Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#14001) shteer válasza bmx56 (#14000) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

amit a pénztárca megenged :) gondolom egy E3200 vagy egy E5200 megfelelő lenne és 1066-os ramok

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#14002) Daniford

Daniford
(tag)

Üdv mindenki!!!
Kérdésem az lenne,hogy a P5K/EPU gyári 1600-as Fsb-jét mennyire lehet feltolni?
Tapasztalatok esetleg??? Nekem eddig 1880-as Fsb sikerült kigyötörni belőle... Lehetne ezt még feljebb nyomni??? Ötlet?? :R

www.arma2.hu

(#14003) Daniford

Daniford
(tag)

:DD

[ Szerkesztve ]

www.arma2.hu

(#14004) Remot

Remot
(újonc)

Sziasztok!
Hamarosan lecserélem a Win xp op. rendszerem egy Win 7 Professional 64 bit-re. Azt szeretném kérdezni, hogy a gépemben lévő ASUS P5k alaplap jó-e a Win 7 Professional 64 bit-hez. A gépemben 2*1 GB Kingmax Ram van, amit szeretnék bővíteni 4 GB-ra. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv

(#14005) shteer válasza Remot (#14004) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:K

új drivereket töltsd le hozzá

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#14006) Hardum

Hardum
(újonc)

Sziasztok!
Ma délelött elhatároztam, hogy kitakaritom a ventilátorokból a port, ki porszivóztam mindent szépen, visszaraktam a hűtést, ám amikor visszapróbálom kapcsolni a gépet néhány másodperc múlva kikapcsol.
A gép: Asus p5kc alaplap, intel core duo 8400 cpu, 4gb corsair ddr2, 650 W Chieftec táp, radeon 3870 x2 VGA.
A művelet közben egy furcsa dolog történt, kiesett egy mágnes a gép elejéből, amiről eddig nem is tudtam hogy ott van, közvetlenűl a kapcsológomb mögött volt a helye - visszaraktam, de a probléma fennmaradt.
Elöször azt gondoltam, hogy a cpu hűtés úgyhogy vagy háromszor szétszedtem de semmi javulás. Aztán arra gondoltam hogy a kapcsoló gomb a hibás, és szétszedtem azt is, de szintén semmi változás, megnéztem egy régebbi táppal is, azzal sem működött, reseteltem a cmos-t is, semmi.
Mi lehet a probléma? az elött semmi ilyesmi probléma nem jelentkezett, csak azután amikor ma újra összeraktam, lehet hogy az alaplapnak történt valami baja?
Előre is köszönöm!

(#14007) Bib válasza Hardum (#14006) üzenetére

Bib
(fanatikus tag)

Gép elejében mágnes? Nem tudom,de annak a helyét pontosan keresd meg.Ferrit gyűrű szokott lenni,amin át vannak fűzve az előlapi kábelek.De lehet hogy neked valami spéci bekapcsoló gombod van.
Remélem áramtalanítva tisztítottad a gépet?
Az ilyen pár másodperces működés lehet : Lazult tápcsatlakozás,zárlat miatti tápvédelem,de sajna az alaplap hiba sem kizárt.

(#14008) snowisonly

snowisonly
(újonc)

Sziasztok,

Adott egy e6420 meg egy P5K Premium lap, plusz egy ASUS EAH3650 silent magic 512es VGA. RAMok, Kingston value 667 2x1GB(új, pici lapkás), CPU hűtő pillanatnyilag gyári. van egy 7700es zalman fullréz is de nincs rajta, mert nem futottam bele semmi extrába, terheléses teszttel nem foglalkoztam.

