No gyerekek a következő van...
NEM
megy ez a szar 4 modullal. Kisérletezgettem még. 1,7V NB fesz-el sem megy. Jólvan vissza 1,25V-ra, gondoltam elkezdek játszani ezzel a North Bridge Voltage Reference-vel. 0,61x-semmi változás. 0,67x-semmi változás. Jólvan vissza Auto-ra. Bementem az NB beállításaihoz, ott gondolom sokan ismeritek a Memory Readmap Feature opciót. Ha enabled a lap x64 módban van, ha disabled x86. Nekem alapból enabled így BIOS-ban 4096MB ram megvan. Gondoltam hátha az XP a hülye, mert x86 nem látja a teljes méretet hátha bekavar... jólvan áttettem Disabled-re BIOS egyből 3328MB-ot látott XP bebootolt és a helyzet változatlan maradt. Ugyanúgy hibázik... 
Jólvan vissza BIOS-ba és Enabled.
Gondoltam megnézem, hogy ez 200%-nál hány hibát vág a képembe. Win bebootolt és MemTest újra. Elindítottam hagytam futni kb. el is jutott 30%-ig már kb. 100 hibát adott és le is fagyott!
Na itt már kicsit kiborúlt a bili... nem csak hibázik, mint a hülye bele is fagy. Mondol jólvan anyád, adok akkor 2,3V-ot megint hátha... (2×1-nek elég volt 2,2V is 400%-ig!)
kb. 35%-ig jutott el 150hibával megint lefagyott.
Olyan, mintha a BIOS valahogy bugosan lenne megírva. Maga a P35 tuti bír ''Quad-Channel''-t hiszen a Gigabyte lapok gyönyörűen mennek ugyanúgy 4×1-el, mint 2×1-el.
Elegem lett az ASUS-ból. Volt P5B Deluxe-m annó, azzal is szívtam, mint a szar. Elöjött az a hülye PCI-E x1 bug állandóan... az ASUS Commando első szériái közűl 50% csak úgy hírtelen meghalt. Este még futott havernál, reggel meg be se indúlt. (Nekem volt egy újabb rev. abból, azzal nem volt gondom) és most itt ez a P5K Premium... nem elég, hogy a külföldi tulajok 90%-nál HDD inkompatibilitások vannak ACHI ill. RAID modban, gyártó szarik rájuk, pedig már 3-4 hónapja tudnak a problémáról és mégse tesznek semmit... még annyit se tudtak beírni a fórumukra, hogy ''sry, tudunk a problémáról javítás alatt áll, please be patient...'' ennyit sem! Sőt még azt sem, hogy ''le vagytok szarva, oldjátok meg''. Ilyen a jó alaplap gyártó? Szarik a Support-ra??? Szarik a vásárlóira??? Regelek a fórumukra rákérdezek még erre, hátha valaki tud mondani valami okosat... azt ha nem lesz belőle semmi, akkor tuti ez volt az utolsó ASUS alaplapom, az tutibiztos... ettől meg megszabadulok és lecserélem egy Gigabyte-ra... azokkal akkor is kevesebb a panasz!