Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) ceaser válasza gV (#550) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ne nevess ki, nekem a kinézet miatt ez nem annyira fontos... bár azért ha már jelen van az új technológia, akkor igazán bele lehetne pakolni ezekbe a csúcs lapokba....

Igazság szerint én mATX-ben kell hogy gondolkodjak, és jelenleg x58-as szinten a rampage 2 gene van.... de az nem tetszik (nem kéretik nevetni -erősen számít a modding is!) Ha viszont hasonló öltözetet kapna egy RIIIGene, akkor az pont megfelelne...
Persze az is felmerült bennem, hogy mi a francnak egy x58-as konfig a játékokhoz, ehhez elég lenne egy p55 maximus3gene egy i5 750-nel...de ez már másik topik.... :B

Mostanában nem panaszkodhatunk, hardver újdonság van dögivel.... X68???? Már hova???
Kezd hasonlítani ez a szegmens az autógyártásra.... ;]

(#552) gV válasza ceaser (#551) üzenetére

gV
(őstag)

sata3/usb3 külsős gyártótól származo chippel meglesz oldva elnézve a felső kettő sata csatit
van a dfinek és a msinek is matx-es X58-as lapja
jövőre saccolom az X68-at 22nm-es LGA1366-ba menő cpukhoz 45nm-es csikszélességel PCIe 3.0-ás támogatással, ha tényleg most jönne azt hülyeségnek tartanám, de itt van a "hir" [link]

(#553) ceaser válasza gV (#552) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

A lényeg, hogy nagyon gyorsan változnak a dolgok, és ezzel nem lehet lépést tartani, mondjuk sokszor értelmetlen is! Mindenesetre én örülnék egy rampage3Gene-nek....
Az x68 még korai lenne... Rampage IV :C

Van még EVGA mATX is , az van most nekem, a dfi a színe miatt nem gyere be, pedig jó kis deszka az az mAtx, az MSI pedig gyengécske...

(#554) Góliát válasza Bundee69 (#549) üzenetére

Góliát
(senior tag)

Szia. Csak addig jutottam, hogy:
BCLK 180
DRAM 1443
UCLK 3067
CPU RATIO SETTING 19.
EZ így működik. BELE BIBRÁLTAM a voltokba is és visszaáll alapra.
Előre is köszi. :R

[ Szerkesztve ]

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#555) Bundee69 válasza Góliát (#554) üzenetére

Bundee69
(kvázi-tag)

Szia,
Hogy érted, hogy visszáll alapra? Akkor most nem működik mégsem?

Most épp a meló ban vagyok, hétvégén meg újratelepítettem a gépem azért nem küldtem eddig a beállítasaimat. De akkor majd ma este. Képeket küldök majd azthiszem, mert akkor nem marad ki semmi. Írok hőfokokat meg minden.
Milyen RAM-od van és milyen proci hűtőd? Ha gyári Intel-es a hűtőd akkor felejtsd el a tunningot :)
A BIOS-t addig updateld a 1639-re. Van ugyan újabb is, de ezt használom én is.

ASUS Rampage II Extreme, i7 920 @3.8GHz, ASUS GTX480, Corsair Dominator 9Gb 1600MHz, Water Cooled (CPU,VGA), Saitek X52 Pro, TrackIR5, Zalman GS1000

(#556) Góliát válasza Bundee69 (#555) üzenetére

Góliát
(senior tag)

Bocsi, hogy most írok de nem volt időm! Egyébként köszi, hogy megpróbálsz segíteni. :R
A gépem összetevői:
- ASUS Rampagne 2 Extreme
- I7 920 Corsair H50 Vizhűtővel
- Corsair Dominator 1600 Mhz 6 GB
- ATI 5870, de lecserélem majd 5970re
- BIOS 1639-es
- SSD 128 GB

Ezt állítottam be:
- BCLK 200
- DRAM 1600
- UCLK 3200
- CPU TURBO POWER LIMIT disable
- CPU RATIO SETTINGS 19
- CPU VOLTAGE 1,11250
- CPU PLL VOLTAGE 1,86892
- QPI/DRAM 1,32500 minden más auto-n hagytam. Újraindításkor visszaállítja magát a kezdeti állapotba és kezdhetem előlről. :W
Az 554- ben leírt beállításom működik most, de ez így csak 3,4 Ghz. Legalább működik!

