Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) joshua7 válasza AirBooms (#448) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Mondjuk Savanya kissé elbizonytalanított, mer' sima P6T-n is van furat, de mégsem megy föl a 775-ös hűtő, mert útban van valami a lefogatáshoz... Te gondolom léggel nem nézted.
Gyári zajkeltőről van tapasztalatod? Mert gondolkodom, h nem használnám az Audigy-met.

Semper Fi

(#452) AirBooms válasza joshua7 (#451) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Igen, én az alaplapi SupremeFX-szet használom. Nekem tökéletesen megfelel.

(#453) joshua7 válasza AirBooms (#452) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Értem.
Használtál korábban Sound Blaster-t vagy mást? Csak hogy vajon azokkal összevetve milyen. 5.1-et tudja rendesen (játék/mp3/film)? Szoftveres gondok vannak?
:R

[ Szerkesztve ]

Semper Fi

(#454) AirBooms válasza joshua7 (#453) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Egy Logitech Z4 hangcuccon nem hiszem, hogy bármit meglehetne állapítani a hangminőségről. Szoftveres gondok nincsenek.

(#455) polo493

polo493
(fanatikus tag)

üdv
a genének van turbo módja?

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=polo493&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#456) Keldor papa válasza polo493 (#455) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez i7 feature, tehát a procinak kell tudnia, és igen. Minden LGA1366-os CPU tudja. (920, 940, 950, 960, 965, 975)

(#457) polo493 válasza Keldor papa (#456) üzenetére

polo493
(fanatikus tag)

értem,kösz

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=polo493&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#458) bOtX

bOtX
(fanatikus tag)

Végre Elérhetőek a Windows 7 driverek a Rampage II Extreme-hez

[link]

(#459) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Használom már a lapot jó 1 hete, úgyhogy írnék egy kis véleményt...
Nagyon tetszik, bőven rendelkezik akkora tuningpotenciállal, mint a nagyok. (DFi, EVGA stb.)
Nem bántam meg a vételét, majd közlök lassan eredményeket is, de ami zavar:
-a felső PCI-E-ből az alsóba kellett tennem a HD4890-et, mert +20°C fokkal dobta meg az NB hőmérsékletét és +15°C-al az SB-jét...:( ez nem is lenne akkora probléma, de így kiesett az egyetlen-egy PCI és "lőttek" az X-Fi XtremeMusic-nak.:(
-SLi-re és CrossFire-re is "alkalmatlan" a lap, mivel 1. túl közel vannak egymáshoz a PCI-E slot-ok, és a felső kártya megint befűtene mindennek+a 2. is besegítene...:(
De hát erről szól az mATX... :F
Nagyon tetszik, hogy volt 775 lyukazás, így nem kellett felfogatót vadászni a TRUE-hez.

220BCLK-t értem el stabilnak, az LinX stabil, de még próbálom feljebb majd... képet is rakok majd fel.

Összeségében tetszik, csak a zsúfoltság az egyetlen, ami nem tetszik, meg hogy nincsenek bővítő helyek rajta... de 49k-ért vettem a bontatlan lapot, garival, szóval bőven megérte...

[ Szerkesztve ]

(#460) Geönczy válasza Keldor papa (#459) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Mennyivel?
Az NB +20°c-kal. Mennyi volt az olyankor? Milyen házad van neked,szellőzése?
Ennyire fűt a 4890-es?
Nekem 280-as van a gépben, ami ugye nem tartozik a leghidegebb kártyák közé, de még így is 43-49°c között mozog mindig.
Volt nálam 2db 8800gtx(bár akkor még egy Mozart Tx házam volt) és úgy se ment 50°c fölé.
Be volt/van rakva 3db 12 hűtő(elöl, hátul, fölül) olyan szépen piszkálja el a meleg levegőt, hogy jaj.

CSS (Hun)Bloodkiller

(#461) joshua7 válasza Keldor papa (#459) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Akkor nekem HD3650-nél ez nem lesz probléma. :)
Amúgy durva, persze matx...

Semper Fi

(#462) Keldor papa válasza Geönczy (#460) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szar kicsi, AeroCool AeroEngine II... majd cserélek HAF932-re, de előbb HD5800-at akarok venni... (persze úgy majd még melegebb lesz, de legalább jön a hideg idő)

(#463) Geönczy válasza Keldor papa (#462) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Az Aerocool-nak is van elől hűtője, az se segít neki.
A HAF932 az tényleg egy másik kategória lesz. Oldal és elől is egy picike kis hűtővel :)

CSS (Hun)Bloodkiller

(#464) Keldor papa válasza Geönczy (#463) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

4 HDD van elől, azok elég sok levegőt blokkolnak.:(

De egyébként VGA nélkül is kurva forró, reggel néztem Crysis után nb: 70°C sb: 60°C volt!
Tettem 1-1 8cm-es ventit mindkettő elé, így 60°C, 50°C lett 1h játék után is...
A borda olyan forró volt, hogy 1mp érintés után megégettem az ujjamat... :U
Ház a kicsi, amiatt ilyen forró szvsz... proci 3,8GHz-en megy 1,16V-on és Core Temp szerint Idle 48-50 fokosak a magok...
Kell egy új ház minél előbb, ez 95W-os Core 2-re jó ház, de ilyen konfigra kevés...

