A BIOS-ban próbáltam, de nem tudtam állítani...
Akkor elképzelhető, mint ahogy lentebb is írod, hogy automatikusan változtatja a használt memória méretét használattól függően.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
torbit
(kvázi-tag)

Almos
(fanatikus tag)
Szerintem csinálj egy próbát! Keresd meg a driver programjában, hogy aktuálisan épp mennyit foglal, utána pedig indíts el valami memóriaigényes feladatot. És akkor meglátod, hogy változik-e a lefoglalt memória mérete.
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
- Privát
- 2005-11-09 18:39:40

leslie.hun
(újonc)
Hali ByB!
Neked Glare Type-os a kijelződ? Milyen a képe? Már amikor jó 
Lehet hogy én is az m6va típus mellet teszem le a voksom, de ha tudnál írni tapasztalatokat annak örülnék 
Aki nem hisz a csodákban, az nem realista.
(#654) ByB válasza leslie.hun (#653) üzenetére
- Privát
- 2005-11-09 21:51:21
Képzeljétek, úgy tűnik, hogy végleg megjavult a kijelző!
Öröm és bódogság...
Nem glare type-os (szép a glare type, de én nem preferálom), szerintem M6Va-8019-ben nincs ilyen... De a képe gyönyörű (1400x1050), mondjuk ez el is várható! Minél több ideje élünk ''együtt'' annál jobban megszeretem, annyira sok mindent tud, amire ráadásul szépen lassan jövök csak rá! (Minap például a touchpad tudás arzenálja döntött le a lábamról, csak bámultam miket be lehet állítani!) Nekem fontos volt a teljes körű multimédiás és kommunkációs támogatás: ezt meg is kapom, így 1GB rammal pedig ütőképes a gyorsaság is! Semmi sincs amit hiányolnék belőle, sőt... Tényleg nem tudok negatív dolgot mondani róla! De ha van kérdésed, szívesen válaszolok rá, mert ez most csak egy nagy elmosódott rózsaszín ódazengésnek tűnik visszaolvasva! 

AMD Power
(Jómunkásember)
Ennek nagyon örülök! 
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html
Köszönöm szépen!
Ezekszerint csak a csatlakozókat kellett megigazítani...
Na, akkor ez is megoldódott. Király 
Más:
Érdekes, hogy nem mindig ugyanolyan táskát adnak a notikhoz...
Enyémet pl. nem lehet az aljáig lecipzárolni, és 2 részes is, mert 2 egymás melletti cipzársorral lehet külön nyitogatni e 2 részt...
Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.
Az én notitáskám (Asus): 2 nagy részes + 2 kis részes, a lényeg, hogy 4 zipzár van rajta, + egy sarki ötödik, ahova egeret, mobilt, kulcscsomót lehet rakni. A notitartó rész egy tépőzárral rögzíthető és nem húzható az aljáig a zipzár, de a mellette lévő iratartónál igen. Én nagyon szeretem, praktikus, de alapveőleg rossz ötlet az ilyen táska, csak akkor szeretem használni, ha autóval járok, a BKV-n rettegés
hogy ki mikor teszt kárt a gépben! Ezzel szemben a jó kis Nike Epic merevvázas laptoptartós táskám bírja a kiképzést... 

torbit
(kvázi-tag)
Megnéztem, tényleg magától változtatja a memória méretét használattól függően...
Filmnézés közben már 10MB-ot használt!
Van valakinek tapasztalata, hogy ezel az Intel Extreme Graphic kártyák mit is tudnak valójában?
Játékot még nem raktam fel a gépre, de néhány stratégia érdekelne, pl. Age of Empires 3, Pirates 3. Ezeket vajon bírja úgy, hogy élvezhető legyen még a játék?

szijartg
(senior tag)
próbáld ki és akkor meglátod. de azok a gamék tuti hogy futnak

