Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#7001) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Flesseltem az 1004et a p5k-e re, hát elég furcsa szájízzel irok róla. Végülis nem lenne rossz, mellékeletem pár dolgot magyarázatnak végre, hogy mi mire való, meg működik az anti drop megoldás is végre, de nagyon nehéz behangolni ezt a BIOS-t. Az elmentett beállításom, amivel 4 gigáig feltoltam a quadot egyetalán nem működtek, és beletelt 2-3 órába, mire kitapsztaltam, hogy mi hány kalács. Végülis igy kb u.a, csak 1 Mhz-cel kevesebb tuningban( 9x445 helyet 9x 444 ), amin még a PI, 3DM06 stb lefut, azt nem néztem hogy az fft stabil eredményem ( 3,7 Ghz) változott e valamit, kell a több fesz stb.., mert közbe políroztam a procimat, és hidegebb lett, szal 3,8at ostromlom, sajnos a táp miatt kevés sikerrel. Próbálkoztam babrálni a referencia feszekkel, de nem sok hatása volt, talán az NB ref az, amit viszont muszály volt levinnem 0,61x-re. Megjelent egy boot eleji warning is, hogy nincs IDE masterem, és mindig f1et kell nyomnom. Bezzeg amikor le kellett cserélnem az pata vinyómat satára, mert nem ismerte fel a lap, akkor nem irt ki ilyeneket. :W A cpu-vetni szabályozás továbbra sem működik, speed fan alól se. Még ha lesz időm tesztelgetem a BIOS-t, de most meg akarom nézni ip35 pro-ban is ezt a lehűtött procit, hogy mit megy benne.

(#7002) Anthony28 válasza VinoRosso (#7001) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt az NB ref-et nem tudom mire való... :B valaki kifejtené? :R

Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)

(#7003) vagamo válasza Anthony28 (#6733) üzenetére

vagamo
(őstag)

Bejött az új bios?

Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S

(#7004) shteer válasza VinoRosso (#7001) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nálam is esedékes lett volna a frissítést de szerencsére akadt másik próbalap a wolfdale alá :)

akkor lényegében nem lett rosszabb, csak babrálni kell vele? érzékenyebb lett a beállításokra?
újabb kihívás az OC-ek számára :DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#7005) Neoka válasza VinoRosso (#7001) üzenetére

Neoka
(fanatikus tag)

A mellékletet Te honnan szedted le?

mert Asuséktól nekem csak a 1004-es jött le. Felrakni még nem mertem. :)

működik az anti drop megoldás is végre ez mit takar, valahol lemaradtam. ceruzázás nélkül is "dropmentes" lett a lap?

[ Szerkesztve ]

(#7006) Anthony28 válasza vagamo (#7003) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Nagy gondok nincsenek vele. :U Bár 1-2 anomália mindig akad.A dos-os RAM tesztben 64mb-nál alapon is hibát jeleznek a memók, de csak 64 mb-nál ha a ram fesz nem auto-n van.Persze ez miatt néha kék halált dobott a vista. :U Most auto-n van a fesz 980mhz-en 12-4-4-4 Transaction Booster 3 beállítással, és semmi gondja. De hogy ez miért... :F

(#7007) shteer válasza Anthony28 (#7006) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

láma kérdés: elmentett biosbeállítás (OC profile) elveszik a frissítéssel? :U

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#7008) vagamo válasza Anthony28 (#7006) üzenetére

vagamo
(őstag)

Akkor még várok vele!

Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S

(#7009) Anthony28 válasza shteer (#7007) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Elveszik..nekem checksum error van olyankor ha visszatöltöm.

(#7010) shteer válasza Anthony28 (#7009) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:R akkor fotózunk ;]

(#7011) zso73 válasza Neszójábe (#6999) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kék halál az memó hiba. Valamit változtass, és teszteld, hátha megjavul.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#7012) Huba13

Huba13
(újonc)

Sziasztok!
van e valakinek hasonló problémája asus P5k-E wifi és a windows telepítés + driverek útán kék halál.Találkozott már valaki hasonló problémmával?Plíz help! :F

Huba

(#7013) tom_tol válasza apro (#6996) üzenetére

tom_tol
(őstag)

sziasztok

elvileg kellene mennie
[link]

(#7014) VinoRosso válasza Neoka (#7005) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs melléklet, csak odaírják a BIOS-ba egy két mondatban pár fícsör mellé hogy mi lesz ha erre meg arra állítod. Nem tom, hogy cerka nékül is dropmentes e, mert nekem van rajt cerka, de egy határon túl ezzel is droppol load alatt. Viszont ha enabledre állítom a load-line calibrationt, akkor nem droppol load alatt semmit.

