Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) AirBooms válasza HUN]Repa (#300) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Szerintem nézz át a Gigás X58-ba, ott talán kicsit nagyobb az élet, s simán meg lesz az 5:0 a Giga javára! :C
Bocs, ezt nem hagyhattam ki! :R

(#302) HUN]Repa válasza AirBooms (#301) üzenetére

HUN]Repa
(fanatikus tag)

danke ! és csak ennyit mondanék :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#303) Execute

Execute
(kvázi-tag)

Én is kaphatok választ? :U

(#304) Black Dragon válasza Execute (#303) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, kb 1000 emberből 50 nek adódig problémája, a biost meg sztem nemnagyon kell frissíteni mert tudomásaim szerint mindig a legujabb biost nyomatják fel a lapra. Amugy személyes tanácsom hogy Rampage 2 Extreme et vegyél, a Gene a kistestvére, nem azt mondom hogy nem jo de nem tud annyit mint az extreme.

Samsung monitorok, Külső Seagate 1-2TB vincseszterek brutál jó áron eladóak!! Részletek nálam, vagy a hirdetéseimben.:)

(#305) AirBooms válasza Black Dragon (#304) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Nekem eddig az egyik testvértopikban pont az ellenkezőjét mondták. Vagyis, hogy a Gene jobban sikerült, mint az Extreme II. Meg tudnád indokolni, hogy te miért gondolod másként? Vásárlás előtt állok, s fontos volna a döntéshez!
:R

(#306) Execute válasza AirBooms (#305) üzenetére

Execute
(kvázi-tag)

Csatlakozom én is ilyet hallottam!!! De ettől függetlenül sztem extreme lesz, valahogy fintorodom a miniATX-től :B Elveszne a HAF házikóban :DD

(#307) AirBooms válasza Execute (#306) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

A Gene már csak azért is jobb lenne (nekem), mert akkor nem kellene a CPU vízblokkomat lecserélni. A Gene-n ugyanis a 775-ös felfogatási lyukak is meg vannak! :Y
Vagy valaki tud valami nem gány megoldást, hogy az Extreme-re hogy lehetne okosan felrakni a 775-ös lyuktávolságú prociblokkot? :F

(#308) Execute válasza AirBooms (#307) üzenetére

Execute
(kvázi-tag)

Nincs valami átalakító hozzá? Néhány gyártónál már van :K

(#309) gombcomp

gombcomp
(senior tag)

Kijött az új R2Gene BIOS:
Rampage II Gene 0809 BIOS
1. Support OC station
2. Improve memory compatibility
3. Supported EIST function when CPU ratio is in manual mode
4. Fix Vista loading slowly if use over 3GB RAM

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#310) AirBooms válasza Execute (#308) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Pont ez a kérdésem: nincs valami átalakító hozzájuk? :F
Melyek azok a gyártók, ahol van ilyen? Tudnál mutatni? :R

(#311) Execute válasza AirBooms (#310) üzenetére

Execute
(kvázi-tag)

Egyik a Cooler Master, V8-ashoz én is ilyet veszek majd:[link] Aztán a Thermaltake-nek több fajta is van, ha jól tudom van a vízhűtéseihez is külön. Ha minden igaz ezt is megtalálod az oldalon. :K

(#312) Execute válasza AirBooms (#310) üzenetére

Execute
(kvázi-tag)

Itt van egy vidi pl róla: [link] ;)

(#313) AirBooms válasza Execute (#311) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Nekem D-TEK Fusion blokkom van. Ahhoz is jó valamelyik? :F

(#314) Execute válasza AirBooms (#313) üzenetére

Execute
(kvázi-tag)

Hát ahogy most utána néztem angol fórumon valami olyasmit irtak, hogy vagy Fusion V2, ami támogatja, szval nem biztos :(

(#315) AirBooms válasza Execute (#314) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Valami univerzális átalakító lenne jó, ami nem csak egy adott típushoz illik.

(#316) Execute válasza AirBooms (#313) üzenetére

Execute
(kvázi-tag)

Várj csak! Ez nem az amit keresel???: [link]

(#317) AirBooms válasza Execute (#316) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Hát, ezekről a képekről nehéz eldönteni, mintha az én blokkom nem ilyen lenne. :U :F Bár a szöveg alapján jó a V1-hez és a V2-höz is. Na mindegy.
Köszi a segítséget, nem akarom tovább offolni a topikot, átmegyek a vizesekhez. :R

(#318) Execute válasza AirBooms (#317) üzenetére

Execute
(kvázi-tag)

Nincs mit. Nem volt valami nagy segítség :)

(#319) Execute

Execute
(kvázi-tag)

Az egész országba nem lehet kapni az extremet... SZÁNALOM? vagy SZÁNALOM? :O

(#320) Szabi790612 válasza Execute (#319) üzenetére

Szabi790612
(tag)

mert nem jó helyen nézed...

