így van, eza normális út, nema himnaláját kell rögtön megmászni.... 
én mindig csinálok nagy táblázatot, (toll, kockás papír), amin az 1. függő oszlpopban otta bios ezen oldala. és írkálom az aktuális teszt beállítást. utána meg a konkrét beállításokat. legalul pedig az adott beállításhoz tartozó eredményeket. pl. ibt5+, linx 25/9-. ez azt jelenti, hgoy az ibt 5 körös lefutott, de a 25 körös linx a 9. körben megállt. az ilyennél tudom, hogy nincs messze az igazság. és így ki lehet szűrni, hogy ne próbáld 2x ugyanazt a beállítást, ami már 1x nem működött, de van hová mindig vissaztérni, ami már igen.
és a jónak tűnő 450-es beállításnál óvatosan el lehet kezdeni visszavenni a másodlagos feszeket. plll 1.5-re, sb 1.1, nb, fsb term 1.3, vagy az alá, egészen 1.24-26 környékére, ha megy. mert ha kevésbé melegszik, az is hoz stabilitást. fura, de pont emiatt a feszcsökkentés hoz néha stabilitást. ez főként a többórás tszteknél jön ki.
mivel ha egy teszt magas feszen stabilak tűnik, az csak azért van néha, mert nem volt ideje átforrósodni az egységnek. főként a ram és a nb járhat így.
nekiállsz játszani, és egy óra múlva meg lefagy....
és akkor meg el kezded emelnia proci feszt, közben annak meg semmi baja.
nehéz kenyér ez....
én is variálhatnék a 4 gigahz felett, elvieg már majdnem találtam 4070 körül stabilnak hitt beálítást, de nem fárasztom és idegesítem magam...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html