Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) killmz

killmz
(lelkes újonc)

Sziasztok!
p5k-s konfigommal bajlódok már 1 ideje..
A mindig visszatérő kékhalál problémámat szeretném, ha orvosolná valaki.
A gép különböző munkamenetek folyamán váratlanul számos kékhalállal örvendeztet meg: driver_irq_not_less_or_equal, bad_pool_header, ntfs.sys problémák, page_fault_in_non_paged_area, 0x0000007E stb... :W
Ezek a legváratlanabb időben jelentkeznek: netezés, képernyővédő, adatmentés, de föleg indulásnál.

Valami memória illetve winyó problémára gyanakszom, de már sokmindent elkövetttem velük az ügy érdekében, de semmi változás :(
lapozófájl csere, winyó ellenőrzés, ram időzítés váltás/most 5ösön van a latency/ kingmax 1066 2*1Gb Dual c-ben.

örülnék ha valaki tudna segíteni, akár ajánlani valami extra biztos ram timing-ot, ien 2T-kre is kitérve, mert gőzöm sincs h mi az.
A konfig az adatlapomon, ha az segít.Ja a BIOS: 0630-as.

kicsit meleg a cpu /q6600/ , kb 85 fok terhelve, ez is gáz lehet?

köszi a segítséget előre is. :R

(#3002) killmz

killmz
(lelkes újonc)

még annyi h 2 sata winyó van a gépben, és egy ide cd a kényszer portján.

[ Szerkesztve ]

(#3003) szacsee válasza spiercell (#3000) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legújabb micron drivert tedd fel és megjavul. ;)
Killmz: A quad húzva van? Auto feszen van a Vcore?
A memó mennyi feszt kap biosban? 2,1V ajánlott neki asszem.
A Sata HDD a fekete vagy piros portra van dugva?

[ Szerkesztve ]

(#3004) spiercell válasza szacsee (#3003) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

Köszönöm :R

(#3005) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hova lettek a P5K Deluxe lapok???????? :O

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#3006) killmz válasza szacsee (#3003) üzenetére

killmz
(lelkes újonc)

köszi a gyors üzit
Nincs húzva a proc. és autófesszel megy.
a memót már próbáltam annó 2.1en, de megnézem ujra, hátha lesz valami, annó még a jmikró hibával voltam elfoglalva, és nem is emléxem h volt e kékhalál.
a saták a 2 piros dugóban vannak /sata1-2/
nincs kéznél a leírás mi a különbség amúgy fekete és a piros között?

ja és nézem az eszközkezelőben , most nincs feltéve az új JMICRON driver /nem is akarja erőltetni a gép, tehát nem észleli plug and play-ként/ennek ellenére az egyetlen dvd műxik rajta rendesen, biosban lévő enabled beállítás mellett.---remélem ez nem gond

(#3007) skoos válasza leviske (#3005) üzenetére

skoos
(senior tag)

A Preimum/Deluxe lapokat mindenki visszavitte a bótba és becserélte Tomatot-ra, azóta nem írnak mert nincs semmi bajuk. bigdigit az utolsó aki még ül a lapján és jó neki.
:D:D:D
:DDD

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#3008) subaruwrc válasza killmz (#3006) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

piros master fekete slave.

skoos :D :D kényelmes a deszka :DDD

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#3009) Shkiz0 válasza leviske (#3005) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem sokan vettek deluxe-ot, aki vett az is premiumot vett inkább.

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#3010) szacsee válasza leviske (#3005) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ehun vannak és drágábbak, mint a Premium.

killmz: Piros az elsődleges és a boot HDD-ket arra kell tenni.
A paralelt én is úgy használom driver nélkül egy DVD író.

(#3011) killmz válasza szacsee (#3010) üzenetére

killmz
(lelkes újonc)

köszi.

valaki a kékhalálos mizériára nem tud ajánlani vmit? #3001

(#3012) forguet válasza killmz (#3001) üzenetére

forguet
(tag)

Szeva!

85 fok naon sok! Aszongyák az okosok, hogy terhelve max 70 fok legyen.
Everestben mérted, Orthos/Prime alatt?
Mennyire van húzva a prockó?

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#3013) subaruwrc válasza killmz (#3011) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

daráld be a lapot :DDD mik a pontos beállításaid?

forguet az dual core ra vonatkozik. quadnál 90 a határ.

