Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#51) nyesteb

nyesteb
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Nekem egy Asus A4L-A4508LBH laptopom van.
Egy kérdésem lenne csak ezzel kapcsolatban.

Az esetek 80%-ban tápról használom, így szeretném valahogy megoldani, hogy az akksi ne menjen tönkre. Ki lehet valahogy kapcsolni?
Az oldalán a pöcökkel próbálkoztam, de attól még ment a tápról. Lehet, hogy nem húztam el rendesen?

Vagy nem is kellene ezzel foglalkozni? Csak ezt mondta mindenki, hogy ha tápról megy, célszerű kiszedni. Na, ezt nem, mert szét kellene szedni a laptopot teljesen..

Ötletetek van?

Köszi

www.balatonoktatas.hu - Balaton Oktatási Központ - gépkezelő oktatások Veszprémben

(#52) Rover623 válasza nyesteb (#51) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mitől menne tönkre az aksi ha hálózatról használod...:F
Amikor töltöd, akkor nincs bedugva a konnektorba...?;]

primus inter pares

(#53) nyesteb válasza Rover623 (#52) üzenetére

nyesteb
(lelkes újonc)

De.

Mikor töltöm, logikusan be van dugva, de amikor feltöltötte, akkor mi a helyzet?
Kikapcsol az akksi, vagy az is folyamatosan üzemben van mellette?

Mert ugye az egyértelmű, hogy nincs az az akksi, amelyik szereti a folyamatos töltést, hiába van feltöltve.

www.balatonoktatas.hu - Balaton Oktatási Központ - gépkezelő oktatások Veszprémben

(#54) Blackmate válasza nyesteb (#51) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Most nem igazán vágom, de nem lehet kivenni az akksit?? :F Mert ha ki van véve, akkor tuti nem tölti a 230 :D

(#55) nyesteb válasza Blackmate (#54) üzenetére

nyesteb
(lelkes újonc)

De.

Ki lehet venni, de nagyon körülményes. Majdnem a prociig kell szétszedni a gépet. Legalábbis amikor a memóriáját fejlesztette a cég, akkor láttam az aksit a gép belsejében.

Ezért gondoltam, hogy hátha valakinek van valami használható elképzelése/megoldása.

Köszi!

(#56) Nite

Nite
(senior tag)

Szevasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni egy egyszerű melyiket a kettőből ügyben. Egy barátom szertne ASUS notebook-ot vásárolni, két lehetséges versenyző maradt.

ASUS A4712LU 199.999 HUF

15.0'' (1024x768) XGA TFT Intel® Celeron® 2930 MHz CPU 256MB RAM 60GB HDD 4x DVD+/-RW Sis M661 Video 8-64M w/DDR

ASUS A3519LU 212.499 HUF

15.0'' (1024x768) XGA TFT Intel® Celeron® M 1400 MHz CPU 256MB RAM 40GB HDD 4x DVD+/-RW Intel Video 8-64M w/DDR

Én a Celeron M felé hajlok, de valami meggyőző érv kellene! :) Előre is köszi!

[Szerkesztve]

♪♫ ha sok a zseton egyből felcsillan a csipátok, elkezditek rázni az *s *k! ♪♫

(#57) bLaCkDoGoNe válasza Nite (#56) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Ha csak ez a két lehetséges versenyző maradt, akkor egyértelműen a Mobile Celeron.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#58) domedee

domedee
(senior tag)
LOGOUT blog

Jehhhh!

Mától egy Asus MyPAL A716 PDA (+3000mAh pótakksival!) büszke tulajdonosa vagyok...:DD:D:))

Mert megérdemlem...

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#59) FPéter válasza domedee (#58) üzenetére

FPéter
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem is az van, baromi jó PDA:)
3000mAh akksin még gondolkozom. Szerinted megéri?:)

(#60) domedee válasza FPéter (#59) üzenetére

domedee
(senior tag)
LOGOUT blog

Én direkt olyat kerestem, amihez van és Mo.-n kapni is hozzá pótakksit. Én ma vettem így, egy (alagép+nagy akksi) szettben, 104eFt-ért, de szerintem megérte. Így már nyugodtan elmegyek majd akár több napra is úgy, hogy nincs 220 a közelben.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#61) icecave

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

öhh.

