Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) norral

norral
(tag)

CULV, UL széria:
Könnyű, vékony, keveset fogyaszt, ezért sokáig bírja. Nem asztali gép kiváltására találták ki. Játékra kevésbé alkalmas. Design, mobilitás, netbook-nál komolyabb teljesítmény (főleg prociban), de hasonló mobilitás, és üzemidő. (Annyi cikk, téma van erről, nem érdemes kifejtenem.)

Ezen belül is:
ASUS UL30A

Jómagam csak erről olvasgattam, persze felesleges lenne a témából kizárni a többi UL notebookot.

Elvileg Magyarországra 2009. nov. 9-ével kezdődő héten érkezik.

- ASUS UL30A-QX164V: Ezüst, 320 Gbyte HDD
- ASUS UL30A-QX166V: Fekete, 500 Gbyte HDD
- Mindkettő: SU7300 proci, 3 Gbyte RAM (Max. 4), Akkumulátor: 8 cella, 5600mAh, 84WHr.
Ahogy néztem, csak a HDD-ben különböznek. Pár helyen látható olyan kiírás, hogy világítós keyboard-juk van, ez nem igaz, ne tévesszen meg senkit, valamit elgépeltek, vagy rossz helyről jött a ctr+c, ctr+v.

(Lehet lesz más magyar változat is, én csak ezeket láttam.)

A gyártó honlapja:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=8CwAK6XZ0pekc7aI

Néhány videó:
http://www.notebooktv.hu/video/takarekos-tronkovetelo
http://www.youtube.com/watch?v=gCSzfOtOBAs
http://www.youtube.com/watch?v=jzcvqHE7hto

Néhány teszt:
http://hothardware.com/Articles/Asus-133-UL30A-CULV-Notebook-Review/?page=1
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5263
http://www.laptopmag.com/review/laptops/asus-ul30a.aspx

Egy nagyon hasznos tulajdonosi fórum:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=418429

A fent említett linkekből (meg sok más helyről) hámoztam ki a lenti infókat, NEM a SAJÁT tapasztalatom egyik sem, ezért ne kövezzetek meg, ha nem igaz.

Sok olyan infó lesz, ami a többségnek teljesen egyértelmű, de remélem, hogy mindenki hasznosnak találja ezt az összefoglalást. Persze aki bele akarja ásni magát kicsit az UL30 világába, annak remek kezdés lehet a néhány link feljebb.

Pro:
+ Gyakorlatilag nincs hangja (a winchester a leghangosabb az egészben).
+ Alig melegszik.
+ Megfelelő a teljesítménye: netezésre, vagy akár 1080p-s filmek, youtube HD klipek lejátszására (SU7300).
+ Több program is "harapósan" fut rajta egyszerre (multi-tasking), még Vista alatt is (SU7300).
+ A hátlap szálcsiszolt alumínium. (Nem vonzza úgy az ujjlenyomatot, jobban bírja a gyűrődést, kevésbé karcolódik, mint a műanyag.)
+ A billentyűzetét inkább dicsérik, mint átkozzák.
+ Néhány multi-touch funkció elérhető a tapipadon.
+ Nagyon hosszú akkumulátoros üzemidő. (8 óra netezéssel wifin kb. 50% fényerőn, 10+ óra dokumentum olvasáskor alacsony fényerőn).
+ Windows 7-tel érkezik.
+ Az összeszerelés minősége (általában) remek. Nem lötyög, nem hajlik. Zsanérja erősnek tűnik.
+ A keyboard nem horpad/hajlik.

