Eddig megvagyok vele elégedve. Van rajta Irda!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
szijartg
(senior tag)
és a 16:9es aránnyal nincs gondod? meg lehet azért szokni?
attól tartok egy kicsikét!
dvd-t gondolom írtál már vele. simán megy azis?

Kamcsatka
(újonc)
Nekem 3 napja van egy Asus A3500L tipusu laptopom. (Nemetorszagban vettem)
Szeretnek hozza egy magyar nyelvu leirast. Mert persze adtak hozza kettot... egy nagyobb, magasabb alakut amiben van magyar nyelv is, de az szinte semmi. A kisebb, de vastagabb meg csak nemet. Honnan tudnek leszedni hozza magyar leirast?
Erre a konyvre csak ennyi van irva: Kezikonyvverzio: 1 G1830 es A3 series
Ha minden igaz ez a konyv jo az A3N es A3L tipusokhoz is. Ez az egyik dolog. 
2:
Feltoltottem az akkut, megvartam mig kialszik a narancssarga feny, utana kihuzom a tapkabelt, es latom, hogy az akku meg kb 1 ora 50 percig birja... Ez uj akku lenne... miert csak eddig birja max. toltottseg mellett? Valamint az nem roncsolja az aksit, ha sokaig taprol megy? Vagy ha tapra dugom, akkor elkezdi tolteni az aksit, de miutan feltoltotte 100%ra, akkor mar bekenhagyja, es nem tolti tovabb, es akkor akku alszik, es csak a halorol megy? Biztos kerdeztek mar ezt, de most nem otthonrol irok, es nincs idom visszaolvasni, de majd megteszem... biztos talalok erdekes infokat. 
3:
Az en tipusom nem tartalmaz Tv-Out -ot. Lehetne hozza megis vasarolni valamilyen kiegeszto kabelt vagy akarmit, amivel megis ossze tudnam kotni tv-vel?
4:
A bios-ban lattam, hogy van valami Aksi calibralas. Nem mertem ramenni, mert nem tudom mi az, es a leiras is csak angolul volt a biosban. MI lehet az?
5:
Kaptam a gephez WinXp-t, be is volt csomagolva, van hozza kis konyvecske is. De meglepodtem, mert 2 Cd-s, es valami REcovery cd-k. Es mikor beteszem a cd-t, akkor sem jelenik meg a megszokott windows kepernyo, sot automatikusan nem is csinal semmit, ha meg bemegyek a cd-re, akkor van vagy 3 futtathato file amivel nem tok mit kezdeni, es egy nagyobb file 600 valahany megas... Akkor az winxp cd csak arra valo, hogy errol tudok bootolni, es ujrarakni a rendszert?
Orulnek, ha valaszolnatok. Köszi

szijartg
(senior tag)
szép hosszú kérdéssort leírtál, dehát ez a fórum azért van hogy segítsünk egymáson! 
és megpróbálok segíteni, bár nem hiszem hogy mindenben tudni fogok...
1: hívd segítségül google barátunkat, és hátha tud ő segíteni
2: nézd meg hogy hány mAh az akksid! mert ha csak 2200 akkor tényleg eddig bírja! amúgy mekkora gép? mekkora tft? az akksi meg úgyis tönkremegy egyszer! ha feldugod, feltölti utána meg már hálózatról megy a gép és nem akkuról!
3: lehet venni hozzá olyan átalakítot, már volt róla szó, de nemtudom hogy ebben a topikban volt-e! nézz vissza pár oldalt. ha nem itt lenne akkor keress rá másik notis topikokra, és megtalálod. asszem még árat is írtak róla 
mod: egy oldallal elöbbre van...
[link]
sztem ez kell neked!
4: erre sajna nem tudok válaszolni
5: igen ez a cd csak arra jó hogy erről húzd újra!
remélem tudtam segíteni
[Szerkesztve]

