Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#10001) FrostyBoy84 válasza Bulitt (#10000) üzenetére

FrostyBoy84
(tag)

Délután akkor ki is próbálom, gondolom azt a műanyag fedelet csak le kell pattintani.

(#10002) nevo válasza Bulitt (#10000) üzenetére

nevo
(fanatikus tag)

grat a 10000-ik hozzászóláshoz :C

http://www.youtube.com/watch?v=F9XNfWNooz4&feature=player_embedded#!

(#10003) Bulitt válasza FrostyBoy84 (#10001) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Igen :K

nevo: Tényleg :DDD Grat :R

Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com

(#10004) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát megvolt a cirmos megfurdetése... SAJNOS!
Beigazolódni látszik miszerint semmit nem tud a Ramokkal kezdeni.
600 6-6-6-18on indult el a gép, sajnos a feszt nem tudom, mert azt sem írja ki semmilyen progi ami szintén elég kiábrándító (...), de gondolom 1,8V lehetett. :(

10000 hsz... nice grat hozzá ez már a nagyfiúk klubja :D

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#10005) dangerzone

dangerzone
(PH! addikt)

Sziasztok.
Tudna nekem valaki infót mondani a sima p5q alaplapról?
Mennyire megbízható, van-e vele valamilyen gubanc?
Illetve, ha valakinek van benne yorkfield procija, akkor az mennyire húzható benne.

(#10006) samu74 válasza dangerzone (#10005) üzenetére

samu74
(senior tag)

Szia!
Hogy megbízható-e,nos lehet nem én vagyok a legjobb példa... ;)
Tápellátó áramköre(szerintem) elszállt a nyáron a fél éves lapomon,garanciába kicserélték,tuning szempontjából elég jó és viszonylag sokrétű beállítási lehetőség van benne.
De,az aláírásodban szereplő lapnál nem jobb tuningban. :P
A wolf procimmal olyan 470 FSB-ig jutottam,bár én nem vagyok nagy mágus ezen a téren. :)

-----------

(#10007) FoolProof

FoolProof
(újonc)

Hali!

Lenne kis gondom remélem tud valaki segíteni.
P5Q.Pro lapom van Geil Ultra 1066 rammal de nem mennek csak 800-ba.
Ha el is indul 1066-ban 5-10 perc után legtöbbször kifagy.
A ram lehet hibás? vagy valami más a gond? Hasonló vassal rendelkezőtől szívesen fogadok 1066-os bios beállításokat, lehet én bénázok el valamit.

(#10008) Hawk1979 válasza FoolProof (#10007) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Adjál neki plusz feszt..... Ha valami csoda folytán a gugli a te barátod is, akkor keress rá,mondjuk a Geil oldalán, mennyi fesz kell az 1066-hoz, de ha megvan a ram doboza, akkor azon is fel van tüntetve, de az már perverzitás, ha nem a neten turkálsz, hanem elolvasod a dobozt. :B

[ Szerkesztve ]

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#10009) FoolProof válasza Hawk1979 (#10008) üzenetére

FoolProof
(újonc)

Ezek mind megvoltak Végső próbálkozás hogy itt fórumon kérdezősködöm, a probléma sem mai, jóideje nemjutok semmire. A Geil oldala semmit nem ér... a ramon 2,4V van feltüntetve ... amivel a biosig se jut el a gép :S sokmindent próbáltam már, időzítések feszek órajelek különböző variációit. FSB állítással sem, számolgatás ide-oda csak 800-ban, alap időzítéssel megy stabilan, minden másban instabil ha egyáltalán elindul :S

[ Szerkesztve ]

(#10010) Bulitt válasza FoolProof (#10009) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Egyéb feszültség értékek manuálisan be lettek állítva? Időzítés manuálison van?
Hányas bios-t használsz?

Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com

(#10011) FoolProof válasza Bulitt (#10010) üzenetére

FoolProof
(újonc)

Egyéb feszültség értékeken mit értessz? A modulokon 2,2 -2,4 van írva, amivel csoda ha elindul. 2102-es bios van fent.
időzítés jelenleg manuálisan van, de mind1 hogy auto vagy én állítgatom be, 1066-ban nem indul vagy win7 töltőképig eljut de ott le is fagy ... 1,9V-n emelt időzítéssel már betölt de nem stabil ráadásul memtest iszonyatos mennyiségű hibát talál.
Régi lapomban 800-on mentek a ramok csökkentett időzítéssel gond nélkül, és a feszültség értékekhez se kellett hozzányúlnom.
Mostmeg ha bármiben eltérek az alap beállításoktól azonnal fagy, instabil, hibázik.

(#10012) Bulitt válasza FoolProof (#10011) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Gondolok itt a cpu feszre, a CPU vtt, NB, SB, CPU sprec akármi. Itt a topikba már írtak egy pár bevált beállítást a laphoz :)

(#10013) FoolProof válasza Bulitt (#10012) üzenetére

FoolProof
(újonc)

mert azok auto-n nem jók? mert a ramnak állítani kell az ok de a többit mért kéne? amúgy igen jólesne egy bios beállítás segédlet, csak a hozzászólások száma kicsit sok... kerestem sokat de érdemben semmire nem jutottam, mindent elolvasni meg kicsit sokáig tartana
Ezek korrekt értékek? [link]

[ Szerkesztve ]

(#10014) samu74 válasza FoolProof (#10013) üzenetére

samu74
(senior tag)

Nekem Geil Ultra ramok(4!) 5-ös időzítéssel mennek normálisan 1066-on,2,3 volt mellett.Ha neked nem megy ilyen feszültséggel akkor a ram hibás...Van egy csomó garancia rá,éljél vele. :)

-----------

(#10015) Bulitt válasza FoolProof (#10013) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Van kereső használd ;)

samu74 ötletét én is támogatom, gariztasd a ramokat. Veszteni nem vesztesz :)

Nekem is P5Q-Pro lapom van, 2002-es bios-al tökéletesen megy benne a G.Skill ramom még 1100-at is. Az itt megtalálható beállítások és segítség alapján beállítottam a lapon a fezsültség értékeket- amiket már említettem - És tökéletesen stabil a gépem :)

(#10016) FoolProof válasza samu74 (#10014) üzenetére

FoolProof
(újonc)

Ha szépen megkérlek egy pár képet tudnál nekem csinálni a biosodról? Ai tweaker és Advanced oldalairól. CPU beállításoknál mi legyen be és kikapcsolva?
Garancián énis gondolkodtam... szerintem elég sokáig tartana és nincs másik ramom amivel helyettesíteni tudnám addig. De azért utánajárok.

Bulitt A feszültséget hiába állítgatom... lényegében semmit nem jelent, vagyis de, mert ha a ramon feltüntetett értékre állítom rosszabb :F

[ Szerkesztve ]

(#10017) FoolProof válasza samu74 (#10014) üzenetére

FoolProof
(újonc)

délután próbáltam 2,3V-al (megint) - win7 töltésnél kifagy, de ezt csinálja lefelé .. egészen ...
1,9V - elindult, minden fasza memtest se talált hibát 20 perc alatt . . örültem mint fene, majd kb 5 perc MW2 multi után egy szépséges kékképernyő köszönt vissza :o

(#10018) Bulitt válasza FoolProof (#10016) üzenetére

Bulitt
(őstag)

[link] Olvasd el amiket nekem címeztek. Ez működött nekem, és innentől pedig saját magam húztam a gépet. De az alap felállás, hogy mit kell ki-be kapcsolni azt proof88 leírása alapján használom azóta is. Nincs gond :)

(#10019) FoolProof válasza Bulitt (#10018) üzenetére

FoolProof
(újonc)

o.O Köszi! :R Neked is és proof88nak is :R Na ez kellett nekem :)
Egyenlőre minden szép és jó. jelenleg stabilitás tesztelés ezerrel :D
Így oldottam meg : [link] Innen már csak új hűtő és mehet felfele :D

[ Szerkesztve ]

(#10020) Bulitt válasza FoolProof (#10019) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Na akkor megoldódott, ez a lényeg :R

(#10021) lacos001

lacos001
(fanatikus tag)

hi mindenki

Friss,új,ropogós P5Q SE2 lap és benne E8400-1,E8400-2 proci.Csak betettem alapon mit látok.( kb 1 éve nem volt közelemben ilyen lap és proci sem )
Láttam itt pár bios ficsőrt,de pl a lap biosában nem látom a loadline calibratort sem,hogy disabledre nyomjam.....
Tudom csesztetni kell a biosban mindent,de vmi tuti,amire figyelni kell és állitani az mi is lenne?

