Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) niklebi válasza syC (#500) üzenetére

niklebi
(tag)

Igen 64bites a Win7. A Bios reset/frissítés nem volt,mivel a biosban semmihez nem lett még
hozzányúlva. Ráadásul azt sem tudom hogy kell :O Ha "Cmos reset" az, akkor az volt de semmi nem változott. Biosból a legfrissebb van fenn. Mint látható nagyon kezdő vagyok :D
Eddig csak "kész" gépeim voltak és azokban ugye nem lehetett semmit állítgatni ,meg nem is kellett. Ez az első saját építésű gépem és most tanulok meg mindent :K

[ Szerkesztve ]

(#502) syC válasza niklebi (#501) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Jókezdés egy Rampage 2 Extreme, nem szaral gurigázol :D

Arra lennék kiváncsi, hogy inditasz egy cpu-zt akkor a memory fülre kattinta mit ir ki a progi single vagy triple channel?

• De hova temetik a túlélőket? •

(#503) niklebi válasza syC (#502) üzenetére

niklebi
(tag)

Azt írja hogy Triple, de se az Everest se másik memória kezelő progik nem látnak csak 2 gigát.vagyis azt írják annyi használható.

(#504) syC válasza niklebi (#503) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Ugye a kék dimmekbe tetted a ramokat?

(#505) syC

syC
(PH! addikt)

Ezt is nézd át, hátha... [link]

(#506) niklebi válasza syC (#505) üzenetére

niklebi
(tag)

Köszi,hogy próbálsz segíteni :DD A ramok a kék slotokban vannak.Amikor először láttam,hogy az Everest ezt írja akkor első nekifutásra az összes ramot eggyenként kipróbáltam mindhárom slotban külön-külön,mert azt hittem hogy valamelyik kettő a háromból nem jó,de mindháromra azt írta ki az Everest hogy telepítve 2giga,használható 2giga :K Amikor visszatettem a ramokat,akkor megint csak azt írta használható 2 giga :W Na ezt nem értettem?
Ma beszéltem a cégnél az IBM-es srácokkal és azt mondták,hogy meg van a maradék kettő ram is szerintük,csak a Win7 4 gigából lapozó területet csinált mivel sok progi van a gépen :F Hát az Everest tényleg mutatja a 4 giga lapozó területet,meg + 6 giga virtuális memóriát is :Y Akkor most vagy meg van mind a 6 giga ,csak 2 használható szabadon,vagy ha nem akkor szerintem így marad :D
Mégegyszer köszi,hogy próbáltál segíteni :R :R

(#507) syC válasza niklebi (#506) üzenetére

syC
(PH! addikt)

:R Remélem jutsz valamire

(#508) niklebi válasza syC (#507) üzenetére

niklebi
(tag)

Kész vagyok idegileg :W Semmi köze a Win 7 lapozó területének a ramokhoz :O Próbáltam egy kis alap tuningot, csak 3200 MHz-re akartam húzni a procit, a ramokat 1033-ról 1600-ra húzni (Corsair Dominator CM3X2G1866C9D) de nem indult el :O Az LCD Poster azt írta Ram probléma miatt :W Most itt tartok :O Keresem a megoldást!!!!!

(#509) syC válasza niklebi (#508) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Vidd vissza a ramokat, vagy próbáld ki másik ramokkal a masinát. :U

(#510) Geryson válasza niklebi (#508) üzenetére

Geryson
(őstag)

Lehet hülyeséget fogok írni, de leírom. Nekem is 1866-os RAM-om van és 1066-on futtatta a gép és ha a "DRAM Frequency"-résznél (most ezt a könyvből olvasom, mert nem tudok bemenni a BIOS-ba még egy pár óráig, de ez volt az emlékeim szerint) beállítottam, hogy DDR3-1866 Mhz, akkor kifagyott a következő indításnál.

