Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) ngi

ngi
(újonc)

UL30 ennek talán QX a vége, de vagyok biztos benne és UL80A. Az Árkádban lévőben láttam.

(.)(.)

(#102) LBalázs

LBalázs
(újonc)

Miután nekem fekete van, úgyhogy ezt ismerem jól, alaposabban megnéztem egy szürkét az elektrówörldben. Ami nekem nem tetszett, vagy furcsa volt, az az, hogy a szürke ugyan olyan fényes műanyag, mint a fekete, csak ugye a színe miatt nem látszik annyira. Afölött viszont nem tudtam napirendre térni, hogy mintás... Nézegettem, hogy van-e rajta valamilyen fólia, de nem volt. Akinek ez a szín van megerősítheti, vagy cáfolhatja a minta meglétét, de nekem nagyon úgy tűnt, hogy nem matrica, hanem a műanyag festése. Aki a gép megvásárlásán gondolkozik, és tipródik a színek miatt, szerintem mindenképp nézze meg mindkettőt! Azt továbbra is tartom, hogy a fekete nagyon gyűjti az ujjlenyomatot, de le lehet pucolni, és nagyon dögösen néz ki. :) Amit a szürkéhez pozitívumként tudok említeni, az az alufedlap, ami egyáltalán nem gyűjti az ujjlenyomatot. A feketén sajna a fedlapon is meglátszik, hogy az ember hol nyúlt hozzá.

Egyébként csak ajánlani tudom a gépet, nekem nagyon bevált, nagyon jó cucc. Nekem majdnem minden igényemet kielégíti, egyedül a beépített 3g modemet hiányolom. De a leírásában látszik, hogy van olyan verzió, amiben létezik ez az opció, de még egyik boltban sem láttam ilyet. Szóval mindent összevetve könnyű, gyors, profi, megéri a pénzét.

A táska kényelmes, belül 3 részre van osztva, egy tépőzárral csukható fakk a gépnek, és egy másik iratoknak. Ide az A4-es papírok beférnek, de egy dosszié már csak passzentosan. Középen van két hálós zseb, és akkora hely, ahová a töltő és az egér kényelmesen befér. A táskán kívülről is van egy-egy zseb, az egyik cipzárral csukható. Továbbá egy szolid fém lapon egy asus felirat jelzi, hogy mi van a táskában.

Az egér egy pici notebook egér, fekete, és ez is ujjlenyomat mágnes. a scroll gomb átlátszó, így ott átlátszik az optika piros fénye.

Asus UL30Vt

[ Szerkesztve ]

(#103) Keesss válasza LBalázs (#102) üzenetére

Keesss
(lelkes újonc)

igen, a szürke mintás, és sztem nagyon jól néz ki, igaz, én élőben feketét nem láttam, de a szürkém nagyon tetszik :)

ASUS UL30A-QX164V

(#104) Dani0504 válasza LBalázs (#102) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Teljesen egyetértek veled, a fekete sokkal elegánsabb, meg nekem jobban is tetszik, mint a szürke...

Egy kérdés a VT-s modellel rendelkező tulajoknak, van a Power4Gear Hybrid nevű program amiben lehet váltani a különböző energia gazdálkodási témák között! Van egy olyan alul, hogy turbo mode vagy kiírva pirossal a turbo felirat vagy az off szürkével.
Na már most, ha én azt a plusz 33%-ot beakarom kapcsolni akkor azt csak ott tehetem meg vagy elég a High performance beállítás is?
A másik kérdés, hogy az entertainment bekapcsolásával bekapcsolja a videókártyát is vagy nem?
Sikerült már valakinek feltörni az office-t? :DD

Egyenlőre ennyi majd leírom a véleményemet is a gépről, de még mindig vadászom a windows 7-re való programokat... Ez az egy nem tetszik, hogy minden programot amit használni akarok meg kell néznem, hogy kompatibilis-e a windows 7-tel...(xp után nagyon furcsa használni) :((

"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"

(#105) ro_bert17 válasza LBalázs (#102) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Melyik EW-ban láttad kirakva készüléket? (amúgy még van nyitva EW? :) )

És milyen minta van a szürkén, ami a feketén nincs?

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#106) LBalázs

LBalázs
(újonc)

Én úgy vettem észre, hogy a Turbo33 opció független a power4gear energiabeállításaitól, tehát külön kell kapcsolni.