Kontra:
- Az akksira írták a tulajdonosok fórumán, hogy lötyög picit.
- A kijelző fényes, akárcsak a kávája.
- A tapipaddal sokan nem elégedettek, (mások dicsérik,) kicsit mintha feláldozták volna a design oltárán a használhatóságot. (Azért írtam ide, mert én tartok tőle kicsit, hogy nem fog tetszeni.)
- A fenti mondat igaz az egérgombokra is. (Ezt inkább szidják. Főleg a testerek, de a tulajok közül páran dicsérik.)
- A web kamera leginkább csak chat-elésre alkalmas, másra nem nagyon (0.3 megapixel).
- Ebbe a verzióba nem fért DVD, de legalább a magyar változatban van bluetooth.
- Az integrált X4500MHD ugyan tud hardware-esen HD filmeket gyorsítani (persze tömörítés függő + kell megfelelően beállított lejátszó), de játékra kevésbé alkalmas.
- Alulméretezett a hálózati töltő (melegszik).
- Magyarországon "relatív" drága lesz, mondjuk US-hez vagy akár UK-hez viszonyítva, de ez nem újdonság. Kicsi piac vagyunk sajnos. (Olyan 190-200k körül lehet most előrendelni itt-ott.)

Társalgás indítónak ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#2) Shalala válasza norral (#1) üzenetére

Shalala
(senior tag)

Köszi a sok hasznos információt és linket.
Én pont jövőhéten fogom venni az 500-as HDD-vel szereltet, mondjuk ahol neztem csak az volt.

(#3) norral

norral
(tag)

Most látom, hogy a két UL30-as között még van különbség. A fekete változat 4 giga RAM-mal szerelt.

(#4) puli122

puli122
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Erről mit gondoltok UL 20A ?
Most akarok egy ilyet beszerezni...

(#5) norral válasza puli122 (#4) üzenetére

norral
(tag)

Attól függ mire szeretnéd használni.

Nekem UL30 van. Nagyon szeretem. Jól birja akksiról. Olyan 7-8 órát vegyes használat mellett (Wifi-netezés, HD sorozat részek, dokumentum olvasás, olyan 40% fényerőn). Nagyon halk, bár nem halktalan, nem melegszik, könnyű. Sokban nem hiszem hogy különbözik az ul30 az ul20tól. Ebben az lcd nem a legjobb sajnos, elég gyengék a belátási szögek, de egy embernek elég, mindig szemben lesz veled, mivel olyan könnyü a cucc... most is az ágyból irok, és az ölemben van a laptop. :)

Nekem sok örömem van benne, nézz teszteket, mivel már egy ideje kinn van, biztos találsz angol nyelven párat.

A proci nekem kevés lenne abban amit linkeltél, de attól függ mire akarod használni.

(#6) puli122 válasza norral (#5) üzenetére

puli122
(lelkes újonc)

Hardverileg szerintem ez jó lesz nekem, az egyetlen amiről mostanában nem hallottam jót a tapipad. ( ilyen kis bütykök vannak rajta, ahogy a képen is... ) Tiedén is ilyen van ? Mi a véleményed róla ? Amúgy szerinted mikor várható teszt pl itt a PH-en.? Nov 9.-én jelent meg a cucc.

(#7) norral válasza puli122 (#6) üzenetére

norral
(tag)

Nekem ez az első saját laptopom, ezért nem vagyok nagy tapipad szakértő. Bordázott, de nem olyan mint az Asus netbookokon. Azokon kifelé állnak ilyen tüskeszerű valamik, itt apró lyukak vannak. Én már megszoktam, hogy egybeolvad a tapipad a csuklótámasszal, nem keresem rossz helyen még fekve sem az ágyban. Probáltam a "tüskés" változatot valamelyik ilyen hülye azért nem vagyok boltban, és azt nem szerettem. Bár erről könnyebben letévedt eleinte a kezem, de már "érzem" magamtól is, hogy hol vannak a határai.

A minősége szerintem ettől függetlenül gyenge, néha nehezen találom el amit akarok, igaz egykori FPS játékosként nálam ha az egér poziciojáról van szó, akkor nagyon magasan van a léc... A multi touch feature-ök, (amiket tud) nagyon jók. a két ujjas scroll nagy királyság, akárcsak a két ujjas kattintás (középső gomb), vagy a három ujjas változat (jobb egér gomb). A fémes (otromba) egérgombokat csak nagyon ritkán használom, mert a tapipaddal is minden kattintás fajtát remekül meg lehet oldani, de a mozgatás pontatlansága az én mércémmel nagyon idegesitő, ezért általában rádugom az egeret, amit adtak hozzá a dobozban, az sem egy lézeres logitech, de azért elmegy.