(#557) Góliát

Góliát
(senior tag)

Mindjárt kipróbálom a beállításaidat. :R :R :R :R

(#558) Góliát

Góliát
(senior tag)

Úgy néz ki, hogy működik. A hőfok sem megy fel 60-.ig nyugalmi állapotba. :C
Köszönöm a fáradozást. Nagy ÁSZ vagy! A következő a 3,8 Ghz lesz.
:R :R :R :R :R :R :R

(#559) Bundee69 válasza Góliát (#558) üzenetére

Bundee69
(kvázi-tag)

Úgy érted, hogy a 4GHz?
Ugyanis a 3.8-hoz való beállításokat küldtem el. :K

[ Szerkesztve ]

ASUS Rampage II Extreme, i7 920 @3.8GHz, ASUS GTX480, Corsair Dominator 9Gb 1600MHz, Water Cooled (CPU,VGA), Saitek X52 Pro, TrackIR5, Zalman GS1000

(#560) ceaser válasza gV (#550) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Mégis ICH11 lesz az x68-ban :C [link]

(#561) gV válasza ceaser (#560) üzenetére

gV
(őstag)

ez ugyan az a kép, ami az xs-ről linkeltem, sztem az ipon is onnan vette :K

tehát én továbbra is kételkedem h jönne

(#562) ceaser válasza gV (#561) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Igen miután linkeltem és jobban megnéztem észrevettem hogy a kettő ugyanaz... :B

A cikkben is említést tesznek róla, hogy eddig az intel nem akarta 2011 előtt a ICH11-et bevezetni.... Mondjuk azon nagyot derülnék, ha egy asus rampage 3 extreme még X58 lesz ugye, de kidobna az asus egy asus rampage 3 gene-t, ami már x68-as lenne.... ;]

Ez nem komoly csak eljátszottam a gondolattal..... :K

(#563) gV válasza ceaser (#562) üzenetére

gV
(őstag)

sztem pont a vélhetően X58-al szerelt RIIIE miatt nem lesz X68+ICH11 azt meg abból szüröm le h a felső SATA portok külön szinezést kaptak (nem hinném h csak 2 SATAIII vinyot fog tudni vezérelni az ICH11) ez nekem külső chipes támogatást sejtet

Gene ha jön és X68-al (valamikor) sztem akkor az már IV lesz és persze amellé jönni fog a IV Extreme

[ Szerkesztve ]

(#564) Góliát válasza Bundee69 (#559) üzenetére

Góliát
(senior tag)

Jaj, bocsi elírtam.

(#565) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Az asus rampage 3 extreme mikor lesz kapható?

(#566) niklebi válasza ceaser (#565) üzenetére

niklebi
(tag)

Fentebb írtad ,hogy mit olvastál :K Szerintem abból kiderül,hogy csak találgatnak. Amíg az Intel nem jelenti be az új lapka készletet addig kitudja :O

(#567) ceaser válasza niklebi (#566) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Eddigi infók alapján első negyedév...
Csak azért kérdeztem meg ismét, hátha valaki tud valami pontosabbat külföldi oldalakról...

A cikkben X58-asként emlegetík, ha ez így lesz, akkor szerintem független az Inteltől.
De aztán bármi lehet... :F

(#568) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Ebben a videóban érdekes dologra lettem figyelmes...
Nem tudok angolul, ezért nem tudom, hogy a srác alakította át a hűtést a lapon, vagy van ilyen gyári kivetel is..
( videó második felében van szó a lapról.)

(#569) gV válasza ceaser (#568) üzenetére

gV
(őstag)

ez egy moddingolt gene ASUS AGP-V 8200T2 Pure kariról van a venti

(#570) Plucifer

Plucifer
(újonc)

Sziasztok,

nincs véletlenül valakinek GIGABYTE AURORA 3D házban az ASUS Rampage 2 Extreme lap ...?
mert hétfőn venném meg a lapot, de most elbizonytalanodtam a 30,5*26,9 + 0,5cm a sata csati - megmérve úgy tűnik éppen csak belefér - talán 1 mm marad ki...???

köszi :R
üdv.: Miki

[ Szerkesztve ]

(#571) ceaser válasza gV (#569) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi! :R

(#572) niklebi válasza Plucifer (#570) üzenetére

niklebi
(tag)

Szia!
Nekem nem ilyen házam van, de megnéztem itt a róla készült tesztet és az ott látott képek alapján ,tényleg nem sok helyed marad! Ez a lap tényleg ilyen széles a rajt lévő pluszok miatt. Neked kell döntened ,hogy megéri-e hogy szűken leszel a házadba :D

