én inkább Asus és Intel párti vagyok!
a táska jó, de nem a legjobb, ha visszaolvasol találsz képet is róla!
a noti belefér meg esetleg a töltő, de ha vinni akarsz könyveket meg utp kábelt esetleg akkor már gázosabb a dolog.
de a logitech egér az elég barátságos

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
szijartg
(senior tag)

Hypp
(fanatikus tag)
Neeeem, dehogy! Nem akarok hozatni. Elképzelhető, hogy ki tudok menni egy hosszabb időre, de akkor szükségem lesz egy notebookra. Egyelőre azon filózom, hogy hol érdemesebb vásárolni.
Bite my shiny metal ass!

szijartg
(senior tag)
értem. de ha ott veszed meg, és hazajössz és már nem mész ki többet és valami baja lesz... kitudja, de mondjuk akkor meg ott a világgarancia!
én szvsz itthon venném meg...

Hypp
(fanatikus tag)
Mondjuk választási lehetőség nem nagyon van... Ahogy láttam, kint nincs A6Va 
Bite my shiny metal ass!

szijartg
(senior tag)
akkor vedd meg itt...

Almos
(fanatikus tag)
Szerintem egyrészt más a számozásuk (ASUS Z70Va = M6Va Series), mert ha azt mondom Z33A, Z91N, Z71V, stb, akkor szerintem nem sok embernek ugrik be, hogy éppen milyen (kategóriájú) gépről is van szó, másrészt ha jól vettem ki, akkor arrafelé sokkal inkább divat egyénileg összeállíttatni a saját asus notidat: milyen proci, mennyi ram, milyen kártya, milyen egyéb feature-ok...
Asus gyári oldalán keresd meg az amcsi viszonteladókat, és ott nézegessél [link]. Kicsit nehezebb, mert nem csak 2-3 bolt van az országban (mint nálunk) ahol lehet/érdemes vásárolni 
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

Sytex
(tag)
Hali! Kérdés jön.
A gép még mindigy A6VA-Q034. Ebben ugye DDR2-es 533-as ram van. Az everest azt mondja hogy csak 266-os fut. Hol lehet ezt állítani? Power4 Gear-t hiába rakom Super Performace-ba, akkor is ennyi marad.
- Kártyával lehet fizetni? - Persze. - Egy ászból és királyból tud visszaadni?

Sytex
(tag)
Bocsi, az előző nem válasz akart lenni.

Sytex
(tag)
oda meg az kell hogy ''266-on'' csak késön vettem észre és nem tudom MODolni már

DeimoS
(lelkes újonc)
jaja, 533 kell bele, legalábbis miota belekerult a +memoria, azota nemcsak vájörlesszel tud kommunikalni, hanem füstjelekkel is
szóval a pqi ddr II 533 512 remekül müxik benne!

Imy
(őstag)
PCMCIAs GPRS es kártyatelefont hol lehet venni olcsón? Jó lenne a használt is, az a lényeg vodás legyen.
PLEASE HELP!
THX! 

ízirider
(kvázi-tag)
hali, tud valaki budapesten olyan helyet ahol gyorsan olcson bovithetnek memoriat. Egy ASUS A3000N a kerdeses gep. Olyan hely kellene ahova beviszem a gepet, beletoljak a ramot es ha franko akkor fizetek es jovok
. Nem akarok kulon venni ramot mert itthon meg nem lattam ugy mint kulfoldi wenhelyeken, hogy tipusal kompatibiliskent arulnanak ramot ezert mindenfelekeppen fontos lenne, hogy a boltban ki lehessen probalni.
Thx minden segitsegert.
>>>If you want peace, prepare for war<<<

dat
(senior tag)
ez engem is érdekelne

Sytex
(tag)
Hol vetted, menyiért?

Timer
(tag)
Nahh, újralöktem a windows-t, de ez a 16 vs 32 bit mégsem akar megoldódni. Annyi eredmény már volt, hogy végre feltűnő a változás, ha váltok a két színmélység között, de ettől függetlenül jelenleg is látszik 32 biten a színátmenetek többsége. Példának okáért winxp kijelentkező státuszában a kék háttér bal felső sarkában lévő fehér folt nálam nem folyamatosan halványuló, hanem jól látható koncentrikus körök tarkítják... Azért ez nevetséges: a barátnőm Acer gépe olcsóbb volt egy jó huszassal, és nála tökéletes a színképzés... Nem tudtok valamit ajánlani? A legújabb driver-től kezdve végigpróbáltam már mindennel, és semmi eredmény. Esetleg a fényerő lehet túl magas? Valami képernyőkalibráló programhoz ha adnátok egy linket, az jól jönne.
Kicsit más. A memóriát bármelyik szervízben bővíthettetem garancia vesztés nélkül, vagy van kijelölt asus szervíz, ahol erre jogosultak? A gép típusa A6U-5040.
Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i

sTeeL_1
(újonc)
udv
Azt szeretnem megtudni, hogy az Asus A6U 5040-ben 4200rpm 2 mb cache-s winyo van?
mert lattam mast is, es tudni szeretnem mire szamitsak.
ty

