Üdv mindenkinek!
Mivel nem találtam témát erről az alaplapról, megnyitnám én.
Itt lehetne beszélgetni erről a lapról, melyet indítanék is a következő hozzászólásomban.
Jó beszélgetést!

A következő gondjaim lennének:
USB:
Házamon felül (Thermaltake Soprano) van Usb helyem. Ennek a csatija sima egysoros 5 pólusú (2 usb-é külön 1-1), melyet nem tudok hova rakni a lapon. Van valakinek ötlete? Rakjam be az USB bővítő 5 pólusú sorába?
Ajtónyitás érzékelő:
Tudja valaki hova kell dugni a lapon az oldalajtó nyitás érzékelőt?
A könyvben ezekről nem találtam információt, ezért itt kérdezek
, remélem lesz valaki
.

A házon a felső USB-t a lapon a belső USB-csatlakozókra kell kötni!
de ez benne van az alaplap kézikönyvébe is (onnét másoltam ki a képet) persze neked gondolom 2.db 1.soros 5.pines csatlakozója van a házad USB-ének! de ott van a képen az alaplapi csatlakozó kiosztása! (neked a csatlakozódon a piros színű vezeték a +5.V a többi értelem szerűen adja magát!)
Az ajtó nyílás érzékelőt sajnos nem tudod hová kötni ezt már egyetlen 1 új alaplapnál sem lehetne hová kötni mert nem használja senki így feleslegesnek tartják a gyártók ezt rátenni!

Sziasztok, tudja valaki, ha bekötöm az előlapi audio csatlakozót és abba bedugok egy fülest, akkor lenémítja a többi csatornát is?
(azért kérdezem, mert nincs ilyen csatlakozóm, de ha rendesen működik akkor rendelnék egyet)

Köszi!!!!!
Bár ezt megtaláltam a könyvben, de legalább megerősítetted a gondolatom ez ügyben.
Ott akadtam el, hogy az egysoros 5 pines dugaljaimon (2 db, mivel 2 db USB kivezetés van ugye) van a műanyagon ráírás hogy mi micsoda, de nem egyezett a könyvvel. Akkor az 5 volt-ra figyeljek és úgy dugjam rá?
Gondolom az 5 pin miatt nem célszerű bedugnom a 4 tüskés helyre a másodikat, hanem másik foglalatba rakjam?
Másik:
Van valami különbség gyorsaságban vagy bármiben a 3 foglalat között?
USB1314 : USB1112 : USB910
Neked is ilyen lapod van?

Este kipróbálom neked, ma dolgozom, és írok!

Szia!
Nekem is ilyen lapom van egy 2500k procival. Üdv a clubban. 
Ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye.

Milyen hűtővel nyomatod? Húztad a procit?
Bluetooth-ról van már tapasztalatod? Azt olvastam hogy okostelefonnal (nekem E52 van), ki- és bekapcsolni lehet a gépet. Erről van tapasztalatod?

Sziasztok!
Én is szemeztem ezzel a lappal de aztán egy p67 sabertooth-nál kötöttem ki egy i5-2500K procival. Szerintem mindegyik elég szupi lap
. Azért tehettek volna a sabertooth-ba is Bluetoothot
.
[ Szerkesztve ]
Xbox Gamertag: Gabesz14415

Akkor mégse eladó a ház? Vagy másra cserélted? Saber nekem már húzós volt, így is túlláptem a keretem :S

De a ház eladó meg a Z600 as hűtő is
.
Úgy volt hogy egy komolyabb laptopot veszek de nem tudok lemondani a tuningolásról igy egy új konfig lett belőle
.

Linkelhetnél tuning eredményt ha van időt.

Őszinte leszek, de legalább nekem majd tudsz segíteni:
A gépet pár napja pakoltam össze, még egyéb progikat telepítek rá, 64 bites Win7 fut rajta.
Bios a gyári, nem néztem még nagyon bele, csak annyira hogy miről bootoljak :XD.
Tuninggal eddig nem foglalkoztam, gyári hűtővel 42-47 fok között megy a proci, tegnap MafiaII-t bepróbáltam, kilépés után láttam hogy 49 fokon volt. De nagyon nem küldtem meg.
Terv:
Coolmaster Touch2000 4 ventis szabályzó kijelző 2db 5,25-be
Dark Pro C1 vagy D14 Noctua hűtő, és indulna a tuning (1-2 hét, money gyűjtés van).
Húzásról még semmi infóm mivel eddig nem próbálkoztam. A tied jól látom hogy 5ghz-en
megy ?????????
Na ilyenekben segíthetnél, olyan 4,2-4,5 környékére szeretném majd beállítani.
Hűtőbe te mit javasolsz?
Biost frissítsem, jobb lesz?
Bluetooth-ban kutakodom ha találok valamit itt jelzem! Úgy néz ki hogy valami külső progi kell majd a telefonra, mivel nem rémlik hogy alaplaphoz kaptam volna bármit.