Kamcsatka
(újonc)
szijartg koszi a valaszokat!
Probaltam google-t, de Nemetorszagban vagyok, es meg leszek is vagy 1 evig... eljen az Au pairseg!!!
Es itt nagyon keves magyar oldalt mutat, hiaba allitgatom
Kurzor meg meg annyit sem. Szoval ha valaki tud oldalt, vagy e-mailben elkuldeni akkor orulnek neki nagyon.
Igen, ha jol emlexem 2200-as aksim van... Mennyibe kerulhet egy nagyobb? Mekkorakat arulnak? Gondolom a magyar arhoz hasonlo itt is... bar a laptopot itt 30ezerrel olcsobban vettem, igaz taska es eger nem jart hozza.
Amugy a gepem 15 colos ha nem tevedek, 1.5 ghz, 512 MB, DVD iro.

szijartg
(senior tag)
hát ja a 2200 az elég kevéske! azért annyi csak az ideje!
persze hogy lehet venni bele! 4400assal szerintem már bírna 200percet.
[Szerkesztve]

szijartg
(senior tag)
itt van egy teszt féleség róla!
[link]

Kamcsatka
(újonc)
igen azt a tesztet mar en is olvastam, mielott megvettem a gepet... es ott van a pozitivumok kozott a HOSSZU UZEMIDO
Nah ehhez kepest mikor meglattam az en 1 ora 50 percemet full toltottseggel... eh.
akkor lehet majd veszek egy nagyobbat. az arara leszek kivancsi.
neked milyen geped van?

szijartg
(senior tag)
abban az akksikategóriában számít jó időnek szerintem! 2200-tól nem is érdemes többet várni! persze venned kell egy másikat és akkor legalább lesz 2. már azis nagy előny, nem?
Au Pair fizuból kitelik az új akksi
ez csak vicc volt!
amúgy még nincs notim, de én ezt szemeltem ki, és remélem már 1-2héten belül meg is vehetem
[link]
[Szerkesztve]

kiscsako
(újonc)
HI!
Mi Piizbe kerulnek ezek? 

sirthomas
(újonc)
Üdv!
Vásároltam egy AusA3500L tipusu notebookot, viszont problémám az hogy az akksi csak egy orát bir, más is tapasztalt ilyet vagy szar az akksim.
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a3000n/asus-a3l5017
várom a válaszokat
sirthomas
Azzal valami baj lesz! Bármilyen Asusnak többet kell bírnia max terhelés mellett is, enyém (M6Va-8019) kb 3 órát bír High-performance beállítások mellett!

zugmet
(újonc)
''és remélem már 1-2héten belül meg is vehetem''
Jó ötlet, biztosan jó kis masina, de neked is ajánlom, hogy nézd meg az Edigital ajánlatát, hátha olcsóbb kissé
! [link]

zugmet
(újonc)
Szia!
Nézd meg az előző oldalt, ott ugyanerről a típusról van szó, és a hozzászólók jelzik, hogy csak 2200-as akku van benne, ami eleve nem tud sokat. De az 1 óra nekem is kevésnek tűnik! Nem DVD-éztél vagy játszottál közben? Csak irodai funkciók mellett ez is ki kellene bírjon 1,5 órát!

Imy
(őstag)
A 4400-as aksi több mint 3 órát bír, ugyhogy a 2200asnak is min 1.5 óra.
Mikor vetted?
Probáltad formázni az aksit?

archer18
(újonc)
Hi all!
Én most szombaton készülök venni egy asus A6U-5040H laptopot + 1db külső kislemez meghajtót 238.600-ft-ért.Szerintetek megéri?Irodai munkára kell,legfőképp office használatra meg néha egy kis film.15'' XGA 1024x768 -as kijelző ; Mob.Semp.3000+ proci ; 256MB DDR ; 40GB HDD ;DVD+ -RW ODD.A gyártó honlapján nem találok róla semmi infot!
''Amit birtokolsz az birtokba vesz''

sirthomas
(újonc)
Kössz a gyors válaszokat, az asus dealer már jelezte hogy kicserélik az akksit ha gondolom, viszont még megnézem a teljesitményét az akksinak, holnap értesitek mindenkit, mert ha ez 2200es akkor gáz mert ahol vettem ott azt mondták hogy 4400 as.
sirthomas
(#518) jakobkacsa válasza sirthomas (#517) üzenetére
- Privát
- 2005-11-02 16:13:45

jakobkacsa
(senior tag)
melyik bolt is volt ez?
Dyslexia for cure found!