(#7015) VinoRosso válasza shteer (#7004) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát végülis ez nem lett rosszabb, és ez már fejlődés az ASUSnál :DDD. Igen érzékenyebbb lett, mire megtaláltam hogy mit merre kinőtt a szakállam. Viszont a GTLrefek állítása még mindig nem működik :W

(#7016) VinoRosso válasza Anthony28 (#7002) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elviekben a memória stabilitásra lenne hatással az állítgatása. Különböző értékek beállításával zajkompenzáció és rezonancia védelem érhető el vele. Sajnos csak ip35proval működött nekem ez, p5k-szériában semmi hatása sincs, legalábbis én nem tapasztaltam.

(#7017) VinoRosso válasza Anthony28 (#7006) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valszeg az fsbvel volt gond nem a rammal. Amugy fosok ezek a BIOSok nagyon...

(#7018) Neoka válasza VinoRosso (#7014) üzenetére

Neoka
(fanatikus tag)

Köszi a választ.

Végül is megérte felrakni vagy nem? Nekem még a gyári 0503-as van fenn..
A memek nem mennek a gyári időzítéssel és jó lenne egy Bios amin már a legalább gyárin elmennének, de olyan Biost nem akarok felrakni amivel még egy másik halom problémát a nyakamba zúdítok.

(#7019) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

használja valaki a 0902-es biost p5k-ra?. megbízható vagy ratyi?

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#7020) szacsee válasza subaruwrc (#7019) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd megnézed.. ;] .downgrade már nem okoz gondot, a telszámom megvan úgyis... ;)

(#7021) subaruwrc válasza szacsee (#7020) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kössz sokat segítettél :DDD jah az meg. de múltkor összejött a progival is.... :C

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#7022) Anthony28 válasza VinoRosso (#7017) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nem hiszem hogy fsb gond volt csak mert 9x szorzóval, 440-es fsb-vel is dobálta a kék halált hébe-hóba.Memória kezelés ill. a 0504 bios lehet a ludas, de azóta amióta auto-n van még mindig nem volt kék halál. :U A gond csak az hogy nem tudom mennyit ad a lap auto-n a memóknak. :F

(#7023) Vigneau válasza Nyugdíjas (#6980) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A FET-eken marad a gyári hűtés? Ha igen, akkor a gyári Thermal Pad-del használod, vagy valami mást alkalmazol?

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#7024) Anthony28 válasza VinoRosso (#7016) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi! :R
Lehet ez a gond...mert nem auto-n van hanem max asszem 067x van.Visszateszem auto-ra.Hátha az is segít valamit.

(#7025) Anthony28 válasza shteer (#7010) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Én is így szoktam! :DDD

(#7026) subaruwrc válasza Anthony28 (#7025) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

emlékezz emlékezz emlééékezzz :DDD

(#7027) Anthony28 válasza subaruwrc (#7026) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt jónak mondod...pont múlt hét csütörtökön kérdezte edzésen egy srác hogy a keddi edzés milyen volt,mit csináltunk, mert nem tudott jönni...egy ideig töprengtem, majd mondtam neki sorry de nem emlékszem már a keddi eseményekre. :DDD

(#7028) Domike

Domike
(tag)

Sziasztok!
Biztos le van írva valahol, de csak nem találom,
P5KC-be tettem 1066-os ramot (GEIL Black Dragon Quad Channel kit 4x1 Gb CAS5), de a biosban (1001) ha beállítom manual-ra 1066-nak akkor nem indul, illetve overclocking failed-del indul ki-bekapcs után. 800-on megy rendesen.
Mintha láttam volna, h. valaki csinált BIOS kisokost a P5K sorozathoz, sehol nem lelem.
EIK

Never say never...

(#7029) Superman válasza Domike (#7028) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem a Black Dragon semmiféle beállítással nem indult el, csak Auto-n a P5K premiumban,m de továbbmegyek, az Asus Maximusban is így akart menni, amíg ki nem hajítottam belőle.

--R.I.P JuanG--

(#7030) Domike válasza Superman (#7029) üzenetére

Domike
(tag)

Köszi. :(
Ez elég sz@rul hangzik, mert nem volt olcsó, és eddig csak jó tapasztalataim voltak a GEIL ramokkal. Azért reménykedek, hátha mégis van megoldás. :)

Never say never...

(#7031) tom_tol válasza Domike (#7030) üzenetére

tom_tol
(őstag)

kell neki 2,4V
nálad mennyit kap?

(#7032) Domike válasza tom_tol (#7031) üzenetére

Domike
(tag)

Jó kérdés... Hol lehet állítani a feszt, mer' nem találtam a biosban?

Never say never...

(#7033) Domike

Domike
(tag)

Közben megtaláltam, 2,4V-on sem indul 1066-ban.

Never say never...