Az entertainment mód átváltja a videokártyát, és odaakasztja a fényerőt. Egyébként onnan lehet látni, hogy amikor átkapcsol, akkor megjelenik a képernyőn egy ablak, amin vagy egy ilyen kis felfelé mutató nyíl szerűség van, vagy kettő. Az egy alatt az van írva, hogy energiatakarékosság, a másik alatt asszem az, hogy teljesítménynövelés. Amelyik nem szürke, az aktív, értelemszerűen. Ezt egyébként a rejtett ikonok között is meg lehet nézni, és ott ki is írja erre a zöld nyilas ikonra húzva, hogy melyik chip az aktív.

Amúgy az office demót sztem az első nap után le is szedtem...

Az Allee EW-ben láttam kirakva. Amúgy miért ne lenne EW? :) sztem valamelyik másikkal kevered. :)

A mintát annyira nem tudom visszaidézni. Ezen a linken látszik valamennyire, bár sztem ezen a képen jobban néz ki, mint a valóságban. De ez szubjektív, meg kell nézni személyesen.

http://www.mobileadvance.com/images/detail/ASUS-UL30A-A2-SILVER-10.jpg

(#107) Keesss válasza LBalázs (#106) üzenetére

Keesss
(lelkes újonc)

sztem meg pont fordítva, a kép nem adja vissza h mennyire jól néz ki, de tény h ez ízlés kérdése, meg kell nézni, ebben igazad van :K

ASUS UL30A-QX164V

(#108) ro_bert17 válasza LBalázs (#106) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nem tudom honnan vettem! :) Biztos valami pletyi. Én azt hallottam, hogy az EW kivonul Magyarországról. Nem megy nekik sem ugyanis. Mellettünk, az Arénában is van egy. Ott szó szerint ki vannak pakolva....

Vagy csak év végi készletsöprés? :)

(#109) krisi047 válasza ro_bert17 (#108) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Igen, ezt az EW-t én is hallottam, de még most is szórják az akciós újságokat, és nem úgy néznek ki, mint akik be akarnak zárni.

Észrevettem én is, hogy a szürke is fényes egy kicsit. Ugyanakkor szinte nem is látszik a kosz és az ujjlenyomat, és pont ez a lényeg nekem. Az a kis minta meg szerintem is jól néz ki. A fekete szerintem eléggé csúnyán nézett ki a csillogás miatt, bár biztos páran megtapogatták azért. Viszont nem lenne türelmem mindennap 3x tisztára törölni, az is tuti.
Bár ha matt felületekkel lenne ellátva, akkor tuti, hogy én is feketét vennék. De így én maradok szürkepárti, hátha megjelenik itthon, ahogy írta az úriember.

(#110) ro_bert17 válasza krisi047 (#109) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Na én is pont egy új akciós újságban meghirdetett termékért másztam át a EW-ba! De a bolt úgy nézett ki, mint egy 80%-ban már kiköltöztett helyiség.
Kár szépíteni. Ha nem lenne szürke, tökéletesen megfelelne bármelyikünknek a fekete. Elegáns, és nagyon komoly! Hogy gyűjti az ujjlenyomatokat? Na és! Ráadásul közel sem annyira, mint mondjuk az eeePC 1201N!
Hmm... De a szürke, azért csak csinosabb picit! :)

(#111) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

LBalázs:

Az office demot közeben én is letöröltem, majd letöltök rá valami feltört verziót...
Amint találtam valami jó processzor teljesítményt mérő progi akkor letesztelem a turbót. Nem tudom neked, hogy van, de sokszor, ha váltok másik másik módba akkor elveszíti az előző asztal beállításokat(főleg batterysaving módba váltáskor).

krisi047, ro_bert17:

A feketétől ne féljetek, nem vészesen ujjlenyomatosodik, nem kell sokat törölgetni! Én nem láttam még szürke változatot, de én feketét akartam, mert az elegánsabb...