Radeon_5
(kvázi-tag)
Hali!
ASUS A6VA-Q012 -ról vélemény? Minden tekintetben... az Acer 5024wlmi és e között filózok, please help! 
play it hard
(#520) jakobkacsa válasza Radeon_5 (#519) üzenetére
- Privát
- 2005-11-02 16:36:49

jakobkacsa
(senior tag)
az A6Va egy nagyon jól összerakott, masszív gép, 2 év autogaranciával (+1 év vehető), táskával, egérrel, stb.
Acerről nem nyilatkozom
és jótanács: mielőtt megveszed, nézd meg mindkettőt, működés közben
Dyslexia for cure found!
(#521) Radeon_5 válasza jakobkacsa (#520) üzenetére
- Privát
- 2005-11-02 16:41:40

Radeon_5
(kvázi-tag)
Köszi!
Esetleg tapasztalatot nem tudsz róla? vagy egyáltalán Asus notikról. jah és ennek akkor gigás a LANja vagy nem? láttam már ezt is azt is.. a 2 év autogari mit jelent pontosan?
play it hard
(#522) jakobkacsa válasza Radeon_5 (#521) üzenetére
- Privát
- 2005-11-02 16:54:11

jakobkacsa
(senior tag)
Centrinos gépként 10/100as LAN-t tud, meg a/b/g-s wifit
ASUS notik pedig jók, minőségiek, egy hangyányit drágábbak az Acer kategóriájánál (sztem nem ok néllkül)
autogarancia alatt azt értem, hogy helyből 2 évet adnak rá (Acer 1-et)
Dyslexia for cure found!

Almos
(fanatikus tag)
Nem tudom hol nézted, de nekem kicsit drágának tűnik. Ha megnézed itt: [link] akkor láthatod, hogy náluk csak 219 ezer Ft, ami azért nagy különbség. Persze ebben még nincs benne a külső usb-s floppy, de nem hinném, hogy az bruttó 20 ezer lenne.
Másrészt én inkább mobil celeronos laptopot vennék, egy hónapja vettem egy A3L-5028-ast ([link]), bár oprendszer nélkül. WinXpHome-mal 234ezer, ami az előbb általad említett árfkvés, ellenben mobil celeron proci van benne, 40 helyett 60 GB vinyó, kétszer annyi RAM. Az egyetlen negatívum, hogy nincsen benne tv-out, nem tudom ez mennyire fontos számodra.
Nekem tökéletesen megfelel a gépem, arra amire én használom: office, wlan netezés, néha filmnézés, teljesen battery saving módban több mint 4 órát bír, azért ez nem rossz 
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
(#524) jani0625 válasza jakobkacsa (#522) üzenetére
- Privát
- 2005-11-02 18:07:18

jani0625
(senior tag)
én sztem 10/100/1000 lan van benne és b/g wifi. Bár nem ismerem a konkrét modellt de úgy tudom hogy az A6va-kban ez van!

archer18
(újonc)
A laptop maga 230.000 win xp-vel+8600 a külső flopi meghajtó.Az ár külömbség valószínűleg a forgalmazó nyeresége és hogy az isten hátamögött nemigazán van konkurens cég.Már megrendeltettem a gépet és így valószínű hogy megveszem csak kiváncsi voltam néhány véleményre!(Egy a6u-5050 kerül 267.000-be windows-al)
''Amit birtokolsz az birtokba vesz''