(#573) Plucifer válasza niklebi (#572) üzenetére

Plucifer
(újonc)

Hali,

KÖSZKE ....
kivágtam 1 kartonlapot "arra" a méretre és "döntögetve pont belefér", de az USB-ket sajnos már nem tudnám bedugni - így ez az ASUS lap sajnos kilőve.... :(

üdv.: Miki

(#574) niklebi válasza Plucifer (#573) üzenetére

niklebi
(tag)

Mellesleg ha ilyen lapban gondolkodtál akkor egy ház cserében miért nem? Előbb-utóbb szerintem csere lesz,mert az új VGA-k nem férnek majd el,és akkor szerintem cserélni fogsz :D

(#575) Plucifer válasza niklebi (#574) üzenetére

Plucifer
(újonc)

nagyon 1*ű a válaszom - mert tetszik ez a ház [igaz tök felesleges benne 5db cd/dvd hely, illetve a 2 floppy helyét is simán megszüntetném...]
illetve akkor veszek 1 gigabyte extrémet, ami hasonló kaliber és az standard atx formátum ..... :B

az 5850 és az 5870 belefér [CF-ben a kettő még azért 1-2 évig megküzd a játékokkal ...]

(#576) megema

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hello!

Most sikerült befejezni a gépemet. Az adatlapomon látható. Eddig tetszik az R2E, de az X-Fi-t sehogy se tudom felismertetni. High Definition Audio Device-ként kezeli a Win 7 és a saját programja nem képes kezelni. Létezik valami megoldás? :F

[ iPhone 4S 64GB iOS 5.1.1 ][ Eddig 112 piros! ][ http://megema.atw.hu ]

(#577) ATtIs_80 válasza megema (#576) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

A SoundMax drivert feltelepítetted az X-Fi saját programja előtt?

(#578) megema válasza ATtIs_80 (#577) üzenetére

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Először nem. Az X-Fi felrakása után néztem, hogy ilyen is van a CD-n :U Mikor nem ment 5.1-ben, felraktam azt is. Semmi változás, próbáltam az Asus weblapjáról is leszedni, de azzal se jó. Win 7-ben beállítottam az 5.1-et és tesztelésre kattintva úgy tűnik minden rendben, de Media Playerben és YouTube-on zenét hallgatva, csak sztereó hang van (front-ok szólnak csak). Aztán leszedtem mindent és megpróbáltam X-Fi Support Pack 2.0-t (Daniel_K), de az meg nem ismerte fel a kártyát, így nem rakta fel magát. Utána felraktam a SoundMax-ot, de az X-Fi-t még nem. De így se akar menni. Rakjam fel az X-Fi-t is? Természetesen minden próbálkozás után újraindítás volt.

(#579) ATtIs_80 válasza megema (#578) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Ha a SoundMax már fent van, akkor már csak az X-Fi-t kell feltelepítened és működnie kellene a hangnak. Ha mégsem akkor szedd le mindkettőt, nyomj egy restartot és telepítsd fel először a SoundMax drivert, utána az X-Fi-t. Én mindkettőt az alaplaphoz mellékelt lemezről telepítettem és rendben működik. A telepítés után a Vezérlőpultban és az X-Fi programjában is be kell állítani az 5.1-et és jöhet a hangorkán! :)

(#580) megema válasza ATtIs_80 (#579) üzenetére

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Elsőre így is visszapofázott, hogy nem kompatibilis, válasszak másik eszközt, de ugyanazt kiválasztva elindult az X-Fi :) Köszi :R

(#581) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek a bő egy hét múlva induló CEBIT-en lehetséges egy Rampage III Gene meglepetés? Vagy azért arról szivárognának ki előzetesek?

(#582) Cclone válasza ceaser (#581) üzenetére

Cclone
(lelkes újonc)

Nem hinném. Szvsz lett volna már valami infó róla. Vagy láttal valahol esetleg valamit?
Extreme viszont jöhetne már! :C Volt R2Em, és nagyon szívesen kipróbálnám a "nagytestvért"!