(#112) ro_bert17 válasza Dani0504 (#111) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Semmi bajom a feketével! Különben sem vagyok rasszista! :)
Egyébként ha úgy alakul, hogy nem kapok szürkét nekem is fekete lesz a tuti! Mert mindenkinek a saját gyereke a legszebb! :)
És ez tényleg egy szubjektív téma! :)

(#113) LBalázs válasza Dani0504 (#111) üzenetére

LBalázs
(újonc)

Átváltogat, de ha mindegyiknél beállítod a hátteret, akkor megjegyzi, kivéve a battery saving módot. Ott ragaszkodik a beállított fehér háttérhez és az aero-t is kikapcsolja. de sztem a quiet office is épp elég takarékos.

(#114) krisi047 válasza Dani0504 (#111) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Volt szerencsém látni mindkettőt és mégis így gondolom. De ez tényleg elég szubjektív, ejtsük is a témát, azt javaslom. :)

(#115) Dani0504 válasza krisi047 (#114) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

a színes téma lefújva vegyen mindenki, olyat amilyet akar!

(#116) kalapocska

kalapocska
(újonc)

Akit nagyon zavar a szin kérdés annak itt egy jó alternativa, [link] elég igényes a cucc... Nem gadzsi :)

(#117) krisi047 válasza kalapocska (#116) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Ötletes, de ez még inkább figyelemre méltó: [link]
Kíváncsi lennék, mennyire tartós és hatékony. Valaki látott már ehhez hasonlót akár más notebookon is?

(#118) Keesss válasza krisi047 (#117) üzenetére

Keesss
(lelkes újonc)

fú ez királyság :) de megkérik az árát... holott egy darab műanyagfólia az egész :U

ASUS UL30A-QX164V

(#119) krisi047 válasza Keesss (#118) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Itt egy olcsóbb: [link] :)

(#120) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na ez kurva jó :D

(#121) ro_bert17 válasza krisi047 (#119) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Van olyan, aki használ ilyet?

(#122) Dani0504 válasza kalapocska (#116) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Bátyámnak az eee pc-jén van kívül egy kép rajta, mert nagyon koszolódott a fényes fekete...
Pécsen csináltatta egy címfestő sráccal, levette a méretet, megkapta a képek és 3000 forintért megcsinálta ilyen öntapadós cuccra...
Az már más kérdés, hogy a szál csiszolt fémre minek tennék ilyen fóliát...
A kijelzőre fóliát, érintő képernyős telefonra tennék, ennek a kijelzőre szerintem nem kell, bár ez megint szubjektív...

(#123) krisi047 válasza Dani0504 (#122) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Itt nem a védelem a lényeg, hanem az, hogy csökkentse vagy esetleg megszűntesse a tükröződést.

(#124) Dani0504 válasza krisi047 (#123) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Jah szerintem nem tükröződik, vagy csak én nem vettem eddig észre, de egyáltalán nem zavaró. Persze kikapcsolás után sötét képernyőn simán sminkelhetne egy nő! :C

(#125) krisi047 válasza Dani0504 (#124) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Majd ha nyáron kimész vele mondjuk a szabadba, vagy ablakkal háttal ülsz, akkor majd rájössz, hogy mennyire idegesítő. :)

(#126) Dani0504 válasza krisi047 (#125) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Majd akkor nyilatkozok újra, de még az messze van, hogy nyár legyen, ahonnan netezek a lakásban(még csak itt volt alkalmam kipróbálni) az összes szék, fotel, ágy úgy vn, hogy nem süt rá a nap...
Majd meglássuk, a vak is azt mondta...

(#127) ro_bert17 válasza krisi047 (#125) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ezt a fényes kijelzőt, eddig még szinte mindenki csak "szidta". De azért a nagy gyártók csak kifejlesztették valamiért. Sőt! Ahogy nézem, a legtöbb notebook így jön ki mostanság? Mi ennek az oka? Biztos van sok jó oldala is nem?

(#128) krisi047 válasza ro_bert17 (#127) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Ha jól tudom azért, mert így olcsóbb kijelzőpaneleket tudnak használni, mivel a fényes réteg növeli a színek élénkségét és kontrasztosabbnak tűnnek. A matt kijelző általában kicsivel fakóbb színeket produkál, de az árral persze ez is egyre jobb lesz. :)

(#129) ro_bert17 válasza krisi047 (#128) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ha olcsóbb a kijelző, akkor ez már egy pozitívum, hisz olcsóbb készüléket vásárolhatunk így. És nekem is úgy tűnik, hogy szebb, telítettebb színeket produkál egy picivel, így fotók, filmek, és más grafikus tartalmak esetén jól járhatunk vele.
Szóval van előnye is akkor ugye? :)

(#130) Dani0504 válasza ro_bert17 (#129) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Mutass nekem olyan dolgot aminek csak pozitív tulajdonsága van...
Szerintem egyáltalán nem zavaró, de ezt már leírtam egyszer...