AMD Power
(Jómunkásember)
Szerintem ezek túl erősek neki! 
[link]
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

szijartg
(senior tag)
próbát megér

Sefter
(őstag)
erre kellene egy noti:
- word, excel, pp, e-mail
- net
- (néha) film
melyiket ajánljátok a 2 közül?
A3L 5017 (m.celeron 1,5 és 4 cellás akksi)
A6U 5040 (m.sempron 3000+ és 8 cellás akksi)
a többi szinte ugyan az....
[Szerkesztve]

szijartg
(senior tag)
A6U 5040 (m.sempron 3000+ és 8 cellás akksi)
inkább ezt. jobb az akksija

AMD Power
(Jómunkásember)
Ha csak tényleg 4 cellás 2000-2200--s aksi van benne akkor a A6U! Abban már az ''új'' 25W TDP-s Sempron van?
Szeintem is a semptronosat vedd. Azért néha jól jöhet a kicsit több üzemidő akksiról.
Persze, csakha ez számít, mert van, aki egyáltalán nem használja akksiról, pl én 
Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

Sefter
(őstag)

AMD Power
(Jómunkásember)
Akkor még 1x leírom. A Sempronos gép a jobb! 

Sefter
(őstag)
ok
köszi 
mindenkinek 
- Privát
- 2005-11-10 14:09:21

leslie.hun
(újonc)
Hali!
Néztem németből egy ASUS V6Va notebookot ( Pentium M 1,86 ,512 Mb, 80 Gb, X700 128 Mb ) körülbelül nettó 1475 EUR-ért + 40 EUR szállítás összesen körülbelül 375 000 Ft.
Na beszéltem a notebookworld.hu-val ők ezt nov. 18-től tudnák nettó 408 104 Ft-ért.
Azért nettó mert az áfát vissza tudom igényelni.
Az egyedüli dolog ami visszatartott a német vásárlástól, hogy a bill. is német, ezért beszéltem a Rikvest Kft.-vel a bill. cseréről. Azt válaszolták, hogy a bill. 3 750 Ft + áfa.
Ebben szerintem nincs benne a munkadíj.
Ti melyiket választanátok?
Aki nem hisz a csodákban, az nem realista.
(#671) Sefter válasza leslie.hun (#670) üzenetére
- Privát
- 2005-11-10 14:36:59

Sefter
(őstag)
a német noti EU garis 
mi van ha beszarik teljesen a noti és csereigazolást kapsz? akkor újra meg kell járnia németországot 
Én ennek fényében döntenék....
(#672) jani0625 válasza leslie.hun (#670) üzenetére
- Privát
- 2005-11-10 16:59:32

jani0625
(senior tag)
most jött meg németből a gépem,írok mihelyst lesz időm,amúgy eddig sirály.Mikor bekapcsoltam,kb 3percig csak ültem előtte és csodálltam 
amúgy aki nem tudná A6VA-Q026H

_cirmos_
(őstag)
engem is ez a ket gep erdekel, es tudom hogy az A6U jobb, de egy akksis idot mondhatna valaki mindket gepre. igazabol krumpli/burgonya, amelyik tobbet megy akksirol az lesz a parom. alap hasznalatra gondolok (net/office/winamp). jo lenne ha valaki irna akinek konkretan van ilyenje, barmelyik. mert szep az a 8 cellas akksi dolog, de mAh-ban is van kulonbseg?

szijartg
(senior tag)
mindenképp teszteld... meg tedd fel az eredményeket is. rendszer meg vga-t is.

szijartg
(senior tag)
a sempronos-nak hosszabb az ideje. de állítólak a celeron jobb, mivel nagyobb bennt a belső memória! neked kell dönteni.
nem vagyok egy amd párti, de ebben a kategóriában a sempronos!

fg8000
(újonc)
Sziasztok!
Pár hete vettem egy Asus A3l-5028 notebookot..
A gép teljesen jó; az aksi is bírja, meg minden - egy ''kis'' bibim van, hogy nem olvassa a DVD-ket..
Írni mindent ír, de nem olvassa őket.. 
Volt már valakinek ilyen esete?
És a fenti témák után: hová kell vinnem a gépet és hol cserélik benne azonnal az optikait, ha ez lenne a baja..?
Előre is köszi a helpet! 
Üdv
Gábor
fg8000
(#677) ByB válasza leslie.hun (#670) üzenetére
- Privát
- 2005-11-11 04:49:28
Az Asus-ok világgarisak, ezért ugyanúgy jó a német is!!! De a Rikvest-et felejtsd el, új és sokkal jobb szervíz az NSE!!! Pár héten belül, úgy is ők veszik át a ''hatalmat''...
Csak 4k egy bill, érdekes?! 