alapon, minden Auto-ban, hibátlanul megy.
ha jól tudom ennek szinte alapon kéne tudnia a 8x400at, de kisebb rásegítéssel a 7x500 is benne van.
Mivel nem játszom és nem tömörítgetek, ergo a ramsávszélesség teljesen másodlagos.
A kingstonok 800on is szépen mennek 1,8V-on(mág más VGAval), próbáltam 2V-al is a probléma okán de nem segített.
Hibajelenség a következő:
Húzva az első resetkor minden ok, megy, stabil, semmi extra. Viszont ha újraindul, bármi kapcsán, lehet leállítás majd tetszőleges idő után újraindítás is, nincs kép. Minden más van, de kép az nyista. Winfos bootol, feláll, minden műxik(amennyire megállapítható így). Kap egy bekapcsgombot, leáll shutdown-al stb. Viszont kép semmi, továbbra sem. BIOS reset után alapon megint megy.
Amennyiben elkezdem manualban beállítgatni, csak az FSB-t tolom 400ra, illetve leolvasva a STANDARD értékeket azokat beállítva, illetve ram full AUTO megy, de ilyen állapotban is előjött már kép nélkül indulva az egész ikszedik újraindítás után egyszercsak.
A 8x400at így képzelem el kb:
NB 1,25V
RAM 400ra, full auto, vagy SPD-t kézzel beállítva.
Vcore, max 1.3, de lehet 1,35is, sztem itt még mindegy.

Speedstep? C1E? Többi fesz, ami számíthat?

Sima PCIos ATI RageXL-el 1,3Vcore al 3,2n hibátlan volt(C1E, speedstep enabled). Ezzel a buzi 3650el meg nincs kép, és a HD gyorsítás sem megy úgy tűnik, de az lehet h szoftveres hiba.. nem foglalkoztam vele nagyon.
A megközelítés végett: nagyon régóta vagyok gép előtt, sok dolgot láttam és raktam össze. Inkább a stabilitás a cél, 10% tuningért nem érdekelnek az antiszabvány, húzott RAM dolgok stb, inkább 8x400 atomstabilan, ram 800on. Valahol a topik harmadánál tartok olvasásban...

Ötlet? Köszöntem előre is! :-)

80286 @ 16 Mhz + ST251A ...AMD 386DX40 + TRIDENT 8900C 512KB ..... I486SX25 @ 40 Mhz ........................

(#14009) sinya85

sinya85
(senior tag)

g

[ Szerkesztve ]

ஜ۩۞۩ஜ

(#14010) zabu

zabu
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok
Van nekem egy p5kpl-cm lapom, rajta egy e7300zal ami nem nagyon akar elindulni.
a hiba, hátha valaki:) :hello.
Problema merult fel. Msn mostanaban
eleg sokszor ette a procimat, ugy hogy
100%on ment sokaig. Ha eszrevettem
akkor kilep es ujramegnyit, ezutan normalizalodott
a helyzet.
Ma egyszer csak kikapcsolt a gepem
mintha aramszunet lett volna. Bekapcsolom
CPU overheated vagy ilyesmit irt ki.
Lenyeg tulmelegedett. Varok kicsit
gondoltam, ezalatt kitisztiyottam a hutojet.
Nem dugtam be eloszor kiirta cpufan error.
Ez volt az utolso eletjel. Konfig egy eves
e7300 a proci, es p5kpl-cm a lap. Mit tehetek?
Szerviz?
Kosz elore is, ekezet telefon miatt nincs

Hibat le sem irtam: bekapcsolom aztan
no video input monitoron, gep meg egyenletes
zugassal nem reagal semmire. Ctrl alt dellel
nem indult ujra bios sem jon be

Nincs házban a gépem, ezért nincs is rajta speaker. Vettem egyet hogy meghallgassan hányat sípol, de nem tudom mihez kezdjek: speaker feliratnál 4 pöcök van, de ugye a speaker csak 2 anya csatlakozó. 4ből bármelyik 3ra dugom rádugásnál, ha be van kapcsolva, kis fura hangot hallatt, ha húzkodom akkor többször. Ez azt jelenti hogy ott frankó helyen van mert kicsi hang volt, vagy próbálkozzak még. Manual-okban nézegettem egyikben sem találtam melyikbe kéne dugni. Ötletek :F ? Köszi előre is

[ Szerkesztve ]

(#14011) gamerkiller

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Akadt egy kis problémám, nem tudom lehet e orvosolni. Van nekem egy P5K premium Wifi AP alaplapom egy Windows 7 operációs rendszer társaságában. Az itthoni internet kapcsolat Wifi-s, de amit adtak a routerhez USB vevő elég gyenge és alig van jelerősség. Hogyan tudnám és használni az alaplapi Wifit Windows 7.en? Az istennek se találok hozzá Drivert.. Help me plz.