Van egy A4864KU gépem. És nem müxenek power gomb melletti gyorsbillek. Kell hozzájuk feltenni vmi progit? Honnan lehet leszedni?
Mert jó lenne, ha ki tudnám kapcsolni gyorsbillell a touchpadot....

Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

(#62) FPéter válasza domedee (#60) üzenetére

FPéter
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát azt gondolom, normál akksival is nagyon sokáig bírja.

(#63) csizmpeti

csizmpeti
(újonc)

Hello!

Kinéztem egy notebookot, egy Asus A4712LU - t.
Mi a véleményetek rola, megéri a 200 000 FTot? Ennyi pénzért tudnék
jobbat venni(max 240 000FTig)
Mennyire megbizható márka az Asus?
Itt 1 link a notebookrol:
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a4000l/asus-a4712lu
Előre is köszi!
csizmpeti

(#64) CseLev

CseLev
(lelkes újonc)

Hali!

Azt olvastam a Notebook.hu-n, hogy az Athlon 64 processzoros gépekre csak Service Pack 2-es (SP2) Windows XP telepíthető! Nekem egy ASUS A4760KU-m van és ha meghajtom kék halál vagy újraindul. Szerintetek van összefüggés? Mit okoz ha nincs fent a SP2?:F

Eddig totál hülye voltam, de most vettem egy 360 fokos fordulatot...

(#65) Sefter

Sefter
(őstag)

sziasztok!
Van egy Asus MyPal A620BT PDA-m nincs valakinek magyarítás hozzá :F
Más win2003-as PDA magyarítása is rátehető (ugyan az :F ) ?

(#66) icecave válasza csizmpeti (#63) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem egy ASUS A4864KU notim van.
Ami azt illeti, nagyon meg vagyok vele elégedve.
A főnököm ajánlotta, nála 3-4 noti is megfordul hetente, amiket le is tesztel, stb.
Meg ugye ASUSra alapból 2 év garit kapsz...

(#67) FPéter válasza Sefter (#65) üzenetére

FPéter
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

99%, hogy rátehető:) Ilyenkor a Windowst magyarítod és nem a PDA-t, stb stb. Persze hard reset után újra magyarítani kell, mert a ROM-ban nem marad meg természetesen.

Lehet, hogy van olyan magyarítás ami hardver-specifikus és közvetlenül a ROM-ba írják, de én nem ilyenekkel találkoztam.

(#68) Sefter válasza FPéter (#67) üzenetére

Sefter
(őstag)

én is erre tippeltem, ha mégse lenne jó akkor elvileg a hard reset visszahozza az eredeti állapotot?
Van esetleg magyarításod?

(#69) FPéter válasza Sefter (#68) üzenetére

FPéter
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Van esetleg MSN-ed?;)

Igen, a hard reset megoldja a problémákat. De a magyarításos PDA-kon általában nem működik rendesen az ASUS Backup:(

[Szerkesztve]

(#71) Sefter

Sefter
(őstag)

általában este 8-9 körül szoktam fent lenni....

(#72) FPéter válasza Sefter (#71) üzenetére

FPéter
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Adataidnál van a cím?:)

(#73) Sefter válasza FPéter (#72) üzenetére

Sefter
(őstag)

mail ment :)

(#74) Dev86 válasza icecave (#66) üzenetére

Dev86
(újonc)

Üdv Icecave ! Írnál nagyon-nagyon sok infot erről a laptopól? Én is most szeretném ugyanezt venni,és érdeklne minden info. Amiket te tapasztalsz/tapasztál vele eddig. Pl. Az akisi ideje,Jó-Rossz pontjai stb. :) Nagyon Sokat jelentene az infod,mert te ugyebár már büszke tulajdonosa vagy :) Meg most vacilálok hogy Athlon 64-est vagyok vagy Centrinost... De az is hozzá tartozik,hogy végre már szeretnék felrakni egy 64bites rendszert :):):) Eddig még nem volt rá alkalmam.Na Majd döntők,Várom válaszaid ! Vagy ha esetleg másnak is van ilyen laptopja azt is nagyo szívesen fogadnám ! Előre is köszönőm mindenkinek !!

