Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) Keldor papa válasza zed1983 (#648) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megmondom őszintén, hogy nekem a P5K-ból csak a Premium tetszik, de ha nem lenne Premium szvsz Gigáznék én is... (DQ6 természetesen.:)))

[Szerkesztve]

(#652) csana

csana
(senior tag)

P5K-E mennyivel másabb mint az alap P5K? :F

(#653) Keldor papa válasza csana (#652) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

8 fázis
Black PCB
pl. hírtelen ennyi

(#654) Achill3uS válasza Keldor papa (#653) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

+ talán bios-ban 0.05v-s eltérések max fesz ügyileg, jobb heatpipe, és wifi.

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#655) zed1983

zed1983
(őstag)

Köszi a válaszokat!!!

(#656) csana

csana
(senior tag)

ThX a válaszokat :R !

(#657) WiZARD válasza csana (#652) üzenetére

WiZARD
(őstag)

p5k-e az egy p5k deluxe, átmatricázva (és 1 lan hiányzik róla).

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#658) Vigneau válasza Achill3uS (#633) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezek szerint mégsem olyan jó és biztos megoldás a cerkás VoltMod? Végülis várható volt, hiszen tulajdonképp lerakódott porról van szó.

[Szerkesztve]

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#659) Zoli329 válasza Vigneau (#658) üzenetére

Zoli329
(PH! addikt)

Vigyázni kell rá meg karbantartani :B

Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

(#660) Zoli329

Zoli329
(PH! addikt)

P5K-E-ben működik a damper funkció? És az mennyire hatékony?

(#661) WiZARD

WiZARD
(őstag)

lehet hogy mégse az alaplap halt meg.
úgy voltam kap ma még 1 utolsó esélyt. és láss csodát, az egyik rammal müxik (bármelyik slotban)

viszont a másik ramot bárhova teszem, vagy a kettőt együtt, akkor nem megy.
szóval 99% hogy a ram a beteg, este havernál megnézem.

pedig esküszöm tegnap végigpróbáltam minden slotba mindkét modult...

pedig már beleéltem magam hogy giga lapra cserélek :DDD

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#662) Florens

Florens
(kvázi-tag)

Hali!

A P5K és a P5KC között van minőségi különbség (kondik, heatpipe, etc...)?
Van esély arra hogy Bios frissítéssel fogja kezelni a P5K az 1333-as ramokat?
Érdemesebb nagyobb órajelű ramokat venni (800 - 1066)?

Egyelőre ennyi! :D

Jah igen! Tuning nem szempont.

Előre is köszi.

(#663) szacsee válasza Florens (#662) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindegyik 3 fázisú tápellátással rendelkező lap.
A P5K DDR2-es 1066-os memória mehet bele max, ez is tuningal, mivel a Jedec 800-nál húzta meg a DDR2 végét, de ezt ugye át lehet lépni.
A C pedig kombó lap, azaz DDR2 és DDR3 foglalat is van rajta (mivel nem ugyanolyan).
Ha a tuning felejtős, akkor P5K.
Quad alá P5K-E, Deluxe, Premium.
Ha pedig DDR3-at akarsz akkor P5K3 Deluxe, vagy Giga P35 DQ6 DDR3-as verzsönje (égő, de a pontos nevét nemtom).

(#664) Achill3uS válasza szacsee (#663) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Ha a tuning felejtős, akkor P5K.
:F :D

[Szerkesztve]

(#665) Keldor papa válasza Florens (#662) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha tuning felejtős, akkor AsRock! :D

szacsee: GA-P35T-DQ6 :B

(#666) szacsee válasza Achill3uS (#664) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Há vagy C nekem tök mind1, de sztem a memókkal nem volt tisztában azért írtam le mindezt.
Ha később a DDR3 számít, akkor vegyen C-t, de én sosem voltam a hibrid lapok mellett.