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#14012) sinya85 válasza gamerkiller (#14011) üzenetére

sinya85
(senior tag)

Nekem is ez a deszkám van és az alaplap cd-ről raktam fel "vista driver" azzal megy

ஜ۩۞۩ஜ

(#14013) gamerkiller válasza sinya85 (#14012) üzenetére

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

El tudnád nekem küldeni a Wifi driverét az Email címemre? Q-Tech666@hotmail.com .. Sajnos csak addig volt DVD olvasó a gépben amíg feltettem a windowst..

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#14014) gamerkiller válasza gamerkiller (#14013) üzenetére

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Na áttetem laptopról, de azt írja ki hogy bukó mert nem támogatja a Windows 7-et.. Te nem Vistát használsz?

(#14015) sinya85 válasza gamerkiller (#14013) üzenetére

sinya85
(senior tag)

itt a link:
http://www.mammutmail.com/?action=download&sid=a617eaf3a3582bc604f4bf77fd3bea36
és a jelszo hozzá: sinya606

[ Szerkesztve ]

ஜ۩۞۩ஜ

(#14016) sinya85 válasza gamerkiller (#14014) üzenetére

sinya85
(senior tag)

windows hetet használok

ஜ۩۞۩ஜ

(#14017) gamerkiller válasza sinya85 (#14015) üzenetére

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Rohadjak meg akkor nekem miért nem jön össze?

Hoppá!
Valami lett!
Most kihúzom ezt a hülye USB vevőt..

Nagyon jó! Teljes siker, itt rohad el már az asztalon.. Egyből jobb lett a jelerősség, szeretem látni ezt a kiváló szócskát.. Köszönöm szépen!

[ Szerkesztve ]

(#14018) sinya85 válasza gamerkiller (#14017) üzenetére

sinya85
(senior tag)

nincs mit :DD

ஜ۩۞۩ஜ

(#14019) ArpiCBR

ArpiCBR
(újonc)

Sziasztok!

Van egy kis gondom, remélem tud valaki segíteni. A helyzet az hogy mostanában a gépem eléggé haldoklik. Az alaplap Asus P5K. Volt már kékhalál, olyan is hogy boot-oláskor nem jutott el még a bios választásig semmi, csak fekete képernyő. Minipe-vel indult, aztán jó lett. Víruskeresés volt (Eset Nod), amit talált leirtotta. Aztán megint behalt. És legutóbb olyan volt, hogy induláskor alaplapi sípolás (ami normál boot-kor 1 szokott lenni), most folyamatosan, egészen addig, amíg power-rel ki nem kapcsoltam.
Kaptam tanácsot, hogy esetleg ram hiba lehet. Most az egyiket kivettem, hát éppen megy, de vajon meddig???
Van valakinek ilyen tapasztalata, vagy bármilyen használható ötlete, hogy mi légyen??

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv
Árpi

(#14020) ArpiCBR

ArpiCBR
(újonc)

Tévedtem, nem megy. Csökkentett módban elindul, de normálban nem. Sem egyik rammal, sem másikkal. Kezdem feladni.....

(#14021) sinya85 válasza ArpiCBR (#14020) üzenetére

sinya85
(senior tag)

dobd ki
nekem egy p5k premium van és csak 1xesen megy a 16szoros foglalatom, régebbi biosal meg jo a foglalatsebesség, de akkor meg a procimat nem ismeri fel.

[ Szerkesztve ]

ஜ۩۞۩ஜ

(#14022) Pubszon válasza sinya85 (#14021) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Próbáld ki azt, hogy a PCI-E frekvenciáját fixáld 101Mhz-re, más ASUS lapnál e bugra megoldás volt.

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#14023) sinya85 válasza Pubszon (#14022) üzenetére

sinya85
(senior tag)

Hát nálam sajna nem jött be

ஜ۩۞۩ஜ

(#14024) ArpiCBR

ArpiCBR
(újonc)

Hát nem nagyon szeretném kidobni. Hátha meg lehet még csinálni. Azért még nem ócskavas. Talán.
Valakinek van valami értelmesebb ötlete? Ahhoz nem kell túl sok ész, hogy azt javasolja bárki, hogy dobjam ki, vegyek másikat. Eddig mindenki el tud jutni. Ész ahhoz kéne, hogy normális megoldást javasoljon valaki.Pfff

(#14025) Reynoldss

Reynoldss
(újonc)

Sziasztok!