(#131) krisi047 válasza Dani0504 (#130) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Örülök. Remélem kevésbé tükröződik, mint az én mostani gépem. Néha az agyamra tud menni... :)

[ Szerkesztve ]

(#132) ro_bert17

ro_bert17
(őstag)

Ma láttam végre a teljes szériát egyben! Feketét, szürkét, 20-ast, 30-ast, 80, 50! Hű! Nagyonnn pöpec a gárda! Csinos, okos, könnyű! :)
Sajna a billentyűje nem tűnik túl masszívnak. De hát nem kell rátámaszkodni! :)
A fedél sem túl stabil, de szerintem a vonatozás közben nem fog libegni.... :F
De zsanérok. Picikék, vékonyak. Tudom hogy még nagyon fiatal gépek, de ugye senkinek sincs rossz tapasztalata??

(#133) ro_bert17

ro_bert17
(őstag)

Ja! És nagy a csend itt...
Ezek szerint minden Asus UL épségben, egészségben él, és virul? :)

(#134) Keesss válasza ro_bert17 (#133) üzenetére

Keesss
(lelkes újonc)

az enyémnek semmi baja eddig, sőt :)

ASUS UL30A-QX164V

(#135) Dani0504 válasza ro_bert17 (#132) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Hát a billentyűzet tényleg lehetne egy kicsivel stabilabb...
A kijelző zsanérjai szerintem nagyon jók, Eddig egy IBM Thinkpad R40-est használtam(családi örökség) annak olyanok a zsanérjai, hogy kb. 3cm-t mozognak úgy, hogy erőt nem fejtesz ki rá!
Rossz tapasztalat nincs még, most töltöm le a CoD:MW2, majd megírom, hogy bírja a kicsike! CoD:MW natívba simán elfut rajta...
Él és virul kb. 1 hetembe került míg minden programot amit akartam összevadásztam, mert hát win7 :Y amúgy teljesen tuti nincs vele probléma 2 film akksiról simán(2:30 perces filmek)+ egy óra netezés belefért és utána ment a töltöre, még bírta volna, de én már inkább aludtam...

(#136) ro_bert17 válasza Dani0504 (#135) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Sajnos én is azt figyeltem, hogy lehetne egy picit stabilabb. És akkor már az a rész is tökéletes!
De igyekszem nem a billentyűzetre támaszkodni! :))

Akkor a zsannér téma abszolút oké? Mert olyan kis gyengécskének tűnik. (tudom, tudom. Ez se most fog kiderülni, ha majd ne adj isten gond lesz vele.)

(#137) Dani0504

Dani0504
(kvázi-tag)

Teszteltem egy kicsit a gépet!
Játszottam egy kicsit a CoD:MW-vel és CoD:MW2-vel(sokkal nehezebb az 1-hez képes a játékmenet/ez csak egy kis érdekesség/) natív felbontásban tehát 1366x768-ban szaggatás és akadás mentesen fut!!! :C Persze ez úgy értendő, hogy Nvidia kártya + turbo33. :DD
Szerintem ezzel sok mindent elmondtam, a gép teljesítményéről...

[ Szerkesztve ]

(#138) ro_bert17 válasza Dani0504 (#137) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Neked UL80Vt van ugye?

(#139) Dani0504 válasza ro_bert17 (#138) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Nem, nekem UL30VT van.

Játék telepítése vinyóról kb. 1,5-2 óráig tartott :W

[ Szerkesztve ]

(#140) ro_bert17

ro_bert17
(őstag)

És van itt UL80Vt valakinek?

(#141) Dani0504 válasza ro_bert17 (#140) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Ha jól tudom akkor LBalázsnak az van!

(#142) ro_bert17 válasza Dani0504 (#141) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Én úgy látom neki is 30Vt van! :)

(#143) Dani0504 válasza ro_bert17 (#142) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

igen, visszaolvastam annyit, de úgy emlékszem, hogy van valakinek!