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#3014) Shkiz0 válasza killmz (#3011) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de vegyél rev 2-es P5K-t :D

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#3015) killmz válasza subaruwrc (#3013) üzenetére

killmz
(lelkes újonc)

A ramok autón vannak, kivéve a frekvency-t azt néha 1066-ra teszem, de 800on is szaraxik.
Megpróbálom mingyárt 2.1v re a dramcorét.
autómatán 5 5 5 18 at oszt a kingmax 1066os 2x1gb-os moduloknak.
cpuz azt irja h 534,9MHz fsb:dram=1:2

A proci az full autó.Bár a cpuz-t nézve mostanában nem váltogatja a szorzót 6 és 9 között, de majd megnézem az ehez vonatkozó fícsör kapcsolót a biosban.
amúgy a asus probe méri ezt a 85fokot, de terheletlenül is jelentkezik a BSODeath , ugyh sztem sem ez lehet a baj.
nem tom még mit kéne írnom a beállításokról, mást nem nagyon kapcsolgattam a biosban.

[ Szerkesztve ]

(#3016) forguet válasza subaruwrc (#3013) üzenetére

forguet
(tag)

Ja, jó tudni :)

Apropó ezt a szorzó ingadozásos balhét hogyan lehet megszüntetni? Mert az nálam is jelen van.

1,49V a CPU-nak gázos? van vmilyen okosság, hogy lejjebb vihessem és stabil maradjon a cucc?

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#3017) killmz válasza forguet (#3016) üzenetére

killmz
(lelkes újonc)

az egy prockó tulajdonság h ne izzadjon le a proci ha netezel, de ki lehet kapcsolni a biosban, nézd meg a procid specifikációi között hogy hívják.
bár most nézem h neked duód van, nem tom h abba beépítették e...

(#3018) bigdigit válasza szacsee (#3003) üzenetére

bigdigit
(őstag)

minek jmicron driver?az csak raid-hez van nem?esetleg AHCI-hoz...

(#3019) csabby válasza szacsee (#2977) üzenetére

csabby
(újonc)

Hi!
Köszönöm a tanácsot. kezd körvonalazódni, de lenne még kérdésem.AHCI - Eddig úgy próbálkoztam, hogy a BIOS maradt alapban feltoltam egy Xp vagy Vista-t F6-nal az alaplaphoz kapott cd-ről előzőleg kitelepített drivereket floppyn beadtam de nem mükszik. Látja a vinyót de oprendszer betöltése közben kék halál volt mindig.
ha jól értettem az op rendszer telepítése előtt állítsam át a BIOST és utánna telepítés F6-nál a szükséges driver és akkor lesz jó.
A biosban két helyen lehet AHCI-t látni.
1-SATA configuration - Enhanced alatta configure SATA as IDE/RAID/AHCI
Ha ennél a menünél AHCI- re állitom akkor megjelenik egy INTEL Robson Technology-Disabled sor.
2. J-Micron eSATA/PATA controller - Enabled
Controller Mode - IDE/RAID/AHCI
A kérdés az, hogy ezt a 2X2 beállítást milyen variációba kell beállítani. Azért fontos , mert az op rendszer telepítése előtt kell ezt megtenni és jól, mert megy a levesbe az egész és rengeteg idő is kárba vész ha elrontom.

(#3020) SzlobiG válasza bigdigit (#3018) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Nekem kellett driver még annó amikor olyan lapom volt.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#3021) subaruwrc válasza forguet (#3016) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

biosban c1e eist disabled. cpu multiplier control manual multiplier 9.
1.49 nem gáz. csak az hogy teszteld ki ezenkívül nemsok. hogy ne kelljen 8órákat baszakodni OCCT jó progi. egy órás custom teszt alatt kiedrül ha gáz van. szerintem megbízható.

killmz pc-probe ot felejtsd el. coretemp 0.95.4 az pontos kb.
ha alapon is bsod az már durva. sztem a ramok nem bírják az 1066ot....

[ Szerkesztve ]

(#3022) Syz válasza subaruwrc (#3013) üzenetére

Syz
(tag)

Miféle darálás lesz itt is? :DDD :DDD :DDD

"Mióta lefekvés előtt kikapcsolom a telefonom,azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban"

(#3023) subaruwrc válasza Syz (#3022) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mindenhol. megsemmisítjük a selejtet :D

(#3024) Syz válasza subaruwrc (#3023) üzenetére

Syz
(tag)

Nagyobb hent lesz itt mint a Painkillerben :DDD :DD :D

"Mióta lefekvés előtt kikapcsolom a telefonom,azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban"

(#3025) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor röviden:
killmz: C1E és az EIST (intel speedstep) veszi vissza a szorzót amikor nem terheled a procit.
A CPU-Z 534-et ír, ami efektív 1068Mhz

bigdigit: A jmicron driver akkor kell tudomásom szerint, ha a jmicron sata vezérlőjét használod, nálam csak az IDE része van használva és nem használok drivert.

