a fülemben, még valahogy sosem vettem észre! 
(amúgy meg itt az SSD-k ideje. Ha még egy picit lejebb megy majd az áruk, és ha meg lehet upgradelni ezt a csodás kis jószágot, akkor szerintem nem szabad kihagyni. Abban meg ugye úgy sem ciripel semmi!
)
De nekem ugye ezek csak észre vételek. Mint ahogy az is, hogy olyan penge vékonyak a szélek, hogy néha agggódom, elvágom vele a kezem! 
A pici gép valójában csodás! Ez a LAPTOP! Nem 2,5-3 kg! Ezt csak be kell csúsztatni a táskába és bárhová elindulhatsz vele! Semmi mást nem kell vinned! A töltőt el lehet felejteni!! Még akkor is bátran lehet használni, amikor high performacon használod!
A teljesítménye? Bár "valamilyen informatikus" vagyok, sajnos nem igazán vágom a pontos paraméterek ilyen jellegű kielemzését. Csak összehasonlítási alapom van. Azt hiszem a Fusi asztali gépem jobban teljesít. Viszont ez a kis jószág simán tűnik olyan erősnek, és gyorsnak mint a barátnőm FW Vaioja, amiben P8600 proci van! Eddig még nem sikerült elgondolkodtatnom a kis notit, pedig nem csak neteztem rajta eddig! 
A kijelző kafa! Éles, jók a színek! A szemem jól éri magát rajta, akár csak a céges 23"-os monitoromon.
A klaviatúra csodás! Ez az egyik kedvencem. Nem nyomi kell. Érintgetni! 
A tapipad is nagyszerű! Nálam nyoma sincs az előző témákban feszegetetteknek. Pontos, precíz, jól használható!
Bocsi hogy kicsit hosszúra sikeredetem, de talán innen is lehet látni, hogy mennyire szubijektív téma egy eszköz. Viszont ha valaki érdeklődik, esetleg bizonytalan, talán az objektívitás kerülhet előtérbe! 
Aki laptopot keres (ami nálam igazán hordozható kategóriát jelent, nem a netbookok közül), annak ez egy igazán jó választás! Szerintem! 
Ja! És nekem tetszenek a saját ujjlenyomataim a saját gépemen! Más meg ne fogdossa! 
[ Szerkesztve ]

Semmi gond, ha hosszú, mert szerintem így jobban képet kap róla az ember, mint egy pár soros "hú nagyon frankó tetszik"... stb. Én mikor elkezdtem nézegetni a laptopokat a netbookot eleve kilőttem! Van a családban 3, mind3an szeretik és elvannak vele, de egyszer elkértem 2 napra és megkönnyebbülten adtam vissza azt hittem a végére hülyét kapok mire legépeltem egy szöveget vele...
UL tulajok nem szoktatok melléütni ezzel a billentyűzettel, mert nekem gyakran sikerül + "a" Caps Lock-ot nyom enter helyett "ú"-t vagy "ű"-t ütök! Amúgy tetszik kinézetre nagyon faja...
ro_bert17: Az ujjlenyomatgyűjtésnek van jó oldala is, ha valaki hozzáért simán fénybe tatod és látszik majd a redőzésen, hogy a tied vagy nem!

Na, ennyire jó a gép, hogy mindenki hallgat? 

Csöndben ismerkedünk
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

Na igen! Pont ez érdekel engem is! 
Én abszolút jól elvagyok az enyémmel! Tegnap délelőtt feltöltöttem, és kora délután elkezdtem használni. Budapesttől Záhonyig végig bírta, közben neteztem, meg feltelepítettem virtual PC-re egy W7-et gyakorolni. Este még elvőttem, és közel 3 óráthasználtam, hogy enni kért.
Megy rajta minden, bár a múltkor a nokia ovi suite megtréfált, amikor a kb. 8 Gb-nyi elkezdte szinkronizálni a háttérben. Ekkor azért gondolkodott a géprendesen... Lelőttem simán, és kivettem a fotóim a fotó mappából. A D-n amúgy is jobban elfér. 
Szóval összeségében nagyon jó kis gép. Picit bosszant, hogy most kezd el lemenni oda az ára, ami reális. Én meg ugye még drágábban vettem.... Na de már mindegy...
Egy kérdés: amikor a diszkrét, és az alaplapi videovezérlőt váltogatom, az nem árt a gépnek? 

Szerintem ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a bekapcsolás árt-e a gépnek, vagy inkább hagyjam kikapcsolva?

Miért?? A bekapcsolás árt a gépnek???
Jól van na. Nem sok laptopom volt eddig. Számszerint ez az egy.
Nincs túl sok tapasztalatom.
Szóval akkor ez a váltás úgy műkszik kb., mint pl. a céges gépemen, ahol egy videókártyára két monitor van kötve? Itt pedig egy monitorra két vezérlő?