1 évet kihagytam :D

köszi

[ Szerkesztve ]

(#10022) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az én esetemre tudtok valamit javasolni? Legfisebb biossal kaptam a lapomat és jelenleg a CSXO CEC800as CL4 1,8V-os ramjaim 2,1V mellett legfeljebb 782Mhzen mennek, 831-en már Instabil (gondolom 2,2Val lenne jó ennyin)
Most kaptam a lapot, egy garanciális csere folytán került hozzám, mikor kivettem az Abit IP35-e-mből 938 CL4 2,2Von ment már több mint 1 éve folyamatosan.
Jah és P5Q SE Plus a lap :DDD

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#10023) Bulitt válasza DemonDani (#10022) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Próbáltad? :))

(#10024) potyi23

potyi23
(fanatikus tag)

hi.Mikor lesz uj bios a asus p5q3 as lapomhoz? 465 -os fsb felett behal a lapom.Ilyen kacat lapot meg nem láttam.Ettol nagyobb szemetet nemadtak ki soha biztosan.Ennek a lapnak 500-510 et biztosan kellene mennie.Remélem az uj biossal egy kicsit beljebb tudnam tornazni.A proci,es a ramom sem szol bele,mert visszavannak veve. Valakinek ilyen lapja ASUS PQ3 ??

(#10025) DemonDani válasza Bulitt (#10023) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

teljesen mindegy hogy tolom minden autoval épp olyan rossz mint minden fixel.
Nem ma kezdtem, csak a lapot nem ismerem de azt nagyon... :(
szal tanacstalan vagyok hogy mi ez.

asd fgh jkl éáű

(#10026) samu74 válasza potyi23 (#10024) üzenetére

samu74
(senior tag)

Izé,az nem lehet hogy te csinálsz valamit rosszul? ;)

-----------

(#10027) Bulitt válasza DemonDani (#10025) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Hát akkor erre nem tudok mást válaszolni mint hogy vegyél új ramot, vagy kérj kölcsön valakitől egy párat és nézd mag azzal is. Másra nem tudok gondolni

(#10028) potyi23 válasza samu74 (#10026) üzenetére

potyi23
(fanatikus tag)

Nem ,biztosan nem.A feszeket is jol feltoltam,szoval ugysem ment.A proci,es a ram is visszavolt osztva.Egszeruen szar a lap !!pedig hus szobaban is van,everest szerint 45-47 fokos a csippp :))

(#10029) Bulitt válasza potyi23 (#10028) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Most a "csippp" vagy az alaplap, mert ha az alaplap 45-47 fokos akkor megértem hogy nem megy a tuning. Minden esetre az én P5Q-PRO lapom csak 22 fokos

(#10030) japy válasza Bulitt (#10029) üzenetére

japy
(senior tag)

Ugye ezt te sem gondolod komolyan? :F :Y Vagy kint van az erkélyen -10Fokba a gép?

[ Szerkesztve ]

**Előre utalás csak akkor ha több pozitívval rendelkezel mint én!**

(#10031) samu74 válasza potyi23 (#10028) üzenetére

samu74
(senior tag)

A szorzókkal is variáltál?Nekem eddig ez volt a rekordom [link]

-----------

(#10032) Bulitt válasza japy (#10030) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Amint már korábban írtam, nem használok házat :) Szabadon van a 18 fokos szobában az egész rendszer :)

De azért valszeg csal valamennyit a program, szóval :R

[ Szerkesztve ]

(#10033) potyi23 válasza samu74 (#10031) üzenetére

potyi23
(fanatikus tag)

igen,probaltam a szorzot lejjeb venni 8 asra,es meg lejjebb is,feleslegesen,mert ugyis meghallt,fogalmam sincs h mit probaljak meg ki.Nekedis 470 ig sikerult elmenni?es tovabb tudtal menni?