Kis tuning iskola:
CPU confignál tuningkor manual fesznél (ami ajánlott): C1E, Intel Speedstep : Disabled
Advanced menüben:
AI tuning manual
Multiplier: CP szorzója, elején érdemes a max-on hagyni, hogy kiismerd mit bir a proci
FSB Strap: A memó/FSB osztót tudod variálni vele (eredmény a Dram freq-nél látszik, hogy mennyin megy a memória.
FSB: Egyértelmű itt lehet emelni az FSB-t és ezzel a proci órajelét és a ram órajelét is emeled.
PCI-E freq.: fix állítsd be 100-ra, nehogy auto-n hagyd!
Dram freq.: itt láthatod, hogy reboot után mennyin megy majd a memória, és itt is lehet választani 2-3-4 opció közül (fsb strap menüvel együtt látod az eredményt)
Dram timingek: maradhat auto-n amíg a procival bíbelődsz, utána manual belőheted, ha feszíteni akarsz az időzítésen
Dram Static Read Controll: tuning-nál érdemes disabledre tenni (ha alap közel használod a memót auto timingekkel, akkor mehet enabled-re... javul a memóriakezelés bekapcsoláskor, de szélsőséges esetben instabillá válik a rendszer)

Transaction booster: CPU tuning-nál disabled:0, ha belőtted a procit-ramot, utána lehet vele kisérletezni, hogy megy-e és mennyin (Deluxe-nál és E-nél 0-1-2-3 opció van ha enabledre teszed)
Overcharging mode: Auto

Spread Sprectrum: PCI-E & CPU: Disabled
CPU voltage manual: a proci fesze (dropp miatt érdemes picit többet adni, de gyakran viszik az újabb steping-ü procik alapfesz alatt is az alapórajelet (pl.: nálam 1,25V@2935 E2160 , Q6600 1,232 (CPU-Z-ben Prime alatt) biosban 1,275V@3200Mhz 8x400)
Damper, ha van akkor Enabled
Vdimm, vagy Memory voltage: Manual Jedec szerint 1,8V a szabvány, de minden memóriagyártó eltérhet ettől (pl kingmax 1066 5-5-5-18 @2,1V)
A többi opció ebben a menüben (advanced) maradhat auto-n, csak eXtrém tuning esetén kell hozzányulni.
Sok sikert!
Szükséges programok CPU-Z 1,41 vagy újabb, 2 magos proci terhelésére Orthos, 4magosra Prime95 v255, amiből van 64 bites verzió is.
Monitorozásra Core Temp és esetleg Everest.

(#3026) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na itt is megkérdezem, mert a Milyen alaplapot ilyen árban? topikban nem válaszoltak.. :D

Szerintetek a P5K Deluxe, vagy a P5E éri meg jobban? :DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#3027) bigdigit válasza szacsee (#3025) üzenetére

bigdigit
(őstag)

hát nem tudom.nekem van 1db IDE vinyóm is.ráadásul ezen van a vista64 + 1db toshiba dvd olvasóm.plussz van 3db sata vinyóm..az egyiken xp-vel.(plextor írom már külön satavezérlőn)
nem tettem fel semmilyen jmicron drivert és mind működött "normálisan".a normálisant mindenki ismeri már.na mindegy most legalább normális.most hogy írtátok leszedtem de telepítésnél is azt írja jmicron raid driver.....megynyitni se lehet ha fent van csak akkor ha a raid engedélyezve van.szvsz alapesetben semmi köze a rendeltetésszerű működéshez.