Azt javaslom, hogy probálj ki egyet, ha tudsz valahol, nekem nincs sok összehasonlitási alapom.

Tesztet nem tudom. Volt a fémtetejű kontra apple klón, de az meg a nagytestvérről szólt. Google, meg angol nyelvű tesztek, nincs jobb ötletem.

(#8) Keesss

Keesss
(lelkes újonc)

Sziasztok!

látszólag tök amatőr kérdés, de mégis fontos lenne: az ul20a-n "gyárilag" hány meghajtó van? hány partíció? van ugye a recovery partíció, a C: de van külön D: is? Azért kérdem mert olyanokat olvasok itt fórumokon h a recovery partíció megmakkan sokaknak miután átméretezték a C: -t v 2 meghajtót csináltak belőle, stb... nem pont ennél a típusnál olvastam, de épp emiatt kérdezem h ezen hogy is állnak a dolgok hdd ügyileg?

előre is köszi!

ASUS UL30A-QX164V

(#9) puli122 válasza Keesss (#8) üzenetére

puli122
(lelkes újonc)

Szia!

Most vettem pont UL20a-t :))
Szóval: (OS) C: 58GB (DATA) D: 160GB + recovery, amit nemlátsz a win alól.Nemhiszem hogy szükség lenne átméretezésre ( nekem ).

Üdv

(#10) Keesss válasza puli122 (#9) üzenetére

Keesss
(lelkes újonc)

köszi a választ :)

Tapasztalatok az új masinával? Mesélj! :) Hamarosan én is venni szeretnék, de január vége felé csak, addig gyűjtöm az infókat és figyelgetem a konkurenciát :))

[ Szerkesztve ]

ASUS UL30A-QX164V

(#11) puli122 válasza Keesss (#10) üzenetére

puli122
(lelkes újonc)

Hát én most persze elfogult vagyok, de szerintem nincs ellenfele a kategóriában. Kapásból a felépítést nézzük, nagyon igényes, az anyaghasználat is ütős, például a szálcsiszolt alu fedél. Nekem nagyon bejön.

Az aksis üzemidő is nagyon szép: ugye ez sokmindentől függ de ha használom normálisan, ( értem ezalatt pl a képszerkesztést, 80%fényerőn ) akkor 5 óra kürül, ha filmetnézek max hangerőn 50%fényerőn akkor 7óra, ha pedig csak böngészem 20-30% fényerőn, nem wifin akkor 9,5óra kb.

Amúgy a gyártó telerakja egy csomó plusz programmal, a win7-et. Nagyon jól eltalált segédprogramok, például energigazgálkodás szabályzására meg hasonlók.

Van rajta egy plusz kis linux is, amit a bal oldali bekapcsoló gombbal tudsz elindítani. Ez kb 3mp alatt feláll és elég kevés energiát használ, de minden alapvető funkció bennevan, böngésző, skype, médiaplayer, meg hasonlók.

Ha normális helyen veszed, és nem pl a fukar boltban, kapsz hozzá táskát meg egeret is, A táska teljesen normális laptoptáska csak kicsiben, amit amúgy nem igazán lehet kapni. Az egér meg egy sima ASUS laptopegér.

A gyártó nagy előnye hogy 2 év Mo-i háztól házig garanciát ad rá, ami ugye azért jobb mint pl Acer-éknél, akik ha gáz van vele, szlovákiába küldik ki, ami meg beletelik hónapokba.

Hát most enyi jutott eszembe, szerintem nagyon jó vétel, ha valami még érdekel kérdezz :DD

(#12) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Asus UL80Vt: A CULV Laptop with Hybrid Graphics [link]

Egy ION2-vel párba rakott Asus CULV noti tesztje.

