Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#951) Beatbox válasza Skyner (#950) üzenetére

Beatbox
(újonc)

Átvételkor csak a Bios volt, azt próbáltam alaposan átnézni ésszerintem elég jól látható volt.
A többi dolgot még nem volt időm alaposan tesztelni, majd ma este lesz minden progi, driver felrakva, játék pedig csak szerintem jövő héten, mert eléggé el vagyok havazva a melóval....
Még egy info(everest):

Lemezes eszköz fizikai információk:
Gyártó Hitachi
Merevlemez család Travelstar 5K100
Fizikai formátum 2.5''
Formázott kapacitás 80 GB
Lemezek 2
Adatrögzítő felületek 4
Fizikai kiterjedés 100 x 70 x 9.5 mm
Max. tömeg 102 g
Átlagos forgási késleltetés 5.5 ms
Forgási sebesség 5400 RPM
Max. belső adatsebesség 493 Mbit/mp
Átlagos fejpozicionálási idő 12 ms
Csatoló Ultra-ATA/100
Pufferelt adatsebesség 100 MB/mp
Puffer mérete 8 MB

(#952) Almos válasza jani0625 (#946) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

A szoftveres és hardveres birizgálás között nagy különbség van. Egy processzornak (ha már ez a példa) van egy adott frekvenciája és szorzója, ezeken működik, ha te túlhajtod, nem a gyárilag előírt sebességen hajtod, akkor az tényleg a te felelősséged. Ellenben egy driverrel nem lehet tönkretenni semmilyen eszközt... (Legfeljebb nem működik megfelelően, nem indul a gép, stb, de ettől maga az eszköz még jó) Ez olyan mint azok a vírusok, melyek szétkarcolják a vinyódat, összekötögetik a procid lábait, stb... :o

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#953) mr_ricsi

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Honnan lehetne megtudni, hogy a mobil Media Player 9 milyen video és audio formátumokat (kodekeket) tud lejátszani?
(Asus MyPal A716-ban a Mobil Win 2003-hoz tartozik ez a media player.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#954) szijartg válasza mr_ricsi (#953) üzenetére

szijartg
(senior tag)

én nemtudom mivel alapban nem használom a médiapléjert...

(#955) frankdrebin

frankdrebin
(újonc)

Hello!

Ha minden jól megy hamarosan én is Asus noti tulaj leszek.Választottam A3VC-5003, reményeim szerint 230ezer forintért újonnan hozzá tudok jutni.Asushoz méltóan elég sokfunkciós notebook, Pentium-M 1.73, 512 mega DDRII (533mhz),60 gigás HDD,DVD+-RW,15'' Color shine kijelző,X700/64megás videókari,8cellás Li akksi,Wireless lan,Webkamera,soros port,infra,firewire,kártyaolvasó,2.8kg. Szerintem elég sok mindent tud,ami pótolja hogy nem WXGA.Egyenlőre nem is vágyom rá :)

kérdéseim:

-van valakinek ez a típus?Szívesen meghallgatnám a tapasztalatokat róla.

-az x700/64 gondolom ezt jelenti,64 megás a kártya.64 mega elég gondolom hogy játékok középszinten fussanak rajta.Ez a 64 mega igény esetén kiegészülhet rendszermemóriával?Egyébként azzal biztatom magam 64 megás kártyán hátha gyorsabb elérésű memória van :)

Előre is köszi minden hozzászólást,véleményt,segítséget.

(#956) jakobkacsa válasza frankdrebin (#955) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

ez egy egészen új modell - belsőleg legalábbis
de az A3Vc-5003 nem ColorShine - különben W003-nak hívnák
az X700 benne pedig 64MB-os és pont. nem tud TC-t.
viszont pont olyan jó kis noti, mint a többi (korábbi) A3-as, és még kicsit takarékosabb is a DDR2 és az új chipset révén - a Dothanről már nem is szólva

Dyslexia for cure found!

(#957) BiriBum válasza mr_ricsi (#953) üzenetére

BiriBum
(senior tag)

Felejtsd el a mediaplayert csak szenvedni fogsz vele.
The Core Pocket Media Player (alias Betaplayer) - ez kell neked! ;]

(#958) Skyner válasza frankdrebin (#955) üzenetére

Skyner
(újonc)

frankdrebin: igen jó kis notebook lehet ez, én az A6Va-ban gondolkodtam, de ezt a típust is néztem. Az ár nagyon jó, ha nem titkos, elárulod hol lehetne ennyiért hozzájutni ? (priviben is jöhet és előre is köszönöm) Én az A6Va-ban csak a wide kijelzőtől idegenkedem, jobb lenne egy 15''-os és a VGA memóriamérete nem döntő számomra.

