Sziasztok,
Adott egy e6420 meg egy P5K Premium lap, plusz egy ASUS EAH3650 silent magic 512es VGA. RAMok, Kingston value 667 2x1GB(új, pici lapkás), CPU hűtő pillanatnyilag gyári. van egy 7700es zalman fullréz is de nincs rajta, mert nem futottam bele semmi extrába, terheléses teszttel nem foglalkoztam.
alapon, minden Auto-ban, hibátlanul megy.
ha jól tudom ennek szinte alapon kéne tudnia a 8x400at, de kisebb rásegítéssel a 7x500 is benne van.
Mivel nem játszom és nem tömörítgetek, ergo a ramsávszélesség teljesen másodlagos.
A kingstonok 800on is szépen mennek 1,8V-on(mág más VGAval), próbáltam 2V-al is a probléma okán de nem segített.
Hibajelenség a következő:
Húzva az első resetkor minden ok, megy, stabil, semmi extra. Viszont ha újraindul, bármi kapcsán, lehet leállítás majd tetszőleges idő után újraindítás is, nincs kép. Minden más van, de kép az nyista. Winfos bootol, feláll, minden műxik(amennyire megállapítható így). Kap egy bekapcsgombot, leáll shutdown-al stb. Viszont kép semmi, továbbra sem. BIOS reset után alapon megint megy.
Amennyiben elkezdem manualban beállítgatni, csak az FSB-t tolom 400ra, illetve leolvasva a STANDARD értékeket azokat beállítva, illetve ram full AUTO megy, de ilyen állapotban is előjött már kép nélkül indulva az egész ikszedik újraindítás után egyszercsak.
A 8x400at így képzelem el kb:
NB 1,25V
RAM 400ra, full auto, vagy SPD-t kézzel beállítva.
Vcore, max 1.3, de lehet 1,35is, sztem itt még mindegy.
Speedstep? C1E? Többi fesz, ami számíthat?
Sima PCIos ATI RageXL-el 1,3Vcore al 3,2n hibátlan volt(C1E, speedstep enabled). Ezzel a buzi 3650el meg nincs kép, és a HD gyorsítás sem megy úgy tűnik, de az lehet h szoftveres hiba.. nem foglalkoztam vele nagyon.
A megközelítés végett: nagyon régóta vagyok gép előtt, sok dolgot láttam és raktam össze. Inkább a stabilitás a cél, 10% tuningért nem érdekelnek az antiszabvány, húzott RAM dolgok stb, inkább 8x400 atomstabilan, ram 800on. Valahol a topik harmadánál tartok olvasásban...
Ötlet? Köszöntem előre is! :-)
80286 @ 16 Mhz + ST251A ...AMD 386DX40 + TRIDENT 8900C 512KB ..... I486SX25 @ 40 Mhz ........................