A megoldást nekem az hozta, hogy az "AI Overclock Tuner"-nál át kell állítani "X.M.P" állásba és akkor automatikusan behozta, hogy 1866-os a RAM és innentől fogva akár még húzható is, de ezt most én egyenlőre kihagytam, de legalább a névleges értéken futtatja a RAM-okat!

"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."

(#511) syC válasza Geryson (#510) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Ez a méretet is befolyásolja? :U Nagyon kiváncsi vagyok, segít-e.

(#512) niklebi

niklebi
(tag)

A gépből ramok újra ki---->egyenként újra kipróbálva--->mindegyik külön-külön látszik, együtt még mindig csak 2 giga használható :W Az első Hsz-ben lévő képen az alaplapon látszik,hogy a 8pin-es alaplapi tápcsatoló helye le van fojtva, az User Guide-ben azt írják,hogy ha nem megfelelően van bekötve az alaplap akkor nem működik minden rendesen--->kicserélés 4pin-->8pin-es tápkábelre-->helyzet nem változik. Pc-és szakember felhívás--->jön vizsgál---> mindent rendben talál :K A gép saját erőforrás-figyelője szerint--->Hardverek számára fenntartva 4 giga :Y Na megkerültek az elveszett ramok :DD Csak van egy-két furcsaság: az erőforrás-figyelő szerint 2db VGA van a gépben :F hát csak 1 van :K A BIOS led folyamatosan sárgán világít :O Este alaplapból elem reggelig kivéve,--->újra indítva, a led továbbra is sárga :O A legújabb BIOS van a gépen--->most mi a fenét csináljak,hogy zőld legyen :F
Geryson:a ramokat átállítottam X.M.P.-re a helyzet ugyan az,de fenntebb írtam megkerültek az elveszett ramok (el sem voltak veszve)

A végére,hogy jót is írjak :DD Újra megpróbáltam egy kis tuningot :DD a végén 4MHz-ig sikerült húzni a procit, úgy hogy a ramokat X.M.P. re állítottam,csak a ram feszt állítottam 1.64-re.A 3DMARK Vantage simán lefutott,a Prime95-öt kb. 20 percig futtattam.simán ment :P Igaz az IntelBurn Test-et nem tudtam elindítani--->nem tudom miket kell beállítani :F de már keresgélek.

Mégegyszer nagyon köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált :R :R :R

Igaz a BIOS problémára (sárgán világít) még várom a segítséget,vagy ha valaki tudja a megoldást!!!!! Azt is jó lenne tudni miért lát a gép 2 VGA-át?

(#513) ATtIs_80 válasza niklebi (#512) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Tegnap én is csatlakoztam a Rampage II tulajok táborához!
Tegnap estig azonban csak az összeszerelésig jutottam, de ma tüzetesebben szemügyre veszem én is a dolgokat. Nekem is Corsair ramjaim vannak így kiváncsi vagyok, hogy nekem vajon mit dob a gép. :U

(#514) bzs73 válasza ATtIs_80 (#513) üzenetére

bzs73
(őstag)

Grat hozzá.Jó lap. :K

(#515) ATtIs_80 válasza bzs73 (#514) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Köszi! :R Már alig várom, hogy kipróbáljam mit tud! :DD

(#516) ATtIs_80 válasza niklebi (#512) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Megnéztem a ledeket és a Bios nálam is sárgán világít, a többi pedig zölden. Azt viszont nem tudom, hogy miért és a kézikönyv sem ír a színről semmit.