(#13) eBeni

eBeni
(kvázi-tag)

Én is egy ul80vt vettem november környékén és eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Előszőr féltem a CULV-s procitól, de fölösleges volt, a gyári +33% tuning nagyon sokat számít. A VGA-t tudod kapcsolgatni dedikált és integrált között. Ha integráltan használod, akkor wifizéssel bírja kb 12-14 órát!!! egy feltöltéssel, ha meg dedikáltal használod, akkor meg egy kis erőmű válik belőle. Eddig az összes mai játék megy rajta (ezekkel próbáltam: Cod Modern Warfare 2, Prototype, NFS Shift, Dirt2, Fifa 10). Mindegyik játék natív felbontáson (1366*768) medium vagy high beállításokkal min 30 fps-el ment!!!
Az aluminium fedlap sugall némi eleganciát, meg talán tartósabb is mint a műanyag. Nekem nagyon tetszik a vaio/mac szerű billentyűzet is.
A touchpadot szokni kell, elég fura az elején. Meg belül sajnos a csuklótámasz eléggé gyűjti az ujjlenyomatot.
Szóval, ha egy könnyű gép kell, amivel azért lehet játszani is és jó ha kibír egy munkanapot egy töltéssel, szerintem nincs jobb választás. És ezekhez a funkciókhoz képest szerintem nem is drága (~220k)

(#14) ro_bert17

ro_bert17
(őstag)

Sziasztok!

Jó a fórum, na már csak azért is, mert én is Asus Ul-t szeretnék vásárolni a közel jővöben. Bár egyelőre még mindig csak az információ gyűjtésnél tartok.

Sajnos még mindig nem volt módom kipróbálni egyet sem.

Milyenek a tapasztalatok az SU7300-as processzorral kapcsolatosan? Mondjuk photoshop-ot, virtual pc-t futtat-e gond nélkül?
Tudja-e valaki esetleg, hogy az UL 30 VT-t mikor kezdik Magyarországon forgalmazni?

Köszi előre is. :)) :)

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#15) Keesss válasza puli122 (#11) üzenetére

Keesss
(lelkes újonc)

köszi a választ! :) a kijelzőjét nem érzed túl picinek esetleg? én ettől félek még, h túl kicsinek fogom érezni... nem kell szemet mereszteni olvasásnál? :B

ASUS UL30A-QX164V

(#16) eBeni válasza ro_bert17 (#14) üzenetére

eBeni
(kvázi-tag)

Először én is féltem ettől a procitól, főleg az 1,3Ghz miatt. Aztán olvastam pár tesztet és azok meggyőztek. A +33% proci tuning sztem sokat számít. Játékoknál sose a proci volt a szűk keresztmetszet, Nagyon proci igényes feladatokat nem használok, de mindig elég sok program fut egyszerre (5-15 között), de sose érzek lassulást. Meg az is elég sokat mondó lehet, h egy 1Gb-os filmet kb 15mp alatt csomagol ki (rar). Egyébként vannak proci összehasonlító táblázatok, de sehol sem veszik figyelembe a +33%-os teljesítményt. Én azt mondom, hogy a proci szintje (ha be van kapcsolva a tuning) a Cinebench R10 tesztje alapján (ami a proci teljesítményét méri) kb a T7300 vagy a T5900-as szintjét hozza (az utóbbi pedig már 2,2Ghz-es). És a döbbenet az, hogy kevesebb mint a harmadát fogyasztja!!!
Én is szívesebben vettem volna az Ul30vt-t, de muszáj volt gépet vennem. Egy kicsit azért tartanék a 30-astól, mert kisebb hely van megoldani a hűtést és a videó kari azért be tud melegedni ha le van terhelve sokáig.

(#17) puli122 válasza Keesss (#15) üzenetére

puli122
(lelkes újonc)

Nem, egyáltalán nem. Ez már teljesen az a méret ami nagyon kényelmesen használható, szerintem minden kompromisszum nélkül. Ennél nagyobb nem is kellett volna, mert nekem a hordozhatóság az egyik fő szempont. Kisebb sem, az már kicsit kényelmetlen. Szerintem pont jó! :C , De nézd meg valahol ahol ki van rakva... én is így választottam méretet.