[ Szerkesztve ]

(#465) joshua7 válasza Keldor papa (#464) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Én egyelőre alapon használom a procit, visszavett frekivel, de a magok nálam 30 fokosak.

Semper Fi

(#466) Geönczy válasza joshua7 (#465) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Szia!

Nálam a Stacker-be alapon 40-41 fok körül mozognak.
3,2ghz-nél is csak 49-50 fok a hőmérsékletük.
Mennyire veszed vissza? Egészen 1,6ghz-ig?

CSS (Hun)Bloodkiller

(#467) joshua7 válasza Geönczy (#466) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Annyira.
Egyébként jó kis proci az enyém, 4200Mhz megvan 1.33V-on (3dmark egyelőre), nekem tökéletes. :C

Semper Fi

(#468) Keldor papa válasza joshua7 (#467) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyforma procink van akkor, bár még nem próbáltam, de nekem ott kb. Prime stabilnak kellene lennie.
4GHz-hez 1,24V kell.

(#469) gV

gV
(őstag)

na végre volt időm és müködőképessé tettem a lga1366 platformom :))
végülis csak 1 alaplap és 1 proci csere kellett hozzá, sajna utobbi d0-ról c0-ra butult
tuning kb 2*1 percet vett igénybe hihetelen milyen 1xü az egész, mondjuk nem 4GHz volt a cél :U csak amit terveztem még korábban 166*20, elösször 1660 cl8-at akartam ami meg is volt csak 12000-es everest olvasás nem tetszett szall visszavettem 1333 cl6-ra, eredmény látható [link]
nem tudom mennyire számít jónak a 3.3@1.12 (illetve h miért nem veszi vissza idle-ben a vcoret pedig a c1e bevan kapcsolva), de a 12w fogyi és 48-50 körüli idle fokok után nem is izgat, prime alatt 54-57w, 75-77 fok, ellentben nb és a sb lehetne hűvősebb készülök berakni 1 12cm ventit hátha segít

azért egy müködőképes d0 eredményre kiváncsi lennék hasonló órajeleken :R Gianni ugyanis azt mondta ha nem felel meg a c0 utánanézhet a d0-nak

[ Szerkesztve ]

(#470) joshua7

joshua7
(PH! kedvence)

2 kérdésem lenne:
- hol kell beállítani a Bios-szban, h hogy valamenyik bill. lenyomásával induljon a gép? Nem találom az opciót.
- 3x1GB van a gépben, a kék slot-okban, de a boot-képernyőn, meg Win-ben is csak 2GB látszik. Az Everest viszont látja mind a hármat. Cserélgessem a modulokat?

Semper Fi

(#471) bOtX válasza gV (#469) üzenetére

bOtX
(fanatikus tag)

Meleg az nb és az sb ? akkor még nem volt nforce chipsetes lapod ;] ( nekem volt Striker I és Striker II Extreme is. Hát annál 70 fok volt a normál ) :R

(#472) Geönczy válasza joshua7 (#470) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Na ez egy jó kérdés!
Ilyen nálam is volt és van.
Mondjuk akkor az egyik ram szar volt.
De 2 hónapja új van és elvileg menni kéne de szombat óta csak 4g-t lát a 6-ból.
Lehet a Win 7 miatt van hiszen szombaton raktam fel.
Bár én se tudom, hogy miért van ez?

CSS (Hun)Bloodkiller

(#473) joshua7 válasza Geönczy (#472) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Majd cserélgetem a modulokat. Igazából csak alapon megy a cucc, szóval nem is nagyon érdekel.
A billentyűzetes indításra van tipped?

Semper Fi

(#474) Savanya válasza joshua7 (#473) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Nekem volna ,de csak ps2-nél megy és space lenyomására indul . /power menü -apm configuration között van / .

(#475) joshua7 válasza Savanya (#474) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Nem megy. Pedig ps2-es a bill. és 'enabled' van az említett opcióra belőve. Illetve ezt rögtön kezdetkor belőttem, de semmilyen bill.re nem indul el a gép.

Semper Fi

(#476) syC

syC
(PH! addikt)

Sziasztok!

Gene-ben 20x200 az feszbeállításokban tudnátok segiteni?