(#3028) szacsee válasza csabby (#3019) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Intel AHCI mód bekapcsolásakor ezt kell tenni (laikusoknak):

Intel honlapjára menni, ott a letöltés kozpontba (támogatás, letöltés).
Chipsets - Chipset software - Intel Matrix Storage Managert kijelölni.
Kiválasztod az oprendszer tipusát.
Raid/Ahci software-re mész, de a readme-t nyisd meg új ablakbban.
Letöltöd a szimpatikus nyelvű csomagot (angol, vagy multilanguage).
Bemásolod a letöltött fájlt valamelyik meghajtó gyökerébe (C:\, D:\)
A readme alapján pedig futtatod azt.
c:\iata_cd.exe -a -a -pc:\<path>
c:\iata_enu.exe -a -a -pc:\<path>
c:\setup.exe -a -pc:\<path>
C:\ a c meghajtó esetén, utána a filenév (nem ami itt van, hanem amit letöltessz) és a többi, majd a -pc:\ és a könyvtár neve ahova ki akarod bontani (előre hozd létre)

Utána a megfelelő mappából a szükséges fájlt flopy-ra másolod.
Ennyi. :C
Jmicron esetén ott is le lehet tölteni az adott drivert.
Ami a cd-n van az a raid-hez jó tudomásom szerint nem az AHCI-hoz, meg amúgyis ez újabb. :DDD
Sok sikert! ;]

(#3029) szacsee válasza bigdigit (#3027) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neked Premium van, nekik P5K (akiknek szarozik az XP).
Nem tudom miért lehet ez, de ez van. :K

(#3030) Keldor papa válasza leviske (#3026) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én akkor már inkább P5E-t vennék.

(#3031) bigdigit válasza szacsee (#3029) üzenetére

bigdigit
(őstag)

az ő hibajelensége szinte ugyanaz mint nekem volt a rossz sata kezelés miatt.nekem se ment fel az oprendszer...
bár most nem is figyeltem milyen vinyóra pakolná.ha IDE akkor nem szóltam.

mivel angol tudásom igen gyenge valaki segíthetne.feltenném asus fóromun a kérdést hátha érdemben válaszolnak.
valami ilyesmi kellene:
várható-e hogy bios szinten javítva lesz a rossz sata kezelése a premium lapnak vagy RMA-ban küldjem vissza?
kíváncsi vagyok erre vajon mit írnak a moderátorok ;]

[ Szerkesztve ]

(#3032) szacsee válasza Keldor papa (#3030) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az újabbat, amin nincs HP. :B

bigdigit: Sok tapasztalatom nekem sincs, mert beírkálták elötte is, hogy akad, utána link-elték a drivert, aztán jó lett. Nem nagyon jöttem rá, hogy IDE-n vagy Sata-n produkálja ezt.
Kevés az infó, mondjuk itt a topikban a kérdezők 70-80% kevés infót közöl, ha valamilyen hibába fut és megoldást keres. :O
Mi meg oldjuk meg. :DDD :))

[ Szerkesztve ]

(#3033) leviske válasza Keldor papa (#3030) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R akkor maradok a P5E-nél, csak megerősítést akartam. :D Akkor ha januárban még nem jön ki az X48 , vagy csak DDR3-al lesz... akkor P5E :)

:R

#3035 Keldor papa: Oké :)

[ Szerkesztve ]

(#3034) Keldor papa válasza bigdigit (#3031) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hehe ezt olvasd el! :DD

Név: Dead after 0402 BIOS Update - Suggestions ? Remélem jó az angolotok! ;]

[ Szerkesztve ]

(#3035) Keldor papa válasza leviske (#3033) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Aha jó is lenne, de nézz be a GA-X38(T)-DQ6 topicba... X48=DDR2 is.

(#3036) szacsee válasza leviske (#3033) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hopp benéztem P5K-E-nek, akkor visszaszívtam. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3037) bigdigit válasza Keldor papa (#3034) üzenetére

bigdigit
(őstag)

rossz az angolom de kérdezem én mi a lof..nak van a asus update ha tudják hogy hazavágja a lapokat? :W

(#3038) Keldor papa válasza szacsee (#3036) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Memória kérdésben teljesen egyetértek veled, de a PCI-E 2.0, CrossFire x16-x16 szerintem csábító dolgok...

(#3039) jugeen válasza bigdigit (#3037) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

használj EZ-FLASH-t. én nem bízom a lapom lelkének frissítését egy winfos altt futó alkalmazásra. sajna a Foxconn MARS BIOS frissítése is elszállt winfos alatt.

