Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#4901) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Asus-éknál nem nyugodhatnak, már megint kitaláltak valamit: [link]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#4902) Imy válasza Zanik (#4899) üzenetére

Imy
(őstag)

Az én alaplapon chipsetje pl nem kezeli le (vagyis leírás alapján) a PC3200-asat, csak a PC2100, PC2700-asat...De ha beletenné az ember, akkor derülne ki... (Intel 852GM)

(#4903) Imy válasza albgab (#4897) üzenetére

Imy
(őstag)

Én is néztem, de nem találtam semmit....
Ahogy néztem, a Te géped támogatja a PC2700-as memóriát, és 2Gb-it bővíthető...

(#4904) Imy válasza Peetee(tm) (#4894) üzenetére

Imy
(őstag)

Nem rossz, jónak tünik, DE
Milyen procis notid van, hogy ennyire melegszik? Az enyim 60 fok fölé nem megy (Mobil Celeron)...

(#4905) hzcs

hzcs
(senior tag)

Hogy érted, hogy nem kezeli le? Akkor is felismeri, max kisebb órajelen hajtja sztem.
Az az Asus laptop egész jól néz ki, de a külső kijelzőnek nem sok értelmét látom, ha csak slideshow-ra való, viszont a cikkben kattintható külső videókártyának nagyon lehet örülni, mert elég egy beépített integrált vga, így kevesebbet fogyaszt a gép, kisebb mértékben melegszik, és ha netán játszani támad kedvünk, csak connect és kész. Bár régebbi laptoptulajok nem fogják hasznosítani, mert expresscard foglalatú. Mindenesetre nem hülyeség.
Akárki akármit mond, az Asus talál ki érdekes dolgokat, és vannak használhatók is köztük.

(#4906) Imy válasza Zanik (#4901) üzenetére

Imy
(őstag)

Külső kijelző, mint a kagyló formályú telefonoknál, biztos onnét koppintották! :DDD

(#4907) Peetee(tm) válasza Imy (#4904) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

Turion X2 1,60GHz 512kb L2 cache (TL52), egyéb infó: [link]
ez viszint keményen melegszik 60 fok fölé, de ha végiolvastad volna hsz-em akkor nem kérdeznéd mennyire melegszik, mert le van írva!!!!!!

[Szerkesztve]

Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)

(#4908) Peetee(tm) válasza Imy (#4904) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

még néhány infó: [link]
[link]

(#4909) Maffya1

Maffya1
(lelkes újonc)

Mondjuk egy Celeron-t soha se említenék egy Turion-nal egy lapon,
Turion x2 az már hasít !!! :DD :DD :DD

ASUS forever!!!

(#4910) Bon3ss válasza Peetee(tm) (#4907) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Már bocs, de értelmesen is lehet válaszolni, főleg annak, aki segíteni próbál! :(

Vegyél hűtőpadot alá pl! ;)

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#4911) hzcs válasza Maffya1 (#4909) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Ez így van, de ha egy ugyanolyan teljesítményű Intelt nézel, akkor is lehet tapasztalni, hogy amd szinte olvaszt. Igaz, az enyém csak 1 magos, de 60 fok fölé nem megy, max 1-2 fokkal. Nem vagyok elfogult se intel se amd oldalon, de nekem notiban nem kéne amd, asztaliban lehet róla szó.

(#4912) Peetee(tm) válasza Bon3ss (#4910) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

oké, de ki próbált itt segíteni, már bocs :F sztem csak egy 1xű kérdés volt
jah és már vettem hűtőt alá, azért köszi :))

[Szerkesztve]

(#4913) Maffya1 válasza hzcs (#4911) üzenetére

Maffya1
(lelkes újonc)

szerintem Centrino az jó a notebook-ba Intel oldalról.
Amd-st inkább ne notiba.
Nekem volt Sempron, Turion, de inkább Intel Centrino. Amúgy az van most. :DD :DD

ASUS forever!!!

(#4914) Bon3ss válasza Peetee(tm) (#4912) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Abból az egyszerű kérdésből jött volna a válasz, mivel nem lehetett tudni, h nálad mi számít magas hőmérsékletnek!

Ha van hűtőpadod, akkor probléma megoldva, mindenki boldog! :DDD

(#4915) Herbali válasza Maffya1 (#4913) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Kifejtenén bővebben is, hogy mia bajod az AMD-vel úgy általában notebookok terén? Vagy csak egyszerű elfogultságról van szó?