Van egy P5K Pro deszkám és azt szeretném meg tudni hogy mekkora FSB visz el ?

Előre is köszönöm

Az élet olyan mint egy motor. Ha nem megy be kell rúgni.

(#14026) sinya85 válasza ArpiCBR (#14020) üzenetére

sinya85
(senior tag)

a sípolás is jelent valamit
csak nem tom mit, de valahol le van irva

[ Szerkesztve ]

ஜ۩۞۩ஜ

(#14027) sinya85

sinya85
(senior tag)

Szükségem van egy professzorra
elrontottam a bios frissítést és nem indul a vas
lehet valamit kezdeni vele?

ஜ۩۞۩ஜ

(#14028) shteer válasza Reynoldss (#14025) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a 450-et illik tudnia

(#14029) playhard válasza sinya85 (#14027) üzenetére

playhard
(lelkes újonc)

ejej az már gond.gariztasd.

XFX PLAY HARD

(#14030) kbalazsa válasza playhard (#14029) üzenetére

kbalazsa
(senior tag)

Ha még garis és el tudja intézni a gariztatást akkor ok, bár ez szerintem kimerítni a nem rendeltetésszerű használatot :)

Egyébként ha ez nem sikerülne sincs még minden veszve, mert többféle megoldás is létezik BIOS halott lapok mentésére; kezdve az IC csere-berétől a floppy-s boot-on át a szaki igénybevételéig.

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#14031) gamerkiller

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Srácok engem kicsit kiborít ez a Wifi dolog.. Az éjszaka áramszünet volt, és leresetelt a router.. Namár most reggel gép on, kiírja : [link]. Mondom semmi gáz, megcsináljuk. Router reset még egyszer a biztonság kedvéért, utána D-Link beállító (ami csinálja a Wifi-s hálózatot, titkosítást, stb.) A hálózat létrejött, zsír, anyáméknál már van is net (ott kábeles, nem wifis..) Battyogok át az én szobámba, ugyanaz.. Mondom lehet újra kell indítani a gépet.. Újraindítom, semmi. [link].. Driver újrarak, semmi.. Bedugom az USB-s wifi vevőt (amit gyűlölök), azon egy pillanat alatt van net, csak nem úgy ahogy én akarom, 1-es erősséggel. Hát mondom ilyen nincs, kihúzom, alaplapi wifi-vel nincs.. Someone help me..

(#14032) kbalazsa válasza gamerkiller (#14031) üzenetére

kbalazsa
(senior tag)

Csak jelzem: Nem annyira jó a két link amit beraktál....

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#14033) gamerkiller válasza kbalazsa (#14032) üzenetére

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Mind1, lényegtelen mert csak egy kis kép volt hogy nem található hálózat...

(#14034) shteer válasza gamerkiller (#14031) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Bedugom az USB-s wifi vevőt (amit gyűlölök)

mit kell rajta gyűlölni? én is azt használok

routercsere lesz sztem a vége

(#14035) gamerkiller válasza shteer (#14034) üzenetére

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon gyenge a jelerősség és a sebesség pedig ugrál. A router full új, nem olcsó kategória. Nem lesz csere, csak Wifi helyett jön a kábelezés..

(#14036) sebo

sebo
(kvázi-tag)

Sziasztok, mivel itt sok P5K tulajdonos van, érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek hibás P5K/P5K-C/P5K-R alapja, vagy ezekre passzoló északi híd-mosfet hűtője?