Devil001
(újonc)
Sziasztok
A 15,4 és 17,4 wxga tft galary type-os asus notiknak válasz idejük mennyi? Nem látom a
specifikációkban. Tudom van külső monitor csatlakozójuk, de azért kíváncsi lennék,
végülis ez a legújabb technika..
Még jó lenne vmi bővebb infó, notikról, pl milyen webcam, hangkártya stb van bennük..

AMD Power
(Jómunkásember)
Szinte biztos , hogy 4200 RPM-s HDD van benne , de viszont az is szinte biztos , hogy 8 MB Cache van benne! 
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

Skyner
(újonc)
Ezek szerint te már elkötelezted magad az ASUS mellett ? Ha jól tudom, váltani akarsz, de még nem tudod mire. Hiszen neked is ACER-ed van. Nem vagy vele megelégedve ? A CLEVO meg azért került bele, mivel ár/érték arányban nagyon jó választás lenne, de semmi információm nincs a megbízhatóságával kapcsolatban. Esetleg van valaki, akinek van olyan ismerőse, aki CLEVO M40AE-t használ ? Érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban.
Egyébként az ASUS-on nagyon agyalok. Vannak még gondok az optikai meghajtójával ? Az ASUS oldalán a fórumban olvasgattam igen csak rossz híreket róla (nem írja a lemezek többségét stb.) ASUS-nál vannak olyan problémák, mint az ACER-nél, hogy bizonyos idő után az erős VGA-nak köszönhetően (valószínűleg túlmelegedés miatt) újraindulgat a gép ?

Atlantis
(VIP)
Szerintem az ASUS messze megbízhatóbb, jobb gép, mint az Acer és a Clevo.
Optikai meghajtó-probléma meg csak azon múlik, hogy melyik beszállítótól vásárol be az ASUS. Ha valamelyik cég termékeivel tömeges gond volt, akkor szerintem lecserélik a beszállítót.
Hűtés: tény, hogy a márkát is meg kell fizetni, de nem véletlenül drágábbak az ASUS-ok, mint az Acer és Clevo hasonló tudású gépei. Márpedig ha az alkatrészek lényegi része ugyanaz, akkor min tudnak spórolni a többiek? Hát a hűtésen, a kasztni minőségén, a tervezésen és hogy kivel gyártatják le. Szóval szerintem jobb a hűtési megoldásuk, mint az említett márkáké.
Javítsatok ki, ha tévedek. Én csak következtettem, nincs se ASUS-on, se Acer-em, se Clevo-m. Viszont amiket eddig össze tudtam hasonlítani, azok alapján nekem meggyőzőbb az ASUS. Persze azért nem egy Dell. 
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

AMD Power
(Jómunkásember)
Én maximum Isten és a Britannia mellet köteleztem el magamat. Váltani fogok ez biztos , és kb 60-70% , hogy Asus lesz. Megvagyok elégedve az Acer notimmal , de jó árban elviszik és igazából a kíváncsiság is nagyon hajt az Asus felé. Meg persze a 24 hónap garancia is vonzó! 
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html
(#922) Skyner válasza jakobkacsa (#895) üzenetére
- Privát
- 2005-11-28 10:27:15

Skyner
(újonc)
A3VC-nél miért írod, hogy 64 MB VRAM az X700-hoz ? A Ramiris oldalán 128MB-ot írnak: Bővebben: link , az ASUS magyarországi oldalán meg csak: ATI Mobility™ Radeon™ X700 szerepel MB megjelőlése nélkül. Egyébként VRAM = VIRTUAL RAM lenne ????
Egyébként nem vészes a árkülönbség az A3VC és az A6Va között, de nem tudom hogy a széles kijelzőn be lehet-e 1024x768-as felbontást állítani ? Ilyenkor kétoldalt esetleg alul-felül fekete sáv látszódik ? Szebb a képe az XGA-hoz képest ? Programozáshoz és weblap fejlesztéshez fontos lenne az 1024x768 és néhány játék pedig el sem indul más (nem szabvány) felbontáson.
Úgy néz ki, hogy az A3VC és az A6Va között fogok dönteni, de kérném a segítségeteket a következő, számomra homályos részletek feltárásában:
- processzor FSB értéke ( mindkettőnél 533 MHz) ?
- memória sebessége DDR2 ? (mindkettőnél 533 MHz) ?
- winchester fordulatszáma (4200, 5400, esetleg 7200 RPM) ?
- X700-as mindkettőnél 128MB RAM-mal?
- S-VIDEO kimenet (mindkettőnél van) ?
- VGA kimenet mindkettőnél van ?
- 802.11b/g, a/b/g csak az A6Va-nál van ? ( ez a beépített Wireless, jól tudom)
- a gép burkolata minőségre azonos a két típusnál ?
A válaszokat előre is köszönöm.