920 D0 a gyúrandó procc. Fesznek beállítottam 1.225v-ot, prime alatt 5 perc után kékhalál, hőfokok 60fok körül voltak. Minden más autó feszen volt. Miket kellene beállítanom?

Milyen bios javalott ?

:R

• De hova temetik a túlélőket? •

(#477) Sárpac válasza syC (#476) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Magasabb vcoret még nekem se megy bios 1.225Volttal az i7 4GHz-en pláne nem 20x szorzóval.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#478) syC válasza Sárpac (#477) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Értem, de nemkéne belőni fixre a feszeket? ich, pll, bclk -nak miket szabad és miket érdemes adni? :U

(#479) Sárpac válasza syC (#478) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Nem tom nem értek ahhoz a laphoz sajnos.
Viszont QPI max 1.35V Vcore max 1.35-1.55V (vid függő alacsony vidnek kevesebb) mem max 1.65V.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#480) syC válasza Sárpac (#479) üzenetére

syC
(PH! addikt)

:R. Remélem majd ide téved egy Gene tulaj is :U

(#481) gV válasza syC (#480) üzenetére

gV
(őstag)

én a pll-nek a nb és sb feszeknek a lehető legkisebb manual feszt adtam
a qpi 0.05v-ot droppol vis a beállított 1.3-ból 1.25v-ot kap (qpi ~3000mhz, uncore 3333)
memoria biosban 1.63v ez ugrál kb 1.62 és 1.65 között
a proci 1.125v llc-vel; bclk 166, turbo on
a többi feszt auton hagytam

mondjuk 4GHz-hez nem tudom mennyire használhatók ezek az infok :(

[ Szerkesztve ]

(#482) syC válasza gV (#481) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Délután megmondom :) Mindenesetre köszi az infókat :R

(#483) Geryson

Geryson
(őstag)

Urak!

Tegnap megvettem a kis Gene-met, hát csodálatos már optikára is ez a kis lap. Dugdosgattam mindenfélét mindenhova, de egy dolog nem ment, mégpedig az előlapi hang és mikrofon. Nem gond, de szívesen bekötném ezt is. Beépítési formában bal alul van ugye az előlapi hangcsatlakozó, látom a könyvben, hogy ennek 2 féle variációja van HD vagy AC. Namármost nekem teljesen más feliratúak a csatlakozók (egyedül álló drótok egészen pontosan). Otthon beírom, hogy mik vannak a gépkönyvbe írva és mik a drótokra, hátha valaki tud segíteni. Vagy ez inkább Aerocool kérdés (merthogy ilyen házam van)?

Más: eldobtam az agyam, hogy nincs hagyományos PS2 egércsati. Létezik olyan átalakító, hogy USB-PS2? PS2-USB-t láttam, de nekem most pont fordítva kellene. Fájó pont, mert wireless desktopom van és szeretném használni. Tegnap megbolondultam, hogy a Windowsban billentyűzettel mozogtam.

Utolsó: szintén eldobtam az agyam (bár ezt talán megértem), hogy nincs soros port, ezért nézegetem a lézernyomtatómat. Létezik valami USB-s átalakító vagy ilyesmi?

"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."

(#484) Geryson

Geryson
(őstag)

Szerencsére kábeleket (átalakítókat) találtam, van USB - PS2 elosztó is és USB - soros nyomtató is.

Felírtam az előlapi hang kábeleit: R és L-out, Mic-power, Mic-in, Ground, R és L-let, szóval 7 db, ehhez képest csatlakozóm bal alul 10 db van, ebből 1 üres, akár AC, akár HD és tökre más feliratokkal:

Pin1-el kezdve:

HD: Port1L, Port1R, Port2R, Sense_send, Port1L (mégegyszer), GND, Presence#, Sense1_retur, üres, Sense2_retur
AC: Mic2, Micpwr, Line_out_R, NC, Line_out_L, AGND, NC, NC, üres, NC

(#485) syC válasza Geryson (#484) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Holnap segitek, átnézem a lapomon a dugaszokat :R

(#486) gombcomp válasza Geryson (#484) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Először is kapcsold a hangkártyát AC97 módba a BIOS-ban,mert HD-ben nem tudod kivezetni a hangot szabványosan. Ezután meg így néz ki a bekötés:
AC: Mic2, Micpwr, Line_out_R, NC, Line_out_L, AGND
Ugyanebben a sorrendben a kábelek:Mic-in,Mic-power ,R -out,L-out,Ground(az NC-t kihagyva)
Úgy tudom,hogy ilyenkor nem működik a hátsó csatlakozók leválasztása,tehát oda ne köss be semmit.
Üdv.:gombcomp

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#487) Geryson válasza gombcomp (#486) üzenetére

Geryson
(őstag)

Ha jól értem, akkor a hátsó csatlakozókat ekkor nem használhatom? Az nem jó, oda van kötve az 5.1, előre igazából csak egy fülest terveztem időszakosan! :(

(#488) gombcomp válasza Geryson (#487) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

A hátsó optikai csatlakozón kijön a jel,de lehet,hogy nem 5.1-ben.
Ha mindkettő analóg kimenetre csatlakozol akkor a fejhallgató,és a hangfal is szól.
Ha lekapcsolod az erősítőt akkor a fülesnek még szólni kellene.