(#959) Skyner válasza jakobkacsa (#956) üzenetére

Skyner
(újonc)

Az ASUS magyar oldalán az A3VC-nél Color Shine szerepel Bővebben: link, igaz máshol nem emelik ki, de mi lehet az igazság ?

(#960) frankdrebin válasza Skyner (#959) üzenetére

frankdrebin
(újonc)

tegnap jártam extreme digitalban,megnéztem az említett típust.XGA,és tényleg nem Color Shine,bár Asus honlap ír valami olyasmit hogy Color Shine csak XGA módban.

Láttam az A6VA-Q012-t is,ami elég megfogott,az tényleg Color Shine és 15.4''WXGA.Olvasva a 16:9 topicot,még nem tudtam eldönteni,melyik van neki több,előnye vagy hátránya :)

(#961) Skyner válasza frankdrebin (#960) üzenetére

Skyner
(újonc)

nekem is ez a dilemmám, nem tudok dönteni, mert a wide kijelző nekem valószínűleg nem fog bejönni, bár élőben még egyiket sem láttam. Neked melyik tetszett jobban ? Jó, gondolom az ár sem mindegy, de azért mégis ?

(#962) jakobkacsa válasza Skyner (#959) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

''15.0'' XGA ,SXGA / 15” XGA Color Shine TFT LCD'' ugye ez áll magyar ASUS honlapon
értsd: 15.0'' XGA ,SXGA TFT LCD _vagy_ 15” XGA Color Shine TFT LCD

az igazság pedig a #955-ben van - csak az A3Vp kapott ColorShine kielzőt, az A3Vc nem persze most is azokról a modellekről beszélek, amik itthon kaphatók, sógoréknál lehet, hogy van CS A3Vc
ha itthon látsz olyat, hogy A3Vc Wxxx, akkor az ColorShine. én még nem találkoztam ilyennel

Dyslexia for cure found!

(#963) Skyner válasza jakobkacsa (#962) üzenetére

Skyner
(újonc)

Bővebben: link -nél sem egyértelmű de valószínűleg úgy van, ahogy te mondod.
frankdrebin kolléga is azt írta, hogy ő megnézte élőben és tényleg nem Color Shine.
Mindegy, egyébként nagy különbség van (képminőségben) az XGA és a Color Shine-os XWGA között ? Tükröződés, színek, fényerő-kontraszt ?

Az A3VC-5003 VGA-ja arányaiban sokkal gyengébben teljesíthet, mint az A6Va ?
Nem találtam 3DMARK 2001 és 2003 eredményeket erre a típusra, de érdekelne.

(#964) Beatbox

Beatbox
(újonc)

Hi!

Most installálgatok és elég sokszor, amikor felpörög a dvd meghajtó, akkor elég hangosan kerreg pár másodpercig..... :((
Mi lehet ennek az oka?

(#965) AMD Power válasza Beatbox (#964) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Milyen DVD meghajtó van benne?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#966) Beatbox válasza AMD Power (#965) üzenetére

Beatbox
(újonc)

az everest ezt írja:

Optikai meghajtó tulajdonságai:
Eszköz leírása TSSTcorp CD/DVDW TS-L532U
Gyártó Toshiba-Samsung
Eszköz típusa DVD+RW/DVD-RW
Csatoló ATAPI

Eddig még cd-t, dvd-t nem is írtam, azt majd talán este próbálom ki.

(#967) Skyner válasza Beatbox (#964) üzenetére

Skyner
(újonc)

CD-nél, vagy DVD-nél ? Az olvasás elején, felpörgéskor ? Nem karcos-újjlenyomatos a lemez ? Samsung lehet benne ?

(#968) Skyner válasza Beatbox (#966) üzenetére

Skyner
(újonc)

ok. már befrissült a böngészőm, látom a típusát. Új gépnél nem nagyon kellene ilyet csinálnia.

(#969) Skyner válasza Beatbox (#966) üzenetére

Skyner
(újonc)

próbáld ki többféle CD-vel és DVD-vel, hogy mindenevő-író -e a meghajtó. Javaslok hozzá egy külső USB házba szerelt PIONEER 110D DVD írót, ha sokat fogsz vele pörkölni.

Egyébként más gond remélem nincs vele...

[Szerkesztve]

(#970) Beatbox válasza Skyner (#967) üzenetére

Beatbox
(újonc)

Pl. az Xp telepítőcd elején felpörgéskor ill. közben is kerregett néha, a NAV-nál csak közben. Volt már benne egy pár telepítő cd vagy dvd, de nem mindegyiknél csinálta.
A cd-k pedig most lettek kibontva a csomagból.
Nem tudom, de nagyon nem tetszik ez a hang!