(#321) AirBooms

AirBooms
(PH! addikt)

Hali!

Jól tudom, hogy a Rampage II Gene-ben SupremeFX hang van? :F
Tegnap megvettem a lapot, de erre a NYÁK-on semmi utalást nem találok, nincs rajta ilyen chip. A manuáljában viszont benne van.
Mi az igazság? (Egyelőre még nem tudom összerakni a gépet, s érdekelne addig is, mi a helyzet)
:F

(#322) whitehand válasza AirBooms (#321) üzenetére

whitehand
(senior tag)

[link]....itt látni fogod

[ Szerkesztve ]

(#323) whitehand válasza HUN]Repa (#299) üzenetére

whitehand
(senior tag)

Mire van szükséged? ha kell 10 sata, 2 lan akkor ud5 ha stabil jol tungolhato alaplap kell akkor gene az összes giga hatalmasat droppol komolyabb tuningnál tehát rendesen tul kell feszelni ami instabillá teszi

(#324) AirBooms válasza whitehand (#322) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Hol??? :F

(#325) gombcomp válasza AirBooms (#324) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

A SupremeFX chip az alaplap bal hátsó szegletében van sok kondi,és egy zöld AAFP
csatlakozó társaságában. Akkor bal hátsó,ha a SATA portok vannak feléd.
Itt láthatsz képeket

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#326) AirBooms válasza gombcomp (#325) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Köszönöm, meg van. Csak nekem a lapon ezt semmi nem jelöli, míg a fotókon egyértelműen ott a SupremeFX felirat (matrica?). :R

(#327) AirBooms válasza AirBooms (#326) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Na, frankó! :Y Összeraktam a cuccot, s Rampage II Gene nem bootol be. Pedig már ki volt próbálva D0 procival. Cmos errort ír ki a Poster. Az micsoda? :F

(#328) gombcomp válasza AirBooms (#327) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Lehet,hogy más időzítésü ramokkal volt kipróbálva.
Hátul van a clear-Cmos,ha az alaplap alaphelyzetben van (csak feszt kap,de nincs elindítva) megnyomod,és 3-4 mp-ig benyomva tartod,utána indítás.
Ne izgulj,másoknál is adódnak anomáliák az elején,fog az menni! :K

[ Szerkesztve ]

(#329) AirBooms válasza gombcomp (#328) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Csakhogy ez a lap már ment ezzel a procival, nem is akárhogyan! :K :R
Elöbb rendberakom a vízhűtést, aztán próbálkozom

(#330) gV

gV
(őstag)

megvan végre a csere gene, azt irja az lcd h "locked" ez mit jelent?
továbbra is d0-val probálkozok alap biosal, hacsak ezért van és c0-val müködne, lenne valaki aki kölcsönözne nekem 1 "régi" core i7-et a frissités idejére? :B

ja és szerencsétlenségemre anyukám ment a csere lapért és azt mondta neki az eladó h semmilyen papirt nem kell adnia mert minden nálam van, h mondhatott ilyet :F hisz nem a két szép szememért vette be a lapot hanem a gari papir miatt amit nem adott vissza mikor a lapot odaadtam csak az átvételi elismervényt illetve asszem cserénél újra indul a gari idő tehát mindenképp arrol kellett volna papirt kapni :U asszem direkt átbaszta :(( , vajon mit lehet tenni ha nem akar majd ma mikor felhivom javitani a hibát :F

[ Szerkesztve ]

(#331) gombcomp válasza AirBooms (#329) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Ha az előző tulaj ;] benne hagyta a profilokat,akkor nem biztos ,hogy a ramjaid el tudnak indulni azokkal a beállításokkal.Mindenképpen ki kell erőltetned belőle egy CMOS-cleart!