(#14037) SpZ

SpZ
(senior tag)
LOGOUT blog

ÜDV
adott egy Asus P5KPL-AM alaplap, tökéletesen működik ráment az alaplapi driver és elvileg van hang. A problémám, hogy hiába dugok rá akármit nem akar megszóllalni se windowsba se játékban szval sehol. A feltelepített hangdirver VIA HD Audio Driver számomra relytély, mindent engedélyeztem de semmi, az lenne a kérdésem hogy valaki találkozott-e már ilyennel? illetve nincs -e valami másfalyta driver ami használható pl realtek vagy nemtudom.

http://www.youtube.com/watch?v=eQrnyiRZaUQ ->>> Az Első FragMovivem csak OFFLINE -> LAN FRAGEKBŐL

(#14038) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most hogy van új procim, szeretném kihozni belőle a maximumot(Q9400). Az lenne a kérdés, hogy a droppot hogyan lehetne minimalizálni? Veszek egy CM N520-as hűtőt, aztán küldöm neki. :) De most zavar, hogy 1.28 körüli vcore fesz terhelve csak 1.15 körül ad neki.

(#14039) vicodin

vicodin
(újonc)

Üdvözletem!

Egy kérdésem lenne :

Alaplapom Asus p5k epu

A következő a probléma : Bootolás követően. körülbelül 1-2 percet vesz igénybe az alábbi.

Marvell 88SE61xx Adapter - BIOS Version xyyxxxy a, utána járás után kiderült, hogy az xx = 11

Ez elteltével Initalizája a HDD-t, de nagy ritkán az alábbi kapom

Ezt a hibaüzenetet kapom.
Adapter 1
Disk Information:
No hard disk is detected!

Sata 1-em : DVD-íro
Primary IDE - : WD 250 GB HDD

Ez a Marvell 88SE61xx PATA/eSATA driver.

A biosban már minden létezőt kikapcsoltam

Valakinek valami ötlete, hogy mikképpen taszítsam tarkon egy négyes csapágygolyóval, ez a 1-2 perces várakozási időd?

Köszönettel Vicodin

(#14040) shteer válasza vicodin (#14039) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a legegyszerűbb: cseréld le egy sata-sra

(#14041) shteer válasza Drizzt (#14038) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

load line calibration: enabled

vagy hardveres mod

(#14042) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hmmmm... Nagyon érdekes. Kingmax 2*1 gb, 800, s 2*1 giga 1066. Ha nem sznkronban megy a procival, gyors halált hal, próbáltam mindenféle feszt, meg gyenge időzítést. Holnap lesz új procihűtőm, úgyhogy fsb tesztet akartam csinálni, s érdekes módon így a ramok is, meg a cpu is stabil 460-as fsb-n, bár lejjebb vett szorzóval. Nem szereti a lap az aszinkron órajeleket?

(#14043) Zefír

Zefír
(őstag)

Szaisztok!
P5K pro -n hogy megy a BIOS frissítés?
Valaki le írja nekem lépésről lépésre?
Giga lapon mindig progival cisnáltam itt is van rá lehetőség? :U

(#14044) zso73

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Nem tudom, ki mennyire emlékszik: Itt rinyáltam a P5KC lapommal ,és a Corsair VX 450 tápommal, hogy nem mindig indul a lap. Ma vettem egy új tápot, és azzal nem jelentkezik a gond.(Kellet a másik gépbe a táp. Jó volt a sejtésem.

Zefír: Asus update, és hajrá. A lapod util csomagjánál megtalálod a hanlapon.

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#14045) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Sima Sus p5k alaplapom van honnan tudom kideríteni milyen hálokártya van rá integrálva?

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#14046) zso73 válasza Crytek (#14045) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Looser manuál végén a drájverek telepítésénél biztos említik, hogy melyik kell neki. Onnan meg ki lehet filózni.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#14047) apro válasza zso73 (#14046) üzenetére

apro
(senior tag)

Hálózati kártya Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller
Ilyen.
hali
Bocs ",Crytek"-nek szántam.

[ Szerkesztve ]

Toshiba L650-L13T

(#14048) Zefír válasza zso73 (#14044) üzenetére

Zefír
(őstag)

:R Köszi!

(#14049) hejesírásó

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

buék!

remélem még sokáig egyben maradnak a gépeinkben a p5 k -k :C :R

(#14050) Bib válasza zso73 (#14044) üzenetére

Bib
(fanatikus tag)

Húha nekem is ilyen tápom van :( viszont mindig indul :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.