(#517) ATtIs_80

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Friss Extreme tulaj vagyok ezért még ismerkedek a lappal és a számomra rendkívül részletes Biosával is (eddig Giga lapom volt, az kicsit egyszerűbbnek tűnt! :) ). Van néhány dolog, ami számomra még nem tiszta, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Első nekifutásra a lapnál a feszültségbeállításokban adódtak problémáim. Azt szeretném elérni, hogy ne ingadozzon a feszültség annyira, amennyire most teszi. Mindezt teszi úgy, hogy kikapcsolatm a Biosban a C1E-t, a CPU TM-et és C-STATE-t és bekapcsolt LLC mellett pl. a Bios-ban beállított 1,15V proci feszültségre Prime alatt 1,17-1,18V terhelést jelzett az everest és az LCD poster is. Természetesen alacsonyabb és magasabb feszeknél is ugyanez (kb. +0,01 - 0,02V) volt a helyzet, lefelé nem igazán ingadozott. Mit kellene még beállítanom a Biosban ahhoz, hogy ne legyen ilyen probléma?
Ha esetleg van néhány hasznos tippetek, praktikátok a stabil tuninghoz, azt is szivesen fogadom!
Előre is köszönöm!

(#518) Zsubi válasza ATtIs_80 (#517) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Mást nem tudsz vele csinálni csak ha bekapcsolod az LLC-t de mint írtad az bevan kapcsolva úgyhogy ennyi :K Minden alaplap droppol valamennyit LLC-vel kevesebbet nélküle meg többet ;)

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#519) ATtIs_80 válasza Zsubi (#518) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Köszi! Szóval ez van, számolnom kell vele pluszban!? Eddig sem volt ismeretlen ez a jelenség, de az előző lapomnál szintén bekapcsolt LLC mellett, csak lefelé vett el a feszből. Nem hittem volna, hogy felfelé is ennyire hagyja ingadozni.

(#520) ATtIs_80 válasza ATtIs_80 (#519) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Probléma megoldva! Biosfrissítés kellett neki! :)

(#521) vhunor

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Kérdés a Gene II tulajokhoz: használja valaki Mugen 2-vel, vagy bármilyen más hűtővel amit backplate-tel kell rögzíteni? Ha igen, hogy? Mert ugye az alaplapon gyárilag van egy fém lap a foglalat mögött...

(#522) bOtX

bOtX
(fanatikus tag)

Gondoltam leírom ha valaki ilyen lapot szeretne venni: Nekem lassan 1 éve lesz meg (ami nálam óriási szó...) és teljesen megvagyok vele elégedve. Életem eddigi legjobb alaplapja. Szóval csak ajánlani tudom. :R

Még mindig 70-80k közt mozog? :Y Az azért szép.

(#523) szeverin

szeverin
(újonc)

Beléptem a táborba Rampage 2 Extreme-vel,kérem segítsen valaki.Aki Veszprém,vagy Fejér megyéből van,az kérem vegyen fel MSN-re,de csak olyan aki jól tudja a deszka beállításait,tunningolását stb.Valószínű nekem össze kéne majd szerelni,meg belőni a deszkát,persze nem ingyen kérem...
A Gép

i7 920
Asus Rampage 2 Extreme
G.Skill 6Gb 1600 Tri channel
Zotac Geforce 9800GT 1Gb

E-mail: szevy@freemail.hu
MSN: szevy@mailbox.hu

[ Szerkesztve ]

(#524) stev65 válasza vhunor (#521) üzenetére

stev65
(újonc)
LOGOUT blog

Ugyan nekem extreme alaplapom van, de én is mugan 2-es hűtőt tettem a procira. Azt a fém lapot ki kell cserélni a hűtőhöz csomagolttal, de neked meg kell venni a muganhoz egy kiegészítő lapkát az 1156-os foglalathoz.

[ Szerkesztve ]

(#525) ramos

ramos
(újonc)

Kettő egyzserű kérdésem lenne:
1. tényleg sokkal jobb a hangcucc rajta, mint valami mezei alaplapon? Gondolom normális hangfal is kell hozzá...
2. van jelentősége hogy nem 16, hanem csak 8 fázisú a cpu tápellátás?