(#18) ro_bert17 válasza eBeni (#16) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Köszi a választ! :)

Én is egész sok tesztet olvastam, de midenhol azt írták, hogy jó-jó, de ez akkor is csak egy "CULV-s plattform".
Sajnos ettől még mindig nem tudom, hogy ha elkezdek rajta fotókat szerkesztgetni, közben fut mondjuk a virtual pc, és emellett még valami testesebb netes oldalt is kell olvasnom miközben frissítéseket telepít a vindóz, akkor majd nem kell-e hosszú percekig a gép felett pislognom?

És ugye 200 eFt-t nem ér egy próba. (igaz hogy nem is 400 ezres kategória szerencsére)

A melegedés nem hiszem hogy gáz lesz. Egy UL80AG-t, és egy UX30-at volt szerencsém tapogatni működés közben, kb. azonos körülmények közt. Az UL80 abszolút kellemesnek tűnt a másikkal ellentétben.

Ami kezd izgatni, hogy még mindig se híre, se hamva a magyarországi forgalmazásnak az UL30VT kapcsán. Pedig ha jól emlékszem november környékén jelent meg.....és jönnek az új gépek. Elfogok csábulni.... :F :W

(#19) eBeni válasza ro_bert17 (#18) üzenetére

eBeni
(kvázi-tag)

Keress olyan gép teszteket amibe T7300 vagy T5900-as proci van. Kb ezeknek a szintjét hozza az ebben lévő proci. T6600-as szerelt gépből sok van olyat biztos találsz, annál egy hajszállal gyengébb ez a proci.

Vicces, h ezt az árat mondtad, ha kb egy évvel ezelőtt jelenik meg ez a gép, akkor biztos vagyok benne, hogy fél milla felett lett volna az ára...

Az UL80Ag-be és az UL30-ba nincsen dedikált videókártya, azért nem éreztél semmi melegedést. Én is ha kikapcsolom és csak az integrált kártya dolgozik, akkor terhelhetem a gépet bármivel bármeddig sose fog felmelegedni...

Az UL30Vt-t úgy emlékszem decemberre mondták, de hát már az is elmúlt...

(#20) ro_bert17 válasza eBeni (#19) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

A T6600-os kilőve. Nincs benne Intel VT-x! :))

Természetes hogy a dedikált videókártya termeli a hőt bőségesen általában. De írtam, hogy egy UX30-assal tudtam összehasonlítani az UL80Ag-t, amiben szintén csak integrált kártya van. Szóval csak azt akartam kinyögni, hogy az UL egy jó konstrukció lehet ebből a szempontból is! :DD :))

És úgy tűnik egy-két magyar weboldalon is elkezdték árulni a 30Vt-t. Yess! 220 eFt körül.

Tény hogy egy hasonló kvalitású gép egy évvel, de még fél évvel ezelőtt is 400-500 körül volt. Ezért is nem vettünk olyatt anno! :)
Most pedig még 2 kilóért sem árt tudni, miért fizetünk annyit! :)

(#21) eBeni válasza ro_bert17 (#20) üzenetére

eBeni
(kvázi-tag)

A T6600-ast arra értettem, hogy kb akkora a teljesítménye az SU7300-asnak. Nézz meg egy tesztet egy teljesen más laptopnak ami T6600-assal van szerelve és az egy jó iránymutatás lesz, hogy mit fog tudni a CULV.