(#332) AirBooms válasza gombcomp (#331) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Többször is csináltam CMOS cleart. A lapon lévő gombbal is, meg az elem kivételével, s az érintkezők rövidre zárásával. Semmi, a legvégén mindig CMOS ERROR. :(

Amúgy egyszer sikerült úgy bekapcsolnom a lapot, hogy nem volt benne elem, mondjuk így is CMOS ERROR lett a vége, de az lehetséges, hogy elem nélkül elinduljon egy lap???? :F

(#333) AirBooms válasza gV (#330) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Valszeg a biossal lesz gondod...
Nem tudsz személyesen visszamenni te a boltba? Akkor mindjárt magaddal vihetnéd a lapot is, s megcsináltathatnád velük a bios-frissítést. :K

(#334) gV válasza AirBooms (#333) üzenetére

gV
(őstag)

ők sajnos evvel nem foglalkoznak hibás cuccokat is a nagykernek adják be, ilyen szolgáltatást nem végeznek :(
viszont a garipapiros kavarást elismerték és odaadják mikor bemegyek érte :)

(#335) AirBooms válasza gV (#334) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Nekem viszont D0 procim van, én sajnos ennél többet nem tudok segíteni... :(

(#336) gombcomp válasza AirBooms (#332) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Elem nélkül is elindulhat a lap,annak csak a BIOS-ban lévő adatok,beállítások megtartása
a feladata. Úgy is lehet tuti CMOS-cleart csinálni,hogy kihúzod a tápot a hálózatból,és
az elemet megfordítva visszateszed a helyére ez a fekvő elemtartónál működik,ha a Gene elemtartóját nézem akkor ott célszerűbb csipesszel,vagy egy pénzérmével összezárni,ilyenkor rövidrezárja a pólusokat,és kisüti a maradék feszültséget az eepromról.Ilyenkor nehogy visszadugd a tápot! Vársz 3-4 percet,és még a dátumnak is illik alapra állnia.

[ Szerkesztve ]

(#337) AirBooms válasza gombcomp (#336) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Így csináltam én is. :R

(#338) gombcomp

gombcomp
(senior tag)

A 809-es Gene BIOS fura dolgot csinál: POST alatt 3X2 Gb-nál kevesebbet ír ki néha,de az oprendszer alatt megvan a 6Gb :F .Pedig ezt írták: "Improve memory compatibility" lehet,hogy megy vissza az előző BIOS...

(#339) AirBooms válasza gombcomp (#338) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Melyik a legújabb bios most a laphoz? :F

(#340) gombcomp válasza AirBooms (#339) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

A 809.

(#341) Overlocker válasza gombcomp (#338) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Memory remap future be van kapcsolva?

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#342) AirBooms válasza gombcomp (#340) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Meg van a hiba, nem a Gene rossz és nem is ramokkal van baj. Elszállt a VGA-m. No comment - két hónap alatt ez a második GTX, amit kinyírtam... :W

(#343) gYaLo válasza AirBooms (#342) üzenetére

gYaLo
(őstag)
LOGOUT blog

GTX killer vagy ? :DD
Mi a baja ? :B

Call of Duty: Black Ops poszter! | Razer , Roccat , Steelseries egérpad katt ide: http://href.hu/x/ffsd | Roccat poló beszerzése!! | Steam: amazing_gyalo_superstar | Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#344) AirBooms válasza gYaLo (#343) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Fogalmam sincs...

(#345) gombcomp válasza Overlocker (#341) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Nincs olyan a BIOS-ban.Úgy néz ki megy gariba a lap.
Először csak hébe-hóba nem látta a C-bankot,mostmár egyáltalán nem kezeli.
Nem tudom,hogy a proci MC-e vagy az alaplap szórakozik.Keservesen downgradeltem a
BIOST,mert ahhoz kötöttem a problémát,de ugyan az a helyzet.
Itt figyelnek Achi jó kis Corsair GT-i és nem tudok egy tisztességes tri-chaneles eredményt
összehozni! :W :W :W

[ Szerkesztve ]

(#346) Overlocker válasza gombcomp (#345) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nem jó :(

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#347) AirBooms válasza gombcomp (#345) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Nekem a Rampage Extreme-em csinált hasonlót... :(

[ Szerkesztve ]

(#348) gYaLo válasza gombcomp (#345) üzenetére

gYaLo
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nemörülök :(
Mennyi idő lesz a gariztatása ? :$

[ Szerkesztve ]

Call of Duty: Black Ops poszter! | Razer , Roccat , Steelseries egérpad katt ide: http://href.hu/x/ffsd | Roccat poló beszerzése!! | Steam: amazing_gyalo_superstar | Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#349) gombcomp válasza gYaLo (#348) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Már "legarizták" állítólag idézem: "a vezérlő-chipre ráfolyt valami,és kimarta"
Mert ugye a szervíz ismeri az X58-ast a memókat a vezérlőchip kezeli,nem a proci MC-je :U Ezt bebuktam...De az sincs kizárva,hogy a procim egyik csatornája halt meg.
Nem tudom hogyan tovább,még alszok rá egyet-kettőt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.