Almos
(fanatikus tag)
Nekem ugyanilyen gépem van, és nincs semmi baj a dvd-vel. Ok, néhány dvd lemezt már elszart írás közben, de azok olyan régi gagyi lemezek, amik már vagy fél évet csücsültek a polcon, és másik író is rontotta már ezt a lemezt.
Másik, szintén Asus gép vásárlásánál volt olyan probléma, hogy zörgött az odd meghajtó, mint állat. Másnap reggel visszavittük oda, ahol vettük, és szó nélkül, kipróbálás, teszt nélkül cserélték volna másik gépre! (Aztán inkább egy használt hp gép lett belőle...
)
Na, a lényeg, hogy a gép mellé adtak egy garanciapapírt, azzal meg a számlával elblattyogsz egy Asus szervízbe (mondjuk NSE), elmondod, bemutatod a hibát, és gondolom egyből kicserélik Neked.

Almos
(fanatikus tag)
Igen a 4k a billentyűcseréért nekem is kicsit kevésnek tűnik, ami infóm van, az hp, ott 10+áfa.

Almos
(fanatikus tag)

AMD Power
(Jómunkásember)
Ha 4 cellás akkor biztos nem lehet 4400-s! A notebook.hu-n valóban 4400 mAh-nek írják de az akkor se 4 cellás. 

AMD Power
(Jómunkásember)
Eddig csak az aksi időről beszéltünk. Ha valóban csak egy 4 cellás 2200-s aksi van benne a akkor a Sempron a jobb. Ha mind kettőben 8 cellás aksi van, akkor meg az dönt kinek mi a szimpi. 
Üdv.
Egy barátom kérésére irok nektek. Idézném őt:
Vettem egy ASUS A3L 5010 -es notit, megy szépen, csak annyi baj van vele, hogy a space billentyűt a jobb oldalán lenyomva nem csinál semmit, ergó a space jobb fele nem működik. Szóval a kérésem az lenne, hogy van-e valakinek ilyen, és az is hasonló tünetek mutat? Mit gondolnak azok akik kicsit jobban értenek hozzá, lehet, hogy tényleg alapból ilyen vacak, vagy vigyem nyugodtan vissza?
Köszönöm előre is.
http://www.flickr.com/photos/schbence/
Az már sajnos reálisabb! De fene tudja... 

_cirmos_
(őstag)
tehat ha jol ertem akkor a 8 cellas akksi mindenkeppen erosebb mint a 4 cellas. nem lehet mind a ketto 4400mAh-s. lenne meg egy kerdesem: a notik sulyat akksival vagy akksi nelkul adjak meg?

HG_hagor
(újonc)
Sziasztok!
Engem is a A6U 5040 erdekelne, de nem talalok rola semmifajta osszehasonlito tesztet egy hasonlo arkategoriaju cerkaval, ti tudtok valahol ilyet?
Neztem itt a PH-n bellul egy masik topikot ahol Bench Mark eredmenyek vannak de ott sem talaltam ezt a tipust. Nehany helyen azt irtak, hogy nem igazan javasolt mert 128k L2 van mig a cerkanak 512k vagy 1M, ami ugyebar nem mindegy, nalam masodrangu az uzemido, a gyorsasag fontosabb.
Meg az is erdekelne hogy a sis videokartya kb milyen asztali kartyanak felelhet meg?
Mit szoltok?
Amugy termeszetesen AMD parti vagyok de a sebesseg fontos. 
UDV!
[Szerkesztve]