Beatbox
(újonc)
Sziasztok!
Végre én is boldog A6VA-Q034 tulaj vagyok. Az első, ami nekem is feltűnt, hogy elvileg nekem is 256 MB-os X700 van benne.
A 3D Mark 03 ezt írja:
ATI MOBILITY RADEON X700 Driver 8.172.0.0
Description ATI MOBILITY RADEON X700
Manufacturer ATI Technologies Inc.
Total Local Video Memory 256 MB
Total Local Texture Memory 256 MB
Total AGP Memory 118 MB
Driver File ati2dvag.dll
Gyorsan csináltam egy tesztet, de az értékek nem a legjobbak.
01 SE: 15127
03: 6058
Amúgy a gép nagyon szupi.... 

AMD Power
(Jómunkásember)
Ezek a ''gyenge'' eredmények lehet , hogy 256MB-s kari miatt vannak!? Talán lassabb benne a Core illetve a memory Mhz...!? Ez csak egy tipp! 

jani0625
(senior tag)
ati powerplayben állítsd a 3d-t teljesítményre és akkor elvileg jobb lesz. nekem így 128megás karival lett 6270 a 2003

dat
(senior tag)
'' ''angol pedig különb minden más nációnál!''Pontosan!''
furcsa egy mentalitásod van hallod
sorry az offért, de már nagyon szúrja a szemem... Mellesleg én inkább különcnek mondanám, nem különbnek 

Beatbox
(újonc)
Sajna nem vagyok egy nagy hozzáértő, de a 03 ezt írja...
Vertex Shader Version 2.0
Pixel Shader Version 2.0
Max Vertex Blend Matrices 37
Max Texture Coordinates 8
VGA Memory Clock 114.5 MHz
VGA Core Clock 114.5 MHz
Mik a normális értékek az X700-nál?

AMD Power
(Jómunkásember)
114.5 Mhz a Core Clock... Szerintem hallucinál ez a program! 
Azt kéne megtudni , hogy a ''sima' 128MB-s X700-ba mennyi a Memory és a Core Clock.

AMD Power
(Jómunkásember)
Az én Go FX 5200 64MB:
Core: 200Mhz
Memory: 400 Mhz

Beatbox
(újonc)
Letöltöttem a 3DMark 05-öt, az jobb értékeket dobott ki.
VGA Memory Clock 330.7 MHz
VGA Core Clock 357.7 MHz
Ja a teszt pedig 2619. Az milyen érték? 

jani0625
(senior tag)
a teszt eredménye sztem annyi mint amennyit tud kb a kártya, gyári driverrel.(~2500pötty)

AMD Power
(Jómunkásember)
Tudod, mivel nézd meg! Everest-el! Nekem az tökéletesen leír minden infót a gépemről! 
[link] 

Beatbox
(újonc)
Azt hiszem nem teljesen tiszta...
Videokártya tulajdonságai:
Eszköz leírása ATI MOBILITY RADEON X700
Adapter leírás ATI MOBILITY RADEON X700
BIOS leírás BK-ATI VER009.010.001.000
Lapka típusa ATI display adapter (0x5653)
DAC típusa Internal DAC(400MHz)
Telepített illesztőprogramok ati2dvag (6.14.10.6571)
Memória mérete 256 MB
ugyanakkor a következő sorban....
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya ATI Mobility Radeon X700 (Asus)
GPU kódneve M26-X
PCI eszköz 1002 / 5653
Tranzisztorok száma 110 millió
Gyártási technológia 0.11u
Busz típusa PCI Express x16 @ x16
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 358 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 8
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 6 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 2864 MPixel/mp
Texel Fillrate 2864 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 331 MHz
Effektív órajel 331 MHz
Sávszélesség 5296 MB/mp
itt csak 128 MB-ot ír....
azt hiszem én kicsit belezavarodtam! 

Skyner
(újonc)
Gratulálok hozzá ! Milyen tapasztalataid vannak ? Jó a cucc ? Erre a modellre van 1 hónap pixel-garancia ? Hol vetted és mennyiért ?