(#7034) subaruwrc válasza Anthony28 (#7027) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:DDD az nemrossz

(#7035) japy válasza Domike (#7028) üzenetére

japy
(senior tag)

Talán a 1001-es Bios miatt van ez! Az EZ Flash fel sem engedi tenni mert azt írja ki hogy P5K! Mivel tetted fel a 1001-et?

**Előre utalás csak akkor ha több pozitívval rendelkezel mint én!**

(#7036) japy válasza subaruwrc (#7021) üzenetére

japy
(senior tag)

Melyik progival csináltad a downgrade-t ? Engedte? Minden rendben ment?

(#7037) Domike válasza japy (#7035) üzenetére

Domike
(tag)

Az asusupdate-tel XP alól. Ezer éve azzal frissítek BIOS-t asus lapokon, és sosem volt probléma.
Minimum 903-as BIOS kell nekem az E8400 miatt, és ahhoz képest az 1001-ben pont memóriamodul kompatibilitási javításokat írnak.
Próbáljam ki a 903-at?
A BIOS az SPD alapján állítja be a RAM feszültséget? Mert, ha hinni lehet az everestnek, az SPD-ben 1.9V van, igaz, h. 200-333-400 Mhz értékekre.
Van valami módja, az efektív feszültség lekérdezésének?
Ugyan beállítottam 2.4V-ra, de érdekelne, hogy AUTO-ban mit állít a BIOS magától.

Never say never...

(#7038) zso73 válasza Domike (#7037) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel a procid elég új, csak a hozzá való legrégebbi bioszt rakd fel. /Ha sikerül./
Mert a 0903-től már nem lehet visszatenni a régit. :( De próbáld ki.
Nekem jobb volt a 0903-as, mint most a 1001

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#7039) Mr.Grincs válasza rumkola (#6933) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Pazar, olyan ramot meg amin menne, nehéz beszerzni. A Csillaggal jelölt ramokat viszi, ahogy a manualban van.

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#7040) zso73 válasza Mr.Grincs (#6929) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem sok emberkének megy. :( P5KC-ben nekem sem. :(
Valami jobbat vegyél.

(#7041) rittzo válasza Domike (#7037) üzenetére

rittzo
(lelkes újonc)

Nekem P5KC lapom van és mikor az asusupdate-tel az 1001 bios akartam felrakni elb@szta a gépet. Vissza kellett vinni gariba, ahol kicserélték és az EZ-Flash-hel írtam fel a biost utána. Az 1001-re azt írja nem hozzávaló, így meg sem próbáltam újból felrakni.

(#7042) japy válasza zso73 (#7038) üzenetére

japy
(senior tag)

Akkor olvasd el ezt itt én feltettem az ASUS Updatet és betöltöttem a régi biost és minden szó nélkül megcsinálta volna ha nem félnék hogy nem sikerül neki!

(#7043) japy válasza rittzo (#7041) üzenetére

japy
(senior tag)

Nálam is ezt írja csak a wines írja azt hogy P5KC! És mi volt a hibajelenség amikor frissítetted?Nem indult a gép?CRASH FREE BIOS SEM MENT :F

[ Szerkesztve ]

(#7044) zso73 válasza japy (#7042) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem nem kell félni. De az aranyszabély itt is él. Ha minden működik TILOS a bioszt frissíteni!! Felesleges kockázat!!

(#7045) japy válasza zso73 (#7044) üzenetére

japy
(senior tag)

Na és mitszólsz hogy vissza lehet rakni a régi biost csak régebbi Updater-kell! De ha minden kötél szakad katt

[ Szerkesztve ]

(#7046) zso73 válasza japy (#7045) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kérdés, csak az, hogy ismeri-e a P5KC-t a progi. Teszt.

(#7047) japy válasza zso73 (#7046) üzenetére

japy
(senior tag)

Igen ismeri én mint írtam felraktam és betöltöttem márcsak 1 gombnyomásra voltam a visszaflash-el! De nem akarok uttörő lenni! #7042 ;]

[ Szerkesztve ]

(#7048) zso73 válasza japy (#7047) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már elvettem az érdemed!! :C
Én már visszaraktam a 0804-est!! :Y Én is fosókáztam, de bátraké a szerencse. :K
Talán ez volt a legjobb biosz nekem.

(#7049) zso73 válasza zso73 (#7048) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És 1066 MHz/2,2V a Kingmaxxal!!! :C :DD
Win megy, és most jönnek a tesztek.

[ Szerkesztve ]

(#7050) VinoRosso válasza Anthony28 (#7024) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Így értettem az fsb-t. Léteznek fsb- lyukak( bár én nem találkoztam még velük ) és az ilyen finomhangolásra találták ki a gtl- refek állítgatását.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.