(#22) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Kicsit utánaolvasgattam a dolgoknak és valóban 3 féle aksi van az UL30-hoz. Egy 4 cellás és kétféle 8 cellás 4400 és 5600mah-s. Utóbbit adják az UL30A-hoz. Az amazon.com -on a Vt verzióból eddig csak az X1-et lehetett kapni, ahhoz 4400-as aksit adtak. Most azonban pár napja árulják az UL30Vt-A1-et is, ami ezüst színű, és 5600-as aksival adják, 800$ helyett 850$-ért. Közben láttam azt is, amit ajánlottatok UL30Vt QX017V-ast. De azonban sehol nincs megbízható specifikáció róla, hogy egyáltalán magyar billentyűzetes-e, illetve milyen színű, van-e szürkében, de ami a legfontosabb, 5600 vagy 4400 az aksi? Valaki ennek nem járt még utána? A típusszám alapján szerintem az X miatt fekete, de én speciel szürkét szeretnék, feketében nagyon csúnyán néz ki belül ez a csillogó csuklótámasz, ha jól láttam a szürke nem annyira csillogós.
Közben kérdezném, hogy mik a tapasztalatok az UL30-asokkal? Nem kopik nagyon az a fényes csuklótámasz?

[ Szerkesztve ]

(#23) ro_bert17 válasza eBeni (#21) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Azt hiszem ez a teljesítmény rendben lesz. Főleg hogy ha tényleg a hordozhatóság, üzemidő, ár/érték szempontjai szerint vesszük figyelembe.
Köszi

(#24) ro_bert17 válasza krisi047 (#22) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ezt a QX017V-s infót inkább visszaszívom! :)
Azt hittem végre megjelent Magyarországon, de úgy tűnik hónap vége felé lesz belőle valami.
És logikusnak tűnik a típus megjelölés a színeket illetően.

(#25) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Ma kaptam e-mailt az Asustól:

Az UL30Vt készülék napokon belül kapható lesz Magyarországon is, természetesen magyar billentyűzettel és nemzetközi garanciával (magyar szerviztámogatással).

A készülékek 8 cellás 5600 mAh-s akkumulátorral kerül forgalomba.

[ Szerkesztve ]

(#26) ro_bert17 válasza krisi047 (#25) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Wow! Ez örvendetes végre! :)

Szín? Típus? Esetleg ár? :) Na jó! Ez utóbbi kőltői kérdés volt... :)

Mit is jelent ez a magyar szervíztámogatás? Hogy nem itt szervizelik helyben ugye?

(#27) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

ASUS UL80Jt Hands-on Review at CES 2010! [link]
12 hour battery life in a high-end laptop? Asus says yes [link]

Rövidesen érkeznek az Arrandale alapú UL notik is. Kíváncsi leszek teljesítmény, fogyasztás szempontjából hogy fognak alakulni a Penryn alapú megoldásokhoz. Remélem SilentPCReviewon lesz egy hasonlóan alapos teszt ezzel is, mint a Penryn alapúval, amit #12-ben linkeltem.

(#28) kali válasza ro_bert17 (#26) üzenetére

kali
(PH! félisten)

szerintem meg azt, hogy magyarországon szervizelik!

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#29) ro_bert17 válasza kali (#28) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Átfutottam az Asus szervíz honlapját. Kísértetsen hasonlít az Aceréhez. Sajnos velük nincs túl jó tapasztalatom.
Ott is magyarországi központtal műxik Brnoban a szervíz.

(#30) kali válasza ro_bert17 (#29) üzenetére

kali
(PH! félisten)

az asus esetében csak korábban volt az, hogy vitték a csehekhez a notit - bár akkoriban sem volt problémás a javítás, rugalmasan intézték futárral -, viszont néhány hónapja budapesti teljes körű szerviz is működik; link

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#31) ro_bert17 válasza krisi047 (#25) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ma délután kaptam az infót: ASUS UL30VT-QX017V Magyarországon. Az árát sejteni lehetett. És fekete.

(#32) krisi047 válasza ro_bert17 (#31) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

A kérdés, hogy 5600-as aksi van-e benne, és hogy lesz a szürkében.

(#33) ro_bert17 válasza krisi047 (#32) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Az árgépet böngészgetem, és szinte mindenhol, nem hogy nem 5600-os, de 4 cellás akksit írnak! :W
Ezt nem tudom elképzelni. :F

(#34) krisi047 válasza ro_bert17 (#33) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Közel sem mindenhol, 8 cellásat is írnak pár helyen. De az ilyen webshopos adatlapokra soha nincs mit adni, a legmegbízhatóbbak is tévednek sokszor, pláne az ilyen nem egyértelmű dolgokban.