BYe All

(#75) icecave válasza Dev86 (#74) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, akkor kezdem...
Szóval: király, milyen is lehetne...
A TFTugye 1400x1050es, elöször minden olyan kicsi, de aztán megszokod, és basszus, mivel 3dmaxot és pshopot használok, ezért nagyon örülök ekkora felbontásnak!!
A TFT szép, nagyonis, visontcsak teljesen szemből ad jó képet, oldalról már gázz, ami az én esetemben nem baj, nem láták annyira a munkámat.
Az aksi? 1,5 óra, ha mondjuk film megy, vagy winamp, érdekes módon mondjuk, ha maxot használok, akkor sem bir sokkal kevesebbet...de többre ne nagyon számits...
Nekem egy hét után kijött 2 pixelhiba, de ekkora felbontású tft-n nem is vesem észre, sőt, mikor másnak mutatom, nem is látja mindenki (mert ugye olyan pici a pixel...), szóval nem zavaró egyáltalán.
Hűtés: alapból csendes a gép, csak akkor kapcsol be a venti, ha max és photoshopot használok, de akkor sem vészes...az viszont kicsit zavaró, hogy ha pont egy bizonyos mennyiségű erőforrást használsz, a venti nem tudja eldönteni, hütsön vagy ne, és állandóan kapcsolgat, de ezt ki lehet küszöbölni, mondjuk mégegy progit elinditasz, vagy bezársz egyet.
A gép masszív, elsőre nagynak is tünhet (mert az is, de aki ilyen gépet vesz, azért teszi, mert ''kell neki a vas''.), de meg lehet szokni.
Van még egy érdekes dolog, nekem nem akarnak müködni a jobb felső gyorsgombok (amivel pl a tapipadot kapcsolod ki), de lehet azért, mert vmi progit fel kell tennem hozzá. Még ezt nem volt időm megnézni, mert megvettem, és azóta nyomom rajta a munkát...
Szóval. Van otthon egy erős gépem, 19es tftvel, de amióta megvan ezt használom, nem tudom miért, egyszerűen olyan szeretnivaló kis laptop, a TFTje is ugye nagyob felbontású, mint a 19es asztali tft...
És tök jó rajta gépelni (még jó, hogy az asztali gépemhez is slim bill van, mert másikhoz már hozzá sem nyúlnék...:)).
NEm tudom, mit szeretnél tudni még, irj, ha kiváncsi vagy valamire.
Ami azt illeti, örülök, hogy ASUSt vettem, és nem mondjuk acert...
Ja! Ha kell az erő, és nem nagyon használnád akkuról, javaslom, hogy ilyet vegyél..ez a proci is tudja azt, hogy ha nem kell nagy erő, lejjebb veszi a frekvenciát....

(#76) Blackmate válasza icecave (#75) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Ha jól gondolom a CHKMAIL progit kell felraknod, hogy a 3 gomb menjen fenn.

2 pixel hiba?? Úristen :DDD Nekem 3 Asus-om volt, mire a 3.-on sikerült zéróra redukálni a pixelhibát. A többin mind 1-1 volt. Engem iszonyúan zavart.

A power4gear van fenn neked is?

(#77) icecave válasza Blackmate (#76) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ok, ki is próbálom. Nem cseszegettem a pixeleket, még a végén én is tudom reprodukálni...
De nem azért irtam, hogy fényezzem az ASUSt....
Hanem mert egy 1400x1050es felbontású 15''os kijelzőn tényleg nem zavaró...
Egyáltalán, észre se szoktam venni...mindig keresnem kell, hol vannak.