Biztos vagyok benne, hogy nem árt neki. Amúgy szerintem inkább ahhoz lehetne hasonlítani, hogy egy monitornál cserélgeted a PC-ket.

Oké, oké! Gondolom hogy nem árt neki. Hisz akkor nem építene ilyet egy gyártó! 
Csak ugye tényleg új még, és ilyenkor természetesen félti az ember... Pedig 2 év a gari... Szóval lehetne picit hajtani! 

Ja, amúgy a garancialevélre mi van írva, hova kell vinni gond esetén? Gondolkodom, hogy érdemes-e 10 ezerrel többet adni érte és megvenni egy megbízható boltban, vagy spóroljak és valami kis sarki boltban vegyem.
Mert elvileg ha gyártói a garancia, akkor teljesen mindegy, ugye?

Ez mondjuk engem is érdekelne. Valami szaki kisegíthetne. Ezeknél bőven elég a számla?

Erdekel valakit egy UL30-hoz valo neoprene vizallo taska? Vegulis nem taska hanem korbezippzarazhato tok.mintha ra ontottek volna.veletlenul ketszer kaptam meg postan
3000ft

Szerintem a garancia miatt vagy a boltba kell visszavinned ahol vetted vagy Asus Magyarország(végső soron úgyis ők szervizelik...)
A videókártya váltogatásra csak annyit, hogy minek építi bele a gyártó, ha nem tesz jót a gépnek?
Teljesen megvagyok vele elégedve én is, csak ez a fránya win7 ne lenne. Nokia telefonom van és utálom ezt az Ovi suite-ot, a Nokia pc suite sokkal kezelhetőbb volt...(a win7 miatt nem lehet normálisan használni a pc suite-ot...) Az aksim az nagyon tutin bírja eddig!
Egy kérdés, ha be van állítva a power4gear hybrid programban a képernyő fényessége, azután nem tudom állítani a billentyűzet segítségével a fényerőt! Valaki tapasztalta ezt rajtam kívül?

Windows 7-et használók megtennék, hogy 3dmark06-tal majd everest 5.30.1900 al megmérik a laptop teljesítményét? Aztán összevethetnénk az eredményeket.
Én Windows XP-t használok, fürgébbnek tűnik a gép vele, mint a gyári win7-tel, igaz azt csak egy napig használtam.

Hali!
Legújabb tapasztalatom: Bioshock 2
Asztali gépem nincs illetve régóta nincs már ezért nincs tapasztalatom ilyen téren.
Egyszerüen leesett az állam. Majdnem full felbontáson teljesen játszhatóan ment. Amugy a Turbo33 számomra nem teljesen tiszta, ill még nem néztem hogy tényleg megy-e, de akkor csak a baloldali gombbal lehet aktiválni ezekszerint? Viszont olyant csak én hallottam, hogy a bill nek van háttérvilágítása? Mert én nem találtam.
Amúgy már csak hétvégente látom a gépet, Hugom írja rajt a diplomamunkáját. 
[ Szerkesztve ]
Ottó etté'? ... Nem a Ottó kétté ....

A +33% csak akkor megy, ha pirosan ki van írva a Turbo felirat!
A háttérvilágításról én is olvastam már, de sajna nem támogatja a billentyűzet!(Ha igen azonnal áruljátok el, hogy hogyan lehet bekapcsolni!
)
Az ciki, ilyen estek elkerülésére van nálunk, mindenkinek gépe...(2db eee pc 1000H, IBM Thinkpad R40[kb. 5-6 éves] és persze az UL30VT-m
)

A billentyűzet világít, ha a jobb oldali usb csatolókon keresztül bele világítasz egy zseblámpával! 
Mi újság egyébként az fn+fényerő kombinációddal?

Ezt kipróbálom! 
Ismerőssel beszéltem, de nem tudott rá mit mondani... Az a bajom, hogy mindig elfelejtem felhívni a szerelőmet, mert este 8-kor már nem hívok senkit...
Holnap felhívom munkaidőben...(ha el nem felejtem
)
[ Szerkesztve ]

Akkor én is! 
Az asus-t nem kérdezted a problémáddal?

Majd, eljutok odáig. Először ismeretségi kör kérdezem meg és utána az Asust. Ha lesz valami megtudjátok!
Jó ez a laptop, nappaliban ölbe véve, Fábryt nézve fórumozni... Szerintem! 
[ Szerkesztve ]

tudna nekem valaki meselni a gep sebessegerol? akar mas geppel valo osszehasonlitassal?

Ezt már olvastad?