Mondjuk egy Core2 + a P5K + NO Tuning egy olyan dolog, mintha egy 500Le-s sportautóban ülnél és a tempomatot 40-re állítanád (márha lenne benne), remélem érted mire gondolok.
Bár hogyne értenéd. ;]

(#667) Achill3uS válasza szacsee (#666) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

azé :D amugy a KC 1:1 ugyanolyan képességü mint a P5K, csak ott van a narancs ddr3 slot, meg máshol vannak a vmodok, ezért kevesebben is foglalkoznak vele, P5K egyszerübb, letisztultabb, biztosabb :)

(#668) Zoli329 válasza Achill3uS (#667) üzenetére

Zoli329
(PH! addikt)

És olcsóbb, ha tönkremegy :DDD

(#669) Soak

Soak
(PH! nagyúr)

Kis extreme hűtés nbnek és akárminek amire sikerül rárakni :D .

Hozzávalók : Só, Jég, Sőtartó (lehet más vékonyfalu fém is ) , fogpiszkáló , kis papir, olló venti , szigszalag .

Előnyök : iszonyu hideget tudunk csinálni 0 pénzért . Bármilyen kisebb fogyasztású chipet lehűt ( a cucc elvileg olyan -18 fokos , a jég , de a talp olyan -10 körül lehet , holnap tudok biztosat mondani) , NB , SB (megfelelő borda esetén . P5K mondjuk pont nem ilyen, dehát én sem lehetek tökéletes :D . ) a Lényeg ,hogy olyan bordát válasszunk (pl P5W64 , aminek a teteje sik, tehát nagy a felület ahol hőt ad át. )

Hátrányok : Tesztpadon müködik leginkább a folyás miatt :S , meg a rögzités is problémás .

a Cucc nálam igy néz ki ( a jobb oldali azonosithatatlan cucc az egy modul ami közrefogja az NB bordát és ennek a hűtő egységnek a hideg levegőjével probálja hűteni. Ez még erősen BETA állapot , de dolgozom rajta , mint a szigetelésen is ) [link] .

Elkészités : (Ez konkrétan csak ez, de leginkább a postom értelme a jég+só ) Szóval fogunk egy ilyemi sotartot, vagy valami hasonló dolgot. Szogszalaggal gondosan letekerjük. Ez nem akadályozza meg a vizesedést ,de annyira lecsökkenti ,hogy nem nagyon folyik semerre. Szigetelés nélkül eléggé folydogál a cucc. Ha van szivacsotok akkor azt köré tekerve 24/7-re lehet szigetelni (:D ) . Visszatérve a threadhoz , miután késsz a sotartó (bonyolult dolog tudom, de kész ) Egy tesztet ejtsetek meg. Még nem teszteltem ki ,hogy melyik jég jobb, a tört vagy a kocka, de folyamatban van. (kb estére meg lesz ) . Szóval , öntesz sot az aljára, kb a felét lepje el (ez kb 5 csipet :F ) és ráteszel amennyit tudsz a jégből , lehet törni is, nagyobb darabokra. Öntesz neki jocskán sót. Rá a teteje vagy akármi és felrázzuk. kb nekem 6 perc alatt ráfagyott a dér a cuccra :D . Most épp az asztalhoz fagyott mig ezt irtam. Szóval elég hideg. Miután beteszteltük igény szerint a légcsatornát is elkészithetjük, ehez nem füznék semmit mert elég egyértelmü a cucc. Ennek az értelme számomra is kétséges, de megpobálok valamit kihozni belőle, amugy is nagyon unatkozom :D .

Szóval aminek örülnék : Ha legalább 1 valaki megcsinálná és rájönne ,hogy milyen jo :DDD . 2 : vizhűtés radiátorral valamit kezdeni, sok jég + sok só = sok hideg, világiasan fogalmazva Chilled Water.

U.i.: Szigetelésen dolgozom, elvileg egy Szárazjeges NB blokknak jó lenne :D még ez folyamatban

(#670) Vigneau válasza Zoli329 (#659) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez igaz, kérdés egy felkenés mennyi időt bír ki maximum.