Skyner
(újonc)
Omega Driver-t, vagy CATALYST-ot használtok a VGA-hoz ?

jani0625
(senior tag)
én gyárit használom,nincs szükségem arra a plusz teljesítményre, meg ha valami lenne a géppel és nem gyári driver lenne rajta akkor ugrik a gari.

Almos
(fanatikus tag)
Ezt hol hallottad, hogy ha nem gyári driver van a gépen, akkor ugrik a garancia??
Ez nekem elég új...
[Szerkesztve]
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

Beatbox
(újonc)
Köszike!
Eddig nagyon tetszik,gyors és nagyon halk, a venti szinte nem is jár, ha igen akkor is csendes. A pixelgarit nem tudom pontosan, de szerintem csak az M sorozattól van, így ez nem ZBD-s képernyő.
Pénteken reggel vettem a notebookzone.hu-nál 281+ÁFA áron. Nagyon rendesek voltak, délben megrendeltem és 6-kor már mehettem is érte. 
Voltak olyan helyek, ahol 2 hétre hozták volna....
Még tesztelgetem, meg felrakok mindent, hogy tejes terhelés mellett milyen, azt is megírom majd, de egyenlőre csak ajánlani tudom.
Az egyetlen kis csalódás, hogy a kollégám A6-os gépének is ugyanilyen a kasztnija, igaz az csak fele ennyi volt.
(#939) jakobkacsa válasza Beatbox (#938) üzenetére
- Privát
- 2005-11-28 16:48:04

jakobkacsa
(senior tag)
Az egyetlen kis csalódás, hogy a kollégám A6-os gépének is ugyanilyen a kasztnija, igaz az csak fele ennyi volt.
ez miért csalódás? ha jól olvasom, a tied is A6-os
ZDB pedig télleg csak néhány kiválasztott modellre van, és csak ColorShine képernyősekre (W1, W2, V6, M6)
Dyslexia for cure found!

szijartg
(senior tag)
ez hülyeség hogy akkor ugrik a gari. ezt honnan vetted?
(#941) szijartg válasza jakobkacsa (#939) üzenetére
- Privát
- 2005-11-28 16:52:08

szijartg
(senior tag)
azt honnan tudom hogy van-e az enyémre? mert nekem is Color Shine-os az a6vc-m??? de gondolom arra nincs ilyen.

jani0625
(senior tag)
zsozso írta asszem a hwsw fórumon

jani0625
(senior tag)
nyilván ha nincs semmi gond akkor használd de ha lesz vmi gubanc beviszed szervízbe akkor én úgy tudom hogy ugrik

szijartg
(senior tag)
ez sztem nem igaz.

AMD Power
(Jómunkásember)
Szerintem ez egy badarság! Nem szabad komolyan venni! 

jani0625
(senior tag)
de sztem ha logikusan belegondolsz hogyha valami behal a gépen, és van rajta vmi nem gyári, hardver driver akkor sztem ott simán ugorhat a gari. ez olyan mintha tuningolod a procit szvsz
(#947) bLaCkDoGoNe válasza jani0625 (#946) üzenetére
- Privát
- 2005-11-28 18:14:40

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)
Valahol logikus, amit mondasz, de ezen logika mentén tovább haladva a másolt, nem ''gyári'' szoftverek használata is érvénytelenítené a garanciát.
Mod: dat, Te agyturkász! 
[Szerkesztve]
flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]

dat
(senior tag)
azért ez sztem erősen határeset. Ennyi erővel egy open source oprendszert teszek fel, akkor is ugorhatna a gari.
Sőt ennyi erővel nem installálhatnék SEMMIT sem a gépre, amire a gyártó nem bólint rá...
(#949) jakobkacsa válasza szijartg (#941) üzenetére
- Privát
- 2005-11-28 20:38:40

jakobkacsa
(senior tag)
tudtam, hogy félreérthető lesz
újrafogalmazom:
ZDB pedig télleg csak néhány kiválasztott modellre van, és azok is ColorShine képernyősek (W1, W2, V6, M6)
tudod, minden alma gyümölcs, de nem minden gyümölcs alma
Dyslexia for cure found!

Skyner
(újonc)
Amikor átvetted a gépet, hogy nézted meg, hogy nincs-e pixelhiba a kijelzőjén ? Jól tudom, nincs op. rendszer telepítve a gépre, a BIOS-ban pedig nem biztos hogy kis felbontásnál meglátod a hibát.
Ha már mindent feltettél, érdekelne egy gyári driverekkel futtatott 3DMARK 2003-as eredmény, valamint ha szoktál játszani, akkor kb. 1 óra játék után hány fokot mutat a CPU és a winchester ?
Egy Everest eredmény is érdekelne, pontosabban a winchester fordulatszáma (4200-as, vagy 5400-as) ?