(#4916) hzcs válasza Herbali (#4915) üzenetére

hzcs
(senior tag)

nem hinném hogy elfogult, 2 amd-je is volt állítása szerint

(#4917) Almos válasza Herbali (#4915) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

sokat fogyaszt, melegszik, nem olyan jó mint az inteles mobil procik. semmi elfogultság, asztaliban én is AMD párti vagyok, de laptopnál szerintem csak intel jöhet szóba.

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#4918) Herbali válasza Almos (#4917) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Nekem AMD-m van. Keveset fogyaszt (25 Watt) ezáltal nem melegszik. Nem is lehet hallani a ventillátort benne.
Az inteles mobil Celeron (ha már mobil procit említettél) nem képes szabályozni az órajelét ezáltal melegszik és gyakrabban magasabb fordulatra kapcsol a ventije is. Tehát hangosabb. (Igaz ez nem Centrino)
A konkurenciája a Sempron viszont képes minderre. Ha már mobil egy proci akkor legyen energiatakarékos nem?

(#4919) Tatter válasza Susnyak (#4861) üzenetére

Tatter
(újonc)

Hálózatról simán ment a laptop, nem volt vele gond, csak miután beleraktam az akksit, igy ment ugy 1,5 órát, aztán akksiról inditottam, utána jött be ez a fagyás. Beleraktam ma az én laptopom akksiját, azzal működött rendesen :U ! Visszavitte az ismerősöm garanciába... :W

Múltkor vettem egy BALEK feliratú pólót, nem értettem miért került 35.000 Ft-ba

(#4920) Zanik válasza Herbali (#4915) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Az újabb Turionokkal már nem sok gond akad, de régebben sokszor asztali tokozású procit szereltek az AMD-s notikba. A notebooknál pedig kényes téma a hűtés, s ez az Intel nem notebookba szánt procijainál is gondot okoz! Én pont ezért nem mertem Sempronos gépet venni, mert nem tudhattam volna biztosan, hogy milyen tokozású!

Asztali gépeknél ez nem gond, hisz ott a hütést könnyebb megoldani. Pl. az én asztalimban is egy Barton magos Athlon XP van, rajta egy GlacialTech SilentBreeze-zel! Tehát semmi gond az AMD-kel, azon kívül hogy egy kicsit jobban melegednek.

(#4921) Herbali válasza Zanik (#4920) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Akkor most megint mondom. A mobil AMD-k nem melegszenek jobban.
Nekem A6M notim van. Ez Mobil Sempronos. Ezt a mobil Celeronhoz lehet hasonlítani hiszen az a konkurens tipus. Annál egyértelműen kevésbé melegszik!

Én is így tudtam, hogy régebben az AMD-s gépekbe asztali procikat tettek, mert az AMD kicsit le volt maradva az Intelhez képest a mobil procik gyártásában.
Nyilván vásárlás előtt utánna kell nézni, hogy pontosan milyen proci van a gépben.

(#4922) Tatter

Tatter
(újonc)

Ti milyen programmal méritek a processzor hőmérsékletét?

Múltkor vettem egy BALEK feliratú pólót, nem értettem miért került 35.000 Ft-ba

(#4923) rYaN- válasza Tatter (#4922) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Everest ultimate edisön

Asus A6J

(#4924) Zanik válasza Herbali (#4921) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom. Találtam olyan oldalt, ahol a forgalmazó magtípusra/fogyasztásra pontosan leírta milyen tipusú Sempron van a gépben, sajnos más helyen az eladóknak fogalma sem volt róla. Turinonos AMD-re meg sajnos nem volt pénzem...azt bátran mertem volna venni!

(#4925) shteer válasza Almos (#4917) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem olyan jó mint az inteles mobil procik

weheheheheeeeee... :D:D:D

Everest 3.50 Photoworxx test:
Core 2 Duo T5600 (Merom) 1,86GHz: 13096 pont
Turion X2 T50 1,6GHz: 15404 pont

meg arról a fogyasztás-dologról is el lehetne beszélgetni, de sztem ne kezdjünk ebben a topikban AMD vs Intel flood-ot

én amúgy asztaliban vok Intel-párti ;)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4926) Imy válasza Peetee(tm) (#4907) üzenetére

Imy
(őstag)

Én nem kérdeztem, hogy melegszik-e...csak azt kérdeztem, hogy milyen procis a notid, illetve az enyimről irtam ;)
te olvasd el a hozzászólásomat! :DDD

(#4927) Imy válasza Almos (#4917) üzenetére

Imy
(őstag)

Én is Támogatom Álmost, aztaliba AMD (a legjobb ár/érték arány), de notebookba CSAK AMD, vagyis a jelen állás szerint... :DDD

(#4928) Imy válasza Herbali (#4918) üzenetére

Imy
(őstag)

A 1.5-ös Mobil Celeronom 21W-ot eszik, és max 60 fokig megy fel, ha nem használom, csak a letöltésvezérlő megy akkor 48 fokon van, ha használom akkor 54-58 fok (attol függ hogy milyen progi fut), és nyáron 1-2x ment fel 62 fokig.