Kamcsatka
(újonc)
Most nezem a Partition magiccal a laptopomat es latom, hogy van 1.8 giganyi resz, ami a C meghajto elott van, de nincs betujele, nincs letrehozva, a neve: RECOVERY.
De nem ures, majdnem az egesz foglalt. Szukseges ez nekem? Nem lehet egyszeruen hozzaadni a C-hez,es torolni rola a dolgokat? Mert nekem van 2 Xp Recovery cd-m...
sirthomas:
Nekem is pontosan olyan gepem van mint neked, es az enyem 1 ora 50 percet bir, legalabbis ennyit jelez, de stopperrel meg nem mertem, hogy tenyleg annyi e.
[Szerkesztve]

MoPeTeR
(kvázi-tag)
Hali!
Én is vettem egy ilyen gépet, csak H nélkül
Nekem bejött. A proci lenyomja a 2500+-os asztali Bartonomat pedig 20MHz-el kisebb az órajele is. Ergo a gép gyors. Az akksi is jól bírja, olvasgatás közben vagy 3órát biztos. Itt van egy kis összehasonlító táblázat, amit a PH!-ról gyűjtöttek. [link]
Üdv.
Jut eszembe floppy minek, pendrivot 128Mb-osat már szinte utánad dobják.
[link] Itt a fórum ahova be lehet írni az eredményeket.
De a video kártya nem ér semmit, játszani meg ilyesmit nem lehet, de filmet nézni tökéletes. Remélem majd idővel ennek cseréje is megoldható lesz.
[Szerkesztve]
Régebben olyan bizonytalan voltam .... vagy nem?!

torbit
(kvázi-tag)
Sziasztok!
No, úgy néz ki nekem is sikerül hamarosan hozzájutnom egy Asus A6L-B005-ös notihoz. 
Soha nem volt még laptopom, ezért egy kis tanácsot szeretnék kérni, hogy mikor megveszem mire figyeljek oda stb.
Aztán a progik telepítésénél van valamilyen eltérés az asztali gépek és a notik között? Sajna ennyire nem értek hozzá...
Gondolom szoftvereket adnak hozzá, pl. videokártyához, hangkártyához stb.
Köszi!

Radeon_5
(kvázi-tag)
Ha van valakinek véletlenül ASUS A6VA-Q012 , vagy másféle konfigban is jó, akkor légyszi irjon! Köszi
play it hard
Hali!
Ha visszaolvasol, biztos találsz tanácsokat, mert már másnak is irtunk.
A lényeg talán, hogy nézd árgus szemekkel, nehogy legyen pixelhiba, mert a hibás tft-seket elég macera cserélni, és a gyártókat még szabvány is védi: 1-2 pixelhiba belefér, szerintük....
Telepitőcd-ket adnak, elég sokat, tipustól függően. Talán a legnagyobb eltérés az az, hogy nem asztali, hanem mobil driver kall a vga-hoz, de például az ATI chipes mobil-vga-khoz vagy egy kis progi, amivel az asztali drivert át lehet konvertálni mibillá. Már csak azért, mert mondjuk mig asztali vga-hoz havonta jön ki driver, mobilhoz ugy évente, és nekem ebből volt problémám.
Ja, akit érdekel ez a kis ''átkonvertáló'' progi, szóljon, elérhetővé teszem.
Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

Trava
(tag)
Nekem 2 hete van egy ilyen gépem.
Írok neked de pontosan miről akarsz hallani?
Internetezés wifi-vel 2óra 50 perc kb emlékeim szerint, a ventillátor idönként bekapcsol
10-20 másodpercre.
Nem játszottam rajta még semmilyen játékkal .
Legfontosabb 2 év garancia van rá!
Szerintem kivitelre jobb minőség mint a tesom Acer notija.
Viszont az övén lévő power manager program jobb mint az enyémhez adott power gear.
Most már rájöttem hogy feleslegesen vettem ilyen videokártyás gépet (mindegy már), féltem, hogy a gyengébben nem fog menni a HD felbontású film.
3-4 óra használat után rendesen meleg az alja, pedig nem játszom a gépen.
"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."
- Privát
- 2005-11-03 21:15:00