(#78) goodwill

goodwill
(kvázi-tag)

hali,

tudtok valami jó kis notit 220 ig?
128 vga és dwd író kell bele, meg ne legyen fél évesnél öregebb...
ha nem lennék itt kügggyyetek mélt

előre is kösz

Milyen lehet egy vakon repülni? Olyan mint egy hülyén halni meg?!

(#79) icecave válasza Blackmate (#76) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, a chkmail, az nem a gyorsbillekre van...
A power 4 geart én is feltettem, de nem igazán tudom, mire jó...
Irhatnál pár sort....
Mondjuk a tapipadot kikapcsoltam bios-ban, de jobb lenne, ha egy gyorsgombal lehetne aktiválni, meg letiltani....

(#80) xedos válasza icecave (#79) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nekem 4760GU volt.

Szuper noti (P4 3.2-es 1Giga RAM WXGA 1280x800) , csak a 16:10 nem jött be...
Pixelhiba nem volt. A kijelző nagyon állat volt! Baromi nagy szögöbl látható -szép színek stb. Sajnos a SXGA-soknak mindnek kisebb a látószöge.

A Power4Gear a sebességet-melegedést-akkuidőt szabályozza!!
Asztali üzemben is beállíthatód, hogy nem a SUPER-MAX performancot hanem azt hiszem a GAME-et használd. Akkor nálam 1600Mhz-en ment. Amikor a proci terhelése 50-70%felé ment akkor átváltott 3200Mhz-re!

Kell egy progi a gombokhoz... csak a neve nem ugrik be!
A chkmail arra van, hogy ha outlookot használsz, kapsz levelet akkor villog egy LED!

ASUS-nál van tapipad kikapcs gomb - de felesleges!
Ha bedugod az egeret lekapcsolja (Tapipad beállítást nézd meg!)

[Szerkesztve]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#81) Blackmate válasza icecave (#79) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Egyenlőre pár sorban. Bővebben: link. A képen a pirossal bekeretezett drivereket szoktam felrakni. Neked persze biztos más, mert nekem egy Asus Z9200-am van. Ez gyakorlatilag egy A6N-es széria, amikhez ezek a progik vannak.

Intel INF: a speedstephez kell
ATKACPI: az energiaellátáshoz kell
VGA driver: a VGA-hoz :)
Audio, LAN, modem : ... :)
Touchpad: tapipadhoz, meg szerintem akkor a gombokhoz
RICOH: kártyaolvasó drivere
CAMERA: az enyémbe van beépített cam

Szóval ha a a CHKMAIL nem jött be, akkor a tapipad driver-t kellene felpakolni. Lehet, hogy nem csak a tapipad driver-e, hanem annak a 3 gombnak :)

A power4gear egy energiaellátási management, ami van a windows-ba is. Csak ez Asus produkt. Gyakorlatilag 7 féle séma van, de pl ha tápról használod csak 3-at tudsz beállítani: Game, High Performance, Super Performance.

Még később írok.

(#82) icecave válasza xedos (#80) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, megnézem....
SXGA+os tft igen, hamar átvált inverzbe, de nem baj, ha csk Te használod, meg más előnyei is vannak....
Azért jó lenne, ja eszedbe jutna a progi neve, amit fel kellene tenni...

(#83) xedos válasza icecave (#82) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Hotkey utilities a neve.

(#84) icecave válasza xedos (#83) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát azt feltettem, de mit is modjak...Nemtudtam beállitai a gyorsbillt, amivel ki-be lehet kapcsolni a touchpadot....

(#85) xedos válasza icecave (#84) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

A touchpad driverében nálam be lehetett állítani, hogy ha bedugom az usb-s egeret akkor disable...

(#86) icecave válasza xedos (#85) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, felteszem azt :)

(#87) SimonMágus

SimonMágus
(senior tag)

Hali, valaki már találkozott ezzel a szépséggel?