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#3040) szacsee válasza Keldor papa (#3038) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van benne valami, a PCI-E 2.0 sávszél miatt nem is, de amiatt elgondolkoztatott, hogy több delejt ad a karinak, na meg a VGA gyártók mikor kezdik lespórolni a kiegészítő csatlakozókat. 2bd x16-ot meg nagyban leszarom, ha valóságban hatékony lesz a multi GPU, akkor amiatt lehet , de addig....
Így arra jutottam, hogy procim van, memóm van VGA-t most veszek, ha meg valami miatt gáz lenne, akkor tudok lapot venni 1/2-1 év mulva is X38-X48 (ha ddr2), vagy P45 vagy amilyen lesz és szimpatikusnak találom, addig meg elvagyok ezzel a vassal is.
Ha beadná a kulcsot veszek egy ratyi P35-öst aztán azt nyüstölöm, így nem bukok akkorát, ha cserélek X38-ra. A ratyi P35 meg megy az öcsinek, vagy eladásra.
Majd meglássuk, jelenleg tojok az X38-ra és társaikra. ;] :R

[ Szerkesztve ]

(#3041) bigdigit válasza jugeen (#3039) üzenetére

bigdigit
(őstag)

EZ-flash azt hiszem nem tud downgrade-t...más bibi nincs vele.de mikor visszaléptem biosban
kénytelen voltam én is azt használni.

[ Szerkesztve ]

(#3042) Keldor papa válasza jugeen (#3039) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nálam is jelentkeztek már érdekes dolgok Windows-os Update után...

Csak az a baj, hogy Downgrade nincs EZ-Flash 2-ben. :(

szacsee: Én a 2db x16-al úgy vagyok, hogy bármikor jól jöhet... CrossFire valami haverral, vagy PH!-al ki lehet próbálni.
Én most vettem volna X38-at, de nem örülök, hogy az X48 is DDR2-es lesz, most az ösztöneim azt súgják várjam meg azt. :O :D

[ Szerkesztve ]

(#3043) jugeen válasza Keldor papa (#3042) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

én mégis azzal downgarde-eltem 0704-ről 0604-re. lehet, hogy egyik lapnál működik, és a másiknál nem? :F

(#3044) Keldor papa válasza jugeen (#3043) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem eddig sosem engedett Downgrade-t... :F

(#3045) Soak válasza jugeen (#3043) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Én is csináltam már

(#3046) jugeen válasza Keldor papa (#3044) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

X akta. lehet, hogy azért sikerült, mert beta-t használtam? vagy esetleg azért, mert BIOS-ból indítottam, nem F2-vel? ez marad örök talány, meg marad az FDD. de winfos no way!

(#3047) bigdigit

bigdigit
(őstag)

3031-re senki?múltkor nagyon le lett teremtve aki magától próbált boldogulni gyenge angol tudásával...

(#3048) Keldor papa válasza bigdigit (#3047) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én már készülődöm az RMA-ra, szerintem tedd te is ezt, mert szerintem a SEMMIRE vársz...

(#3049) debut12 válasza bigdigit (#3037) üzenetére

debut12
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Asus Commando lapomat szeretném lecserélni(BIOS frissités közben elszállt)
Szerintetek jobb egy P5K, mint egy Commano???
Mi a különbség a P5K, és a Deluxe között?
Melyiket érdemes vanni, mert látom van jó néhány P5K-s alalplap.
Egy E6750et szeretnék majd belerakni.
Előre is köszi!

A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....

(#3050) szacsee válasza Keldor papa (#3042) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó lenne az X48, ha normális elrendezésü lapon lenne, no HP és Digi WRM befigyelne.
Majd ha lesz ilyen arra lecsapok mint tyúk a takonyra. ;]

debut 12: naná hogy jobb a felszereltség alapján dönts, ha most kell és a késöbbiekben Quadot használnál, akkor P5K-E, ha kell a cicoma full fícsör, akkor Deluxe.
Prémium felejtős, jobb lenne, de HDD vezérlési gondok vannak és nem kicsit.
Ha csak 2 magos procit használsz, akkor P5K is megfelelő.
Tuning-ban kb ugyanazt tudja mind (kivéve P5K Se, na azt ne vegyél).
P5K- no CF
P5K-E és felfelé x16+X4 CF
Ha tudsz várni, várj az X48-asokra, kezelik majd a DDR2-t, ha nem akarsz várni és kell a PCIE 2.0 és a 2db x16 Cf-ben akkor X38-as lap (P5E és népi zenekara).
Jó olvasgatást.
1-es hsz-ba nézz körül, ha P35 kell mégis.
C2D 3 fázisu elég.
Quad alá jobb a 8 fázis szerintem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.