(#526) gV válasza ramos (#525) üzenetére

gV
(őstag)

1. én nem vetem észre, de ez lehet amatt van mert nekem az ez előtti lapomon (AB9P) is remek cucc volt
2. sztem nincs, ez csak marketing (több=jobb), am ezeken 16-os, de az EPU tudja szabályozni ha kicsit csökkenteni szeretnéd a lap fogyasztását

(#527) ramos válasza gV (#526) üzenetére

ramos
(újonc)

Köszi a választ! Igazából két lap között vacilálok:
Rampage II GENE
P6T Deluxe V2
Ahogy észrevettem jelentős különbség a 16-8 fázisú cpu fesz, meg a hang. Meg pár apróság, de azok nagyon nem izgatnak. Ráadásul a Rampage még olcsóbb is.
Vélemény?

(#528) gV válasza ramos (#527) üzenetére

gV
(őstag)

nekem Gene van :)) nem kérdés h azt venném (meg újra) ;)

(#529) ramos válasza gV (#528) üzenetére

ramos
(újonc)

Megyek is a boltba! :D
Thx for the support!

(#530) megema

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jövőhéten én is belépek a Rampage II Extreme tulajok táborába :) Ramot tudnátok hozzá ajánlani? 6GB 1600-asra gondoltam legalább. Új/használt mindegy, csak 40-50 között legyen az ár.

[ iPhone 4S 64GB iOS 5.1.1 ][ Eddig 112 piros! ][ http://megema.atw.hu ]

(#531) megema

megema
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez a topik is halott...

[ iPhone 4S 64GB iOS 5.1.1 ][ Eddig 112 piros! ][ http://megema.atw.hu ]

(#532) ramos

ramos
(újonc)

Major problémám van:
Win7, 64bittes, RampageII Gene alaplap persze
Egyszerűen képtelen vagyok beállítani, hogy 5,1 csatornán menjen ki a hang. Feltettem a legfrissebb audio drivert, semmi. Az spdif -et kiválasztottam mint playback device -t, de ott csak 2 csatornás módok látszanak. (lehet én vagyok full hülye, vagy csak nem találom hol kell beállítani)
Szóval ha valakinek van tapasztalata, pls segítsen.

(#533) stev65 válasza ramos (#532) üzenetére

stev65
(újonc)
LOGOUT blog

Asus oldaláról szedd le a legujabb drivert. Ezzel év is szívtam egy keveset mire megtaláltam. Ha jól emléxem nem az audio drivereknél van hanem az egyéb szoftvereknél van.

[ Szerkesztve ]

(#534) ramos válasza stev65 (#533) üzenetére

ramos
(újonc)

Nem az audio -nál. Végül is evidens. Köszönöm a tippet, lecsekkolom!

(#535) ramos válasza ramos (#534) üzenetére

ramos
(újonc)

Hát nem segített. Nem lehet kiválasztani csak 2 csatornás módokat:(

(#536) VadisQuo

VadisQuo
(újonc)

Milyen 3x2 GB Tri-Channel DDR3-as memóriát ajánlotok egy Asus Rampage II Extreme-hez?

(#537) gV válasza VadisQuo (#536) üzenetére

gV
(őstag)

sztem gyere át a Core i7 topikba, ott több ember segithet [link]

(#538) gV válasza ramos (#535) üzenetére

gV
(őstag)

most megnéztem én is (eddig elég volt az 5.1-es hangfalszethez a Win7 drivere) és nálam sem megy az S/PDIF 5.1, pedig az soundmax frissiti annak a driverét :(
az már melékes xfi driver amit feltesz kezelőpanelt hibával leáll mikor a hangfalakat konfigurálnám be :(( (és h 2x kell beirni a nem rövid serialt h hajlandó legyen müködni, már amennyire)

op nálam is win7 64b

[ Szerkesztve ]

(#539) ATtIs_80 válasza ramos (#532) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Próbáld meg Windows vezérlőpultból beállítani az 5.1-et. A Vezérlőpultban menj a Hang menüre, ott kattints a hangszórókra, majd a Beállítás gombra, itt elvileg beállíthatod az 5.1-et. Utána rendben kell működnie!