(#10034) samu74 válasza potyi23 (#10033) üzenetére

samu74
(senior tag)

Tovább már nem mentem,hiszen ezért rekord(nálam). :)
Lehet hogy menne többet is,csak a ramok(4) miatt picit hamarabb bedöglik a tuning.Anno mikor csak 2 ram volt benne valahogy egyszerűbb volt a helyzet...
Mindenesetre,nem sokkal több mint a tiéd,szóval lehet hogy mondasz valamit,bár azért másnak megy ez szépen. :K

-----------

(#10035) twine válasza dangerzone (#10005) üzenetére

twine
(őstag)

Nekem tökéletesen teszi a dolgát már több mint egy éve....stabil,,,semi gondom vele...igaz én csak addig b@xtatom a deszkáimat,,amig meg nem találom a stabil végét a cuccnak,,aztán ugy is hagyom,,és használom....Viszont egyet kell hogy értsek a kollegával aki azt mondta ezzel sem tudsz tovább jutni valszeg az aláírásodban lévő alaplapnál... csak épp több és "bonyolultabb" beállítás áll majd rendlekezésedre....
Én is Ep35-DS3r-ről váltottam...egy szóval nem mondom hogy megbántam, de sokkal előréb sem jutottam....Persze ha erős "overclock huszár" vagy és arra használod a gépet hogy orba szájba álítgasd a biost,,akkor biztos tetszeni fog a sok lehetőség ;)
szvsz!!! stabil jól használható deszka, yorkal tökéletes.....!

(#10036) clippy

clippy
(kvázi-tag)

Sziasztok, én is most jutottam hozzá gariba 1 P5Q Deluxe alaplaphoz, a régi gépemből áttettem a ramokat oszt kiderült, h az 1ik L.szállt :( Kérdés milyen ramot ajánlotok hozzá? 3 ramon gondolkodom, a Geil ultra 2×2G 1066 corsair 2×2G 1066 vagy az Apacher 2×2G 1066.. tanácstalan vagyok mivel össze-vissza írnak mindenfélét, h az 1ik sok áramot vesz fel a másik akkor megy normálisan ha a biosba könyékig túrkálok stb. Nem vagyok tuningos néha szoktam 1 kicsit húzni de nekem elég lenne az is amit L.vileg az asus "hírdet", h win alol lehet kicsit húzni oszt jónapot. Előre is köszi a segítséget. :))

(#10037) samu74 válasza clippy (#10036) üzenetére

samu74
(senior tag)

Szia!
Szerintem egy MSN csevelyben megállná a helyét az írásod,de itt... :(
A Geil-re szavaztam.

-----------

(#10038) clippy válasza samu74 (#10037) üzenetére

clippy
(kvázi-tag)

Nos, szerintem még mindig olvashatóbb olyan emberek számára akiknek kínai az ilyen-olyan fesz és a mindenféle nagybetűs rövidítések.. én csak kérdeztem és nem kritizáltam..
(amúgy 10 év IRC)

[ Szerkesztve ]

(#10039) potyi23

potyi23
(fanatikus tag)

hi.Asus p5q3 as lapon hol lehet beallitani,h mennnyi proci homersekletnel kapcsoljon ki?Meghajtottam a procit,elmegy 70 fokig,es kilep a programbol,azzal az uzenettel,h vegyek vissza a hajtasbol mert nagyon meleg a proci.Nemtalallom sehol a biosban

(#10040) Bulitt válasza potyi23 (#10039) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Mert nincs is ilyen opció bios-ba. A proci illetve a lapba égettet adatok alapján választja meg a gép, hogy mikor kapcsoljon le. Ha az IBT-t használod akkor azt az üzenetet azért kapod mert hibádzik a gép

(#10041) samu74 válasza potyi23 (#10039) üzenetére

samu74
(senior tag)

