Sziasztok!

na ennyi elég is volt, most nyomtam F5-t véletlen a litániámra, melynek már a végén jártam...
magamnak
akkor mégegyszer - rövidebbre fogva:
Van nékem egy gépem és a történet elbeszéléséhez szűkséges infok:
- ASUS P7P55D Pro deszka
- i5-760 proci
- Geil EVO nemtomhányas 1333MHz 2x2GB ramocska
- 1 éve szereltem össze, hiba nélkül hozta le ezt az időszakot
- Tegnap kikapcsoláskor még tökéletes, ma reggelre 
Ma reggel szűkségem lett voltna a lapom pontos tíousára, csakhogy: tegnap kissé sok(k) volt az üditőzésből az este/éjjel, így gyakorlatilag, mint valami alulbútorozott agyú egysejtű vajasdeszka bambultam ki a bucimból és archaikus szemöldök-felhúzásokkal vettem tudomásul, hogy a jól megszokott 'del' gomb nyomogatásával nem hajlandó bejönni a bios.
A helyzetet villámgyorsan átlátva (circa 5-10 perc del gomb nyomogatás és restart az ASUS express Gate bejövetele után) vissza(meg)emlékezést tartottam haverom bevonásával (őt a fejét fogva koválygás közben találtam meg), miszerint kerülhetett-e sör, avagy bor az ő emlékezete szerint a gépezetbe. Mondta, hogy igen, csak éppen az ő bélszerkezetébe.. Tehát az esti esetleges számítógép (nyakon)öntözés kizárásra került
Aki ismeri az ASUS lapokat, már tudja a megoldást: a biosba lépés lehetősége csak az ASUS EXpress Gate után lehetséges (ahol nem mellesleg 126-os betűmérettel feltűntetve szúrja ki a szemem az alaplap pontos típusa) Nos én az eddig eltelt idő alatt nyomtam hosszan röviden, közösen, magányosan a következőket (a teljesség igénye nélkül feltűntetve): F2, F5 (most sikerült nem újratöltenem az oldalt, reménysugár, hogy 17év gépezés után felfogtam: az 'F5' billentyű nem az F5 leírására való..), F10, F12, 'Del', 'Insert', F6, F8 és még csak a Jóisten tudhatja.
.. no de a lényegre térve:
háromésfélhét után bejutottam a biosba, ami amellet, hogy totál felesleges volt, a szívérgörcsöt hozta rám: biosban asuséknál ugye fut fent egy nagyon komoly kinézetű kék csíkocska balról jobbra, vagy ki tudja. Na most ez a csíkocska nekem kb 5 másodpercenként ugrik egyet, ennek megfelelően a biosban való kóválygásom is 5 másodperces 'ugró' szakaszokban értelmezhető, tehát egy sima kilépés a biosból kb 40 sec (8 lépés)
A bootolás 3x tovább tart (de megtörténik), Win7 betöltés 3x tovább tart (de bejön), és igzából az ablakok fel-le helyezésénél lehet észrevenni, mintha lassított felvétel lenne (neem ez nem a vidkárty driver hiány miatt, ez más milyen)
De pl bannerek, vagy flash, vagy video a bögészőben tök jól mennek..
Hirtelen eddigi kipattant ötleteim:
- bios frissítés kéne?
még nem vót, mert tökéletesen stabilan ment ezidáig.
meg az egyik napról a másikra szállna ez el?
- esetleg a memória?
ez is furának tűnne így nagy hirtelen
- valami ASUS-féle 'super secret hot key' kombinációt sikerültem volt eltalálni, mellyel ha meg akarja bűntetni magát a gép tulaja, egyszerűen el tudja lehetetleníteni a saját életét??
Nem tudom, hogy a másnap hatása-e, de az újraírt 'rövidített' levelemből lett egy 3x hosszabb levél, belőlem meg Grimm apó..
Arra szeretném kérni az(oka)t a hasonló helyzetben jártas, vagy racionális ötlettel rendelkező PH társakat, segítsenek.
Előre is kösz 
[ Szerkesztve ]
Jesus loves you... Everyone else thinks you're an asshole...