(#971) Skyner válasza Beatbox (#970) üzenetére

Skyner
(újonc)

lehet, hogy eldeformálódott a CD (szemre nem biztos, hogy észreveszed) ? Asztali gép DVD meghajtójában próbáltad ugyanazokat a CD-ket ? Összehasonlítás végett javaslom kipróbálni, hogy az asztaliban is hangosabb-e ugyanaz a lemez a többihez képest.

(#972) Almos válasza Beatbox (#970) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Szerintem lehet egy hibás széria, mivel ismerősnek vásárolt A6U-5040-nél volt hasonló problémám. Xp telepítés közben, dvd, irott, gyári cd összevissza, elég hangosan zörgött. Maga a meghajtó volt rosszul rögzítve (?), mert ha megnyomtam kicsit befelé/felfelé kézzel, akkor nem zörgött. Másnap reggel visszavittem, és ismerős lecserélte egy hp-ra :( (úgy kell neki :D)

(#973) AMD Power válasza Beatbox (#966) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nekem is ilyen van csak nem L532U hanem L532A. De nekem nincs vele semmi bajom , én szeretem. Jó persze néha egy picit hangos de jól ír! :R

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#974) Beatbox válasza AMD Power (#973) üzenetére

Beatbox
(újonc)

Most újraraktam a Windows-t, és közben nem adott hangokat, de majd tesztelgetem még.
Még az office SBE van hátra, attól félek, hogy előbb is ez húzta le. :F
Telepítés után nagyon lassú lett minden, meg minden progi akadozott, nem tudom mitől, remélem most jobb lesz!

(#975) Imy

Imy
(őstag)

Már koráébban is olvastam, és más is mondtas, akinek ASUS Notija van, hogy nagy, vagyis viszonylag nagy a hangja az optikai meghajtónak. Tehát akkor ez természetes. Lehet hogy rosszul fogatja fel az optikai meghajtókat az ASUS?
Amugy halottam boltban, hogy az ASUS notikban ha valami bedöglik, akkor az az optiukai meghajtó, eddig az üzletben azt mondták, csak ilyen hiábal találkoztak, mással nem. :))

(#976) AMD Power válasza Imy (#975) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Amugy halottam boltban, hogy az ASUS notikban ha valami bedöglik, akkor az az optiukai meghajtó, eddig az üzletben azt mondták, csak ilyen hiábal találkoztak, mással nem

A boltos helyében én is ezt mondtam volna! ;)

(#977) szijartg válasza Skyner (#961) üzenetére

szijartg
(senior tag)

megnézed és akkor tetszeni fog a wide... elhiheted nekem. énis íagyvoltam vele. meg a colorshine-al is. nappal is nagyon tuti, de este a legjobb. qrva szép színe van...

(#978) Skyner válasza szijartg (#977) üzenetére

Skyner
(újonc)

és nem tükröződik ? Mert a Glaretype-ról azt olvastam, hogy szép-szép, de nagyon tükröződik. Mindegy, ma megnézem élőben is. ;)

(#979) jani0625 válasza szijartg (#977) üzenetére

jani0625
(senior tag)

ezt én is így gonoolom!

(#980) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Lenne egy kérésem valamelyik Asus noti tulajhoz. Kíváncsi vagyok arra, hogy az Asus-ban lévő Web Camera milyen. Ha esetleg lenne valaki olyan kedves és MSN-n megkeresne, hogy meg tudjam nézni azt, hogy milyen minőségű a benne lévő Camera!

Remélem érthető voltam?! :B

[Szerkesztve]

(#981) Skyner válasza szijartg (#977) üzenetére

Skyner
(újonc)

neked már megvan az említett noti ? Te nem tartasz az esetleges pixelhibá(k)tól ? Mivel ez a típus nem az a kategória, amelynél él az ASUS 1 hónap pixelgaranciája, elég rizikós a vásárlás, ugyanis megrendeled és amikor mész érte, ha van pixelhiba-ha nincs, át kell venned (persze ha nincs, akkor nincs probléma). ASUS noti tulajok !!! Nektek nem volt ilyen dilemmátok ??? :F:F:F

(#982) Sytex válasza Skyner (#981) üzenetére

Sytex
(tag)

Nem....az enyémre van pixelgarancia.

- Kártyával lehet fizetni? - Persze. - Egy ászból és királyból tud visszaadni?

(#983) Almos válasza Skyner (#981) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Az enyémre sincs pixel-garancia, de nem volt ilyen dilemmám :D

(#984) AMD Power válasza Almos (#983) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Én olvastam itt olyan hsz-t amiben a 3-ik Asus noti lett csak pixel hiba mentes! ;)

(#985) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Asus A6Q00K Teszt....