leslie.hun
(újonc)
Hellosztok!
Karácsonyra valoszínűleg kapok egy notit, de a felét én fizetem. Érdekelne, hogy karácsonyra olcsóbbak lesznek-e a notebookok?
Egyébként az ASUS V6Va gépet néztem, de még nem találtam olyan oldalt (magyar), ahol meg lehetett volna rendelni. Nem tud segíteni valaki?
Előre is kösz.
Aki nem hisz a csodákban, az nem realista.
(#533) icecave válasza leslie.hun (#532) üzenetére
- Privát
- 2005-11-03 21:20:56
Hát, szerintem inkább drágábbak lesznek. Mindenki akkor vesz, és ezzel vissza is élnek...
Csak egy a sok közül, ajánlom a google-t, ez volt az első link, de itt szerintem drágák a notik...
[link]
(#534) leslie.hun válasza icecave (#533) üzenetére
- Privát
- 2005-11-03 21:49:49

leslie.hun
(újonc)
Na bumm ezt mondtam apának is, de ő azzal érvelt, hogy ilyenkor versengenek az eladók a vevőért.
A link amit megadtál nem a V6Va típusra vonatkozik... 
Néztem a google-t is de inkább Németországban találtam brutto 1700 EUR
környékén.
Remélem itthon olcsóbb lesz 
(#535) icecave válasza leslie.hun (#534) üzenetére
- Privát
- 2005-11-03 21:58:49
Szerintem az alapsztori ugyis az, hogy az emberek men kapkodják el a karácsonyi bevásárlást, és ha Anyu/Apu elmegy 3 nappal a boltba mondjuk ugye laptopot venni, és novemberben 310k volt, de most 330k, akkor is meg fogják venni, mert Petike csalódott lesz, ha nem kap notit.
Nem Rád vonatkozott, hanem általánosságban!! Azért irtam, mert az a tapasztalat.
Igen, én is megnéztem ujra, hát, lehet, nem lehet kapni itthon...
(#536) ByB válasza leslie.hun (#532) üzenetére
- Privát
- 2005-11-03 22:11:46
V6V sajnos nem egy occsó darab: elfogadom, hogy gyönyörű a fém borítása, de érdemes elgondolkodni egy M6Va-n... Én is e kettő között hezitáltam, de végül nem fizettem ki +150-200k-t a külcsinért! 
macropolis.hu notebook.hu sowah.hu... Sok helyen találsz infót! Kérdés, hogy igazak-e, elég sok a tárgyi tévedés! 
(#537) leslie.hun válasza icecave (#535) üzenetére
- Privát
- 2005-11-03 22:13:32

leslie.hun
(újonc)
Mindegy ha nem lesz más, marad a németországi megrendelés.... Bár kicsit félek tőle de nagyon beleszerelmesedtem 
Remélem a garancia itthon is érvényes lesz.

jani0625
(senior tag)
én egy hete rendeltem németektől, még sajna a pénz sem ért oda de mihelyt megkapom a gépem(A6VA) leírom a tapasztalatokat, sztem itt nézd meg www.mediafrost.de
olcsók és elég korrektek is, de véglegeset majd ha megjött. És a gari elvileg világgari,amit itthon is elfogadnak,baj csak akkor van ha nem eredeti garlevelet kapsz hanem a bolt vállal garanciát(az előbb említett cégnél világgari van természetesen) és oda viheted ha gondod van.
(#539) ByB válasza leslie.hun (#537) üzenetére
- Privát
- 2005-11-03 22:39:58
Én nem értek valamit? Bárhol meg tudod itthon is rendelni, notebook.hu-nál 1 hetet írnak az érkezéshez... Pár hozzászólással lejjebb írtam címeket, nézd végig!