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#489) Geryson válasza gombcomp (#488) üzenetére

Geryson
(őstag)

:R Kipróbálom este! By the way, nekem is a szokásos Win7 hanggondom van, mégpedig nem megy a mélynyomó. Legújabb driver leszedve, semmi. Valakinek valami ötlete? :(

Tuti a videókarid, én is ilyet szeretnék a jövő hónapban! :)

(#490) futyy

futyy
(újonc)

Hello!
Asus p5p 43 td típusú alaplapot milyen számítógépházba lehet belerakni?

(#491) gV válasza futyy (#490) üzenetére

gV
(őstag)

atx

(#492) Geryson válasza futyy (#490) üzenetére

Geryson
(őstag)

Hallod, Te aztán keményen nyomod. Hogy jön ez ide? :)

Mondjuk EHHEZ mit szólsz?

[ Szerkesztve ]

(#493) gV válasza Geryson (#492) üzenetére

gV
(őstag)

az a topik nem arrol szol... csak elvan irva a címe p5p800 nincs az p4p800 volt :K
am eredetileg én konkrét házat akartam belinkelni amibe belmegy, momentán ezt ;]

(#494) KriptonX

KriptonX
(kvázi-tag)

Kinek mennyire melegszik az északi híd , nálam sajnos átlagban 65 C körül mozog , játék közben ez eléri a 72-73 C is ez így normális lenne ? :F

Asus Rampage II Gene / i7 920 / Zalman CNPS9700LED / 3 x 1 gb Kingmax 1600 ddr3 Overclocking Memory / 2 TB Hitachi / Asus HD 5870 /NZXT Hale90 650W/Chembro Gaming Bomb case / Samsung 205 BW /Genius SW-HT5.1 5000/...Samsung Galaxy Nexus

(#495) Keldor papa válasza KriptonX (#494) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nálam is ilyesmi, déli híd is 50-60 között van.
Milyen házad van?

(#496) KriptonX

KriptonX
(kvázi-tag)

Chenbro Gaming bomb , nem mai darab , de levettem ideiglenesen az oldalát elől egy 9 cm es venti fúj be , hátul meg egy 12 cm es viszi ki a meleg levegőt

Asus Rampage II Gene / i7 920 / Zalman CNPS9700LED / 3 x 1 gb Kingmax 1600 ddr3 Overclocking Memory / 2 TB Hitachi / Asus HD 5870 /NZXT Hale90 650W/Chembro Gaming Bomb case / Samsung 205 BW /Genius SW-HT5.1 5000/...Samsung Galaxy Nexus

(#497) gV válasza KriptonX (#496) üzenetére

gV
(őstag)

kb nekem is igy van, csak hatul 2 9cm viszi ki a levegot hofokok is hasonloak, am a biosban 100 foknal kapcsol be a hovedelem szal addig nem lehet problem a chipset hofokaival

(#498) AirBooms válasza gV (#497) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Kár aggódni. Én ugyan tettem rá vízhűtést, de utólag rájöttem, felesleges. Lehet, hogy le si szedem, mert így csak romlik a húzott i7 hűtésének hatásfoka. Ugyanis ebben az "NB"-ben már nincs memóriavezérlő (mert az ugye a prociba költözött), tehát a stabilitást, tuningot nem befolyásolja.

(#499) niklebi

niklebi
(tag)

Sziasztok/
Elég halott ez a topik, de mivel R2E lapom van itt teszem fel a kérdésemet hátha kapok valami megoldást!
A probléma, hogy a számítógépen a 6GB ramomból csak 2 gigát lát az Op rendszer is az Everest is. Azt írja telepítve 6 giga , használható 2 giga :O Mit kellene beállítani ,vagy a Biosban átállítani? A legújabb Bios van a gépen(1504). Lehet az Op rendszer nem megfelelően működik(Win7 RC)? A CPU Z-ben SPD-nél az SPD Ext.-nél az van ,hogy XMP pedig én a Biosban Auto-ra állítottam. Lehet ez a hiba? Akkor hogy tudom visszaállítani? Most ennyi jutott eszembe. :)
Válaszokat köszi!

(#500) syC válasza niklebi (#499) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Lehet hülye kérdés, előre is bocs, de ugye 64bites a win7ed?

Bios reset/frissítéssel próbálkoztál?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.