ASUS A6Va-5104 notebook:
15,4'' WXGA wide kijelző (1280x800), MPM 1,6Ghz proc. ,512MB DDRII RAM, 60GB HDD, DVD+-RW,
Intel 915GM Express chipset, ATI Mobility™ Radeon™ X700 128MB VRAM, hangkártya, 56K modem, 10/100 ethernet, 4 db USB 2.0, Firewire, IrDA, VGA, párhuzamos, 4in1 kártyaolvasó, beépített webkamera 1,3MPixel, WLAN, Li-Ion 8 cell

(#88) xedos válasza SimonMágus (#87) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nem rossz!!!! De azért maradok a mostaninál:)

(#89) goodwill válasza SimonMágus (#87) üzenetére

goodwill
(kvázi-tag)

ez nekem is tetszik...mennyi.és hol?
küdj mélt
thx:D

(#90) SimonMágus válasza goodwill (#89) üzenetére

SimonMágus
(senior tag)

250k

ha lesz még belőle, szólok

egyébként debrecenben van a cucc

ahoj

(#91) xedos válasza SimonMágus (#90) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Ne viccelj! Az én gépem többe volt-bár kicsit erősebb!!!!

Ez iszonyat jó ár!

(#92) SimonMágus válasza xedos (#91) üzenetére

SimonMágus
(senior tag)

holnap megyek érte
:DD

(#93) Sefter

Sefter
(őstag)

Asus MyPal A620BT-m van, hogyan tudom rajta belőni a netet kékfogon keresztül?
ADSL-em van, a sz.gépen természetesen van egy BT dongle....

(#94) Dev86 válasza icecave (#75) üzenetére

Dev86
(újonc)

Köszi a gyors választ ! Hát engem ez a pixel hiba kavart egy picit meg,na meg a 1.5 óra.... Barátomnak is Asus-ja van az övé is kb. ennyit megy abba egy 3 ghz-es ketyeg,persze a 32 bites régi proci. Most még átnézegetem az árlistákat,és lehet hogy Pentium M Dothan
lesz. Azért ha veszek már egy ilyen gépet,nagyon megszeretném választani. Na,majd még írok ! És még1* köszi az infokat !

BYe All !

(#95) Dev86 válasza SimonMágus (#90) üzenetére

Dev86
(újonc)

Ok szóljál ! Ennyiért tényleg K**** jó az ára !!

BYe !

(#96) goodwill válasza SimonMágus (#90) üzenetére

goodwill
(kvázi-tag)

aham,
kösz a mélt
elméletben nem gond, majd autózok egy kicsit valamelyik nap...lenne ott melóm is..
ehh

no páp:)

(#97) SimonMágus válasza Dev86 (#95) üzenetére

SimonMágus
(senior tag)

Egyébként számlával van a cucc, és 1 év teljeskörű garival (ezt ma egyeztettem le, és eléggé megnyugtatott a dolog):C

Dev, dobj egy mailt, megadom a számot, de mivel csak 10 db volt belőle, már csak 1-2 darab van, úgyhogy ha komolyan érdekel, sztem siess.

Sajna közbejött nekem is valami, így csak kedden tudom elhozni a sajátomat, addig is epekedek:O

(#98) Sefter

Sefter
(őstag)

#93 senki sem tudja :F

(#99) goodwill válasza Sefter (#98) üzenetére

goodwill
(kvázi-tag)

szerintem mobilon keresztül... bátyám legalábbis azzal nyomul néha;)

(#100) SimonMágus

SimonMágus
(senior tag)

''Zero Bright Dot LCD Policy Guarantees Highest Display Quality:

The highest display quality is promised with the Zero Bright Dot LCD policy. If even only one bright dot is found, a free panel exchange is guaranteed within 30 days of original purchase with no questions asked.'':Y

Ezt most találtam az asuson, kérdés nélkül egy pixelhiba esetén panelcsere (ha jól értem:F).

Nem rossz...:R

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.