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#671) Zoli329

Zoli329
(PH! addikt)

Valahogy a P5K-ban több fesz kell a ramjaimnak mint a volt lapomnál. Lehet oka pl a trfc túlzott csökkentése? Slotok közül mindegy, hogy fekete/sárga ugyanannyi..

(#672) Soak válasza Vigneau (#670) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Ha nem turkál ott az ember akkor szerintem örökké megy ott

(#673) pentium4

pentium4
(senior tag)

szeva mindenki!

kéne egy kis help:
p5k dlx lapkám van és a memóval vannak gondjaim! :)
geil ramokat akarok venni 4 gigát, csak azt nemtudom hogy 800mhz vagy 1066mhz-est vegyek cl4 be, asus.com on elvileg 1066 ba nem emgy dualba csak nativba ami nemjó!
kérnék egy kis segitséget ezügyben, amigy q6600 procival van felszerelve a lap és 2,8-3,0ghz re van lesz felhuzva!!
köszi!

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#674) Soak válasza pentium4 (#673) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Tisztában vagy a nativ szó jelentésével? :U Amugy meg q6600 mellé elég bőven a 800as

(#675) WiZARD

WiZARD
(őstag)

na kiderült hogy nem az alaplap szar, hanem egyik rammal a haverom gépe sem indul....

másikkal megy az enyém is.

felmerült bennem 2 5let, és nem tudom melyiknek köszönhető a változás

a ram azóta csinált fura dolgokat hogy leszedtem a gyári alu izét róla, és rátettem a thermalright hr-07 hűtőt.
(bár azóta visszatettem a gyárit, és azzal se ment)
gondoltam picit megnyomkodom az egészet óvatosan, hátha valami kontaktos benne.

illetve a másik, eszembe jutott hogy 2.2-2.3V van a gyártó által megadva ramfesznek, gondoltam 1 rammal emelek feszt biosba 2.2-re, és utána berakom a másikat mellé.

beraktam, és most megy mindkettő. azóta biost is visszavettem auto beállításra (ilyenkor nem tudom mennyit ad) és így is megy.

így viszont gariba se tudom visszavinni, de állandóan foshatok hogy meddig megy és mitől függ hogy épp megy-e.
nem tudom hogy a nyomkodás vagy a fesz emelés tette helyre.

bármi 5let?

(#676) Zoli329 válasza Vigneau (#670) üzenetére

Zoli329
(PH! addikt)

Előbb utóbb megtudom gondolom, ha elkezd fagyogatni a gép :)

(#677) Zoli329 válasza WiZARD (#675) üzenetére

Zoli329
(PH! addikt)

Auto feszt nem javasolnám.. Valószínű túlfeszelted egyszer, ezért megnőtt a feszigénye kicsit. Én is jártam így egyszer, nem indult semmiért a gépem, nem tudtam mi oka. Aztán egyik modullal ment. Ügyebár vmi tuningot elszúrtam, visszaállt alapra ami gondolom 1.8V DDR2 fesz és az kevés volt a modulnak. Túlfeszeltem azt hiszem 2.55V-ot tartósan nem szerette a hűtés ellenére sem. Azóta minden oké, már indul 1.8-al is. Sztem kiheverte. Talán a tiéd is ki fogja :)

(#678) szacsee válasza WiZARD (#675) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!
Szerezz addig kölcsön ramot, aztán told vissza gariba.
Ha pedig bevállalod, akkor marad a 2,2V feletti üzem, de akkor használj hűtést is!
Sok sikert! :R

(#679) WiZARD válasza Zoli329 (#677) üzenetére

WiZARD
(őstag)

2.3nál sose adtam neki többet. (1x kapott 2.35-öt 10 percre)
autot se használtam soha, csak biosreset után állt arra...

(#680) Zoli329 válasza WiZARD (#679) üzenetére

Zoli329
(PH! addikt)

Ramja válogatja, melyiknek mi a sok. Általában nem is a hő szokott a fő gond lenni, hanem maga a fesz, hogy nem bírja...