[ Szerkesztve ]

Eladó R2E hf blokkok+csatik 10K

(#583) ceaser válasza Cclone (#582) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hát sajna nem találtam semmit róla. Ha lesz is akkor az nem mostanában.
Viszont az R3Extreme-nek most lesz a hivatalos bemutatója a CEBIT-en.... Utána kerülhet csak a boltokba. Áprilisnál előbb nem ér ide hozzánk szerintem.
Nagyon baba az a deszka....
Én beérném az mATX változatával. Viszont abban nagyon bízom, hogy lesz, mert nagyon tetszik, hogy mostanában egy kicsit "evgásodik" dizájn terén az asus rog széria..... :C

(#584) Cclone válasza ceaser (#583) üzenetére

Cclone
(lelkes újonc)

Gyönyörű a lap, az biztos! :C És az első tesztek szerint nem lesz kispályás!
Újra csilloghat a ROG széria!
Nagyon várom már. Csak hát az ára valszeg elsokalós lesz megjelenéskor :O .
R3E biztos barátibb áron lesz, ha lesz.

(#585) ceaser válasza Cclone (#584) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hát gyorsan toltak is ezzel a lappal egy világrekordot....
Azért az már nagyon komoly, hogy már a tervezésnél figyelembe vették az extreme tuninghoz nélkülözhetetlen nitro hűtést is.
A táp ellátása is jól átgondolt, mert a 4.vgahoz nem a pci-e csatikból kell elvenni, hanem két 4pin molex kell hozzá.
R3gene-ben azért bízom, mert mostanában nagyon divatos lett az mATX, és mintha az asus ezt figyelembe is venné.... :C (Rampage2gene, Maximus3gene) Abban bízom, hogy nem hagyják ki a gene-t a rampage 3-as sorozatból sem, egy hasonló dizájnnal, mint a maximus 3 gene.

Azon röhögnék nagyot, ha az intel tényleg bedobná az ICH11-et, a második negyed évben (voltak ilyen hírek is a 2011-es dátummal szemben) és az R3gene-be már azt tennék....
Az már más kérdés, hogy véleményem szerint pont semmi értelme a sata3.0.nak....
Szerintem még olyan hardver sincs, ami a 2.0-át is kihasználná.

(#586) Cclone válasza ceaser (#585) üzenetére

Cclone
(lelkes újonc)

Hát igen. Még meg se jelent, de van már vele Wr. :Y
Szvsz biztos lesz majd gene is, legalábbis az eddigi tendencia alapján. Csak az a kérdés, mikor?
ICH11 pont nem érdekel, amíg nincs az az eszköz, ami rendesen kihasználja a sata3.0-át. Mikorra meg lesz, lesz már X78 :K.
"R3E biztos barátibb áron lesz, ha lesz."
R3G akart lenni :B

(#587) ceaser válasza Cclone (#586) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hát most már türelmetlen vagyok, ezért hétfőn veszek egy R2gene-t. Aztán majd eldől, hogy mikorra jön a 3-as gene, ha jön....
Hát nekem is egyezik a véleményem az ICH11-gyel kapcsolatban.... még a sata 2.0 sincs kihasználva.

értem én :DDD :R

(#588) megema

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyon elégedett vagyok a géppel egyenlőre :D Viszont a ROG Logo nem világít :U BIOS-ban be van kapcsolva és be is van dugva. Ötlet?

(#589) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Én most próbálgatom az asus rampage 2 gene-met... .Nagyon tetszik, de van egy kis gondom... Én is feltelepítettem a soundblastert, utána az x-fi-t....
Az a bajom, hogy a kontrol panelban nem működik semmi, hiába állítgatom pl a hangerőt, nem változik semmi...

Mit rontottam el?

(#590) megema válasza ceaser (#589) üzenetére

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hmm... Jó kérdés. Nekem is a hangkártyával volt gáz. Szedd le mindkettőt -> Újraindítás. Utána Asus honlapjáról legfrissebb nem béta drivert kapd le és telepítsd. Utána menjen az X-Fi. Újraindítás megint. Első indításra Control Panel visszapofázik, hogy nem kompatibilis és megkérdezi választasz-e másik hardvert, de ezt gondolom tapasztaltad. Választasz, de ugyanazt. Elindul és innentől működnie kéne. Nekem ennyi megoldotta. Hátha :U

(#591) ceaser válasza megema (#590) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget, de sajna nem tudtam megoldani a problémát.
Arra gondoltam, hogy az lehet a baj, hogy csak egy USB-s fejhallgató van a géphez csatlakoztatva hangezközként?
Bár az X-Fi hangerő gombjának tekerésévek semmilyen hangot nem befolyásol. Elileg a rendszer hangerejét kellene ezzel állítani, nem?