Ne kezdjünk AMD-Intel vitába, ASUS topic, ne huzzunk ennyire szét!

Mindkét procinak megvan a saját előnye-hátránya....
Évekkel ezelött az AMD jóbban levolt maradva, de már behozza lassan a lemaradást (intel régebb óta gyárt Notebookba procikat)

(#4929) Zanik válasza Imy (#4928) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Jaja, hagyjuk a flamet! Inkább szidjuk a nem-Asus notikat, az sokkal viccesebb... :DDD

(#4930) Imy válasza Zanik (#4929) üzenetére

Imy
(őstag)

De most melyik márkát? :F :DDD

(#4931) kp78

kp78
(PH! addikt)

Az én inteles (M420) asusom, everest szerint 60-61 fokon ''érzi jól magát'', annyin megy legalábbis általában. Pedig csak net megy rajta olyankor, és nem ágyban van, ahol nem kap levegőt, hanem asztalon. Remélem nem sok ez ''alapjárathoz'' képest.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4932) hzcs válasza Herbali (#4921) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Lehet hogy az a konkurencia, de a mobil celeron se való laptopba. Celeronból csak a cerka m javasolható bele.
Ismerősnek van egy 2000 mhz-es mobil cerkája, na az az acer laptop egy nagy rakás. Lassú, de legalább jó meleg :d

(#4933) SunBreeze válasza Herbali (#4921) üzenetére

SunBreeze
(fanatikus tag)

nekem 94 fokot mér kb 15 perc játék után a NHC, az everestről ne is beszéljünk
amd sempron-om van.....................

...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...

(#4934) Tech

Tech
(újonc)

Szevasztok!!!

HELP -re lenne szükségem!

Most vásásroltam egy ASUS F3JC AP054-es laptopot. Feltelepítettem a Windowst, video karit meg a többi hülyeséget.
A neten azt írták, hogy 128MB-os a videó kari alapból és MAX: 256MB-ig bővíthető rendszermemóriából.
Most a video kari beállításánál 512MB-ot ír ki?

A kérdésem a következő lenne:
Ennyi, hogyan lehet mikor csak MAX 256-ig bővíthető?
És, hogy lehet kikapcsoni hogy rendszermemoriából ne vegyen el mert nekem elég a sját 128MB is.
Vagy hol lehet korlátozni, hogy mennyit vegyen el mert a BIOS-ba nem találtam ilyent!

Válaszaitokat előre is köszi!

Tech

(#4935) Imy válasza hzcs (#4932) üzenetére

Imy
(őstag)

Nekem Mobil Celeron M-em van, 1.5GHz, és a 2.4-es asztali celeronokat legyalázza.... :(

(#4936) Bon3ss válasza Tech (#4934) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Üdv!

Próbáld meg a VGA driverben szabályozni, h mennyi memóriát kapjon! :)

(#4937) hzcs válasza Imy (#4935) üzenetére

hzcs
(senior tag)

az nem mobil celeron m, hanem celeron m. A mobil celeron az más. Ez két különböző proci. A mobil celeron olyan mint az asztali, csak kisebb fogyasztással, a celeron m meg telejsen más architektúra.
processorfinder.intel.com. Ezen a helyen is 2 külön kategóriát képeznek. elvárható, hogy az 1.5-ös celeron m lealázza az asztali 2.4-eseket. Nekem is az van (2.4-es asztali cerka), és aircrack-ben még fele olyan gyorsan se számol, mint az 1.8-as pentium m. A cerka m meg nem sokkal rosszabb számításban, mint a pentium m.