(#144) krisi047 válasza ro_bert17 (#140) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

nyuzge és eBeni. Csak nem mégis inkább UL80Vt?

(#145) Dani0504 válasza krisi047 (#144) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Én azt mondom a vásárlás előtt állóknak, hogy gondolja végig mire kell neki a gép.
Kell-e a beépített optikai meghajtó vagy sem?
Kell-e a 14"-os kijelző vagy elég neki egy 13,3"-os is? Ne adj isten azt mondja, hogy neki kell a tejles billentyűzet, akkor ott az 50-es széria...
Hajlandó-e áldozni + 20-30 ezret a vt verzióra?(szerintem simán megéri kicsit többet adni, jó a tudat, hogy csak átkapcsolok és jobban bírja a gyűrődést + ha szeretne játszani is vele néha az ember)
Nem utolsó szempont a súlya sem, mert a 80-as 0,5kg-val többet nyom, mint a 30-as.(ez a legnagyobb aksira vonatkozik mindegyiknél)
Jah a tapipad az nagyon tuti, most már megszoktam, és nem kell félni attól, hogy "zsírosodik" az ujjadtól, mert pl én azóta tudom normálisan használni, mert csúszik az ujjam...

Anno írta valaki, hogy fél a teljesítményétől: nekem a Quiet office van beállítva úgy, hogy 70% vissza van véve a processzor teljesítmény és úgy csomagolt ki egy 12GB-os rar fájlt 25 perc alatt, hogy nem volt a turbo benyomva.
Natív felbontásban simán futnak rajta a játékok és nem látszik, hogy sok lenne neki.(Nekem eddig asztali gépem volt, Athlon64 2800+ és ati 9600xt videókari, nem egy világbajnok, de a modern warfare-ral simán játszottam vele órákat hálón/off vége/)

Majd lesz kicsit átfogóbb írásom a gépről, csak nincs sajnos sok időm rá, hogy leüljek játékokkal tesztelgetni.
Akinek van ilyen gépe az tudja, hogy 4-6 óra használat után lehet ránézni egyszer az akkuidőre, hogy kb. hány órát tudok még dolgozni vele...(előbb nem érdemes) nekem simán bírta a 10 órás!!! :Y használatot töltő nélkül.(aki nem hiszi járjon utána)

Hirtelen most ennyi jutott eszembe, de majd még írok vagy ha összeállít valaki egy kérdéssort, hogy mire kíváncsi akkor szívesen segítek amiben tudok.
Jah és egy kérést nem teljesítek: Nem adom oda senkinek a gépem... :DD

Lehet, hogy kicsit összeszedetlen, de azt írtam ami az eszembe jutott, remélem tudtam azért segíteni! :C

(#146) ro_bert17 válasza krisi047 (#144) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Az elmúlt egy-két nap hezitáltam picit. Mivel élőben láttam mindkettőt egymás mellet. És nem sokkal nagyobb az UL80. Eszembe jutott, hogy a hosszú vonatúton jó lenne nézni egy-két DVD-t is, nem csak dolgozni. És csak 1-2 ezer forinttal drágább....
Viszont majd gél kilóval nehezebb, és mivel szinte mindig nálam lesz, ez azért már számottevő.

De maradok az eredeti tervnél! Itt a cégnél van már külső DVD. Majd út előtt felmásolom a DVD-t. 500 gigára elfér! :)

(#147) Keesss

Keesss
(lelkes újonc)

Azoknak akik nem tudnak dönteni, ez a kép talán segíthet valamit. ;)

UL30, UL80, UL20, UL50

[ Szerkesztve ]

ASUS UL30A-QX164V

(#148) krisi047 válasza Keesss (#147) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Engem meggyőzött. :)

(#149) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Ja, egyébként most már van egy olyan gép is, hogy UL50VF, csak hogy végérvényesen megzavarjam az ittlévőket. :) Annyiban tér el a többi Vt-től, hogy benne van az Nvidia Optimus technológiája. Ez azt jelenti, hogy a két VGA közt egy pillanat alatt, teljesen észrevétlenül vált, ha akarjuk automatikusan is. Így nem felejtjük bekapcsolva a nagyobbikat.

(#150) Dani0504 válasza krisi047 (#149) üzenetére

Dani0504
(kvázi-tag)

Ilyenért nem fogom lecserélni... Nekem jó ez így is

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.