De ahogy néztem valami nem gömbölyű, mert hiába állítgatok bármit az X-Fi-ben nem történik semmi a hangolt illetően.

Nah még próbálkozom, aztán jelentkezem mire jutottam.

Mindenesetre köszi :R

(#592) megema válasza ceaser (#591) üzenetére

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha USB-s, akkor az eszközt is át kéne cserélni, mert az külön "hangkártya". Ha megnyitod a Console Launchert, kattints az Entertainment Mode melletti kis ikonra, és ott lesz a Select Audio Device vagy a Control Panelen felül a legördülőben :)

[ Szerkesztve ]

(#593) ceaser válasza megema (#592) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos annál a beállításnál nekem csak az SB X-FI lehetőséget dobja fel :W

Poénból leszedtem a Sound max drivert, de fent hagytam a X-FI-t...
Akkor működött a hangerő vezérlés a tálcára helyezett X-FI panellel, de akkor meg nem tudta betölteni a keverő panelt, ahol a hangszínt meg minden egyebet lehet állítani.

Nekem Windows 7 64bitem van, nem lehet, hogy ez a gond?

(#594) ceaser válasza megema (#592) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ez nehéz szülés volt, de nagyon köszönöm a segítséged, mert sikerült rávezetned, hogy hol keressem a problémát! :R

részben már működik, de nem értem, hogy miért csak a tálcáról indítható mini panel?(volume panel)
A kinagyított panelen (Creative Consol Launcher) csak az X-Fi-t lehet kiválasztani, míg a tálcán lévő kezelőpanelen mindegyik hangmegjelenítőt.
Sajnos így viszont csak a hátlapi panelen működik minden amit lehet állítani a Consol Launcher-en.... Pont ez lenne a lényeg....
Még a fülhallgató annyire nem lényeg, mert az tervben van, hogy veszek valami normálisabbat, de a HDMI kimenet az már lényegesebb lenne

Nincs valami ötlet, hogy mi lehet a gond?

[link]

(#595) gV válasza ceaser (#594) üzenetére

gV
(őstag)

sajnos a problémádra nem tom a megoldást, de te azt megnéznéd h a Vezérlőpult\Hardver és hang\Hangeszközök kezelése-ben az SPDIF illesztő\Tulajdonságok\Speciális fülön milyen csatornák elérhetők :R

(#596) megema válasza ceaser (#594) üzenetére

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igazán nincs mit :) Ez valószínűleg azért van, mert a Creative nem akarja, hogy máshoz is használni tudd a programját. Nekem például SoundMax Integrated Digital HD Audio-ként ismeri fel, nem is X-Fi-ként... Ennek ellenére minden működik. Kicsit mókás. Control Panelen nem enged semmit beállítani, ha másik eszközt választasz?

(#597) megema válasza megema (#588) üzenetére

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Erre valami tipp? Egyáltalán nem világít, mintha be se lenne kapcsolva és a gépet kikapcsolva sem pulzál. Egy ilyen baromságért nem akarom gariztatni, de elég zavaró... Lehet 1504-es BIOS a ludas? :F

(#598) ceaser válasza gV (#595) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Megnéztem,[link]

megema: Köszi :R Sajna a consol launcherben csak XFI-t lehet állítani, akármit állítok a creative volume centerben..
Holnap még megpróbálom a cd-n lévő sound max driverrel...

Viszont sajna nem vágom, hogy miért nem világít a logo az extreme-n... ami most fent van bios az a legfrisebb? Én megpróbálnám egy bios cserével.

[ Szerkesztve ]

(#599) megema válasza ceaser (#598) üzenetére

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De Control Panelben be tudsz állítani más eszközt is, nem csak megjelenik, ugye? Mert ott is mindet lehet állítgatni, mint a Console Launcherben.

Nem, már van kb 3-4 frissebb BIOS, de mivel nem sok a változás (Gulftown, memória kompatibilitás), ezért nem raktam fel.

(#600) ceaser válasza megema (#599) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Nem a control panelben is csak SB X-FI beállítási lehetőség van... :F
Nem értem, hogy miért???

Nem hiszem, hogy a bios hibája lenne, mert akkor már többen jeleztek volna fórumokban... :F Nem lehet, hogy fordítva van a led csatlakozó illesztve az alaplap foglalatába??? Lednél nem mindegy a polaritás... Hirtelen ez jutott eszembe....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.