szijartg
(senior tag)
ez így van... sok hely van itthonis ahol tuti hogy meg lehet venni
nem pont németből hozatni
Ja, de lehet, mire ideér, nem 1700 euro lesz az ára, hanem 2000...
Bár, ebben nem vagyok jártas.

jani0625
(senior tag)
azé nem kell túlozni. Előre kifizeted a vételárat meg általában 30-45 euró a viteldíj és ennyi.
eddig velem nagyon korrektek voltak,ha volt kérdésem még a szünnapjukon is válaszoltak,bármiben a rendelkezésemre álltak.
De aki nekem nem hisz az látogasson el a geizhals.at-re és ott minden fentlévő üzletet a vásárlók értékeltek(ez elérhető a mediafrost.de főoldaláról is) és el lehet olvasni a véleményeket.
többek közt ezért is választottam ezt a helyet mert semmi rosszat nem olvastam róluk.
de ha nincs nagy árkülönbözet és van itthon is a gép akkor persze érdemesebb itthon megvenni.

AMD Power
(Jómunkásember)

Radeon_5
(kvázi-tag)
Hali oo nagy keres lenne hogy kiprobald nekem az uzemidot?
Terheles nelkul mondjuk irodai szintu dolgok, programozas mellett, esetleg kis mp3 halgatas.
Filmnezessel meddig birja
Es terhelve, mondjuk jatek.
Arra vagyok kivancsi h ugye az x700 fogyaszt rendesen de ha nem jaccol vele akkor azert tovabb kene birnia 3oranal nem? mennyire melexik??
A power program miert nem jo hozza?
bocs a sok kerdesert 
play it hard

Radeon_5
(kvázi-tag)
http://www.mediafrost.de/s04.php?sid=f04419fe6d73cba8f9b7518784ed12db&shopid=s04&cur=eur&sp=de&ag=1&os=1&br=1&pp=aa&bnr=795
ez tenyleg nem gyenge..ennyi az ara afasan+30-40 eur ideszallitas es kesz?? Ha a 2eves gari is tenyleg jo itthon is akkor profi..
Te is ezt a konfigot vetted? kapsz hozza taskat meg egeret? 
play it hard

jani0625
(senior tag)
nekem a Q026-os jön,de sokban nem különbözik:
+20giga vinyó
+0,13ghz
+512 ram
+200 euro 
a szállítás 45euró, GLS-sel.
és én megkérdeztem az asus szervízt és ott mondták hogy elfogadják a garit.
a főoldalon oldalt van egy geizhals.at-s link ott vannak vélemények a cégről, olvass bele.

Radeon_5
(kvázi-tag)
+200 eurot adnak hozzá még?
az köll nekem is!
Kb mennyi ido amig megjon nem tudsz rola valamit? Mikor kuldtel el a lovet?
Amugy ha barmit cserelsz, vinyot vagy beleraksz ramot, akkor elvileg ugrott a gari? Ezt ugy altalanosan kerdem 
play it hard
Általánosságban elmondható, hogy ugrik a gar...
Legalábbis nekem azt mondták, ne cseszegessem egyedül a gépet.
De elképzelhető. hogy más és más, ahogy azt az egyes üzletek kezelik....
Én magam raktam plusz ramot a gépembe és nem ugrott a gari! Elvileg matricával fel kell tűntetni, hogyha garivesztélyeztető helyre tévedsz!!! (De jobb az óvatosság!)

jani0625
(senior tag)
jobb vele vigyázni de ha nincs lematricázva akkor meg lehet oldani, vagy szervízben cseréltetni,de gondolom az horribilis összeg.
sajna a 200 eurót nekem kell pluszba fizetni.
múlt csütörtökön utaltam a lét, a bankban azt mondták hogy 3-4 munkanap, az eladó német faszi 5-8 munkanapot mondott tapasztalatból, meg volt közben ünnep is szóval még nem ért oda a pénz,de remélem hamar ott lesz mert már nagyon várom a gépet!