Majd linkelek de még nem tuningoltam az új konfigot.
Elég friss még a konfig és nincs most sok időm, de amint lesz megnézem mit tud
.

Ne frissíts biost!!!
Én frissítettem és asus lapjainál (mint kiderült) nem lehet csak speíális írással visszatenni a régebbit.
Nekem sokkal szarabb lett.
Noctua tuti jó hűtő. Ha tetszik neked akkor vedd meg nyugodtan.
Én nem cserélem már le ezt az tuti. Nincs max 1-2 fok különbség a két hűtő között.
4.2ghz 1.16v-on ment. De minden proci más és más.
De ezeknek a húzása nem okoz nagy kihívást .
[ Szerkesztve ]

Gyakorlatilag 5-6 ezer forint van a két hűtő között. Ér annyival tobbet a D14? Ha igen, akkor az lesz, bár este megmérem befér-e. Abből is a 14-es vagy a 12-es szerinted? Ramokat érdemes hűteni?

Van it a hardveraprón 16 000-ért is az már jó ár érte.

Ezt nézegetem, és nem elég tiszta a dolog. Egy 12-es és egy 14-es ventivel adják, vagy 2 fajta venticsaláddal lehet venni?
Mi az az Ultra-Low-Noise Adaptor ??
Ezt használod hozzá? Hogy kell elképzelni?
Megnézem az aprót. De ebayen is nézelődöm, bár gari miatt jobb lenne itthon, bár nem hiszem hogy ezekkel gond lehet.

Bluetooth -ra van driver a dvd-jén . Nekem Nokia-val tökéletesen kommunikál . Biost frissítettem és nem bántam meg : végre kikapcsolható lett a Bluetooth és a pwm ventiszabályozás is működik .

Igen kétfajta venti van a hűtőn egy 14es középen és egy 12 es.
Az Ultra-Low-Noise Adaptoral lehet 900as fordulaton üzemeltetni a ventiket ez egy feszültség átalakitó, tehát ha simán annélkül rádugod az alaplapra akkor maxon forognak a 14-es 1200-al a 12-es 1300-al. Akkor is csak a szélzajt lehet hallani ha nagyon fülelsz
.
3 pines csatik vannak a ventiken tehát a fordulatot az alaplap nem tudja szabályozni csak te tudod az Ultra-Low-Noise Adaptoral.
Beszéltem pár kiskerrel és azt mondták hogy még nem tudnak egy darab Noctua NH-D14-es ventiről sem hogy gariztatták volna, elég megbizható darabok.

És tényleg működik a pc ki és bekapcsolása? Biost hol töltötted, melyik verziót?
Alapban nem szabályozza a ventiket
?????

A ventik csatija egybe van nyomva?
3 ventit tudtam az alaplapra dugni, 2 kell a házamnak (elől, hátul), és ugye a procié a harmadik. A prociéra megy mind a 2 a noctuáról vagy egybe vannak a dugaljok vezetve?

Van egy adapter külön amivel egybe rádughatod a kettő ventit.

1401 est raktad fel?
Mert ha igen ,hogy érted hogy nem bántad meg? Nekem majd minden eddigi stabil fesz beállításhoz még adni kell az ujjal. 4.2 ment 1.16v-al és most 1.2v kell neki. 

oksa
. Köszi!
Bizony már nem értem a dolgot. Szeretnék majd egy Venti szabályzót hő kijelzéssel. Gyakorlatilag ha azt mondod, hogy nem szabályozhatók a noctua ventik akkor felesleges lesz a szabályzóm erre a célra??
Ezt néztem:
[link]

Nemtudom hogy szabályozhatók e csak azt hogy az alaplap nem szabályozza.
Elvileg a ventiszabályzóval bármilyen ventit szabályozhatsz, de ebbe nem vagyok biztos.

PC ki-bekapcsolását nem próbáltam . Bios 1305 -ös van fent . Eredeti bios ami rajta volt levette a venti ford.számát ,de nem növelte hőmérséklet emelkedésére .

Az alaplap szabályozza mindkét chassis fan kimenetet, a fan xpert-ben szépen be lehet állítani 40-100% között bármit a hőmérséklettől függően. Az előbb próbáltam ki sima 3 vezetékes ventivel.
[ Szerkesztve ]

Gabesz: A Noctua hűtő ventilátoros magasságát tudod esetleg? Nem vagyok benne biztos hogy befér-e.

Én is beléptem a klubba.
Már feltettem a Win7 x64 SP1 et. Most ismerkedek a lappal. A körités Csak i2500, G.Skill 2*2 GB F3-12800CL9D-4GBECO, ARCTIC COOLING Freezer 13.
Tuning természetesen nincs, csak a memóriát löttem be az XMP profil segítségéve.
De így is brutálisan gyors.