(#681) WiZARD válasza Zoli329 (#680) üzenetére

WiZARD
(őstag)

adata vitesta extreme 1066+. a specifikációban 2.2-2.3 van megadva...

na mind1 most megy. asszem marad amíg meg nem szivat még1x.

(#682) Soak válasza Soak (#669) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Tört jéggel sokkal erősebbnek tűnik :F

(#683) Achill3uS válasza Soak (#669) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

anno énis olvastam róla, csak aztán nem foglalkoztam vele, szárazjég meg ln2 rulz :D mingyá megnézem, mert nb-re / sb-re lehet vele szórakozni :)

(#684) Soak válasza Achill3uS (#683) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

''Szegény ember fözzel viz'' hogy egy klasszikust idézzek :)

(#685) skoos

skoos
(senior tag)

P5B-E lapomat készülök cserélni. Szeretem, semi baja nincs, azt sajnálom egyedül, hogy a SB frekiket nem tudom állítani. Ezenkívül átlászó házba kerül, így egy kicsivel impozánsabbat gondoltam. Eleddig a P5KC volt a szemem előtt, de még vagy 3-4 hónapja néztem ki, azóta van olyasmi amire fel kéne figyelnem? ICH9 és ICH9R között van mérvadó különbség? Legyen jól húzható, 400as FSB legyen a min, de 450 fölé sem mennék... Legyen USB elég...a ddr3 egyelőre nem fontos. Ha van jobb tippetek a KC nél, szóljatok!!

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#686) Muréna válasza skoos (#685) üzenetére

Muréna
(őstag)

Mennyit szánsz rá?
P5K is simán jó sztem, Esetleg egy P5K-E
500as fsb-t lazán viszi, de ahogy olvasom neked az annyira nem fontos :)
P5KC se rossz lap

Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!

(#687) pentium4 válasza Soak (#674) üzenetére

pentium4
(senior tag)

nem vok tisztába, de elmagyarázod hogy melyik mit jelent és melyik a jobb azt begköszönném!
ui.: hol lehet beszerezni 800 as geil ramokat cl4 el és micron chipeset, az az 1.9-2.4V között!
ez a kódja: GX22GB6400UDCA= innen néztem: http://ramlist.ath.cx/ddr2/
köszi!

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#688) Muréna válasza pentium4 (#687) üzenetére

Muréna
(őstag)

Olyan geilt sajnos már nem tudsz szerezni, legalábbis nem tudok róla..
2x512 kell?

(#689) skoos válasza Muréna (#686) üzenetére

skoos
(senior tag)

35-40 nél nem terveztem többet, de, ha van bazihűdedurva jó ajánlatod, megfontolom többért is...csak legyen értelme. KCben a 12UBS meg a szín ( :W ) illetve a ddr3 fogott meg. Nem tudom mennyire állíthatók jól és pontosan a frekik, de az is fontos lenne. Nem szeretnék többet adni neki, mint amennyire szüksége van, elvégre a tojást nem a gép tetején főzöm.
;)

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#690) Muréna válasza skoos (#689) üzenetére

Muréna
(őstag)

35-40 be sztem belefér a P5K-E ugyan az mint a P5KC csak nincs ddr3 támogatás
illetve ugyan az mint a P5K Deluxe ,azzala a kivétellel, hogy csak 1 LAN van rajta..
holnap kapok nagykeres listát, akkor tudnék irni vmi árat

(#691) pentium4 válasza Muréna (#688) üzenetére

pentium4
(senior tag)

2x512 :D
4x1gb kéne! de ha nincs akkor marad az 1066 os, vagy adata extreme 1066, csak abba meg nincs cl4 :( esetleg valami javaslat?