(#35) Keesss

Keesss
(lelkes újonc)

azért utánajárhatnának komolyabban is, hogy mit adnak el pontosan a parasztnak :U
vagy csak én vagyok túl nagyigényű? azért 4 v 8 cellás nem mindegy

ASUS UL30A-QX164V

(#36) Keesss

Keesss
(lelkes újonc)

még mindig az UL20A és UL30A közt vacillálok... meg persze várom h picit lejjebb menjen az áruk, de annyira türelmetlen vagyok, hogy az még a döntésképtelenségemet is felülmúlja :N

ASUS UL30A-QX164V

(#37) krisi047 válasza Keesss (#36) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Szerintem jobban megéri az UL30. Egyrészt tovább bírja pár órával, másrészt ha TV-n néznél HD filmeket hasznos a HDMI. Illetve szerintem a 13 col a legoptimálisabb notebook méret, se nem kicsi, se nem túl nagy.

(#38) lszb19 válasza krisi047 (#37) üzenetére

lszb19
(lelkes újonc)

Szerintem várjatok az ul30JT-re
[link]

(#39) ro_bert17

ro_bert17
(őstag)

Ezek szerint többen járunk itt hasonló cipőben! Érdekes! :)

Sajnos én is még mindig hezitálok. A bizonytalanságom tovább növeli egy-két jövőben megjelenő ígéretes modell (Lenovo Edge, Sony Y). De a Lenovo Ideapad U350 legdrágább modellje is csábító. (Tényleg nem értem hogy ezeknek a szerencsétlen, csóró amerikaiknak miért adják olcsóbban, mint nekünk).

Ezért tartok au ul30jT-től. Árban biztos még húzósabb lesz, mint ezek.

Egyébként a 13" pont ideális ha dolgozni is szeretnél rajta. Az intel is azt jósolja, hogy a jövőben ez a méret fog a legtöbbet fejlődni.

(#40) krisi047 válasza Keesss (#35) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Az ipon annyit írt a levelében, hogy 8 cellás és csak fekete van, a szürke már elfogyott. Gyanítom, hogy az UL30A-val keverik. Ha tényleg így van, akkor az elég ciki...

(#41) lszb19 válasza ro_bert17 (#39) üzenetére

lszb19
(lelkes újonc)

Igen, ez a gép majdnem tökéletes. Már csaka 3.0-s USB hiányzik róla.

(#42) ro_bert17 válasza lszb19 (#41) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Ha ebből indulunk ki, ezekből még sok minden hiányzik. Pl. az ujjaim a klaviaturáról! :)

Egyébként állítólag a vezeték nélküli technológiáé a jövő.

(#43) LBalázs válasza ro_bert17 (#42) üzenetére

LBalázs
(újonc)

A minap megvettem az UL30Vt-t. Az akksija 5600-as, és fekete színű. Szerintem sokkal elegánsabb, mint a szürke, de iszonyat mód gyűjti az ujjlenyomatot, még az alu fedlap is.

Amúgy király a cucc.

(#44) ro_bert17 válasza LBalázs (#43) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Hello!

Először is gratulálok a vételhez!
A kérdésem: nem melegszik a gép a videókártya miatt?

Köszi

(#45) krisi047 válasza LBalázs (#43) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Örömmel hallom, lesz mostmár hazai tapasztalat is. Szerintem én megvárom a szürkét, az kevésbé csillog villog, ahogy látom a képekről.

(#46) nyuzge

nyuzge
(tag)

Mi most vettünk egy UL80VT -t. Nagyon jó a gép, 9-10 órát simán bir battery saver modban egyszer 11 órat is használtam. Játékok, még a maiak is nagyon szépen mennek rajta. Design tényleg nagyon eltalált. Hátrányai: érzékeny az ujjlenyomatra, karcolódik, picit gyenge az lcd tartó zsanér, és az akku lötyögését is megerősítem. Amugy nagyon rendben van csak ajánlani tudom. :R

Ottó etté'? ... Nem a Ottó kétté ....