_cirmos_
(őstag)
nehany honapja futottam bele egy tesztbe, ami a 128/256kb L2 cache-es sempronokat vetette ossze a 512 L2 cache-es A64-ekkel. a kulonbseg minimalis volt, sot volt ahol a 128-as megverte a 256-ost (ujabb stepping volt, javitott memvezerlessel). megprobalom elokaparni, de nem talalom sehol, esetleg kerdezd meg az okosokat vmelyik masik topikban. raadasul a mobil sempron s754-es, azaz kompatibilis a turion 64-gyel (1-2 ev mulva lehet procit cserelni).
no, megtalaltam a teszteket, lehet mazsolazni:
[link]
[link]
ha jol lattam csak asztali intel cuccokkal hasonlitjak ossze a tesztben, de P4C vs CM tesztet annyit talalsz mint egen a csillag.
[Szerkesztve]

AMD Power
(Jómunkásember)
Igen! Én úgy tudom , hogy a 8 cellás az erősebb.
A noti súlyában benne van az aksi is.

AMD Power
(Jómunkásember)
Az Sis kártya egy GF 2 MX400-nak fele meg kb. Szóval játékra ''szinte'' alkalmatlan. Talán majd az újabb integrált vga-k....! 
Ez noti amit, kinéztél nagyon jó árban, van. Ha 25W TDP-s Sempron van benne, akkor a cpu is jó. Nekem sajnos a ''régi'' 62 TDP-s van még. De ez se vészes....
Veszel bele még egy 256MB-s Ramot és jó is leszel! 
#683ra senki nem tud semmit mondani? Nem akarja a barátom emiatt magával cipelni a laptopot, hogy aztan kiderüljön, bocs, de ezzel nem foglakozunk.
(#691) jakobkacsa válasza Agostino (#690) üzenetére
- Privát
- 2005-11-12 14:15:38

jakobkacsa
(senior tag)
call NSE: 06/24/515832
sorozatszám legyen kéznél 
Dyslexia for cure found!
(#692) Agostino válasza jakobkacsa (#691) üzenetére
- Privát
- 2005-11-12 17:04:25
Öhm...egy egészen kicsit bővebben kifejtenéd? Ez gondolom valami hibajelentő lehet, nem? Sorozatszámot megmondom neki, hogy kutassa elő.
(#693) jakobkacsa válasza Agostino (#692) üzenetére
- Privát
- 2005-11-12 17:55:52

jakobkacsa
(senior tag)
Dyslexia for cure found!
(#694) Agostino válasza jakobkacsa (#693) üzenetére
- Privát
- 2005-11-12 17:56:47
Ah köszi, ezt továbbítom mailben a havernak.

AMD Power
(Jómunkásember)
Pedig én a helyében vissza vinném a gépet.

Habri
(újonc)
Sziasztok
szeretnék venni egy asus a6u-5001 notebook ot. Ezzel eddig nincs is gond. A gond ott kezdödik, hogy ahol 225.000.-ft ott nem lehet bankkártyával fizetni
. Ahol többe kerül kb 15.000.-ft al ott lehet. Ha valaki tud olyan boltot ahol lehet kártyával fizetni szoljon nekem.

Azért nem kp mert hitelkártyával fizetnék.
Várom a válaszotokat ''nagyon
''
Habri

szijartg
(senior tag)
írd be a googleba, hogy hol lehet kapni ilyen notit, és megnézed vagy esetleg megkérdezed telón hogy lehet-e kártyával fizetni!
én legalábbis így csinálnám

Habri
(újonc)
Kösz de ezen már tul vagyok. Nem találkol olyan boltot ahol lehet kártyával fizetni.
Most is keresek de a boltokba nem lehet kártyával fizetni.
.
Nem tudom miért?
Küldtem már sok emailt és telefonáltem már de eddig semmi. 
Habri

Habri
(újonc)
nem értem közértbe egy zsömlét is ki tudod fizetni kártyával. De egy 225.000.-ft os notebookot nem

Habri