[link]

(#986) AMD Power válasza Skyner (#978) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Color Shine:

Asus - A6Q00K

''A videóvezérlő egy 15.4 colos 16:10-es képarányú WXGA vagyis 1280x800 képpontos kijelzőre varázsol képet, ami el van látva egy Color Shine elnevezésű kontrasztarány növelő fényes bevonattal, melynek egyetlen hátránya, hogy jobban tükröződik a képernyő''

(#987) szijartg válasza Skyner (#978) üzenetére

szijartg
(senior tag)

persze nézd meg mielött meg veszed! de szerintem tuti hogy tetszeni fog. olyan mint az lcd tv-k. azok is Glaretype-osok.

(#988) szijartg válasza AMD Power (#980) üzenetére

szijartg
(senior tag)

ha tudsz várni hétvégéig akkor szívesen meg tudom mutatni. igazat megvallva én még csak egyszer néztem. tetszett nekem.

(#989) szijartg válasza Skyner (#981) üzenetére

szijartg
(senior tag)

igen megvan. egy a6vc-q014es. pixelhibát még nem találtam rajta. de én úgy vettem hogy nem volt rajta op rendszer. dobtam rá egyet és megnéztem piros, fehér, fekete, zöld háttérképekkel és nem találtam rajta. először énis féltem tőle. de olvastam azt is hogy volt valakinek és óvatosan megnyomkodta a kijelzőt és meggyógyult.

(#990) AMD Power válasza szijartg (#988) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Én tudok várni, mivel egyenlőre nem veszek semmilyen notit! ;) Csak erről ment itt a beszélgetés ezért dobtam be ide azt a Color Shine-s szöveget....!

(#991) jani0625 válasza AMD Power (#990) üzenetére

jani0625
(senior tag)

kurva jó a kamera!

(#992) Almos válasza AMD Power (#984) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Látod, ezért nem kell elolvasni mindenfélét :D Én nem tudtam ilyenekről, ezért nyugodt szívvel vásároltam - és azóta sincs pixelproblémám. :))

[Szerkesztve]

(#993) Beatbox

Beatbox
(újonc)

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyit dob +512MB memória? Az Outlook és az Office programok nagynon lassan mennek, ill. eléggé leterhelik a gépet.

(#994) AMD Power válasza Beatbox (#993) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

512MB-t van most a gépedben? Szoktál játszani vele?

(#995) Beatbox válasza AMD Power (#994) üzenetére

Beatbox
(újonc)

Igen, 512. Még a játékokat nem próbáltam, az majd kicsit később következik. Igaz az nem olyan fontos, de ez nem tetszik, hogy outlook-ot, meg officeos dolgokat nagyon lassan tölt be. A rendes Pc-n ugyanez az office van fent, viszont a konfig gyengébb, de nincs vele gondja.
A +512-t azért kérdezem, mert 1 hónapja bővítettem a PC-t és az meg se érezte, hogy 512 helyett 1 giga memóriája van....

(#996) duli

duli
(tag)

Gépcserén töröm a fejemet és kinéztem az A6VM tipust mivel elég jó árban láttam most. Aki esetleg ismeri vagy van valakinek tapasztalata az Nvidia 7300 go-ról ami ebben van akkor szívesen meghallgatnám a véleményét. A többi részegységéről már összeolvasgattam a leírásaitokból, de nem láttam hogy az M esről írt volna valaki.

(#997) Devil001

Devil001
(újonc)

Sziasztok

Nagyon gondolkodok rajta, h a leendő gépemet(A6,A7) németből hozatom be.

Magyarországon, hol és kb mennyiért cserélnék ki a billentyűzetet magyarra?
(Az zavar, h nincs elég gomb rajta az ékezetes betűknek)

Várom mielőbbi válaszaitokat!

(#998) jani0625 válasza Devil001 (#997) üzenetére

jani0625
(senior tag)

sztem csak hivatalos szervíz vagy magad.

tudom ajánlani a www.mediafrost.de-t. nagyon jók a tapasztalataim,innét szereztem be 3hete egy A6Va-t.

(#999) szijartg válasza Devil001 (#997) üzenetére

szijartg
(senior tag)

valahol azt láttam hogy 20k. az elég sok. annyi erővel akkor már meg tudnád itthon venni a gépet. de ha meg Te cseréled akkor ugrik a gari. a matrica meg elég ratyi az új notin.
de amúgy meg tényleg meg lehet szokni egy idő után hogy mi hol van

(#1000) szijartg válasza duli (#996) üzenetére

szijartg
(senior tag)

van olyan topik ami a noti vga-kat vesézi ki. szerintem ott többen tudnak segíteni

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.