(#692) Muréna válasza pentium4 (#691) üzenetére

Muréna
(őstag)

jóvanna, valakinek el kel sóznom az XtwinZ-eket :DDD
Ősembernél vannak fasza ramok (ez itt a reklám helye :DDD)
az 1066+ os a-data 4-4-4-12 ha jóltudom, vagy nem?
Crucialok nagyon jók, nekem nagyon bejönnek

(#693) pentium4 válasza Muréna (#692) üzenetére

pentium4
(senior tag)

passz, de mostmár nemtom mit vegyek, összekavartál :(:(

(#694) Muréna válasza pentium4 (#693) üzenetére

Muréna
(őstag)

Nem állt szándékomban, kérdezz nyugodtan aztán mindenre fény derül :)

(#695) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hello ASUS P35 Guruk! :R

Ha minden igaz, akkor ma estére meglesz az új gépem :C :
ASUS P5K Premium
C2D E6750
2*1 GB Crucial Ballistix Tracer 1066

Ha akadna egy tapasztalt és nagytudású kolléga, aki szívesen rászánná egyik délutánját a héten, és lenne kedve segíteni beállítani az új konfigot pöpecre, azt nagyon szívesen venném.

Nem vagyok egy láma, csak már 2 éve ''nem láttam'' új alaplapot (lemaradtam a gépfejlesztésben), és a fórumot böngészve annyi minden bonyolult beállítás van a bios-ban, ráadásul a beállítási lehetőségek annyira sokrétűek, hogy már nem biztos, hogy mindennel meg tudok bírkózni. :F Ráadásul bevezethetne az ésszerű tuning rejtelmeibe is, mivel semmi tapasztalatom a százféle szükséges program használatban (CPU-Z, MemSet, Super Pi, Orthos, stb.....)
Újpesten lakom, ha valakinek lenne kedve 1-2 órát elmélyedni a témában, akkor annak nagyon hálás lennék.
Persze így gépvásárlás után nem anyagi dolgokra gonolok, hanem az ''élményért'', és az ''önzetlen segítségtől eredő lelki örömökért'' :B - persze üdítő, süti, stb, stb ;)

Szóval ha valakinek lenne kedve és ideje, akkor üzenjen!
Hátha valakinek örömet okoz, ha saját tudását és tapasztalatait átadva segíthet egy ''egyszerű mezei user''-nek.

Előre is köszönöm! :R

ImI

[Szerkesztve]

(#696) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hirtelen még egy gyors kérdés:
Azt vágom, hogy a 4pines PWM szabályzós procihűtők ventijét tudja szabályozni az alaplap biosa (Q-Fan 2), de sajna a legtöbb (nem gyári hűtő) csak 3 pin-es. (Nekem pl Zalman lesz) Ezeket is tudja vezérelni az alaplap a proci hőmérséklet függvényében?

ImI

[Szerkesztve]

(#697) Muréna válasza ImI87 (#695) üzenetére

Muréna
(őstag)

Dekár hogy nem pesten lakom, szívesen segítenék :)
látom egész pofás cuccokat sikerült zsákmányolnod :)

Ha vannak kérdéseid irhatod őket, még fennt leszek egy darabig :DDD (ramot tesztelek)

#696: Ebben nem vagyok biztos :(

(#698) ImI87 válasza Muréna (#697) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Az estét úgy értem, hogy most hajnal van, és majd estére lesz meg minden cucc. Éjjel összerakom majd, aztán tuti, hogy özönleni fognak a kérdéseim. :B

De előre is köszönöm a segítőkészségedet.

(Valszeg egy héten át a kérdéseimmel lesz tele a topik :Y )

(#699) WiZARD válasza pentium4 (#691) üzenetére

WiZARD
(őstag)

1066+ adata az 800ban cl4es.

(#700) pentium4 válasza WiZARD (#699) üzenetére

pentium4
(senior tag)

de van értelme 1066+os memót venni adataba és 800 on használni?? igaz 1e ft a külömbség a 800 és 1066 os adata között!! árban meg kb annyiba kerül mint a geil 800 as de az 1066 os már 50e 2giga.
ez a native 1066 os memó használat mit takar????? jobb mint a dual channel 800 ba??
ui.: akkor most mit vegyek? :D
ui2.: miben kapok többet ha micron chipes ramot veszek?

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.