Melyik program lép ki?Mert nálam már elmentem 82 fokig is és ha nem lépek ki akkor elment volna még tovább is. :)

clippy:Nem akartalak megbántani,de látod tudsz te rendesen is írni. :R
Az a gond, hogy ha itt kérdezel,akkor "kockáúl" tedd fel a kérdést,mert ha azt akarod hogy valaki érdemben tudjon segíteni, akkor ne azt a célcsoportot célozd meg akinek kínai az FSB,NB,VID,stb. ;)

-----------

(#10042) potyi23 válasza samu74 (#10041) üzenetére

potyi23
(fanatikus tag)

Intel burn test !!Amint eleri a 70-71 fokot kilep a progi.

(#10043) Bulitt válasza potyi23 (#10042) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Ugyan ezt a hiba felíratott kapod, ha a hőmérséklet alacsonyabb de hibádzik a cpu.

Próbáld ki, hogy most nincs kint túl nagy hideg, de azért kellemesen hűs a levegő vidd ki a gépet és nézd meg úgy.

(#10044) potyi23

potyi23
(fanatikus tag)

:)) hát igen,kikellene vinnem ,csak sajnos ott kint nehezkes volna az elinditasa.mar visszabb vettem.jelenleg 453 fsb n megy stabilan.meg a 460 at is kibirja,de az mar a vege fele van.ott mar sokat hibadzik.

(#10045) JanR válasza clippy (#10036) üzenetére

JanR
(őstag)

GEiL +1 :)

A P5Q-mmal en is geil ramokat hasznaltam, nagyon megbizhatok egyutt, csak ajanlani tudom!

www.oaziscomputer.hu

(#10046) sklopp

sklopp
(senior tag)

Üdv mindenkinek, kérdésem: P5Qse2 alaplapnál az normális dolog hogy első bekapcsoláskor kb. 1 mp-re bekapcsol, majd leáll, kb. 2 mp. múlva normálisan újra indul? Ezt minden első bekapcsoláskor csinálja, továbbiakban minden rendben működik, újraindításnál normálisan indul. Tapasztalt valaki ilyet?

Az élet halált okozhat!

(#10047) JanR válasza sklopp (#10046) üzenetére

JanR
(őstag)

Ha lekapcsolod a gepet, akkor le is aramtalanitod, vagy folyamatosan aram alatt van?

Nem lesz tole baja, ezt hivjak un. hideginditasnak! Nalam ezt akkor csinalta a P5Q-m mikor learamtalanitottam, majd ujra aramala helyeztem es elinditottam a gepet.

www.oaziscomputer.hu

(#10048) sklopp válasza JanR (#10047) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Lekapcsoláskor teljesen áramtalanítva, APC szünetmentes tápon megy, azzal teljesen feszmentesítve. Ezek szerint ez normális dolog. Csak az aggasztott, ez még korábbi alaplapjaimnál (több Abit) nem jelentkezett. Minden esetre, megnyugtattál. Kösz.

[ Szerkesztve ]

Az élet halált okozhat!

(#10049) baloghlorand

baloghlorand
(újonc)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy valakinek sikerült-e stabilizálni a lapot(p5q3) GeiL pc-12800 1600Mhz cl-7 memóriával, és ha igen, milyen beállításokkal, vagy ami mégjobb lenne, most jelen állás szerint milyen ramokkal hajlandó stabil lenni. 2*2 Gb 1600Mhz- esekre (vagy a-közeliekre) gondoltam.

Légyszíves segítsetek, mert lassan fel fogom gyújtani a francba!

pls..............

üdv.

Az élet egy nagy kupleráj, mi vagyunk benne a kurvák, a sors pedig b@szog@t minket!

(#10050) pacskerbeg

pacskerbeg
(újonc)

Üdv !
van némi gondom...asus P5QSE2 lapot cseréltem....
indul,de nem jön be a bios screen és az optikai meghajtot sem indítja...
persze minden kábel a helyén...probáltam másik procival is másik vkarival ..monitorral..semmi screen....

HELP ! thx...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.