(#47) krisi047 válasza nyuzge (#46) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Lehet csak elkerülte a figyelmem a válasz, de az UL80 miért bírja tovább a UL30-nál? Elvileg a vas, meg az aksi ugyanaz, de a kijelzője még nagyobb is ráadásul a 80-asnak, mégis jelentősen veri. Hogy van ez? :F

(#48) Keesss válasza LBalázs (#43) üzenetére

Keesss
(lelkes újonc)

hol vetted? hogy ne reklámozzunk, priviben is megírhatod

[ Szerkesztve ]

ASUS UL30A-QX164V

(#49) LBalázs válasza ro_bert17 (#44) üzenetére

LBalázs
(újonc)

Köszi!

Az az igazság, hogy eddig még semmi olyasmit nem csináltam vele, amihez kevés volt az integrált. Még a full hd filmet is elvitte. Kicsit néha bemelegszik, akkor a bal felső oldalán fújja ki a meleget, meg az alja melegszik kicsit, de egyáltalán nem zavaró. A billentyűzetnél semmilyen melegedést nem tapasztaltam, de mondom, nem hajtottam meg.

Az aksijáról annyit, hogy én amikor netezek, vagy szöveget szerkesztek/olvasok, nem a battery saving opciót használom, hanem az egyel felette lévőt, a quiet office-t. Ebben már az aero-t pl nem tiltja le, és kicsit feljebb engedi a processzor teljesítményt, de még az intel videokártyát használja. Vonaton word-öt és pdf-et olvasva, wifi kikapcsolva, kijelző fényerő levéve, de nem minimumra, az aksi 75%-on azt írta, hogy 10 óra van hátra. Ha elindítottam neki valami prociterhelő programot, akkor ez az idő lement 4 óra körülire. Szóval az aksi elég meggyőző.

Még egy tapasztalat, hdmi-n keresztül rádugtam egy 101-es sonyra. A kép kilógott róla egy kicsit, de amikor a media playert kitettem full screenre, nem volt semmi hiba. Küldte az audiót is, és gyönyörűen mentek a hd videók.

A notebook egyébként a gépház.hu-tól van.

szerk: megnéztem, az enyémen egy millimétert sem mozdul az aksi.

[ Szerkesztve ]

(#50) LBalázs

LBalázs
(újonc)

Írnék pár dolgot a touchpadról is. Az ujjnak nem zavaró a mintázata. Ami nekem még furcsa, az az, hogy mivel egy síkban van a csuklótámasszal, könnyen le lehet csúszni róla, aztán az ember csak néz, hogy miért nem mozog a pointer. Talán meg lehet majd szokni.

A multitouch nekem bejött, ezért nem is tudok nagyon nyilatkozni a gombról, nem nagyon van rá szükség. Két újjal lehet scrollozni vízszintes és függőleges irányban is. Ha az ember két újjal megböki, akkor azt a hármas gomb klikkjének (scroll gomb lenyomása egéren) érzékeli, három újjal egyszerre megbökve meg jobb klikket érzékel. Szépséghibája a dolognak, hogy nincs.kinetic scrolling.

A szín dolog meg ízlés kérdése, én szürkére számítottam, de nem csalódtam, amikor a csávó a boltban egy feketét vett elő a dobozból. Eleve kacérkodtam a gondolattal, hogy feketét veszek, mert NAGGGYON jól néz ki. A szürkével nekem kicsit az a bajom, hogy a szürke alapon fekete betűk, majd a szürke alsó rész felett a fekete lcd és a káva kicsit bóvli hatást kelt, ez viszont nagyon elegáns. Ha az ember megfelelő fényben és szögben nézi, látszik hogy apró kék csillámok vannak a fekete színezésben. Ennek viszont az ára, hogy állandóan törölgetni kell. Szóval akit ez zavar, az ne válasszon feketét.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.