(#4938) Imy

Imy
(őstag)

Memórát szándékozok venni, de elötte le szeretném próbálni, tesztelni... Milyen programmal tegyem? Win-esel, vagy DOS-osal? Perzse ami CD-ről futtatható, ha DOS-os... Eddig nem teszteltem sohase, pedig már régóta van gépem, de notebook memóriánál nem akarok kockáztatni!
Aki segit annak köszönöm!! :R :R :R

(#4939) hzcs válasza Imy (#4938) üzenetére

hzcs
(senior tag)

új memnél elég ha felismeri, biztos jó, ah nem, vissza lehet vinni.
használtnál érdemes tesztelni, de nagyon sok idő a rendes teszt.
memtest86-ra keress rá a guglin, és az iso-t szedd le, az indítható cd-ről.
asszem memtest86.org vagy com

(#4940) Peetee(tm) válasza Imy (#4926) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

elolvstm és lehet már tegnap kicsit kivoltam, de mind1 elnézést ha megbántottalak volna.
Amúgy ezen gépem van: [link]

(#4941) Imy válasza Peetee(tm) (#4940) üzenetére

Imy
(őstag)

Semmi probléma, nem lettem mérges, és elfogadom a bocsánatkérésedet....

(#4942) Imy válasza hzcs (#4939) üzenetére

Imy
(őstag)

és Kb mennyi idő szokott lenni a teszt?
a mostani memóriámmal is lehet van valami gáz, mert ujrahuzás elött, és utánn is azt irja ki néha hogy ismeretlen memóriacímre hivatkozott xyz alkalmazás, meg xyz memóriacimen hiba, meg ilyenek... 2*256Mb memóriánál kb mennyi ideig tart a teszt?

(#4943) Imy válasza hzcs (#4937) üzenetére

Imy
(őstag)

A pentium az mindig a felsőbb, a celeron pedig az alsó kategóriás proci... Sajnos nekem Pentiumos gépre nem lett volna pénzem, azok amikor én vettem minimum 70-80e Ft-al többe kerültek. De az 1.5-ös Momil Celeron M elég irodai alaklmazásokra, internetre, mivel én csak arra használom. Asztali gépen sem játszottam sohasem, éppen ezért vettem notit, igy legalább el tudom vionni itthonról is...

(#4944) HEMP

HEMP
(senior tag)

Sziasztok,
nemrég vettem egy Asus notit (A6T szériás) és gondom van vele: szinte mindennap előfordul, hogy gondol egyet és lefagy... minden nyitva marad, viszont semmire sem reagál, csak kikapcsolni lehet. Valakinek van/volt hasonló tapasztalata?? Mitől lehet? Segítsetek légyszi, thx. :R

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#4945) HEMP válasza Tech (#4934) üzenetére

HEMP
(senior tag)

BIOS-ban, AGP mem.size, ha jól emlékszem aperture size-nek írja...

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#4946) hzcs válasza Imy (#4943) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Csak azt akartam kifejezni, hogy a celeron m jobb az asztalinál, sőt a mobil celeronnál is. Mobil celeron m nincs.

Nekem otthon dualban a 2x256 ddr400 (266-on) olyan 3-4 óráig tart, gondolom neked gyorsabban végez. De amit alapból elindít, az a normál teszt, az gyorsan megvan (fél órán belül), a kiterjesztett tart tovább, de az a biztosabb.

(#4947) Herbali válasza kp78 (#4931) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Nekem Mobil Sempron 3400+ van a notimban és csak net mellett asztalon hálózatról a CPU 31-32 fokos. (a diódára 29 fokot mér az Everest) A Power4Gear high performance beállítása mellett amikoris 800 MHz-re veszi vissza az órajelet,ha nincs terhelés. Akkor nem hinném, hogy azt lehet mondani, hogy melegszik.
Szerintem az a 61 fok elég sok net mellett.
Bár én játék közben még nem próbáltam.

Kérdés: Akinek Celeronos gépe van annál a Power4Gear hogyan működik? Mert tudtommal a Celeronok nem képesek órajel csökkentésre.

[Szerkesztve]

(#4948) hzcs válasza Herbali (#4947) üzenetére

hzcs
(senior tag)

el van kalibrálva a mérőd :)
hogy lehet, hoyg csak annyi, amikor a pentium m 40 fok? :D

(#4949) Zanik válasza Herbali (#4947) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ami észrevehető, hogy a fényerőből levesz, de lehet hogy a videókártya teljesítményét is visszaveszi, procival szerintem semmit se csinál. Nekem eddig nem volt gondom vele, standard 56-61°C közötti hőmérsékleteken üzemel, 1 órás játéknál pedig 75°C-ig ment fel, s utána pár perc alatt visszahült a normálisra.

(#4950) Herbali válasza hzcs (#4948) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Az Pentium M ez meg Sempron. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy más tipus. És nincs terhelve. Csökkentett órajelen megy

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.