(#540) ATtIs_80 válasza VadisQuo (#536) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

A Corsair Dominator ramokat szereti az alaplap, nem fogsz csalódni bennük. Ráadásul itt a PH-n most pont hírdetnek egy Dominator kit-et. Nekem is ilyen van és elégedett vagyok vele! Az időzítéseit szépen engedi finomítani, így tovább gyorsítható a memória.

(#541) ramos válasza ATtIs_80 (#539) üzenetére

ramos
(újonc)

Én ezt nem vágom. (lehet szimplán nem értem a win7 beállításait, nem kizárt). Szóval ahol mondod, ott be van állítva az 5,1. Test -re nem szólal meg, mert ott ugye le lehet tesztelni a hangszórókat külön-külön.
Az SPDIF interface -t egyszerűen nem lehet 5,1 -re állítani. Nem is aktív a configure. Régi gépemen frankón be tudtam állítani, a Jazz9940 -es dekódere azonnal érzékelte és át is váltott 5,1 -re. Itt azonnal érzékeli a 2 csatornát és arra vált.

(#542) ATtIs_80 válasza ramos (#541) üzenetére

ATtIs_80
(fanatikus tag)

Az SPDIF illesztőnél nálam is csak 2 csatornás lehetőségek vannak. Bár én a Hangszórókat használom elsődleges eszközként, ahol viszont gond nélkül működik az 5.1. Ha a hangszórók beállításainál az 5.1-et teszt alatt nem szólaltatja meg akkor ott valami nem ok. Nem lehet, hogy véletlenül rossz helyre dugtad az egyik kábelt a hangkártyába?

(#543) ramos válasza ATtIs_80 (#542) üzenetére

ramos
(újonc)

Egy szem optikai kábellel van összekötve a dekóderrel a hangkártya. Azon meg ugye nincs mit elcseszni. Lehet ez így jó ahogy van? :) Valahogy úgy érzem mégis a spdif -nél is kellene lenni 5,1 -nek.

(#544) stev65

stev65
(újonc)
LOGOUT blog

Lehet valamit nem jól csináltam, de nekem müxik az 5.1 mindegyik kimeneten, és a kontroll panel is jó.

(#545) Góliát

Góliát
(senior tag)

Hali. Van egy rampagne 2 extrem lapom. Tudna valaki segíteni a BIOS-ban való tuningoláshoz?
i7 920 3,8 mhz-re
RAM 1600 mhz-re :R :R :R :R

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#546) gombcomp

gombcomp
(senior tag)

Ide is beírom..hátha. :U
Uraim!
Akinek van felesleges hőszenzora (thermal sensor cable)
abból amit a laphoz (R2extreme) adnak,és eladná küldjön egy privátot árral.
Néhány darabra lenne szükségem. :R

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#547) AirBooms válasza gombcomp (#546) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

PÜ ment! ;)

(#548) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Mivel még nem találtam új topikot az asus rampege 3 extremhez, ezért itt tenném fel azt a kérdésem, hogy szerintetek lesz rampage III Gene? :C

(#549) Bundee69 válasza Góliát (#545) üzenetére

Bundee69
(kvázi-tag)

Hali, sikerült már beállítanod 3.8-ra? Ha nem akkor holnap leírom a beállításaimat. Ma már nagyon késő van. :)

ASUS Rampage II Extreme, i7 920 @3.8GHz, ASUS GTX480, Corsair Dominator 9Gb 1600MHz, Water Cooled (CPU,VGA), Saitek X52 Pro, TrackIR5, Zalman GS1000

(#550) gV válasza ceaser (#548) üzenetére

gV
(őstag)

sztem lesz, de ahogy a RIIIE sem látom értelmét ugy majd annak sem, csak ha X68/ICH11R lenne rajtuk amiről pletykálnak h idén jön, de mivel az Intel azt mondta h az USB3/SATA3 2011-ig nem lesz támogatva chipsetileg (márpedig pletyiben a tulajdonságoknál ezeket irják) szal a RIII-son is még a jó öreg X58/ICH10R van/lesz

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.