Savanya:
Tudnál nekem segíteni Bluetooth ügyben?
Feltelepítettem a gyáriu cd-n lévő sis fájlt a nokiámra, de a gépre mit kell felrakni?
Amikor a telón indítom a progit, kis please wait után ezt írja: Bluetooth Connection exception!
Gondolom a pc-n is kéne valamit telepíteni. Van egy exe fájl is a cd-n de hiába nyomkodom, semmi nem indul el a pc-n telepítés ügyben.
Ötlet?

DroiDMester:
Megnéztem a kábelom:
ez az 5 pin van rajta:
VCC 1 -piros
Data-1 - fehér
Data+1 -zöld
GND1 -fekete
Shield1 -szürke
Szerinted rádughatom az 5 tüskés részre?
A VCC 1 lenne a pozitív????

Drivert telepítettem csak . Utána óra melletti kis ikonra kattintva párosítottam az eszközt a Nokiával. Automatikusan felismerte , kódot beírtam a mobilra és ment is .

az okés, nekem is megvan. De azzal még nem lehet a pc-t "távirányítani". Utils-ban a cd-n van egy Bluetooth Remote Control progi, azt kéne valahogy vmire felvarázsolni, de nem megy.

Ez a tuti bios!!!
Ne frissítsd 1401re ha nem akarsz bajt magadnak. 

A teljes magassága 160 mm-er a középső ventit teljesen szintbe kell tenni a tetejével akkor 160mm.

Hát nem tudom nekem 3 pin-es ventit nem szabájoz az alaplap csak PWM es ventit.

AI Suite kell még hozzá ,de abból is a legújabb patch-vel együtt . Érdekessége hogy a mediaplayer nekem nem megy csak a többi .

Ahhammmm. Na akkor azt lerántom, mert láttam az Utilsek között a gyári oldalon. Este megnézen
Ezer köszi!
USB-ben van ötleted?

USB-nél egyszerű : ahol van egy üres rész arra fele legyen a fekete . Be lehet a mellette lévőbe is dugni ,de sok alaplapnál zárlatot okoz az 5. fekete kábel ezért azt érdemes elvágni vagy kihúzni a csatlakozóból .

a végén nekem nem fekete hanem szürke van. SHIELD1 felirattal.

az csak a kábel árnyékolása lesz, a másik végén nincs elvileg bekötve sehova, nem okozhat gondot. De van amúgy 1db Q konnektor az USB-hez is, én arra dugdostam rá a ház USB kábeleit és úgy egybe dugtam be az alaplap csatijába. Ilyen ni

okés, de akkor valamelyikbe mind az 5 pin fel lesz használva. Ebbe dugtad bele a 2x5 pint?

Nem, nekem csak 2x4 pin volt, de külön van minden pin, feliratozva. ebben a q konnektorban az a jó, hogy rá van írva, hogy mi micsoda, nem tudod fordítva rádugni. az 5. pin-hez az van írva, hogy NC, tehát nincs bekötve, nem hiszem, hogy gondot okozna.

Na még 1x, de pár sorral lejjebb már írtam, ez van a csatimon (házam csatiján):
ez az 5 pin van rajta:
VCC 1 -piros
Data-1 - fehér
Data+1 -zöld
GND1 -fekete
Shield1 -szürke
Az alaplapén a könyvbe még csak nem is hasonlít.

Egyértelmű : +5V az a piros ami a házadnál VCC , utána fehér , zöld és végül a fekete .

Oksé, akkor a shield-et szüntessem meg. És akkor ha jól értem a 2 szabad helyembe rakjam be a 4-4 pinesre. csak nem értem miért nemdugható egyből az 5 pinesre? Az alaplapi 5.ik nem "eszi" meg a Shiled-et?

Ha megnézed azt a Q konnektort, pont ez van ráírva amit felsoroltál. Ha így rádugod, hogy stimmeljenek a feliratok és bedugod a lapba akkor működnie kell.

Érdeklődnék hogy nálatok milyen hosszú az indítóképrnyő megjelenési ideje.
Konkrétabban:
Bekapcsolom a gépet, megjelenik az Asus logós képernyő, nálam ez kb. 17 másodperc
Egy pityenés, eltünik ez a kép, valami eszközfelismerés, kb. 1 másodperc
Ismét az Asus logos képernyő, kb 2 másodperc, majd elkezd betölteni az operációs rendszer.
Nekem ez a 17s túl hosszú idő.
Bios: 1401
1 db Intel 120GB SSD
1 db WD 750GB HDD
1 db NEC 7170 DVD író
van a gépemben.
Mi tarthat 17 másodpercig?